5 „Най-добри“ доставчици на облачен хостинг за WordPress сайтове през 2020 г.

5 „Най-добри“ доставчици на облачен хостинг за WordPress сайтове през 2020 г.

5 „Най-добри“ доставчици на облачен хостинг за WordPress сайтове през 2020 г.
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Миналият свят на хостинг на входно ниво е мястото, където можете да намерите следващата стъпка нагоре – нивото на най-добрите облачни хостинг доставчици (за WordPress). Но как да се ориентирате в тези води?


Също така, струва ли си труда да научите за какво е хостинг в облак? По-добре ли е хостингът в облак за WordPress по някакъв начин? Е, със сигурност е различно …

Тази публикация ще ви насочи при правилния избор. Ние разглеждаме най-добрите доставчици на облачен хостинг на пазара днес и ги оценяваме по различни параметри въз основа на вашите изисквания.

Най-добри доставчици на облачен хостинг за WordPress

Въведение в облачния хостинг

Да започнем от началото:

 • Най-простата форма на традиционен уеб хостинг е споделен хостинг. В този хостинг модел, един сървър съхранява уебсайтовете на множество клиенти.
 • Следващата форма на хостинг е VPS хостинг. Подобно е на споделения хостинг, тъй като редица уебсайтове са хоствани на един и същ сървър. Предназначеното разпределение на ресурсите обаче гарантира, че уебсайтовете не пречат до известна степен на работата на един друг.
 • Специализиран хостинг е типът хостинг, при който само един сайт се хоства на сървър. Това ви дава пълен контрол върху ресурсите на хоста и следователно прави уебсайта ви независим от работата на другите.

Облачният хостинг е малко от всичко по-горе …

Теоретично виртуална машина в облака не може да се сравни с традиционните видове уеб хостинг. Публичен доставчик на облачен хостинг хоства уебсайтове в собствените си помещения, част от които може да бъде закупен от всеки. Центърът за данни, който е домакин на облака, може да бъде споделен между други клиенти. Частният облак, от друга страна, се хоства изключително за един клиент на отдалечено място. Виртуален частен облак е разширяването на възможностите на клиента да се справи с моментните високи натоварвания. Може да се хоства в помещенията на клиента.

�� На странична бележка; друг тип хостинг е специализиран хостинг, при който доставчикът на хостинг ви позволява да хоствате конкретен тип уебсайт или уеб приложение. Чести примери за специализиран хостинг са хостинг на WordPress, хостинг на Node.js или, още по-специализиран, WooCommerce хостинг.

�� Какво да очаквате от най-добрите доставчици на облачен хостинг за WordPress?

Можете да прецените доставчиците на облачен хостинг на базата на следните аспекти:

�� технологии:

Подрежда ли се стека на вашия доставчик на хостинг услуги в облак с вашите нужди? Например, ако хоствате сайт на WooCommerce, удобно ли се преминавате към хост, който осигурява добра поддръжка за генерализиран PHP хостинг, но няма специална поддръжка за WordPress или WooCommerce?

Освен това, конфигурацията на хоста ли е в унисон с това, което може да се нуждае от приложението ви? Някои технологии от страна на сървъра могат да работят по-добре на машини, конфигурирани по определен начин спрямо останалите. Ако ще стартирате сериозна настройка, това трябва да имате предвид.

�� Възможности за мащабиране:

Значително предимство на облачния хостинг пред традиционния хостинг е възможността за мащабиране до променливо търсене.

Хостът има ли капацитет да се справи с пикови товари? Ако да, вашият домакин има нужда от ръчна намеса, за да се справи с такива товари? Разпределя ли нови ресурси в зависимост от трафика? Домакинът де-приоритетизира ли тези ресурси, когато натоварването се върне към нормалното си състояние?

�� Зависимости:

За да изберете хостинг доставчик, може да се наложи да прецените какви зависимости има хостинг доставчикът. Например, използва ли платформата на някой друг, за да ви предложи решение? Рисковете, свързани с доставчиците, могат да се прехвърлят и към вашия хостинг доставчик.

�� Други функции:

За да разграничат услугите си, хостовете в днешно време предоставят редица функции за добавки, които може да са подходящи за вас. Някои примери за такива функции са вграден контрол на версиите, кеширане, CDN, SSL, специализирани IP адреси и други.

☁️ 5 от най-добрите доставчици на хостинг услуги в облак

Ето съставът, който имаме:

InMotion хостинг облачни бизнес решения (www.inmotionhosting.com)

Най-добри доставчици на облачен хостинг за WordPress: InMotion хостинг

InMotion хостингът предлага широка гама от хостинг опции – споделен, VPS, посветен, WordPress и облачен хостинг. Облачният хостинг на InMotion започва от $ 17.99 / месец, с 4GB RAM, 75GB съхранение и 4TB честотна лента. И вие имате възможността да надстроите до много по-мощна настройка с 8GB RAM, 260GB съхранение и 8TB честотна лента.

Въпреки че няма свободен ред, 90-дневната гаранция за връщане на парите на InMotion би трябвало да ви улеснява от услугите. Ако се премествате от друг доставчик на хостинг услуги, има безплатна услуга за трансфер.

Няколко допълнителни функции, които също получавате, са безплатна регистрация на домейни, безплатен SSL, неограничен имейл акаунт, 24/7 поддръжка и 3 специализирани IP адреси. В заключение, ако изберете този хост, допълнителните разходи, свързани с работата на уебсайт, са сведени до минимум.

Amazon EC2 (Aws.amazon.com)

Най-добри доставчици на облачен хостинг за WordPress: Amazon EC2

Amazon Web Services предоставя разнообразни решения за изчисляване в облака. Всъщност в портфолиото на Amazon има толкова много неща, че вземането на решение често причинява главоболие.

Като се има предвид, в по-голямата си част техният AWS EC2 Compute може да се третира като техен "хостинг отдел." И от това предлагането им за входно ниво е Micro инстанцията, която всъщност е безплатна за 12 месеца (тогава от $ 0,0104 / час). Може да поддържа около 1000 потребители в минута (без ограничения за месечните посетители).

Въпреки че свободният слой ви дава достъп само до инстанция с 1 GB RAM, имате възможност да мащабите до над 144 GB RAM и скорости на мрежата от 25 Gbps, ако се изисква.

AWS ви предоставя виртуален сървър в облака със SSH достъп, като по този начин ви позволява да конфигурирате сървъра по ваше желание. Това обаче изисква значителни технически познания и може да не е удобно за потребителите за някой, който иска просто да е домакин на обикновен уебсайт.

Ако просто искате да хоствате "уебсайт" с AWS, Amazon има a удобно ръководство за това как да изберете от огромното им предлагане на различни сървъри и услуги в облачните изчисления. В някои случаи може да откриете това като използвате Амазонка Lightsail ще бъде по-изгодно.

Най-голямото предимство на AWS е оптимизация на разходите чрез динамичното си ценообразуване, което ви таксува в реално време за товара. С цялата персонализация получавате и специален IP адрес за вашия облак – в случай, че свързвате уеб приложението си с API или уеб услуга. Ако искате да разгърнете сложно уеб приложение с много зависимости, трябва да опитате AWS!

Kinsta (kinsta.com)

Kinsta

Kinsta е доставчик на хостинг услуги в WordPress, за който е известно, че доставя висококачествен продукт. Една важна подробност, която трябва да знаете за тях, е, че цялата им настройка работи на облачната платформа на Google. Планът за входно ниво е 30 долара на месец и за това получавате 10 GB хранилище, до 20 000 посещения и CDN трансфер от 50 GB.

Kinsta предлага разнообразни функции, на които можете да се насладите. Има безплатна миграция от друг доставчик. Можете да изберете географското местоположение на вашия център за данни въз основа на местоположението на вашите клиенти – за да сведете до минимум времената на зареждане. Можете също да конфигурирате CDN по ваш избор. Kinsta ежедневно провежда 1400+ проверки за ъптайм. Освен това, a постановка е на разположение, за да тествате уебсайта си, преди да влезете в производство.

