Tendències de disseny de temes de WordPress (2003 a 2020)

Tendències de disseny de temes de WordPress (2003 a 2020)

Tendències de disseny de temes de WordPress (2003 a 2020)
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Quan el la primera versió de WordPress es va enviar al maig del 2003, tenia aleshores funcions de disseny innovadores i va definir el primer lot de tendències de disseny de temes de WordPress. Hi va haver salts de línia altament intel·ligents, textures agradables i la possibilitat per als blocaires d’afegir enllaços als seus blogrolls.


Recordeu els blogs? Eren una gran oferta fa 16 anys. Tothom que era qualsevol estava enllaçant amb altres bloggers i esperava obtenir enllaços a canvi.

Avui, els blogrolls són cosa del passat. El 2020, hem obtingut creadors de pàgines i edició basada en blocs que permeten que qualsevol persona crei i personalitzi un lloc de WordPress..

Com vam arribar aquí? Per entendre què és avui WordPress, fem una ullada a com han evolucionat els temes de WordPress durant els darrers 16 anys.

Tendències de disseny de temes de WordPress

Tendències en disseny de temes de WordPress des del període 2003-2020

El primer tema de WordPress predeterminat (suggeriment: no era Kubrick)

Quan es va llançar WordPress 0,71-or el 2003, va arribar amb el b2layout per defecte.

La plantilla era bàsica i idònia per a la realització de blocs en aquell moment. Tenia una capçalera senzilla i una barra lateral negra. Cal recordar, les velocitats d’internet eren relativament lentes en aquell moment i el senzill disseny de temes de WordPress no només es carregava prou ràpid, sinó que era fàcil de modificar en comparació amb la plataforma de blocs rivals tipus mòbil..

Disseny de WordPress des de b2layout

Barres laterals: un punt fort dels primers blocs

Les barres laterals eren un component important del disseny web primerenc, ja que els dissenyadors van intentar esbrinar com dissenyar per a la web. El disseny de temes de WordPress no va ser una excepció. Les barres laterals tindrien un paper destacat durant molts anys, desapareixent breument a Vint-i-tretze i tornant a Vint-catorze.

En els primers dies de les tendències en disseny de temes de WordPress, les barres laterals van permetre als bloggers mostrar amb orgull els seus blogrolls. Amb el llançament de WordPress 0.7 i la seva versió Gestor d’enllaços, Els blocaires podrien gestionar millor els seus blogs i afegir-los automàticament a la barra lateral.

La plantilla bàsica que va venir amb WordPress es va donar un rentat de cara per a WordPress 1.2. El nou esquema de colors era una alenada d’aire fresc, un canvi agradable respecte al tema anteriorment fosc.

Tema de WordPress clàssic

WordPress 1.2 va incloure l’arquitectura de complements per primera vegada, cosa que va permetre als desenvolupadors ampliar la funcionalitat del seu disseny de temes i compartir els seus plugins amb la comunitat de WordPress que s’estén.

El 2004, WordPress era el nou fill del bloc de blocs i una cosa divertida per a persones que els agradava jugar amb codi personalitzable. Aquests bloggers experimentats en tecnologia van aprofitar els complements amb entusiasme i van contribuir al desenvolupament de WordPress en general, informant d’errors, aportant comentaris i demanant noves funcions..

Tots els desenvolupadors bàsics de WordPress eren tots voluntaris i utilitzaven ells mateixos WordPress per als seus blocs. Com a projecte de codi obert, es va donar una bona acollida i fomentar la retroalimentació, i va permetre un enfocament centrat en l’usuari per al desenvolupament de WordPress que no era diferent a les altres plataformes de blogs en aquell moment..

�� Interludi ràpid: per obtenir més informació sobre com ha canviat la interfície d’usuari de WordPress, consulteu l’evolució de la interfície d’usuari de WordPress.

L’era Kubrick: 2005-2010

El 2005, WordPress 1.5 va introduir un nou sistema de temàtica flexible. Els temes es desglossen en seccions i fitxers diferents, donant als usuaris un major control sobre la manera de personalitzar els seus llocs.

Per exemple, els elements de lloc comuns com a capçaleres, peus de pàgina i barres laterals es van dividir en els seus propis fitxers. Els usuaris podrien fer un canvi en un sol fitxer (és a dir, home.php o comentaris.php) i veure’l immediatament a tot arreu.

WordPress 1.5 també va anunciar l’inici de la llarga era de Kubrick. Es reconeix generalment com a el primer tema predeterminat real per a WordPress, Kubrick va mostrar el poder del nou sistema temàtic.

Tema de WordPress Kubrick

Michael Heilemann va crear la senzilla plantilla de bloc blau i blanc i, per a la seva època, el disseny va ser sorprenent. Amb les cantonades arrodonides, la capçalera personalitzada i dues columnes blanques, inclosa una àmplia per als pals i una més fina per a la barra lateral, Kubrick era avantguardista!

Kubrick va ser el primer tema flexible que va funcionar de manera especial amb molts plugins. També va ser la cara frontal de WordPress des del 2005 fins al 2010, la qual cosa va ser la base de les tendències en disseny de temes de WordPress durant els propers anys..

Temes premium: Un feliç accident

El El dipòsit de temes de WordPress es va llançar el 2008, permetent als blocaires descarregar temes gratuïts de WordPress i pujar i compartir els seus propis dissenys de temes personalitzats. El dipòsit era un aparador de disseny de temes de WordPress, permetent als usuaris veure com els altres personalitzaven WordPress i estenien les limitacions de la plataforma..

Dipòsit de temes de WordPress

Brian Gardner va ser un d’aquests blocaires que intentava forçar els límits del que podia fer WordPress. Va descarregar temes, va realitzar les seves pròpies personalitzacions i, a continuació, va penjar els seus dissenys actualitzats al dipòsit perquè els altres puguin utilitzar gratuïtament.

Això va comportar sol·licituds de personalitzacions. Al principi, els blocaires li van pagar 25 a 50 dòlars per canviar coses com els colors. Però aviat va rebre peticions de personalitzacions més complexes. Com ell mateix ho explicaria més endavant al podcast StudioPress.fm, ell estava fent "diners de vacances" i va ser divertit en comparació amb el seu avorrit treball a la taula.

Les coses van canviar quan un agent immobiliari li va demanar que personalitzés el seu bloc. Brian va anar més enllà i va crear un disseny de temes de WordPress que podria funcionar com a pàgina principal per la qual cosa s’assemblaria més a un lloc web que a un bloc.

Tot i això, l’agent la va rebutjar dient que només volia un bloc bàsic. Brian va ser aixafat.

En lloc de no dibuixar el disseny, va escriure una publicació al bloc i va preguntar als seus seguidors si el tema personalitzat era alguna cosa que els interessaria comprar. La resposta va ser aclaparadorament positiva. Brian va anomenar el seu tema com a tema de la revolució.

El 2009, La revolució es rebrandí al que en coneixem com avui – StudioPress.

L’augment i l’augment de la personalització de WordPress

Durant el 2008 i el 2009, es van posar en marxa botigues temàtiques premium i projectes centrats en WordPress i hi va haver una onada de nous llocs web tutorials que ofereixen hacks de codi i idees per personalitzar el disseny de temes que no trobaríeu al Còdex. Va ser tota una nova era en les tendències de disseny de temes de WordPress, que donava a l’usuari.

Entre aquests, els llocs d’interès es trobaven ThemeShaper.com. Inicialment iniciat per Ian Stewart, ThemeShaper era un lloc per a Ian per compartir el seu tema temàtic. Però Thematic era més que un tema: va ser una oportunitat per a Ian per conèixer com funcionava el sistema de temes de WordPress i compartir els seus aprenentatges amb la comunitat..

Temàtiques

Segons recorda Jeff Chandler, de WP Tavern de Ian i Thematic, el 2008 va ser "Oest salvatge del desenvolupament de temes i qualsevol persona que compartia periòdicament tècniques de desenvolupament de temes es va convertir en un membre influent de la comunitat."

L’aparició de marcs temàtics

Va ser aleshores quan Brian Gardner es va associar Nathan Rice a llançar Genesis, un dels primers Marcs de temes de WordPress. Aquests marcs van permetre als desenvolupadors crear temes que compartien una base de codis comuna, proporcionant una biblioteca de codis i arquitectura bàsica per a temes que permetien als usuaris posar diferents dissenys a la part superior. Com a Brian va dir al podcast StudioPress.fm:

"Un cop vam crear Genesis i vam introduir aquesta idea i concepte a la comunitat de WordPress, la gent va comprar-la. Evidentment, vam passar força bé mitjançant StudioPress i jo personalment. Es va transmetre de temes autònoms al que ara és Genesis el marc i el sistema de temes infantils que s’hi inclou."

Marc de Genesis

Aviat van aparèixer altres marcs temàtics, com ara la Tesi. Aquests marcs van suposar un avanç evolutiu en el desenvolupament de temes de WordPress, que Joost de Valk de Yoast resumia perfectament en una publicació de ThemeShaper el 2009:

"La tesi de Chris Pearson i la temàtica de Ian Stewart podrien assenyalar (tendències de disseny de temes de WordPress) en la direcció a la qual s’hauria d’encapçalar: un tema que bàsicament ja no és un tema, sinó que és un motor de disseny."

WordPress 3.0: un punt d’inflexió

L’any 2010, l’alliberament de WordPress 3.0 va suposar un important salt en el desenvolupament de la plataforma. Amb funcions que inclouen tipus de publicacions personalitzades, millors taxonomies personalitzades i antecedents personalitzats, capçaleres i menús, WordPress es convertia en un sistema de gestió de continguts de ple rendiment, no només una simple plataforma de blocs.

WordPress 3.0 va comptar amb Vint-i-deu, que va acabar oficialment amb el regnat de Kubrick com a tema predeterminat i que va definir la tradició d’un nou tema predeterminat per a cada any, que va suposar una fita important per a les tendències de disseny de temes de WordPress..

Disseny de temes de WordPress Vint-i-deu

El personalitzador de temes

El 2012, l’evolució del disseny de temes de WordPress va avançar a un ritme constant. Ara que les empreses comercials es van invertir en veure créixer WordPress, estaven desenvolupant temes premium amb més funcions i funcionalitats que permetien als usuaris personalitzar-los més fàcilment mitjançant panells a l’administrador de WordPress.

Durant aquest temps es va introduir el tema personalitzador a WordPress 3.4. El personalitzador de temes permet als usuaris fer canvis bàsics en temes, com ara colors i fons, i previsualitzar-los abans de fer-los en viu.

Personalitzador de temes

Disseny responsable i mòbil

Al voltant d’aquest temps, el disseny responsiu va anar creixent en popularitat, ja que cada cop més persones utilitzaven els seus telèfons intel·ligents per accedir a la web. Vint-i-dotze era el primer tema de resposta per defecte dissenyat amb un primer disseny mòbil per poder-lo visualitzar en qualsevol dispositiu de mida, des dels telèfons intel·ligents fins a les grans pantalles HiDPI / retina.

Vint-i-dotze també va ser especial per una altra raó: va ser el primer tema predeterminat amb una plantilla de pàgina d’inici especial, en lloc de forçar els usuaris a mostrar publicacions de bloc a la pàgina principal.

Tema Vint dotze

L’aparició de temes constructors

La personalització de WordPress en aquest moment començava a ser més fàcil. Gràcies al personalitzador de temes i als molts llocs web que van publicar tutorials sobre com personalitzar WordPress, els usuaris podrien fer qualsevol canvi al seu lloc.

L’únic problema era que els usuaris encara necessitaven algun coneixement de CSS i PHP si volien fer personalitzacions més enllà de la configuració avançada disponible amb molts temes en aquell moment..

Això va canviar el 2013 quan van aparèixer creadors de pàgines i el més conegut en aquell moment era Divi.

Tema Divi

El creador de pàgines Divi de Temes Elegants va ser innovador. Permet als usuaris arrossegar i deixar anar diferents seccions dins d’una pàgina i controlar tots els aspectes d’un lloc, des de colors i fonts fins a capçaleres i peus de pàgina. Disposava de diversos dissenys preconstruïts i es podrien integrar fàcilment amb WooCommerce. Va tenir resposta i es va poder utilitzar per visualitzar imatges i vídeo d’amplada completa.

Divi va tenir un èxit instantani 965 comentaris a la publicació de l’anunci demostra que! Per primera vegada, qualsevol podria construir un lloc web sense haver de tocar una sola línia de codi.

Les tendències del disseny de temes del món de WordPress fins a aquest moment han evolucionat fins a tenir la capacitat de arrossegar i deixar anar ginys, arrossegar i deixar anar pàgines i ara arrossegar i deixar anar temes.

Temes de revistes

Fem una pausa un minut i rebobinem el rellotge fins al 2009.

El repositori temàtic era encara força nou, però estava en creixement. Els usuaris descarregaven el tema i aportaven els seus propis dissenys de temes.

Al mateix temps, els temes premium de WordPress també van créixer en popularitat. En comparació amb els temes gratuïts al dipòsit, els temes premium ofereixen funcions avançades. Però el que és més important, no eren temes de blocs. El repositori temàtic era un lloc fantàstic per descarregar un tema, si volíeu un bloc.

Així doncs, va començar un nou capítol en les tendències en disseny de temes de WordPress: temes de revistes, que permetien als usuaris publicar blocs més sofisticats i llocs de notícies amb més contingut del que es permet un disseny tradicional de blocs. Aquests tipus de temes sovint incloïen espais publicitaris, que atraien els usuaris que volien guanyar diners mitjançant el seu lloc.

Un exemple de tema de la revista:Tema vist

Els temes de les revistes eren una evolució natural dels temes de blocs que permetien als usuaris la majoria de categories, etiquetes i formats de publicació.

Endavant el 2014 i el tema predeterminat de WordPress va ser captat. Vint-catorze presentaven un disseny sensible, modern i molt elaborat que permetia a qualsevol persona de convertir el seu lloc web en una revista.

Vegeu Vint-catorze en acció:Tema Vint-Catorze

Temes empresarials i de cartera

El 2015, a mesura que WordPress continuava convertint-se en una CMS de ple rendiment, la següent evolució natural va ser els temes empresarials i de cartera. La gent començava a utilitzar WordPress per potenciar els llocs de negocis i agències (i fins i tot de llocs corporatius), mentre que els autònoms utilitzaven WordPress per mostrar els seus portafolis.

El el tema més popular disponible en aquest moment era Avada, que avui és el tema més popular a ThemeForest.com.

�� Quin és millor: Avada, Divi o el tema X?

Llançat el 2006, ThemeForest va ajudar a impulsar temes premium de WordPress. ThemeForest va proporcionar un mercat on els usuaris podrien comprar temes i, alhora, van proporcionar un lloc on els desenvolupadors i les agències podrien vendre les seves creacions.

Tema Avada

Mentrestant, les barres laterals eren menys habituals en temes empresarials, que tendien a presentar un disseny horitzontal i en capes similar al Zelle tema que es mostra a continuació. La popularitat de les barres laterals es va reduir a mesura que va evolucionar el disseny sensible (les barres laterals eren difícils de mostrar en dispositius més petits). Els dissenys sense barres laterals similars al tema predeterminat dels Vint tretze esdevenien més populars.

tema zelle

Això va ser també al voltant del temps que es van fer dissenys mínims i plans, com ara Pis per Themify, es van anar popularitzant entre les tendències de disseny de temes de WordPress.

Tema Flatify

Temes polivalents

El 2015, els temes polivalents eren una cosa: i ThemeForest era el lloc on trobar-los. La proliferació de temes polivalents va ser, sens dubte, deguda a la popularitat del vast mercat de ThemeForest, però també a botigues temàtiques independents.. TemesIsle El popular tema Neve, per exemple, és personalitzable i ideal per utilitzar-lo en qualsevol tipus de lloc, gràcies a les seves plantilles integrades:

TemaIsle

Aquests temes de tot tipus per a usos múltiples, però que no serveixen per embolicar la cuina, van empaquetar tones d’opcions diferents en un tema del backend, alhora que presenten un munt de dissenys diferents en el front-end..

De forma similar als marcs de temes, aquest tipus de disseny de temes de WordPress es podria configurar amb propòsits diferents. Podeu utilitzar el mateix tema per crear un lloc de comerç electrònic, un lloc d’empresa o una cartera simplement actualitzant el tauler d’opcions del tema.

Per exemple, aquí en són alguns BeTheme’s 400 demostracions més:

BeTheme

Inicialment, aquests temes presentaven tota la funcionalitat necessària perquè el tema funcionés dins del propi tema. Però llavors van començar a agrupar plugins de tercers per gestionar qualsevol funcionalitat addicional. Els paquets populars inclourien un tema primordial com Avada + Slider Revolution + Visual Composer.

Els complements de creació de pàgines com Visual Composer (ara WPBakery Page Builder) es van incloure freqüentment amb temes premium, el que permet als usuaris personalitzar els seus temes en els front-end i els canvis de vista prèvia en directe..

Capçaleres a pantalla completa i herois

Al 2016, les capçaleres eren cada cop més negres. Al principi, tenien una amplada completa i després es van convertir en pantalla completa i van aparèixer imatges o vídeos lliscants.

Aquesta tendència de la comunitat de disseny web més àmplia es va reflectir en els populars temes premium de WordPress de l’època, inclosos Avada, X tema, pont i BeTheme, que van oferir dissenys de capçalera de pantalla completa i herois com el tema destacat a continuació..

Tema destacat

Temes nínxols

Al 2017, els desenvolupadors de temes premium independents i més petits ThemeForest estaven desenvolupant temes de nínxol. Si bé els temes polivalents van permetre als usuaris (sovint implementadors) crear qualsevol tipus de lloc de WordPress, els temes de nínxol van donar servei a indústries específiques.

Esglésies, organitzacions benèfiques, músics, entrenadors personals, entrenadors de tota la vida, despatxos d’advocats, agents immobiliaris; el vostre nom, hi havia un tema nínxol..

Tema Eduma

Aquests temes es presenten amb funcions útils per a propòsits específics. Per exemple, reproductors de música per a bandes, eines de recaptació de fons per a ànim de lucre i, fins i tot, gestió de taules de punts per a clubs esportius.

Tema Splash

Avui: creadors de pàgines i editor de blocs

I ara estem en temes per als constructors i en la fusió de Gutenberg amb el nucli de WordPress.

Durant un temps, Visual Composer va ser el complement de creació de pàgines per arrossegar i deixar anar per al disseny de temes de WordPress. ThemeForest i la seva agrupació de temes es van assegurar d’això. Divi ha estat una altra solució molt popular per als usuaris que volen crear llocs web ràpidament.

I sí, hi ha hagut moltes altres eines de creació de pàgines similars al llarg dels anys. Beaver Builder i, més recentment, Elementor han permès als usuaris i desenvolupadors crear llocs complexos mitjançant arrossegar i deixar anar. I ara, fins i tot, podeu descarregar temes i plantilles d’Elementor.

�� Elementor, Beaver Builder o Divi? Quin és el millor?

Les noves plataformes de llocs web com Squarespace i Wix van desafiar el domini de WordPress com la CMS més popular del món. El cert és que aquests competidors ofereixen un disseny de pàgines arrosseguades i senzilles per a usuaris que el nucli de WordPress simplement no té. Doncs no va tenir fins a WordPress 5.0.

WordPress 5.0 i la fusió del programa Gutenberg el projecte en codi WordPress és l’intent de WordPress de posar-se al dia, de manera que pot atraure els usuaris que ara esperen la funcionalitat de creació de pàgines a les plataformes de llocs web..

Editor de blocs de Gutenberg

Com explica WordPress.org:

"Gutenberg és més que un editor. També serà la base que revolucionarà la personalització i la creació de llocs a WordPress."

Gutenberg (i temes compatibles amb Gutenberg) ofereix una experiència d’edició i creació basada en blocs que permet als usuaris crear publicacions de blocs (almenys de moment). Un bloc és qualsevol element de contingut (una imatge, un paràgraf de text o un vídeo de YouTube) i aquests blocs es poden inserir, configurar i desplaçar per crear dissenys de publicacions..

El valor predeterminat actual Vint Vint va ser dissenyat per mostrar la potència de l’editor de blocs. Disposa d’estils personalitzats per a tots els blocs predeterminats i a diferència de molts temes predeterminats de WordPress que s’adapten a un propòsit (per exemple, blocs, revistes), Vint-i-vint es pot adaptar per a l’ús en una àmplia gamma de llocs web, des de carteres i llocs de negoci fins a blocs i no. beneficis.

vint vint

Què hi ha a continuació per a l’editor de blocs? El projecte continua en desenvolupament actiu com a complement addicional, amb plans per continuar desenvolupant el projecte per proporcionar una experiència de creació de pàgines més gran a WordPress, no només publicacions.

Conclusió

Al llarg dels anys hi ha hagut moltes tendències de disseny de temes diferents de WordPress, i WordPress com a plataforma ha recorregut un llarg camí des del 2003. Ara, els usuaris poden controlar tots els aspectes del disseny del seu lloc gràcies al desenvolupament de solucions de creació de pàgines..

Cap a on anirà el disseny de temes de WordPress en els propers anys? Qui sap. L’editor de blocs continua sent nou i té molt camí per recórrer. Els creadors de pàgines s’han convertit en la norma, oferint personalització que els usuaris fa 16 anys només podien somiar.

Mentrestant, com a referència, l’API REST de WordPress vol dir que qualsevol cosa és que WordPress és completament irreconeixible als llocs web desconnectats, amb solucions de WordPress fins i tot estàtiques que apareixen aquí i allà.

Quines prediccions teniu per al futur de les tendències en disseny de temes de WordPress? Ho fem saber en els comentaris a continuació.

Crèdits d’imatge:

No oblideu unir-se al nostre curs d’accidents per agilitzar el vostre lloc de WordPress. Amb algunes solucions senzilles, podeu reduir fins i tot un 50-80% del temps de càrrega:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Это интересно
    Adblock
    detector