Hvad de fleste webdesignere har forkert om WordPress-temahierarki

WordPress-temadesign kan i første omgang virke temmelig skræmmende; selv for erfarne webdesignere. Det enkleste af temaerne ser ud til at bestå af flere filer, der på en eller anden måde er forbundet med hinanden.


Men den gode nyhed er dette: Der er et logisk system bag forvirringen. Hvis du er villig til at rulle ærmerne op og lære lidt PHP, kan du forvandle dine statiske HTML-design til dynamiske WordPress-websteder.

Du kan selvfølgelig bruge vores tjenester i stedet, men vi vil gerne give dig et valg!

I denne artikel vil jeg starte med at fokusere på den nøglefejl, som de fleste WordPress-temadesignere gør, når det drejer sig om at arbejde med WordPress-temaskabelonhierarkiet, og derefter fortsætte med at give dig et bredt overblik over, hvordan WordPress-temaer skal samles.

Den største hemmelighed om WordPress-temaudvikling

På trods af alle de tilsyneladende komplikationer med WordPress-temaudvikling, kan det at oprette dit eget WordPress-tema være så enkelt, som du vil have det til at være.

Hvad hvis jeg fortalte dig, at du kan oprette et simpelt WordPress-tema med kun to filer?

Disse to filer er index.php og style.css. De vil i sidste ende ikke være alt, hvad du ønsker, men de er alt hvad du har brug for.

Hvis du allerede har oprettet et statisk design med en index.html- og style.css-fil, kan du bogstaveligt talt kopiere og indsætte indholdet af hver i en ny index.php og style.css-fil, tilføje lidt ekstra information, zip filerne op i en mappe og upload den til WordPress. Hey presto – dit første WordPress-tema!

For at bevise min pointe, lad os gøre netop det. Vi starter med vores index.php-fil:

Mit første WordPress-tema

Hej Verden!

Som du kan se, bruger vi den samme basale HTML, som vi normalt ville, uden PHP i sigte. Teoretisk set er PHP valgfri når det kommer til temaudvikling, selvom du helt sikkert vil finde behovet for det, hvis du vil designe fuldt udbyggede WordPress-websteder. At udelade PHP i dine temafiler gør WordPress overflødigt.

Med hensyn til din style.css-fil behøver den kun én ting at arbejde: en stilarkoverskrift. Dette består af et par oplysninger, der giver WordPress mulighed for at identificere dit tema.

Her er et simpelt eksempel, som skal indsættes som en kommentar i din style.css-fil:

/ *

Temanavn: Mit første WordPress-tema
Forfatter: Mit navn
Beskrivelse: Mit første WordPress-tema nogensinde!
Version: 1.0

* /

Der er mange andre header-poster, der kan inkluderes i dit stilark, men kun en håndfuld er obligatorisk. Her er den komplette liste:

 • Tema Navn.
 • Tema URI. Hvis dit tema har en startside, er det her du tilføjer det.
 • Forfatter. Vær ikke genert!
 • Forfatter URI. Hvis du har et websted for personlig / portefølje, kan du linke til det her.
 • Beskrivelse.
 • Version.
 • Licens. Klik her for at lære mere om WordPress dem licensering.
 • Licens URI. Det er god praksis at inkludere et link tilbage til den licens, du vælger til dit tema.
 • Tags. Disse tags bruges i WordPress.org til at filtrere dit tema efter specifikke egenskaber (f.eks. "one-kolonne", "custom-header").
 • Tekstdomæne. Dette bruges til internationalisering / oversættelse.

(Bemærk, at dit temas navn skal være unikt. Hvis du vælger et navn, der allerede findes, opretter du en konflikt i WordPress.)

Gem din index.php og style.css-fil i en mappe, og giv den et unikt navn. Brug bindestreger i stedet for mellemrum. Når du er færdig, skal du zip filen.

Naviger derefter til Udseende > Temaer fra din WordPress-installation og klik på knappen Tilføj nyt. Fra den resulterende skærm kan du uploade og aktivere dit nye tema.

Når du har gjort det, skal du navigere til din startside, og du vil se dit første WordPress-tema nogensinde:

Dit første WordPress-websted

For at bekræfte, at dette er blevet anerkendt som et tema i WordPress, skal du bare navigere tilbage til Udseende > Temaer. Du finder dit tema opført blandt alle andre, du har installeret på dit websted, og du kan endda klikke på det for at afsløre yderligere detaljer, som du inkluderede i overskriften til dit stilark:

WordPress tema detaljer

Indrømmet, dit tema er ikke meget at skrive hjem om på dette tidspunkt, men ovenstående eksempel viser, hvor simpelt WordPress-temadesign kan være.

Det afslører også den store hemmelighed, jeg nævnte ovenfor: index.php repræsenterer ikke bare dit websteds hjemmeside (selvom det kan) – det er grundlaget for alt i WordPress-temadesign.

Introduktion til index.php og WordPress-temaskabelonhierarki

Du vil blive tilgivet for at antage, at index.php er beregnet til at være hjemmesiden til dit WordPress-websted. Det er det ikke. Det er langt mere vigtigt.

Jeg sagde ovenfor, at du kan oprette et WordPress-tema med kun to filer, hvoraf den ene er index.php. Nå, det mente jeg i enhver forstand – ikke kun med hensyn til at skabe en enkel "Hej Verden!" eksempel.

Du ser, WordPress ‘temaskabelonhierarki fungerer på en sådan måde, at hvis en mere specifik skabelonfil ikke findes, vil den standard tilbage til den næste mest’ senior ‘fil. Og gæt hvad den mest seniorfil er; hvad WordPress i sidste ende er standard til? Det er rigtigt: index.php.

For at give dig en bedre idé om, hvad jeg mener, her er en visuel repræsentation af WordPress-temaskabelonhierarkiet:

WordPress-temaskabelonhierarki

Som du kan se, er der et enormt antal skabelonfiler, der kan bruges til at opbygge et WordPress-tema – alt fra en enkelt blogindlægsside (single-post.php) til en 404-fejlside (404.php). Men det vigtigste er dette: Hvis WordPress ikke finder den mest specifikke fil, går den standard tilbage til den næste mest seniorfil.

I sidste ende fører det tilbage til index.php: WordPress til WordPress temaskabelonfiler.

Så index.php er slet ikke hjemmesiden – ideelt set ville WordPress først opsøge forsiden.php eller derefter home.php til det formål. Index.php er en sidste udvej.

Hvor skal du hen herfra?

Vi har kun ridset overfladen på WordPress-temaudvikling i denne artikel, men nu skal du vide, at hver skabelonfil i et WordPress-tema vedrører en bestemt type side, du ville se i frontend. For eksempel er et enkelt blogindlæg mest specifikt repræsenteret af single-post.php, derefter single.php og derefter index.php.

WordPress vil fortsætte med at arbejde baglæns, indtil det finder noget at hænge hatten på, men de mere specifikke temafiler giver dig en mulighed for at oprette tilpassede design og layout til de forskellige sider på dit websted.

Når du først har forstået det, kan du starte fra en enkel position (dvs. index.php) og kød dit design derfra. Som jeg sagde; kan du oprette et WordPress-tema med kun to filer, men i virkeligheden vil du få mest muligt ud af, hvad WordPress har at tilbyde og udnytte sit temaskabelonhierarki mere fuldstændigt.

Hvis du vil udforske WordPress-temaskabelonhierarkiet i flere detaljer, anbefaler jeg følgende to ressourcer:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map