Figma vs Sketch vs Adobe XD: Hvilket er det bedre designværktøj?

Hvorfor skal du passe på Figma vs Sketch vs Adobe XD? Der kan ikke benægtes, at vi i de senere år har set en monumental vækst i tilgængeligheden af ​​UI-designværktøjer. Da Sketch først kom ud, ændrede det fuldstændigt handlingen for alle designere. Blot to år efter dens første frigivelse, Sketch blev tildelt Apples Design Award.


Men Sketch er ikke den eneste anvendelse i sin art, som designere holder øje med. Figma såvel som Adobe XD har fanget hurtigt, både på skalaen til funktionerne såvel som den globale markedsandel.

I deres årlig designrapport, Avocode fandt, at Sketch udgjorde 56% af alle tilføjede designs, hvor Figma og Adobe XD delte resten af ​​procentdelen.

Det ser ud til, at den største flaskehals for Sketch er dens Mac-eneste software-tilgang. Mens Figma og Adobe XD kan bruges på Windows og endda Linux-systemer.

Derudover vil de fleste designere overveje omkostningsfaktoren. Og der er bestemt en masse rivalisering, der foregår i denne afdeling.

Figma vs Sketch vs Adobe XD

Lad os se nærmere på for at finde ud af, hvordan Figma vs Sketch vs Adobe XD sammenlignes med hinanden, og lad os tackle problemet nr. 1 først:

Prisfastsættelsen af ​​Figma vs Sketch vs Adobe XD

Kan gratis UI-designværktøjer konkurrere med betalte alternativer? Som det fremgår af denne omfattende gennemgang, ja – det kan de også. Figma og Adobe har indtaget en freemium-forretningsmodel, og det lønner sig stort.

 • Skitse sætter dig tilbage $ 99 for første gang køb. Bagefter kan du bruge deres eksisterende kunde-program til at fornye til $ 69 pr. År. En sådan licens inkluderer et års værdi af opdateringer og adgang til Sketch Cloud i et år. Studerende og uddannelsesinstitutioner kan drage fordel af en generøs 50% rabat.
 • Figma giver dig adgang gratis, hvis du er en uafhængig designer. Startplanen tillader tre projekter og ubegrænset lagerplads. For teams starter Professional-planen ved $ 12 pr. Måned med ubegrænset adgang til alt og yderligere funktioner.
 • Adobe XD leveres med en gratis startplan. Som sådan kan værktøjet bruges uden tilknyttede omkostninger for enkeltpersoner. Designteam kan få den fulde Adobe XD-oplevelse for $ 23 pr. Måned.

Platformsunderstøttelsen af ​​Figma vs Sketch vs Adobe XD

Alle tre værktøjer har deres forskelle i platformstøtte. Hvilket også bidrager meget til antallet af brugere, hvert værktøj har. Her er en oversigt over de specifikke operativsystemer, som du kan bruge hvert værktøj til.

 • Skitse. Kun tilgængelig for Mac (OS X) -brugere. Ingen undtagelse.
 • Figma. Browser-baseret! Desktop-apps tilgængelige til Mac og Windows uden offline support. Kan bruges på Linux-maskiner i browseren!
 • Adobe XD. Understøtter Mac- og Windows-systemer.

Figma vs Sketch vs Adobe XD har interessante prispunkter og tilgange. Og der er mange forskellige grunde til, at den ene er overlegen den anden.

Hvis du har en kraftfuld opsætning, kan du teknisk køre et af disse værktøjer gennem en Virtuel maskine miljø. F.eks. Mac-brugere kan installere Windows på deres Apple-enheder vha Boot Camp app.

I orden. Nu hvor vi har alle de små detaljer ude af vejen, lad os se nærmere på, hvad der gør hvert af disse UI-designværktøjer så specielle:

Skitse: intuitiv & hurtig

skitse

En af de mange grunde til, at designere elsker Sketch, er ikke kun dens klare og robuste brugergrænseflade.

Bohemian Coding, moderselskabet, er også hurtig til at skubbe nye og innovative opdateringer til værktøjet. Alene i det sidste år har der været 19 bemærkelsesværdige opdateringer. Denne form for udviklingstempo hjælper bestemt til at udjævne de tilknyttede omkostninger til Sketch.

Men alligevel er dette ikke den eneste grund til at elske Sketch. Værktøjet er berygtet populært for det Plugin-funktionalitet. Tænk på det som Package Manager til sublim tekst – du kan finde pakker, der ikke kun forbedrer din udviklingstid, men også hjælper dig med at skrive bedre kode. For Sketch er det plugins, der hjælper dig med at designe bedre og hurtigere.

Sketch vs Figma nye plugins-system

Du kan slå plugins op i forhold til gitter eller bruge plugins som Lazyboard. Med Lazyboard er det muligt at indpakke flere sketchelag inden for et enkelt Artboard, så du kan spare tid i tilpasning og andre batchopgaver.

Wrap-i-tegnebrætterGif-kilde: GitHub

I en af ​​de nyere udgivelser (Skitse 55) – Virksomheden introducerede funktioner som Copy & Indsæt SVG-kode, smart distribution og justeringer af, hvordan emner klikkes mellem netbaserede layouts.

Lad os sige, at du har denne SVG-kode (en polygon med tre sider):

Normalt bliver du nødt til at gemme dette som et .svg-dokument og derefter indlæse det inde i Sketch for at det kan gengives. I den nye version kan du bare kopiere og indsætte dette SVG-kodestykker, og det gengives automatisk som et nyt lag.

Skit SVG-kopipasta

Forvent at finde mange flere sådanne produktivitetsorienterede perler i hele Sketch.

Aflevering af specifikationer til udviklere

Vi kommer til et punkt i UI-design, hvor designere kan eksportere et helt design med en fuldt funktionel spec til udviklere. Og selvom dette ikke er tilgængeligt som en indbygget funktion til Sketch, er der tredjeparts apps og plugins til at gøre det muligt. nemlig, Zeplin blev oprettet for at gøre spec overleveringer ekstremt enkle og lette. Og med stor nøjagtighed også.

Zeplin spec overlevering

Men hvad nu hvis du vil have noget der er integreret direkte i Sketch? Se for dette Skitse mål plugin. Dette giver dig fuld funktionalitet til at oprette specifikationer til dine udviklere i realtid.

Sketch Mål spec overlevering

I dette eksempel kan du se, at plugin giver meget nøjagtige elementinformation. Herunder fontfamilie, positionering og den relevante CSS-kode, som udviklere kan bruge med det samme.

Det føles virkelig som om vi kommer til et punkt, hvor UI-designværktøjer vil være i stand til at importere fuldt funktionelle design fra get-go.

Sketch leverer et enormt ressourcebibliotek

En af grundene til, at Sketch er så tiltalende for nye og erfarne designere, er den enorme tilgængelighed af gratis designressourcer.

Skitse vs Adobe XD-ressourcer

På det Dokumentation side, har Sketch listet hundreder af forskellige sektioner for at gøre det nemt at lære denne software. Men derudover er der også steder som Sketch-appressourcer, og Skitse repo, og mange andre. Det drejer sig hovedsageligt om "open source" websteder, hvor designere kan indsende deres færdige design, som alle kan downloade.

Dette sikrer, at du aldrig behøver at starte et projekt fra bunden af. Du mangler muligvis oplysninger om, hvordan du opnår et specifikt resultat med dit design.

Sketch Repo gratis ressourcer

For dette kan du henvise til Sketch-ressourcewebsteder for at finde den nøjagtige løsning, du ønsker. Åh, og ja, licensfri!

Der er så meget mere til Sketch, der gør det til et af verdens førende UI-designværktøjer. Men når vi foretager en sammenligningsanmeldelse, så lad os se på de funktioner, der gør, at værktøjer som Figma og Adobe XD også skiller sig ud fra mængden..

Figma: browser-baseret & robust!

figma

Figma kom til scenen i 2015 med initial finansiering på $ 14M.

Med sin sømløse brugergrænseflade og slanke funktionspalette blev værktøjet hurtigt en berygtet konkurrent til lignende løsninger på området.

Designere fra mærker som Twitter, Microsoft, GitHub og Dropbox sværger af Figma som det ultimative UI-designværktøj.

Så er det fordi Figma tilbyder en gratis plan, at den fandt sådan succes så tidligt i sin køreplan? Bestemt ikke.

Værktøjet leverer flere løsninger integreret i en brugergrænseflade:

 • UI & UX-design
 • Prototyping
 • Grafisk design
 • wireframing
 • Skabeloner

Og det gør det både i browseren og i den desktop-baseret applikation. At Figma er bygget til browseren betyder, at Linux-brugere også kan bruge Figma på deres Unix-baserede systemer. Et massivt plus!

Du behøver heller ikke at investere meget tid i din designproces. Figma tager sig af dette gennem sin Skabeloner udbud. Dette er wireframes, flowdiagrammer, diagrammer, historiekort og fulde on-website-skabeloner, der er forberedt lige til dig.

Figma gratis skabeloner

Her har du en færdiglavet SaaS-webstedskabelon, som du straks kan redigere og optimere efter din smag. Sådanne skabeloner (lag, grupper osv.) Kan også gemmes til senere brug for lettere import.

Figma giver plads til fri plads på din harddisk

Det fine ved Figma er, at du ikke behøver at gemme noget på din computer. Alle filer gemmes i skyen og er tilgængelige overalt. Som en Sketch eller endda Adobe XD-bruger har du måske det blevet vant til 50 GB + mapper af designfiler. Dette er ikke længere tilfældet med Figma.

Figma vs Sketch filhåndtering sammenligning

Som vist her daterer filer fem måneder tilbage og er stadig tilgængelige på et øjeblik. Uanset hvilket mindste element du har brug for fra et andet stykke design, kan du få adgang til det på få sekunder og bruge det i dit aktuelle projekt.

Realtidssamarbejde

Det mest berømte træk ved Figma er måske dens samarbejdsværktøjer. I hjertet af at arbejde med flere mennesker er samarbejde. I de gamle Photoshop-dage skulle du sende uendelige revisioner til dine kolleger bare for at komme på den samme side. Med Figma er samarbejde både kraftfuldt og øjeblikkeligt!

Figma samarbejdsværktøjer

Sådan løser Figma realtidssamarbejdsopgaver:

 • I en kommentar. Brug grænsefladen til at vælge en kommentarfane og straks sende nogen et link til din kommentar. Markøren kan efterlades nøjagtigt på det område, du kommenterer.
 • Multi-folk redigering. Rediger en fil sammen med flere personer og se deres handlinger i realtid. Redigering af flere personer kan også deaktiveres, når du selv arbejder på en funktion.
 • Copywriting. Hvis du har en separat tekstforfatter eller en indholdsredigerer, kan du give dem adgang til at skrive deres kopi sammen med dit arbejde i realtid.
 • Platformdiversitet. Fordi Figma fungerer i browseren, kan dine medarbejdere deltage i, om de bruger et Mac-system, en Linux- eller Windows-maskine. Det er virkelig frihedsgivende!

For det meste forlader Figma både Sketch og Adobes XD for langt bagefter til at blive betragtet som pålidelige alternativer til realtidssamarbejde.

Den browserbaserede UI muliggør problemfrit samarbejde uden behov for at forberede det individuelt. Jeg forventer, at lignende funktioner vil blive introduceret i andre værktøjer i den nærmeste fremtid!

Adobe XD: fejlfri brugergrænseflade & UX-design

Adobe XD

Adobe er ikke ofte forbundet med den gratis priskode. Virksomheden har et berygtet ry for at tilbyde produkter i verdensklasse til premium priser.

Men det ser ud til, at selv Adobe indser, at det er nødt til at gøre noget for ikke at tabe på en massiv markedsandel for designere over hele verden. Og deres svar er at gøre Adobe XD til et gratis UI-designværktøj.

Ligeledes andet end at tilføje nye funktioner, Adobe har også holdt sig optaget for at gøre XD så tilsluttet som muligt. Plugins gør alligevel det lettere at opnå de bedste resultater hurtigere.

Adobe XD-pluginsFotokilde: Adobe

En masse af de eksisterende Sketch-plugins er allerede blevet portet til XD, men som et uafhængigt værktøj – XD tilbyder også integrationer med velkendte tjenester som Trello, Google Sheets, Airtable og mange andre.

Design og prototype let

Adobes fokus med XD ser ud til at gøre tingene lette og intuitive. Fra at oprette et nyt projekt til at styre prototyper er de fleste funktioner kun et klik væk.

Prototype og design med Adobe XD

Når du vælger en projekttype (Web / Telefon / Tablet), kan du straks begynde at arbejde på dit design. Aktiver til dit projekt kan enten forudindlæses eller deles af andre XD-brugere i dit team.

Adobe XD-aktiver

Dette gør det også nemt at følge med i alle eksisterende designspecifikationer, som dit team arbejder med. Brug mindre tid på at finde filer og mere tid på at designe!

Adobe XDs samarbejdsfunktioner er fair

Når du samarbejder, tilbyder Adobe to valg: arbejde sammen om et sky-dokument eller upload et dokument fra din pc. Den tidligere mulighed gør samarbejdet hurtigere. Og det er også ekstremt let at invitere nye mennesker.

Adobe XD-samarbejdsfunktioner

I øverste højre hjørne af dit værktøj har du knappen Del. Her finder du flere måder at dele dine XD-designs på.

Indstillingerne er:

 • Inviter til redigering
 • Del til gennemgang
 • Del til udvikling
 • Optag video

Så i eftertid er det alle muligheder, der er skræddersyet til en glattere design-arbejdsgang. XD kan automatisk forstå det specifikation, du bruger, så du kan sende det videre til udviklere. Yderligere kan du optage en video for at vise enhver specifik funktion af det, du bygger. Sidstnævnte er praktisk til hold, der mest arbejder i fjerntliggende miljøer.

Adgang til Adobes enorme ressourcenetværk

Adobe er mærket bag enorme hits som Photoshop, Illustrator, men også Behance, Spark, Adobe-skrifttyper og Adobe Stock. Dette er alle ressourcebaserede sider, som du kan bruge direkte med Adobe XD.

Så lad os sige, hvis du har det Adobe-skrifttyper abonnement aktivt, kan du blot synkronisere alle de tilgængelige skrifttyper med dit XD-dashboard. Dette giver dig adgang til tusindvis af interessante, unikke og designdefinerende skrifttyper i din håndflate.

Adobe XD tilbyder Adobe Creative Cloud

Dommen: Figma vs Sketch vs Adobe XD

Så det er her, vi afslutter vores Figma vs Sketch vs Adobe XD-gennemgang.

Alle tre værktøjer er yderst velegnet til moderne designerbehov. Jeg vil sige, at Sketch er et stort tab her, fordi det kun er tilgængeligt for Mac-brugere. Og som sådan lader det værktøjer som Figma og Adobe XD innovere ud over de grundlæggende fornødenheder.

I slutningen af ​​dagen, hvis dit værktøj gør noget bedre end det andet, er det ofte nok af en grund til at skifte. Den browserbaserede tilgang, Figma har taget, er også noget at se. I min cirkel af designervenner er det altid Figma, der får den største ros.

Og hvad angår Adobe XD – jeg synes, Adobe er i et godt sted lige nu. De har en masse fleksibilitet til at forbedre deres værktøj og tilføje nye funktioner. Ikke desto mindre er deres tredjepartsintegrationer også stedet, hvilket gør det til et sundt valg for teams, der konstant søger at ændre eller justere ting.

Hvis vi virkelig skal rangordne disse tre, skal det være sådan:

 1. Figma ��
 2. Skitse ��
 3. Adobe XD ��

Da alle tre værktøjer er tilgængelige gratis eller enten som en prøve, er der intet, der forhindrer dig i at finde det perfekte match til dig. Efter at have arbejdet hver for sig, kan jeg forholde mig til det faktum, at arbejdsgange føles anderledes fra det ene værktøj til det andet.

Glem ikke at deltage i vores nedbrudskursus om at fremskynde dit WordPress-sted. Med nogle enkle rettelser kan du reducere din indlæsningstid med endda 50-80%:

Layout, præsentation og redigering af Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map