Blogin luominen – perusasetukset, joita jokainen blogi tarvitsee

Blogin luominen – perusasetukset, joita jokainen blogi tarvitsee

Blogin luominen – perusasetukset, joita jokainen blogi tarvitsee
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Okei – joten olet aika pitkällä edessä tässä blogin perustamisprosessissa. Sinulla on asennettu verkkotunnus, hosting, WordPress, jopa teema ja joitain laajennuksia.


Mitä seuraavaksi?

Tässä on perusasetukset, joita jokainen blogi tarvitsee. Pidä huolta niistä, kun valmistaudut avauspäivään:
Tämä on luku 5 isommasta oppaasta kuinka aloittaa onnistunut blogi.

Blogin perustaminen 10 vaiheessa:

1. Valitse pysyvän linkin rakenne

Permalinkit määrittävät sivustosi URL-osoitteiden rakenteen, mikä on tärkeää sekä auttamalla blogisi sijoitusta Googlessa korkeammalla että tekemällä verkkosivustostasi entistä käyttäjäystävällisempiä ihmisille.

 • Kuinka asettaa pysyvät linkit: Mene Asetukset → Permalinks WordPress-hallintapaneelissa
 • Mikä on paras pysyvän linkin rakenne? Valitsemalla Postinimi pysyvien linkkien rakenne on melkein aina paras vaihtoehto, jollei sinulla ole erityistä syytä käyttää jotakin toista.

Lue tämä viesti saadaksesi lisätietoja pysyvistä linkeistä

Blogin perustaminen: viestin nimen pysyvän linkin asetus

2. Varmista, että blogisi on julkinen

WordPress sisältää asetuksen, jonka avulla hakukoneet eivät indeksoi blogiisi ( "noindex" tag). Vaikka tämä asetus pitäisi poistaa oletuksena käytöstä, koska se on niin tärkeä tekijä blogin perustamisessa (ja olet ehkä ottanut sen käyttöön rakentaessasi sivustoasi ja unohtanut sen), sinun on aina tarkistettava, että blogi on julkinen, kun olet valmis käynnistämään.

Kyllä – se voi tuntua typerältä, mutta olen nähnyt sadan miljoonan dollarin käynnistyksen ajavan uuden sivustosuunnittelunsa reaaliaikaisesti "noindex" merkitä se. Yritin tehdä tutkimusta yrityksestä ennen haastattelua ja googlisin nimeä, mutta en nähnyt heidän sivustoaan. Tarkistin lähdekoodin ja näki noindex-tunnisteen. Riittää, kun sanotaan, että sitä voi tapahtua kenelle tahansa – niin parempi turvallista kuin pahoillani!

 • Kuinka tehdä blogiisi julkinen: Mene Asetukset → Lukeminen ja varmista, että ruutu Estä hakukoneet … on valittuna.

näkyvyys

3. Määritä perusasetukset WordPress Customizer -sovelluksessa

WordPress Customizer -sovelluksen avulla voit nopeasti määrittää joukon pieniä asetuksia blogiisi.

Tässä on mitä varmista, että teet:

 • Aseta sivuston otsikko ja tunnisterivi että Sivustotunnus kieleke.
 • Lisää favicon kohtaan Sivustotunnus kieleke.
 • Tutustu teemakohtaisiin asetuksiin.

Lue tämä viesti lisätietoja kuinka WordPress Customizer -sovellusta käytetään.

4. Luo navigointivalikko

valikko antaa sinun hallita linkkejä, jotka ilmestyvät sivustosi tärkeimmillä navigointialueilla.

 • Miksi se on tärkeää: Ennen kuin luod itse valikon, teemasi navigointialue on tyhjä – tämä ei ole loistava kokemus vierailijoillesi! Sivustosi on paljon käyttökelpoisempi a hyödyllinen navigointirakenne.
 • Kuinka luoda valikko: Mene Ulkonäkö → Valikot tai käytä WordPress Customizer -sovellusta.

5. Asenna sivupalkki ja / tai alatunniste-widgetit

Widgetien avulla voit lisätä sisältöä mihin tahansa blogin widget-alueeseen. Yleensä tämä tarkoittaa blogin sivupalkkia, mutta monien teemojen avulla voit käyttää alatunnistossa myös widgettejä sekä mahdollisesti muita alueita.

Widgetien avulla voit antaa hyödyllisiä tietoja, mutta ne auttavat myös välttämään omituisten tyhjien kohtien jättämistä teemaasi. Ja voit jopa löytää laajennukset, jotka lisäävät muita widgettejä.

 • Widgetien lisääminen: Mene Ulkonäkö → Widgetit tai käytä WordPress Customizer -sovellusta.

widgetit

6. Luo varmuuskopioaikataulu

Edellisessä osassa kerroimme, että UpdraftPlus on pakollinen laajennus. Nyt kun olet asentanut sen, on aika asettaa varmuuskopiointiaikataulu, joka on tärkeä elementti blogin perustamisessa!

 • Kuinka usein sinun pitäisi varmuuskopioida? Tämä riippuu siitä, kuinka aktiivinen olet. Jos aiot julkaista uuden viestin kerran viikossa, voit varmuuskopioida viikoittain. Mutta jos aiot julkaista uuden viestin joka päivä (tai saada paljon kommentteja päivittäin), kannattaa ehkä tehdä varmuuskopio päivittäin.

7. Määritä muut pakolliset laajennukset

UpdraftPlus -sovelluksen lisäksi olemme laatineet myös joitain muita pakollisia laajennuksia. Jotta saat kuitenkin kaiken hyödyn irti näistä plugineista, sinun on kuitenkin määritettävä perusasetukset.

Tässä on mitä tehdä:

 • Määritä SEO: n perusasetukset noudattamalla ohjattua Yoast SEO -asennustoimintoa
 • Valitse, missä Jetpack-sosiaalisen jakamisen painikkeet näytetään
 • Luo Imagify-tili, jotta kuvan optimointi sallitaan

8. Päätä, haluatko sallia kommentit

Oletusarvoisesti WordPress on asetettu sallimaan kommentit blogiisi. Se on hyvä asia. Mutta jotkut ihmiset haluavat poista kommentit käytöstä.

 • Kommenttien perusteet: Niiden avulla lukijasi voivat olla yhteydessä sekä sinuun että muihin lukijoihin, mikä luo enemmän yhteisöä.
 • Argumentti kommentteja vastaan: Suuri osa kommentteista on roskapostia, josta voi tulla ärsyttävää. Se on myös vaikeaa rakenna aktiivinen kommenttiosasto.
 • Kumpi on oikein? Oikeaa vastausta ei ole – mutta sinun pitäisi päättää, haluatko sallia kommentit vai ei, käymällä Asetukset → Keskustelu.

kommentit

9. Poista pingbacks ja trackbacks käytöstä

 • Mitä pingbackit ja trackbackit ovat: Pingbacks ja trackback -muodot sallivat muiden blogien ilmoittaa sinulle, kun he linkittävät sinuun.
 • Miksi pingbackit ja trackbackit imevät: Ei vain, että he eivät ole kovin avuliaita, mutta roskapostittajat rakastavat heitä ja lähettävät onnellisina kasa roskasisällisiä palautuksia ja pingbaareja.
 • Kuinka poistaa pingbacks ja trackbacks käytöstä: Mene Asetukset → Keskustelu ja sammuta Salli linkki-ilmoitukset …

Pingbacks

10. Aseta haluamasi aikavyöhyke

Oletuksena WordPress käyttää aikavyöhykkeensä UTC +0: ta. Mutta jos olet eri aikavyöhykkeellä, se tarkoittaa, että WordPress käyttää erilaisia ​​aikoja kuin paikallinen aika, minkä vuoksi on vaikea tehdä esimerkiksi aikatauluviestejä etukäteen.

 • Kuinka asettaa aikavyöhykesi: Mene Asetukset → Yleiset

aikavyöhyke

Nyt kun olet saanut nämä perusasetukset pois tieltä, olet valmis siirtymään seuraavaan blogin perustamisvaiheeseen – ydinsivusi!

Luku 6: Kotisivusi ja muut blogisivut

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector