Mitkä ovat parhaimmat fontit logoille? 10 vaihetta täydellisen + 23 tyylikkään kirjasimen löytämiseksi

parhaat logot fontit


Logot parhaimpien kirjasinten selvittäminen ei välttämättä ole helpointa. Esimerkiksi jopa DaFont.com-hakemistossa luetellaan huikeat 36 000+ fonttia enemmän. Ja se ei todellakaan ole kaikkea muuta, mitä siellä on saatavilla. Voit todennäköisesti löytää yhtä monta kirjasinta muista paikoista tai jopa enemmän.

Joten miten päästä läpi läpi kaiken tämän runsauden ja löytää parhaat fontit logoille, jotka todennäköisimmin toimivat projektissasi? Tässä on viesti, joka meillä tänään on sinulle. Käymme läpi kaikki erityispiirteet, jotka tekevät laadukasta logofonttia, ja luetellaan joukko suosituksia aloittamiseksi.

Ja okei, tiedän, että saatat suhtautua skeptisesti ajatukseen kokonaisuutena. Loppujen lopuksi yrityksen logo on hyvin yksilöllinen ja omaperäinen projekti, joten etsitään yleistystä kuten "parhaat logot fontit yleisesti" näyttää outolta, mutta ota kanssani, puhumme siitä.

Toisessa huomautuksessa, niin kauan kuin voi olla vaikeaa soittaa valintaan parhaita fontteja logoille, huonoimpien kutsuminen on melko suoraviivaista. Sarjakuva Sans paljon? Tai ehkä vaikutus? Papyrus? Älä käytä näitä kirjasimia. Koskaan! ��

Kuinka aloittaa parhaiden fonttien etsiminen logoille?

Aloitetaan siitä, mitä et tee. Eikä saa kirjasinta puhtaasti siksi, että pidät siitä miltä se näyttää. Tämä on ansa, josta on helppo pudota. Kokeile sen sijaan ajatella sitä tällä tavalla:

Etsimäsi ei ole fontti sinulle, vaan asiakkaillesi. Fontin on resonoitava heidän kanssaan jopa enemmän kuin tarvitaan resonoimaan kanssasi.

Vaikka annan teille joitain fontti-esimerkkejä matkan varrella, on kuitenkin hyvä idea keskittyä ensin määrittelemään, mikä tuo täydellinen kirjasin on "tuntuu siltä" sinulle.

Aloita luettelemalla ensisijaiset arvot, jotka brändisi haluaa omaksua, nichesi pääpiirteet, ja määrittele myös täydellinen asiakas / asiakaspersoonasi.

Tämä saattaa kuulostaa tarpeettomalta askelta enemmän "toiminta-keskitetty" keskuudessanne, mutta päätavoitteena on pääasiassa parien asioiden kirjaaminen – vain niin, että voit tehdä nopean päätöksen katsomalla tiettyä kirjasinta ja ihmettelemällä, "sopiiko tämä fontti yritykseesi?"

Kun kaikki nämä vastaukset on sovitettu yhteen, tarkastellaan nyt joitain vaihtoehtoja ja selataan joitain parhaimmista logoista fontteja.

1. Päätä tunnuksen logosta tai sanamerkistä

Jotkut fontit sopivat paremmin tunnuspohjaiseen logoon (esim. Harley Davidson), ja osa sanamerkkiin tai tekstipohjaiseen logoon (esim. Visa).

Harley

Visa

a) Tunnukset

Jos tarvitset tunnuslogoa, fontti täytyy todennäköisesti säätää enemmän, jotta se ei voimista tunnusta.

Starbucks on tässä hyvä esimerkki. Vaikka yritys on siirtynyt pois tekstistä nykyisessä logossaan, he käyttivät 24 vuoden ajan (1987-2011) tätä:

Starbucks

Fontti on yksinkertainen, vähän raskas, ja siinä näkyy yrityksen nimi ja päätuote kaikissa korkeissa. Vaikka teksti on suhteellisen massiivinen tunnukseen verrattuna, kaksijalkainen merenneito on edelleen keskipiste.

Jos olisi ollut räikeämpi kirjasinlaji, se olisi ylittänyt tunnuksen ja tehnyt siitä vähemmän näkyvän. Voit käyttää samanlaisia ​​periaatteita etsiessäsi kirjasinta tunnuslogoosi.

Samanlaiset fonttivalinnat:

Montserrat - parhaiden logot-kirjasimien joukossa?

biisoni

b) Sanamerkit

Kun valitset tekstipohjaisen logon tai sananmerkin, fonttin tulisi olla edustavampi tai selkeämpi. Toisin sanoen tällä kertaa painopiste on itse fontti, ja sen on näytettävä.

Teet logostasi lähinnä sinänsä brändin identiteetin – joten tunnusta ei tarvita. Tässä esimerkki yhdestä yrityksestä:

Google

Tässä vaiheessa on myös syytä harkita täysin mukautetun logosuunnittelun hankkimista, johon sisältyy jonkin verran mukautetun kirjasimen rakentaminen.

Esimerkiksi periaatteessa missä tahansa elokuvassa on koskaan ollut oma otsikkokirjain. Itse asiassa ne olivat enemmän kuin osittaisia ​​kirjasimia. Kutsun niitä osittaisiksi, koska on vaikea uskoa, että suunnittelijat laativat kokonaiset fontit sen sijaan, että työskentelivät vain otsikossa näkyvien kirjaimien parissa. Noiden elokuvien suosion vuoksi muut suunnittelijat astuivat myöhemmin rakentamaan kokonaisia ​​kirjasintyyppejä.

Tässä on esimerkkejä elokuvissa käytetyistä mukautetuista logo kirjasimista: UlkomaalainenIlmestyskirja. NytKostajat.

Joten, kysymys itsellesi tekstipohjaisella logolla on, haluatko investoida asian suunnitteluun tyhjästä tai käyttää jotain edustavampaa valmiita fontteja.

Jos se on entinen, voit löytää hienoja suunnittelijoita, jotka auttavat sinua Fiverrissä.

Jälkimmäisen osalta tässä on esimerkkejä yksilöllisistä fontteista, joita voidaan käyttää logoissa:

amerikkalainen tammi

Montana

Jännite

2. Pysy kapealla

Jokaisella markkinaraolla tai markkinalla on omat säännöt, odotukset ja jonkin verran yleinen tunnelma.

Sinun tulisi pääasiassa pyrkiä samaan tunnelmaan – tehdä kirjasimen tunnelmasta sopiva liiketoiminnan ja kapealla.

Esimerkiksi hammaslääkäritoimiston logolla on tärkeää välittää turvallisuus, puhtaus, ammattitaito ja ystävällisyys. Ei vain ole mitään järkeä käyttää tätä hammaslääkärin logossa:

Kameleontti

Yritän sanoa, että niin houkutteleva kuin erottautumisen käsite saattaa tuntua, se ei ole aina oikea valinta monille markkinarakoille.

Me todennäköisesti kaikki haluaisimme "häiritä" mitä tahansa markkinarakoa meillä on, mutta se tehdään harvoin logon kautta.

Älä ole ulkopuoli, jonka on oltava erilainen riippumatta siitä, mitä. Sopia, mutta parantaa.

Pro-kärki. Jos etsit tunnuslogoa, tunnus voidaan irrottaa osittain tylsyyden välttämiseksi. Olen varma, että olet esimerkiksi nähnyt lukemattomia kiinteistölokkeja, joissa on taloja, rakennuksia, pilvenpiirtäjiä ja mitä tahansa. Käytä jotain erilaista.

Otetaan esimerkiksi Domino’s Pizzan logo. Katso kaikki pizzaa siinä?

dominos

Tässä on mielenkiintoisia valintoja eri markkinoiden ja markkinarakojen parhaimpien logojen fontteista:

Terveys ja hyvinvointi:

sapatti-

Sisustus:

blushandbloom

Sovellukset ja tekniikka:

andit

Parturi, mutta myös viski:

viski

Lastenhoito, päiväkoti, vauvatuotteet:

auringonpaiste

3. Valitse kirjasin, joka on riittävän ainutlaatuinen

Kuten kaikki tiedämme, yksi logon tärkeimmistä ominaisuuksista on, että se on alkuperäinen ja ainutlaatuinen. Loppujen lopuksi haluat, että ihmiset tunnistavat yrityksesi sen logon perusteella.

Jotta näin tapahtuisi, et voi valita fonttia, joka on liian suosittu. Et yksinkertaisesti halua tavata fonttiasi luonnossa, koska sitä käytetään asioihin, joita et todellakaan halua yhdistää yritykseesi.

Yhtäältä suositut fontit ovat suosittuja syystä – ne ovat laadukkaita luomuksia, jotka houkuttelevat paljon ihmisiä. Mutta suositut fontit ovat kaksiteräinen miekka etsiessäsi parhaimpia fontteja logoille.

Se mitä haluat valita sen sijaan, on jotain "tarpeeksi ainutlaatuinen." Laadukas kirjasin tulee aina olemaan suosittua jossain määrin, joten luultavasti kompastuu siihen lopulta jonnekin; et vain halua, että koko maailma käyttää sitä.

Tässä on esimerkkejä alkuperäisistä kirjasimista:

kelttiläinen

Atlantika

onneton

Pintanina

4. Valitse hyvin skaalautuva kirjasin

Kaikkia fontteja ei ole rakennettu näyttämään hyvältä kaikissa koossa. Eikä erilaisissa väliaineissa. Jotkut fontit näyttävät periaatteessa hyvältä vain esittelyarkissaan, eivätkä missään muualla.

Otetaan esimerkiksi tämä:

Dragonflight

Se näyttää mahtavalta, kun tarpeeksi suuri. Mutta pienennä sitä, ja se menettää taikuutensa.

Testaa fontti aina useissa tilanteissa. Muuta logosi kokoa varmistaaksesi, että se on luettavissa ja mielenkiintoinen kaikissa koossa.

Joitakin esimerkkejä fonteista, jotka skaalautuvat hyvin:

kokoontuminen

ydinalue

hogar

5. Käytä kirjasinta, joka kääntää hyvin pieneksi kontrastiksi

Jotkut fontit saattavat olla vaikea lukea matalan kontrastin tilanteissa.

Yrityslogojen kannalta on se, että et aina hallitse tilannetta suhteessa siihen, miten ja missä logoasi käytetään.

Ehkä sponsoroit tapahtumaa ja logosi sijoitetaan julisteeseen, jota sinulla ei ole luovaa hallintaa. Tai ehkä käytät logosi videona vesileima, paljon tavaroita liikkuu taustalla.

Jos valitset fontti ei ole yleinen matalan kontrastin tilanteissa, logo voi olla vaikea erottaa tällaisessa tilanteessa..

Fontit, joissa on ohuempia kirjaimia tai hienostunut käsin kirjoitettu muotoilu, voivat jakaa nämä ongelmat.

6. Valitse kirjasin, joka sopii muiden verkkosivustojesi fontteihin

Fontit ovat kuin oluita. Olet harvoin hyvä vain yhdellä.

Klassisessa verkkosivustoskenaariossa tarvitset vähintään kaksi muuta kirjasinta logon fontin lisäksi:

 • verkkosivustosi otsikko fontti
 • verkkosivustosi runko-fontti

Kaikkien on sovittava keskenään.

Voit käyttää työkalua kuten Fontjoy auttamaan itseäsi täällä. Se huomauttaa viileä fonttiparit perustuu käynnistysfontiin.

fontjoy

7. Valitse serif tai sans

Sans-serif tai serif on kaikista vanhin kirjasimiin liittyvä kysymys.

Seuraavat näyttivät näyttävän:

päätteitä

Yleisesti ottaen serif-fontit ovat koristeellisempia, virallisempia, klassisempia, paremmin pitkien tekstien luettavuuden kannalta. Sans-serif on nykyaikaisemman näköinen, sitä on helpompi sulauttaa nuoremmalle yleisölle, ja se sopii paremmin näytön tekstiin.

Päivän lopussa täällä ei ole oikeata tai väärää vastausta. Molemmat tyypit voivat toimia hyvin parhaiden logojen fonttien joukossa, mutta kaikki riippuu siitä, kuinka ne sopivat yritykseesi ja tuotemerkkiisi.

Joitakin esimerkkejä mielenkiintoisista serif- ja sans-serif-fontteista:

leyton

Venetsia

Condell

chromoxome

8. Ole varovainen käsinkirjoitettujen ja käsikirjoitusfonttien suhteen

Käsinkirjoitetut fontit voivat olla mahtava valinta oikealle yritykselle ja logolle, mutta ne sisältävät myös joitain riskejä. Monet niistä, joista olemme jo keskustelleet edellä – haastava käyttäytyminen matalan kontrastin tilanteissa tai epäselvä riittävän pienennettynä.

Samanaikaisesti pelataksesi paholaisen puolustajaa, tämäntyyppiset fontit voivat olla mahtavia lähettämällä tunnepitoista viestiä tai luotaessa tietty tunnelma.

Tässä on joitain esimerkkejä käsin kirjoitetuista ja komentosarjasin kirjasimista, jotka eivät kärsi yleisistä alarajoista:

tavaramerkki

Kesäfestivaali

9. Katso mitä suosittuja startup-yrityksiä käyttää

Aina kun työskentelet omalla logollasi, on hyvä tehdä laajempi markkinatutkimus ja tutkia, mitä muut avaruuden yritykset tekevät – miten he pystyvät erottumaan, mitä tekevät tai eivät tee jne..

On kuitenkin myös hyvä idea mennä hiukan laajemmalle – oman markkinaraon ulkopuolelle – ja saada inspiraatiota selaamaan fonttivalintoja suosittujen startup-yritysten keskuudessa.

Tässä on todella mielenkiintoinen MyFontsin työkalu, joka analysoi fontit tietyn valokuvan avulla.

käynnistysfonttit

10. Älä odota pysyvän fontin kanssa loputtomiin

Jopa suurimmat tuotemerkit muuttavat tai tarkentavat logojaan ajan myötä. Sinun ei todellakaan pitäisi odottaa pysyvän saman fontin kanssa tulevina vuosina.

Otetaan esimerkiksi Apple. Tämä on heidän ensimmäinen logonsa:

omena ensimmäinen logo

Jos et näe sitä siellä, se on Sir Isaac Newton, joka istuu puun alla ja päänsä päällä roikkuu kiiltävä omena. Kuinka kaukana tämä on nykyisestä Apple-logosta?

Tavoitteet muuttuvat, markkinat muuttuvat, asiakkaiden odotukset muuttuvat ja niin edelleen. Voit tarkentaa logoasi jossain vaiheessa kahden tai kolmen vuoden kuluttua. Joten älä ymmärrä sitä tänään. Älä yritä olla täydellinen ensimmäisellä matkalla.

Jos jokin kirjasin näyttää sopivan logollesi, yrityksellesi, kapeallesi, ja se tuntuu vain oikealta, älä mene etsimään jotain parempaa. Valitse mikä sinulla on. Voit parantaa myöhemmin. Yrityksen menestys ei koskaan perustu pelkästään logoon.

Mitä seuraavaksi?

Kun teet näitä henkistä voimistelua etsiessäsi parhaita fontteja logoille:

 1. Aloita luettelolla 5-10 kirjasinta, jotka vaikuttavat riittävän hyvältä, ja jatka sitten 3 parhaaseen tasoon.
 2. Luo seuraavaksi logo jokaiselle kirjasimelle erikseen ja vertaa tuloksia.
  • Tulosta ne erikokoisina.
  • Käytä verkkosivustosi logoja.
  • Katso verkkosivusto mobiililaitteella.
  • Tee niistä valtavia.
  • Tee niistä vähän.
  • Pyydä työtovereitasi äänestämään ylin.
 3. Kun tämä on tehty, sinulla olisi oltava suosikkilista parhaista logoista ja ehkä täydellinen numero 1 kirjasta käsillä..

�� Lisätietoja: 20 upeaa suunnittelusalkkua, jotka näet ennen oman luonnin luomista. Tässä on miten olla Planetin pahin WordPress-suunnittelija, WordPress-käyttöliittymän kehitys (2003-2018)

Onko sinulla vielä täydellistä logo fontiasi? Mikä se on? Voit vapaasti jakaa kommentteihin.

Älä unohda liittyä kaatumiskurssillemme WordPress-sivustosi nopeuttamiseksi. Joillakin yksinkertaisilla korjauksilla voit vähentää latausaikaa jopa 50–80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map