9 от най-добрите хостинг платформи Node.js за 2020 г. (безплатни и платени)

9 от най-добрите хостинг платформи Node.js за 2020 г. (безплатни и платени)

9 от най-добрите хостинг платформи Node.js за 2020 г. (безплатни и платени)
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Най-добрият хостинг на Node.js


Търсите най-добрия хостинг на Node.js за следващия си проект за кандидатстване? В тази публикация ще споделя разнообразни премиум и безплатни услуги за хостинг на Node.js за потребители от всички нива на знания.

Като цяло, опциите, които ще покрием, са:

 1. Heroku #
 2. Уеб услуги на Amazon #
 3. DigitalOcean #
 4. A2 хостинг #
 5. Грешка №
 6. Google Cloud Platform #
 7. Microsoft Azure #
 8. Platform.sh #
 9. NodeChef #

Продължете да четете за по-подробен поглед върху всяка платформа!

Бързам? Ето обобщение на нашите открития:

Най-добрият хостинг на Node.js на пазара

домакин
Цена от
Плащане чрез използване? *
Базираното в облака?
Heroku$ 0
AWS$ 0
DigitalOcean$ 5
A2 хостинг$ 4.90
Бъг$ 0N / A – безплатноN / A
Google Cloud Platform$ 0
Microsoft Azure$ 0
Platform.sh$ 50
NodeChef$ 9

1. Heroku (Www.Heroku.com)

Heroku

Heroku е облачна платформа за приложения, която предлага безплатен хостинг на Node.js, което е доста голямо теглене от само себе си. Разбира се, има някои ограничения и, подобно на безплатния хостинг на WordPress, вероятно ще искате да отидете на платен хостинг за сериозен проект. Но ако сте добре с тези ограничения и просто търсите безплатен Node.js хостинг, с който да си поиграете, това е добро място да започнете!

Heroku предлага и платени планове, които също са добър вариант в зависимост от вашите нужди.

И така, какви са ограниченията за безплатния хостинг на Node.js на Heroku? А именно:

 • 512MB памет
 • Спи след 30 минути бездействие
 • Само един потребител
 • Предлага се с лимит от 1000 "дино часове" за целия си акаунт (ако потвърдите с кредитна карта – в противен случай това е само 550)

Ако тези ограничения пречат на вашите планове, платените планове на Heroku все още могат да бъдат достъпни, като се започне от само 7 долара.

Heroku е добре документиран, предлага лесно мащабиране и като цяло е доста приятелски настроен за програмисти.

2. Уеб услуги на Amazon (AWS.Amazon.com)

AWS

Вероятно сте чували за уеб услугите на Amazon, тъй като то работи като … целия Интернет. Добре, това е малко преувеличение, но е доста, доста популярно.

Чрез своите многобройни интегрирани услуги AWS прави чудесен вариант за хостинг на Node.js приложения.

Въпреки че има много различни услуги, от които да избирате, най-вероятно ще искате започнете с Elastic Beanstalk, който "улеснява разгръщането, управлението и мащабирането на вашите уеб приложения Node.js с помощта на Amazon Web Services."

Просто трябва да качите кода си и след това AWS се справя с разполагането и предлагането. Плюс това, няма специална такса за услугата Elastic Beanstalk – вие все още плащате само за действителните AWS услуги, които използвате.

Друг интересен вариант е Lambda, който предлага хостинг подход без сървър.

Ако все още не сте запознати с AWS, можете да проверите това "Разгърнете уеб приложение Node.js" Ръководство за проекта за да научите основите и да стартирате приложението си.

3. DigitalOcean (Www.DigitalOcean.com)

Настройка на Node.js с едно щракване при хостинг на DigitalOcean

DigitalOcean, популярната услуга за облачна инфраструктура, също прави добра опция за хостинг на Node.js и ви позволява завъртете нова капка Ubuntu на Node.js само с няколко щраквания. Или можете също да създадете своя собствена капчица и да настроите всичко сами.

Това не е най-добрият вариант за неопитни потребители, защото ще трябва сами да управлявате инфраструктурата, но цените са достъпни и DigitalOcean улеснява мащабирането на приложението ви според нуждите.

Можете да започнете с нова капчица за едва $ 5 на месец и ще имате избор от осем различни центъра за данни на три различни континента.

DigitalOcean също наскоро придоби Nanobox, което помага за по-лесното разгръщане на уеб приложения – можете да се регистрирате за бета тук.

4. A2 хостинг (www.A2Hosting.com)

A2 хостинг node.js план

A2 хостинг е един от малкото "традиционен" хостове да предлагат специален хостинг пакет Node.js. Това означава, че обикновено разглеждате облак или специални опции за Node.js, но A2 хостинг ви позволява да използвате техните споделени планове.

Това прави A2 хостинг доста достъпна опция, като плановете започват само от 4,90 долара на месец за:

 • 1 уебсайт
 • 5 бази данни
 • неограничено съхранение и трансфер
 • безплатен SSL сертификат чрез шифроване на Let’s
 • cPanel за управление на сървъра

От там излизат планове за повече уебсайтове и по-добра производителност.

Недостатъкът на A2 хостинг е, че няма да е толкова лесно да мащабирате приложението си, колкото би било с един от многото облачни доставчици на хостинг услуги Node.js в този списък.

5. Бъг (Glitch.com)

Glitch предлага безплатен хостинг на Node.js

Ако търсите безплатен хостинг на Node.js за забавен проект, Glitch може да бъде инструментът за вас. Не е добър вариант за сериозен бизнес, но е чудесен за забавни приложения или създаване на прототипи.

Можете дори да създадете приложение анонимно, въпреки че ще трябва да влезете чрез GitHub или Facebook, ако искате вашите проекти да останат активни (анонимните приложения изтичат след пет дни).

Проблемът не ви позволява да използвате собствения си домейн и има някои други ограничения като:

 • Проектите спят след 5 минути, ако не се използват и автоматично се спират след 12 часа. Те се събуждат при получаване на друга HTTP заявка.
 • Ограничение на 200MB дисково пространство и 512MB активи пространство за съхранение.
 • 512MB RAM, точно като лимитите на безплатния хостинг на Node.js на Heroku.
 • Ограничено до 4 000 заявки на час.

За просто ръководство за хостинг на вашето приложение Node.js на Glitch, вижте ръководството на Idiot за хостинг на Glitch.com.

Glitch е от същия екип като Stack Overflow, Stack Exchange и Trello (преди Trello да бъде придобит от Atlassian), така че има някаква тежест зад него.

6. Google Cloud Platform (Cloud.Google.com)

Google Cloud Platform

Ако искате да хоствате приложението си Node.js в същата инфраструктура, която предоставя Google Търсене и YouTube, Google Cloud Platform може би е най-добрият хостинг на Node.js за вас.

Подобно на Amazon Web Services, вие ще имате избор от множество различни продукти и услуги. Това, което определено ще искате да разгледате, е Google App Engine, което ви позволява "фокусирайте се само върху писане на код, без да се притеснявате от управлението на основната инфраструктура".

И като AWS, вие ще плащате само за ресурсите, които реално използвате.

За ръководство за започване на хостинг на приложения Node.js в Google Cloud Platform, вижте ръководството за бързо стартиране на Google Node.JS App Engine.

7. Microsoft Azure (Azure.Microsoft.com)

Microsoft Azure node.js

Друга от платформите за облачно изчисляване с големи имена, Microsoft Azure предлага и редица услуги, които улесняват хоста и разгръщането на приложения Node.js.

По-конкретно, Приложението на Azure предлага напълно управлявано решение за хостинг на Node.js приложения.

Друго привлекателно нещо за Microsoft Azure е, че той предлага 12 месеца безплатни основни услуги, заедно с кредит от $ 200, които можете да използвате за допълнителни услуги през първите 30 дни. Така че, въпреки че не е безплатно завинаги, можете да получите много пробег, преди да трябва да платите.

8. Platform.sh (Platform.sh)

Platform.sh Node.js хостинг на PaaS

Ако мразите да управлявате инфраструктура за вашите приложения Node.js, Platform.sh може би е най-добрият хостинг на Node.js за вашето приложение.

Както подсказва името, това е платформа като услуга (PaaS), която управлява управлението на цялата инфраструктура на приложението ви.

Технически не е хостинг, тъй като Platform.sh си партнира с AWS, Google Cloud Platform, Microsoft Azure и т.н., но това ви прави много по-лесно да стартирате приложения Node.js в тази облачна инфраструктура.

Плановете на Platform.sh започват от $ 50 на месец и отиват от там в зависимост от вашите нужди. Можете също така да получите безплатна пробна версия, за да го изпробвате – не се изисква кредитна карта.

9. NodeChef (Www.NodeChef.com)

NodeChef

С планове, започващи от едва 9 долара на месец, NodeChef предлага достъпно хостинг на Node.js за вашето приложение, използвайки контейнери Docker на сървъри с голи метали по ваш избор от четири центъра за данни на четири континента:

 • US-Изток
 • ЕС-запад (Париж)
 • Сингапур
 • Сидни

Можете да избирате между бази данни SQL и NoSQL, а NodeChef също предлага лесно мащабиране и автоматично предоставяне на SSL сертификати.

Планът за въвеждане на ниво NodeChef от 9 долара на месец ви осигурява:

 • 1 процесор
 • 128 MB памет за приложения
 • 100 MB памет от база данни
 • 1 GB съхранение в база данни
 • Немерна честотна лента

След това можете да увеличите мащаба на отделните ресурси, ако е необходимо.

Кой е най-добрият хостинг на Node.js за вашите нужди?

За да затворите тази публикация и да ви помогнем да изберете най-добрия хостинг на Node.js за вашата конкретна ситуация, нека преминем през някои сценарии:

Първо, ако сте технически интелигентни, големите облачни инфраструктурни услуги правят добра опция и обикновено ви дават услуги, които помагат за оптимизиране на управлението на приложението ви и премахват много от по-досадните инфраструктурни изисквания.

Разбира се, тук имате големите три:

DigitalOcean и Heroku също предлагат добри опции и Platform.sh предлага PaaS, за да ви помогне при разработването от край до край.

Ако специално търсите безплатен хостинг на Node.js, Бъг е добър вариант за критични неща без мисия и Heroku също предлага ограничен безплатен план.

И накрая, ако не искате да извървите маршрута в облака, A2 хостингът предлага достъпна точка за вход при ~ 4 $ на месец и е един от малкото хостове, които ще ви позволят да стартирате Node.js, без да получавате свой собствен VPS или специален сървър. И NodeChef също така предлага достъпна ценова точка с подхода си от контейнери Docker на сървъри с голи метали.

Ето отново бързата обобщена таблица:

Най-добрият хостинг на Node.js на пазара

домакин
Цена от
Плащане чрез използване? *
Базираното в облака?
Heroku$ 0
AWS$ 0
DigitalOcean$ 5
A2 хостинг$ 4.90
Бъг$ 0N / A – безплатноN / A
Google Cloud Platform$ 0
Microsoft Azure$ 0
Platform.sh$ 50
NodeChef$ 9

от "Плащане чрез използване", имаме предвид, че плащате въз основа на действителните ресурси, които използвате, а не на определена сума всеки месец.

Някакви въпроси относно избора на най-добрия хостинг за Node.js? Попитайте в коментарите!

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

* Тази публикация съдържа партньорски връзки, което означава, че ако кликнете върху някоя от връзките към продукта и след това закупите продукта, ще получим комисионна. Без притеснения, все пак ще плащате стандартната сума, така че да няма разходи от ваша страна.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector