Mitä useimmat verkkosuunnittelijat ovat väärässä WordPress-teemahierarkiasta

Mitä useimmat verkkosuunnittelijat ovat väärässä WordPress-teemahierarkiasta

Mitä useimmat verkkosuunnittelijat ovat väärässä WordPress-teemahierarkiasta
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

WordPress-teemasuunnittelu voi aluksi vaikuttaa melko pelottavalta; jopa kokeneille web-suunnittelijoille. Teemoista yksinkertaisimmat näyttävät koostuvan useista tiedostoista, jotka on jotenkin kytketty toisiinsa.


Mutta hyvä uutinen on tämä: Sekaannuksen takana on looginen järjestelmä. Jos olet valmis kääntämään hihat ylös ja oppimaan vähän PHP: tä, voit muuttaa staattisista HTML-malleistasi dynaamisia WordPress-verkkosivustoja.

Voit tietysti käyttää palveluitamme sen sijaan, mutta haluamme antaa sinulle valinnan!

Tässä artikkelissa haluan aloittaa keskittymällä avainvirheeseen, jonka useimmat mahdolliset WordPress-teeman suunnittelijat tekevät työskennellessään WordPress-teemallimallihierarkian kanssa, ja jatka sitten antaa sinulle laajan yleiskuvan siitä, kuinka WordPress-teemojen tulisi yhdistyä.

Suurin salaisuus WordPress-teeman kehittämisestä

Huolimatta kaikista ilmeisistä ongelmista WordPress-teeman kehittämisessä, oman WordPress-teeman luominen voi olla niin yksinkertaista kuin haluat..

Entä jos sanoisin, että voit luoda yksinkertaisen WordPress-teeman vain kahdella tiedostolla?

Nämä kaksi tiedostoa ovat index.php ja style.css. He eivät lopulta ole kaikkea mitä haluat, mutta he ovat kaikki mitä tarvitset.

Jos olet jo luonut staattisen mallin index.html- ja style.css-tiedostoilla, voit kirjaimellisesti kopioida ja liittää kunkin sisällön uuteen index.php- ja style.css-tiedostoon, lisätä vähän lisätietoja, zip-tiedostoja kansioon ja lataa se WordPressiin. Hei presto – ensimmäinen WordPress-teema!

Todistamme huomautuksen, tehkäämme juuri se. Aloitamme index.php-tiedostomme:

Oma ensimmäinen WordPress-teema

Hei maailma!

Kuten huomaat, käytämme samaa HTML-perustana kuin normaalisti, eikä PHP: tä ole näkyvissä. Teoreettisesti ottaen PHP on valinnainen teemakehityksessä, vaikka löydät varmasti sen tarpeen, jos haluat suunnitella täysimittaisia ​​WordPress-verkkosivustoja. PHP: n ohittaminen tematiedostoissa tekee WordPressistä tarpeettoman.

Style.css-tiedostosi kannalta se tarvitsee vain yhden asian toimimiseksi: tyylitaulukon otsikko. Tämä koostuu muutamasta tiedosta, joiden avulla WordPress voi tunnistaa teeman.

Tässä on yksinkertainen esimerkki, joka tulisi lisätä kommenttina style.css-tiedostoosi:

/ *

Teeman nimi: Oma ensimmäinen WordPress-teema
Kirjoittaja: Nimeni
Kuvaus: Ensimmäinen WordPress-teema!
Versio: 1.0

* /

On monia muita otsikkokohteita, jotka voidaan sisällyttää tyylitaulukkoosi, mutta vain kourallinen ovat pakollisia. Tässä on täydellinen luettelo:

 • Teeman nimi.
 • Teeman URI. Jos teemallasi on kotisivu, lisäät sen tähän kohtaan.
 • kirjailija. Älä ole ujo!
 • Kirjoittajan URI. Jos sinulla on henkilökohtainen / portfolio-verkkosivusto, voit linkittää siihen täällä.
 • Kuvaus.
 • Versio.
 • lisenssi. Klikkaa tästä oppia lisää WordPressin lisensoinnista.
 • Lisenssin URI. Hyvä käytäntö on sisällyttää linkki takaisin teemaasi valitsemaasi lisenssiin.
 • Tunnisteet. Näitä tunnisteita käytetään WordPress.org-sivustossa suodattamaan teema tietyn ominaisuuden mukaan (esim. "yksi-sarake", "tilaustyönä header").
 • Tekstialue. Tätä käytetään kansainvälistymiseen / kääntämiseen.

(Huomaa, että teeman nimen on oltava yksilöivä. Jos valitset nimen, joka on jo olemassa, luot ristiriidan WordPressiin.)

Tallenna index.php- ja style.css-tiedostosi kansioon ja anna sille yksilöivä nimi. Käytä väliviivoja sijasta välilyöntejä. Kun olet valmis, kopioi tiedosto.

Siirry seuraavaksi Ulkoasu > WordPress-asennuksen teemoja ja napsauta Lisää uusi -painiketta. Tuloksena olevasta näytöstä voit lähettää ja aktivoida uuden teeman.

Kun olet tehnyt sen, siirry kotisivullesi ja näet ensimmäisen WordPress-teeman:

Ensimmäinen WordPress-verkkosivustosi

Vahvista, että tämä on tunnistettu teemaksi WordPressissä, siirry takaisin kohtaan Ulkoasu > Teemoja. Löydät teeman luettelossa kaikista muista, jotka olet asentanut sivustollesi, ja voit jopa napsauttaa sitä paljastaaksesi lisätietoja, jotka olet sisällyttänyt tyylitaulukon otsikkoosi:

WordPress-teeman yksityiskohdat

Myönnä, että teemaasi ei paljon kirjoiteta kotona tässä vaiheessa, mutta yllä oleva esimerkki osoittaa kuinka yksinkertainen WordPress-teemasuunnittelu voi olla.

Se paljastaa myös sen suuren salaisuuden, jonka mainitsin edellä: index.php ei edusta vain sivustosi kotisivua (vaikka voi) – se on kaiken perusta WordPress-teeman suunnittelulle.

Tutustu index.php: hen ja WordPressin teemamallihierarkiaan

Sinulle annetaan anteeksi olettaa, että index.php on tarkoitettu WordPress-verkkosivustosi kotisivuksi. No, se ei ole. Se on paljon tärkeämpää.

Sanoin yllä, että voit luoda WordPress-teeman vain kahdella tiedostolla, joista toinen on index.php. No, tarkoitin sitä kaikessa mielessä – ei vain yksinkertaisen luomisen kannalta "Hei maailma!" esimerkki.

WordPressin teemallimallijärjestys toimii siten, että jos tarkempaa mallitiedostoa ei ole, se palauttaa oletuksena seuraavaan vanhimpaan tiedostoon. Ja arvaa mikä vanhin tiedosto on; mitä WordPress lopulta olettaa? Se on totta: index.php.

Tässä on visuaalinen esitys WordPressin teemamallihierarkiasta, jotta voimme saada paremman kuvan siitä, mitä tarkoitan:

WordPress-teemamallihierarkia

Kuten näette, on olemassa valtava määrä mallitiedostoja, joita voidaan käyttää WordPress-teeman rakentamiseen – kaikkea yhdestä blogin viestisivusta (single-post.php) 404 -virhesivulle (404.php). Mutta tärkein asia on tämä: Jos WordPress ei löydä tarkinta tiedostoa, se palauttaa oletusarvon seuraavaan vanhimpaan tiedostoon.

Viime kädessä se johtaa takaisin hakemistoon php.php: WordPress-teeman mallitiedostojen isä.

Joten index.php ei ole lainkaan kotisivu – ihannetapauksessa WordPress etsisi ensin etusivua.php tai myöhemmin home.php tätä tarkoitusta varten. Index.php on viimeinen keino.

Minne menet tänne?

Olemme vain raaputtaneet WordPress-teemakehityksen pintaa tässä artikkelissa, mutta nyt sinun pitäisi tietää, että jokainen WordPress-teeman mallitiedosto liittyy tietyntyyppiseen sivuun, jonka näet käyttöliittymässä. Esimerkiksi yhtä blogin viestiä edustaa tarkemmin yksi-post.php, sitten single.php, sitten index.php.

WordPress jatkaa työskentelyä taaksepäin, kunnes se löytää jotain hattuaan ripustettavaksi, mutta tarkemmat teetiedostot antavat sinulle mahdollisuuden luoda räätälöityjä malleja ja asetteluja sivustosi eri sivuille..

Kun olet ymmärtänyt tämän, voit aloittaa yksinkertaisesta sijainnista (ts. Index.php) ja muokata mallisi sieltä. Kuten sanoin; voit luoda WordPress-teeman vain kahdella tiedostolla, mutta todellisuudessa haluat hyödyntää kaiken, mitä WordPress tarjoaa, ja hyödyntää sen teemapohjahierarkiaa paremmin.

Jos haluat tutustua WordPress-teemamallijärjestykseen tarkemmin, suosittelen seuraavia kahta resurssia:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector