Quins són els millors tipus de lletra per a logotips? 10 passos per trobar el tipus perfecte + 23 tipus de lletra interessants per començar

els millors tipus de lletra per a logotips


Esbrinar quins són els millors tipus de lletra per a logotips no pot ser la tasca més fàcil. Per exemple, fins i tot el directori de DaFont.com només enumera una impressionant 36.000 fonts. I, segurament, no hi ha tot el que hi ha disponible. Probablement podeu trobar tants tipus de lletra en altres llocs, o fins i tot més.

Llavors, com afegir-hi tota aquesta abundància i trobar els millors tipus de lletra per a logotips que siguin més propensos a treballar per al vostre projecte? Aquí és quan entra en joc la publicació que tenim per a vosaltres. Passem per tots els diferents trets que fan un tipus de lletra de logotip de qualitat i enumerem una sèrie de recomanacions per començar.

I, d’acord, sé que potser podeu ser escèptic sobre la idea en general. Al cap i a la fi, el logotip d’una empresa és un projecte molt individual i original, de manera que es busca una generalització com "millors fonts per logotips en general" sembla estrany, però si us plau, suporta’m, ho parlarem.

En una altra nota, per molt que sigui difícil anomenar una selecció dels millors tipus de lletra per a logotips, trucar als pitjors és bastant senzill. Comic Sans, molt? O potser Impacte? Papir? No utilitzeu aquestes tipografies. Sempre! ��

Com començar a cercar els millors tipus de lletra per a logotips?

Comencem amb el que no feu. I això no obtindreu un tipus de lletra només perquè us agrada la forma que sembla. Aquesta és una trampa de la qual és fàcil caure. En lloc d’això, intenteu pensar-ho d’aquesta manera:

El que busqueu no és un tipus de lletra, sinó els vostres clients o clients. El tipus de lletra ha de ressonar amb ells fins i tot més del que necessita ressonar.

Tot i que us donaré alguns exemples de tipus de lletra en el camí, encara és una bona idea centrar-me en definir el que és perfecte "se sent com" per tu.

Comenceu per llistar els valors principals que vol adoptar la vostra marca, les característiques principals del vostre nínxol i també definiu la persona perfecta del vostre client / client..

Pot semblar un pas innecessari per a més "centrada en l’acció" entre vosaltres, però l’objectiu aquí és principalment tenir un parell de coses anotades, de manera que podeu prendre una decisió ràpida quan mireu un tipus de lletra particular i us pregunteu., "Aquest tipus de lletra s’adapta al meu negoci?"

Amb totes aquestes respostes alineades, anem a veure algunes opcions i anem a buscar alguns dels millors tipus de lletra per a logotips.

1. Decidiu sobre un logotip o un distintiu emblemàtic

Alguns tipus de lletra s’adapten millor amb un logotip basat en emblemes (per exemple, Harley Davidson), i d’altres amb signes de text o logotip basat en text (per exemple, Visa).

harley

visat

a) Emblemes

Si esteu buscant un logotip de l’emblema, probablement el vostre tipus de lletra ha de ser més reduït perquè no superi el poder.

Starbucks és un bon exemple aquí. Tot i que l’empresa s’ha allunyat de tenir cap text en el seu logotip actual, durant 24 anys (1987-2011) van utilitzar això:

starbucks

El tipus de lletra és simple, una mica pesat, que mostra el nom de l’empresa i el producte principal en tots els límits. Tot i que el text és relativament massiu en comparació amb l’emblema, aquesta sirena de dues potes continua sent el punt clau.

Si hi hagués existit un tipus de lletra més cridaner, hauria sobreposat l’emblema i el faria menys visible. Podeu utilitzar principis similars quan cerqueu un tipus de lletra per al logotip de l’emblema.

Opcions de font similars:

Montserrat: entre els millors tipus de lletra per a logotips?

Bisonte

b) Paraules clau

Quan opteu per un logotip o un marcador basat en text, el tipus de lletra ha de ser més representatiu o distint. Dit d’una altra manera, aquesta vegada el propi tipus de lletra és el focus i això ha de mostrar-se.

El vostre logotip és essencialment la identitat de marca en si mateixa, de manera que no cal que hi hagi cap emblema. Aquí teniu un exemple d’una empresa:

Google

Arribats a aquest punt, també val la pena plantejar-se obtenir un disseny de logotip completament personalitzat, que inclogui una mica la creació d’un tipus de lletra personalitzat.

Per exemple, bàsicament, qualsevol llargmetratge va arribar amb el seu propi tipus de lletra. En realitat, s’assemblaven més a tipografies parcials. Els anomeno parcials, ja que és difícil creure que els dissenyadors prepari tipus de lletra sencers, en lloc de només treballar les lletres que apareixien al títol. Dit això, a causa de la popularitat d’aquestes pel·lícules, altres dissenyadors van intervenir més endavant per construir caixes completes.

A continuació, es mostren alguns exemples de tipus de lletra de logotip personalitzats utilitzats en pel·lícules: AlienApocalipsi AraEls venjadors.

Per tant, la pregunta que us heu de plantejar amb un logotip basat en text és si voleu invertir en dissenyar la cosa des de zero o fer servir qualsevol dels tipus de lletra preparats més representatius..

Si és el primer, podeu trobar alguns excel·lents dissenyadors per ajudar-vos a Fiverr.

Aquests últims són alguns exemples de tipus de lletra exclusius que es poden utilitzar per a logotips:

roure americà

Montana

voltatge

2. Estigueu en sintonia amb el nínxol

Cada nínxol o mercat té el seu propi conjunt de regles, expectatives i una mica de vibració general que es nota.

Heu d’apuntar fonamentalment el mateix ambient: fer que l’ambient del tipus de lletra s’ajusti al de l’empresa i al nínxol.

Per exemple, per a un logotip de consultori dentista, és important transmetre la sensació de seguretat, neteja, professionalitat, amabilitat. No té gaire sentit fer-ho servir per al logotip del consultori dentista:

Camaleó

El que intento dir és que tan atractiu com pugui sentir el concepte de destacar, no sempre és la bona elecció per a molts nínxols..

Probablement tots ho volem "pertorbar" en qualsevol nínxol on estiguem, però poques vegades es fa mitjançant el logotip.

No siguis el més antic que ha de ser diferent, no importa què. Encaixar, però millorar.

Punta professional. Si esteu buscant un logotip d’emblema, aquest emblema es pot desconnectar en part per evitar l’avorriment. Per exemple, estic segur que heu vist infinitat de logotips immobiliaris amb cases, edificis, gratacels i tot allò que no. Feu servir una cosa diferent.

Agafeu el logotip de la pizza de Domino, per exemple. Mireu qualsevol pizza?

dominos

A continuació, es mostren algunes opcions interessants entre els millors tipus de lletra per a logotips de diferents mercats i nínxols:

Salut i benestar:

Sabàtic

Decoració:

blushandbloom

Aplicacions i tecnologia:

Andes

Barberia, però també whisky:

whisky

Guarderia, llar d’infants, productes per a nadons:

sol

3. Trieu una font prou única

Com tots sabem, una de les qualitats clau d’un logotip és que és original i únic. Al cap i a la fi, voleu que la gent identifiqui el vostre negoci amb el seu logotip.

Perquè això passi, no podeu triar un tipus de lletra massa popular. Simplement, no voldreu trobar el vostre tipus de lletra en forma natural ja que s’utilitza per a una cosa amb la qual realment no voldreu associar el vostre negoci..

D’una banda, els tipus de lletra populars són molt populars per una raó: són creacions de qualitat que agraden a molta gent. Però els tipus de lletra populars són una espasa de doble tall quan es busquen els millors tipus de lletra per a logotips.

En canvi, el que voleu triar és alguna cosa "prou únic." Un tipus de lletra de qualitat sempre serà popular fins a cert punt, de manera que probablement ensopegareu amb algun lloc; no voldreu que tot el món l’utilitzi.

Aquests són alguns exemples de tipus de lletra originals:

Celta

atlantika

Desafortunada

Pintanina

4. Trieu una font que faci una escala adequada

No tots els tipus de lletra estan dissenyats per tenir un aspecte bo de totes les mides. Tampoc en diferents mitjans. Alguns tipus de lletra bàsicament tenen un bon aspecte només en el full de demostració i en cap altre lloc.

Prenguem aquesta, per exemple:

Llibre de drac

Sembla impressionant quan és prou gran. Però escala-la i perd la seva màgia.

Proveu sempre el tipus de lletra en diversos escenaris. Redimensiona el teu logotip per assegurar-te que sigui llegible i interessant de totes les mides.

Alguns exemples de tipus de lletra que augmenten bé:

muntatge

Heartland

hogar

5. Utilitzeu un tipus de lletra que es tradueixi bé en contrast baix

Alguns tipus de lletra poden ser difícils de llegir en escenaris de baix contrast.

El que passa amb els logotips de l’empresa és que no sempre controlau la situació en relació amb com i on es farà servir el vostre logotip..

Potser patrocinaràs un esdeveniment i el teu logotip es col·locarà en un pòster sobre el qual no tens el control creatiu. O potser fareu servir el vostre logotip com a vídeo filigrana, amb un munt de coses que es mouen al fons.

En qualsevol situació, si el tipus de lletra que heu triat no és universal pel que fa a escenaris de baix contrast, pot ser que el logotip sigui difícil de distingir.

Els tipus de lletra amb lletres més fines o un disseny escrit elaborat a mà podrien compartir aquests problemes.

6. Trieu una font que encaixi amb els vostres tipus de lletra

Les fonts són com cerveses. Rarament és bo amb només un.

En un escenari clàssic del lloc web, necessitareu almenys dos tipus de lletra més del tipus de logotip:

 • el tipus de lletra del vostre lloc web
 • font de cos del vostre lloc web

Tots els que necessiten encaixar entre ells.

Podeu utilitzar una eina com Fontjoy per ajudar-vos aquí. S’apuntarà fresc aparellaments de tipus de lletra basat en un tipus de lletra d’inici.

fontjoy

7. Trieu entre serif o sans

Sans-serif o serif és la pregunta més antiga relacionada amb la lletra de tots.

Aquí teniu el aspecte dels serifs:

serifs

En general, els tipus de lletra serif són més decoratius, oficials, clàssics, millor per a la llegibilitat de textos llargs. Sans-serif té un aspecte més modern, és més fàcil de digerir per a un públic més jove, probablement s’adapta millor al text de la pantalla.

Al final del dia, no hi ha cap resposta correcta o incorrecta aquí. Els dos estils de tipus funcionen bé entre els millors tipus de lletra per a logotips, però tot això depèn de com s’ajusten amb la vostra empresa i marca.

Alguns exemples de tipus de lletra serif i sans-serif interessants:

leyton

Venècia

condell

cromoxoma

8. Aneu amb compte amb els tipus de lletra escrits a mà

Les fonts escrites a mà poden ser una excel·lent elecció per al negoci i el logotip adequats, però també comporten alguns riscos. Molts d’ells ja ho hem parlat anteriorment – comportament malsonant en situacions de baix contrast, o no prou clar quan es redueix molt.

Al mateix temps, per defensar el diable, aquest tipus de tipus de lletra poden resultar fantàstics en enviar un missatge ric en emocions o crear una vibració particular.

A continuació, es mostren alguns exemples de tipus de lletra manuscrits i de guió que no pateixen els desavantatges habituals:

marca comercial

Festival d’estiu

9. Consulteu quins són els startups més populars

Sempre que treballeu amb el vostre propi logotip, és una bona idea fer una investigació de mercat més àmplia i examinar què fan les altres empreses de l’espai: com aconsegueixen destacar, què fan i que no fan, etc..

Tanmateix, també és una bona idea anar una mica més ampli, fora del vostre nínxol, i obtenir una inspiració de navegació a través de les opcions de lletra entre les iniciatives més populars..

Aquí hi ha una eina realment interessant de MyFonts analitza els tipus de lletra mitjançant una fotografia determinada.

tipus de lletra d'inici

10. No espereu quedar-se amb un tipus de lletra indefinidament

Fins i tot les grans marques d’allà canvien o perfeccionen els seus logotips amb el pas del temps. En realitat no hauria d’esperar que quedis amb aquest tipus de lletra durant els propers anys.

Preneu Apple, per exemple. Aquest és el seu primer logotip:

logotip de poma primer

Si no ho podeu veure allà, està Sir Isaac Newton assegut sota un arbre amb una poma brillant penjada al cap. A quina distància queda això del logotip actual d’Apple?

Els objectius canvien, canvia el mercat, canvien les expectatives dels clients, etc. Probablement, pugueu perfeccionar el vostre logotip en algun moment d’entre dos o tres anys. Per tant, no us ho oblideu avui. No tracteu de ser perfectes al vostre principi.

Si alguns tipus de lletra semblen adaptar-se al vostre logotip, a la vostra empresa, al nínxol i només sembla correcte, no aneu a cercar alguna cosa millor. Aconsegueix-te amb el que tens. Més endavant podeu millorar. L’èxit d’una empresa rarament mai es basa només en el logotip.

Que segueix?

Quan feu aquesta gimnàstica mental buscant els millors tipus de lletra per a logotips:

 1. Comenceu amb una llista de 5-10 tipus de lletra que semblen prou bons i, a continuació, descendeu fins als primers 3.
 2. A continuació, crea el teu logotip amb cada tipus de lletra de manera individual i compara els resultats.
  • Imprimeix-los en diferents mides.
  • Utilitzeu els logotips del vostre lloc web.
  • Consulteu el lloc web al mòbil.
  • Fer-los enormes.
  • Feu-les petites.
  • Demaneu als vostres col·laboradors que votin a la part superior.
 3. Un cop acabat això, hauríeu de tenir a la vostra llista els millors tipus de lletra per a logotips, i potser el vostre tipus perfecte nº 1 a mà.

�� Més lectura: 20 portafolis de disseny impressionants que cal veure abans de crear-ne els propis, A continuació, es mostra com ser el pitjor dissenyador de WordPress al planeta, l’evolució de la interfície d’usuari de WordPress (2003 a 2018)

Ja teniu el vostre tipus de lletra de logotip perfecte? Quin és? No dubteu a compartir els comentaris.

No oblideu unir-se al nostre curs d’accidents per agilitzar el vostre lloc de WordPress. Amb algunes solucions senzilles, podeu reduir fins i tot un 50-80% del temps de càrrega:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map