6 най-добри посветени доставчици на хостинг сървъри в сравнение – достъпни и мощни

6 най-добри посветени доставчици на хостинг сървъри в сравнение – достъпни и мощни

6 най-добри посветени доставчици на хостинг сървъри в сравнение – достъпни и мощни
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Понякога се нуждаете от повече ресурси, отколкото споделен хостинг план или виртуален частен сървър (VPS) може да предостави. Големите, натоварени с трафик сайтове често изискват собствено пространство, което обикновено е доста скъпо. Ако искате да харчите такъв тип пари, ще искате да изберете от най-добрите специализирани хостинг доставчици.


С правото посветен хостинг на сървър план, уебсайтът ви трябва да лети. Когато получите достъп до ресурси, ангажирани единствено за вашия сайт, тесните места и престоите могат да се превърнат в минало. Това може да подобри потребителското изживяване, за да помогне за повишаване на процента на реализация и задържане на посетители.

В тази статия ще разгледаме какви функции трябва да търсите в този тип услуги. След това ще ви представим шест от най-добрите специализирани доставчици на хостинг сървъри, включително какъв хардуер и функции предлагат, както и техните цени. Нека да стигнем до него!

Най-добрите специализирани хостинг доставчици в сравнение

Какво да търсите в специален хостинг план за сървър

Специализираният хостинг е насочен към тези, които са прераснали други възможности. По-малко скъпите планове изискват да споделяте ресурси с други клиенти. Със собствен сървър получавате пълен достъп до компютър, настроен според вашите спецификации.

Вероятно вече знаете някои от функциите, които искате да следите, когато обмисляте кои доставчици на специален хостинг сървър имат най-добрите оферти. За да назовете основните характеристики:

 • Типът на използвания централен процесор (CPU)
 • Колко процесорни ядра са включени и с каква тактова скорост те работят
 • Количеството памет за случаен достъп (RAM), която сървърът е на разположение
 • Количеството осигурено място за съхранение
 • Колко честотна лента може да поддържа сървърът
 • Броят на специалните IP адреси, настроен за вас
 • Каква операционна система (ОС) сървърът използва

Имайте предвид обаче, че сървърите използват различен тип архитектура на процесора от, да речем, настолен компютър. Може да не разпознаете някои от споменатите модели, когато пазарувате за посветен хостинг.

Повечето планове за начален хостинг също предлагат по-малко оперативна памет, отколкото виждате в компютри, готови за потребители. Това е така, защото тези машини се ангажират изцяло да управляват уебсайта Ви. В много случаи не са ви необходими огромни количества памет, за да го направите (макар че не боли).

Имайки предвид колко скъп може да бъде посветен хостинг, искате да сте сигурни, че не преплащате за нуждите си. Самият WordPress може да работи на много скромна настройка.

Повечето специализирани сървъри обаче започват около четириядрената, 8 GB RAM марка. Тези допълнителни ресурси са предназначени за справяне с високите нива на трафик.

Шест от най-добрите специализирани хостинг доставчици на сървъри

В следващия раздел ще разберем какво предлага всеки от тези специализирани хостинг доставчици на сървъри за своите клиенти. Имената по-долу не се показват в определен ред, но ще ги сравняваме едно срещу друго.

 • Bluehost (www.bluehost.com)
 • Течна мрежа (www.liquidweb.com)
 • SiteGround (www.siteground.com)
 • A2 хостинг (www.a2hosting.com)
 • InMotion хостинг (www.inmotionhosting.com)
 • DreamHost (www.dreamhost.com)

Нека да стигнем до него!

1. Bluehost

Най-добрите специализирани хостинг доставчици на сървъри: Bluehost

Bluehost е едно от най-големите имена на хостинг пазара като цяло. Той предоставя множество видове планове, вариращи от основни споделени сървъри до специализирани опции.

Когато става въпрос за специализирани планове, Bluehost предлага три нива, започвайки от $ 79,99 на месец с тригодишен ангажимент. Всеки пакет включва безплатен SSL сертификат, име на домейн, персонализирано табло за cPanel и множество специални IP адреси.

Ето какво получавате със стандартния план за специален сървър по отношение на хардуера:

 • ПРОЦЕСОР: 4-ядрен процесор с тактова честота 2.3 GHz
 • RAM: 4 ГИГАБАЙТА
 • Bandwidth: 5 TB
 • съхранение: 500 GB
 • Специализирани IP адреси: 3

Bluehost беше обявен за един от най-добрите ни уеб хостове в WordPress през 2020 г., поради доброто съотношение цена-производителност. Въпреки че нашето проучване се основава на споделени хостинг планове, това ви дава представа за нивото на услугата, което можете да очаквате от този доставчик.

�� Отидете в Bluehost

2. Течна мрежа

Най-добрите специализирани хостинг доставчици на сървъри: Liquid Web

Течният уеб може да не е толкова известен като някои от другите хостове в този списък. Въпреки това, той предлага фантастична селекция от специални сървърни планове (сред другите опции).

Този конкретен уеб хост предоставя шест различни нива на специализирани управлявани сървъри, всеки име на типа на процесора, който го захранва. За всяко ниво отвъд основната опция можете дори да избирате между единични или двойни процесори.

Най- "основен" Планът Intel Xeon 1230 v6 ще ви върне назад 149 долара на месец ако плащате годишно. Тази опция, заедно с всяка друга, включва интегрирана мрежа за доставяне на съдържание (CDN), защита срещу атака от разпределено отказване на услуга (DDoS), балансиране на натоварването, защитна стена на приложение и други.

Ако се регистрирате за началния план за сървър за начало, ето какво ще получите:

 • ПРОЦЕСОР: 4-ядрен процесор с тактова честота на 3.9 GHz
 • RAM: 32 GB
 • Bandwidth: 5 TB
 • съхранение: 2 × 240 GB
 • Специализирани IP адреси: 1

Има много неща за разопаковане, когато става въпрос за този уеб хост. Първо, той предлага много по-голям обем RAM за всичките си нива, отколкото по принцип всяка друга опция в този списък. Това го прави фантастичен избор, ако искате да стартирате множество проекти на един сървър.

Отвъд това, изборът на план тук е много лесен и ви дава много подробности за това, какво предлага всеки подреждане. Ако търсите управлявана услуга с root достъп на по-ниски цени от SiteGround, но със съпоставимо ниво на функции, Liquid Web е солидна опция.

Единственият потенциален нарушител на сделки е, че Liquid Web не предлага управляван хостинг за сървъри, които използват Ubuntu. Управляваните опции са достъпни само за CentOS, CloudLinux и Windows сървъри.

�� Отидете в Течна мрежа

3. SiteGround

SiteGround

SiteGround последователно отбелязва най-добрите оценки при хостинг сравнения и прегледи. Той предлага отлични уеб хостинг планове на сравнително ниски цени. Имайте предвид обаче, че специализираните сървъри рядко са тези, които бихме се обадили "на достъпни цени."

Когато става въпрос за специализирани хостинг планове, подреждането на SiteGround започва от $ 269 на месец. Всички те са напълно управлявани, но все пак получавате root достъп. За разлика от другите му планове обаче, можете да плащате за този тип услуги на базата на един, три или шест месеца, като цените са приблизително еднакви.

С SiteGround получавате възможността за управлявана услуга WordPress. Това означава, че ще имате достъп до автоматични актуализации, функционалност за поставяне, поддръжка за WP-CLI и интегрирана Git. Всеки план включва и безплатно Cloudflare интеграция, пет специализирани IP адреси, множество опции на контролния панел и много други.

По темата за хардуера, ето какво ви позволява да получите ниво на сървъра за вход:

 • ПРОЦЕСОР: 4-ядрен процесор с тактова честота на 3.20 GHz (Intel Xeon E3-1230)
 • RAM: 16 гигабайта
 • Bandwidth: 10 TB
 • съхранение: 480 GB (SSD)
 • Специализирани IP адреси: 5

Веднага след бухалката, SiteGround хвърля много повече огнева мощ, отколкото Bluehost (срещу допълнително заплащане). Освен това, той предоставя и много повече подробности за хардуера на всеки сървър, което е това, което искате, ако ще плащате стотици долари на месец за хостинг.

�� Отидете на SiteGround

4. A2 хостинг

A2 хостинг

A2 хостинг има репутация на конкурентни цени и говори за голяма игра, що се отнася до производителността. Ние сме го тествали в миналото и можем да потвърдим тези твърдения, поне на ниво споделен хостинг.

Когато става въпрос за специализирани сървъри, A2 хостингът предлага както управлявани, така и неуправляеми опции, което е рядкост. Всъщност той има четири различни типа планове, всеки от които включва три нива на обслужване.

Сред тези опции имате три нива на неуправляеми специализирани хостинг планове. Останалата част от каталога му се управлява напълно и само един от тези планове ви предлага root достъп до вашия сървър.

Неуправляемите специализирани сървъри започват в 99,59 долара на месец с едногодишен ангажимент. Хостингът на A2 обаче предлага опции за плащане от месец на месец с доплащане, което не е толкова стръмно. Управляваните сървъри, от друга страна, започват от $ 129.30 на месец. За да получите достъп до root, тази цена стига до $ 141,09 на месец.

Ето какво ще получите, ако се регистрирате за неуправляем A2 хостинг специализиран сървър:

 • ПРОЦЕСОР: 2-ядрен процесор с тактова честота на 3.1 GHz
 • RAM: 8 GB
 • Bandwidth: 10 TB
 • съхранение: 2 × 500 GB
 • Специализирани IP адреси: 2

По численост A2 хостингът предлага по-мощна алтернатива на неуправляемите планове на Bluehost на цени, които са само малко по-високи. По същия начин, това е може би най-евтината опция, ако търсите управляван специализиран сървър, който стои около половината от цената, която таксува SiteGround.

Тези два факта се комбинират, за да направят A2 хостинг интересен "бюджет" опция, ако сте на пазара за специализиран сървър. Трябва да се каже обаче, че изборът на план може да бъде главоболие, ако не знаете спецификата на ресурсите, от които се нуждаете.

�� Отидете на A2 хостинг

5. InMotion хостинг

InMotion хостинг

InMotion хостинг е друга услуга, която е опора в нашите ежегодни кръгове от най-добрите уеб хостове на WordPress. Обикновено оценява доста добре във всички категории, включително производителност и качество на поддръжката си.

Когато става въпрос за специализирани сървъри, InMotion ви предлага шест различни планове за избор. Всеки използва различен CPU модел, но всички те включват няколко безплатни часа управляван хостинг.

Почасовият подход към управлявания хостинг е малко неортодоксален. Това обаче е валидна опция, ако искате да стартирате вашия сървър независимо, но все пак бихте искали от време на време да имате достъп до някой, който може да ви помогне да го конфигурирате, ако е необходимо.

Специалните сървърни планове за хостинг на InMotion започват от 105,69 долара на месец с едногодишен ангажимент, въпреки че се предлагат и месечни опции. Ето какво получавате на това ниво:

 • ПРОЦЕСОР: 4-ядрен процесор с тактова честота от 3,5 GHz
 • RAM: 8 GB
 • Bandwidth: 6 TB
 • съхранение: 500 GB SSD или 1 TB HDD
 • Специализирани IP адреси: 5

Струва си да се отбележи, че InMotion предлага един от най-многобройните специализирани IP от всички уеб хостове, които сме сравнявали досега, съчетани само от SiteGround. Това плюс конкурентното му ценообразуване го прави фантастичен вариант, ако искате да хоствате множество проекти на един сървър.

�� Отидете на хостинг InMotion

6. DreamHost

DreamHost

DreamHost е популярен в голяма степен, защото поддържа нещата прости. Това важи и за неговите специализирани сървъри.

DreamHost предлага тънка селекция от два управлявани специализирани хостинг нива, започвайки от 149 долара на месец. Основната разлика между плановете са техните процесори. Отвъд това можете да конфигурирате точно колко оперативна памет искате да имате вашия сървър.

Със стандартния специализиран сървър получавате следните спецификации:

 • ПРОЦЕСОР: 4-ядрен процесор с тактова честота от 3,5 GHz
 • RAM: 4 ГИГАБАЙТА
 • Bandwidth: Unmetered
 • съхранение: 1 TB HDD
 • Специализирани IP адреси: 1

Важно е да споменем, че много от уеб хостовете рекламират неограничена честотна лента, винаги има "честна употреба" правила на място. Ако превишите това, което смятат за приемлив лимит, ще получите допълнителни такси, така че обикновено предпочитаме, когато доставчиците ви дадат точни номера.

Липсата на SSD опция за съхранение тук е малко неудобство, но ние сме готови да го оставим да се плъзга, защото DreamHost ви дава пълен контрол над това колко RAM искате за вашия сървър.

�� Отидете на DreamHost

Как да решите кой от тези специализирани доставчици на хостинг услуги е най-подходящ за вас

Прехвърлихме много информация в това сравнение, така че нека заедно да я съберем:

Най-добрите специализирани хостинг доставчици на сървъри

домакин
Входна цена / мес.
процесор
RAM
Bandwidth
съхранение
Специализирани IP адреси
Bluehost$ 79.994-ядрен 2.3 GHz4 ГИГАБАЙТА5 TB500 GB3
Течна мрежа$ 1494-ядрен 3.9 GHz32 GB5 TB2 × 240 GB1
SiteGround$ 2694-ядрен 3.20 GHz16 гигабайта10 TB480 GB SSD5
A2 хостинг$ 99.592-ядрен 3.1 GHz8 GB10 TB2 × 500 GB2
InMotion хостинг$ 105.694-ядрен 3,5 GHz8 GB6 TB500 SSD или 1 TB HDD5
DreamHost$ 1494-ядрен 3,5 GHz4 ГИГАБАЙТАUnmetered1 TB HDD1

заключение

Специализираните сървъри не са евтини, но вероятно сте знаели, че ще влезете. Дори и така, ако търсите хоста, който предлага най-добрия удар за вашия долар, Bluehost и A2 хостинг биха били логичните опции.

Ако търсите план, който е идеален за множество проекти, InMotion хостинг осигурява пет специализирани IP с основния им слой.

Когато става въпрос за управлявани планове, Течна мрежа винаги е сигурен залог. В този случай обаче, точките за начална цена могат да бъдат по-високи от останалите ни избори. Това каза, ако имате бюджета за него, спокойствието може да си струва разходите.

Както казахме, специализираните сървъри могат да бъдат скъпи. Няма как да се заобиколи този факт. Ако ще харчите толкова много пари, тогава може да изберете един от най-добрите специализирани хостинг доставчици, които можете да намерите!

Имате ли въпроси относно посветен хостинг? Уведомете ни в секцията за коментари по-долу!

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Оформление, представяне и редактиране от Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector