6 стъпки Как да преместите WordPress на нов сървър или хост (без престой)

Как да преместите WordPress на нов сървър или хост


Опитът да преместите WordPress на нов сървър или хост може да бъде плашеща задача, и то не само за начинаещи, но дори и ако сте доста опитен WordPress потребител.

Това е всичко, защото преместването на WordPress от един хост в друг е съвсем различен тип предизвикателство от пускането на 100% нов сайт.

Не се потете обаче! Ние ви покрихме. Ето как да преместите WordPress на нов сървър или хост, стъпка по стъпка и без престой между тях.

Ето и пътната карта на това, което ще правим:

Създайте резервно копие на вашия сайт → преместете това архивиране към новия хост → възстановете го там → пренасочете името на домейна, така че посетителите да отидат директно към новия хост.

Стъпка 1: Дублирайте сайта

Първото нещо, което трябва да направите, когато искате да преместите WordPress на нов сървър, е да създадете резервно копие на сайта (който след това може да бъде отведен до новия хост и възстановен там).

Има много методи за постигане на това. На пазара има дори услуги, които ще се погрижат за процеса вместо вас, да не говорим за десетки различни плъгини, които обещават гладко преживяване на архивиране / възстановяване..

Тук ще се съсредоточим върху едно от най-добрите решения от всички тях. Няколко причини:

 • може да се използва за всички хостове
 • безплатно е
 • работи без хълцане

Това решение се нарича копирна машина – приставка за WordPress. Получава много добра преса в мрежата и то по много добра причина. Просто. Прави. работа.


Дубликатор - приставка за миграция на WordPress Дубликатор – приставка за миграция на WordPress

Автор (и): Snap Creek

Текуща версия: 1.3.34

Последна актуализация: 16 май 2020 г.

duplicator.1.3.34.zip


98% Ratings


1,000,000 + инсталирания


WP 4.0 + Изисква

Добре, така че инсталирайте Duplicator, за да започнете. Процесът на инсталиране е стандартен, така че няма изненади там.

След като приставката е готова, отидете на Duplicator и кликнете върху Създай нов бутон до Пакети:

Преместете WordPress на нов сървър или хост: първо създайте нов архив

На следващия екран можете да прегледате параметрите на архивирането, ако искате, но това не е задължително. Ако бързате, просто кликнете върху Следващия.

следващия

Следващият раздел е, където Duplicator сканира чрез текущата ви настройка на хостинга и оценява доколко съвместима е тази настройка, за да позволи на архивирането да се направи безпроблемно.

Може да видите известие тук-там в зависимост от вашия хост, но в повечето случаи няма нужда да се притеснявате за тях. Дубликатор също ви дава някои съвети как да изчистите всички тези и да продължите с архивирането.

Ако видите забележки, проверете да и след това щракнете върху Изграждане бутон. Ако няма известия, можете да кликнете върху Изграждане бутон веднага.

натрупване

Тук дубликаторът прави своята магия ��. Процесът на архивиране може да отнеме известно време в зависимост от размера на вашия сайт. Трябва да държите прозореца отворен, докато завърши!

резервно копие

Когато архивирането приключи, ще видите екран за потвърждение като този:

Изтегли

Изтеглете инсталационния файл и архива, съдържащ архива. Ще ви е необходим, когато преминете през следващите стъпки по пътя си за преместване на WordPress на нов сървър.

Стъпка 2: Пригответе новия си хост

Преди новият ви хост да може да получи резервното копие, трябва да го подготвите, като се грижите за няколко неща:

 • добавете вашето име на домейн към сървъра
 • създайте празна база данни за сайта
 • (по избор) дублирайте вашите имейл адреси

Ще разкрием как да направим всичко това по-нататък:

Повечето уеб хостове използват cPanel, за да позволят на потребителите сами да задават своите хостинг среди, без да разбират какво се случва под капака. Ако вашият нов хост използва различен панел за управление, може да искате да се свържете с поддръжката, така че да може да се справи с тези три задачи вместо вас.

Вашият хост трябва да ви е предоставил данни за вход в cPanel по време на регистрация. Потърсете този имейл във входящата си поща. Някои хостове ви пускат към cPanel директно от основната клиентска област. Например:

Ето как да получите достъп до cPanel с Bluehost: Bluehost cpanel

Добавете вашето име на домейн към новия сървър

След като влезете в cPanel, отидете на DOMAINS секция и кликнете върху Addon Domains:

addon домейни

Въведете вашето име на домейн в Ново име на домейн област. Останалите две полета ще бъдат попълнени автоматично. Кликнете върху Добавяне на домейн.

нов домейн

След секунда ще видите новия си домейн в списъка. На този етап сървърът е готов да приветства вашето име на домейн и уебсайт.

готов за домейн

Създайте нова база данни

Следващото нещо, което трябва да направим, за да преместим WordPress на нов сървър, е да създадем празна база данни. Това ще бъде новият дом за данните на вашия сайт.

За да добавите нова база данни в cPanel, превъртете надолу към БАЗА ДАННИ секция и кликнете върху Съветник за база данни на MySQL.

съветник за база данни

Това е полезен стъпка по стъпка интерфейс, който ще ви преведе през процеса на настройка на нова база данни.

 • Стъпка 1 е за избор на име за вашата база данни.

db име

 • Стъпка 2 е за създаване на потребителски акаунти, които след това ще могат да имат достъп до тази нова база данни. Този нов потребителски акаунт е как WordPress осъществява достъп до базата данни напред и назад. Попълнете задължителните полета и запишете някъде данните за вход и парола. Те ще ви трябват по-късно.

db потребител

 • Стъпка 3 е последната и е мястото, където трябва да присвоите своя нов потребителски акаунт в новата база данни. Просто изберете Всички ПРИВИЛЕГИ и кликнете върху Следваща стъпка.

db присвояване

Току-що е добавена новата база данни!

(Незадължително) преместете своя имейл адрес на новия сървър

Повечето потребители ще имат поне един персонализиран имейл, настроен под името на домейна им. Да? С други думи, имате ли имейл като [email protected]?

Ако е така, прочетете този раздел. Ако не, преминете към следващата стъпка.

Когато преместите WordPress на нов сървър, вие също ефективно премествате името на вашия домейн към новия хост, така че всички ваши имейли ще започнат да пристигат на този нов хост.

Ако обаче не настроите правилно своите имейл акаунти на новия сървър, тези имейли или ще се изгубят някъде, или ще бъдат маркирани като "недоставлен: получател не съществува." Предполагам, че това не е това, което искате.

За щастие, предотвратяването на това е съвсем просто:

В cPanel превъртете надолу към ЕЛЕКТРОННА ПОЩА секция и кликнете върху Имейл акаунти:

имейл акаунти

Кликнете върху + създавам бутон, който е отдясно.

създаване на имейл

Това, което сега ще направим, е да добавите съществуващите си имейл адреси към новия сървър.

Ето формуляра:

имейл формуляр за добавяне

 • домейн – изберете новото си име на домейн – това, което премествате
 • Потребител – това е важно (!), Трябва да въведете същото потребителско име, което сте използвали с предишния си хост; например, ако вашият имейл е [email protected], тогава потребителското име е маркирано
 • парола – нова парола, не е необходимо да е същата като старата
 • Място за съхранение – най-добре настроен на неограничен

Кликнете върху + създавам за финализиране на настройката.

�� Ако имате повече имейли, зададени на стария ви хост, повторете процеса за всеки от тях.

Трябва да видите имейла си в списъка.

съществуващи имейли

На този етап новият ви хост е готов да посрещне всяка входяща поща, адресирана до вашия домейн.

Стъпка 3: Качете сайта на новия хост

С готовото име на домейн и база данни (и имейл също), вече можем да качим целия си архив на сайта на новия сървър.

За да направите това, в cPanel превъртете надолу към ФАЙЛОВЕ секция и кликнете върху Файлов мениджър:

файлов мениджър

Отворете директорията, която е създадена за новото име на домейн – тази, в която прехвърляте. В повечето случаи това ще бъде нещо като public_html / YOURDOMAIN.com.

път

Веднъж там просто качете архива на вашия сайт – този, който имате от Duplicator. Не забравяйте да качите както архива (zip), така и файла installer.php. Това е директорията, в която всичко ще свърши, когато преместите WordPress на нов сървър.

качване

Стъпка 4: Редактирайте вашия локален файл на хостове

На този етап вие сте почти готови да извършите окончателния импорт на уебсайта си и да прехвърлите всичките му файлове и данни.

Въпреки това! Преди да направите това, трябва да имате достъп до новия сървър чрез браузъра от вашия локален компютър. Това само по себе си звучи доста просто, но има един проблем, който трябва да разрешим:

В момента вашият домейн не е пренасочен официално към новия сървър – още не сме го направили, за да предотвратим прекъсване и ще го направим само в последния момент. Всичко това е наред и данди, но това също означава, че новият ви сървър е основно невидим за обществеността (включително и вас) и не може да бъде достъпен директно.

За да заобиколите това, можете да конфигурирате вашия локален компютър, за да отидете ръчно до новия сървър, когато търсите домейна на вашия уебсайт.

Ето как да направите това:

Първо, върнете се към cPanel и вижте какъв е IP адресът на вашия нов сървър. Тази информация обикновено се вижда в страничната лента. Пример:

сървър ip

Забележете този адрес някъде; ще ви е нужна след минута.

Как да редактирате файла с хостове в Windows:

Файлът с хостове може да се намери в C: \ Windows \ System32 \ драйвери \ и т.н. Той може да е скрит, така че може да искате да коригирате настройките на дисплея на файла, за да го видите.

Файлът с хостове няма разширение, но е в обикновен текстов формат, което означава, че можете да го отворите с Notepad.

В самия край на този файл добавете нов ред като този:

YOUR.SERVER.IP.ADDRESS YOURDOMAIN.com

Например:

21.10.192 YOURDOMAIN.com

Запазете файла.

Как да редактирате хост файла на Mac:

Запалете приложението Terminal. Можете да го намерите чрез приложението Launcher.

Въведете sudo nano / etc / hosts и натиснете Enter.

Въведете вашата парола за администратор и натиснете Enter.

Сега сте в текстовия редактор на Nano и имате отворен файл с хостове.

нано

Позиционирайте курсора в долната част с помощта на клавишите със стрелки.

В самия край на този файл добавете нов ред като този:

YOUR.SERVER.IP.ADDRESS YOURDOMAIN.com

Например:

21.10.192 YOURDOMAIN.com

След като разполагате с линията там, задръжте "контрол" и "О" клавиши, за да запазите файла, след това "контрол" и "х" за излизане.

Отсега нататък, когато се опитате да отидете до вашия сайт от уеб браузъра си, ще бъдете отведени направо към новия сървър.

�� Нека подчертаем, че само вие можете да получите достъп до новия сървър на вашия сайт като този. Всички останали ще продължат да отиват на стария ви сървър, когато се опитват да видят сайта. Така че от тяхна гледна точка вие още не сте преместили WordPress на нов сървър.

Стъпка 5: Инсталирайте сайта чрез онлайн инсталатор

Запалете браузъра си и отворете YOURDOMAIN.com/installer.php.

След като направите това, ще видите основния интерфейс на инсталатора. Всичко, което трябва да направите тук, е да приемете условията и да кликнете върху Следващия.

инсталатор за дублиране

Следващата стъпка е мястото, където ще трябва да въведете подробности за връзката на новата си база данни – празната, която сте създали преди няколко минути.

db настройка

За повечето домакини, the домакин стойност трябва да бъде зададена на localhost. Кликнете върху Тестова база данни когато сте попълнили всички полета.

