Ús de la teoria del color en disseny web

En una entrada anterior, discutíem el concepte de la teoria del color de la forma en què es refereix a un espai blanc o negatiu.


La teoria dels colors ens diu que diferents colors funcionen junts (o no) per motius concrets. (Per a una definició més detallada de la teoria del color, consulteu-ne Aquest article de NYU.)

Tot i que potser no us penseu en com afectarà el color als visitants del vostre bloc, durant el procés de disseny web el dissenyador considera que és un component molt crític per crear el lloc web perfecte..

Com ens fa sentir el color

Mireu aquest bloc de colors:

groc

Com et fa sentir?

I què passa amb aquest bloc:

blau

Us sentíeu de diferent manera quan mireu l’exemple A del que ho vau veure quan vau veure l’exemple B?

Si és així, no és sorpresa.

 • El groc és elèctric, energitzant.
 • El blau clar està calmant.

El color té importància. Tots tenim associacions psicològiques instintives amb certs colors. Alguns d’aquests són associacions psicològiques comunes amb el color, mentre que d’altres són associacions individuals creades pel context de la nostra vida. Fins i tot l’ombra emprada farà la diferència. Una tonalitat més suau de blau evoca sentiments calmants, mentre que les tons més forts denoten força.

Tres categories de colors

Heu après sobre la teoria del color durant la classe d’art elemental; El més probable és que ja ho hagis oblidat, a menys que treballis en disseny gràfic!

La roda de colors conté tres tipus de colors:

 1. Primària
 2. Secundària
 3. Terciari

Colors primaris no es pot crear barrejant altres colors.

Colors secundaris es formen barrejant dos colors primaris: blau i groc fan verd, vermell i groc fan taronja.

Colors terciaris es deriven combinant colors primaris i secundaris: blau-verd o vermell-taronja.

Els dissenyadors web utilitzen aquest tipus de colors per evocar sentiments a l’hora de dissenyar un bloc.

Colors complementaris

Per dominar el disseny també heu d’entendre quins colors queden bé junts. Es troben colors complementaris als costats oposats de la roda de colors entre si. Quan s’utilitzen junts, aquests colors contrasten els uns amb els altres, donant als seus dissenys un aspecte vibrant. Aquests colors complementaris també es poden utilitzar per millorar un sentiment específic o per captar sentiments addicionals a sobre de l’emoció principal que desitgeu donar al vostre visitant. Per exemple, podeu utilitzar el color vermell als vostres botons de trucada per transmetre la vostra urgència i combinar-lo amb verds durant tot el disseny per proporcionar als visitants una sensació de seguretat..

Podeu utilitzar una eina com la Calculadora de colors al lloc web de Sessions College per trobar la parella perfecta de colors complementaris per al vostre projecte de disseny.

Creeu l’estat d’ànim del vostre blog a través del color

Voleu saber quins colors s’associen a quins tipus de sentiments? Aquí teniu una guia útil:

 • Vermell – Calent, elèctric, energitzant. Genial com a accent per crear moviment.
 • Blau – Tranquil, força, professional. Els llocs de viatges o de relaxació funcionen bé amb aquesta ombra.
 • Groc – Emprenedor i elèctric. Massa pot causar distracció en un lloc, així que utilitzeu-ne els accents.
 • taronja – Elèctric; no obstant això, els navegadors mostren aquesta ombra de manera diferent, de manera que s’adhereixen a ella com a accent. Verd: fresc, calmant, professional; excel·lent per a llocs referits a natura, finances i negocis.
 • Negre – Força i poder. Tot i que el negre s’ha utilitzat com a color principal en el disseny web, també es pot acostar als ulls del lector.
 • Gris – Es pot utilitzar per a la força, la calma, el poder, l’autoritat. Gran ombra per incorporar amb la majoria dels altres colors; El gris s’utilitza molt en el disseny web actual.
 • Blanc – Tot i que pugui semblar un color innecessari en el disseny web, no oblidem el que hem dit sobre l’espai blanc o negatiu. Els seus lectors necessiten algunes zones blanques perquè la resta del lloc estigui en focus. Sense aquest espai blanc, és probable que atabalin els lectors i probablement es desviaran.

Alguns exemples de teoria del color en ús

Per mostrar-vos com s’utilitza la teoria del color en el desenvolupament web, què millor que oferir uns quants visuals?

Potser l’exemple més famós d’un lloc web que utilitza el color blau per evocar una sensació de seguretat i confiança és Facebook:

Utilitzant la teoria del color en el disseny web: Facebook

Despertar naturals, una revista de vida sana, utilitza una combinació de verds i blaus per posar els lectors en un marc mental tranquil i enèrgic. També hi ha un petit raig de taronja per animar l’acció.

Despertar naturals

Oi Polloi és un lloc web de comerç electrònic que utilitza una varietat de colors vibrants per atraure els clients a la seva botiga. Inicialment, el seu esquema de colors podria semblar caòtic, però la varietat és intencionada: representa l’àmplia gamma de marques disponibles a la seva botiga.

Oi Polloi

Assessorament final

Si el vostre lloc web no obté la tracció que desitgeu, hi ha un bon color que el problema és part del vostre problema. Aprofiteu el temps per comprendre realment el que voleu que la gent senti en entrar al vostre lloc web i, a continuació, creeu un nou disseny que utilitzi colors escollits per evocar aquests sentiments..

Per obtenir més ajuda amb els fonaments bàsics del bloc, consulteu els nostres articles 5 amb un disseny excel·lent de blocs i una guia sencera sobre com iniciar un bloc.

No oblideu unir-se al nostre curs d’accidents per agilitzar el vostre lloc de WordPress. Amb algunes solucions senzilles, podeu reduir fins i tot un 50-80% del temps de càrrega:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map