Къде отива WordPress хостинг? По-добра подготовка за вашето Wix опит ��

Пазарът за хостинг на WordPress е може би най-бързо променящото се и най-интересното пространство в екосистемата на WordPress. Редовно чуваме абстрактни идеи за "пазарът става все по-конкурентен", "по-големите играчи затрудняват малките компании", и "пазарът узрява"; Хостингът на WordPress е мястото, където се случва цялата тази промяна.


Най-големите домакини на WordPress приемат все по-големи части от потребителската база и взимат все по-големи количества финансиране. И все пак, всички те са изправени пред жестока конкуренция и макар да можем да предположим, че всички съществуващи големи домакини ще оцелеят през следващите пет години, много по-труден е призивът кой ще процъфтява през следващите пет години.

Бъдещето на хостинг пазара на WordPress предлага прозорец за останалата част от икономиката на WordPress. Тази публикация ще се опита да разгледа това бъдеще, като твърди, че интензивната конкуренция води домакините към a "наистина управлявани" изживейте, когато за вас се грижи всичко необходимо.

Не е трудно да си представите бъдеще, в което опитът ви в WordPress се различава значително между най-популярните хостове, които всички имат свои управлявани платформи, които се грижат за сигурността, архивирането и актуализациите; опит за създаване на страници; и подбран пакет от предварително инсталирани добавки или допълнителни добавки.

Изведнъж хостваното WordPress преживяване е Wix или Squarespace, с изключение на това, че се изпълнява на WordPress.

Пътят до там обаче е сложен и в никакъв случай не е сигурен. Нека започнем със самите основи и да го вземем от там.
wordpress хостинг бъдеще

Какво точно е хостинг на WordPress?

Изискванията за ставане на хост на WordPress са минимални: поддръжка за PHP версия 7.2, HTTPS и MySQL версия 5.6 или MariaDB версия 10.0. Това означава, че има буквално хиляди потенциал "WordPress хостове" за да може да избира потребител.

Това може да бъде проблем за потребителите, което прави разпознаването между хостове все по-трудна задача. Хостинг компаниите осъзнават това разбира се и затова правят всичко възможно, за да се разделят. На най-основно ниво това включва предлагане на специфични за WordPress хостинг пакети или позициониране като специализирани хостове на WordPress. През 2010 г. това беше толкова сложно, колкото и "WordPress хостинг" има.

Оттогава обаче хостинг компаниите желаят да се разграничат. Специализираните домакини на WordPress сега са склонни да се грижат за голяма част от тежкото вдигане, участващо в хостинг на WordPress сайт. Повечето управляват сигурността, кеширането и производителността на ниво сървър. Някои хостове отиват крачка напред, автоматично актуализират WordPress, а в някои случаи плъгини за вас. Всички предоставят специфична за WordPress поддръжка. През 2018 г. това изглежда най-специализираният хостинг на WordPress.

Някои хостинг компании харесват WP двигател, Kinsta и WordPress.com на Automattic (ще се докоснем повече до въпроса защо е правилно да мислим за WordPress.com за хостинг по-късно), ще бъде само уебсайт на WordPress. Други като SiteGround, Течна мрежа и GoDaddy са считани "Специалисти по WordPress", но все още хоствате сайтове, които не са изградени на WordPress.

WordPress хостинг: вече не е ниша

Промяната, движеща тази смяна от "ето хостинг акаунт, на който можете да инсталирате WordPress" да се "ето сайт на WordPress, който се грижи за вас" е търсенето. Потребителите искат WordPress хостинг, и това го е взело от предлагането на ниша до нещо, върху което можете да изградите целия си хостинг бизнес.

Освен това пазарът на WordPress стана достатъчно голям, че вътре има жизнеспособни ниши "WordPress хостинг".

Има много примери за това: от най-евтините домакини на WordPress, предлагащи пакети под един долар на месец, където моделът е най-добре описан като "изгърмявам и изгаряме" (новите клиенти се присъединяват и си тръгват с бързи темпове, но добавяте толкова много нови клиенти, че е наред), през целия път до управлявания хостинг на WordPress, който може да се справи с всичко до най-големите уебсайтове.

Наистина интересният растеж дойде в това управлявано хостинг пространство, особено към долния край. Това е мястото, където хостинг компаниите изграждат най-интересните си продукти и е много вероятно там, където виждат, че най-печелившият им растеж идва в средносрочен план.

Този хостинг от по-нисък клас има смисъл: клиентът е готов да плати малка премия за добър продукт, така че това да бъде по-изгодно и докато всеки трябва да получи основния продукт правилно (добър, бърз и надежден хостинг на WordPress), възможностите за добавяне на стойност с екстри са огромни.

