Безплатен хостинг на WordPress: заслужава ли си? Данните ни дават отговор

Безплатен хостинг на WordPress: заслужава ли си? Данните ни дават отговор

Безплатен хостинг на WordPress: заслужава ли си? Данните ни дават отговор
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Първо, нека опитаме да отговорим на най-належащия въпрос: Къде са парите, направени с безплатни хостинг платформи WordPress?


Мисля, че всички можем да се съгласим – със 100% сигурност – че въпреки че сървърите са безплатни, парите все пак трябва да бъдат направени някъде, по някакъв начин.

Хостингът е скъп бизнес, независимо как се приближавате към него и още повече, ако не събирате плащания предварително.

Следователно, къде влизат парите, за да направи всичко това полезно за домакина?

По-важното за нас – получавате ли удари с постоянни продажби след регистрация? Безплатни домакини спам? Има ли реклами навсякъде? Партньорски продукти? С други думи, вашият уебсайт е изложен на риск във всеки един момент поради естествената нужда на хостинг фирма да прави пари по един или друг начин.?

И аз исках да знам.

Безплатен хостинг на WordPress

Преди няколко седмици стартирах четири уебсайта на WordPress, работещи на напълно безплатни акаунти за хостинг на WordPress.

Ето какво се случи:

Бизнес моделът на безплатните хостове

Отпред, трябва да призная, че съм малко пристрастен, що се отнася до темата. Никога не съм обмислял да пускам нещо сериозно върху безплатна хостинг платформа и дори не говоря за безплатна хостинг платформа WordPress, имам предвид безплатен хостинг като цяло.

Но като го погледнем на заден план в момента… ей, защо не?

Искам да кажа, аз съм убеден, че безплатният хостинг трябва да е напреднал и подобрен доста от моите дни в университета – когато всеки професор в компютърните мрежи непрекъснато съветваше всякакъв вид безплатни сървъри и дори имаше данни, които да показват опасностите от използването на такива неща (гърне за мед много?).

И така, промениха ли се нещата?

Накратко, изненадан съм и с удоволствие съобщавам, че всички представени тук безплатни домакини не са ме удряли всеки ден или дори седмица с поредното предложение за продажби. Честно казано, ще получите много по-редовна търговска комуникация от 90% от предлаганите блогове "безплатна електронна книга."

По принцип това, което получавате с тези хостове, са някои стандартни имейли за посрещане / настройка. Въпреки че в някои от тези първоначални имейли имаше някои леки оферти за партньор, нищо драстично – нищо, което не бихте очаквали след регистрация с уеб хост.

Например, една компания популяризира 2Checkout. Другият ви убеждава да хвърлите $ 25 за 200MB допълнително дисково пространство + персонализиран домейн за $ 14.95 / година. Но това е почти всичко, що се отнася до промоциите.

След това нямах никакви имейли за продажби, нищо странно и не забелязах, че имейлът ми мистериозно се подписва за други информационни бюлетини на трети страни (използвах оригинален имейл за тестовете). По принцип просто трябва да се наслаждавам на безплатните си планове за хостинг на WordPress без прекъсване.

И така, къде са направените тук пари?

Ако искам да гадая, основният бизнес модел вероятно е да ви даде добра безплатна хостинг платформа и след това да изчакате да я надраснете. В този момент можете лесно да надстроите настройката си с няколко кликвания.

Ако това е сценария, тогава тези хостове естествено не могат да бъдат прекалено продавани от първия ден, нито могат да ви ударят с една промоция след друга. По принцип, ако един домакин иска да ви продаде на офертата си, тогава безплатното предлагане не може да издържи. Никой няма да плати пари, за да се смуче повече.

Добре, нека да се запознаем с whys и hows на безплатния хостинг на WordPress:

Но, защо не просто отидете на WordPress.com или на евтин платен хост?

Така че, да, когато става дума за безплатен хостинг на WordPress, първото нещо, което ви идва на ум е WordPress.com. В крайна сметка сървърите на .com са повече от способни да обработват всякакъв вид трафик, производителността е добра и получавате повечето функции, с които сте използвали самостоятелната версия на WordPress.

Но с цялата си страховитост, има и някои компромиси. Шефе на тях, вие по принцип никога не контролирате напълно сайта си и не можете свободно да настройвате неговите функции, нито външния вид. Повече за разликите тук.

Не ме разбирайте погрешно, въпреки това, много ми харесва какво .com предлага на масата, но в името на това сравнение, нека просто кажем, че това, което искаме, е пълната, неограничена WordPress.

Имайки предвид казаното, има и друго решение, което, макар и платено, все още е изключително достъпно. За около 3 долара на месец можете да получите напълно функционираща хостинг настройка например с Bluehost.

Относно цената на чаша кафе на месец, вие не просто получавате повече производителност и надеждност. Освен това получавате по-използваемо табло за управление.

Вижте, част от това, към което отиват тези пари, са готини добавки, като удобен за потребителя интерфейс, който ви позволява:

 • Управлявайте актуализации, включително опция за включване на автоматични актуализации
 • Контролирайте основните настройки на WordPress
 • Управление на плъгини и теми

Вижте таблото на Bluehost: Табло за управление Bluehost

А Bluehost също ще ви помогне да внедрите кеширане (ускорява вашия сайт) и да създавате стъпкови сайтове (помислете за такива като безопасна пясъчна кутия, за да тествате промени в сайта си).

Предполагам, че казваме, че плащането за хостинг на WordPress всъщност може да ви спести пари, когато вземете предвид времето, което отделяте за управление на вашия сайт (не забравяйте – времето е пари!).

И отново, моля, имайте предвид, че ако искате да разгърнете проекта си пред обществеността, през повечето време се нуждаете и от самостоятелно име на домейн за това нещо, а това очевидно е платен за допълнително, следователно донякъде побеждавайки целта на безплатен хостинг.

Както и да е, отново по темата:

Безплатни кандидати за хостинг на WordPress

Гледах дълго и трудно да намеря някои (на пръв поглед) качествени хостове, които също биха предложили безплатни планове.

Първо, първо няма да намерите безплатен план с компании, които са опори на хостинг индустрията на WordPress. Без SiteGround, без InMotion, без WP Engine и т.н. По принцип никоя от компаниите, които идват на ум, когато мислите за хостинг на WordPress, предлага безплатен слой.

Затова трябва да копаем по-дълбоко.

(И, съжалявам, сигурен съм, че всички безплатни хост на WordPress, представени тук, са страхотни компании и че само моето невежество не бях наясно с тях по-рано. Не исках да направя това да изглежда като някой, представен тук е подпункт.)

Имайки предвид това, четирите компании, които съм избрал за експеримента, бяха представени от други рецензенти преди мен, а тези марки също се появяват поне няколко пъти тук-там. С други думи, те изобщо не са случайни.

Съставът:

Забележка. Една от най-популярните компании в това царство беше WPNode.net. Въпреки че уебсайтът все още изглежда, че предлага безплатен хостинг, той всъщност ви пренасочва към друга платформа, където единственото нещо, което можете да получите, е безплатна пробна версия. Следователно не бих могъл да ги включа в списъка.

Първо, нека да разгледаме какво получавате с всеки от тези безплатни хост на WordPress и как сравняват офертите им:

Безплатен хостинг на WordPress предлага сравнение

Ето основните подробности:

(Освен това съм хвърлил Bluehost – най-евтиния хост на WordPress според нас – за добра мярка, само за да разгледате какво получавате с техния хостинг от 2,95 долара на месец.)

Безплатни функции за хостинг на WordPress

WordPlus
000webhost
HostAwesome
Byet
Bluehost

БезплатноБезплатноБезплатноБезплатно$ 2,95 / мес.
Необходим потребителски домейн
Уебсайтове / домейни12151
Данни на Guide-Bulgaria.com121520
Дисково пространство128 MB SSD1000 MB100 MB SSDнеограничен50 GB
Bandwidthнеограничен10000 MB2000 преглеждания на страници / Mo.50 GBнеограничен
другБезплатен SSL, безплатна DDoS защита, безплатен CDN с CloudFlareРазрешени са собствени реклами, Незабавно архивиране, PHP скриптове за автоматично инсталиранеАвтоматично инсталиране на WordPress, интегрирана SSLАвтоматичен HTTPS SSL (самостоятелно подписан сертификат) във всички домейни, 5 имейл адреса, Специализирани SSD захранвани MySQL сървъри, Softaculous 256 скрипт инсталаторБезплатно име на домейн, безплатен SSL сертификат, 5 имейл акаунта, 25 поддомейни, най-нов cPanel интерфейс, инсталатори на скрипт с едно кликване

Както можете да видите, всички тези оферти са доста различни и макар всяка да има смисъл сама по себе си, има някои важни подробности, които трябва да забележите:

 • 100MB е твърде малко, когато става въпрос за дисково пространство. Представете а) – това изглежда използването на след просто импортиране на пакет с макетно съдържание и без – не! – Плъгини са инсталирани още:

използване на диска

 • 2000 показвания на HostAwesome на месец могат да бъдат проблематични много бързо. Не съм напълно сигурен какво се случва, когато надвишите това, но мога да си представя само, че включва изваждането на портфейла ви.
 • Не всички от хостовете ви дават безплатен поддомейн или публично достъпна под-директория на сървъра. Това означава, че въпреки че получавате хостинга си безплатно, понякога трябва да получите потребителски домейн така или иначе = да харчите пари така или иначе.

Нека да разгледаме малко по-задълбочено:

Колко лесно са да настроят

Настройването на всеки от тези хостове е малко по-различно и ще трябва да преминете през различен набор от форми и въпроси с който и да е от тях..

В крайна сметка обаче никой от тях не е изключително интуитивен и малко тромав за моя вкус. Това е далеч от това, което получавате с SiteGround, InMotion или други.

По принцип всеки един от тези безплатни хостове има свои странности и странни елементи в процеса на регистрация. Например, с HostAwesome трябва да изчакате няколко минути / часа за потвърждение, след като попълните всички формуляри. Те дори ви молят за вашата "Предназначение на уебсайта." Предполагам, че това е само част от безплатната сделка. Бих си въобразявал, че всеки път се получават доста фалшиви / спам акаунти.

Когато става въпрос за приятни изненади, трябва да го дам на 000webhost и Byet. Първият за страхотния си интерфейс за регистрация в сравнение с всички останали играчи. Последното за бързината на настройката. Byet е най-бързият хост с нулев старт в този списък като цяло.

регистрация за заложнициHostAwesome регистрация
wordplus регистрацияРегистрация в WordPlus

байт регистрацияБийт регистрация

Докато настройвате хостинг акаунта си, също така ще искате да имате инсталиран WordPress. Отново, това работи по различен начин с всеки хост в списъка:

 • WordPlus ви позволява да избирате автоматична инсталация на WordPress по време на настройката.
 • 000webhost ви дава опростен инсталатор, след като се регистрирате.
 • HostAwesome и Byet създават сайт за вас по време на регистрация и след това ви дават достъп до него.

В края на деня най-важното е, че можете да накарате всеки от хостовете да инсталира WordPress за вас до известен капацитет, така че не е необходимо да премествате файлове през FTP или други средства ръчно. Добри неща.

Инсталирайте 000webhost WordPressИнсталирайте 000webhost WordPress

инсталирате WordPlus WordPressИнсталирайте WordPlus

Изживяване на таблото

Това започва да е тенденция тук с тази безплатна WordPress хостинг платформа, но всяка от тях има различно завъртане на своите клиентски / потребителски панели.

Накратко:

Клиентски / потребителски панели, предлагани с безплатни хостове

WordPlus
000webhost
HostAwesome
Byet

Персонализиран потребителски панел
cPanel достъп

WordPlus и HostAwesome използват един и същ софтуерен скрипт за своите потребителски панели – или поне изглеждат почти еднакви:

wordplus панелWordPlus панел

страхотен панелПанел HostAwesome

Точно тук можете да управлявате клиентския си акаунт и да добавяте нови услуги. За технически неща получавате и достъп до cPanel (работи най-новата версия).

000webhost ви предлага само собствен, персонализиран клиентски панел, където можете както да управлявате клиентския си акаунт, така и някои технически подробности за вашата хостинг настройка. "някои" е ключовата дума тук. Възможностите са малко ограничени и не можете да стигнете до никъде толкова близо, колкото бихте могли чрез cPanel (няма cPanel достъп с 000webhost).

000webhost панел

Байет изглежда най-необичайно тук, тъй като ви дават само cPanel (работи с по-стара версия). Няма клиентски панел изобщо. Или поне не можах да го намеря.

байт cpanel

Що се отнася до страницата на WordPress на нещата, всъщност няма какво да се говори. Всеки хост ви дава достъп до стандартно табло за управление на WordPress, където можете да извършвате всяко нормално действие, така да се каже. Няма ограничения.

Едно изключение обаче. HostAwesome ви дава тази гадна реклама точно в страничната лента.

Вижте рекламатастрахотен ъгъл

Също така, всеки хост ви дава пакет по подразбиране WordPress плъгини, състоящ се от Akismet и Hello Dolly. WordPlus включва и Clef – за двуфакторна автентификация и Ограничаване на опитите за влизане. Като цяло, добри добавки към плъгини от гледна точка на сигурността, нещо, което може да бъде от решаващо значение, когато даваме на всички възможността безплатно да хоства сайт на WordPress.

Относно предварително инсталираните теми, получавате стандартните двадесет Somethings.

И накрая, всеки хост работи грубо върху най-новата версия на WordPress, или поне няма проблем да стартира последната актуализация на версията.

Тестове за ефективност

Добре, сега хубавите неща. И така, как безплатният хостинг на WordPress всъщност се сравнява с платения хостинг на WordPress, когато гледате само представянето?

Ето общата таблица за сравнение за всички хостове; отново, Bluehost се хвърли за добра мярка:

(Настройка за тестване на WordPress: Twenty Seventeen – WP 4.7.2 – без приставки – демо съдържание.)

Безплатни тестове за ефективност на хостинг на WordPress

WordPlus
000webhost
HostAwesome
Byet
Bluehost

Сървър вФранцияХоландияЧикаго, ИлинойсЛондон, ВеликобританияProvo, UT
Pingdom
Perf. класА 93А 93Б 86Б 81N / A
Стокхолм617 ms1,60 s1,50 s1,31 s1.80 s
Сан Хосе, Калифорния1,52 s1,23 s1,24 s2.70 sN / A
Ню Йорк1,01 s687 мс800 мс1,83 s0,85 s
Мелбърн3,69 s4.19 s3,93 s4.73 s2.14 s
LOADIMPACT
Тестван отЛондон, ВеликобританияЛондон, ВеликобританияПало Алто, КалифорнияФранкфурт, ГерманияПало Алто, Калифорния
Минимално време за реакция0,21 s1,36 s0,96 s0,10 s0,62 s
Максимално време за реакция0,34 s1,54 s1,60 s0,18 s4.9 s

Ето и индивидуалните резултати от тестовете LoadImpact:

WordPlus: WordPlus тестове LoadImpact
000webhost: 000webhost тестове LoadImpact
Byet: Тестове на Byet LoadImpact
HostAwesome: HostAwesome LoadImpact тестове
BlueHost: Тестове на Bluehost LoadImpact

Това, което веднага ще забележите, е, че нито един от тези резултати всъщност не е лош. Повече или по-малко независимо от местоположението, получаваме 2-секундни времена на натоварване (с изключение на Мелбърн). Подобна история е с тестовете на LoadImpact – отново, много приемливи или дори изненадващо добри (и тук трябва да извикам на Бийт по-специално).

С две думи, представянето се оказва по същество същото като Bluehost, а в някои аспекти дори и по-добро.

Интерпретирайте тези данни колкото е възможно, но трябва да признаете, че тези безплатни хости на WordPress наистина могат да предложат нещо жизнеспособно..

Предимства и недостатъци

Тъй като тестовете за ефективност не са успешни, нека поговорим за някои други подробности от цялата тази безплатна WordPress хостинг сделка. А именно плюсовете и минусите.

Първо плюсовете:

Безплатно е. Дъ!

И тук можем да спрем с плюсовете.

Искам да кажа, да, има още, когато имаме по-задълбочен поглед под капака, но нека си го кажем, вие не получавате безплатен хостинг акаунт за функциите, получавате го, защото е безплатен.

И не ме разбирайте погрешно, това, че съм безплатна е огромен професионалист! Вероятно е най-добрият професионалист в историята.

На следващо място, минусите:

Минусите се свеждат до няколко основни неща:

първи от всичко, сървърите са силно ограничени – както в, няма да можете да приемете по-голям обем трафик.

 • Те са добри само за обикновени настройки – един уебсайт + една база данни през повечето време.
 • Има и малко по-ниска производителност в сравнение с платените алтернативи.
 • Тук и там има някои малки бъгове. Например, Byet имаше някои проблеми при импортирането на демо съдържание – в частност на медийни файлове. Може би не е зададена достатъчно RAM на хостинг акаунт?

на второ място, има несигурност по отношение на собствеността на сайта и / или ако можете да бъдете затворени за една нощ по някаква причина.

И трето, "вие сте продуктът." Както при всичко, ако не е нужно да плащате за продукта, значи сте продуктът.

Това може да доведе до възможни постоянни надстройки, спам и др. Говорихме повече за това в началото на този пост.

Безплатен хостинг на WordPress – заслужава ли си?

С всичко казано, окончателното ми мнение е, че изненадващо безплатният хостинг на WordPress е добър за провеждане на временни тестове или други експериментални проекти. За да докажете концепция, бързо да работите със сайт и т.н..

В същото време обаче не бих рискувал да го използвам с бизнес цел, като електронна търговия или сайт за брандиране на бизнес или нещо подобно. Може би това е само моята гледна точка, но просто не бих се доверил на бизнеса си на домакин, за който не плащам пари, следователно нямам лост или не питам, когато някои от изискванията ми не са изпълнени. Тогава съществува и несигурността по отношение на собствеността на сайта, която споменах по-рано. Само не с вида стрес, с който съм готов да се справя.

Така накратко (макар и само мое лично мнение):

 • Безплатен хостинг за чист проект за хоби / без комерсиални намерения? Сигурен.
 • Безплатен хостинг за нещо по-сериозно? Нее. Предпочитам да плащам дори това – $ 3 / месец с Bluehost.

Какво мислиш? Експериментирахте ли с някоя от безплатните WordPress хостинг платформи, споменати тук? Какви са вашите преживявания с тях? Или може би има някои други играчи, които си струва да споменем?

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

* Тази публикация съдържа партньорски връзки, което означава, че ако кликнете върху някоя от връзките към продукта и след това закупите продукта, ще получим малка такса. Без притеснения, все пак ще плащате стандартната сума, така че да няма разходи от ваша страна.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector