Figma vs Sketch vs Adobe XD: Mikä on parempi suunnittelutyökalu?

Figma vs Sketch vs Adobe XD: Mikä on parempi suunnittelutyökalu?

Figma vs Sketch vs Adobe XD: Mikä on parempi suunnittelutyökalu?
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Miksi sinun pitäisi hoitaa Figma vs Sketch vs Adobe XD? Ei voida kiistää, että viimeisten vuosien aikana käyttöliittymien suunnittelutyökalujen saatavuus on lisääntynyt huomattavasti. Kun Sketch ilmestyi ensimmäisen kerran, se muutti täysin kaikkien suunnittelijoiden toimintatavan. Vain kaksi vuotta sen ensimmäisen julkaisun jälkeen, Sketch sai Apple’s Design Award -palkinnon.


Mutta Sketch ei ole ainoa laatuaan oleva sovellus, johon suunnittelijat ovat kiinnittäneet erityistä huomiota. Figma ja Adobe XD ovat saavuttaneet nopeaa nopeutta sekä ominaisuuksien mittakaavassa että maailmanmarkkinaosuudella.

Heidän vuosittainen suunnitteluraportti, Avocode havaitsi, että Sketch vastasi 56% kaikista lisätyistä malleista, ja Figma ja Adobe XD jakoivat loput prosentteista.

Näyttää siltä, ​​että Sketchille suurin pullonkaula on sen vain Mac-ohjelmisto lähestymistapa. Figmaa ja Adobe XD: tä voidaan käyttää Windows- ja jopa Linux-järjestelmissä.

Lisäksi useimmat suunnittelijat harkitsevat kustannustekijää. Ja tällä osastolla on ehdottomasti paljon kilpailua.

Figma vs Sketch vs. Adobe XD

Tutkitaan tarkemmin, miten Figma vs. Sketch vs. Adobe XD verrataan toisiinsa, ja tarkastellaanpa ensin numeroa 1:

Figma vs Sketch vs. Adobe XD hinnoittelu

Voivatko ilmaiset käyttöliittymäsuunnitteluvälineet kilpailla maksettujen vaihtoehtojen kanssa? Kyllä – kuten tämä kattava katsaus osoittaa, he voivat. Figma ja Adobe ovat käyttäneet freemium-liiketoimintamallia ja se on kannattavaa.

 • Luonnos asettaa sinulle takaisin 99 dollaria ensimmäistä kertaa ostoksesi. Myöhemmin voit käyttää heidän nykyisen asiakasohjelmansa avulla uusintaan 69 dollaria vuodessa. Tällainen lisenssi sisältää yhden vuoden arvoiset päivitykset ja pääsyn Sketch Cloudiin vuodeksi. Opiskelijat ja oppilaitokset voivat saada avokätisen 50% alennuksen.
 • Figma antaa sinulle pääsyn ilmaiseksi, jos olet itsenäinen suunnittelija. Starter-suunnitelma sallii kolme projektia ja rajoittamattoman tallennustilan. Joukkueille Professional-suunnitelma alkaa 12 dollarista kuukaudessa, rajoittamattomalla pääsyllä kaikkeen ja lisäominaisuuksiin.
 • Adobe XD mukana tulee ilmainen aloitussuunnitelma. Sellaisena työkalua voidaan käyttää ilman, että siitä aiheutuu kustannuksia yksilöille. Suunnittelutiimit voivat saada täyden Adobe XD -kokemuksen 23 dollarilla kuukaudessa.

Figma vs Sketch vs. Adobe XD: n alustatuki

Kaikilla kolmella työkalulla on eroja alustatuessa. Joka osaltaan lisää merkittävästi käyttäjien määrää, joka jokaisella työkalulla on. Tässä on piilotettu tietyt käyttöjärjestelmät, joilla voit käyttää kutakin työkalua.

 • Luonnos. Saatavana vain Mac (OS X) -käyttäjille. Ei poikkeusta.
 • Figma. Selainpohjainen! Mac- ja Windows-tietokoneille käytettävissä olevat työpöytäsovellukset ilman offline-tukea. Voidaan käyttää selaimen Linux-koneissa!
 • Adobe XD. Tukee Mac- ja Windows-järjestelmiä.

Figma vs Sketch vs Adobe XD ovat mielenkiintoisia hintapisteitä ja lähestymistapoja. Ja on monia eri syitä, miksi yksi on parempi kuin toinen.

Jos sinulla on tehokas asennus, voit käyttää mitä tahansa näistä työkaluista teknisesti a Virtuaalikone ympäristössä. Esimerkiksi. Mac-käyttäjät voivat asentaa Windowsin Apple-laitteisiinsa käyttämällä Boot Camp sovellus.

Hyvä on. Nyt kun meillä on kaikki pienet yksityiskohdat poissa tieltä, katsotaanpa tarkemmin, mikä tekee jokaisesta näistä käyttöliittymäsuunnitteluvälineistä niin erityisiä:

Luonnos: intuitiivinen & nopeasti

luonnos

Yksi monista syistä, miksi suunnittelijat rakastavat Sketchiä, ei ole vain selkeä ja vankka käyttöliittymä.

Emoyhtiö Bohemian Coding on myös nopeasti julkaisemassa työkalulle uusia ja innovatiivisia päivityksiä. Pelkästään viime vuoden aikana on tehty 19 huomionarvoista päivitystä. Tällainen kehitysvauhti auttaa ehdottomasti tasoittamaan Sketchille aiheutuvia kustannuksia.

Mutta silti tämä ei ole ainoa syy rakastaa Sketchiä. Työkalu on tunnetusti suosittu Plugin-toiminnot. Ajattele sitä Pakkauspäällikkö Sublime Text – löydät paketteja, jotka eivät vain paranna kehitysaikaa, vaan myös auttavat paremman koodin kirjoittamisessa. No, Sketchille juuri laajennukset auttavat sinua suunnittelemaan paremmin ja nopeammin.

Sketch vs Figma syntymässä plugins-järjestelmä

Voit etsiä laajennuksia verkon suhteen tai käyttää laajennuksia, kuten Lazyboard. Lazyboard -sovelluksella on mahdollista kääriä useita Sketch-kerroksia yhteen taitelaatikkoon, joten voit säästää aikaa mukauttamisessa ja muissa erätehtävissä.

Wrap-in-piirtoalueetGif-lähde: GitHub

Yhdessä viimeisimmässä julkaisussa (Luonnos 55) – yritys esitteli ominaisuuksia, kuten Kopioi & Liitä SVG-koodi, älykäs jakelu ja säädöt siitä, kuinka kohteet napsahtavat ruudukkoon perustuvien asettelujen välillä.

Oletetaan, että sinulla on tämä SVG-koodi (monikulmio, jossa on kolme puolta):

Yleensä joudut tallentamaan tämän .svg-tiedostona ja lataamaan sen sitten Sketchiin, jotta se voidaan muokata. No, uudessa versiossa voit yksinkertaisesti kopioida ja liittää tämän SVG-koodinpätkän, ja se tulee automaattisesti uudeksi kerrokseksi.

Sketch SVG copy paste

Odottaa löytävänsä paljon enemmän sellaisia ​​tuottavuuteen suuntautuneita jalokiviä koko Sketchistä.

Teknisten tietojen luovuttaminen kehittäjille

Olemme saavuttaneet pisteen käyttöliittymäsuunnittelussa, jossa suunnittelijat voivat viedä kokonaisen suunnittelun täysin toimivilla ominaisuuksilla kehittäjille. Ja vaikka sitä ei ole saatavana luonnosominaisuutena Sketchille, on mahdollista saada kolmansien osapuolien sovelluksia ja laajennuksia. Nimittäin, Zeplin luotiin tekemään eritellyt vaihdot erittäin helpoiksi. Ja myös erittäin tarkasti.

Zeplin spec-vaihto

Mutta entä jos haluat jotain, joka on integroitu suoraan Sketchiin? Tätä varten tutkia Luonnosmitta kytkeä. Tämä antaa sinulle täyden toiminnallisuuden, jotta voit luoda tekniset tiedot kehittäjille reaaliajassa.

Luonnos Mittaa spektrinvaihto

Tässä esimerkissä voit nähdä, että laajennus tarjoaa erittäin tarkat elementtitiedot. Sisältää kirjasinperheen, paikannuksen ja asianmukaisen CSS-koodin, jota kehittäjät voivat käyttää heti.

Tuntuu todella siltä, ​​että olemme pääsemässä kohtaan, jossa käyttöliittymäsuunnitteluvälineet voivat tuoda täysin toimivia malleja get-go-palvelusta.

Sketch tarjoaa valtavan resurssikirjaston

Yksi syy siihen, miksi Sketch on niin houkutteleva uusille ja kokeneille suunnittelijoille, on ilmaisten suunnitteluresurssien valtava saatavuus.

Luonnos vs. Adobe XD -resurssit

Sen päällä Dokumentointi sivulla, Sketch on luetellut satoja erilaisia ​​osioita, joiden avulla tämän ohjelmiston oppiminen on helppoa. Mutta lisäksi on myös sivustoja kuten Luonnossovellusresurssit, ja Luonnosrepo, ja monet muut. Pohjimmiltaan nämä ovat "avoin lähdekoodi" sivustot, joissa suunnittelijat voivat lähettää valmiit mallit kaikkien ladattaviksi.

Tämä varmistaa, että sinun ei koskaan tarvitse aloittaa projektia tyhjästä. Saatat myös puuttua tietoa siitä, kuinka saavuttaa tietty tulos tuloksellasi.

Sketch Repon ilmaiset resurssit

Tätä varten voit etsiä tarkan ratkaisun Sketch-resurssisivustoilta. Voi, ja kyllä, lisenssi ilmainen!

Sketchissä on paljon enemmän, mikä tekee siitä yhden maailman johtavista käyttöliittymäsuunnittelutyökaluista. Mutta kun teemme vertailukatsausta, katsotaanpa ominaisuuksia, jotka tekevät Figman ja Adobe XD: n kaltaisista työkaluista myös erottuvan joukosta..

Figma: selainpohjainen & lujatekoinen!

Figma

Figma tuli lavalle vuonna 2015 alkuperäisellä rahoituksella 14 miljoonaa dollaria.

Saumattomalla käyttöliittymällä ja tyylikkäällä ominaisuuspaletilla työkalusta tuli nopeasti pahamaineinen kilpailija vastaaville ratkaisuille kentällä.

Suunnittelijat tuotemerkeistä, kuten Twitter, Microsoft, GitHub ja Dropbox, vannovat Figmalle lopullisena käyttöliittymäsuunnitteluvälineenä.

Joten koska Figma tarjoaa ilmaisen suunnitelman, se löysi menestyksen niin varhaisessa vaiheessa etenemissuunnitelmaansa? Ainakaan.

Työkalu tarjoaa useita ratkaisuja integroituina yhteen käyttöliittymään:

 • UI & UX-suunnittelu
 • prototyyppien
 • Graafinen suunnittelu
 • Wireframing
 • Mallit

Ja se tekee niin selaimessa kuin sen sisällä työpöytäpohjainen sovellus. Se, että Figma on rakennettu selainta varten, tarkoittaa, että Linux-käyttäjät voivat käyttää Figmaa myös Unix-pohjaisissa järjestelmissään. Valtava plus!

Sinun ei myöskään tarvitse investoida paljon aikaa suunnitteluprosessiisi. Figma huolehtii tästä kautta Mallit tarjontaa. Nämä ovat kehyskehyksiä, vuokaavioita, kaavioita, tarinakarttoja ja kokonaan verkkosivustojen malleja, jotka on valmistettu juuri sinulle.

Figma-vapaat mallit

Täällä on valmis SaaS-verkkosivustomalli, jota voit heti muokata ja optimoida haluamallasi tavalla. Tällaiset mallit (tasot, ryhmät jne.) Voidaan myös tallentaa myöhempää käyttöä varten tuonnin helpottamiseksi.

Figma antaa tilaa vapaalle tilaa kiintolevyllesi

Figman hieno asia on, että sinun ei tarvitse tallentaa mitään tietokoneellesi. Kaikki tiedostot tallennetaan pilveen, ja niihin voi päästä missä tahansa. Sinulla voi olla luonnos- tai jopa Adobe XD -käyttäjänä tottunut 50 Gt + kansioihin suunnittelutiedostoja. Näin ei enää ole Figman tapauksessa.

Figma vs Sketch-tiedostonhallinnan vertailu

Kuten tässä näkyy, tiedostot ovat peräisin viidestä kuukaudesta ja ovat edelleen käytettävissä heti. Minkä tahansa pienimmän elementin tarvitset toisesta mallista, voit käyttää sitä sekunnissa ja käyttää sitä nykyisessä projektissasi.

Reaaliaikainen yhteistyö

Ehkä Figman tunnetuin ominaisuus on sen yhteistyövälineet. Useiden ihmisten kanssa työskentelemisen ytimessä on yhteistyö. Vanhoina Photoshop-päivinä jouduit lähettämään loputtomia versioita kollegoillesi päästäksesi samalle sivulle. Figman kanssa yhteistyö on sekä voimakasta että välitöntä!

Figma-yhteistyövälineet

Näin Figma ratkaisee reaaliaikaiset yhteistyötehtävät:

 • kommentointi. Valitse käyttöliittymästä kommentti-välilehti ja lähetä heti linkki kommenttiin. Merkki voidaan jättää tarkalleen alueelle, jota kommentoit.
 • Monien ihmisten editointi. Muokkaa tiedostoa useiden ihmisten kanssa ja näe heidän toiminnot reaaliajassa. Monien ihmisten muokkaus voidaan myös poistaa käytöstä, kun työskentelet ominaisuuden parissa itse.
 • copywriting. Jos sinulla on erillinen copywriter tai sisältöeditori, voit antaa heille pääsyn kirjoittamaan kopionsa työn ohessa reaaliajassa.
 • Alustojen monimuotoisuus. Koska Figma toimii selaimessa, työtoverisi voivat liittyä siihen, käyttävätkö he Mac-järjestelmää vai Linux- tai Windows-konetta. Se on todella vapautta mahdollistava!

Suurimmaksi osaksi Figma jättää sekä Sketchin että Adoben XD: n liian kauas taaksepäin voidakseen pitää luotettavina vaihtoehtona reaaliaikaiseen yhteistyöhön.

Selainpohjainen käyttöliittymä mahdollistaa saumattoman yhteistyön ilman tarvetta valmistautua siihen erikseen. Odottaisin, että vastaavat ominaisuudet otetaan lähitulevaisuudessa käyttöön muissa työkaluissa!

Adobe XD: virheetön käyttöliittymä & UX-suunnittelu

Adobe XD

Adobe ei liity usein ilmaiseen hintalappuun. Yhtiöllä on pahamaineinen maine tarjota maailmanluokan tuotteita edulliseen hintaan.

Mutta näyttää siltä, ​​että jopa Adobe tajuaa, että sen on tehtävä jotain, jotta se ei menettäisi valtavaa suunnittelijoiden markkinaosuuttaan maailmanlaajuisesti. Ja heidän vastauksensa on tehdä Adobe XD: stä ilmainen käyttöliittymän suunnittelutyökalu.

Samoin muut kuin uusien ominaisuuksien lisääminen, Adobe on myös ollut kiireinen jotta XD olisi mahdollisimman kytkettävissä. Laajennusten avulla on kuitenkin helpompaa saavuttaa parhaat tulokset nopeammin.

Adobe XD -laajennuksetValokuvan lähde: adobe

Suuri osa olemassa olevista Sketch-laajennuksista on jo siirretty XD: hen, mutta itsenäisenä työkaluna – XD tarjoaa myös integrointeja tunnettuihin palveluihin, kuten Trello, Google Sheets, Airtable ja monet muut..

Suunnittelu ja prototyyppi helposti

Adoben keskittyminen XD: hen näyttää tekevän asioista helppoa ja intuitiivista. Uuden projektin luomisesta prototyyppien hallintaan useimmat ominaisuudet ovat vain napsautuksen päässä.

Prototyyppi ja muotoilu Adobe XD: llä

Kun olet valinnut projektityypin (Web / Puhelin / Tablet), voit heti aloittaa suunnittelun työskentelyn. Projektisi varat voidaan joko eslata tai jakaa muiden ryhmäsi XD-käyttäjien kanssa.

Adobe XD -sisällöt

Tämän ansiosta on myös helppo pysyä mukana jokaisessa nykyisessä suunnittelutasossa, jonka kanssa tiimisi työskentelee. Käytä vähemmän aikaa tiedostojen etsimiseen ja enemmän aikaa suunnitteluun!

Adobe XD: n yhteistyöominaisuudet ovat oikeudenmukaisia

Yhteistyössä Adobe tarjoaa kaksi vaihtoehtoa: työskennellä yhdessä pilvdokumentin kanssa tai ladata asiakirjan tietokoneeltasi. Entinen vaihtoehto nopeuttaa yhteistyötä. Ja uusien ihmisten kutsuminen on myös erittäin helppoa.

Adobe XD -yhteistyöominaisuudet

Työkalun oikeassa yläkulmassa on Jaa-painike. Täältä löydät useita tapoja jakaa XD-mallisi.

Vaihtoehdot ovat:

 • Kutsu muokkaukseen
 • Jaa tarkistettavaksi
 • Jaa kehitystä varten
 • Tallenna video

Joten jälkikäteen nämä kaikki ovat vaihtoehtoja, jotka on suunniteltu kohti sujuvampaa suunnittelun työnkulkua. XD voi ymmärtää käyttämäsi tekniset tiedot automaattisesti, jotta voit lähettää sen kehittäjille. Lisäksi voit nauhoittaa videon esitelläksesi mitä tahansa rakennettavasi ominaisuutta. Jälkimmäinen on hyödyllinen ryhmille, jotka työskentelevät enimmäkseen syrjäisissä ympäristöissä.

Pääsy Adoben laajaan resurssiverkkoon

Adobe on tuotemerkki, joka tukee valtavia hittejä, kuten Photoshop, Illustrator, mutta myös Behance, Spark, Adobe Fonts ja Adobe Stock. Nämä ovat kaikki resurssipohjaisia ​​sivustoja, joita voit käyttää suoraan Adobe XD: n kanssa.

Sanotaan, jos sinulla on Adobe-fontit tilauksen ollessa aktiivinen, voit synkronoida kaikki käytettävissä olevat fontit XD-kojelaudan kanssa. Tämä antaisi sinulle sitten pääsyn tuhansiin mielenkiintoisiin, ainutlaatuisiin ja muotoilua määritteleviin kirjasintyyppeihin kämmenelläsi.

Adobe XD tarjoaa Adobe Creative Cloud -sovelluksen

Tuomio: Figma vs Sketch vs. Adobe XD

Joten tässä päätämme Figma vs Sketch vs Adobe XD -katsauksen.

Kaikki kolme työkalua soveltuvat erittäin hyvin nykyaikaisiin suunnittelijoiden tarpeisiin. Sanoisin, että Sketch on täällä suuressa tappiossa, koska se on saatavana vain Mac-käyttäjille. Sellaisena se antaa työkalujen, kuten Figma ja Adobe XD, innovoida perustarpeiden ulkopuolelle.

Päivän lopussa, jos työkalusi tekee jotain parempaa kuin toinen, se on usein riittävän syy vaihtamiseen. Figman käyttämä selainpohjainen lähestymistapa on myös jotain katsovaa. Suunnittelijaystäväpiirissäni aina Figma saa korkeimman kiitoksen.

Ja mitä tulee Adobe XD: hen – mielestäni Adobe on tällä hetkellä hyvällä paikalla. Heillä on paljon joustavuutta parantaa työkaluaan ja lisätä uusia ominaisuuksia. Siitä huolimatta heidän kolmansien osapuolien integroituminen on myös paikalla, mikä tekee siitä hyvän valinnan joukkueille, jotka etsivät jatkuvasti muuttaa tai mukauttaa asioita.

Jos meidän on todella arvostettava nämä kolme, sen on oltava seuraava:

 1. Figma ��
 2. Luonnos ��
 3. Adobe XD ��

Koska kaikki kolme työkalua ovat saatavana ilmaiseksi tai joko kokeiluversiona, mikään ei estä sinua löytämään täydellistä ottelua sinulle. Kun olen työskennellyt kunkin kanssa erikseen, voin liittyä siihen, että työnkulut tuntuvat erilaisilta työkaluilta toiselle.

Älä unohda liittyä kaatumiskurssillemme WordPress-sivustosi nopeuttamiseksi. Joillakin yksinkertaisilla korjauksilla voit vähentää latausaikaa jopa 50–80%:

Asettelun, esityksen ja muokkaamisen Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector