WordPress без сървър ли прави смисъл? Shifter vs HardyPress – Топ „Безглав хостинг на WordPress“ в сравнение

WordPress без сървър ли прави смисъл? Shifter vs HardyPress – Топ „Безглав хостинг на WordPress“ в сравнение

WordPress без сървър ли прави смисъл? Shifter vs HardyPress – Топ „Безглав хостинг на WordPress“ в сравнение
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Когато за пръв път видях условията, "WordPress хостинг без глава" и "WordPress към статичен," Не знаех какво да правя от това. Бях като тези бедни домакини от Западния свят, които казват, "не ми прилича на нищо." Независимо от това, идеята – известна още като WordPress без сървър – бързо се хваща и сега имаме две вълнуващи компании, които се стремят да изведат WordPress без сървър на масите.


Накратко, трябваше да проуча и да стигна до дъното на цялото това безглавно хостинг за WordPress!

Следва поглед в света на без сървър WordPress: какво представлява, как работи, защо се занимава с него, кой потенциално да използва безглав хостинг на WordPress, кое решение да изберете, когато изграждате вашата настройка.
Има ли смисъл без сървър WordPress за статично? Shifter срещу HardyPress - най-добрите безглавни хостинг версии на WordPress в сравнение

Съдържание:
Какво е WordPress без сървър? | Защо да отида статичен WordPress? | Кой има нужда от статичен хостинг на WordPress? | Кой трябва да избягва без сървър WordPress? | Как работи WordPress без сървър | Сравнени топ статични хостинг компании WordPress | Ами представлението? | Ами ако искам да направя “Направи си сам”? | Окончателна присъда

Какво е WordPress без сървър?

Думата "без сървър" може би не е най-щастливият, тъй като все още се нуждаете от сървър, за да работи сайтът ви. "Статичен WordPress" е много по-важен.

Така че основната идея на без сървър / без глава / WordPress да е статична е тази:

Вместо да генерирате всяка страница в движение всеки път, когато посетител иска да я види, можете да конвертирате целия си WordPress сайт в статичен HTML само веднъж и след това да го обслужвате на всеки няколко пъти.

Нещо като това:

статичен WordPress

Това означава, че безглавият WordPress е процес, включващ две основни стъпки:

 1. Преобразувайте вашия сайт в статичен (HTML, JS, CSS).
 2. Сервирайте го на хората вместо на обикновения сайт.

Сега готиното е, че все още можете да работите с вашия "семена" WordPress сайт доста нормално. Можете да добавяте плъгини, теми, да работите в wp-администратора, да променяте неща, да пишете публикации и т.н. Единствената разлика е, че когато приключите с всичко това, трябва да конвертирате сайта в статичен и да го разгърнете в сървър.

Има някои плюсове и минуси на целия подход:

Защо бих преминал WordPress към статичен?

�� Има четири причини безгласният WordPress да има смисъл:

 • Сигурност. Статиката е допълнително безопасна. Дори бих рискувал да кажа, че не може да бъде по-безопасно. Не WordPress плъгин за сигурност, никакви указания за сигурност (сложна парола много?) не могат да ви осигурят същото ниво на сигурност, както и безглавият WordPress. По принцип, тъй като всичко е статично, няма какво да се счупи… освен действителната машина, на която седят файловете.
 • скорост. Статичните файлове се зареждат по-бързо от динамичните файлове. Инструкциите на PHP и обажданията към база данни просто отнемат време за изпълнение. Тъй като няма такава стъпка, статичните се зареждат по-бързо.
 • Цена (обикновено). Статичните трябва да са по-евтини за домакинство, особено ако се занимавате с голям трафик. В крайна сметка, за обработката на заявките е необходимо по-малко сървърно време. Казвам, че "Трябва" бъдете по-евтини, защото на практика това не винаги е така.
 • Спокойствие. Това е комбинация от всичко по-горе, но идеята е, че не е нужно да се притеснявате за актуализации, хакери, поддръжка, счупване на скриптове, лоши плъгини и др. Статичните сайтове просто не трябва да се нарушават.

въпреки това!

�� Има и доста значителни недостатъци, и особено ако сте свикнали с това "WordPress живот":

 • Постоянно преобразуване. Трябва да преобразувате и разгръщате сайта си всеки път, когато промените нещо на него.
 • Коментарите не работят. Добре, аз съм суров. Това, което всъщност искам да кажа, е, че родните коментари на WordPress няма да работят на WordPress без сървър, а също така няма да работят и плъгините за коментари, тъй като всички те изискват PHP. Единственото ви решение е да преминете към Disqus или да използвате социални коментари (тези, които работят извън източници).
 • Формите за контакт не работят. Същото като при коментарите. Ако искате формуляри за контакт, трябва да вградите от Typeform, Google Forms, Zendesk и т.н..
 • WooCommerce не работи. Отново WooCommerce е динамичен плъгин за PHP. Следователно няма да работи. Алтернативен? Превключете към Shopify и след това го интегрирайте с вашия WordPress сайт.
 • Форумите не работят. Забравете за bbPress. Zendesk предоставя някои алтернативи.
 • Модулите за членство не работят. Ако използвате BuddyPress или WPMember или нещо подобно, те отново няма да работят. Ще трябва да преминете към трета страна.
 • Търсене в сайта не работи (!) – Да, доброто ви търсене в WordPress в сайта няма да работи. Като алтернатива можете да добавите модул за търсене с Google. Макар, разбира се, да не е перфектен.

Като цяло, ако използвате плъгин, който прави някакво динамично нещо въз основа на приноса на посетителя, няма да работи на WordPress без сървър.

Доста значителни недостатъци, това е сигурно. Плюс това, настройките на WordPress без сървър по принцип са трудни за управление, ако искате да преминете по допълнителния бюджетен маршрут (прочетете: искате да платите само за сървърното пространство, а не да се регистрирате за изходно решение за сървър без сървър WordPress, което е ще сравним няколко по-долу).

При такъв сценарий „Направи си сам“ (ние също имаме няколко опции „Направи си сам“ за теб в долната част на публикацията), ще намериш работа с командния ред и директно общуваш със сървъра. Разбира се, това може да не ви плаши изобщо, но за много хора това е зона, която не е на път.

Така че, преди да изброим някои от жизнеспособните безглавни хостинг решения за WordPress на пазара, нека първо да отговорим на основния въпрос:

Кой така или иначе се нуждае от статичен WordPress?

Така че въпреки предимствата на без сървърната настройка на WordPress – бързината, сигурността и т.н., не е цялата точка на WordPress, че сайтът остава динамичен с промените, извършвани в реално време?

Трудно е да се спори с това, но все пак има някои жизнеспособни случаи на използване, при които WordPress може да бъде статичен, смея да кажа, по-добър.

а) Фрийлансъри и агенции

Това е може би най-интуитивният сценарий, при който статичният WordPress има много смисъл.

Като фрийлансър на WordPress можете да срещнете клиенти, които изобщо не са много заинтересовани да актуализират сайтовете си (или дори да публикуват съдържание), след като им предадете ключовете от новия им сайт. Може би им е необходим прост уебсайт за визитна картичка или не може да се притеснява да прави нещо с него поради липса на време или персонал.

В същото време не искате да оставяте нищо на случайността и рискувате сайта да се разпадне, когато е открита нова уязвимост или нещо подобно.

В подобен сценарий преобразуването на сайта в WordPress без сървър просто има смисъл:

 • сайтът остава онлайн,
 • до него могат да бъдат достъпни всички,
 • по-евтино е да работиш и да ставаш бързо,
 • клиентът дори не забелязва, нито се интересува, че нещата са статични.

Получавате всички предимства на статиката без нито един недостатък.

В такъв случай вие обикновено се отнасяте към WordPress като към вашия "създател на сайт" а не двигателят, работещ на сайта.

б) Сайтове, които не се актуализират много

Най-общо казано, да имате WordPress в постоянно състояние – където всеки може да влезе по всяко време и да прави каквото и да е – не е перфектно.

Ако вече актуализирате сайта много рядко, защо тогава да не го заключите напълно, когато нищо не се случва. Отново, това е много по-безопасен и много по-евтин начин да хоствате вашия сайт.

Говорейки за сигурност:

в) сайтове, където сигурността е от най-голямо значение

Има случаи, в които просто не можете да позволите на вашия сайт да бъде разбит и объркан.

И това не е дори за правителствени сайтове и така нататък (сигурен съм, че те живеят по свои собствени стандарти).

Но, например, дори вашето местно училище не би искало уебсайтът им да бъде взломен и попълнен със съдържание, което е неподходящо или нецензурно. Въпреки че ситуации като тази могат да бъдат обяснени след това, лошото впечатление остава.

г) Сайтове със сложен дизайн

Възрастта на създателя на страници не е необичайно да се справят с по-голямата част от дизайна на сайта в самия съставител. Както в, вие получавате просто проста рамкова тема и след това изграждате всичко останало с любимия си създател на страници, плюс добавете няколко готини приставки към микса, за да изглежда сайтът изключително страхотен.

Единственият проблем в това е, че такъв сайт в крайна сметка е малко тежък, което ще се отрази на неговата ефективност.

Преминаването на WordPress към статична е бърза корекция, която все пак позволява да изглежда страхотно, а също така да се представя отлично в същото време.

д) Сайтове, които са провели курса си

Някои видове уебсайтове имат ограничен срок на годност. Това може да е сайт за събитие, основан на gov проект, архив и т.н..

Възможно е някои от тези сайтове да останат активни по правни причини или просто да покажат на хората какво се е случило. Запазването на тези сайтове като живи инсталации на WordPress създава само проблеми. Трябва да ги поддържате, да се връщате и да актуализирате скриптите и т.н. Ето защо е много по-просто да отидете WordPress на статичен и да го направите с доброто.

е) Демо сайтове

Например, ако сте разработчик на теми за WordPress и искате да покажете демонстрации на вашите теми, защо не го направите на статични сайтове, а не да стартирате някои сложни настройки на WordPress?

Бонус е, че също не е нужно да се притеснявате, че нещата ще се счупят след груба актуализация на WordPress.

Кой трябва да избягва статичен / безглав хостинг на WordPress?

Всичко това се свежда до един фактор:

Ако всеки ден влизате в wp-admin, избягвайте без сървър WordPress!

Просто би било твърде много работа на ежедневна база, за да се налага да се справяте с преобразуването на вашия сайт от WordPress в статичен отново и отново. Особено след като преобразуването на блог с нормален размер може да отнеме всичко от 20-60 минути.

С други думи, ако сте блогър, можете да забравите за безглавия хостинг на WordPress.

Как работи WordPress без сървър

Има два пътя към без сървър WordPress:

 • път (a) е просто да се запишете с безглавна хостинг компания WordPress и да ги оставите да правят всички тежки повдигане, докато можете да използвате табло за управление на WordPress доста обикновено
 • път (b) е подходът “Направи си сам”; този път вие вземате работещ WordPress сайт, преобразувате го в статичен и след това го качвате някъде от мястото, където може да бъде обслужен за посетители

Нека се съсредоточим върху пътека (а) тук, тъй като е по-достъпна за всички. Ще имаме някои препоръки относно „Направи си сам“ подход в края на тази публикация.

Като цяло всички статични решения на WordPress там са подобни от гледна точка на потребителя.

Опитът ви започва, когато се регистрирате с безглава хостинг платформа за WordPress и изберете своя план, обичайния.

След това можете да създадете нови WordPress сайтове с едно кликване – и няколко такива.

Тези сайтове са напълно функционални и могат да се използват като всеки друг уебсайт на WordPress. Можете да влезете, да инсталирате теми, плъгини, да конфигурирате каквото и да е, да правите персонализирани модификации на кода, много.

Единствената разлика е, че сайтът не е видим за обществеността. За всичко, което си струва, това е ваше лично сценична среда.

Когато сте готови да правите ощипвания, можете да ги разгласите на публиката с няколко кликвания. Процесът на преобразуване може да отнеме известно време в зависимост от това колко голям е сайтът (дори 20-60 минути).

Целият процес е много достъпен и опростен до макс. в основата си, не се изискват умения за управление на сървъра.

Като се има предвид, има някои разлики между най-добрите сървърни решения за WordPress без сървър.

Сравнени топ статични хостинг компании в WordPress: Shifter срещу HardyPress

Ето една опростена таблица за сравнение:

Shifter срещу HardyPress

Shifter
HardyPress

Цена$ 0 – 1 сайт
$ 20 – 3 сайта
$ 40 – 10 сайта
$ 90 – 30 сайта
$ 150 – 50 сайта
$ 5 – 1 сайт
$ 25 – неограничени сайтове
от $ 350 – обичай за предприятие
Безплатен пробен периодY – необходима е кредитна картаY – не се изисква кредитна карта
CDNYY
HTTPSYY
АрхивитеYY
Интегрирани формуляри за търсене в сайта и контактинY

Ето подробно сравнение. Играчите, които разглеждаме тук, са: Shifter срещу HardyPress:

Shifter (Www.getshifter.io)

Shifter е лидер на безглавото хостинг пространство на WordPress по време на писането. Те са от известно време и са успели да осигурят заобиколни за някои от често срещаните "WordPress към статичен" проблеми (като коментари, електронна търговия и т.н.).

Като цяло компанията е активна в общността на WordPress – спонсорира WordCamps – и също така е в унисон с истинските нужди на потребителите.
Shift лого

Цени и функции

Shifter предлага пет основни ценови нива, в зависимост от това колко сайтове се нуждаете и колко трафик очаквате. Като цяло те изглежда да се погрижат за различните видове потребители, които биха могли да се интересуват от превръщането в Shifter.

 • $ 0 – 1 сайт // 1 GB съхранение // 1 GB месечен трансфер // архивирането е деактивирано
 • $ 20 – 3 сайта // 10 GB съхранение // 1 TB месечен трансфер
 • $ 40 – 10 сайта // 500 GB съхранение // 5 TB месечен трансфер
 • $ 90 – 30 сайта // 1 TB съхранение // 10 TB месечен трансфер
 • $ 150 – 50 сайта // 1 TB съхранение // 10 TB месечен трансфер

Има и безплатна пробна версия, която ви позволява да тествате нещата (необходима е кредитна карта). И получавате отстъпка, когато плащате годишно.

Това ценообразуване не е лудо, но и не е супер привлекателно. Ако имате 2-10 сайта, можете да намерите по-евтини стандартни хостинг опции там. Разбира се, не го разбирате "WordPress към статичен" способност.

Като цяло, Shifter предлага няколко страхотни функции освен цялото статично нещо. Всички планове включват интегрирани CDN и HTTPS. Предлагат се и персонализирани домейни. Плюс: има активиран HTTP / 2 шлюз, той е готов за IPv6, кеш оптимизиран и получавате една година архивиране.

Как се използва

Shifter предлага решение, което е изключително лесно за използване. И наистина искам да кажа това.

Процесът на регистрация е… процес на регистрация. Нищо фантазия. Стандартни неща.

След това получавате достъп до чист потребителски панел, чрез който можете да вършите цялата си работа.

табло за превключване

Тук можете да създадете своя нов сайт. След като дадете име на проекта си, ще видите основния панел на проекта.

проект за изместване

Естествената първа стъпка е да кликнете върху "Стартирайте WordPress" и се захващайте за работа на вашия сайт.

След като WordPress се инициализира (това може да отнеме около минута), ще можете да влезете в таблото за управление.

Там е както обикновено. Стандартен wp-admin панел, където можете да правите всички обичайни неща.

Когато приключите с промените си, можете да се върнете към Shifter и да кликнете върху "Генериране" за да създадете това, което се нарича артефакт – вашето окончателно статично изображение на сайта.

артефакт на изместване

След това този артефакт може да бъде публично разгласен.

От своя страна вашият сървър сайт WordPress изглежда като всеки друг сайт. Той дори казва "WordPress" когато потърсите мета маркера на генератора в източника на HTML.

Трябва да се знае, че Shifter не премахва всички статично несъвместими неща автоматично. Значение, ако оставите родната система за коментари на WordPress активирана, Shifter ще покаже формулярите за коментари – те просто няма да работят в окончателната безглавна настройка за хостинг на WordPress.

Когато приключите с всичките си промени, можете просто "спрете WordPress" и го заключете, оставяйки ви само статичната версия, достъпна за обществеността.

Предимства и недостатъци

��

 • Страхотен потребителски интерфейс, невероятно лесен за използване.
 • Можете да стартирате няколко екземпляра на WordPress и да ги управлявате всички също толкова ефективно.
 • Добро управление на генерираните преди това статични версии на сайта. Можете да разгърнете всеки един от тях.
 • Автоматично разполагане на най-новия артефакт.
 • Стартирайте и спрете вашата жива версия на WordPress, когато пожелаете.

��

 • Преминаването от WordPress към статично може да отнеме известно време. С достатъчно съдържание гледате дори час на час.
 • Не е толкова луда за цената, свързана с това, което е там в областта на стандартния хостинг на WordPress.
 • Не можете да разгърнете сайта до потребителски домейн на безплатен план. Можете да ги добавите когато на някой от платените планове.

HardyPress (Www.hardypress.com)

HardyPress е компания, подобна на Shifter по начина, по който подхожда към аспекта на лесната употреба на безглавия хостинг на WordPress, но също така ви предоставя и малко повече ощипвания тук и там.

Те също така участват в общността на WordPress, правят изяви в WordCamps и адресират продукта си към WordPress pro.

Интересното е, че с HardyPress все още можете да използвате формуляри за контакт и търсене на сайтове на статичния си уебсайт WordPress.
Лого на HardyPress

Цени и функции

Ценовият модел на HardyPress е малко по-опростен – има четири нива, които се различават по цена много по-значително, отколкото при Shifter:

 • $ 5 – 1 сайт // 500 MB съхранение // 50 GB месечен трансфер
 • $ 25 – неограничен брой сайтове // 3 GB съхранение // 500 GB месечен трансфер
 • $ 80 – неограничен брой сайтове // 30 GB съхранение // 2 TB месечен трансфер
 • от $ 350 – персонализирани настройки за предприятие

Има безплатна пробна версия (не се изисква кредитна карта) плюс отстъпка, ако плащате годишно.

HardyPress предлага шепа спретнати функции, включително неща като, спиране на WordPress (изключете живия си WordPress екземпляр, когато сте готови да работите), всичко се хоства на Amazon AWS, интегриран CDN, HTTPS, HardyPress Site Search (търсачка за вашия сайт, тъй като стандартното търсене в WordPress няма да работи), една година архивиране.

Плюс това, ако използвате Contact Form 7 конкретно, тя ще продължи да работи дори след WordPress до статично преобразуване. Не съм сигурен какъв вид хитрост стои зад това, но това е готино!

Как се използва

Към този текст не можете просто да създадете нов акаунт в HardyPress. Трябва да поискате достъп чрез формата за регистрация и след това да изчакате известно време за одобрение (отне 10 минути в моя случай, така че няма biggie).

След това работата с платформата е доста ясна. Право отпред, HardyPress ви пита дали искате да импортирате съществуващ сайт или да създадете нов.

Внос на HardyPress

Ако отидете с празния сайт, просто трябва да предоставите новите си данни за вход в WordPress и да кликнете върху Инсталиране.

След малко ще видите новия си екземпляр на WordPress на таблото за управление.

Табло за управление HardyPress

Отсега нататък всичко е доста лесно да се работи. Подобно на Shifter, вие получавате стандартния си WordPress сайт за инсталиране.

Аз също трябва да го дам на борда на HardyPress. Добри неща!

HardyPress на борда

Можете да влезете в своя WordPress сайт, да направите каквито промени искате и след това да ги разгърнете пред обществото. Когато приключите, просто изключете сайта.

Също така си струва да се отбележи, че потребителският панел изглежда по-богат на функции, отколкото при Shifter. Получавате много информация за това как да се свържете към вашия сайт чрез FTP и PHPMyAdmin, генерираните от вас устройства, резервните копия, които се съхраняват за вас, плъгините, активни на вашия сайт WordPress (плюс ако са съвместими с HardyPress), както и общ информационен панел, в който са изброени неща като използването на услугата ви, PHP версия, настройките на кеша и други.

Приставки за HardyPress WordPress

Когато разглеждате статичния си сайт, той изглежда точно като неговата версия на WordPress – както бихте очаквали.

Предимства и недостатъци

��

 • Разгръщането на сайта изглежда е по-бързо, отколкото при Shifter.
 • По-богат на функции потребителски панел, отколкото при Shifter, но също така остава лесен за използване.
 • Стартирайте и спрете вашата жива версия на WordPress, когато пожелаете.
 • Изпълнете множество настройки за WordPress.
 • Можете да изтеглите резервните си копия директно от потребителския панел.
 • Можете да възстановите до всяко дадено разгръщане от архива.

��

 • Въпреки че е готино, че Контактният формуляр 7 продължава да работи, не можете да получавате повече от 100 съобщения, ако сте на най-евтиния план.
 • Все пак е малко скъпо в сравнение със стандартните WordPress хостинг планове, налични на пазара.

Ами представлението?

За да направя този тест, създадох един и същ сайт на всяка от платформите и след това ги разположих като статичен. Сайтовете работят едно и също Тема на Хестия, шепа приставки, плюс малко тестово съдържание.

Ето времената за зареждане:

Представяне на Shifter срещу HardyPress

Shifter
HardyPress

Сайтът, генериран в1,5 минути1 минута
Вашингтон0.25s0.42s
Франкфурт0.29s0.78s
Сан Франциско0.22s0.23s
Сидни0.89s0.48s

Като цяло всичко е много добре! Както можете да видите, времето за зареждане едва ли надхвърля половината секунда. Това вероятно има много общо с интегрирания CDN. Разбира се, сайтовете сами по себе си не са били толкова сложни, но все пак показва какъв вид подобрение на производителността можете да очаквате от безгласен хостинг на WordPress.

Ами ако искам да направя “Направи си сам”?

Ако не се страхувате да експериментирате самостоятелно с без сървър WordPress – както в, без удобен за потребителя инструмент като който и да е от горните – тогава има шепа жизнеспособни опции за вас:

 • Можете да получите акаунт в Google Cloud или Amazon AWS самостоятелно и след това да отидете на WordPress за статично с помощта на WP2Static плъгин.
 • употреба Гетсби. Това е JS рамка, която ви помага да създавате сайтове с React. Можете да го използвате, за да направите и WordPress статичен. Ето а настойнически.
 • употреба Bref. Инструмент, който мигрира съществуващ WordPress сайт в напълно функциониращ сайт без сървър, задвижван от AWS. Ето едно добро настойнически

Всеки от тях включва различно ниво на "DIY-ност" така че трябва да намерите нещо, което отговаря на вашите нужди и умения.

Окончателната присъда за без сървър WordPress

Като цяло, статичното място за хостинг на WordPress само по себе си е моята изненада №1 на годината.

Единствената идея да взема напълно представен сайт на WordPress и да го преобразувам в статичен HTML звучи за мен. Но сега, след като проучих какво е възможно от първа ръка, трябва да призная, че … има смисъл.

Това не е новаторско, не е 100% правилно за всеки сценарий, но със сигурност има смисъл за някои.

Що се отнася до Shifter срещу HardyPress: по-добър ли е някой от тях? Не точно. И двете решения са доста сходни от гледна точка на потребителя и имат своите плюсове и минуси. Налични са безплатни изпитания и с двете, така че най-вероятно е най-добре да експериментирате с някоя от тях и да вземете решение въз основа на това.

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector