Evolució dels temes predeterminats de WordPress (2003 a 2019)

WordPress ja fa més d’una dècada i mitja, i ha canviat molt des del començament del 2003. La plataforma ha tingut molts avenços en la interfície d’usuari (IU) i s’avança cap al 2019 amb el nou Block Editor. També hem començat a veure l’augment de la resposta mòbil com una característica clau dels temes predeterminats de WordPress.


De fet, WordPress ha estat influenciat per diverses tendències de disseny al llarg dels anys, com es pot veure si es miraven temes predeterminats anteriors. Tot i que alguns ja tenen data, encara hi ha moltes coses que es poden aprendre sobre el disseny examinant aquestes peces de la història de WordPress.

En aquest article, us recorrerem tots els temes predeterminats de WordPress, des del principi. Posarem en relleu les característiques clau de cadascuna i explicarem com encaixen tots ells amb la història del desenvolupament de WordPress. Comencem!

Temes de WordPress predeterminats

Temes predeterminats de WordPress: 2003-2019

A partir del 2019, hi ha hagut 11 temes predeterminats de WordPress. Cadascuna inclou funcions que eren importants per als usuaris de WordPress en el moment del seu llançament, demostrant com la plataforma continua adaptant-se a les necessitats dels usuaris i als canvis en les tendències d’ús del lloc web..

Clàssic – el d’abans dels temes era una cosa

clàssic

Abans de la publicació de WordPress 1.5, Classic era el tema predeterminat de la plataforma. Durant el primer any de WordPress, aquest tema senzill va proporcionar als bloggers un estil i una funcionalitat econòmics i eficients.

En els seus primers temps, WordPress era una plataforma creada per bloggers per a bloggers. Encara no era el Sistema de Gestió de Continguts (CMS) de ple abast, el coneixem com avui, i el disseny reflecteix el seu paper previst com a solució de blogs pura.

Per exemple, es va basar molt en l’ús d’una barra lateral, una característica que es mantindria durant molts anys (i temes) propers. La barra lateral contenia un blogroll mantingut amb el Gestor d’enllaços. Això va fer que les publicacions recents fossin fàcilment accessibles als lectors, cosa que va ajudar als bloggers a promoure el seu contingut. Classic també va permetre l’ús de publicacions enganxoses, de manera que els blocaires podrien destacar cert contingut en els seus llocs.

Clàssic en resum

 • Vist per primera vegada en aquest tema: La barra lateral, el Gestor d’enllaços i el blogroll, publicacions enganxoses.
 • Objectius principals: Per millorar l’experiència de blocatge i facilitar la promoció de contingut mitjançant la barra lateral del bloc de comandes.
 • Suport per a mòbils: No.
 • Funcions personalitzables: Cap, tret que tingueu experiència de codificació i pugueu fer canvis manualment.


Clàssic

Autor (a): WordPress.org


Valoració 100%


232.955 descàrregues


1.6Versió

Més informació

clàssic.1.6.zip

Vista prèvia del tema

Darrera actualització: 25 de febrer de 2020


Valoració 100%


232.955 Descàrregues


1.6Versió

Pàgina de temes WordPress.org


Clàssic

Per defecte – el tema original de WordPress

el tema de WordPress predeterminat

No es parla de temes predeterminats de WordPress sense esmentar el tema. Més conegut com a Kubrick, era el predeterminat dissenyat per Michael Heilemann i es va convertir en el tema predeterminat el 2005. De vegades considerat el primer tema predeterminat “oficial”, presenta un disseny memorable i tradicional.

La barra lateral de navegació predeterminada i la tipografia simplificada i senzilla segueixen sent atractius elements de disseny deu anys després del llançament. Al cap i a la fi, la direcció neta i el text net són els pilars del disseny web amb èxit.

Una de les principals motivacions per dissenyar Default va ser mostrar el nou sistema de temes de WordPress. Per primera vegada, els usuaris de WordPress han tingut la possibilitat de triar quan es tractava dels fonaments visuals dels seus llocs. Aquest va ser també el primer tema a utilitzar plantilles, que va dividir el tema en seccions que es podien modificar de manera independent. Això va permetre als usuaris personalitzar funcions com ara capçaleres, peus de pàgina i barres laterals.