Ако всичко вървеше добре, трябва да видите това:

db успех

Можете да кликнете върху Следващия за да продължите и след това потвърдете изскачащото съобщение, за да стартирате инсталатора.

Кликнете Следващия отново на следващия екран, за да потвърдите заглавието и URL адреса на сайта.

След няколко секунди инсталацията трябва да приключи. Ето как обикновено изглежда окончателното съобщение за потвърждение, когато успеете да преместите WordPress на нов сървър:

Преместете WordPress на нов сървър или хост: Успех на дубликатора!

Добре е да поставите отметка в квадратчето с етикет, "Автоматично изтриване на инсталационните файлове …"

Кликнете върху Администратор за достъп до таблото за управление на WordPress на сайта на новия хост. Всички ваши акаунти в WordPress са същите като преди да преместите сайта към новия хост.

След като влезете, ще видите потвърждение, че файловете за инсталиране са премахнати. Вероятно вече нямате нужда от приставката за дубликатор, така че продължете напред и я деактивирайте / изтрийте.

Можете да видите вашия уебсайт на новия сървър във цялата му слава, когато отидете на YOURDOMAIN.com. Имайте предвид, че просто го виждате в момента (все още не е публикувано в мрежата) – това се дължи на файла с хостове, за който говорихме преди минута. Нека разгледаме това в последната стъпка:

Стъпка 6: Пренасочете името на домейна

На този етап уебсайтът Ви е напълно мигриран към новия сървър. Последната стъпка, която сега трябва да направим, е да кажем на целия свят (уеб) да отиде на този нов сървър, когато търси вашия сайт – вместо на стария сървър.

Обикновено това става чрез редактиране на сървърите на имена, зададени в настройката на вашето име. За да ги промените, първо трябва да се върнете там, където сте регистрирали домейна.

Когато променяте настройките на сървъра на имена, ще трябва да предоставите DNS адресите на новите си сървъри на имена – тези, присвоени на новия ви хост. Можете да намерите тези имена на сървъра в потребителския панел на новия ви хост.

Например в SiteGround можете да намерите такива, когато отидете на Моите акаунти → Информация & Раздел Настройки → DNS акаунт:

SiteGround DNS

Ако ще хоствате вашия сайт с Bluehost, те всъщност използват едни и същи DNS адреси за всички сайтове. Можете да намерите тези адреси тук.

Ако имате проблеми с намирането на правилните DNS адреси, винаги можете да се свържете с поддръжката на новия си хост. Ще ви уведомят без проблем.

Ето няколко урока как да промените настройките на сървъра на имена с няколко популярни регистратори:

 • как да промените сървърите на имена на домейни с GoDaddy
 • как да промените сървърите на имена на домейни с Bluehost
 • как да промените сървърите на имена на домейни с Namecheap
 • как да промените сървърите на имена на домейни с SiteGround

След като зададете настройките на DNS на вашия домейн да сочат към новия сървър, ще трябва да изчакате известно време, преди те да се разпространяват в цялата мрежа. Този процес обикновено отнема около 48 часа.

Поздравления, уебсайтът ви е успешно мигриран и вече научихте как да преместите WordPress на нов сървър! ��✨

Какво следва след преместване на WordPress на нов сървър?

Първо, можете да се върнете към хост файла и да изтриете този допълнителен запис, който сте направили по време на миграцията. Вече не ти трябва тази линия.

Освен това вероятно ще искате да проверите дали вашата конфигурация на електронна поща все още работи в инструмента ви за електронна поща. Въпреки че все още имате един и същ имейл адрес, действителните подробности за конфигурацията може да са се променили.

Изпратете няколко пробни имейла до себе си от друг адрес и вижте дали ги получавате. Ако не, ще трябва да се свържете с новия си хост и да получите информация как да настроите правилно софтуера си за електронна поща.

И това е! Вашият уебсайт WordPress вече е с новия хост.

Трудите ли се да преместите WordPress на нов сървър или хост? Нещо ясно ли е описаният тук процес? Уведомете ни в коментарите.

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map