Miért kell, hogy a WordPress webhelyén ragacsos felhasználói felületek legyenek, és hogyan lehet őket elkészíteni

Ez a hozzájárulás a ragacsos felhasználói felület elemekhez a WordPress-ben: Lexie Lu.


Vannak vegyes érzések a ragacsos felhasználói felület elemekkel kapcsolatban. Néhányan azt mondják, hogy ezek – amelyek mindent tartalmazhatnak a közösségi média megosztási lehetőségeitől a vállalati információkig – rossz felhasználói élményt eredményeznek. azonban, még a levonók is elismerik, hogy ezek rendkívül hatékony tervezési döntések, ha helyesen készülnek.

Ragadós elemek (gombok, tartalomblokkok, az ún "ragacsos navigáció") az oldalon rögzített elemek, amelyek a helyükön maradnak, amikor a felhasználó lefelé görget. Ha a ragacsos felhasználói felület elemeket jól és egyértelműen megtervezték, a kutatás azt mutatja nagyszerű módja annak, hogy megkapják a kívánt műveletet a webhely látogatóitól.

Röviden: a WordPress-webhely ragacsos felhasználói felület elemeket használhat annak érdekében, hogy a webhelyére tett látogatások minél nagyobb értékű legyen. Ezek az elemek hozzájárulhatnak a hírlevél feliratkozásához, a közösségi média követéséhez és más fontos cselekvési felhívásokhoz.

Talán a legfontosabb: javíthatják a felhasználói élményt. Mindezen előnyök mellett nem csoda, hogy ragadós navigáció egyre általánosabbá válik amint egyre népszerűbbé válik.

A szerkesztő megjegyzése. Felnőttként élveztük a különböző ragacsos webhelyelemeket is. A CodeinWP blog maga is használ egy ilyen elemet, és a ragacsos navigációt a Zerif egyik legfontosabb jellemzőjévé is tettük – ez a legnépszerűbb téma (lásd a demót). Miért? Csak a felhasználó számára működik. De hadd szólítsuk fel Lexie ezt részletesen:

Miért működnek ragacsos felhasználói felület elemek a WordPress-ben?

A ragacsos elemek hatékony felhasználása a WordPress-ben elősegítheti a fontos információk átadását és megkönnyítheti a látogató utazását az Ön webhelyén. Egy e-kereskedelemmel foglalkozó webhely felfedezte, hogy a ragacsos navigáció beépítése elősegítette a konverziók 30% -ról 33% -ra történő növekedését.

A kutatási célokra elvégzett külön A / B vizsgálat megállapította, hogy A látogatók 100% -a inkább a ragacsos tervezési elemeket részesítették előnyben – bár sokuk nem volt biztos abban, miért.

A ragacsos felhasználói felület elemeinek a WordPress-ben való kiaknázása érdekében nem csupán kell letölt egy WordPress-bővítményt, és figyelned kell, hogy a számai mindenhol javulnak-e. Gondosan meg kell terveznie, hogy mely elemek működnek a legjobban az Ön webhelyén. Azt is biztosítania kell, hogy ezek az elemek – amelyek időnként finomok lehetnek, ha nincs kódolási tapasztalata – a rendeltetésszerűen működnek.

Szerencsére számos különféle felhasználói felület és plugin létezik, amelyek segítenek beépíteni őket a WordPress webhelyre:

Ragadós szociális média megosztás gombok

Megváltozott az emberek módja a webhelyekkel való találkozásra. A régóta eltűnt azok a napok, amikor a legtöbb látogató az URL beírásával érkezik meg, majd a tartalom felkutatására érkezik. Noha ez időnként még mindig így van, most sokkal nagyobb forgalmat ér el a közösségi média.

A közösségi média átlagosan hajt Az összes forgalom 31 százaléka a weboldalakhoz. Noha ez a szám kétségtelenül alacsonyabb egyes webhelyeknél (és mások esetében magasabb), kiemeli a vonzó tartalom létrehozásának fontosságát..

(Diagram: WordPress Charts and Graphs Lite.)

A jó tartalom azonban csak az első lépés. Arra is ráirányíthatja a felhasználókat, hogy növelje az áttételi forgalmat azáltal, hogy nevetségesen megkönnyíti az emberek számára az Ön tartalmának megosztását. Ennek egy jó módja az, ha ragacsos közösségi média gombokkal kíséri a tartalmat.

A WordPress-nek nincs hiánya a plugin-ekhez ragacsos / lebegő szociális média gombok hozzáadásához. Fontos az, hogy válasszon egyet, amely intuitív módon viselkedik a téma kialakításával. Olyan sok példa van a lebegő szociális média gombokra, amelyek viselkedj furcsán mobilon, vagy ha az asztali böngésző ablakának mérete megváltozik.

A rossz tervezésnek a tervezettnek ellenkező hatása lehet, mivel a szöveget és a képeket elhomályosító szociális média gombok nem vezetnek a közösségi média megosztásához. Vessen egy pillantást a webhelyekre, amelyeknek sikerül a felhasználói élményt megszerezni.

Kísérletezzen a WordPress számos beépülő moduljával a lehető legtöbb eszközön és operációs rendszeren keresztül, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a közösségi média gombjai a kívánt módon viselkednek.

A CodeinWP-en egy több részből álló, több mint 30 közösségi média bővítményből álló, két részből álló lista található. Biztos vagyok benne, hogy ott megtalálja a tökéletes plugint.

Ragadós információs mező

A webhelyétől függően néha a ragadós elemhez csak annyit kell tennie, hogy további információkat továbbítson az oldalsávon. A kapcsolattartási információk kiemelkedő elhelyezése a webhelyen egy egyszerű, de hatékony cselekvésre ösztönzés. A 12Keys nagyszerű hatást gyakorol azáltal, hogy egy pillanat alatt elérhetőségi adatokat szolgáltat, amely különösen fontos a válságban lévő látogatók számára..

12keysrehab

Ez egy olyan hely is, ahol elősegítheti a bizalom kiépítését, ha kiemeli a hitelesítő adatait, díjait és bármi mást. Ez is egy jó hely, ahol személyes kapcsolatot adhat meg, ha kicsit többet magyaráz meg magadról vagy webhelyéről.

Szerencsére ez a legegyszerűbb elem a webhelyén. Nem kell másokkal aggódnia, kivéve a szöveget és esetleg az e-mail hiperhivatkozását. Ennek a bővítménynek képesnek kell lennie arra, hogy segítsen:


Ragadós elem Ragadós elem

Szerzői): Stew Heckenberg

Aktuális változat: 1.3.5

Utolsó frissítés: 2019. január 26

sticky-element.1.3.5.zip


74% Értékelések


600 + telepítések


WP 3.0 + szükséges

A cél az, hogy az oldalsó elem ne váljon túl mutatósnak vagy zavarónak. Mindaddig ott lesz, amíg a látogató a webhelyen van, tehát nem akarja kikapcsolni őket valami rosszul megtervezett vagy túlságosan zavaró funkcióval. Hibás az egyszerűség oldalán, mivel az úszó oldalsávnak a torta jegesedésével kell járnia a mellékelt tartalom számára.

Ragadós menük

A ragacsos menük a WordPress összes ragacsos felhasználói felületének talán a legmegfelelőbb fajtái, de ők is a leghasznosabb.

Az ötlet egyszerű. Ahogy a felhasználó gördül le, a menü szilárdan a helyén marad.

De ezt számos különféle módon megvalósíthatja:

a) Mehet a standard elhelyezés tetején.

Ez az, amit a ThemeIsle csapata megtett velük Zerif téma, például (láthatja a élő demo itt):

Zerif ragacsos elemek

Egy további bónusz itt az, hogy a menü nem egyszerű egysoros menü, hanem egy megamenü – amikor az egyes elemek fölé vigyük, azok kifinomultabb szerkezetet mutatnak:

mega menü

b) Helyezze oldalra a menüt.

Ez egy szép lehetőség néhány formatervezési mintának, és különösen azoknak a fényképes webhelyeknek a számára, amelyek látványtervekre fogadnak, hogy elmondják a történetet.

Íme egy példa RichBrown.info:

RichBrown

A menü jobbra van rögzítve, ahogy gördít le.

c) Helyezze az aljára.

Az alsó rész egy rögzített menü egy másik érdekes elrendezése, és különösen akkor, ha azt akarja, hogy a menü kicsit magasabb legyen, mint egyetlen szövegsor.

Íme egy példa bulletpr:

bulletpr

Mint láthatja, a menü képeket és szöveget tartalmaz, tehát az aljára úgy helyezte el, hogy az nem foglalja el a webhely fejlécében az értékes helyet.

Ragadós e-mail feliratkozás

Mint valószínűleg tudod, a közönség elérésének egyik legjobb módja az e-mail. Az előfizetői listára elküldött e-mail a következő ötször valószínűbb látni, mint egy Facebook-on.

Az e-mail előfizetők minőségi listájának összeállítása elengedhetetlen ahhoz, hogy vállalkozása a következő szintre kerüljön. A ragadós formáknak köszönhetően az előfizetők megszerzése könnyebb, mint gondolnád.

Sokféle módon ösztönözheti a webhely látogatóját a levelezőlistára való feliratkozásra. A ragacsos forma, akár az oldalsávon, akár az oldal tetején, nagy segítség lehet. Az egyik olyan webhely, amely ezt jól csinálja TwelveSkip, digitális média társaság. Az oldal tetején tett cselekvésük egyértelmű, és felhívja a figyelmet anélkül, hogy túlságosan szembe helyeznék magukat és elvonnák a figyelmüket.

twelveskip

Az oldalsáv teteje az egy másik jó hely e-mail előfizetők beszerzése. Néha nem árt az, ha több olyan hely van, ahol az emberek feliratkozhatnak. Az e-mail feliratkozók annyira értékesek, hogy érdemes külön erőfeszítéseket tenni a listájának felépítése érdekében.

Például a CodeinWP több űrlapot is felhasznál erre a célra, és sok ragacsos is. Mint ez:

codeinwp

Ragadós hirdetések

Nézzünk szembe a tényekkel – a hirdetések szükségszerű gonosz a legtöbbünk számára. Olvasóink nem szeretik őket, és sok weboldal készítő sem. Fontos azonban a számlák fizetése, és itt érkezik a digitális reklám.

A Time Magazine ragaszkodó blokkként használja a reklámokat, tehát amikor gördül le bármilyen cikket olvasol.

idő

Sokkal kevésbé tolakodó, mint egy hatalmas splash hirdetés vagy pop-up, tehát nem rossz módszer bevételszerzésre anélkül, hogy túl sok olvasót kikapcsolna..

Mint minden hirdetést, ezt csak mérsékelten kell végrehajtani. Az árucikk bal oldalán vagy jobb oldalán található hirdetési fal azonnali kikapcsolása. Egy vagy kettő, további cikkekre mutató hivatkozásokkal együtt, jó módszer a reklámozásra.

Kreatív ragacsos felhasználói felület elemek a WordPress-ben

A fent felsoroltakon kívül sokkal kreatívabb is lehet, ha ragacsos felhasználói felület elemeket használ a WordPress-ben, de ez potenciálisan több munkát is jelent a végrehajtásuk érdekében..

Íme egy példa Gavick.com:

sziget

Ha ellátogat erre a webhelyre, észre fogja venni, hogy az egész sziget a gördítéssel nagyrészt a központban marad. Az előtér és a háttér között változik, de mindig a központban van. Ez a fajta dolog valóban felhívja a felhasználó figyelmét.

Úgy tűnik, hogy valóban nincs korlátozás a ragacsos felhasználói felület elemeinek kreatív felhasználására a WordPress-ben … mivel valaki képes volt egy szigetet ragacsossá tenni.

Hogyan lehet megtalálni a megfelelő plugint?

Van nincs hiány a pluginekről a WordPress.org webhelyen, amely segíthet ragacsos elemek beépítésében a témába. Néhányan csodálatosan tudnak működni a témáddal, míg mások nem optimalizáltak az Ön webhelyén. Kísérleteket és hibákat igényel, hogy megtalálják azokat, amelyek a legjobban működnek.

A végeredmény megéri, függetlenül attól, hogy a közösségi média forgalmát növeli vagy fontos információkat továbbít az olvasóknak. Csak ellenőrizze, hogy alaposan tesztelte-e a plugin-okat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincsenek-e tervezési problémák.

Lexie Lu A szerzőről: Lexie Lu egy szabadúszó tervező és blogger. Élvezi a legújabb trendek kutatását, és mindig egy csésze kávét kínál közvetlen közelében. Ő kezeli Design sült és követhető a Twitteren @lexieludesigner.

K Karol összes szerkesztése és szellemes átírása.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map