UI vs UX: Mikä on ero käytännön näkökulmasta

UI vs UX: Mikä on ero käytännön näkökulmasta

UI vs UX: Mikä on ero käytännön näkökulmasta
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Termejä UI ja UX (suunnittelu) käytetään hyvin usein keskenään. Jopa siihen pisteeseen saakka, kun monet ihmiset / suunnittelijat / asiakkaat viittaavat heihin "UI / UX-suunnittelu" – eräänlainen all-in-one-yhdistelmä.


Tämä ei ole täydellinen, ja varsinkin jos yrität selvittää UX-arvoituksen yrityksellesi ja tuotteellesi ensimmäistä kertaa. UX- ja UI-ongelmat ovat ratkaisevan tärkeitä riippumatta siitä, myytkö laajennuksia / teemoja WordPress-tilassa, rakennat sovelluksia, ohjelmistoja vai edes myydät fyysisiä tuotteita.

Ensimmäinen asia, joka meidän on asetettava suoraan, on se, vaikka se kuulostaa tavallaan selvältä ja ennustettavalta Käyttöliittymä ja UX eivät ole samoja.

Myönnetään, että ne eivät ole täysin erilaisia ​​toisistaan, kun olemme päässeet olemukseen, mutta ne eivät todellakaan ole samoja!

UI vs UX

Tässä viestissä aiomme puhua eräistä UI: n ja UX: n välisistä eroista, mitä nämä käytännössä tarkoittavat, kuinka luoda hyvä käyttöliittymä ja luoda asianmukainen UX ja paljon muuta.

Mutta ensin:

UI vs UX: mikä on todellinen ero?

Tämä on kiireellisin kysymys.

Minusta helpoin tehtävä on yksinkertaisesti osoittaa sinut joihinkin määritelmiin ja antaa sinun salata ne itse, mutta tämä ei oikeastaan ​​tee oikeuteen liittyvää aihetta..

Aloitetaan perusasioista, vaikka tiedätkin ne jo nyt:

 • Käyttöliittymä tarkoittaa käyttöliittymää ��
 • UX on käyttäjän eXperience ��

Siinä kaikki on hienoa ja dandy, mutta mitä nämä kaksi termiä tarkoittavat käytännössä?

 • Käyttöliittymä on se, mitä voit nähdä edessäsi – käyttöliittymä, jota käytät vuorovaikutuksessa jonkin asian kanssa (tuote / sovellus / auto).
 • UX kuvaa koko kokemuksen saat seurauksena vuorovaikutuksesta jonkin asian kanssa.

Antaessasi vain esimerkin, autosi käyttöliittymä on ohjauspyörä, polkimet, vaihtaja, se on jokainen auton osa, jonka kanssa voit olla vuorovaikutuksessa. UX on kokemus, jonka saat ajon aikana.

Tarkentaaksesi käyttöliittymän ja UX: n välistä suhdetta voimme ajatella sitä seuraavasti:

UI vs UX

UI: n rooli on merkittävä, mutta se on silti vain yksi UX: n osista.

Avain UX-ajatteluun: "G" sana

"G" sana kuten tavoitteissa ��.

On vaikeaa – tai enemmän kuin mahdotonta – ajatella UX: ää, kun et tiedä mitä todella haluat saavuttaa.

Siellä tavoitteet astuvat peliin.

Tavoitteilla on kaksi makua:

 • �� tavoitteesi – liiketoiminnan tavoitteet
 • �� käyttäjän tavoitteet – mitä käyttäjät haluavat saavuttaa työkalulla + miksi

Hyvän UX-suunnittelun avain on ymmärtää näiden kahden alueen leikkaaminen.

Ensinnäkin työskentely käyttöliittymien kanssa, käyttäjän tekemä vuorovaikutus työkalusi kanssa tai jopa tarkat ominaisuudet, jotka haluat toimittaa, voidaan tehdä vasta, kun olet päättänyt, minkä tyyppisen käyttäjän haluat tavoittaa ensisijaisesti.

"Sinun on valittava kohde" saattaa kuulostaa kliseisiltä markkinointiasioilta, mutta oikeasti ei ole muuta tapaa aloittaa suunnittelusi tuotteesi UX: lle..

UX jäljittää aina käyttäjän ja asia * he * haluavat saavuttaa annetulla työkalulla. Kyse on sellaisesta kokemuksesta, joka * heillä on matkalla * tavoitteeseensa. Mutta tietämättä, mikä tämä tavoite todella on, et voi tehdä hyviä UX-päätöksiä viedäksesi käyttäjä sinne.

Joten aloita määrittelemällä ihanteelliset kohdekäyttäjät, heidän ominaisuudet, mikä ongelma he haluavat ratkaistavan – että työkalusi voi ratkaista heidän puolestaan ​​jne. ��

Määritä tällä tavoin yrityksesi tavoitteet käyttäjän tavoitteiden päälle. Kuinka käyttäjien tavoitteiden ratkaiseminen voi viedä sinut kohti omia tavoitteitasi? Kuinka voit tuottaa tuloja antamalla käyttäjillesi parhaan mahdollisen työkalun? Ja niin edelleen.

Kun nämä vastaukset on selvitetty, alat saada käsityksen suuntaan, jota UX-suunnittelusi tulisi seurata. Ja tämä puolestaan ​​tekee käyttöliittymän rakentamisen helpommaksi ja vaatii paljon vähemmän arvaamista.

Tämä "palaa tavoitteisiin" malli on myös jotain, joka voidaan nähdä Don Normanin ja Jakob Nielsenin elokuvissa alkuperäinen julkaisu UX: sta ja UI: n ja UX: n aiheesta:

"On tärkeää erottaa kokonaisvaltainen käyttökokemus käyttöliittymästä (UI), vaikka käyttöliittymä on selvästi erittäin tärkeä osa suunnittelua. Tarkastele esimerkiksi verkkosivustoa, jossa on elokuvien arvosteluita. Vaikka käyttöliittymä elokuvan löytämiseksi on täydellinen, UX on huono käyttäjälle, joka haluaa tietoa pienestä itsenäisestä julkaisusta, jos taustalla oleva tietokanta sisältää vain elokuvia suurimmista studioista."

Katso myös tämä tapaustutkimus New York Times -sovelluksen uudelleensuunnittelusta. Se menee yli yksinkertaisen yksinkertaisen, "saada asiat näyttämään paremmalta" mentaliteetti. Se alkaa kysymällä peruskysymyksiä, kuten, "Kuinka ihmiset tarkistavat uutiset tällä hetkellä?" Siinä tarkastellaan mahdollisia käyttäjän haastatteluja; käyttää jopa empatiakarttaa. Kaikki tämä pyrkimyksenä tehdä UX: stä parempi ja tehdä käyttöliittymästä sen tekemisen ensisijainen ase.

ny kertaa

Pitäisikö sinun ajatella UX-ensin tai UI-ensin?

Tämä on hankala kysymys. Se on kuin vertaamalla niitä. Aloitetaan siis muualta:

Yksi syy siihen, miksi monet ihmiset ajattelevat UX: tä ja UI: ta yhdessä – jopa kun he tietävät eron -, johtuu siitä, että UI on matalaan roikkuva hedelmä ja ilmeisin asia, jonka kanssa työskennellä, kun tavoitteena on parantaa tuotteesi UX: tä..

UI, enemmän kuin mikään muu, on valtava vaikutus UX: ään. Ja koska se on myös helpoin työskennellä, käyttöliittymää käsitellään usein ainoana asiana, josta sinun on huolehdittava, jos haluat hyvää UX: ta..

Ja itse asiassa on vaikea kiistää tätä päättelyä. Loppujen lopuksi, jos autossasi on ohjauspyörä, jonka halkaisija on vain 2 tuumaa, koko auto on käyttökelvoton ja koko UX menee viemäriin – riippumatta siitä, mitä muuta on tehty ajokokemuksen parantamiseksi.

Tämä tarkoittaa, että UI: n katastrofaaliset virheet tappavat tehokkaasti UX: n. ⚔️ Sitä ei voida kiertää.

Kun mietit asiaa, emme oikeasti "työskennellä UX: llä." UX on monien pienempien osien summa, joten jokaista päätöstä on tarkasteltava UX-objektiivin kautta. Mutta UX itsessään ei ole asia, johon tehdään työ tai jota voidaan ruiskuttaa.

Se mitä tulee, on, että työskentelet todennäköisesti ensin käyttöliittymässäsi. Ja se on okei, mutta tärkeä asia muistaa on, että käyttöliittymä on aina osa suurempaa UX-kuvaa ja jokainen käyttöliittymäpäätös on jäljitettävä UX: ään..

Tässä on a hieno tapaustutkimus kuinka Lyft suunnitteli sovelluksensa UX-pohjaisten periaatteiden ja päätöksenteon perusteella. Vaikka suurin osa näkemästämme on pinnalla – käyttöliittymässä, muutosten ydin tapahtui UX: n uudelleenarvioinnin ja käyttäjän matkan eri näkökohtien suunnittelun avulla sovelluksen avulla ensimmäisten periaatteiden sekä liiketoiminnan ja käyttäjän päätavoitteiden perusteella. . UI-muutokset, kun tarkastelemme niitä tyhjiössä, eivät ole edes niin merkittäviä, mutta ne auttavat käyttäjää pääsemään tavoitteisiinsa tehokkaammin, ainakin Lyft mukaan.

lyft-tutkimus

Yleiset väärinkäsitykset UI: n ja UX: n kanssa

Tarkastellaan joitain yleisiä väärinkäsityksiä käyttöliittymän ja UX-maailman välillä ja yritetään löytää parempi tapa ajatella näitä asioita.

"Oliko UI vs UX edes asia aiemmin?"

Lyön vetoa, että ohjelmistokehittäjät 20 vuotta sitten eivät viettäneet liikaa aikaa ajatellen käyttöliittymää vs. UX: ta. Tai pikemminkin he tekivät, mutta he vain eivät käyttäneet näitä termejä kuvaamaan sitä.

Xerox esitteli Alto-tietokoneessa alkuperäisen graafisen käyttöliittymän, joka juontaa juurensa 1980-luvulle.

Xerox Alto
Xerox-työasemat

Yllättäen se on ikääntynyt huomattavasti hyvin. Voit silti nähdä kaikki elementit, ja tärkein tehtävä näyttää olevan suoraviivainen. Ei ole häiriötekijöitä, ei turhia elementtejä. Tosiasiallisesti tämä käyttöliittymä on kaikkea liiketoimintaa!

Myönnettiin, että myös aikaisempien ohjelmistojen tehtäviä oli helpompi määritellä, ja kohderyhmien etsiminen oli intuitiivisempaa. Esimerkiksi jollekin, joka työskenteli alkuperäisten tekstinkäsittelyohjelmien parissa, kohderyhmä oli todennäköisesti, "toimisto ihmiset kädet."

Tavoitteiden selvittäminen ei ollut myöskään liian vaikeaa. "Parempi kirjoituskone. Tietokoneellasi."

Mutta kun tarkastelemme ohjelmistotyökalujen rakentamisen varsinaista prosessia, se ei ollut paljon erilaista. UX oli edelleen avain selvittää.

Meillä oli myös markkinoiden johtajia – tai pikemminkin ajattelijoita – jotka auttoivat meitä valitsemaan yleinen suunta seurata ja huomauttivat hyvät käyttöliittymäratkaisut, jotka todennäköisesti toimivat myös muissa skenaarioissa.

Kuten luulit, Applella oli tärkeä rooli graafisten käyttöliittymien etenemisessä ja merkityksessä.

Alkuperäinen Macintosh, julkaistu vuonna 1984, esitteli hiiripohjaisen käyttöliittymän, jossa korkein vuorovaikutus koneen kanssa perustui sovelluksen valitsemiseen hiirellä (osoita ja napsauta) ja sitten vuorovaikutukseen itse sovelluksen kanssa eri tavoin..

Pian sen jälkeen tietokonehiiristä tuli asia. Muut graafiset käyttöliittymät seurasivat esimerkkiä.

Apple Macintosh Desktop

Ja meidän ei tarvitse etsiä kaukana esimerkkejä myös verkkomaailmasta, WordPress on ollut käyttöliittymän eturintamassa määrittelemässä, miten nykyaikaisen CMS: n pitäisi toimittaa sen tärkeimmät ominaisuudet helposti ymmärrettävällä tavalla.

WordPress 5.0 -hallintapaneeli

"Kuinka ratkaista rikkoutunut käyttöliittymä?"

Tarkasteltaessa nykyaikaisia ​​sovelluksia, työkaluja ja ohjelmistoja yleensä, meidän on todettava, että vähemmän on enemmän.

Tai pikemminkin sitä "vähemmän on enemmän" asenne johtuu laser-keskittymisestä ihanteellisiin käyttäjiisi.

Otetaan esimerkiksi sähköpostityökalut. Takaisin kun Outlook oli vuoren kuningas, tarvitaan hyvä sähköpostityökalu, jotta kaikki kellot ja pillit olisivat mahdollista. Mitä enemmän ominaisuuksia oli, sitä parempi työkalu oli.

Se ei ole enää sellainen.

Parhaat sähköpostityökalut ovat yksinkertaisia, keskittyen pieneen joukkoominaisuuksia ja kohdistuen tietyntyyppisiin käyttäjiin.

Huolimatta siitä, haluatko vain oman yksinkertaisen sähköpostityökalun vai käytätkö sähköpostisi työkalua tehtävien hallinnoijana vai haluatko sen auttavan tuottavuudessa ja sähköpostien siirtämisessä päivittäisen ohjelman perusteella, sinulla on yksittäisiä sovelluksia, jotka auttavat sinua tehdä. Ne ovat laserkeskeisiä. Nykyään ei ole mitään syytä käyttää “all-it-all” -työkaluja, koska ne johtavat useimmiten häiritsemiseen.

sähköpostisovellukset

Joten täytyy ratkaista rikkoutunut käyttöliittymä? Yksinkertaista sitä. Palaa takaisin käyttäjän päätavoitteeseen ja kuinka voit auttaa häntä ratkaisemaan sen. Poista kaikki muu, joka ei tee tavoitteen saavuttamisesta helpompaa.

"Kenen pitäisi tehdä UX joukkueessasi?"

Kenen tehtävänä on käsitellä UX?

Onko se suunnittelijan oma?

Onko se ohjelmistokehittäjän oma?

Vai onko se mitä "koko pinokehittäjä" otsikko on?

Et tule olemaan onnellinen, mutta oikea vastaus on kaikkien vastaus.

Katsokaa sitä kaaviota, jonka jaoin alussa – UX: n elementtejä. Siellä on liian monia asioita, jotta yksi henkilö voi käsitellä niitä yksin.

Samalla UX: n tarkoitus ei ole heittää asioita aidan yli, kun olet tehnyt heidän kanssaan, jotta toinen henkilö voi poimia sieltä. Ponnistelujen on oltava paremmin yhteydessä toisiinsa.

Aloita jälleen yrityksesi ja käyttäjän tavoitteiden määritelmistä. Työskentele sieltä. Kaikkien on oltava mukana ja ajateltava aina esimerkiksi, "Kuinka nyt työskenteleväni vaikuttaa käyttäjän kokemukseen?"

"Kuinka mitata UX?"

UX: ta on vaikea määrittää tai mitata. Voit mitata vain käyttäjän ja yrityksesi puolella määrittelemiäsi yksittäisiä tavoitteita.

On itsestään selvää, että jos lyöt merkkejäsi ja käyttäjät lyövät heidän omiaan (arvioitaksesi asennuksia, käyttäjien lukumäärää tai muita asettamasi mittareita), niin UX: n myös pääsee oikeaan suuntaan.

"Tuotteeni UX on huono; mitä voin tehdä nyt?"

Valitettavasti et voi ruiskuttaa parempaan UX: ään. Jos et saavuta tavoitteitasi, tuotteesi ei saa hyvää palautetta käyttäjiltä, ​​etkä yleensä ole tyytyväinen tuloksiin, voit palata vain takaisin piirustuspöydälle.

Arvioi uudelleen tavoitteesi, käyttäjän tavoitteesi ja tapa, jolla yhdistät nämä kaksi toisiinsa.

Työkalut, joita käytetään parannettaessa UX: tä

On olemassa kolme ensisijaista työkalua, joiden avulla voit arvioida UX: n suunnittelusuuntasi ja auttaa tekemään oikeita päätöksiä:

 • A / B-testit
 • käyttäjäkyselyt ja kyselyt
 • analytiikka ja data

Tilaus ei ole sattumanvarainen. A / B-testit ovat tärkein ase arsenaalissasi. A / B-testeillä voit laittaa kaksi erilaista versiota osasta käyttöliittymääsi toisiaan vastaan ​​ja nähdä, mikä antaa parempia tuloksia tärkeissä UX-indikaattoreissasi ja tavoitteissasi.

Tärkeä yksityiskohta A / B-testeissä on pitää kiinni vain A: sta ja B: stä – kahdesta muuttujasta – eikä muuttua useamman elementin ympärillä, koska se hämärtää tuloksia ja tekee mahdottomaksi erottaa yksittäisiä muutoksia, jotka tekevät merkin.

Käyttäjätutkimukset ja kyselyt voivat myös kertoa sinulle paljon. Käyttäjille yksinkertaisten kysymysten esittäminen voi olla tiedon kultakaivos. Jos rakennuksesi on räätälöityä sovellusta, palautteen kerääminen voi olla vaikeampaa, mutta verkkosivustolla voit käyttää yksinkertaista kyselytyökalua, kuten ne, lueteltu täällä.

Lopuksi, raakatiedot ja analytiikka antavat sinulle kolikon kvantitatiivisen puolen. Heidän kanssaan voit nähdä, kuinka UX- tai UI-muutoksesi muuttuvat todellisiksi käyttökohteiksi / tulokseksi / muuksi, mitä muuttujat ovat.

Kaikkien näiden työkalujen avulla voit parantaa prosessejasi tehokkaasti ja arvioida, onko käsitys tavoitteistasi oikea.

Sovita ja toista!

�� UX-suunnittelussa ja työsi tulosten testaamisessa on paljon muuta, mutta yllä olevat kolme menetelmää ovat helpoin aloittaa. Lisätietoja käyttöliittymän vs. UX-testauksesta lukemalla nämä:

UI vs UX, pääpeli

Jotkut suunnittelijat suuttuvat, kun käyttöliittymän ja UX: n aihe nostetaan esiin. He sanovat, että nämä kaksi eivät ole täysin toisiinsa liittyviä ja että niistä ei tule keskustella yhdessä. Rehellisesti sanottuna emme välttämättä ajattele toisiaan ilman toisiaan.

Käyttöliittymä on yksinkertaisesti ensimmäinen asia, jolla voimme työskennellä osana UX-suunnittelua. Se on alin roikkuvat hedelmät ja helpoin ymmärtää, helpoin virittää ja helpoin mitata.

Joten pysykäämme rauhallisena ja jatkakaamme. Käyttöliittymä ja UX ovat erilaisia, mutta osa samaa tarinaa.

Tai ehkä olen väärässä? Mikä on käyttäjän käyttöliittymä vs. UX? Jaa kommentteihin.

Kuvahyvitykset:

Älä unohda liittyä kaatumiskurssillemme WordPress-sivustosi nopeuttamiseksi. Joillakin yksinkertaisilla korjauksilla voit vähentää latausaikaa jopa 50–80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector