IU contra UX: quina diferència hi ha des del punt de vista pràctic

Els termes UI i UX (disseny) s’utilitzen molt sovint de forma intercanviable. Fins i tot fins a un punt en què moltes persones / dissenyadors / clients s’hi refereixen "Disseny d’UI / UX" – una mena de combinació tot en un.


Això no és perfecte, i sobretot si intenteu descobrir l’endevinalla UX per a la vostra empresa i producte per primera vegada. Els problemes d’UX i d’UI tenen una importància crucial, independentment si veniu plugins / temes a l’espai de WordPress, creeu aplicacions, programari o fins i tot veniu productes físics..

El primer que hem de posar ben bé, tot i que sona una cosa òbvia i previsible, és que L’UI i l’UX no són el mateix.

Per descomptat, no són totalment diferents ni una vegada que arribem a l’essència, però certament no són el mateix!

Interfície d'usuari contra UX

En aquesta publicació, parlarem de algunes diferències bàsiques entre la interfície d’interès i l’UX, què significa a la pràctica, com crear una bona interfície d’interès i crear una UX adequada, i molt més.

Però primer:

IU contra UX: quina és la diferència real?

Aquesta és la pregunta més urgent.

El més fàcil de fer de la meva part seria simplement assenyalar-vos a algunes definicions i deixar-vos desxifrar per compte propi, però això no seria realment justificant el tema..

Comencem amb els conceptes bàsics, tot i que probablement ja els coneixeu:

 • La interfície d’usuari significa interfície d’usuari ��
 • UX significa User eXperience ��

Tot plegat està bé i sens dubte, però el que aquests dos termes signifiquen a la pràctica?

 • L’IU és el que podeu veure davant vostre – la interfície que utilitzeu per interactuar amb una cosa (un producte / aplicació / cotxe).
 • UX descriu tota l’experiència s’obté com a resultat d’interaccionar amb una cosa.

Només per posar-vos un exemple, l’UI del vostre cotxe és el volant, els pedals, el commutador, és tots els elements del cotxe amb els quals podeu interactuar. UX és l’experiència que obteniu durant la conducció.

Per determinar la relació entre la IU i UX, podem pensar-ho així:

Interfície d'usuari contra UX

El paper de la interfície d’usuari és significatiu, però no deixa de ser un dels elements d’UX.

La clau del pensament d’UX: La "G" paraula

El "G" paraula com a objectius ��.

És difícil –o més o menys impossible– pensar en UX quan no saps què vols aconseguir realment.

Aquí és quan entren en joc els objectius.

Els objectius són de dos gustos:

 • �� els seus objectius – els objectius de negoci
 • �� objectius d’usuari – què volen aconseguir els usuaris amb l’eina + per què

Entendre com s’entrecreuen aquestes dues àrees és clau per a un bon disseny d’UX.

Primer, treballant en les interfícies d’usuari, la interacció que té una persona amb la vostra eina o, fins i tot, les funcions exactes que voleu oferir només es pot fer un cop heu decidit a quin tipus d’usuari voleu accedir en primer lloc..

"Cal que trieu el vostre objectiu" pot semblar una cosa que cal dir de màrqueting tòpic, però realment no hi ha cap altra manera de començar a dissenyar la UX del producte.

UX sempre remunta a l’usuari i la cosa que volen aconseguir amb una eina determinada. Es tracta del tipus d’experiència que * tenen * en el camí per aconseguir el seu * objectiu *. Però, sense saber quin és realment aquest objectiu, no podreu prendre bones decisions UX per portar-lo.

Així doncs, comenceu a definir els vostres usuaris objectius ideals, les seves característiques, quin problema volen solucionar, que la vostra eina els pugui resoldre, etc. ��

Amb això, definiu els objectius de negoci per sobre dels objectius dels usuaris. Com resoldre els objectius dels vostres usuaris per assolir els vostres objectius? Com podeu generar ingressos donant als usuaris la millor eina que podeu fer? Etcètera.

Un cop ordenades aquestes respostes, comenceu a fer-vos una idea de la direcció que hauria de seguir el vostre disseny UX. I això, a canvi, facilita la creació de la vostra IU i comporta molt menys feina d’endevinar.

Això "remuntant els objectius" el model també es pot veure a la de Don Norman i la de Jakob Nielsen publicació original a UX i el tema de la interfície d’usuari contra UX:

"És important distingir l’experiència total de l’usuari de la interfície d’usuari (IU), tot i que la interfície d’usuari és, òbviament, una part molt important del disseny. Com a exemple, considereu un lloc web amb ressenyes de pel·lícules. Encara que la interfície d’usuari per trobar una pel·lícula sigui perfecta, la UX serà deficient per a un usuari que vulgui obtenir informació sobre una petita publicació independent si la base de dades subjacent només conté pel·lícules dels principals estudis."

Mireu també aquest estudi de cas del redisseny de l’aplicació New York Times. Va més enllà d’un simple, "fer que les coses semblin millors" mentalitat. Comença per fer preguntes fonamentals com, "Com comprova la gent actualment la notícia?" Es veuen entrevistes a usuaris potencials; fins i tot fa servir un mapa d’empatia. Tot això amb l’objectiu de millorar l’UX i fer que la interfície d’usuari sigui l’arma principal.

no vegades

Si penseu UX-first o UI-first?

Aquesta és una pregunta complicada. És com comparar-les amb altres. Comencem doncs en un altre lloc:

Una de les raons per les quals molta gent pensa en l’UX i la interfície d’usuari (fins i tot quan saben la diferència) és perquè la interfície d’usuari és la fruita amb poca producció i el més evident per treballar quan es pretén millorar la UX del producte..

L’UI, més que res, té un una enorme influència sobre UX. I ja que és també el més fàcil de treballar, la interfície d’usuari sovint es tracta com l’únic que us ha de preocupar si voleu un bon UX.

I en realitat és difícil discutir amb aquest raonament. Al cap i a la fi, si el cotxe té un volant de només 2 polzades de diàmetre, tot el cotxe és inutilitzable, i tot el UX baixa al desaig, sense importar-se res més per millorar l’experiència de conducció.

El que significa això és que els errors catastròfics de la IU maten efectivament a UX. ⚔️ No hi ha cap altra manera.

Quan hi penseu, no ho som realment "treballar a UX." L’UX és una suma de moltes parts més petites, per la qual cosa s’ha de mirar totes les decisions a través de la lent UX. Però UX no és una cosa en la qual es pot treballar ni es pot polvoritzar.

El que tot es deriva és que, de fet, probablement treballareu a la vostra interfície d’interès. I està bé, però el més important que cal recordar és que la interfície d’usuari sempre forma part d’una imatge més gran d’UX i cal que cada decisió d’UI es faci referència a UX..

Aquí hi ha un gran estudi de casos sobre com Lyft va redissenyar la seva aplicació basant-se en principis basats en UX i en la presa de decisions. Si bé la major part del que veiem és a la superfície, a la interfície d’interès, el nucli dels canvis es va produir a causa de replantejar-se la UX i redissenyar els diferents aspectes del viatge de l’usuari amb l’aplicació basada en primers principis més objectius clau de negoci i d’usuari. . Els canvis de la interfície d’interès, quan els mirem al buit, no són ni tan importants, però ajuden l’usuari a assolir els seus objectius de manera més eficaç, almenys segons Lyft.

estudi del lift

Concepcions errònies comunes amb IU vs UX

Anem a abordar algunes de les concepcions errònies comunes del món de la interfície d’usuari i de la UX i tractem de trobar una manera millor de pensar en aquestes coses.

"Ús i UX era fins i tot una cosa anterior?"

Aposto per que els desenvolupadors de programari de fa 20 anys no dediquen massa temps a pensar en interfície d’interès i UX. O, més ben dit, sí, però no han utilitzat aquests termes per descriure-ho.

Xerox va introduir la interfície gràfica d’usuari original a l’ordinador personal Alto, que data de la dècada de 1980.

Xerox Alto
Estacions de treball Xerox

Sorprenentment, ha envellit notablement. Encara podeu veure clarament tots els elements, i sembla que la tasca principal sigui senzilla. No hi ha distraccions, ni elements innecessaris. Aquesta interfície d’interès és només una empresa!

Perjudicat, les tasques del programari anterior eren més fàcils de definir també, i la recerca de grups objectiu era més intuïtiva. Per exemple, per a algú que treballava en els processadors de text originals, probablement el grup objectiu era, "gent d’oficina amb les mans."

Tampoc esbrinar els objectius tampoc era massa difícil. "Una millor màquina d’escriure. A l’ordinador."

Però quan ens fixem en el procés real per crear eines de programari, no va ser gaire diferent. UX seguia essent clau per descobrir.

També vam tenir líders del mercat allà, o més aviat líders pensats, que ens van ajudar a triar una direcció general a seguir i van assenyalar bones solucions d’UI que probablement funcionessin en altres escenaris..

Apple, com era de suposar, va tenir un paper vital en la progressió i la importància de les interfícies gràfiques.

El Macintosh original, llançat el 1984, va introduir una interfície basada en el ratolí on el màxim nivell d’interacció amb la màquina es basa en escollir una aplicació amb el ratolí (punt i clic) i, a continuació, interactuar amb l’aplicació mateixa de diferents maneres..

Poc després, els ratolins informàtics es van convertir en cosa. Seguiren altres indicadors gràfics.

Escriptori Apple Macintosh

I tampoc no haurem de buscar exemples al món en línia, WordPress ha estat al capdavant de la IU, definint com la CMS moderna hauria de proporcionar les seves funcions clau de manera fàcil d’agafar..

Tauler de control de WordPress 5.0

"Com solucionar una interfície d’usuari trencada?"

Tenint en compte les aplicacions, eines i programes moderns en general, hem de concloure que menys és més.

O, més ben dit, això "menys és més" l’actitud es basa en el focus làser en els vostres usuaris ideals.

Preneu per exemple eines de correu electrònic. Quan Outlook era el rei de la muntanya, hi havia una bona eina de correu electrònic que es podia imaginar totes les campanes i els xiulets. Com més funcions hi havia, millor era l’eina.

Ja no és així.

Les millors eines de correu electrònic són senzilles, centrades en un petit ventall de funcions i orientades a un tipus específic d’usuari.

No importa si voleu només tenir una eina de correu electrònic senzilla, o utilitzar la vostra eina de correu electrònic com a gestor de tasques, o bé voleu que us ajudi amb la productivitat i el desplaçament de correus electrònics en funció de l’agenda diària, aleshores teniu aplicacions individuals que us ajudaran fer això. Estan orientats al làser. Actualment, no hi ha cap raó per fer servir totes les eines de correu electrònic, ja que principalment provoquen distracció.

aplicacions de correu electrònic

Per tant, és necessari solucionar una interfície d’interès? Simplifiqueu-ho. Torneu a l’objectiu principal del vostre usuari i com els podeu ajudar a resoldre’l. Elimineu tota la resta que no faci que aquest objectiu sigui més fàcil d’aconseguir.

"Qui hauria de fer UX al vostre equip?"

La tasca de la qual és gestionar UX?

És el dissenyador?

És desenvolupador de programari?

O això és el que "desenvolupador de pila completa" el títol és per a?

No seràs feliç, però la resposta correcta és de tots.

Feu un cop d’ull a aquest gràfic que he compartit al principi: els elements d’UX. Hi ha massa coses per manejar una sola persona.

Al mateix temps, UX no es tracta de llançar coses sobre la tanca un cop acabades amb elles, per tal que una altra persona pugui recollir d’allà. L’esforç ha d’estar més interconnectat.

De nou, comenceu amb les definicions dels vostres objectius de negoci i usuaris. Treballeu des d’allà. Tothom ha d’estar implicat i pensar sempre en coses com, "Com afecta el que estic treballant ara l’impacte en l’experiència de l’usuari?"

"Com mesurar UX?"

UX és difícil de quantificar o de mesurar. Només podeu mesurar els objectius que heu definit per part de l’usuari i del seu negoci.

És raonable que si toqueu les vostres marques i que els usuaris estiguin tocant les seves (a jutjar per les instal·lacions, el nombre d’usuaris o les altres mètriques que hagueu definit), les vostres UX també es dirigeixen en la direcció correcta..

"L’XX del meu producte és dolent; què puc fer ara?"

Per desgràcia, no podeu esprai cap a una UX millor. Si no aconsegueixes els teus objectius, el producte no rep bons comentaris dels usuaris i, en general, no estàs satisfet amb els resultats, només pots tornar al quadre de dibuix.

Reavalua els teus objectius, els objectius dels teus usuaris i la manera de connectar els dos.

Les eines a utilitzar quan es treballa en UX millor

Hi ha tres eines principals per ajudar-te a avaluar la direcció de disseny de UX i a ajudar a prendre les decisions correctes:

 • Proves A / B
 • enquestes i enquestes als usuaris
 • analítica i dades

La comanda no és accidental. Proves A / B són l’arma principal del vostre arsenal. Amb les proves A / B, podeu posar dues versions diferents d’una part de la vostra interfície les unes contra les altres i veure quins resultats obtenen millors en termes dels vostres indicadors i objectius crucials d’UX..

L’important detall amb les proves A / B és quedar-se amb només A i B (dues variables) i no canviar al voltant de més elements, ja que atorga els resultats i fa impossible distingir els canvis individuals que fan una marca..

Les enquestes i enquestes als usuaris també us poden dir molt. Fer preguntes senzilles als usuaris pot ser una mineria d’or de la informació. Si es tracta d’una aplicació personalitzada que creeu, pot ser que la recopilació de comentaris sigui més dura, però en un lloc web, podeu utilitzar una eina simple de sondeig com les llistat aquí.

Per últim, les dades primeres i les analítiques us ofereixen el costat quantitatiu de la moneda. Amb ells, podreu veure com els vostres canvis d’UX o d’UI es tradueixen en escenaris / conversions d’ús reals / qualsevol que sigui la vostra mètrica..

Totes aquestes eines us permeten millorar eficaçment els vostres processos i avaluar si la vostra percepció d’objectius ha estat correcta.

Adaptar i repetir!

�� Hi ha moltes coses més que podeu fer pel que fa al disseny d’UX i provar els resultats del vostre treball, però els tres mètodes anteriors són els més fàcils de començar. Per obtenir més informació sobre les proves d’UI i d’UX, llegiu aquestes opcions:

UI vs UX, el joc final

Alguns dissenyadors s’enfaden quan es planteja el tema d’UI vs UX. Diuen que els dos no estan completament relacionats i que no s’han de discutir junts. Sincerament, però, no evitarem pensar en l’un sense l’altre.

La interfície d’usuari és simplement el primer que podem treballar com a part del disseny d’UX. És la fruita pica més baixa i l’element més fàcil de comprendre, la més fàcil de sintonitzar i la més senzilla per mesurar l’efectivitat de.

Mantenim la calma i continuem L’UI i l’UX són diferents, però formen part de la mateixa història.

O potser m’equivoco? Què en feu de la interfície d’usuari davant UX? Compartiu els comentaris.

Crèdits d’imatge:

No oblideu unir-se al nostre curs d’accidents per agilitzar el vostre lloc de WordPress. Amb algunes solucions senzilles, podeu reduir fins i tot un 50-80% del temps de càrrega:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map