Per defecte en breu

 • Default en la versió de WordPress: 1.5.
 • Vist per primera vegada en aquest tema: Etiquetes de plantilles, integració de complements, suport de widget complet (WordPress 2.2).
 • Objectius principals: Per implementar un disseny més centrat en l’usuari i mostrar el nou sistema de temes.
 • Suport per a mòbils: No.
 • Noves funcions personalitzables: Fitxers de plantilles que permeten la personalització d’encapçalaments, peus de pàgina i barres laterals.


Per defecte

Autor (a): WordPress.org


Valoració 100%


329.065 descàrregues


1.7.2Versió

Més informació

predeterminat.1.7.2.zip

Vista prèvia del tema

Darrera actualització: 25 de febrer de 2020


Valoració 100%


329.065 Descàrregues


1.7.2Versió

Pàgina de temes WordPress.org


Per defecte

Vint-i-deu – 17 de juny de 2010

vint-i-deu

Juntament amb WordPress 3.0, vam obtenir vint-i-deu. Aquest tema va suposar molts canvis significatius per a WordPress. Va ser també el primer que va implementar diverses de les funcions de disseny a les portades i a la part posterior que ara són molt familiars per als usuaris de WordPress.

Quan WordPress 3.0 i Vint-i-deu van ser llançats, la plataforma s’estava allunyant d’un estricte enfocament en els blocs i cap a convertir-se en un veritable CMS. Això ho veiem en els canvis entre Default i Vint deu.

Per exemple, l’ara coneguda barra de menús negra es va afegir. Això va fomentar l’ús de diverses pàgines, a diferència d’un simple arxiu de blocs. Una sèrie de funcions de personalització addicionals també van ajudar els usuaris a crear qualsevol tipus de llocs que necessitessin, en lloc de conduir-los cap als blocs.

A més, la introducció de l’editor visual va facilitar que els usuaris de tots els nivells d’habilitats creessin un lloc que funcionés per a ells. Els usuaris de WordPress ara podrien veure com es veurien les seves publicacions al front end mentre editen contingut.

Vint-i-deu en resum

 • Default en la versió de WordPress: 3.0.
 • Vist per primera vegada en aquest tema: Fons i capçaleres personalitzades, àrees de widgets múltiples, menús de navegació, imatges destacades, formats de publicació (WordPress 3.1), l’editor visual.
 • Objectius principals: Per ampliar les capacitats de personalització dels usuaris sense requerir més coneixements de codificació i allunyar WordPress dels seus orígens de blocs i cap a convertir-se en un CMS completament característic.
 • Suport per a mòbils: No.
 • Noves funcions personalitzables: Fons, capçaleres, peus de pàgina, barres laterals, sis àrees de widget, menús, imatges (incloses les capçaleres).


Vint-i-deu

Autor (a): WordPress.org


94% de valoració


5.088.921 descàrregues


3.0Versió

Més informació

vintena.3.0.zip

Vista prèvia del tema

Darrera actualització: 31 de març del 2020


94% de valoració


5.088.921 Descàrregues


3.0Versió

Pàgina de temes WordPress.org


Vint-i-deu

Vint-i-Onze – 4 de juliol de 2011

vint-i-onze

Vint-i-Onze van aparèixer un any després del seu predecessor, iniciant la tendència d’una publicació anual per a temes predeterminats de WordPress. En lloc d’intentar introduir diverses funcions de disseny, es va centrar en millorar les funcions introduïdes per Vint-i-deu i ampliar les capacitats de personalització de WordPress..

Twenty Eleven va conservar la barra de menús negra i va millorar el seu estil amb un tipus de lletra net i gran i sense serif. L’opció de personalitzar colors ja s’havia vist en diversos altres temes en aquell moment, però aquest va ser el primer tema de WordPress per defecte que va oferir aquesta característica.

Vint i onze en resum

 • Default en la versió de WordPress: 3.2.
 • Vist per primera vegada en aquest tema: Colors personalitzats, capçaleres aleatòries.
 • Objectius principals: Per ampliar els avenços realitzats a Vint-i-deu.
 • Suport per a mòbils: Es pot adaptar per a mòbils, però no es recomana tal com és.
 • Noves funcions personalitzables: Colors personalitzats i capçaleres aleatòries.


Vint-i-Onze

Autor (a): WordPress.org


94% de valoració


5.675.545 descàrregues


3.4Versió

Més informació

vint-i-cinc anys.3.4.zip

Vista prèvia del tema

Darrera actualització: 31 de març del 2020


94% de valoració


5.675.545 Descàrregues


3.4Versió

Pàgina de temes WordPress.org


Vint-i-Onze

Vint dotze – 11 de desembre de 2012

vint-i-dotze

El següent tema de WordPress per defecte va reconèixer l’augment de l’ús d’internet per a mòbils. Vint-i-dotze va ser el primer tema predeterminat que va incloure la resposta (bàsica) per a mòbils com a funció. El disseny reflecteix això.

Per acomodar el focus en l’ús del mòbil, Vint-i-dotze es van reduir al disseny, recordant la simplicitat de temes anteriors. Disposava de tipografia sense serif i un disseny minimalista. La imatge de capçalera que destacava de manera destacada a Vint-i-deu i Vint-i-Onze es va convertir en una funció opcional, i la configuració predeterminada es deixa desactivada..

A més, aquest tema va avançar més cap al desenvolupament de WordPress com a CMS. Incloïa una plantilla de pàgina d’inici estàtica, allunyant els usuaris de WordPress d’un focus en les publicacions del bloc i cap a una configuració de lloc web més tradicional. La barra lateral (un cop una característica clau del disseny de WordPress) també era opcional, i el blogroll estava ocult de manera predeterminada.

El personalitzador es va publicar per primera vegada el 2012, facilitant la creació de llocs únics. Els usuaris ara podrien previsualitzar els canvis en esquemes de colors, capçaleres i fons personalitzats i altres funcions abans de publicar-los.

Exemple de pàgines a Vint dotze: vint-i-dotze pàgines

Vint dotze en breu

 • Default en la versió de WordPress: 3.5.
 • Vist per primera vegada en aquest tema: Resposta per a mòbils, plantilla de pàgina inicial, personalitzador.
 • Objectius principals: Per introduir la resposta mòbil als temes predeterminats de WordPress i continuar millorant WordPress com a CMS.
 • Suport per a mòbils: Sí.
 • Noves funcions personalitzables: Una plantilla de pàgina d’inici estàtica i l’opció d’eliminar la barra lateral.


Vint dotze

Autor (a): WordPress.org


92% de valoració


6.166.334 descàrregues


3.1Versió

Més informació

vint-i-tres anys.3.1.zip

Vista prèvia del tema

Darrera actualització: 31 de març del 2020


92% de valoració


6.166.334 Descàrregues


3.1Versió

Pàgina de temes WordPress.org


Vint dotze

Vint-i-tretze – 1 d’agost de 2013

vint-i-tretze

Després de l’estil minimalista de Vint-i-Dotze, Vint-i-Tretze era o bé una respiració d’aire fresc o un cop de puny a la cara. Quan es tracta de dissenyar, Vint-i-tretze van substituir les línies netes de temes anteriors per un tipus de lletra serif predeterminat i un esquema de colors més complicat. Això va donar al tema una aparença més divertida, una novetat en comparació amb els altres temes predeterminats de WordPress.

Una àmplia opció de personalització va oferir als usuaris una major flexibilitat a l’hora de construir els seus llocs mitjançant aquest tema i a l’hora d’adaptar WordPress a les seves necessitats. L’àrea de widget principal també es va moure de la barra lateral al peu de pàgina.

Potser el més important, aquest tema va aconseguir oferir opcions de personalització avançades sense renunciar a la resposta mòbil. Aquesta va ser una millora respecte a Vint dotze, que va confiar en la seva senzillesa per mantenir-se accessible en dispositius mòbils.

Malgrat aquests importants canvis en l’estètica del disseny, Vint-i-tretze van tornar a les arrels de WordPress i van portar els blocs a la perspectiva. Format de la publicació la integració va ser un dels focus principals del nou tema, oferint als usuaris més opcions per crear contingut.

Exemple de pàgines a Vint tretze: vint-i-tretze pàgines

Vint-i-tretze en breu

 • Default en la versió de WordPress: 3.6.
 • Vist per primera vegada en aquest tema: Formats de publicació millorats.
 • Objectius principals: Per tornar a centrar-se en els blocs i millorar la integració del format de publicació.
 • Suport per a mòbils: Sí.
 • Noves funcions personalitzables: Formats de publicació addicionals.


Vint-i-tretze

Autor (a): WordPress.org


82% de valoracions


6.411.366 descàrregues


3.0Versió

Més informació

vintetze.3.0.zip

Vista prèvia del tema

Darrera actualització: 31 de març del 2020


82% de valoracions


6.411.366 Descàrregues


3.0Versió

Pàgina de temes WordPress.org


Vint-i-tretze

Vint-catorze – 12 de desembre de 2013

vint-catorze

WordPress va continuar la seva dissociació amb els blogs d’un sol autor amb Vint-catorze. Aquest va ser el primer tema predeterminat en anunciar-se formalment com a quelcom que no sigui un tema genèric del bloc. El seu disseny “d’estil de revista” destacava les imatges destacades i oferia opcions de visualització addicionals amb reixes i lliscadors de contingut.

Vint-catorze és un altre exemple de com WordPress ha seguit el ritme dels canvis en el paper i l’ús dels llocs web. A mesura que els blocs van evolucionar cap a plataformes de diversos autors, WordPress va adaptar el seu tema predeterminat per reflectir com realment la gent utilitzava el programari.

La tipografia i l’esquema de colors de Vint-Catorze es van centrar en la llegibilitat i la facilitat de la navegació. A més, els widgets de la barra lateral opcionals proporcionaven una navegació fàcil a les darreres publicacions, comentaris recents, arxius de publicacions de blocs i categories de publicacions, recordant la barra lateral original de WordPress.

Pàgina d’exemple a Vint-catorze: vint-catorze pàgines

Vint-catorze en resum

 • Default en la versió de WordPress: 3.8.
 • Vist per primera vegada en aquest tema: Graelles i lliscants de contingut, menús desplegables i barres laterals mòbils per a mòbils, plantilla de pàgina de col·laboradors, widget Autors, contingut destacat.
 • Objectius principals: Per fer millores generals i proporcionar funcions addicionals, i per demostrar la capacitat de WordPress com a plataforma multiautor.
 • Suport per a mòbils: Sí.
 • Noves funcions personalitzables: Una pàgina de col·laboradors, un giny d’Autors, contenia contingut, colors d’accent.


Vint-catorze

Autor (a): WordPress.org


88% de valoracions


7.201.300 descàrregues


2.8Versió

Més informació

vint-i-catorze.2.8.zip

Vista prèvia del tema

Darrera actualització: 31 de març del 2020


88% de valoracions


7.201.300 Descàrregues


2.8Versió

Pàgina de temes WordPress.org


Vint-catorze

Vint quinze – 18 de desembre de 2014

vint-i-quinze

Takashi Irie Dissenyat vint-i-quinze amb senzillesa en compte, tornant a l’estil minimalista dels temes de WordPress predeterminats anteriorment. Oferia diverses opcions d’esquema de colors, a les quals els usuaris podrien accedir fàcilment a través del personalitzador.

Vint-i-quinze pot inclinar-se cap al minimalisme, però certament no és senzill. Ofereix un tipus de lletra predeterminat que aporta una mica més a la taula del que feia la font sense serif de Vint-catorze, que afegeix interès visual al disseny net. També s’adapta bé a qualsevol alfabet, millorant les capacitats de traducció del tema.

Aquest tema també reconeix la relació de les xarxes socials amb els blocs i altres llocs. Vint quinze permet als usuaris afegir icones socials als seus menús. D’aquesta manera, poden enllaçar diferents aspectes de les seves marques i facilitar-ne l’orientació dels visitants als seus comptes socials.

Pàgina d’exemple a vint-i-quinze: vint-i-quinze pàgines

Vint-i-quinze en resum

 • Default en la versió de WordPress: 4.1.
 • Vist per primera vegada en aquest tema: Icones socials.
 • Objectius principals: Per millorar la internacionalització de WordPress, per maximitzar les capacitats de personalització bàsiques i per proporcionar un disseny primer per a mòbils.
 • Suport per a mòbils: Sí.
 • Noves funcions personalitzables: Opcions d’esquema de colors addicionals, icones socials.


Vint quinze

Autor (a): WordPress.org


88% de valoracions


7.248.698 descàrregues


2.6Versió

Més informació

vint-i-quinze.2.6.zip

Vista prèvia del tema

Darrera actualització: 31 de març del 2020


88% de valoracions


7.248.698 descàrregues


2.6Versió

Pàgina de temes WordPress.org


Vint quinze

Vint-i-setze – 8 de desembre de 2015

vint-i-setze

El següent dels temes predeterminats de WordPress va fer esforços per millorar els canvis introduïts l’any anterior. Vint-i-setze ofereix flexibilitat als usuaris de WordPress, proporcionant funcions útils tant per als blocaires com per als propietaris de llocs.

La barra lateral opcional del tema ofereix una navegació addicional per a aquells que ho necessitin. Els usuaris també poden afegir icones socials fàcilment accessibles a les pàgines i publicacions. Per a aquells que vulguin mantenir el focus en el seu contingut, eliminar aquest tema de manera bàsica eliminant la barra lateral és fàcil i ràpid.

Vint-i-setze també ofereix àrees de widget de “Contingut inferior” i traça cometes. Aquests permeten als usuaris afegir contingut suplementari a les publicacions. Una vegada més, veiem WordPress responent als canvis en les tendències de disseny web i les necessitats dels usuaris.

Pàgina d’exemple a Vint-i-setze: vint-i-setze pàgines

Vint-i-setze en breu

 • Default en la versió de WordPress: 4.4.
 • Vist per primera vegada en aquest tema: Les àrees de widget de la part inferior de contingut, les publicacions d’introducció (també conegudes com a “Extractes”), ofereixen cometes.
 • Objectius principals: Per millorar i modernitzar el lloc tradicional del blog i el disseny de publicacions.
 • Suport per a mòbils: Sí.
 • Noves funcions personalitzables: Contingut Àrees del widget inferior, extractes, traure cometes.


Vint-i-setze

Autor (a): WordPress.org


82% de valoracions


5.472.053 descàrregues


2.1Versió

Més informació

vint-i-dosze.2.1.zip

Vista prèvia del tema

Darrera actualització: 31 de març del 2020


82% de valoracions


5.472.053 Descàrregues


2.1Versió

Pàgina de temes WordPress.org


Vint-i-setze

Vint i disset – 6 de desembre de 2016

vint-i-disset

A finals de 2016, WordPress va publicar un tema predeterminat orientat a llocs que no eren blocs. Tot i que molts altres temes predeterminats de WordPress ofereixen flexibilitat en el disseny i es podien adaptar a diversos propòsits, la creació de contingut sempre ha estat un punt central.

Vint-i-setze, en canvi, es va comercialitzar com a tema del lloc de negocis. El disseny i les funcions que ofereix proporciona un suport complet a aquest enfocament i, tot i que encara mostra contingut meravellós, està clar que el tema té altres prioritats.

Per començar, inclou una imatge de capçalera impossible d’ignorar per a una marca òptima de llocs. Els usuaris també poden substituir aquesta imatge per un vídeo, per enganxar i captivar millor els visitants. A més, afegint tant un vídeo com una imatge, podeu garantir que els usuaris d’escriptori i mòbils puguin visualitzar els vostres suports.

La primera pàgina de vint-i-setze anys permet a les empreses oferir als usuaris un resum breu de la seva marca, tot tirant contingut de diferents pàgines del lloc. Podeu triar fàcilment quines pàgines destaquen i canviar quantes seccions inclou la pàgina principal al personalitzador.

Un altre dels desenvolupaments importants per als llocs de negocis va ser la tipografia de Vint-i-Disset. Igual que Vintze Quinze, ofereix diverses opcions de lletra que es mostren clarament en diversos idiomes. D’aquesta manera, les empreses internacionals poden assegurar-se que els seus llocs siguin llegibles per a tots els clients i clients, independentment de la ubicació.