Трябва да знаете, че CodeinWP се хоства на Kinsta. Прочетете нашето ревю тук, за да получите повече контекст за това, защо сме избрали Kinsta.

Cloudways (www.cloudways.com)

Cloudways

Cloudways наричат ​​себе си управлявана платформа за хостинг на облак. Важното за тях е, че те ще бъдат домакини на вашия сайт по ваш избор на един от петте популярни доставчици на облаци – DigitalOcean, Linode, Vultr, AWS и Google Cloud.

Най-евтиният наличен план се предлага при 10 долара на месец с 1GB RAM, 25GB съхранение и 1TB честотна лента. Този работи на сървърите DigitalOcean.

Cloudways доставя много ценни функции, като 24/7 поддръжка за всички планове, управлявани архиви, 60+ глобални центрове за данни, сървъри, готови за PHP7, разширен кеш, зони за поставяне, клониране на сървър с едно кликване и много други. Има и безплатна миграция на уебсайтове.

Облачен хостинг, управляван от SiteGround (www.siteground.com)

SiteGround

SiteGround е хостинг доставчик с богат набор от хостинг опции – споделен, посветен, хостинг на WordPress и WooCommerce. Плановете за облачен хостинг започват от $ 80 / месец с 4GB RAM, 40GB съхранение и 5TB честотна лента. Освен това SiteGround предоставя и 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Освен че предлага някои акции, SiteGround ви позволява също да конфигурирате своя собствен облак, което го прави изключително подходящ за нуждите на вашия бизнес. По принцип избирате колко процесорни ядра са ви необходими, памет, SSD дисково пространство и SiteGround ви дава цена, която ще трябва да плащате за този месец.

SiteGround също осигурява безплатна настройка и трансфер за вашия уебсайт. Има достъп до cPanel и SSH, в зависимост от това какво може да се чувствате удобно. С този основен план е осигурен и безплатен CloudFlare CDN. Освен това получавате безплатен SSL достъп и специални IP адреси.

Цялостното представяне на SiteGround беше впечатляващо в нашето проучване за хостинг на WordPress 2019.

В допълнение към облачните му решения, ако започвате като нов уеб администратор, споделеният хостинг може да бъде вашият първи избор за тестване на водите. Следователно, SiteGround предлага идеалният избор както за начинаещи, така и за опитни разработчици, което го прави един от най-добрите доставчици на облачен хостинг днес.

Кой от тези най-добри доставчици на облачен хостинг да изберете?

Това не е лесен избор, знам. Всяка от тези компании има своите силни точки и няма ясен, 100% определен победител. Всичко зависи от вашите нужди:

 • Нуждаете се от максимална мощност и мащабируемост? Отивам с Amazon AWS. Той ще се справи с всичко, което хвърлите върху него!
 • Имате нужда от нещо, с което е лесно да започнете? SiteGround и InMotion ще се поберат отлично.
 • Искате нещо по средата – нещо, което е лесно да започнете и също достатъчно мощен, за да може да се справи с натоварването и мащаба, когато е необходимо? Kinsta и Cloudways е мястото, където трябва да отидете. �� нашият избор!

Ето кратка обобщена таблица с някои от по-важните параметри:

домакин
Цена / месец (от)
Конфигурация (основен план)
В движение$ 17.994GB RAM, 75GB съхранение, 4TB честотна лента
Amazon EC212 месеца безплатно | от $ 0,192 / ч1 GB RAM, 750 часа използване на инстанция на месец
Kinsta$ 3010GB хранилище, 50GB CDN, 20 000 посещения
Cloudways$ 101GB RAM, 25GB съхранение, 1TB честотна лента
SiteGround$ 804GB RAM, 40GB съхранение, 5TB честотна лента

Какъв е вашият избор? Тествали ли сте някоя от описаните тук платформи? Не се колебайте да ни уведомите в коментарите по-долу.

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Оформление, представяне и редактиране от Karol K.

* Тази публикация съдържа партньорски връзки, което означава, че ако кликнете върху някоя от връзките към продукта и след това закупите продукта, ще получим комисионна. Без притеснения, все пак ще плащате стандартната сума, така че да няма разходи от ваша страна.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector