10+ най-добрите WordPress хостинг доставчици за 2020 г. Сравнени и тествани

10+ най-добрите WordPress хостинг доставчици за 2020 г. Сравнени и тествани

10+ най-добрите WordPress хостинг доставчици за 2020 г. Сравнени и тествани
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Това сравнение на най-добрите доставчици на хостинг услуги в WordPress се основава на чисти данни за ефективността, действителни експерименти за тестване на скоростта, рейтинги на потребителите от най-голямото проучване за хостинг на WordPress до момента (прескочете, за да научите повече за нашата методология на тестване), плюс нашия собствен опит с уебсайтове, редовно посещавани от 670 000+ души всеки месец.


Влезте, за да разберете коя фирма ще бъде най-добрият хостинг мач на WordPress за вашите индивидуални нужди:

 • Бързам? Най-добрите хостинг компании накратко
 • Какво прави най-добрият хост на WordPress + защо
 • Как правим нашите тестове за производителност за хостове на WordPress
 • Индивидуалните отзиви: SiteGround, A2 хостинг, WP двигател, Kinsta, Bluehost, DreamHost, InMotion, HostGator, GoDaddy, GreenGeeks, маховик
 • Присъдата – кое е най-доброто

Contents

Какво прави хост страхотно + защо

Когато става въпрос за хостинг пространството на WordPress, има някои неща, които просто трябва да знаете:

�� Как да разберете коя от хостинг платформите на WordPress е най-подходяща за вас:

Ако искате да разберете сами къде участват конкретни уеб хостинг компании, ще трябва да направите две неща:

 1. Попитайте реалните потребители на някои популярни хостинг платформи какъв е техният опит.
 2. Изпробвайте себе си на множество хостове и измерете ефективността, която получавате.

Направихме и двете:

а) Разбрахме какво реалните потребители мислят за най-добрия хостинг на WordPress ������

Според нас, не можете да наречете някоя компания най-добрия хостинг на WordPress наоколо, докато не видите, че тази компания е оценена високо от реални потребители (и много от тях) – хора, които са тествали самата компания и са стигнали до върха резултати от него.

За да разберем кой всъщност е на върха според потребителите, проведохме най-голямото проучване за хостинг на WordPress до момента. Това проучване ни научи много за естеството на хостинг на WordPress, какви са очакванията на хората и кой е най-добрият при посрещането им.

(Ако се интересувате да видите цялото това нещо, щракнете тук.)

Това е първият елемент в нашия пъзел, за да открием най-добрия хостинг на WordPress на пазара. Другият елемент: тестове за ефективност.

б) Правихме тестове за ефективност сами ourselves

За всяка хостинг фирма сме подписали най-популярния или хостинг план за WordPress на ниво вход и стартирахме основен уебсайт на WordPress.

Решихме да направим наистина съкратена инсталация на WordPress, за да направим сравненията възможно най-справедливи.

Всяка инсталирана използвана WordPress с темата по подразбиране, пакет от примерни данни, плюс няколко популярни приставки за WordPress (Форма за контакт 7, Wordfence, Yoast SEO).

За целите на тестване на поддръжката на клиентите, ние инсталирахме всеки сайт на временен URL адрес с хостинг доставчика на WordPress и се обърнахме към тях за помощ как да настроите това.

По отношение на производителността всяка инсталация на WordPress беше тествана по следните два начина:

 • Тестове за зареждане на страници с Pingdom: Началната страница се зарежда от три отделни места, а резултатите се таблизират.
 • Основни тестове за натоварване с LoadImpact: Използвахме LoadImpact, за да симулираме до 40 едновременни потребители, удрящи началната страница за период от пет минути. Фигурите, които виждате тук, се основават на тестови стартове със сървъри, които са географски близки до самите инсталации на WordPress. Ние също проверяваме тези резултати с ограничени тестове на по-географски разпръснати сървъри.

Опровержение. Поради естеството на хостинг на WordPress, няма магически единичен окончателен тест, който да е валиден при всякакви обстоятелства. Това, което търсихме тук, бяха илюстративни времена на зареждане на страниците и разумни общи показатели за ефективност при ниски нива на използване. Не забравяйте, че вашият пробег може и вероятно ще варира.

�� Нужда от помощ?

WordPress хостингът може да бъде сложно нещо и ние го разбираме.

Така че просто искаме да знаете това ние сме тук, за да ви подкрепим. Ако сте заседнали по време на настройването на вашия сайт, или изобщо имате някакъв въпрос за хостинг на WordPress, ние сме тук за вас и ще се радваме да помогнем. Чувствайте се свободни да ни снимате коментар или да се свържете с помощта на социални.

Освен това можете да разгледате нашата страница със статистически данни на живо, съдържаща текущите данни за ефективността за кратък списък от най-добрите хостинг селекции за WordPress.

Бързам? Ето кратка обобщена таблица:

ОБЩИТЕ РАЗМЕРИ

�� Най-добър като цяло / качество-качество �� Най-евтини домакини �� Най-лесен за използване / за начинаещ Направи си сам �� Най-добър за потребители на енергия и голям трафик

Най-добро общо съотношение домакин / цена / качество

домакин
Цена (месечно)
сайтове
Трафик (месечно)
| Повече ▼
SiteGround$ 5.95неограничен~ 25 000 посещенияРазгледай детайлите
Bluehost$ 2.951без да се измерваРазгледай детайлите
маховик$ 13.001~ 5000 посещенияРазгледай детайлите
Kinsta$ 25.001~ 20 000 посещенияРазгледай детайлите
Най-евтини домакини

домакин
Цена (месечно)
сайтове
Трафик (месечно)
| Повече ▼
DreamHost$ 2.591без да се измерваРазгледай детайлите
Bluehost$ 2.951без да се измерваРазгледай детайлите
SiteGround$ 3.951~ 10 000 посещенияРазгледай детайлите
A2 хостинг$ 3.921без да се измерваРазгледай детайлите
Най-лесен за използване / домакини, подходящи за начинаещ Направи си сам

домакин
Цена (месечно)
сайтове
Лесна употреба
| Повече ▼
маховик$ 13.001⭐⭐⭐⭐⭐Разгледай детайлите
Bluehost$ 2.951⭐⭐⭐⭐Разгледай детайлите
SiteGround$ 3.951⭐⭐⭐⭐Разгледай детайлите
Най-добрите хостове за потребители на енергия и трафик на големи сайтове

домакин
Цена (месечно)
сайтове
Трафик (месечно)
| Повече ▼
SiteGround$ 11.95неограничен~ 100 000 посещенияРазгледай детайлите
WP двигател$ 103.5010~ 100 000 посещенияРазгледай детайлите
Kinsta$ 1005~ 100 000 посещенияРазгледай детайлите

10+ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ СРАВНЕНИ ДОСТАВЧИЦИ НА ХОТЕЛ ЗА РАБОТА В ПЪЛНО

Ето пълен и задълбочен поглед върху хостинг пазара в WordPress пространството. Това са топ 10 и най-добрите WordPress хостинг услуги през 2020 г..

1. SiteGround (www.SiteGround.com)

Най-добрият хост на WordPress ($ 3.95 / месец)

Никой списък на най-добрите хостинг на WordPress не може да бъде пълен, без SiteGround да играе видна роля. Компанията си създава име в общността на WordPress от известно време. И не без причина. Тяхната хостинг платформа е силна, когато става въпрос за оптимизирани за WordPress сървъри, плюс те предлагат управляван хостинг на WordPress на нечувани цени (прочетете: няма да намерите по-евтин управляван хост със същото качество никъде другаде).

Това, което също заслужава да се отбележи, е, че SiteGround е един от малкото официално препоръчани хостове от WordPress.org.

За тестовете отидохме за пакета StartUp. Въпреки, че като цяло повече оптимизиран WordPress пакет, ние препоръчваме GrowBig или GoGeek план. Те са малко по-скъпи, но идват с допълнителни предимства като разширено кеширане (създадено по поръчка на SiteGround), поетапно изпълнение, първокласни wildcard SSL сертификати и безплатни PCI съответствие – ако искате да стартирате магазин за електронна търговия.

WordPress инсталация

Подготовката и работата с WordPress с вградения инсталатор отне само няколко кликвания. Тук наистина няма какво повече да се каже … процесът на инсталиране наистина беше възможно най-безпроблемен.

По време на този процес на настройка, вие също трябва да изберете местоположението на вашия сървър. Има пет центрове за данни – в САЩ, Азия и Европа.

Поддръжка на клиенти

SiteGround предлага това, което наричат "ненадминат" поддръжка (чрез чат, телефон, билети, социални медии) и е трудно да се спори с това, честно. Освен че имат достъп до вашия акаунт и коригират всякакви проблеми, агентите за поддръжка също така знаят за хостинга на WordPress и WordPress и могат да ви помогнат с редица други проблеми, които може да не са строго свързани с хостинга.

В нашия малък тест, поддръжката на клиенти на SiteGround успя да ни помогне да получим временен URL адрес, работещ бързо и ефективно.

Специално споменаване трябва да се обърне към стройността на техния софтуер за поддръжка на клиенти и допълнителната миля, която служителите бяха готови да изминат, предлагайки подробни съвети за профила и предоставяне на екранни снимки. (Това го прави чудесна алтернатива на HostGator, например, ако искате по-усъвършенствана среда за поддръжка.)

SiteGround
ПАКЕТ ИМЕСтартиране
Цена / месец (12 месеца)$ 3.95
Цена / месец (36 месеца)$ 3.95
Уебсайтове1
пространство10GB
Bandwidth10 000 посещения / месец
Безплатни домейни
Безплатен SSL сертификат чрез Encrypt на Let

Отидете на SiteGround

Времетраене и време за реакция

Трудно е да се каже нещо лошо за времето за реакция или време за реакция на SiteGround.

Отговорите в диапазона от 850 мс (за период от три месеца) са повече, отколкото можете да се надявате с много от другите домакини на пазара, а записът за продължителност не е нищо повече от голямо.

Продължителност на SiteGround:

Февруари 2020 г.
Март 2020 г.
Април 2020 г.
99,99%99,99%99,95%

Време за отговор за период от три месеца: Отговор на SiteGround

Време за зареждане (средно 30 дни)

Не е изненадващо, тъй като ние хостваме нашия тестов сайт SiteGround на европейски сървър, той се представи особено добре от Германия. Австралия, от друга страна, беше малко подкопавана.

Време за зареждане на SiteGround ср. от последните 30 дни

Германия: 0,73sТоронто, Канада: 1.13s
Сиатъл, САЩ: 1.35sСидни, Австралия: 2.19s

Тест за натоварване на въздействието (множество заявки към сайта)

Местоположение на сървъра: Амстердам

Местоположение на тестовата машина: Дъблин, Ирландия

Имаше превъзходни времена на географски близък тестов сървър, но изпитахме повече вариации с различни локали.

SiteGround тестове за въздействие върху натоварването:

Минимално време за реакция
Максимално време за реакция
0.46s0.87s

Подробна диаграма на въздействието върху натоварването: Тест на SiteGround LoadImpact

Онлайн репутация

 • SiteGround с оценка 4,6 / 5 от потребителите в нашето хостинг проучване.
 • 93% от потребителите ще удължат абонамента си за хостинг, когато го подновят.
 • Поддръжка на SiteGround с оценка 4,7 / 5 от потребителите.
 • Прочетете Преглед на SiteGround в блога ThemeIsle.

Отидете на SiteGround

Обратно към таблицата за класиране

2. Маховик (getflywheel.com)

Страхотен хост WordPress управляван от начално ниво ($ 13,00 / месец)

Flywheel представя много примамлива оферта за хора, които искат да влязат в управляван хостинг на WordPress, но също така не искат да харчат прекалено много за него.

По отношение на функциите, при Flywheel нищо не липсва и можете да очаквате и страхотно представяне (повече за това за минута). Планът от $ 13,00 / месец ви позволява да хоствате един уебсайт на WordPress и можете да обработвате до 5000 посетители месечно (20 GB честотна лента). Освен това получавате 5 GB дисково пространство и безплатна миграция на сайтове. Сървърите работят на Google Cloud Platform.

Фокусиране върху "управлявана" специфични функции, Flywheel ви предоставя неща като ежедневно архивиране, многосайтова поддръжка, поетапни действия (много готино, ако искате да тествате нови неща, преди да ги разгласите публично), SFTP, а също така има и безплатен SSL сертификат. Те също така се грижат за вашите актуализации на WordPress през главния панел на маховика, вместо да ви позволят да се занимавате с това от wp-администратора.

Това, което наистина е впечатляващо, е лекотата на използване на платформата и потребителския панел на Flywheel. Всичко е ясно, лесно за навигация и не е нужно да сте сървър, за да извършвате основни настройки или да конфигурирате това или онова.

WordPress инсталация

Това буквално не може да бъде по-лесно. Има няколко начина, по които можете да инсталирате WordPress. Първо, можете да мигрирате съществуващия си сайт от предишния си хост (безплатно), можете също така да създадете нов сайт от таблото за маховик с няколко кликвания или можете да използвате инструмент, наречен Local by Flywheel, за да създадете сайт локално ( на вашия компютър или Mac) и след това го експортирайте във вашата жива настройка на маховика.

Поддръжка на клиенти

Чатът на живо е достъпен 24/7. Можете също да подадете билети за поддръжка, когато пожелаете. Тъй като Flywheel позволява само уебсайтове на WordPress, можете да очаквате екипът за поддръжка да знае пътя им около WordPress.

За да улесним нещата, има обширна база от знания с много полезни статии за тяхната хостинг платформа WordPress.

маховик
ПАКЕТ ИМЕМъничък
Цена / месец (плаща се месечно)$ 15.00
Цена / месец (плаща се ежегодно)$ 13.00
Уебсайтове1
пространство5GB
Bandwidth5000 посещения / месец, 20GB
Безплатни домейни
Маркетинг оферти

Отидете при маховика

Времетраене и време за реакция

Продължителността на маховика досега е перфектна.

Времето за отговор също не е много за оплакване. Времената в диапазона от 1,2 са повече от достатъчни, за да сте сигурни, че посетителите ви ще имат добро изживяване при сърфиране в сайта.

Времетраене на маховика:

Февруари 2020 г.
Март 2020 г.
Април 2020 г.
100%100%100%

Време за отговор за период от три месеца: отговор на маховика

Време за зареждане (средно 30 дни)

Flywheel ви предоставя множество места за сървъри, които можете да избирате от: Ню Йорк, Сан Франциско, Торонто (Канада), Лондон (Великобритания), Франкфурт (Германия), Амстердам (Холандия) и Сингапур.

В идеалния случай изберете този, който е близо до вашата целева аудитория. Времената за натоварване са били отлични – всичко под маркировката за 1 секунда е страхотно.

Пъти натоварване на маховика ср. от последните 30 дни

Германия: 0.40sТоронто, Канада: 0,05 с
Сиатъл, САЩ: 0,24sСидни, Австралия: 0.92s

Тест за натоварване на въздействието (множество заявки към сайта)

Местоположение на сървъра: Ню Йорк

Местоположение на тестовата машина: Ашбърн, САЩ.

Цифрите, които маховикът е успял да отбележи тук, са над впечатляващи. Всъщност те са доста изключителни! Минималното и максималното време за реакция са в интервала под 10ms, което е най-добрият резултат от цялото сравнение.

Изпитвания за натоварване на маховика:

Минимално време за реакция
Максимално време за реакция
0.006s0.009s

Подробна диаграма на въздействието върху натоварването: въздействие на натоварването на маховика

Отидете при маховика

Обратно към таблицата за класиране

3. Bluehost (www.Bluehost.com)

Най-рентабилен хостинг на WordPress ($ 2,95 / месец)

Тук отидохме за основния пакет. Както можете да видите, много евтин вариант за хостинг на WordPress – споделен план за хостинг на WordPress, за да бъдем точни.

Един незабавен момент е да се отбележи, че Bluehost е единствената алтернатива в списъка, която не предлага месечен пакет. Дванадесет месечните ангажименти са минимумът, макар че това се компенсира донякъде със силни гарантирано връщане на парите политика, на която лично съм се позовал без проблем.

WordPress инсталация

В допълнение към съществуващите стандартни опции за cPanel инсталациите на WordPress с едно кликване на Bluehost се обработват от услуга, наречена MojoMarketplace.

Интерфейсът на MojoMarketplace за инсталиране на WordPress остави много да се желае. Възможно е да се инсталират няколко случая случайно и общата обратна връзка за това, което се случва в даден момент, е непоследователна и объркваща. (Например, когато гледаме Bluehost срещу SiteGround, последният ви дава инсталиране на WordPress само с няколко кликвания.)

От плюс, това ни даде моментална възможност да разговаряме с поддръжката!

Поддръжка на клиенти

Услугата чрез чат поддръжка беше бърза и приятелска и ни помогна да изчистим първоначалните проблеми с инсталирането на WordPress и да настроим временен URL адрес, за да видите нашия сайт.

Bluehost
ПАКЕТ ИМЕосновен
Цена / месец (12 месеца)$ 4.95
Цена / месец (36 месеца)$ 2.95
Уебсайтове1
пространство50GB
Bandwidthбез да се измерва
Безплатни домейни1
Маркетинг оферти

Отидете в Bluehost

Времетраене и време за реакция

Bluehost предлага почти перфектни записи за продължителност без проблеми по пътя.

От страна на времето за реакция, Bluehost напоследък слабо се представя. Средните времена на реакция са останали около 1,5 секунди.

Продължителност на Bluehost:

Февруари 2020 г.
Март 2020 г.
Април 2020 г.
100%99,98%100%

Време за отговор за период от три месеца: Отговор на Bluehost

Време за зареждане (средно 30 дни)

Времената за зареждане са уважавани, но показват вида отклонение, често очаквано в споделена хостинг среда.

Bluehost натоварвания пъти ср. от последните 30 дни

Германия: 2.13sТоронто, Канада: 1.79s
Сиатъл, САЩ: 1.66sСидни, Австралия: 2,25s

Тест за натоварване на въздействието (множество заявки към сайта)

Местоположение на сървъра: Юта

Местоположение на тестовата машина: Пало Алто

Вариантността, която нашите първоначални тестове за Pingdom предложиха, изглежда се потвърждава тук с случайни скокове в продължение на четири секунди с увеличаване на натоварването. Далеч от това, което бихме очаквали от фирма, която се стреми да предложи най-добрия хостинг за WordPress.

Тестове за въздействие на товар на Bluehost:

Минимално време за реакция
Максимално време за реакция
0.62s4.9s

Подробна диаграма на въздействието върху натоварването: Тест Bluehost LoadImpact

Онлайн репутация

 • Надеждността на Bluehost класира 3.4 / 5 от потребителите.
 • 23,7% от клиентите на Bluehost са първокласни за уеб хостинг.
 • Bluehost е първата хостинг платформа, препоръчана някога от WordPress.org.

Отидете в Bluehost

Обратно към таблицата за класиране

4. Kinsta (www.Kinsta.com)

Най-добро представяне сред управлявания хостинг ($ 25,00 / месец)

Kinsta е бутиков хостинг доставчик за WordPress, който се фокусира основно върху оптимизирани настройки за управление на хостинг. Те обаче са "бутик" не означава, че те не могат да се справят с товара.

Всъщност Kinsta има цялата мощ на облачната платформа Google. Те вземат инфраструктурата на Google и я правят по-достъпна и лесна за използване. Kinsta не използва традиционния потребителски интерфейс cPanel, а вместо това дава на потребителите персонализиран панел, който фокусира вниманието върху това, което е важно, докато крие всичко останало.

Фактът, че този домакин е "управлявана" означава, че Kinsta се справя с всяка задача, свързана с управление на сървър за вас.

(Тук имаме отделен преглед на Kinsta.)

WordPress инсталация

Докато настройвате акаунта си, можете да кажете на Kinsta да инсталира WordPress на вашия хостинг акаунт за вас. Всичко, което трябва да направите, е да отметнете една кутия.

поддръжка на клиенти

Kinsta предлага денонощна чат и поддръжка на билети. Представителите познават WordPress и могат да помогнат за всичко, с което може да се борите.

Плюс това фактът, че не е нужно да се занимавате с cPanel, също така ще намали броя на пъти, които трябва да се свържете с поддръжката на първо място.

Kinsta
ПАКЕТ ИМЕСТАРТЕР
Цена / месец (плаща се месечно)$ 30
Цена / месец (плаща се годишно)$ 25.00
Уебсайтове1
пространство10GB SSD
Bandwidth20 000 посещения / месец
Безплатни домейни
Маркетинг оферти

Отидете в Kinsta

Времетраене и време за реакция

Продължителността на Kinsta не е нищо особено. Едва ли има проблеми с това и числата говорят сами за себе си.

Времената за реакция са може би дори по-впечатляващи. Средната стойност от 160 мс за период от три месеца не е нещо, което виждате всеки ден с други домакини.

Продължителност на Kinsta:

Февруари 2020 г.
Март 2020 г.
Април 2020 г.
100%99,99%100%

Време за отговор за период от три месеца: Kinsta отговор

Време за зареждане (средно 30 дни)

Времето за зареждане е голямо за целия борд – седи под 1 секунда маркировка, с изключение на връзките от Австралия.

Kinsta натоварвания пъти ср. от последните 30 дни

Германия: 0.79sТоронто, Канада: 0,32s
Сиатъл, САЩ: 0,53sСидни, Австралия: 1.30s

Тест за натоварване на въздействието (множество заявки към сайта)

Местоположение на сървъра: Южна Каролина

Местоположение на тестовата машина: Ашбърн

Времената за реакция са много впечатляващи, но това трябва да се дължи (поне отчасти) на непосредствената близост на свързващите сървъри.

Тестове за натоварване на Kinsta:

Минимално време за реакция
Максимално време за реакция
0.01s0.07s

Подробна диаграма на въздействието върху натоварването: kinsta load

Онлайн репутация

 • Общо 4.8 / 5 от анкетираните.
 • Оценено 4.3 / 5 за "съотношение качество-цена" от нашите респонденти от проучването.
 • Оценка 4.8 / 5 за "WordPress оптимизация" от нашите респонденти от проучването.

Отидете в Kinsta

Обратно към таблицата за класиране

5. WPEngine (www.WPEngine.com)

Най-популярен управляван хостинг ($ 22,50 на месец)

Планът, който тествахме тук, се нарича Личен и е планът за начално ниво с WP Engine. Като част от него имате право да инсталирате 1 WordPress и той може да обработва до 25 000 посещения на месец, така че вероятно е повече от достатъчно за повечето нови уебсайтове.

WordPress инсталация

Целият процес на регистрация с WP Engine е много лесен и тук го споменавам само защото инсталирането на WordPress е неразделна част от първоначалната регистрация. С други думи, не е необходимо да правите каквато и да е инсталация на WordPress самостоятелно, екипът на WP Engine се грижи за това вместо вас.

В края на регистрацията просто получавате имейл с всички идентификационни данни за достъп и важни данни относно новия Ви сайт.

Поддръжка на клиенти

WP Engine предлага няколко страхотни възможности за поддръжка – чрез сервиз за помощ и чат (плюс телефон, ако сте на по-висок план).

Като цяло потребителите отчитат много добро качество на поддръжката на WP Engine – в момента е оценен 4,5 / 5 от нашите анкетирани. И можем само да потвърдим това, тъй като бързото взаимодействие, което имахме с екипа за поддръжка, не беше нищо друго освен положително (помогна ни да преминем към тестовия сайт след решаване на проблем с фактурирането).

WP двигател
ПАКЕТ ИМЕперсонален
Цена / месец (1 месец)$ 27
Цена / месец (12 месеца)$ 22.50
Уебсайтове1
пространство10GB
Bandwidth25 000 посещения / месец
Безплатни домейни
Маркетинг оферти

Отидете на WP Engine

Времетраене и време за реакция

WP Engine има почти перфектен запис за време на работа, без изненади.

Наистина впечатляващото нещо обаче е средното им време за реакция. През последните три месеца е на 150мс. Буквално не бихме могли да поискаме нещо повече от хост на WordPress.

Време на работа на WP Engine:

Февруари 2020 г.
Март 2020 г.
Април 2020 г.
99,99%100%99,98%

Време за отговор за период от три месеца: отговор на wpengine

Време за зареждане (средно 30 дни)

WP Engine показва постоянни показатели при достъпа до сайта от цял ​​свят, само с малки разлики тук и там. Като цяло страхотно представяне!

WP времена на натоварване на двигателя ср. от последните 30 дни

Германия: 0,85sТоронто, Канада: 0,35s
Сиатъл, САЩ: 0.04sСидни, Австралия: 0.87s

Тест за натоварване на въздействието (множество заявки към сайта)

Местоположение на сървъра: Мичиган

Местоположение на тестовата машина: Портланд, ИЛИ

Невероятно добро представяне в целия спектър. Броят на едновременните потребителски връзки имаше малко влияние върху резултатите и времената говорят сами за себе си.

Тестове за ударно натоварване на двигателя WP:

Минимално време за реакция
Максимално време за реакция
0.13s0.15s

Подробна диаграма на въздействието върху натоварването: Тест на WP Engine LoadImpact

Онлайн репутация

 • 4.7 / 5 – така потребителите оценяват нивото на оптимизация на WordPress на WP Engine.
 • 92% от потребителите казват, че ще удължат абонамента си за уеб хостинг на WordPress с WP Engine.
 • Надеждността на WP Engine се класира 4,5 / 5 от потребителите (най-високата класация сред най-добрите хостинг фирми WordPress тук).
 • Прочетете Преглед на WP Engine направихме в блога ThemeIsle.

Отидете на WP Engine

Обратно към таблицата за класиране

6. DreamHost (www.DreamHost.com)

Утвърден от WordPress хостинг ($ 2,59 / месец)

Избрахме стандартния споделен хостинг пакет с DreamHost, който беше най-скъпият от базовите предложения, които тествахме. Все пак, много популярен уебсайт WordPress хостинг на пазара.

Общата регистрация на акаунт с този споделен хостинг доставчик на WordPress беше гладка и безболезнена и нямах търпение да видя как ще функционират много рекламираните SSD сървъри на DreamHost.

WordPress инсталация

Опциите за инсталиране с едно щракване в бекенда работеха направо от портата и интерфейсът по принцип беше лесен за навигация.

Поддръжка на клиенти

Нуждаехме се от помощ при конфигурирането на временен URL като поддомейн в основния домейн Dreamhost. Поддръжката на клиенти беше лесно достъпна чрез чат и успя да ни помогне да изчистим проблема бързо.

DreamHost
ПАКЕТ ИМЕсподелен хостинг
Цена / месец (12 месеца)$ 3.95
Цена / месец (36 месеца)$ 2.59
Уебсайтовенеограничен
пространствонеограничен
Bandwidthнеограничен
Безплатни домейни1
Маркетинг оферти

Отидете на DreamHost

Времетраене и време за реакция

Продължителните показатели на DreamHost напоследък далеч не са перфектни. Техният сървър има някои пропуски за недостъпност.

Времената за реакция също са доста добре. Текущата средна стойност е 930мс.

DreamHost продължителност:

Февруари 2020 г.
Март 2020 г.
Април 2020 г.
100%100%99,99%

Време за отговор за период от три месеца: отговор на мечтания гост

Време за зареждане (средно 30 дни)

Времето за зареждане на DreamHost беше добре в различните места и излезе в ранна преднина по отношение на времето за реакция в САЩ.

DreamHost натоварвания пъти ср. от последните 30 дни

Германия: 2.06sТоронто, Канада: 0.99s
Сиатъл, САЩ: 0,73sСидни, Австралия: 1.80s

Тест за натоварване на въздействието (множество заявки към сайта)

Местоположение на сървъра: Лос Анжелис

Местоположение на тестовата машина: Пало Алто

DreamHost остана впечатляващо солиден през целия ни тест само с малък диапазон на вариация, но имаше малко доказателства за увеличаване на производителността, обещано от SSD дискове.

DreamHost тестове за въздействие върху натоварването:

Минимално време за реакция
Максимално време за реакция
1.24s1.68s

Подробна диаграма на въздействието върху натоварването: Тестът DreamHost LoadImpact

Онлайн репутация

 • DreamHost оцени 4.3 / 5 от потребителите в нашето хостинг проучване.
 • DreamHost оцени 4.4 / 5 от потребителите, когато ги попитат колко са щастливи от стойността, която получават за парите си.
 • Удобството на потребителя на DreamHost класира 4.2 / 5.

Отидете на DreamHost

Обратно към таблицата за класиране

7. A2Hosting (www.A2Hosting.com)

Страхотни резултати извън рамките ($ 3,92 / месец)

A2 хостингът е сравнително нов играч за нас, когато търсим най-добрия хостинг на WordPress. Компанията си създава име в пространството на WordPress напоследък благодарение на достъпните си цени и много доброто представяне (в сравнение с други домакини с подобни цени).

Компанията има повече от 10 години опит в хостинг света и изглежда знае нещо или две за това как да достави висококачествен продукт. Техното предлагане на уеб хостинг на WordPress е зададено на няколко принципа: да са приятелски настроени към разработчиците, да предлагат висока сигурност, добра производителност и среда, оптимизирана за WordPress.

WordPress инсталация

Всички хостинг акаунти на WordPress с A2 хостинг са с предварително инсталиран WordPress. Можете също да инсталирате нови екземпляри на WordPress чрез инсталатора с едно щракване на Softaculous.

Поддръжка на клиенти

A2 хостинг се гордее с това, че ви дава достъп до "24/7/365 Поддръжка на гуру екипаж." Те твърдят, че ръчно подбират екипа си за поддръжка и работят само с най-знаещите техници.

Когато се свързвате с поддръжката, можете да използвате чат на живо, имейл или дори телефон. Агентите не разочароват, когато става въпрос за основни знания за WordPress и въз основа на нашия бърз тест, те са готови да препоръчат някои решения, дори ако въпросът, който имате за тях, не е свързан изцяло с хостинга.

A2 хостинг
ПАКЕТ ИМЕLite
Цена / месец (12 месеца)$ 4.49
Цена / месец (24 месеца)$ 3.92
Уебсайтове1
пространствонеограничен
Bandwidthнеограничен
Безплатни домейни
Маркетинг оферти

Отидете на A2 хостинг

Времетраене и време за реакция

A2 хостингът не е кралят на планината, когато става въпрос за продължаване. През цялото време има някои хълцания.

Времето за реакция е добре, като се задържа около 1 секунда маркировка. Този вид резултат ще бъде повече от достатъчен, за да зарадва посетителите си.

A2 хостинг време:

Февруари 2020 г.
Март 2020 г.
Април 2020 г.
100%99,87%99,99%

Време за отговор за период от три месеца: a2 отговор

Време за зареждане (средно 30 дни)

A2 хостингът ви предоставя три основни локации на сървъра, от които можете да избирате: Мичиган, Амстердам и Сингапур. Времето за зареждане е наред, особено от САЩ. За да подобрите производителността, A2 ви позволява да интегрирате вашия сървър с CloudFlare Free CDN.

A2 Хостинг натоварвания пъти ср. от последните 30 дни

Германия: 1.37sТоронто, Канада: 0,61s
Сиатъл, САЩ: 0.95sСидни, Австралия: 2.10s

Тест за натоварване на въздействието (множество заявки към сайта)

Местоположение на сървъра: Мичиган

Местоположение на тестовата машина: Ашбърн, САЩ.

Способността на A2 хостинг да издържи натоварване е доста добра и със сигурност го поставя там сред най-добрите WordPress хостинг платформи в този сегмент. Резултатите са малко по-лоши, колкото повече натоварване поставяме на сървъра.

A2 Хостинг тестове за въздействие на товар:

Минимално време за реакция
Максимално време за реакция
0.60s1.01s

Подробна диаграма на въздействието върху натоварването: Тест за въздействие върху хостинг на A2

Отидете на A2 хостинг

Обратно към таблицата за класиране

8. хостинг на InMotion (www.InMotionHosting.com)

Най-доброто за няколко сайта ($ 3,99 на месец)

InMotion предлага много възможности за хостинг, но искахме да разгледаме тези, които са оптимизирани конкретно за WordPress, така че влязохме в "WordPress хостинг" секция и изберете плана, наречен Launch. Този е най-достъпният.

Страхотното при него е, че получавате SSD дисково пространство без допълнителни такси (SSD дисковете са известни с превъзходната си производителност в сравнение с другите технологии на твърдия диск). Също така можете да имате 2 уебсайта в този план и ще получите безплатен SSL сертификат.

WordPress инсталация

Друга изненада с InMotion е, че получавате WordPress предварително инсталиран като част от вашия WP хостинг пакет. Всичко, което трябва да направите, е да поставите отметка в дясната отметка по време на процеса на плащане. С други думи, всъщност не е необходимо да се справяте сами с инсталирането на WordPress, всичко се извършва автоматично. Също така по време на инсталирането можете да изберете предпочитания от вас "зона за максимална скорост." Има две настройки: източна и западна. В зависимост от това, което изберете, сайтът ще бъде по-бърз в някои части на земното кълбо спрямо другите.

След като всичко е готово, ще получите подробности за достъп до новото си табло за управление на WordPress, което е всичко, което е необходимо, честно.

Поддръжка на клиенти

Веднага след като се регистрирате, ще разберете, че InMotion може да предложи много по отношение на поддръжка и да ви помогне да стартирате уебсайта си. Има десетки различни ръководства и уроци по различни въпроси, свързани с хостинга. Има и отделен канал за знания, посветен на WordPress.

Но това не е всичко, чатът за поддръжка е достъпен 24/7. Тествахме го, като задаваме някои въпроси, свързани с домейна по отношение на временния URL адрес на сайта. Лицето от другия край беше в състояние да реши тези от първия опит. Много готино.

InMotion хостинг
ПАКЕТ ИМЕхвърлям
Цена / месец (12 месеца)$ 4.99
Цена / месец (24 месеца)$ 3.99
Уебсайтове2
пространствонеограничен
Bandwidthнеограничен
Безплатни домейни
Маркетинг оферти$ 150 безплатни рекламни кредити ($ 75 реклама в Bing, $ 75 Yahoo реклама)

Отидете на InMotion

Времетраене и време за реакция

Продължителните записи с InMotion хостинг могат да бъдат малко мъгливи от време на време, но не твърде често.

Когато става въпрос за средните времена на реакция, тук всичко е чудесно. Средната стойност за три месеца е 170мс, което е наистина впечатляващ резултат!

Продължителност на InMotion:

Февруари 2020 г.
Март 2020 г.
Април 2020 г.
100%100%99,96%

Време за отговор за период от три месеца: реакция на инмоция

Време за зареждане (средно 30 дни)

Напоследък InMotion изпитва някои проблеми с производителността, но в миналото те се задържаха по-добре. Да се ​​надяваме, че това са временни проблеми.

Време на зареждане в InMotion ср. от последните 30 дни

Германия: 3.16sТоронто, Канада: 3.55s
Сиатъл, САЩ: 3.35sСидни, Австралия: 3.87s

Тест за натоварване на въздействието (множество заявки към сайта)

Местоположение на сървъра: Лос Анджелис, Калифорния

Местоположение на тестовата машина: Портланд, ИЛИ

Изпълнението на InMotion е много добро при средния диапазон на натоварване, но има някои хълцания в началото (когато има само 6 активни потребители) и в края (с 24 потребители). В по-голямата си част представянето остава стабилно. Като цяло, повече от достатъчно за нормално използване и зареждане на сървъра.

Тестове за въздействие на натоварване InMotion:

Минимално време за реакция
Максимално време за реакция
0.78s1.32s

Подробна диаграма на въздействието върху натоварването: тест за натоварване при инмоция

Отидете на InMotion

Обратно към таблицата за класиране

9. HostGator (www.HostGator.com)

Един от най-популярните мейнстрийм хостове ($ 2.75 / месец)

Ние отидохме за пакета Starter тук.

Регистрацията с HostGator беше ясна и скоро бяхме влезли в доста традиционна настройка на cPanel в бекенда без инциденти.

WordPress инсталация

Инсталацията също беше безболезнена с помощта на вградения инсталатор на cPanel WordPress. Намери се, че трябва да актуализираме теми след инсталиране, но това беше само въпрос на няколко кликвания.

Поддръжка на клиенти

Отново се обърнахме към поддръжката на клиентите за помощ при създаването на временен URL. Тук засегнахме първото си малко неудобство с време за изчакване от осем минути при чат. Те не бяха толкова бързи да ни насочат в правилната посока, както предишните хостинг доставчици на WordPress, но в края на краищата стигнахме дотам. (Например, когато сравнявате HostGator с Bluehost, чатът за поддръжка е много по-лесен за достъп с последния.)

HostGator
ПАКЕТ ИМЕстартер
Цена / месец (12 месеца)$ 7.95
Цена / месец (36 месеца)$ 2.75
Уебсайтове1
пространствонеограничен
Bandwidthбез да се измерва
Безплатни домейни
Маркетинг офертиРекламен кредит от 100 щ.д.

Отидете на HostGator

Времетраене и време за реакция

HostGator е една от малкото компании в този списък, които успяха да извадят перфектен запис за време на работа. Няма проблеми през тримесечен период.

Що се отнася до времената за реакция, те са стабилни, но могат да бъдат малко по-добри. В момента средната стойност за три месеца е на 660мс.

Продължителност на HostGator:

Февруари 2020 г.
Март 2020 г.
Април 2020 г.
100%100%100%

Време за отговор за период от три месеца: отговор на hostgator

Време за зареждане (средно 30 дни)

Времето за натоварване е добро за целия борд. Дори времената на натоварване от Австралия успяват да останат под маркировката 1.5s, което е впечатляващо.

Пъти за зареждане на HostGator ср. от последните 30 дни

Германия: 1,29sТоронто, Канада: 0.85s
Сиатъл, САЩ: 0.72sСидни, Австралия: 1.30s

Тест за натоварване на въздействието (множество заявки към сайта)

Местоположение на сървъра: Прово, Юта

Местоположение на тестовата машина: Пало Алто

Има някои прескачания тук по отношение на времената на въздействие на натоварването, но като цяло резултатите са добре. Тестовете от сървъри в други географски локации бяха по-бавни, но консистенцията остана впечатляваща.

Тестове за ударно натоварване от HostGator:

Минимално време за реакция
Максимално време за реакция
0.60s1.86s

Подробна диаграма на въздействието върху натоварването: HostGator LoadImpact тест

Онлайн репутация

 • HostGator оценява 3,9 / 5 от потребителите, когато ги питат колко са щастливи от стойността, която получават за парите си.
 • HostGator оценява надеждност 4.1 / 5 .
 • 74% от потребителите ще удължат абонамента си за хостинг, когато го подновят.

Отидете на HostGator

Обратно към таблицата за класиране

10. GoDaddy (www.GoDaddy.com)

Най-голям пазарен дял за хостинг ($ 5,99 / месец)

Тук отидохме за основния пакет.

Въпреки предишните им по-малко от репутацията на звезден потребителски интерфейс, абонаментът за GoDaddy мина без проблем.

Това усещане продължи към задния ден, който беше модерно поемане на cPanel и интуитивно сложен – най-лесният за навигация досега всъщност.

WordPress инсталация

Инсталирането на WordPress беше моментно с вградения инсталатор.

поддръжка на клиенти

GoDaddy беше единственият доставчик на хостинг услуги в WordPress в нашия списък, който не поддържа предоставянето на временни URL адреси, така че бяхме принудени да създадем стандартен поддомейн тук.

Първоначалният ни опит да се свържем с поддръжката чрез чат беше по-малко от идеалния, с отчетено време за изчакване над 40 минути, така че вместо това натиснахме телефоните. (Например, когато сравнявате GoDaddy с Bluehost, чатът може да се получи много по-бързо с Bluehost.)

Подкрепата тук беше превъзходна. Изключително дружелюбни и професионални, те ни говореха чрез опциите за поддомейни и ни помогнаха да направим промени в самия акаунт.

Това продължи и в следващите билети за поддръжка за чат, които бяха необходими за изчистване на някои малки DNS щъркели, които се появиха от страна на регистратора.

GoDaddy
ПАКЕТ ИМЕосновен план
Цена / месец (12 месеца)$ 8.60
Цена / месец (36 месеца)$ 5.99
Уебсайтове1
пространство10GB SSD
Bandwidth25 000 посещения / месец
Безплатни домейни1
Маркетинг оферти

Отидете при GoDaddy

Времетраене и време за реакция

Продължителността на GoDaddy има проблеми от време на време, въпреки че все още не е твърде брутална. Можете да очаквате вашият сайт да ви предложи достатъчно добро представяне през цялата година, особено за цената, която плащате.

Що се отнася до времената за отговор, напоследък те не са особено впечатляващи. Средното време за реакция през тримесечен период е 9s. Разбира се, показателите бяха по-добри преди няколко месеца.

Продължителност на GoDaddy:

Февруари 2020 г.
Март 2020 г.
Април 2020 г.
99,69%90,65%84,57%

Време за отговор за период от три месеца: благочестив отговор

Време за зареждане (средно 30 дни)

Уточнява

Пъти за зареждане на GoDaddy ср. от последните 30 дни

Германия: –Торонто, Канада: –
Сиатъл, САЩ: –Сидни, Австралия: –

Тест за натоварване на въздействието (множество заявки към сайта)

Местоположение на сървъра: Аризона

Местоположение на тестовата машина: Пало Алто

Както при HostGator, GoDaddy слезе под една секунда и остана там. Изпълнението им в други тестове не беше толкова последователно, но цифрите, публикувани тук, са впечатляващи.

Тестове за въздействие върху натоварването GoDaddy:

Минимално време за реакция
Максимално време за реакция
0.63s0.83s

Подробна диаграма на въздействието върху натоварването: GoDaddy LoadImpact тест

Онлайн репутация

 • GoDaddy е най-голямата хостинг компания в този списък.
 • 78% от клиентите на GoDaddy вероятно ще продължат абонамента си за хостинг.
 • Надеждността на GoDaddy се класира на 3,8 / 5.

Отидете при GoDaddy

Обратно към таблицата за класиране

11. GreenGeeks (www.GreenGeeks.com)

Най-добър хостинг на зелено ($ 2,95 / месец)

GreenGeeks е интересна алтернатива за онези от нас, които смятат себе си за екологични. Тази хостинг платформа WordPress е създадена с принципа на "максимална употреба" предвид, което означава, че архитектурата дава възможност никъде да не се губят ресурси.

Също така, компанията твърди, че за всеки ампераж, който теглят от мрежата, те инвестират три пъти под формата на възобновяема енергия чрез Bonneville Environmental Foundation.

От страна на нещата в WordPress, GreenGeeks предлага специфични за WordPress планове на достъпни цени и с много функции.

Всичките им сървъри използват Твърди устройства (което ви осигурява по-добро време за зареждане), има персонализирана технология за кеширане, получавате безплатен SSL сертификат за използване и можете да интегрирате настройката си с Cloudflare. Ето всички подробности за Платформата на GreenGeeks.

Като страхотен допълнителен бонус, вие също получавате безплатно име на домейн за една година с вашата настройка.

WordPress инсталация

GreenGeeks ви предоставя удобни инсталирания на WordPress с едно кликване, така че няма много какво да направите на ръка.

Освен това получавате и автоматични актуализации, които би трябвало да правят управлението на сайта на текуща основа по-безпроблемно.

Докато настройвате акаунта си, можете да избирате и от центрове за данни във Финикс, Чикаго, Торонто, Монреал и Амстердам.

Поддръжка на клиенти

Можете да използвате три основни канала за поддръжка с GreenGeeks: имейл, телефон и чат. Вероятно най-добрият вариант от трите е чатът на живо – достъпен 24/7. Поддръжката по телефона е налична в работно време.

GreenGeeks също така ви дава достъп до база от знания и редица уроци на техния уебсайт.

GreenGeeks
ПАКЕТ ИМЕWordPress хостинг
Цена / месец (12 месеца)$ 4.95
Цена / месец (36 месеца)$ 2.95
Уебсайтове1
пространствобез да се измерва
Bandwidthбез да се измерва
Безплатни домейни1
Маркетинг оферти

Отидете на GreenGeeks

Времетраене и време за реакция

GreenGeeks предлага толкова продължителна продължителност при някои периоди на недостъпност.

Що се отнася до времената на реакция, има леко увеличение през последните месеци, което доведе до средната стойност на тримесечието до нивото от 1,5s.

Време на GreenGeeks:

Февруари 2020 г.
Март 2020 г.
Април 2020 г.
100%100%100%

Време за отговор за период от три месеца: greengeeks отговор

Време за зареждане (средно 30 дни)

Тъй като местоположението на сървъра е в ЕС, можете да очаквате времето за зареждане да е добро за европейския пазар. Изненадващо, когато става въпрос за САЩ, времето за натоварване също е много задоволително.

GreenGeeks пъти за зареждане ср. от последните 30 дни

Германия: 0,35sТоронто, Канада: 0.63s
Сиатъл, САЩ: 1.39sСидни, Австралия: 1.60s

Тест за натоварване на въздействието (множество заявки към сайта)

Местоположение на сървъра: Ашбърн, САЩ

Местоположение на тестовата машина: Ашбърн, САЩ

Тези резултати са леко непоследователни и са склонни да се увеличават и намаляват на случаен принцип, тъй като броят на едновременните потребители расте. Въпреки това, броят все още не се повишава до ниво на сключване на сделки, така че те все още са приемливи.

GreenGeeks тестове за въздействие на натоварване:

Минимално време за реакция
Максимално време за реакция
0.16s1.51s

Подробна диаграма на въздействието върху натоварването: тест за натоварване на greengeeks

Отидете на GreenGeeks

Обратно към таблицата за класиране

Общата присъда

И така, кой печели битката, за да стане най-добрият хостинг на WordPress като цяло?

Това е труден въпрос, но:

 • След размисъл ние бихме се отклонили от Bluehost въз основа на тромав резервен интерфейс, сравнително лоши инструменти за инсталиране на WordPress, леко нестабилно изпълнение и негъвкави дългосрочни договорни изисквания.
 • DreamHost, макар и повече от уважаван по отношение на предлагането на услугите и изпълнението им, не ни направи достатъчно, за да оправдаем разликата в цените в предлагането им.
 • И HostGator, и GoDaddy имаха малко по-различни плюс и минус точки, но в крайна сметка никой не беше достатъчно убедителен, за да избере ясен победител. Впечатлихме се обаче от цената им, процеса на настройка, бекенда и ефективността.
 • От страна на управлявания хостинг, WP Engine доказа, че осигурява наистина добра производителност и трябва да е повече от достатъчно, за да се справи с всеки нов или нарастващ WordPress сайт.
 • (О, и в мрежата има и някои безплатни опции за хостинг на WordPress, за които не сме говорили тук, но по принцип не бихме ви посъветвали да им поверите всеки уебсайт, създаден за всякакви бизнес цели. Както старото правило на в интернет се казва, "ако не плащате за продукта, който използвате, тогава сте продуктът.")

В олимпийски стил – и за да подчертаем, че всички изброени по-долу трябва да се считат за най-добрата хостинг услуга за WordPress – ще раздадем съответно медали:

Стартиране на нов уебсайт?

 • �� SiteGround
 • �� маховик
 • �� Bluehost

Update. Имайки предвид най-новите ни констатации от проучването, всъщност бихме ви препоръчали да отидете с плана GrowBig на SiteGround. Получавате специфични за WordPress функции, безплатен SSL, приоритетна поддръжка, най-добри резултати за удовлетвореност, както и страхотен опит с нашите респонденти.

Освен това, още нещо, което не посочихме по-рано, е, че SiteGround е много силен, що се отнася до техните решения за сигурност. Например, те действат много бързо, когато се открие нова уязвимост в WordPress и трябва да се пусне патч (обикновено се прави в същия ден).

С други думи, това е най-добрият хостинг на WordPress, който можете да закупите през 2020 година.

Вече имате по-голям сайт с утвърдена аудитория?

Имате ли по-голям сайт с вече утвърдена аудитория? Или може би вашият сайт * е * вашият бизнес и не можете да си позволите да имате проблеми с домакина си по-късно по пътя? В този случай най-добре разгледайте управлявания хостинг на WordPress, и по-специално: Kinsta – едно от водещите управлявани решения за хостинг на WordPress там.

Kinsta ви позволява да хоствате само уебсайтове на WordPress * само *, което означава, че цялата им сървърна инфраструктура е оптимизирана, за да осигури възможно най-доброто преживяване на WordPress.

Малко по-скъпо е, но е правилният избор за сериозен проект, базиран на WordPress (уебсайт във възход, магазин за електронна търговия, популярна онлайн публикация с много трафик, а също така е добър и за разработчици, които просто искат да избегнат всякакви проблеми в бъдеще при работа на клиентски сайтове).

Ако искате нещо малко по-достъпно, помислете за плана на GoGeek от SiteGround ($ 11.95 / мес.) – също управляван хостинг план, а също и качествен.

Бихме искали да подчертаем, че нито един от хостинг доставчиците на WordPress тук не се е провалил в нито един тест. Общият стандарт беше освежаващо висок. Освен това, всички доставчици предлагат и пълна гама от по-разширени хостинг опции, ако започнете да превъзхождате пакетите от начално ниво.

Надяваме се, че информацията по-горе ще ви помогне да направите две неща:

 1. предоставят рамка за разграничаване между високопоставени доставчици и
 2. използвайте общите им предложения като разумна отправна точка, ако сравнявате с други хостинг услуги на пазара.

Бихме искали да чуем повече за вашия опит в намирането на най-добрия хост на WordPress в коментарите по-долу. Свържете се!

* Тази публикация съдържа партньорски връзки, което означава, че ако кликнете върху някоя от връзките към продукта и след това закупите продукта, ще получим малка такса. Без притеснения, все пак ще плащате стандартната сума, така че да няма разходи от ваша страна.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector