Té sentit WordPress sense servidor? Shifter vs HardyPress: Opcions en comparació amb “Cap d’allotjament de WordPress sense cap”

Quan vaig veure per primera vegada els termes, "hosting sense cap WordPress" i "WordPress a estàtic," No sabia què fer-ne. Jo era com aquells pobres amfitrions de Westworld que deien, "No em sembla res." No obstant això, la idea (també coneguda com a WordPress sense servidor) s’aconsegueix ràpidament, i ara tenim dues empreses emocionants amb l’objectiu d’apropar les masses de WordPress sense servidor..


Breu història, vaig haver d’investigar i arribar al fons de tot aquest allotjament de WordPress sense cap!

El que segueix és una revisió al món de WordPress sense servidor: què és, com funciona, per què incomodar-lo, qui hauria d’utilitzar possiblement l’allotjament de WordPress sense cap, quina solució triar a l’hora de crear la configuració..
Té WordPress sentit sense servidor el servidor estàtic? Shifter vs HardyPress: les millors opcions d’allotjament de WordPress sense cap en comparació

Taula de continguts:
Què és WordPress sense servidor? | Per què aniria WordPress estàtic? | Qui necessita allotjament de WordPress estàtic? | Qui ha d’evitar WordPress sense servidor? | Com funciona WordPress sense servidor | Principals empreses de hosting WordPress estàtiques en comparació Què passa amb l’actuació? | I si vull anar a bricolatge? | Veredicte final

Què és WordPress sense servidor?

La paraula "sense servidor" potser no és el més afortunat ja que encara necessiteu un servidor perquè funcioni el vostre lloc. "WordPress estàtic" és molt més actual.

Així, la idea bàsica de WordPress sense cap / sense WordPress / estàtica és aquesta:

En lloc de generar cada pàgina al vol cada vegada que un visitant vol veure-la, podeu convertir tot el vostre lloc de WordPress en HTML estàtic només una vegada i servir-ho a tothom diverses vegades..

Alguna cosa com això:

WordPress estàtic

El que significa això és que WordPress sense cap és un procés que inclou dos passos principals:

 1. Convertiu el vostre lloc en estàtic (HTML, JS, CSS).
 2. Serviu-lo a la gent en lloc del lloc habitual.

Ara el més interessant és que encara podeu treballar amb el vostre "llavor" El lloc de WordPress amb normalitat. Podeu afegir plugins, temes, treballar a l’administrador wp, canviar coses, escriure publicacions, etc. L’única diferència és que quan hagueu acabat amb tot això, heu de convertir el lloc en estàtic i desplegar-lo a la servidor.

Hi ha alguns avantatges i avantatges de tot el plantejament:

Per què aniria WordPress a estàtic?

�� Hi ha quatre raons per les quals WordPress sense cap sentit té sentit:

 • Seguretat. L’estàtic és més segur. Fins i tot m’arriscaria a dir que no podria ser més segur. No Plugin de seguretat de WordPress, cap guia de seguretat (una contrasenya complexa molt?) pot proporcionar-vos el mateix nivell de seguretat que WordPress. Bàsicament, ja que és tot estàtic, no hi ha res per descompondre … a excepció de la màquina real en la qual estan fitxats.
 • Velocitat. Els fitxers estàtics es carreguen més ràpidament que els fitxers dinàmics. Les instruccions PHP i les trucades a la base de dades només necessiten temps per executar-se. Com que no hi ha aquest pas, les càrregues estàtiques són més ràpides.
 • Cost (normalment). L’estàtic ha de ser més barat d’allotjament, sobretot si es tracta de trànsit alt. Al cap i a la fi, es requereix menys temps de servidor per processar les sol·licituds. Això ho dic "hauria de" sigui més barat perquè, a la pràctica, no sempre és així.
 • Tranquil·litat. Aquesta és una combinació de totes les qüestions anteriors, però la idea és que no us haureu de preocupar de les actualitzacions, els hackers, el manteniment, la ruptura de scripts, els plugins incorrectes, etc. Els llocs estàtics simplement no s’han de trencar.

malgrat això!

�� Hi ha alguns desavantatges força importants i, sobretot, si ja hi esteu habituats "Vida de WordPress":

 • Reconvertiment constant. Heu de reconvertir i desplegar el vostre lloc cada vegada que canvieu qualsevol cosa.
 • Els comentaris no funcionen. D’acord, sóc dur. El que realment vull dir és que els comentaris originaris de WordPress no funcionaran en WordPress sense servidor, a més, tampoc hi haurà cap complement de comentaris, ja que tots necessiten PHP. L’única solució és canviar a Disqus o utilitzar comentaris socials (els que funcionen fora de fonts).
 • Els formularis de contacte no funcionen. El mateix que amb els comentaris. Si voleu formularis de contacte, haureu d’incorporar-los des de Typeform, Google Forms, Zendesk, etc.
 • WooCommerce no funciona. De nou, WooCommerce és un complement PHP dinàmic. Per tant, no funcionarà. Alternativa? Canvia a Shopify i, a continuació, integra-ho al lloc de WordPress.
 • Els fòrums no funcionen. Oblida’t de bbPress. Zendesk proporciona algunes alternatives.
 • Els mòduls de membres no funcionen. Si feu servir BuddyPress o WPMember o alguna cosa així, un cop més, no funcionaran. Haureu de canviar a tercers.
 • La cerca al lloc no funciona (!): Sí, la vostra bona cerca al lloc de WordPress no funcionarà. Podeu afegir un mòdul de cerca de Google com a alternativa. Tot i que, per descomptat, no és perfecte.

En general, si utilitzeu un complement que faci qualsevol tipus de dinàmic basat en l’entrada del visitant, no funcionarà a WordPress sense servidor.

Desavantatges força importants, això és segur. A més, aquestes configuracions de WordPress sense servidor generalment són difícils de gestionar si voleu anar a la ruta addicional amb els pressupostos (llegiu: voleu pagar només l’espai del servidor i no registrar-vos a una solució de WordPress sense servidor que no sigui de la caixa, que en comparem un parell de baix).

En un escenari així de bricolatge (també tenim algunes opcions sense servidor de bricolatge a la part inferior de la publicació), us trobareu treballant amb la línia de comandaments i comunicant-vos directament amb el servidor. Per descomptat, potser no us espantarà gens, però per a molta gent, aquest és un espai inèdit.

Per tant, abans d’enumerar algunes de les solucions viables de WordPress sense capçal d’allotjament al mercat, responem primer a la pregunta principal:

Qui de totes maneres necessita WordPress estàtic?

Així que, malgrat els avantatges de la configuració de WordPress sense servidor (la velocitat, la seguretat, etc.), no és tot el punt de WordPress que el lloc es mantingui dinàmic amb els canvis que es produeixen en temps real.?

És difícil discutir amb això, però encara hi ha casos d’ús viables en què WordPress pugui ser estàtic, atrevir-me a dir, millor.

a) Autònoms i agències

Probablement és l’escenari més intuïtiu en què WordPress té una sensació estàtica.

Com a autònom de WordPress, podeu trobar clients que no estiguin molt interessats en actualitzar els seus llocs (ni tan sols publicar contingut) després d’haver-los lliurat les claus del nou lloc. Potser necessiten un simple lloc web de targeta de visita o no es pot molestar a fer res amb ell per falta de temps o de personal.

Al mateix temps, no voleu deixar res a l’atzar i arriscar que el lloc es trenqui quan hi hagi una nova vulnerabilitat descoberta o alguna cosa.

En un escenari com aquest, convertir el lloc en WordPress sense servidor només té sentit:

 • el lloc continua en línia,
 • Hi pot accedir tothom,
 • és més barat de córrer i ràpid,
 • el client ni tan sols s’adona ni li importa que la cosa sigui estàtica.

Obteniu tots els avantatges estàtics sense cap inconvenient.

En aquest cas, bàsicament tracteu WordPress com el vostre "constructor de llocs" i no el motor que funciona amb el lloc.

b) Llocs que no s’actualitzen gaire

En general, tenir el vostre WordPress en un estat de sempre (on tothom pot iniciar la sessió en qualsevol moment i fer tot el que sigui) no és perfecte.

Si ja heu actualitzat el lloc molt poc sovint, per què no bloquejar-lo completament quan no passi res. Un cop més, es tracta d’una manera molt més segura i molt més barata d’acollir el vostre lloc.

Parlant de seguretat:

c) Llocs on la seguretat té la màxima importància

Hi ha casos que només no us podeu permetre que el vostre lloc sigui trencat i embolicat.

I tampoc no es tracta de llocs governamentals, etc. (estic segur que els que viuen són els seus propis estàndards).

Però, per exemple, fins i tot la vostra escola local no voldria que el seu lloc web estigués pirat i poblat amb contingut inadequat o obscè. Tot i que després es poden explicar situacions com aquesta, queda la mala impressió.

d) Llocs amb dissenys complexos

En l’època del creador de pàgines, no és rar gestionar la major part del disseny d’un lloc en el propi constructor. Com en el cas, només obteniu un simple tema de marc i, a continuació, creeu la resta amb el vostre creador de pàgines preferit, a més d’afegir alguns complements excel·lents a la barreja perquè el lloc sembli extraordinari.

L’únic problema d’això és que aquest lloc acaba sent una mica pesat, cosa que es reflectirà en el seu rendiment.

Anar a WordPress a la versió estàtica és una solució ràpida que encara permet tenir un aspecte excel·lent i, a la vegada, tenir un rendiment excel·lent.

e) Llocs que han realitzat el seu curs

Alguns tipus de llocs web tenen una vida útil limitada. Podria ser un lloc per a un esdeveniment, un projecte fundat per gov, un arxiu, etc..

Alguns d’aquests llocs poden haver de romandre actius per motius legals o simplement per mostrar a la gent el que havia passat. Si es manté aquests llocs com a instal·lació en viu de WordPress, només es creen problemes. Heu de mantenir-los, tornar-los i actualitzar els scripts, etc. Per tant, és molt més senzill anar WordPress a estàtic i fer-ho bé.

f) Llocs de demostració

Per exemple, si sou un desenvolupador de temes de WordPress i voleu mostrar demostracions dels vostres temes, per què no ho feu als llocs estàtics en lloc d’executar algunes configuracions elaborades de WordPress.?

Un avantatge és que tampoc us haureu de preocupar que les coses es trencaran després d’una actualització de WordPress desgavellada.

Qui ha d’evitar l’allotjament de WordPress estàtic / sense cap?

Bàsicament tot això es redueix a un factor:

Si trobeu que us connecteu cada dia a wp-admin, eviteu WordPress sense servidor!

Amb prou feines seria diàriament treballar amb la conversió del vostre lloc des de WordPress en estàtic una i altra vegada. Sobretot perquè la conversió d’un bloc de mida normal pot trigar entre 20 i 60 minuts.

Dit d’una altra manera, si sou blogger, podeu oblidar-vos de l’allotjament sense capçalera de WordPress.

Com funciona WordPress sense servidor

Hi ha dues rutes a WordPress sense servidor:

 • camí (a) es tracta simplement d’inscriure’s a una empresa d’allotjament de WordPress sense cap i deixar-los fer tot el que es pot fer amb força, mentre que podeu utilitzar un quadre de comandament de WordPress amb normalitat
 • camí (b) és l’enfocament de bricolatge; aquesta vegada sou vosaltres els que preneu un lloc de WordPress que funcioni, el convertiu en estàtic i el pengeu en algun lloc des d’on es pot servir als visitants.

Ens centrem en el camí (a) aquí, ja que és més accessible per a tothom. Al final d’aquest post, tindrem algunes recomanacions sobre l’enfocament de bricolatge.

En general, totes les solucions estàtiques de WordPress que hi ha són similars des del punt de vista d’un usuari.

La vostra experiència comença quan us registreu amb una plataforma d’allotjament sense capçalera de WordPress i trieu el vostre pla, com sempre.

Després d’això, creareu llocs de WordPress nous amb un sol clic: també n’hi ha diversos.

Aquests llocs són completament funcionals i es poden utilitzar com qualsevol altre lloc web de WordPress. Podeu iniciar sessió, instal·lar temes, plugins, configurar qualsevol cosa, fer modificacions de codi personalitzades, el lot.

L’única diferència és que el lloc no és visible per al públic. Tot el que val, és el vostre propi personal entorn de posada en escena.

Quan hàgiu acabat de fer els canvis, podeu publicar-ho tot al públic amb un parell de clics. El procés de conversió pot trigar un temps, segons la grandària del lloc (fins a 20 o 60 minuts, fins i tot).

Tot el procés és molt accessible i simplificat al màxim. Bàsicament, no es requereixen habilitats de gestió del servidor.

Dit això, hi ha algunes diferències entre les solucions principals de WordPress sense servidor que hi ha.

Les millors empreses de hosting WordPress estàtiques en comparació: Shifter i HardyPress

Aquí teniu una taula de comparació simplificada:

Shifter vs HardyPress

Shifter
HardyPress

PreuLloc 0 – 1 $
20 $ – 3 llocs
40 $ – 10 llocs
90 – 30 dòlars de llocs
150 $ – 50 llocs
5 dòlars: 1 lloc
25 $ – llocs il·limitats
des de $ 350 – personalitzat per a empresa
Prova gratuïtaY – Cal presentar targeta de crèditY: no cal la targeta de crèdit
CDNII
HTTPSII
Còpies de seguretatII
Formuladors integrats de cerca i contacte de llocsNI

Aquí teniu la comparació en profunditat. Els jugadors que estem buscant aquí són: Shifter vs HardyPress:

Shifter (www.getshifter.io)

Shifter és el líder de l’espai d’allotjament de WordPress sense cap tipus de cap a l’hora d’escriure. Han estat durant una estona i han aconseguit proveir-se solucions de solució per a alguns dels comuns "WordPress a estàtic" problemes (com ara comentaris, comerç electrònic, etc.).

Globalment, l’empresa està activa a la comunitat de WordPress, patrocinant WordCamps, i també en sintonia amb les necessitats reals dels usuaris.
Logotip de canvi de pantalla

Preu i característiques

Shifter ofereix cinc nivells principals de preus, en funció de quants llocs que necessiteu i del trànsit que espereu. En general, sembla que s’adapten bé als diferents tipus d’usuaris que poden estar interessats en convertir-se a Shifter.

 • 0 $ – 1 lloc // 1 GB d’emmagatzematge // 1 GB de transferència mensual // còpies de seguretat desactivades
 • 20 dòlars – 3 llocs // 10 GB d’emmagatzematge // 1 transferència mensual de TB
 • 40 dòlars – 10 llocs // emmagatzematge de 500 GB // transferència mensual de 5 TB
 • 90 $ – 30 llocs // 1 emmagatzematge TB // transferència mensual de 10 TB
 • 150 dòlars – 50 llocs // 1 emmagatzematge TB // transferència mensual de 10 TB

També hi ha una prova gratuïta que us permet provar les coses (cal tenir targeta de crèdit). I obteniu un descompte quan pagueu anualment.

Aquest preu no és boig, però tampoc és molt atractiu. Si teniu 2-10 llocs, podeu trobar opcions d’allotjament estàndard més barates. Per descomptat, no ho obtindreu "WordPress a estàtic" habilitat.

En general, Shifter ofereix algunes funcions fantàstiques, a part de tot allò estàtic. Tots els plans inclouen CDN i HTTPS integrats. Els dominis personalitzats també estan disponibles. A més: hi ha una passarel·la HTTP / 2 habilitada, està IPv6 llest, optimitzat en memòria cau i obtindreu un any de còpies de seguretat..

Com utilitzar-lo

El Shifter ofereix una solució excepcionalment fàcil d’utilitzar. I realment vull dir això.

El procés de registre és… un procés de registre. Res de luxe. Coses estàndard.

Després d’això, obtindreu accés a un plafó d’usuari net a través del qual podeu fer tota la vostra feina.

canvi de tauler de comandament

Aquí és on podeu crear el vostre lloc nou. Després de posar el nom al projecte, veureu el tauler principal del projecte.

projecte shifter

El primer pas natural és fer clic a sobre "Inicia WordPress" i començar a treballar al vostre lloc.

Després d’inicialitzar WordPress (pot trigar un minut més o menys), podreu iniciar la sessió al tauler.

És com és habitual allà. Un panell wp-admin estàndard on podeu fer totes les coses habituals.

Quan hagueu acabat amb els canvis, podeu tornar a Shifter i fer clic a "Generar" per crear el que s’anomena artefacte: la vostra imatge estàtica final del lloc.

artefacte de canvi

Aquest artefacte es pot fer públic desplegat.

Davant d’això, el vostre lloc de WordPress sense servidor sembla qualsevol altre lloc. Fins i tot diu "WordPress" quan cerqueu la metaetiqueta del generador a la font HTML.

El que cal tenir en compte és que Shifter no elimina automàticament totes les coses incompatibles amb les estàtiques. És a dir, si deixeu activat el sistema de comentaris de WordPress natiu, Shifter mostrarà els formularis de comentaris: no funcionaran en la configuració final de hosting de WordPress sense cap..

Quan hagis acabat amb tots els canvis, només pots fer-ho "aturar WordPress" i bloquegeu-lo, deixant només la versió estàtica disponible per al públic.

Pros i contres

��

 • Gran interfície d’usuari, increïblement fàcil d’utilitzar.
 • Podeu executar diverses instàncies de WordPress i gestionar-les totes amb la mateixa eficiència.
 • Bona gestió de les versions estàtiques del lloc prèviament generades. Podeu enrotllar-ne qualsevol.
 • Desplegament automàtic de l’artefacte més recent.
 • Inicieu i atureu la instància de WordPress en directe sempre que vulgueu.

��

 • Passar de WordPress a estàtic pot trigar una estona. Amb prou contingut, esteu buscant un temps aproximat per a una hora.
 • No és tan boig pel preu que hi ha a l’abast de l’allotjament estàndard de WordPress.
 • No es pot publicar el lloc a un domini personalitzat en el pla gratuït. Podeu afegir-los quan es troba en algun dels plans pagats.

HardyPress (www.hardypress.com)

HardyPress és una empresa similar a Shifter en la forma en què s’acosta a l’aspecte de la facilitat d’ús de l’allotjament sense capçalera de WordPress, però també us proporciona una mica més de retocs aquí i allà.

També participen de manera similar a la comunitat de WordPress, fan aparicions a WordCamps i dirigeixen el seu producte al programa WordPress.

Curiosament, amb HardyPress, encara podeu utilitzar formularis de contacte i cerca de llocs al vostre lloc web de WordPress estàtic.
Logotip de HardyPress

Preu i característiques

El model de preus de HardyPress és una mica més simplificat: hi ha quatre nivells que difereixen en el seu preu molt més significativament que amb Shifter:

 • 5 dòlars – 1 lloc // emmagatzematge de 500 MB // transferència mensual de 50 GB
 • 25 dòlars: llocs il·limitats // emmagatzematge de 3 GB // transferència mensual de 500 GB
 • 80 dòlars: llocs il·limitats // 30 GB d’emmagatzematge // transferència mensual de 2 TB
 • des de $ 350: configuracions personalitzades per a empreses

Hi ha una prova gratuïta disponible (no cal la targeta de crèdit), més un descompte si pagueu anualment.

HardyPress ofereix un bon nombre de funcions excel·lents, com ara: apagar WordPress (desactivar la vostra instància de WordPress en viu), tot està allotjat a Amazon AWS, CDN integrat, HTTPS, HardyPress Search Search (un motor de cerca per a la seva lloc web, ja que la cerca estàndard de WordPress no funciona), un any de còpies de seguretat.

A més, si utilitzeu Formulari de contacte 7 específicament, encara funcionarà fins i tot després de la conversió estàtica de WordPress. No estic segur de quina mena de trampes hi ha darrere, però és genial!

Com utilitzar-lo

A partir d’aquest escrit, no podreu simplement crear un compte nou a HardyPress. Heu de sol·licitar l’accés mitjançant el formulari d’inscripció i espereu una estona que s’aprovi (triguen 10 minuts en el meu cas, així que cap biggie).

Després d’això, treballar amb la plataforma és força clar. HardyPress us demana si voleu importar un lloc existent o crear-ne un de nou.

Importació de HardyPress

Si aneu amb el lloc buit, només heu de proporcionar els vostres detalls d’inici de sessió de WordPress i feu clic a Instal·la.

Al cap de poca estona, veureu la vostra nova instància de WordPress al tauler.

Tauler de control de HardyPress

A partir d’ara, tot és força fàcil de treballar. De forma similar a Shifter, s’instal·la el vostre lloc estàndard de WordPress.

També he de donar-li a l’ordenació de HardyPress. Bon material!

HardyPress a bord

Podeu iniciar la sessió al vostre lloc de WordPress, fer els canvis que vulgueu i, després, desplegar-los al públic. Quan hagueu acabat, només cal que tanqueu el lloc.

També convé remarcar que el panell d’usuaris sembla més ric en funcions que amb Shifter. Obteniu molta informació sobre com connectar-vos al vostre lloc mitjançant FTP i PHPMyAdmin, els desplegaments que heu generat, les còpies de seguretat que us guardeu, els complements actius al vostre lloc de WordPress (a més si són compatibles amb HardyPress), i també un panell d’informació general en què es llisten coses com ara l’ús del servei, la versió PHP, la configuració de la memòria cau i molt més.

HardyPress plugins de WordPress

Quan veieu el vostre lloc estàtic, s’assembla a la seva versió de WordPress, com és d’esperar.

Pros i contres

��

 • El desplegament del lloc sembla ser més ràpid que amb Shifter.
 • Més panell d’usuaris rics en funcions que amb Shifter, però també és fàcil d’utilitzar.
 • Inicieu i atureu la instància de WordPress en directe sempre que vulgueu.
 • Executeu diverses configuracions de WordPress.
 • Podeu descarregar les vostres còpies de seguretat directament des del tauler d’usuari.
 • Podeu restaurar-lo a qualsevol desplegament determinat de l’arxiu.

��

 • Tot i que és fantàstic que el formulari de contacte 7 funcioni encara, no podeu rebre més de 100 missatges si esteu al pla més barat.
 • Encara és una mica car en comparació amb els plans estàndard d’allotjament de WordPress disponibles al mercat.

Què passa amb el rendiment?

Per fer aquesta prova, vaig crear el mateix lloc a cadascuna de les plataformes i després les vaig desplegar com a estàtiques. Els llocs funcionen igual Tema de l’estestia, un bon grapat de plugins, a més d’algun contingut de prova.

Aquí es mostren els temps de càrrega:

Shifter vs HardyPress

Shifter
HardyPress

El lloc generat a1,5 min1 min
Washington dc0,25 anys0,42s
Frankfurt0,29s0,78s
Sant Francisco0,22s0.23s
Sydney0,89s0.48 anys

En general, està molt bé! Com veieu, els temps de càrrega gairebé no superen la mitja de segon. Probablement això té molt a veure amb el CDN integrat. Per suposat, els llocs no eren tan complexos per si mateixos, però tot i així mostra quin tipus d’actualització de rendiment podeu esperar de l’allotjament sense capçalera de WordPress.

I si vull anar a bricolatge?

Si no teniu por d’experimentar amb WordPress sense servidor pel vostre compte (com ara, sense una eina fàcil d’utilitzar com qualsevol de les anteriors), hi ha un bon nombre d’opcions viables:

 • Podeu obtenir un compte de Google Cloud o Amazon AWS pel vostre compte i, després, anar a WordPress de manera estàtica mitjançant el WP2Static connectar.
 • Utilitzeu Gatsby. És un marc JS que us ajuda a crear llocs amb React. Podeu utilitzar-ho per fer WordPress de forma estàtica també. Aquí hi ha un tutorial.
 • Utilitzeu Bref. Una eina que migra un lloc de WordPress existent a un lloc sense servidor en funcionament complet, alimentat per AWS. Aquí està bé tutorial

Cadascun d’ells comporta un nivell diferent de "Negociació de bricolatge" de manera que hauríeu de trobar alguna cosa que s’ajusti a les vostres necessitats i habilitats.

El veredicte final sobre WordPress sense servidor

En general, l’espai estàtic d’allotjament de WordPress en si mateix és la meva primera sorpresa de l’any.

L’única idea d’agafar un lloc de WordPress amb totes les funcions i convertir-lo en HTML estàtic estàcia. Però ara, després d’examinar el que és possible de primera mà, he de reconèixer que … té sentit.

No és innovador, no és adequat al 100% per a tots els escenaris, però per a alguns té sentit.

Pel que fa a Shifter vs HardyPress: algun és millor? No exactament. Les dues solucions són força similars des del punt de vista de l’usuari i tenen els seus avantatges i avantatges. Hi ha proves gratuïtes disponibles amb les dues, per la qual cosa és millor experimentar-ne una i plantejar-se la idea basant-se en això.

No oblideu unir-se al nostre curs d’accidents per agilitzar el vostre lloc de WordPress. Amb algunes solucions senzilles, podeu reduir fins i tot un 50-80% del temps de càrrega:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map