Освен това, тъй като тези екстри могат да премахнат голяма част от болките, свързани с хостинг на WordPress, това започва да прилича много повече на напълно управляван конструктор на уебсайтове, подобен на Squarespace или Wix. В момента, ако искате да създадете уебсайт, Wix го прави невероятно лесно, а хостинг компаниите знаят това. В крайна сметка клиентите на хостинга получават стойност от това, че имат уебсайт, а не самият хостинг, така че докато тези създатели на уебсайтове представляват заплаха за умерения WordPress, те представляват огромна заплаха за хостинг компаниите.
Wix

По този начин можете да видите как този хостинг от нисък клас WordPress хостинг трябва да се превърне в напълно управлявана платформа за създаване на уебсайтове на WordPress в средносрочен план и че това трябва да бъде основният хостинг продукт в дългосрочен план. Ето защо в хостинг на WordPress в момента се случват толкова много интересни промени и това е обектива, през който трябва да се гледат промените. Нека разгледаме някои специфики с това предвид.

WordPress хостинг бъдеще: придобиванията могат да купуват експертиза, екстри и обществена стойност

За последните 10 години iThemes изгради компания около WordPress продукти. Продуктовата им линия включва приставка за архивиране, приставка за сигурност, табло за наблюдение на множество сайтове на WordPress и приставка за отчитане на WooCommerce за собствениците на магазини. Докато те започнаха да правят WordPress теми, това бяха техните основни продукти.

ithemes
През януари 2018 г. хостинг компания Течна мрежа придоби iThemes в парична сделка, която включва продуктите и екипа на iThemes. Чрез обектива за добавяне на допълнителна стойност към вашия хостинг на WordPress, за да премахнете тежестите от хостинг на WordPress сайт, това има много смисъл.

Liquid Web се ​​опитва да подобри предлагането си в WordPress през последните години и чрез закупуване на екип от WordPress експерти и група продукти, които могат да бъдат интегрирани в хостинг офертата му, той успява да ускори този процес. Междувременно iThemes беше изправена пред по-строга конкурентна среда – тематичните му продажби вече бяха в упадък, а продукти като Jetpack са сериозна конкуренция за своите продукти за сигурност и архивиране – а придобиването му позволява да поддържа екипа си заедно и да осигури по-големите ресурси, необходими за конкуренцията върви напред.

godaddy pro сайтове
Подобна история е с GoDaddy през последните години: след като преди това се бореше да навлезе в нарастващия пазар на професионалисти в WordPress, GoDaddy придоби ManageWP, услуга за управление на сайтове и архивиране в края на 2016 г..

Година по-късно те обявиха Професионални сайтове, добавка, достъпна за всички клиенти, която обработва групово управление и архивиране на сайтове. Звучи познато?

В момента Pro Sites всъщност не се различава от използването на ManageWP услуги, заедно с GoDaddy хостинг. Но като Liquid Web, придобиващ iThemes, тази дълбока интеграция на безплатни продукти прави GoDaddy Pro хостинг по-привлекателен за потребителите. Тя ги отделя от хилядите други потенциални хост на WordPress и трябва да се разглежда като първа стъпка към напълно управлявано решение.

Това е подобна история с GoDaddy’s придобиване на услуга за сигурност Sucuri миналата година и групиране на Beaver Builder Lite предходната година, и списък "плъзгане и пускане на страница" като ключова точка за продажба на техните хостинг планове WordPress.

Напълно управлявания обектив показва как това има смисъл: всеки от популярните създатели на страници би бил чудесна цел за придобиване: вместо да ги свързвате с вашия хостинг продукт, можете да видите силен аргумент за закупуване на целия плъгин, изграждане на персонализиран опит, перфектно подходящ към вашата хостинг инфраструктура и след това да се похвалите с това като уникална добавена стойност.

Създателите на страници или не, iThemes, ManageWP и Sucuri няма да са последните придобивания или партньорства: всичко, което WordPress тема или бизнес с плъгини, които могат да добавят талант и добри продукти към хостинг услуга, би било от интерес за хостинг компаниите.

Къде се вписва WordPress.com?

Досега обсъждахме съществуващите домакини на WordPress, които се опитват да добавят талант и услуги към своите управлявани WordPress предложения. Има един играч, който обикновено не смятаме за хостинг компания WordPress, който трябва да разгледаме: WordPress.com на Automattic.

Automattic е невероятно подходящ, за да предложи точно онзи вид хостинг на WordPress, управляван от масовия пазар, който обсъждахме. Те разполагат с огромен екип от експерти в WordPress със значително влияние върху проекта WordPress, имат изключително търговско използване на търговската марка WordPress – и по същество вече предлагат хостинг на WordPress, управляван от масовия пазар чрез WordPress.com.

