Väriteorian käyttö web-suunnittelussa

Aikaisemmassa viestissä keskustelimme väriteorian taustalla olevasta käsitteestä tavalla, joka liittyy valkoiseen tai negatiiviseen tilaan.


Väriteoria kertoo meille, että eri värit toimivat yhdessä – tai eivät tee – tietyistä syistä. (Katso väriteorian perusteellisempi määritelmä Tämä artikkeli NYU: sta.)

Vaikka et ehkä ajattele kuinka väri vaikuttaa blogiisi käyviin, verkkosivujen suunnitteluprosessin aikana suunnittelija pitää tätä erittäin tärkeänä osana täydellisen verkkosivuston luomisessa.

Kuinka väri saa meidät tuntemaan

Katso tätä väripalloa:

keltainen

Mitä se saa sinut tuntemaan?

Entä tämä lohko:

sininen

Tuntuiko sinusta erilaisuus katsoessasi esimerkkiä A kuin mitä katsoit esimerkkiä B?

Jos näin on, se ei ole yllätys.

 • Keltainen on sähköistä, energistä.
 • Vaaleansininen on rauhoittava.

Värillä on merkitystä. Meillä kaikilla on vaistollisia psykologisia assosiaatioita tietyillä väreillä. Jotkut näistä ovat yleiset psykologiset yhdistykset värin kanssa, kun taas toiset ovat elämämme kontekstin luomia yksilöllisiä yhdistyksiä. Jopa käytetyllä varjolla on merkitystä. Pehmeämpi sinisen sävy herättää rauhoittavia tunteita, kun taas vahvemmat sävyt osoittavat voimaa.

Kolme väriluokkaa

On todennäköistä, että olet oppinut väriteoriasta ala-asteen taiteen luokan aikana; Jos olet unohtanut suuren osan siitä, ellet työskentele graafisen suunnittelun parissa!

Väripyörä sisältää kolmen tyyppisiä värejä:

 1. ensisijainen
 2. toissijainen
 3. Tertiäärinen

Päävärit ei voi luoda sekoittamalla muita värejä toisiinsa.

Toissijaiset värit muodostuvat sekoittamalla kahta pääväriä: sininen ja keltainen tekevät vihreästä, punaisesta ja keltaisesta oranssiksi.

Tertiääriset värit saadaan yhdistämällä ensisijaiset ja toissijaiset värit: sinivihreä tai puna-oranssi.

Verkkosuunnittelijat käyttävät tämäntyyppisiä värejä tunteiden herättämiseen blogin suunnittelussa.

Komplementtivärit

Suunnittelun hallitsemiseksi sinun on myös ymmärrettävä, mitkä värit näyttävät hyvältä yhdessä. Lisävärit löytyvät väripyörän vastakkaisilta puolilta toisistaan. Yhdessä käytettäessä nämä värit ovat kontrastia toisiinsa nähden, antaen malleillesi elävän ilmeen. Näitä täydentäviä värejä voidaan käyttää myös parantamaan tiettyä tunnetta tai kerrostamaan muita tunteita sen tärkeimmän tunteen päälle, jonka haluat antaa vierailijalle. Voit esimerkiksi käyttää punaista toimintakehotuspainikkeissa välittääksesi kiireellisyyttä ja yhdistämällä sen vihreisiin koko asettelussa antaaksesi kävijöille turvallisuuden tunteen.

Voit käyttää työkalua kuten Värilaskin Sessions-yliopiston verkkosivustolta löytääksesi täydelliset täydentävät värit suunnitteluprojektiisi.

Luo blogin mieliala väreillä

Haluatko tietää, mitä värejä tyyppeihin liittyy? Tässä on kätevä opas:

 • Punainen – Lämmin, sähköinen, energinen. Suuri aksentti liikkeen luomiseen.
 • Sininen – Rauhoittava, vahvuus, ammattimainen. Matka- tai rentoutumissivustot toimivat hyvin tämän varjostuksen kanssa.
 • Keltainen – Jännittävä ja sähköinen. Liian paljon voi häiritä sivuston toimintaa, joten käytä sitä korostuksissa.
 • Oranssi – sähkö; selaimet näyttävät kuitenkin tämän sävyn eri tavalla, joten kiinnitä sitä aksenttiin. Vihreä – viileä, rauhoittava, ammattimainen; hyvä sivustoille, jotka viittaavat luontoon, talouteen ja liiketoimintaan.
 • Musta – Voimaa ja voimaa. Vaikka mustaa on käytetty päävärinä web-suunnittelussa, se voi myös rasittaa lukijan silmiä.
 • harmaa – Voidaan käyttää voimaan, rauhallisuuteen, voimaan, auktoriteettiin. Upea sävy sisällytettäväksi useimpien muiden värien kanssa; harmaata käytetään nykyään paljon web-suunnittelussa.
 • Valkoinen – Vaikka se saattaa tuntua tarpeettomalta väriltä web-suunnittelussa, älä unohda mitä sanoimme valkoisesta tai negatiivisesta tilasta. Lukijasi tarvitsevat joitain valkoisia alueita, joten muu sivusto tulee keskittymään. Ilman tätä tyhjää tilaa todennäköisesti hämmentää lukijoitasi, ja he todennäköisesti kääntyvät pois.

Muutama esimerkki käytössä olevasta väriteoriasta

Osoittaaksemme, kuinka väriteoriaa käytetään web-kehityksessä, mikä olisi parempi kuin tarjota muutama visuaalinen kuva?

Ehkä tunnetuin esimerkki verkkosivustosta, joka käyttää sinistä väriä turvallisuuden ja luottamuksen tunteen herättämiseen, on Facebook:

Väriteorian käyttö web-suunnittelussa: Facebook

Luonnolliset herätykset, terveellisesti elävä aikakauslehti, vihreiden ja blues-yhdistelmän avulla antaa lukijoille rauhallisen ja energisen mielentilan. Siellä on myös pieni roiske oranssia rohkaistakseen toimintaan.

Luonnolliset herätykset

Oi Polloi on verkkokauppasivusto, joka käyttää erilaisia ​​eläviä värejä vetääkseen asiakkaat myymälöinsä. Alun perin niiden värimaailma saattaa tuntua kaoottiselta, mutta lajike on tarkoituksellinen: se edustaa heidän myymälöissään saatavaa laajaa tuotemerkkiä.

Oi Polloi

Lopullinen neuvo

Jos verkkosivustosi ei saa haluamaasi pitoa, väri on hyvä todennäköisyys osa ongelmaasi. Ota aikaa ymmärtääksesi todella sitä, mitä haluat ihmisten tuntevan saapuessaan verkkosivustoosi, ja rakenna sitten uusi malli, joka käyttää värejä, jotka on valittu herättämään näitä tunteita..

Saat lisätietoja bloggaamisen perusteista tutustumalla artikkeleihimme 5, jotka sisältävät loistavan blogin suunnittelun, ja koko oppaan blogin perustamiseen.

Älä unohda liittyä kaatumiskurssillemme WordPress-sivustosi nopeuttamiseksi. Joillakin yksinkertaisilla korjauksilla voit vähentää latausaikaa jopa 50–80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map