Споделен срещу управляван хостинг на WordPress: ключовите разлики и как да вземете своето решение

Споделен срещу управляван хостинг на WordPress: ключовите разлики и как да вземете своето решение

Споделен срещу управляван хостинг на WordPress: ключовите разлики и как да вземете своето решение
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Споделения и управляван хостинг на WordPress отдавна е тема с горещи бутони в общността на WordPress. И това също не ни е непознато – в нашите многобройни хостинг прегледи, сравнения и анкети винаги се натъкваме на много интересни гледни точки и мнения, идващи от всяка страна на барикадата.


Въпреки това, копаенето на споделен и управляван хостинг един срещу друг може да не е толкова просто, колкото изглежда в началото.

В тази статия ще разгледам какво означават както разработчиците, така и ежедневните потребители, когато говорят споделен срещу управляван хостинг на WordPress.

След това ще вляза в специфичните разлики между двете и ще препоръчам опцията, която е по-добра в даден сценарий.

Споделен срещу управляван хостинг на WordPress

Бързам? Ето нашите препоръки за най-добрите споделени и управлявани WordPress хостове: �� Щракнете, за да пропуснете

Споделен срещу управляван хостинг на WordPress накратко

Споделеният и управляван дебат за хостинг на WordPress се свежда до добавените специфични за WordPress услуги и настройки на производителността, които получавате с управляван хостинг на WordPress.

Управляваният хостинг на WordPress е като услуга на консьерж за вашия WordPress сайт, докато редовен споделен хостинг оставя голяма част от работата за вас, когато става въпрос за архивиране, оптимизация на WordPress и други.

Въпреки това…

Споделеният хостинг и управлявания хостинг на WordPress не са по същество различни неща

Когато хората говорят за споделен хостинг, обикновено използват фразата взаимозаменяемо с "общ евтин хостинг."

Но ето това:

Всъщност ще намерите множество споделени хостове, предлагащи "управлявана платформа" или "управлявани услуги", и тези хостове често се броят сред списъка с управлявани хостове на WordPress.

 • Споделеният хостинг е само вид хостинг план, където вашият сайт "акции" ресурси с други сайтове на същия сървър.
 • Управляваният хостинг на WordPress е набор от допълнителни услуги и промени в производителността, които се намират на върха на редовния хостинг.

Ето защо можете да имате евтин споделен хостинг на WordPress – като Bluehost при ~ 3 $ на месец – и скъпи специализирани управлявани хост на WordPress – като Pagely, започващ от $ 499 на месец.

Споделен срещу управляван хостинг на WordPress - пример от Bluehost
скъп управляван пример за хостинг на WordPress от Pagely

Всъщност ще намерите управлявани хостове на WordPress, захранвани от всички видове различна основна архитектура – споделено, VPS, посветен, облак.

Въпреки това предупреждение, ние ще отидем с общото мнение в тази статия и ще разгледаме споделения срещу управлявания хостинг на WordPress като различни единици. Въпреки че може да не е технически правилно, правилно е, когато вземете предвид как повечето хора използват двата термина.

Основните разлики между споделения и управляван хостинг на WordPress

Споделен хостинг накратко

Споделеният хостинг е свързан с домакините, които се опитват да намалят разходите си, като набират много и различни уебсайтове на един сървър. Това звучи отрицателно – но всъщност не е така. Споделеният хостинг служи за цел.

Ако споделените хостове не го направиха, никой от нас няма да има възможност да хостваме неограничени сайтове за същата сума пари, която харчим в Starbucks всеки месец.

Например споделеният хостинг е чудесно решение за тип на сайта с доказателство за концепцията или за хоби сайт. А може би дори и за сайт за малък бизнес, при условие че това, което е необходимо, е просто "онлайн визитка." Ако сте избрали професионална управлявана настройка на хостинг на WordPress за всеки такъв проект, няма да можете да изпробвате повече от 1-2 наведнъж. Със споделен хостинг можете да стартирате 10 такива сайта на един сървър.

TL; DR: Създадохме и кратко обобщено видео за това какво споделен и управляван хостинг на WordPress, плюс което ще бъде по-подходящо за случаен потребител. Виж това:

Освен това ще споделите ресурсите на вашия сървър с десетки или стотици други сайтове, което означава, че той може да се забави поради нещо, което се случва на нечий друг сайт. Качествените споделени хостове ще избегнат претоварването на сървърите си, за да не се случи това – ултрабюджетните споделени хостове обикновено ще препродават пространството.

Освен това обикновено ще използвате общо табло за управление на cPanel, за да управлявате уебсайта или съответно сайтовете си.

cpanel табло

Въпреки че cPanel има някои специфични функции на WordPress – като инструмент за инсталиране – той не е създаден специално, за да улесни живота ви в WordPress като управляваните табла за управление на WordPress на домакините.

Управляван WordPress хостинг накратко

Управляваният хостинг на WordPress е набор от услуги, оптимизации на производителността и други добавени стойности. Тези добавени функции:

 • Може да помогне за бързото зареждане на вашия сайт, защото всяка конфигурация е специално настроена да бъде оптимизирана за WordPress
 • Дават ви инструменти, които улесняват инсталирането и управлението на WordPress, както и инструменти като организиране на сайтове, които да ви помогнат безопасно да правите промени в своя WordPress сайт
 • Помогнете да поддържате вашия сайт за вас с функции като автоматични актуализации и автоматично архивиране
 • По-добре осигурете вашия WordPress сайт с правила за сигурност и функции, които са специално фокусирани върху WordPress

Отвъд тези функции обикновено можете да управлявате сайта си в специално проектирано табло (въпреки че това не винаги е така при домакините, управлявани от WordPress с бюджет).

Например, ето как изглежда персонализираното табло за управление на Kinsta:

kinsta потребителски интерфейс

Освен че просто изглеждате по-добре, вие също можете да изпълнявате много полезни действия в WordPress направо от хостинг таблото си като:

Управление на вашите приставки:

управление на приставки

Преглед на автоматично архивиране или ръчно правене на нова резервна копие:
автоматични архиви

Не всички управлявани табла за управление на хост на WordPress изглеждат като Kinsta – но повечето предлагат подобно надграждане над опцията cPanel, която получавате при споделени хостове.

В замяна на тези функции обаче обикновено жертвате под формата на по-ниски лимити на уебсайтове и максимален брой разрешени посещения на месец.

Плюсове и минуси на споделения хостинг

Както очаквате, повечето плюсове на споделения и управляван хостинг на WordPress включват цена, а минусите включват функции и производителност …

Плюсове на споделения хостинг

 • Често плащате значително по-ниска месечна такса
 • Много споделени хостове ви позволяват да хоствате неограничени уебсайтове за една равна цена
 • Докато "неограничен брой посетители" не съществува, повечето споделени хостове се рекламират неограничено и нямат твърда граница за броя посещения на вашия сайт

Минуси от споделен хостинг

 • Тъй като често фокусът е върху намаляване на разходите, а не повишаване на производителността, вашият сайт обикновено се зарежда малко по-бавно
 • Тъй като споделяте ресурси, времето за зареждане на вашия сайт може да бъде повлияно и от това, което се случва с други сайтове на споделения сървър
 • Липсват ви функции с добавена стойност като автоматични актуализации и автоматично архивиране
 • Винаги няма да имате специфични за WordPress характеристики и производителност и сигурност

Плюсове и минуси на управлявания хостинг на WordPress

Плюсовете и минусите на управлявания хостинг на WordPress са малко по-разнообразни …

Плюсове на управлявания хостинг на WordPress

 • Сървърна архитектура, която е създадена специално за WordPress, което обикновено означава по-добра производителност
 • Вградено кеширане на ниво сървър, което също означава по-добра производителност
 • Автоматични актуализации на WordPress, за да поддържате вашия сайт сигурен и функциониращ
 • Автоматично архивиране, за да се гарантира, че данните на вашия сайт в WordPress са безопасни
 • Специфични за WordPress настройки за сигурност, като защитни стени, втвърдяване на вход и сканиране на злонамерен софтуер
 • По-удобно табло за управление на уебсайтове (макар и не на всички управлявани хостове на WordPress)
 • Полезни функции като организиране на сайтове за да улесните управлението на сайта си
 • Всички агенти за поддръжка на клиенти са WordPress експерти

Минуси от управлявания хостинг на WordPress

 • Управляваните хостове на WordPress често струват повече от споделените хостове, въпреки че можете да намерите средни места като Bluehost
 • Управляваните хостове на WordPress обикновено също налагат по-строги ограничения на уебсайта и / или ограничения за посетители
 • Обикновено можете да хоствате само сайтове на WordPress (очевидно)
 • За да се осигури ефективност, някои управлявани хостове на WordPress ще поставят ограничения върху плъгините, които можете да използвате

Споделен срещу управляван хостинг на WordPress – което трябва да изберете?

Благодарение на хостове като Bluehost и SiteGround, изборът между споделен и управляван хостинг на WordPress стана много по-малко сложен.

Всъщност – без значение какъв е бюджетът ви, препоръчваме ви да се придържате към управлявано решение на WordPress (ако планирате да използвате WordPress, разбира се).

Вече е възможно да намерите хостинг за WordPress, управляван от начално ниво, като започнете с почти същата цена като евтините споделени хостове:

Компания
Цена / мес. от
Подходящ за
Дисково пространство
Безплатно име на домейн
Av. време за зареждане
Отидете на
Bluehost$ 2.95не са разкрити50GBY2.87 sПосетете | Прочетете рецензия
SiteGround$ 3.95~ 10 000 посещения месечно10 GB (SSD)н0,74 sПосетете | Прочетете рецензия
InMotion хостинг$ 4.99~ 20 000 посещения месечно40 GB (SSD)Y0,62 sПосетете | Прочетете рецензия

И трите опции също ви дават безплатни архиви и безплатни SSL файлове.

Може да пропуснете някои от по-премиум управляваните функции – като персонализирани табла за управление и сайтове за организиране на проекти, но получавате много от предимствата на управлявания хостинг на WordPress на достъпна цена.

Ако искате повече "луксозен" управляван опит с хостинг на WordPress, след това можете да надстроите до някои по-премиум опции като:

Компания
Цена / мес. от
Подходящ за
Дисково пространство
Безплатно име на домейн
Av. време за зареждане
Отидете на
kinsta$ 30~ 20 000 посещения месечно5 GB (SSD)нN / AПосетете | Прочетете рецензия
WP двигател$ 31.50~ 25 000 посещения месечно10 GB (SSD)н0,94 sПосетете | Прочетете рецензия
лого на маховика$ 23~ 25 000 посещения месечно5 GB (SSD)н1,11 sПосетете | Прочетете рецензия

Тези три опции също ви дават безплатни архиви, SSL, плюс CDN.

Както можете да видите, ценообразуването тук е подобно, но вие получавате малко по-малко по отношение на наличното дисково пространство. В замяна получавате по-оптимизирана за WordPress среда (уж).

Това за сумата! Имате ли други въпроси относно споделения и управляван хостинг на WordPress? Оставете коментар и ще се опитаме да ви помогнем да вземете своето решение.

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

* Тази публикация съдържа партньорски връзки, което означава, че ако кликнете върху някоя от връзките към продукта и след това закупите продукта, ще получим малка такса. Без притеснения, все пак ще плащате стандартната сума, така че да няма разходи от ваша страна.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector