Нашата честна оценка за хостинг на Kinsta WordPress след 3 години

TL; DR: Преместихме блога на CodeinWP в Kinsta WordPress, хостинг преди няколко години. В тази публикация бихме искали да ви дадем нашата честна оценка за платформата на Kinsta, която е резултат от опита ни от първа ръка с нея. С други думи, ние се опитваме да отговорим на въпроса дали хостингът на Kinsta WordPress наистина е толкова страхотен, колкото всички казват.


Имахме справедлив дял от хостинг експерименти тук в CodeinWP. В началото, когато започнахме в началото на 2013 г., като повечето блогове, не обърнахме много внимание на хостинг настройките, на които работихме. Тъй като така или иначе трафикът беше нисък, не видяхме ползата да инвестираме много в хостинг.

Но нуждите ни нарастваха с годините и с 10 000+ души, посещаващи блога всеки ден средно, стана ясно, че наистина трябва да преосмислим как е хостван сайтът, как може да бъде оптимизиран и какво можем да направим осигурете на нашите потребители постоянен опит, независимо от натоварването.

Бързо напред, предишният ни хост непосредствено преди хостинга на Kinsta WordPress беше WiredTree. И честно казано не мога да кажа нищо лошо за компанията, нито имаше нещо лошо в самата хостинг платформа.

Това е просто с времето и с Повече ▼ сайтове присъединявайки се към нашето портфолио, открихме, че предлагането на Kinsta е по-изкушаващо.

Хостинг преглед на Kinsta WordPress

Шепа фактори допринесоха за това. Например, без кеширане от страна на сървъра, сайтът започна да работи наистина бавно в определен момент и TTFB (време до първи байт) по-скоро не беше зашеметяващо. Така че имахме нужда от промяна.

Ние също така обмисляхме Пейджъл, когато мислихме за хода. Въпреки това, в крайна сметка решихме да отидем с Kinsta, защото те ни позволиха да настроим обратен прокси за блога безплатно. Pagely поставете цена от $ 200 на месец.

Като цяло току-що се убедихме в голямата репутация на Kinsta и фокуса им върху "управляван хостинг на WordPress + лекота на използване" комбо. В допълнение, потребителският принос, който получавахме от последното ни проучване за хостинг на WordPress, също посочи Kinsta WordPress хостинг като едно от най-качествените решения.

Но нека започнем в началото:

Какво е хостингът на Kinsta WordPress?

И така, какво представлява Kinsta и техния хостинг пакет Kinsta WordPress? Също така, това, което ги прави различни от всеки друг уеб хостинг план за WordPress там?

Kinsta WordPress хостинг

За мен резюмето на едно изречение от предлагането на Kinsta ще бъде: Силата на хостинг платформата в Google Cloud стана достъпна и лесна за разбиране за всеки.

И съжалявам, ако това звучи малко рекламно от моя страна, но така честно казано се чувствам. Само за да ви дам един бърз пример за това, което искам да кажа (преди да разгледаме по-задълбочено по-късно), Kinsta изглежда не вярва в традиционния администратор на cPanel за управление на вашия хостинг акаунт. Вместо това ви дават собствено персонализирано решение, което е много по-лесно за използване и ви дава директно към най-важните подробности / показатели.

Но нека започнем в началото Под капака хостингът на Kinsta WordPress е:

 • Напълно управлявана хостинг платформа на WordPress. И аз знам това "управлявана" е етикет, който много хостове обичат да използват, но при Kinsta фокусът им върху работата с всичко, свързано с управлението, е много очевиден. Например, гореспоменатият административен панел дори няма никакви чисто подобни на управление опции в него.
 • Продължава Google Cloud Platform.
 • Той предлага решения за бизнес, предприемачество и персонализиран хостинг въз основа на вашите нужди.
 • Най-основният план ви дава:
  • Възможността за стартиране на един сайт на WordPress
  • 10 GB SSD памет
  • До 20 000 уникални посещения / месец
  • 1 безплатна миграция на сайт
  • 1440 ежедневни проверки за ъптайм за всеки сайт
  • Възможността да свържете CDN по ваш избор
  • Поддръжка за шифроване
  • Поддръжка на HTTP / 2, PHP 7
  • SSH, WP-CLI, Git поддръжка
  • Автоматична оптимизация на база данни на седмица, за да се повиши производителността.
  • PHP технология за самолечение
  • Премиум управление на DNS
  • (научете повече за основните функции на Kinsta тук)
 • Можете да изберете местоположението на вашия център за данни
 • Налични зони за поставяне
 • Обширен знание на разположение

За нас, чертите на Kinsta, които се изправиха най-много, бяха тези четири:

Техен Поддръжка на SSL чрез криптиране на Let. По принцип от административния панел за хостинг на Kinsta WordPress лесно можете да инсталирате SSL сертификат на вашия сайт и всичко е безплатно (част от текущия ви план). Плюс това, тъй като става въпрос за Let’s Encrypt, за който говорим, това също означава, че не е необходимо да преминавате през целия старещ (и отнемащ време) процес на получаване на вашите сертификатни ключове и т.н..

Можете да използвате CDN по ваш избор. Често с хостинг фирмите имат някои ограничения по отношение на това, кои други решения можете да използвате със сървърите си (например WP Engine дори има списък на забранени WordPress плъгини), така че е хубаво да видите, че Kinsta е готов да работи с текущия ви CDN.

Оптимизирани и обмислени архиви. Ежедневните резервни копия са донякъде стандартна характеристика в днешно време сред хостинг фирмите, но Kinsta все още успява да се открои със специфичното им прилагане. Резервните копия се създават моментално и без сървър над главата. Плюс това, вместо тези, които са резервни копия на елементите на уебсайта ви поотделно (например база данни, файлове, настройки и т.н.), това е всъщност резервно копие на цялата ви изолирана система. Поради това резервните копия могат да бъдат възстановени с едно щракване.

Безплатна миграция. Това е очевидно. Когато превключвате хостове, наистина не искате да плащате за миграцията, нито трябва да го правите сами. В нашия случай мога само да потвърдя, че миграцията на Kinsta работи без хълцане.

Как изглежда таблото на Kinsta

Споменах по-горе естеството на таблото, но сега нека да разгледаме как изглежда всъщност от гледна точка на потребителя:

kinsta табло 1

kinsta табло 2

kinsta табло 3

kinsta табло 4

Както можете да видите, той е много по-различен от това с какви решения като cPanel сме свикнали. Казано просто, панелът на Kinsta се фокусира повече върху ежедневните / редовни задачи както е свързано с вашата хостинг платформа, а не със сървърната администрация сама по себе си.

Чрез панела можете лесно да получите достъп:

 • Вашите сайтове – там е и мястото, където можете да настроите първоначалната настройка, да създадете нови FTP акаунти, да видите предишните си архиви, да добавите HTTPS и т.н..
 • Миграции на сайтове – хубав преглед на всички миграции на сайтове, извършени във вашия акаунт + възможността за по-добра работа.
 • DNS настройки.
 • Анализ – този раздел много ми харесва. Това е приятно допълнение към всичко, което получавате от скрипт за анализи на трети страни.

kinsta analytics

Има и секции за таксуване, настройки, дневник на дейностите и ръководство за потребителя.

Първоначалното ни впечатление за хостинг на Kinsta WordPress

Като цяло впечатлението е положително, но по пътя имаше някои незначителни проблеми.

На първо място, настройката и самата миграция бяха извършени без проблеми. Един ден сайтът беше на Pagely, другият – на Kinsta.

(Лично аз изобщо не участвах в процеса на миграция и единствената причина, че забелязах, че нещо се е променило, беше, защото, за съжаление, редактирах публикация точно по време на миграцията. Така че си свърших работата, спасих всичко , освежих страницата … и промените ги няма. Както се оказа, аз работих върху тези промени в старата версия и след това видях Kinsta, когато освежих цялата работа.)

Веднага след преместването видяхме приятно спадане на времето за реакция, от около 400 ms до около 50 ms.

kinsta време за отговор

Представянето бе най-малкото силно, с забележими подобрения дори при ръчен достъп до сайта без никакви измервателни инструменти.

Но за да не направим историята твърде съвършена, преживяхме и неочакван престой. Общо този престой добави до 1: 30h за период от само един месец.

Някои от нашите статистики за UptimeRobot:

ъптайм 1
ъптайм 2

Без значение как го гледате, 1: 30h е много. Ако правим някаква математика, това 1: 30h се превежда на 99,79% от общата продължителност на работата, което не е резултат, с който ще бъдете доволни веднага след преместване на нов хост.

В крайна сметка проблемът беше решен и не видяхме значителни прекъсвания от първия месец (септември 2016 г.). Като цяло ние сме доволни от представянето на Kinsta оттогава.

Около месец след преместването решихме също да превключим сайта на SSL. Самият процес бе обработен безпроблемно, но в крайна сметка това се отклони в пъти отговорите ни до малко под знака от 100 ms (можете да видите това в един от екранните снимки по-горе).

Това обаче е донякъде очаквано. SSL винаги е по-интензивен, тъй като софтуерът / браузърът от другата страна трябва да декодира отговора всеки път, преди да го покаже.

Изпълнение на хостинг на Kinsta WordPress

Производителността е може би втората най-важна характеристика на добрия хост на WordPress – първият от тях е надеждността.

И скоростта на сайта сама по себе си получи много преса през последните години. Някои смятат, че е важно за SEO, докато други не са толкова убедени. Всички обаче са абсолютно убедени, че сайтът за бързо зареждане е от съществено значение за потребителското изживяване и това не може да бъде оспорвано.

Така че естествено очаквахме Kinsta да ни даде най-добри резултати!

И веднага след прилепа, трябва да призная, че сме объркали тази част малко. Искам да кажа, че блогът не е особено оптимизиран, когато става въпрос за изходния код, който използва, и различните ръчно изработени ощипвания, които са му правени през годините.

Независимо от това, дори с шепа F-та, предоставени ни от Pingdom, хостингът на Kinsta WordPress все още някак успява да зареди всичко за 2 секунди. Плюс това нещо, което ви показах по-рано – нашият TTFB – беше намалено с 50% (и това, включително увеличението, което преживяхме при преминаването към SSL).

Какво казват данните на хостинг проучването за Kinsta

Преди малко проведохме това, което се оказа най-голямото хостинг проучване на WordPress там. Резултатите бяха наистина проницателни и оттогава ние ги използваме като основа за данни за няколко статии.

При условие, Kinsta получи само шепа отговори в това проучване, но всички те бяха наистина положителни. Всъщност те бяха толкова положителни, че дори погледнахме откъде идват тези записи и дали може би нещо рибно се случва зад завесата. Нямаше.

Резюме. Kinsta предлага бърз и надежден управляван хостинг на WordPress, базиран на платформата на Google Cloud. Изглежда потребителите го харесват и той вероятно е сред най-бързо развиващите се компании в WordPress през последните две години.

Ето оценките на Kinsta според респондентите в нашето проучване:

(Графики от Visualizer Lite.)

Колко лесно е да започнете с Kinsta

След като се регистрирате, имате две възможности: можете или да стартирате нов сайт, или да преместите съществуващ.

Стартирането на нов е изключително просто. Просто отивате на потребителския панел > сайтове > и кликнете върху "Добавяне на сайт." На този етап трябва да предоставите основна информация:

Kinsta инсталира нов сайт на WordPress

Мигрирането на съществуващ сайт е почти толкова просто, но изисква да предоставите на Kinsta повече подробности за текущата ви инсталация. Но това всъщност е добро нещо; това означава само, че Kinsta иска да научи всички входове и разходи на вашия сайт, преди да го мигрира на сървърите си, следователно свежда до минимум всяка вероятност за грешка.

Kinsta мигрират

След като попълните този формуляр, Kinsta взема и се грижи за целия процес за вас.

Какво прави Kinsta различна от конкуренцията

Според мен се свежда до следното:

 • Kinsta ви дава мощта на голяма хостинг платформа – Google Cloud Platform – но това прави по много лесен за използване начин, така че дори не е нужно да сте наясно с всичко, което се случва под капака.
 • Хостингът на Kinsta WordPress е оптимизиран за производителност и готов за всякакви скокове на трафика, които бихте могли да хвърлите.
 • Той предлага голяма сигурност, като в същото време поддържа всичко подкрепено.
 • Не на последно място, те също изглежда имат безсмислен подход, що се отнася до техните параметри на сървъра, обещаните показатели за производителност и честотна лента..

Една от малкото слаби точки, които забелязахме с Kinsta, е тяхната доста основна сцена. Накратко, единственият вариант е да мигрирате всичко, за да живеете. Не можете например да премествате само файловете или базата данни. Това не е приложимо, ако работите в съществуващ сайт и просто искате да промените нещо или две за него. Но за нови сайтове предполагам, че е готино.

Ето едно странично сравнение на някои от популярните управлявани решения за хостинг, само за да ви даде по-добър преглед на мястото на Kinsta на масата:

Как хостингът на Kinsta WordPress се сравнява с конкуренцията

Kinsta
Pagely
WP двигател
маховик

Цена (месечно) $ 30, $ 60, $ 100, $ 200, $ 300, $ 400, $ 600, $ 900, $ 1200, $ 1500 / месец. $ 199, $ 299, $ 499, $ 999, $ 1249, $ 2249 / месец. $ 35, $ ​​115, $ 290 / месец. $ 25, $ 115, $ 290 / месец.
Подходящ за *~ 20 000 посещения месечноне са разкрити~ 25 000 посещения месечно~ 25 000 посещения месечно
Дисково пространство *10GB30GB10GB10GB
Разрешени са # уебсайтове *11011
Поддържа *24/7 чат и поддръжка на билети24/7 поддръжка на билети24/7 чат и поддръжка на билети24/7 онлайн поддръжка, ограничена поддръжка по телефона

* на най-евтиния план

Колко струва на практика

Може би сте забелязали колоната с цените в таблицата по-горе …

Да, хостингът на Kinsta WordPress е малко по-скъп в сравнение с други хостинг доставчици.

Най-евтиният план ще ви върне поне 30 долара на месец, а напредъкът по-късно също е доста стръмен.

ценови цени

Също така, нещата, които си струва да забележите в тези таблици за ценообразуване, е разрешената безплатна лента. Ние сме в плана на Business 2, така че получаваме до 250 000 посещения на месец. Говорейки от опит, това не е толкова много за цената, а за сайт, който получава значителен трафик, може да се източи много бързо. И тъй като този план ви позволява да имате до 10 сайта, проблемът с честотната лента става още по-сериозен.

За щастие, вие получавате някаква CDN интеграция с вашия план, което ще ви помогне, тъй като получавате по-голямата част от статичния трафик през CDN и следователно не консумирате ценната си Kinsta честотна лента. За нас самият блог CodeinWP консумира 241 GB CDN данни месечно.

Когато става въпрос за това, което често е тихият убиец на хостинг сметките – такси за наднормено тегло – те не са толкова брутални с Kinsta. Ако надминете разрешената честотна лента, няма да бъдете отрязани или нещо друго, а просто получавате такса $ 1/1000 посещения. (Предишната ни настройка за хостинг беше VPS с 4TB честотна лента, така че всъщност не трябваше да се притесняваме да преминем през това.)

В крайна сметка, ако сайтът ви е достатъчно малък, трябва да се справите само с безплатната честотна лента във вашия Kinsta акаунт, но ако това е утвърден сайт, много бързо ще разберете колко малко са 100 000 или 200 000 UV лъчи.

Ако изберете Kinsta?

Очевидно хостингът на Kinsta WordPress не е за всеки.

Честно казано, това вероятно не е най-добрият вариант за сайтове, които тепърва започват или сайтове с нисък обем на трафик.

Има обаче специфични сценарии, при които ще можете да се възползвате от предлагането на Kinsta значително.

Използвайте хостинг на Kinsta WordPress, ако:

Ако управлявате сайт, който се увеличава и има добър стабилен (или бърз) растеж месец след месец.

Ако управлявате утвърден уебсайт с постоянен, голям трафик и просто не харесвате изненади по отношение на прекъсвания, повреди и други забавни неща.

Ако управлявате директен онлайн бизнес, като магазин за електронна търговия, където доброто представяне на сайта е от съществено значение … тъй като се превежда в долари доста директно.

Ако вашият сайт има тенденция да изпитва внезапни скокове в трафика – било то в резултат на вирусна промоция или нещо друго – и ако можете да се справите с тези шипове е от съществено значение за вашия бизнес (например, ако това води до продажби).

Ако някой от горните звучи като нещо, от което се нуждаете, не се колебайте да опитате Kinsta. Ако цената не е подходяща за вас, помислете за другото ни сравнение на WordPress хостинг – тази, фокусирана върху малко по-удобни за бюджета решения.

Отидете в Kinsta

Любопитно ни е да разберем какво мислите за Kinsta и техните хостинг пакети WordPress. Тествали ли сте още тяхната платформа?

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

* Тази публикация съдържа партньорски връзки, което означава, че ако кликнете върху някоя от връзките към продукта и след това закупите продукта, ще получим малка такса. Без притеснения, все пак ще плащате стандартната сума, така че да няма разходи от ваша страна.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map