Pàgina d’exemple en vint-i-setze anys: vint-i-setze pàgines

Vint-i-setze en resum

 • Default en la versió de WordPress: 4.7.
 • Vist per primera vegada en aquest tema: Disposició centrada en el negoci, vídeos de capçalera, logotip del lloc, millora de la funcionalitat del tema infantil.
 • Objectius principals: Per mostrar els avenços de WordPress en convertir-se en un sistema de gestió de serveis de màxima eficiència, òptim per a més que només fer blocs.
 • Suport per a mòbils: Sí.
 • Noves funcions personalitzables: Creació única de portada, opcions d’imatge de vídeo i de vídeo, logotip personalitzat.


Vint i disset

Autor (a): WordPress.org


90% de valoració


5.551.841 descàrregues


2.3Versió

Més informació

vint-i-setze.2.3.zip

Vista prèvia del tema

Darrera actualització: 31 de març del 2020


90% de valoració


5.551.841 Descàrregues


2.3Versió

Pàgina de temes WordPress.org


Vint i disset

Vint-i-dinou – 6 de desembre de 2018

vint dinou

Finalment, arribem al darrer tema de WordPress per defecte: Vint-i-nou. Amb la introducció del nou editor de blocs, no és estrany que WordPress tornés al minimalisme i renovés el seu focus en la creació de continguts..

El tema principal d’aquest tema és la flexibilitat. Amb una integració completa de l’editor de blocs, Vint-i-Dinze ofereix més opcions de personalització que mai. Si bé la configuració predeterminada se centra en oferir una tipografia simplificada, el nou editor permet als usuaris fer els seus llocs.

A més, Vint-i-Dinou va aprofitar moltes funcions que s’han desenvolupat per a temes predeterminats de WordPress al llarg dels anys, incloses les icones socials, els ginys i l’assistència en diversos idiomes. Si es combina amb l’editor de blocs, es pot adaptar a l’ús amb gairebé qualsevol tipus de lloc web. Per descomptat, el tema també respon perfectament a la navegació moderna.

Pàgina d’exemple a vint-i-nou: vint-i-nouze pàgines

Vint-i-dinou en resum

 • Default en la versió de WordPress: 5.0.
 • Vist per primera vegada en aquest tema: Integració de l’editor de blocs ��.
 • Objectius principals: Col·laborar amb l’editor de blocs per crear una experiència de publicació molt visual i per emfatitzar la funcionalitat de l’editor de blocs.
 • Suport per a mòbils: Sí.
 • Noves funcions personalitzables: Blocs predeterminats personalitzats.


Vint-i-dinou

Autor (a): WordPress.org


72% de valoració


2.634.038 descàrregues


1.5Versió

Més informació

twentynineteen.1.5.zip

Vista prèvia del tema

Darrera actualització: 31 de març del 2020


72% de valoració


2.634.038 Descàrregues


1.5Versió

Pàgina de temes WordPress.org


Vint-i-dinou

Conclusió

Sempre hi ha alguna cosa que podem aprendre mirant enrere. Tot i això, és tan important que recordem seguir avançant per adaptar-nos a les necessitats dels usuaris. El fet de notar els punts forts dels temes predeterminats de WordPress per darrere i aplicar-los en futures innovacions pot ajudar a WordPress a seguir creixent i millorant com a plataforma.

Des del senzill i flexible Clàssic, fins als vint-i-dinou cents, basats en l’editor de blocs, WordPress ha recorregut un llarg camí. Ara és més fàcil que mai fer que el vostre lloc de WordPress sigui exactament el que necessiteu i els temes amb resposta mòbil permeten als visitants gaudir del vostre lloc mitjançant els seus dispositius preferits..

Quin és el vostre tema predeterminat de WordPress? Informeu-nos a la secció de comentaris a continuació!

No oblideu unir-se al nostre curs d’accidents per agilitzar el vostre lloc de WordPress. Amb algunes solucions senzilles, podeu reduir fins i tot un 50-80% del temps de càrrega:

Maquetació i presentació de Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map