WordPress Theme Design Trends (2003 til 2020)

Når den første version af WordPress blev sendt i maj 2003, det havde banebrydende designfunktioner for tiden og definerede den første batch af WordPress-tema designtendenser, der kom. Der var meget intelligente linjeskift, dejlige strukturer og muligheden for bloggere til at tilføje links til deres blogruller.


Kan du huske blogruller? De var en stor aftale for 16 år siden. Alle, der var nogen, linkede til andre bloggere og håbede at få links til gengæld.

I dag er blogruller fortiden. I 2020 har vi sidebygere og blokeret redigering, der lader enhver oprette og tilpasse et WordPress-sted – ingen kode kræves.

Så hvordan kom vi her? Lad os se på, hvordan WordPress-temaer har udviklet sig i løbet af de sidste 16 år for at forstå, hvad WordPress er i dag.

WordPress Theme Design Trends

WordPress-tema designtendenser fra 2003-2020

Det første standard WordPress-tema (tip: det var ikke Kubrick)

Da WordPress 0,71-guld blev frigivet i 2003, det fulgte med standard b2layout.

Skabelonen var grundlæggende og ideel til blogging på det tidspunkt. Det havde en simpel overskrift og en sort sidepanel. Du skal huske, internethastighederne var relativt langsomme på det tidspunkt, og det enkle WordPress-temadesign blev ikke kun indlæst hurtigt nok, men var let at ændre sammenlignet med rivaliserende blogplatform Movable Type.

WordPress Design fra b2layout

Sidepaneler: En grundpille i de tidlige blogs

Sidebjælker var en vigtig komponent i den tidlige webdesign, da designere forsøgte at finde ud af, hvordan man designede til nettet – og WordPress-temadesign var ingen undtagelse. Sidebjælker ville være fremtrædende i mange år, kort forsvinde i tyve tretten og vende tilbage i tyve fjorten.

I de tidlige dage af WordPress-tema designtendenser gjorde sidebjælker bloggere stolte af at kunne vise deres blogruller. Med udgivelsen af ​​WordPress 0.7 og dens Links Manager, bloggere kunne bedre administrere deres blogruller og automatisk tilføje dem til sidebjælken.

Den grundlæggende skabelon, der fulgte med WordPress, fik en ansigtsløftning til WordPress 1.2. Det nye farveskema var et frisk pust – en behagelig ændring fra det tidligere mørke tema.

WordPress Theme Classic

WordPress 1.2 viste plugin-arkitektur for første gang, som gjorde det muligt for udviklere at udvide funktionaliteten af ​​deres temadesign og dele deres plugins med det nye WordPress-community.

I 2004 var WordPress det nye barn på bloggblokken – og noget sjovt for folk der elskede at lege med kode at tilpasse. Disse teknisk kyndige bloggere brugte plugins med entusiasme og bidrog generelt til WordPress-udvikling generelt ved at rapportere fejl, give feedback og bede om nye funktioner.

WordPress-kerneudviklere var alle frivillige og brugte WordPress selv til deres blogs. Som et open source-projekt blev feedback velkommen og opmuntret – og det muliggjorde en bruger-centreret tilgang til WordPress-udvikling, der var i modsætning til andre blogplatforme på det tidspunkt.

�� Hurtigt mellemsnit: For mere om, hvordan WordPress-brugergrænsefladen er ændret, se udviklingen af ​​WordPress UI.

Kubrick-æraen: 2005-2010

I 2005, WordPress 1.5 introducerede et fleksibelt nyt temasystem. Temaer blev opdelt i forskellige sektioner og filer, hvilket gav brugerne mere kontrol over, hvordan de tilpassede deres websteder.

For eksempel blev almindelige webstedselementer som overskrifter, sidefødder og sidefelt opdelt i deres egne filer. Brugere kan foretage en ændring til kun en fil (dvs. home.php eller comments.php) og se den overalt med det samme.

WordPress 1.5 indbød også starten på den længe kørte Kubrick-æra. Generelt anerkendt som det første virkelige standardtema for WordPress, Kubrick viste kraften i det nye temasystem.

WordPress Theme Kubrick

Michael Heilemann oprettede den enkle blå og hvide blogskabelon, og for sin tid var designet slående. Med sine afrundede hjørner, brugerdefineret overskrift og to hvide søjler – inklusive en bred en til stolper og en slankere en til en sidebjælke – var Kubrick i forkant!

Kubrick var det første fleksible tema, der fungerede out-of-the-box med mange plugins. Det var også det forreste ansigt på WordPress fra 2005 til 2010, hvilket gjorde det til bærebjælken i WordPress-tema designtendenser i årene fremover.

Premium-temaer: En lykkelig ulykke

Det WordPress Theme Repository blev lanceret i 2008, der giver bloggere mulighed for at downloade gratis WordPress-temaer og uploade og dele deres egne tilpassede temadesign. Opbevaringsstedet var noget af et udstillingsvindue med WordPress-tema design, så brugerne kunne se, hvordan andre tilpassede WordPress og strækkede platformens begrænsninger.

WordPress-temaopbevaring

Brian Gardner var en sådan blogger, der prøvede at skubbe grænserne for, hvad WordPress kunne gøre. Han downloadede temaer, lavede sine egne tilpasninger og uploadede derefter sine opdaterede designs til depotet, så andre kunne bruge dem gratis.

Dette førte til anmodninger om tilpasninger. Først betalte bloggere ham $ 25- $ 50 for at ændre ting som farver. Men snart fik han anmodninger om mere komplekse tilpasninger. Som han senere ville fortælle podcasten StudioPress.fm, han lavede "feriepenge" og det var sjovt sammenlignet med hans kedelige skrivebordsjob.

Ting ændrede sig, da en ejendomsmægler bad ham om at tilpasse sin blog. Brian gik ud over at skabe et WordPress-temadesign, der kunne fungere som en forside, så det ville se mere ud som et websted end blog.

Agenten afviste imidlertid det og sagde, at han bare ville have en grundlæggende blog. Brian blev knust.

I stedet for at grøfte designet, skrev han et blogindlæg om det og spurgte sine tilhængere, om det tilpassede tema var noget, de ville være interesseret i at købe. Responsen var overvældende positiv. Brian kaldte sit tema design Revolution temaet.

I 2009, Revolution blev omdannet til hvad vi kender det som i dag – StudioPress.

Stigningen og stigningen i WordPress-tilpasning

I løbet af 2008 og 2009 blev premium-temabutikker og WordPress-centriske projekter lanceret, og der var en bølge af nye tutorialwebsteder, der tilbyder kodehacks og ideer til tilpasning af temadesign, som du ikke ville finde i Codex. Det var en helt ny æra i WordPress-tema designtendenser – styrke brugeren.

Blandt disse vejledningssteder var ThemeShaper.com. ThemeShaper, der oprindeligt blev startet af Ian Stewart, var et sted for Ian at dele sit tematiske tema. Men tematisk var mere end bare et tema – det var en mulighed for Ian at lære, hvordan WordPress temasystem virkede og dele hans læring med samfundet.

Tematisk

Som WP Taverns Jeff Chandler husker af Ian og tematisk, 2008 var "vilde vest for temaudvikling og enhver person, der regelmæssigt delte temaudviklingsteknikker, blev et indflydelsesrige medlem af samfundet."

Fremkomsten af ​​temarammer

Det var omkring denne gang, Brian Gardner samarbejdede med Nathan Rice til lancere Genesis, en af ​​de første WordPress-temarammer. Disse rammer gjorde det muligt for udviklere at oprette temaer, der delte en fælles kodebase, hvilket gav et kodebibliotek og grundlæggende arkitektur til temaer, der gjorde det muligt for brugerne at placere forskellige designs på toppen. Som Brian fortalte StudioPress.fm-podcasten:

"Når vi bygget Genesis og introducerede denne idé og koncept til WordPress-samfundet, købte folk ind i det. Vi havde tydeligvis en ret god opfølgning gennem StudioPress og mig personligt. Den slags overgang fra uafhængige temaer til det, der nu er Genesis, rammen og børnetema-systemet, der følger med det."

Genesis ramme

Andre temarammer opstod snart, f.eks. Afhandling. Disse rammer markerede et evolutionært skridt fremad i WordPress-temaudvikling, som Yoasts Joost de Valk opsummerede perfekt i et ThemeShaper-indlæg tilbage i 2009:

"Chris Pearsons afhandling og Ian Stewart’s tematisk peger muligvis (WordPress-tema designtendenser) i den retning, hvor det skal være på vej: et tema, der dybest set ikke er et tema længere, det er en layoutmotor."

WordPress 3.0: Et vendepunkt

I 2010 markerede frigørelsen af ​​WordPress 3.0 et stort spring fremad i udviklingen af ​​platformen. Med funktioner, der inkluderer tilpassede indlægstyper, bedre brugerdefinerede taksonomier og brugerdefineret baggrund, overskrifter og menuer, blev WordPress ved at blive et fuldt udbygget indholdsstyringssystem, ikke kun en simpel blogplatform.

WordPress 3.0 kom med Twenty Ten, hvilket officielt afsluttede Kubricks regeringsperiode som standardtema og indledte traditionen med et nyt standardtema for hvert år, hvilket var en stor milepæl for WordPress-tema designtendenser.

WordPress Theme Design Twenty Ten

Temaet tilpasses

I 2012 bevægede udviklingen af ​​WordPress-temadesign sig i jævnt tempo. Nu hvor kommercielle virksomheder blev investeret i at se WordPress vokse, udviklede de premium-temaer med flere funktioner og funktionalitet, der gjorde det muligt for brugerne at tilpasse dem lettere via paneler i WordPress-admin.

Det var i denne periode, at Theme Customizer blev introduceret til WordPress 3.4. Tematilpasseren lader brugere foretage grundlæggende ændringer i temaer, såsom farver og baggrunde, og få vist dem før de får dem live.

Tematilpasning

Responsiv design og mobil

Omkring denne tid voksede responsivt design i popularitet, da flere og flere brugte deres smartphones til at få adgang til internettet. Tyve Tolv var første fuldt svar standardtema udformet med en mobil-første layout, så det kunne ses på en hvilken som helst størrelse enhed, fra smartphones til store HiDPI / nethindeskærme.

Twenty Twelve var også speciel af en anden grund – det var det første standardtema, der kom med en speciel hjemmesideskabelon, snarere end at tvinge brugere til at vise blogindlæg på hjemmesiden.

Tema tyve tolv

Fremkomsten af ​​builder-temaer

Tilpasning af WordPress omkring dette tidspunkt begyndte at blive lettere. Takket være Theme Customizer og de mange websteder, der har offentliggjort tutorials om, hvordan man tilpasser WordPress, kunne brugerne foretage enhver ændring af deres websted.

Det eneste problem var, brugere havde stadig brug for noget kendskab til CSS og PHP, hvis de ville foretage tilpasninger ud over de avancerede indstillinger tilgængelige med mange temaer på det tidspunkt.

Dette ændrede sig i 2013, da sidebyggerne dukkede op – og den mest kendte på det tidspunkt var Divi.

Tema Divi

Elegante temaers Divi-sidebygger var banebrydende. Det giver brugerne mulighed for at trække og slippe forskellige sektioner på en side og kontrollere alle aspekter af et websted, fra farver og skrifttyper til overskrifter og sidefødder. Det fulgte med forskellige forudbyggede layouts og kunne let integreres med WooCommerce. Det var lydhør og kunne bruges til at vise billeder med fuld bredde og video.

Divi var en øjeblikkelig succes – 965 kommentarer til meddelelsesposten bevis det! For første gang kunne hvem som helst bygge et websted uden at skulle røre ved en enkelt kodelinie.

Verden med WordPress-tema designtendenser til dette punkt havde udviklet sig fra at have evnen til at trække og slippe widgets, at trække og slippe sider, og nu trække og slippe temaer.

Magasinetemaer

Lad os stoppe et øjeblik og spole uret tilbage til 2009.

Temaregisteret var stadig ret nyt, men det voksede. Brugere downloadede tema og bidrog med deres eget tema design.

På samme tid voksede premium WordPress-temaer også i popularitet. Sammenlignet med de gratis temaer i depotet, premium-temaer bød på avancerede funktioner. Men endnu vigtigere var, at de ikke bloggede temaer. Temagepladsen var et godt sted at downloade et tema – hvis du ville have en blog.

Så startede et nyt kapitel i WordPress-tema designtendenser – magasinetemaer, som gjorde det muligt for folk at køre mere sofistikerede blogs og nyhedswebsteder med mere indhold end et traditionelt bloglayout tilladt. Disse typer temaer inkluderede ofte annonceplads, der appellerede til brugere, der ønskede at tjene penge via deres websted.

Et eksempel på et magasinetema:Synstema

Magasinetemaer var en naturlig udvikling af bloggingstemaer, der gjorde det muligt for brugere at de fleste af kategorier, tags og postformater.

Spol frem til 2014 og standard WordPress-temaet endelig fanget. Twenty Fourteen indeholdt et elegant, moderne og smukt udformet responsivt design, der gjorde det muligt for nogen at gøre deres websted til et magasin.

Se Twenty Fourteen i handling:Tema tyve fjorten

Forretnings- og porteføljetemaer

I 2015, da WordPress fortsatte med at vokse til et fuldt udbygget CMS, var den næste naturlige udvikling forretnings- og porteføljetemaer. Folk begyndte at bruge WordPress til at drive deres forretnings- og agenturwebsteder – og endda firmawebsteder – mens freelancere brugte WordPress til at vise deres porteføljer.

Det mest populære tema tilgængeligt på dette tidspunkt var Avada, som i dag stadig er det mest populære tema på ThemeForest.com.

�� Hvilket er bedre: Avada, Divi eller X-temaet?

Lanceret i 2006 hjalp ThemeForest med at fremdrage premium WordPress-temaer. ThemeForest leverede en markedsplads, hvor brugere kunne købe temaer, og samtidig tilbyde et sted, hvor udviklere og agenturer kunne sælge deres kreationer.

Tema Avada

I mellemtiden var sidebjælker mindre almindelige i forretningstemaer, som havde en tilbøjelighed til at have et horisontalt og lagdelt design svarende til Zelle tema afbildet nedenfor. Sidepladernes popularitet aftaget, efterhånden som responsivt design udviklede sig (sidebjælker var vanskelige at vise på mindre enheder). Sidepanel-mindre design, der ligner standardtypen Twenty Thirteen blev mere og mere populære.

zelle tema

Dette var også omkring det tidspunkt, hvor minimale, flade designs, som f.eks Lejlighed af Themify, blev populære blandt WordPress-tema designtendenser.

Tema udflader

Multipurpose temaer

I 2015 var multifunktionelle temaer en ting – og ThemeForest var stedet at finde dem. Spredningen af ​​multifunktionelle temaer skyldtes utvivlsomt populariteten af ​​ThemeForests enorme markedsplads, men også uafhængige premium-temabutikker. ThemeIsle s det populære Neve-tema er for eksempel enormt tilpasselig og ideelt til brug på alle slags websteder takket være dets mange indbyggede skabeloner:

ThemeIsle

Disse alsidige temaer med alt-men-køkken-vasken pakket masser af forskellige muligheder i ét tema på bagenden, mens de indeholder masser af forskellige designs i forreste ende.

I lighed med temarammer kan denne type WordPress-temadesign konfigureres til mange forskellige formål. Du kan bruge det samme tema til at oprette et e-handelswebsted, et forretningssted eller en portefølje ved blot at opdatere panelet med temaindstillinger.

For eksempel er her bare nogle af BeTheme s 400+ demoer:

BeTheme

Oprindeligt indeholdt disse temaer al den nødvendige funktionalitet, der var nødvendig for, at temaet kunne arbejde inden i selve temaet. Men så begyndte de at samle tredjeparts plugins til at håndtere enhver yderligere funktionalitet. Populære bundter inkluderer et premiumtema som Avada + Slider Revolution + Visual Composer.

Sideopbygningsplugins som Visual Composer (nu WPBakery Page Builder) blev ofte bundtet med premium-temaer, så brugerne kan tilpasse deres temaer i front-end- og preview-ændringer live.

Fuldskærm og helteoverskrifter

I 2016 blev overskrifterne større og dristigere. Først var de fuldbredde, og derefter blev de fuldskærm og indeholdt skydebilleder eller videoer.

Denne tendens i det bredere webdesignsamfund blev afspejlet i datidens populære premium WordPress-temaer, herunder Avada, X Theme, Bridge og BeTheme, som alle tilbød fuldskærms- og heltekopdesign som Salient-temaet nedenfor.

Tema vigtig

Nichetemaer

I 2017 udviklede ThemeForest og mindre uafhængige premium-temaudviklere nichetemaer. Mens multifunktionelle temaer aktiverede brugere – ofte implementere – til at oprette en hvilken som helst WordPress-side, servicerede nichetemaer specifikke brancher.

Kirker, velgørenhedsorganisationer, musikere, personlige trænere, livstrenere, advokatfirmaer, ejendomsmæglere – I skal sige det, der var et niche-tema for det.

Tema Eduma

Disse temaer blev leveret med funktioner, der var nyttige til specifikke formål. F.eks. Musikafspillere til bands, pengeindsamlingsværktøjer til nonprofitorganisationer og endda point-bordstyring til sportsklubber.

Tema sprøjt

I dag: sidebygere og blokeditor

Og nu er vi ved temaer for bygherrer og sammenlægning af Gutenberg til WordPress-kerne.

I et stykke tid var Visual Composer go-to-træk-og-slip-side-bygningsplugin til WordPress-temadesign – ThemeForest og dens bundtning af temaer sørgede for det. Divi har været en anden enormt populær løsning for brugere, der hurtigt vil bygge websteder.

Og ja, der har været mange andre lignende sidebygningsværktøjer gennem årene. Beaver Builder og for nylig Elementor har givet både brugere og udviklere mulighed for at oprette komplekse websteder ved hjælp af træk og slip. Og nu kan du endda downloade Elementor-temaer og skabeloner.

�� Elementor, Beaver Builder eller Divi? Hvilket er bedst?

Nye webstedsplatforme som Squarespace og Wix udfordrede WordPress ‘dominans som verdens mest populære CMS. Faktum er, at disse konkurrenter tilbyder brugervenlig drag-and-drop-sidebygning, som WordPress-kernen simpelthen ikke har. Nå, det havde først WordPress 5.0.

WordPress 5.0 og fusionen af Gutenberg projekt til WordPress-kode er WordPress ‘forsøg på at få fangst op, og det kan derfor appellere til brugere, der nu forventer sidebygningsfunktionalitet i webstedsplatforme.

Gutenberg blokredaktør

Som WordPress.org forklarer:

"Gutenberg er mere end en redaktør. Det er også det fundament, der vil revolutionere tilpasning og webstedsopbygning i WordPress."

Gutenberg (og Gutenberg-kompatible temaer) tilbyder en blokbaseret redigerings- og bygningsoplevelse, der giver brugerne mulighed for at oprette blogindlæg (i det mindste for nu). En blok er ethvert enkelt element af indholdet – et billede, et stykke tekst eller en YouTube-video – og disse blokke kan indsættes, konfigureres og flyttes rundt for at oprette postlayouts.

Den aktuelle standard tyve tyve var designet til at vise styrken til blokeditoren. Den har tilpassede stilarter til alle standardblokke og i modsætning til mange standard WordPress-temaer, der passer til et formål (dvs. blogging, magasiner), kan Twenty Twenty tilpasses til brug på en lang række websteder, fra porteføljer og forretningssteder til blogs og ikke- overskud.

tyve og tyve

Hvad er det næste for blokeditoren? Projektet er stadig i aktiv udvikling som et separat plugin, med planer om at fortsætte med at udvikle projektet for at give en større sidebygningsoplevelse på tværs af WordPress, ikke kun indlæg.

Konklusion

Der har været mange forskellige WordPress-tema designtendenser gennem årene, og WordPress som platform er nået langt siden 2003. Nu kan brugerne kontrollere alle aspekter af deres websteds design takket være udviklingen af ​​sideopbygningsløsninger.

Hvor vil WordPress tema design gå i de kommende år? Hvem ved. Blockeditoren er stadig ny og har en lang vej at gå. Sidebygere er blevet normen og tilbyder tilpasning, som brugere for 16 år siden kun kunne drømme om.

I mellemtiden betyder WordPress REST API, alt sammen går – WordPress er helt genkendelig på afkoblede websteder, med endda statiske WordPress-løsninger dukker op her og der.

Hvad er dine forudsigelser for fremtiden for WordPress tema designtendenser? Fortæl os det i kommentarerne herunder.

Billedkreditter:

Glem ikke at deltage i vores nedbrudskursus om at fremskynde dit WordPress-sted. Med nogle enkle rettelser kan du reducere din indlæsningstid med endda 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map