Исторически WordPress.com не се е считал за управляван хост на WordPress, защото, въпреки че предлага функциите, които очаквате: архивиране, актуализации и поддръжка, невъзможността за инсталиране на персонализирани теми или плъгини направи платформата ограничителна и премахна разширяемостта и приспособимостта което прави WordPress толкова привлекателен.

WordPress.com бизнес
Това се промени с въвеждането на сравнително нов бизнес план на WordPress.com. Бизнесът на WordPress.com има всички функции на другите планове, но с цялата гъвкавост, която обикновено очаквате от WordPress: можете да инсталирате персонализирани теми и приставки.

По-изненадващото е, че предлага неограничен трафик на цена (под $ 25 / месец), която обикновено е входното ниво за повечето други управлявани хост на WordPress.

Освен това през последните години Приставката на Jattpack на Automattic добавя много функции в управляван стил към други хостове на WordPress, предлагайки го във всички планове на WordPress.com, той прави прехода между "самохостване" и ".COM" WordPress е много по-опростен – и поставя Automattic в отговор на продукт, предлагащ подобни функции на тези, които неговите конкуренти харчат милиони долари за придобиване. Стратегията на Jetpack през последните години изглеждаше неясна, но в този контекст се вижда как всичко започва да се събира.

Новият редактор на Гутенберг също се вписва тук: Гутенберг коригира ключова слабост за WordPress в сравнение с конкурентите му за създаване на уебсайтове: неговия редактор. Gutenberg с WordPress 5.0 ще бъде обновяване на редактора, което подобрява преживяването в WordPress, но не е напълно радикална промяна. Подарете му година или две и когато сме в WordPress 6.0, това е напълно правдоподобно, имаме напълно изграден конструктор на уебсайтове за плъзгане и пускане.

Когато това се случи, WordPress.com по-специално ще бъде в отлична позиция да се възползва от гъвкавостта на WordPress и достъпността на Gutenberg, всички на цена, сравнима с Squarespace. Този вид дълбока интеграция е какво "напълно управляван" ще изглежда все по-често през следващите години и е разумно да извикаме, че именно там ходи WordPress хостинг.

Управляван хостинг на WooCommerce за влизане на сцената

Вече виждаме допълнителни примери за тази дълбока интеграция в много специфични ниши. Най-добрият пример за това е спешността на управлявания хостинг на WooCommerce.

WooCommerce хостинг
Liquid Web обяви ново управлявана опция WooCommerce по-рано тази година и те няма да бъдат последни, които правят това. Това е много универсална опция, включваща всички технически характеристики, които очаквате от хост на WordPress, заедно с теми, създаване на страници, неограничени продукти, поддръжка на изображения (включително управление на миниатюри, лайтбокси и увеличение на изображението), анализи и SEO оптимизация.

Това не е начинът, по който традиционно мислим за хостинг на WordPress, и започва да изглежда много по-подобно на харесванията на Squarespace, Shopify и Wix – освен без ограниченията на затворена платформа.

Automattic може да заложи на създаването на напълно управляваното преживяване на WordPress, но това все още оставя достатъчно място за другите, за да запълнят нивото си в WordPress. Управляваният хостинг на WooCommerce е най-добрият пример за това досега; очаквайте да видите повече от това през следващите месеци и години.

В отговор на промяна

Позиционирането на себе си като „домакин на WordPress“ с голяма подкрепа някога беше достатъчно за равенство за потребителите. Но с огромния растеж на потребителската база на WordPress и разпространението на хостинг компаниите „WordPress хостинг“ не е нишата, в която беше някога.

За да се отделят от огромното море от възможности, достъпни за потребителите, хостинг компаниите трябва да адаптират своите услуги и тенденцията към "напълно управляван" изглежда вероятно ще се ускори през последните години.

Колко нараства базата на WordPress от тук, остава да видим. Дори в рамките на съществуващия набор от потребители на WordPress, голямото разнообразие от нужди продължава да подхранва иновациите сред хостинг компаниите; все пак, тъй като домакините гледат да предложат "напълно управляван" решения, разумно е предположението, че това може да бъде платформата за създаване на уебсайтове на бъдещето.

Самият WordPress е на ръба на голяма промяна под формата на нов редактор, Гутенберг. Това е само една стъпка в посока на значителни промени през следващите години. Вероятно е най-добре да се подготвите сега.

Какво вземате тук? Мислите ли, че хостинг пазарът на WordPress е на път да се промени драстично в сравнение с начина, по който е бил през последните няколко години?

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

* Тази публикация съдържа партньорски връзки, което означава, че ако кликнете върху някоя от връзките към продукта и след това закупите продукта, ще получим комисионна. Без притеснения, все пак ще плащате стандартната сума, така че да няма разходи от ваша страна.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map