Què té la majoria de dissenyadors web errònia sobre la jerarquia del tema de WordPress

El disseny de temes de WordPress pot semblar més aviat desconcertant; fins i tot per a dissenyadors web experimentats. Els temes més senzills semblen estar formats per diversos fitxers que estan d’alguna manera interconnectats.


Però la bona notícia és aquesta: Hi ha un sistema lògic darrere de la confusió. Si esteu disposats a enrotllar les mànigues i a aprendre una mica de PHP, podeu convertir els vostres dissenys estàtics en llocs web dinàmics de WordPress.

Per descomptat, podeu utilitzar els nostres serveis, però ens agradaria oferir-vos una tria!

En aquest article vull començar centrant-me en l’error clau que la majoria de dissenyadors de temes de WordPress serien a l’hora de treballar amb la jerarquia de plantilles de temes de WordPress i, a continuació, us oferirem una visió general de com han de confluir els temes de WordPress..

El major secret sobre el desenvolupament de temes de WordPress

Malgrat totes les complicacions aparents amb el desenvolupament de temes de WordPress, crear el vostre propi tema de WordPress pot ser tan simple com voleu que sigui.

Què passa si et digués que pots crear un tema de WordPress senzill amb només dos fitxers?

Aquests dos fitxers són index.php i style.css. En definitiva no seran tot el que voleu, però són tot el que necessiteu.

Si ja heu creat un disseny estàtic amb un fitxer index.html i style.css, podeu copiar i enganxar literalment el contingut de cada fitxer en un nou fitxer index.php i style.css, afegir una mica d’informació addicional, comprimir els fitxers. a la carpeta i pengeu-lo a WordPress. Hola presto: el teu primer tema de WordPress!

Per demostrar el meu punt, fem això. Començarem amb el nostre fitxer index.php:

El meu primer tema de WordPress

Hola món!

Com veieu, estem utilitzant el mateix HTML bàsic que normalment, sense tenir PHP a la vista. Teòricament, PHP és opcional a l’hora de desenvolupar temes, tot i que, certament, trobaràs la necessitat si vols dissenyar llocs web de WordPress completament desenvolupats. Si ometeu PHP als fitxers de temes, essencialment es redunda WordPress.

Pel que fa al fitxer style.css, només necessita una cosa per funcionar: una capçalera de full d’estil. Aquesta informació està formada per algunes dades que permeten a WordPress identificar el tema.

Aquí teniu un exemple senzill, que s’ha d’inserir com a comentari al fitxer style.css:

/ *

Nom del tema: El meu primer tema de WordPress
Autor: My Name
Descripció: El meu primer tema de WordPress!
Versió: 1.0

* /

Hi ha molts altres elements de capçalera que es poden incloure al vostre full d’estils, però només un grapat és obligatori. Aquí hi ha la llista completa:

 • Nom del tema.
 • Tema URI. Si el tema té una pàgina principal, és aquí on l’afegiu.
 • Autor. No siguis tímid!
 • Autor URI. Si teniu un lloc web personal o de cartera, podeu enllaçar-lo aquí.
 • Descripció.
 • Versió.
 • Llicència. Clica aquí per obtenir més informació sobre les llicències de WordPress.
 • Llicència URI. És bona pràctica incloure un enllaç a la llicència que escolliu pel vostre tema.
 • Etiquetes. Aquestes etiquetes s’utilitzen a WordPress.org per filtrar el vostre tema per característiques específiques (p. "d’una sola columna", "capçalera personalitzada").
 • Domini de text. S’utilitza amb finalitats internacionalitzadores / de traducció.

(Tingueu en compte que el nom del vostre tema ha de ser únic. Si escolliu un nom que ja existeix, creareu un conflicte a WordPress.)

Deseu el fitxer index.php i style.css en una carpeta i poseu-li un nom únic. Utilitzeu guionets en lloc d’espais. Un cop acabat, comprimiu el fitxer.

A continuació, navegueu a Aspecte > Temes de la vostra instal·lació de WordPress i feu clic al botó Afegeix un nou. Des de la pantalla resultant podeu penjar i activar el nou tema.

Un cop fet això, navegueu a la pàgina d’inici i veureu el vostre primer tema de WordPress:

El vostre primer lloc web de WordPress

Per confirmar que s’ha reconegut com a tema dins de WordPress, només cal que torni a l’aparença > Temes. Trobareu el tema inclòs entre els altres que hagueu instal·lat al vostre lloc i, fins i tot, feu clic a sobre per revelar més detalls que heu inclòs a la capçalera de la fitxa d’estils:

Detalls del tema de WordPress

Per descomptat, el tema no és gaire d’escriure a casa en aquesta fase, però l’exemple anterior demostra el simple disseny del tema de WordPress..

També revela aquell gran secret que he esmentat anteriorment: index.php no només representa la pàgina principal del lloc (encara que pot), sinó que és la base per a tot el disseny del tema de WordPress.

Conèixer Jerarquia de plantilles de tema index.php i WordPress

Us perdonaria el supòsit que index.php es tracti de la pàgina principal del lloc web de WordPress. No, no ho és. És molt més important.

Vaig dir més amunt que podeu crear un tema de WordPress amb només dos fitxers, un dels quals és index.php. Bé, volia dir que en tots els sentits, no només pel que fa a la creació d’un simple "Hola món!" exemple.

Ja veieu, la jerarquia de plantilles de tema de WordPress funciona de manera que si no existeix un fitxer de plantilla més específic, es tornarà de manera predeterminada al següent fitxer més “sènior”. I suposem quin és el fitxer més sènior; en què finalment es defineix WordPress? És correcte: index.php.

Per donar-vos una millor idea del que vull dir, aquí teniu una representació visual de la jerarquia de les plantilles de tema de WordPress:

Jerarquia de plantilles de tema WordPress

Com podeu veure, hi ha un gran nombre de fitxers de plantilles que es poden utilitzar per crear un tema de WordPress: tot, des d’una pàgina de publicació d’un mateix bloc (single-post.php) fins a una pàgina d’error 404 (404.php). Però el més important és això: si WordPress no troba el fitxer més específic, es converteix per defecte al següent fitxer més antic.

En definitiva, això torna a index.php: els fitxers de plantilles de temes de Daddy of WordPress.

Així doncs, index.php no és la pàgina principal del tot, idealment, WordPress primer cercaria front-page.php o, posteriorment, home.php amb aquest propòsit. Index.php és un últim recurs.

D’on vas d’ací?

Només hem rascat la superfície del desenvolupament de temes de WordPress en aquest article, però ara hauríeu de saber que cada fitxer de plantilla d’un tema de WordPress està relacionat amb un tipus de pàgina particular que podríeu veure a la portada. Per exemple, una sola publicació de bloc es representa més específicament per single-post.php, després single.php, després index.php.

WordPress continuarà funcionant enrere fins que no trobi alguna cosa per on penjar el barret, però els fitxers de temes més específics us donen l’oportunitat de crear dissenys i dissenys personalitzats per a les diferents pàgines del vostre lloc..

Un cop entès això, podeu començar des d’una posició senzilla (és a dir, index.php) i definir el vostre disseny des d’allà. Com vaig dir; podeu crear un tema de WordPress amb només dos fitxers, però en realitat no voldreu aprofitar al màxim el que ofereix WordPress i explotar la seva jerarquia de plantilles de temàtica més completament..

Si voleu explorar la jerarquia de les plantilles de tema de WordPress amb més detalls, us recomano els dos recursos següents:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map