Melyek a legjobb betűtípusok a logókhoz? 10 lépés a tökéletes egy + 23 hűvös betűtípus megtalálásához

a legjobb betűtípusok a logókhoz


Lehet, hogy nem a legkönnyebb feladat a logók legjobb betűkészleteinek kitalálása. Például, még a DaFont.com könyvtárában is csak megdöbbentő 36 000 betűtípus szerepel. És ez biztosan nem minden, ami ott elérhető. Valószínűleg ugyanolyan betűtípusokat talál másutt, vagy még ennél is többet.

Tehát hogyan lehet átjutni ezen a sokaságon és megtalálni a legjobb betűtípusokat a logókhoz, amelyek a legvalószínűbben működnek a projektnél? Itt játszik szerepet az a mai hozzászólás, amely az Ön számára van. Megvizsgáljuk azokat a különféle tulajdonságokat, amelyek minőségi logó betűtípust eredményeznek, és felsorolunk egy sor ajánlást az induláshoz.

És oké, tudom, hogy szkeptikus lehet az ötlet egészére nézve. Végül is a cég emblémája nagyon egyedi és eredeti projekt, tehát olyan általánosítást keres, mint a "a legjobb betűtípusok a logókhoz" furcsának tűnik, de kérlek, viselj velem, beszéljük át.

Egy másik megjegyzés: amennyire nehéz lehet a logók legjobb betűkészleteinek kiválasztása, a legrosszabb hívás meglehetősen egyszerű. Comic Sans sokat? Vagy talán Impact? Papirusz? Kérjük, ne használja ezeket a betűkészleteket. Valaha! ��

Hogyan lehet elindítani a logók legjobb betűkészleteinek keresését??

Kezdjük azzal, amit nem csinálsz. És ez nem kap betűtípust pusztán azért, mert tetszik az, ahogy néz ki. Ez egy olyan csapda, amelyre könnyű esni. Ehelyett próbálja meg így gondolkodni:

Amit keres, nem az Ön betűtípusa, hanem az ügyfelek számára. A betűkészletnek rezonálnia kell velük még ennél is többet kell ahhoz, hogy veled rezonáljon.

Annak ellenére, hogy néhány újabb betűkészlet-példát adok neked, mégis érdemes először arra összpontosítani, hogy meghatározza, hogy ez a tökéletes betűtípus "Olyan, mintha" neked.

Először felsorolja azokat az elsődleges értékeket, amelyeket a márka át szeretne venni, a rés fő jellemzőit, és határozza meg a tökéletes ügyfél / ügyfél személyiségét.

Ez többnek tűnik szükségtelen lépésnek "akció-központú" köztük, de itt a cél elsősorban egy pár dolog leírásával – csak így gyors döntést hozhat, amikor egy adott betűtípust megnéz, és kíváncsi, "megfelel-e ez a betűtípus az üzletemnek??"

Mindezen válaszok felsorakoztatásával nézzük meg néhány lehetőséget és keresse meg a logók legjobb betűkészletét.

1. Döntse el a embléma logóját vagy a szójelzőt

Néhány betűtípus jobban illeszkedik egy embléma alapú logóhoz (például Harley Davidson), mások pedig egy szójel vagy szöveges logó (pl. Visa).

Harley

Vízum

a) Jelvények

Ha embléma emblémát szeretne, a betűtípust valószínűleg jobban le kell hangolni, hogy ez ne tegye túl a emblémát..

A Starbucks jó példa erre. Annak ellenére, hogy a cég elmozdult attól, hogy jelenlegi logójában bármilyen szöveg legyen, 24 évig (1987-2011) ezt használta:

starbucks

A betűtípus egyszerű, egy kicsit nehéz, a cégnevet és a fő terméket minden méretben bemutatja. Annak ellenére, hogy a szöveg viszonylag hatalmas a jelképhez képest, ez a kétlábú sellő továbbra is a fókuszpont.

Ha lenne egy kullancsosabb betűtípus, akkor túlterhelte volna a jelképet, és kevésbé lehetett láthatóvá. Hasonló elveket alkalmazhat, amikor betűtípust keres embléma logójához.

Hasonló betűkészlet-választás:

Montserrat - a logók legjobb betűtípusai között?

Bölény

b) Szójelek

Szöveg alapú logó vagy szójelzés kiválasztásakor a betűkészletnek reprezentatívabbnak vagy megkülönböztethetőbbnek kell lennie. Más szavakkal, ezúttal maga a betűtípus áll a középpontban, és ezt meg kell mutatni.

Alapvetően ön logóját a márka identitássá teszi, tehát nincs szükség emblémára. Íme egy példa egy cégtől:

Google

Ezen a ponton érdemes megfontolni egy teljesen egyedi logó kialakítását is, amely némileg magában foglalja az egyedi betűtípus létrehozását.

Például alapvetően bármilyen játékfilm saját filmekkel rendelkezik. Valójában ezek inkább részleges betűtípusokhoz hasonlítottak. Részlegesnek hívom őket, mivel nehéz elhinni, hogy a tervezők teljes betűtípust készítettek, ahelyett, hogy a címen megjelenő betűkkel dolgoznának. E filmek népszerűsége miatt később más tervezők léptek be egész betűkészletek készítésére.

Íme néhány példa a filmekben használt egyedi logó betűkészletekre: IdegenApokalipszis mostA bosszúállók.

Tehát egy szöveges logóval feltett kérdés az, hogy befektetni szeretne a dolgoknak a nulláról történő tervezésébe, vagy valamilyen reprezentatívabb kész betűtípust használni?.

Ha ez az előbbi, találhat néhány nagyszerű tervezőt, akik segíthetnek a Fiverrnél.

Az utóbbi vonatkozásában itt találunk néhány példát a logókhoz használható egyedi betűkészletekről:

amerikai tölgy

Montana

feszültség

2. Tartsa be a rést

Minden rést vagy piacnak megvan a maga szabályrendszere, elvárásai és kissé észrevehető általános hangulata.

Alapvetően ugyanazt a hangulatot kell céloznia – hogy a betűtípus hangulata megfeleljen az üzleti és a réstől.

Például a fogorvosi iroda emblémájához fontos, hogy közvetítsük a biztonság, a tisztaság, a szakmaiság és a barátság érzetét. Ennek nincs értelme ezt használni a fogorvosi rendelő logója számára:

Kaméleon

Amit próbálok mondani, hogy olyan vonzó, mint amilyennek érezheti magát a kiemelkedés fogalma, sok rést nem mindig a megfelelő választás..

Valószínűleg mindannyian szeretnénk "megzavarhatja" bármi rés, ahol vagyunk, de ezt ritkán végezzük el a logó segítségével.

Ne legyen a legkülső dolog, amelytől függetlenül másoknak kell lennie. Beilleszkedni, de javítani.

Profi tipp. Ha embléma emblémát szeretne, ezt az emblémát az unalom elkerülése érdekében részben leválaszthatja. Például biztos vagyok benne, hogy számtalan ingatlanlogót látott házakkal, épületekkel, felhőkarcolókkal és másokkal. Használj valami mást.

Vedd például a Domino’s Pizza logóját. Lásd az összes pizzát?

dominók

Íme néhány érdekes választás a logók legjobb betűkészletei között a különböző piacokon és résekben:

Egészség és Jólét:

szombattal kapcsolatos

dísz:

blushandbloom

Alkalmazások és tech:

Andes

Fodrászatban, de a whiskyt is:

whisky

Gyermekfelügyelet, óvoda, babatermékek:

napfény

3. Válasszon egy elég egyedi betűtípust

Mint mindannyian tudjuk, a logó egyik legfontosabb tulajdonsága az, hogy eredeti és egyedi. Végül is azt akarja, hogy az emberek azonosítsák vállalkozását a logója alapján.

Ehhez nem választhat egy túlságosan népszerű betűtípust. Egyszerűen nem akarja, hogy a betűtípust vadonban találja meg, mivel arra használják, amire valójában nem akarja társítani vállalkozását.

Egyrészt a népszerű betűtípusok okokból népszerűek – minőségi alkotások, amelyek sok ember számára vonzóak. A népszerű betűtípusok azonban egy kétélű kard, amikor a logók legjobb betűkészletét keresik.

Amit inkább kiválasztani szeretne, az valami "elég egyedi." A minőségi betűtípus mindig bizonyos mértékig népszerű lesz, tehát valószínűleg valahol megbotlik; csak nem akarja, hogy az egész világ használja.

Íme néhány példa az eredeti betűtípusokra:

kelta

Atlantika

Szerencsétlen

Pintanina

4. Válasszon egy jól skálázható betűtípust

Nem minden betűtípus úgy van felépítve, hogy minden méretben jól nézzen ki. Különböző közegekben sem. Egyes betűtípusok alapvetően csak a bemutatólapukban néznek ki jól, és sehol máshol.

Vegyük például ezt:

Dragonflight

Félelmetesnek tűnik, ha elég nagy. De méretezze le, és elveszíti varázsát.

Mindig tesztelje a betűtípust több esetben. Átméretezze a logót, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden méretben olvasható és érdekes.

Néhány példa a jól skálázható betűtípusokra:

ácsolás

Hátország

hogar

5. Használjon egy olyan betűtípust, amely jól átalakítja az alacsony kontrasztot

Bizonyos betűkészleteket nehéz lehet olvasni alacsony kontrasztú forgatókönyvek esetén.

A vállalati logókkal az a helyzet, hogy nem mindig ellenőrzik a helyzetet azzal kapcsolatban, hogy a logóját hogyan és hol kell használni.

Lehet, hogy szponzorál egy eseményt, és a logóját egy olyan poszterbe helyezik, amelyen nincsen kreatív ellenőrzése alatt. Vagy talán videóként fogja használni a logóját vízjel, sok cucc mozog a háttérben.

Ebben az esetben, ha a választott betűtípus nem univerzális az alacsony kontrasztú forgatókönyveknél, akkor a logót nehéz lehet megkülönböztetni.

A vékonyabb betűkkel vagy a bonyolult, kézzel írott betűkészletekkel megoszthatják ezeket a problémákat.

6. Válasszon egy olyan betűtípust, amely illeszkedik a többi webhely betűtípusához

A betűtípusok olyanok, mint a sör. Csak egynel ritkán vagy jó.

Egy klasszikus webhelyforgatókönyvben a logó betűkészletén kívül legalább két betűtípusra is szükség lesz:

 • a webhely címsora betűkészlete
 • a webhely törzsbetűje

Mindazoknak bele kell illeszkedniük egymásba.

Használhat olyan szerszámot, mint a Fontjoy hogy segítsen magadnak itt. Ez rámutat rá hűvösre betűkészlet-párosítás kezdő betűkészlet alapján.

fontjoy

7. Válasszon a serif vagy a sans közül

A Sans-serif vagy a serif a mindegyik legrégebbi betűkészlettel kapcsolatos kérdése.

Így néz ki a szarifák:

serifs

Általánosságban elmondható, hogy a szerif betűtípusok dekoratívabbak, hivatalosabbak, klasszikusabbak, jobbak a hosszú szövegek olvashatóságához. A Sans-serif modernabb megjelenésű, fiatalabb közönség számára könnyebben emészthető, vitathatatlanul jobban illeszkedik a képernyőn megjelenő szöveghez.

A nap végén itt nincs helyes vagy rossz válasz. Mindkét típusú stílus jól működik a logók legjobb betűtípusai között, de mindez attól függ, hogy hogyan illeszkednek az Ön vállalkozásához és a márkához.

Néhány példa az érdekes serif és sans-serif betűtípusokra:

Leyton

Velence

Condell

chromoxome

8. Legyen óvatos a kézzel írt és a szkript betűkészleteknél

A kézzel írt betűtípusok félelmetes választást jelentenek a megfelelő üzleti vállalkozáshoz és a logóhoz, de bizonyos kockázatokat is magukban foglalnak. Sokan közülük már korábban tárgyaltunk – védtelen viselkedés alacsony kontrasztú helyzetekben, vagy nem elég világos, ha sokat lecsökkentünk.

Ugyanakkor az ördögök támogatójának lejátszásához az ilyen típusú betűtípusok fantasztikusak lehetnek egy érzelmekben gazdag üzenet küldésében vagy egy adott hangulat létrehozásában..

Íme néhány példa a kézzel írott és a szkript betűkészletekre, amelyek nem szenvednek a közös hátrányoktól:

védjegy

Nyári fesztivál

9. Nézze meg, hogy a népszerű induló vállalkozások hogyan használják

Ha a saját logóján dolgozik, érdemes szélesebb körű piackutatást végezni, és megvizsgálni, hogy mit tesznek a többi vállalat az űrben – hogyan sikerül kiemelkedni, mit csinálnak, mit nem csinálnak, stb..

Ugyanakkor az is jó ötlet, ha kicsit szélesebb körbe mennénk – a fülkén kívül -, és inspirálhatnánk a böngészést a népszerű induló induló betűtípus-választások között..

Ez egy igazán érdekes eszköz, amelyet a MyFonts készített elemzi a betűkészleteket egy adott fénykép felhasználásával.

indítási betűtípusok

10. Ne várja el, hogy végtelen ideig betűtípussal maradjon

Még a legnagyobb márkák is idővel megváltoztatják vagy finomítják logóikat. Tényleg nem számíthat arra, hogy évekig ezzel az egyik betűtípussal marad.

Vegyük például az Apple-t. Ez az első logója:

alma első logó

Ha nem látja ott, akkor Sir Isaac Newton egy fa alatt ül egy fényes almával, amely a feje fölött lóg. Milyen messze van ez a jelenlegi Apple logótól?

Megváltozik a célok, a piac, az ügyfelek elvárásai stb. Valószínűleg finomítja a logóját valamilyen pillanatban két-három év alatt. Tehát ne mutasd meg túl ma. Ne próbálja meg tökéletesnek lenni első útján.

Ha úgy tűnik, hogy valamelyik betűkészlet megfelel az Ön logójának, vállalkozásának, a résnek, és csak megfelelőnek érzi magát, ne keressen valami jobbat. Döntsd el, mit kell. Később javíthatsz. A vállalat sikere ritkán soha nem pusztán a logón alapul.

Mi a következő lépés?

A mentális torna végrehajtásakor a logók legjobb betűkészletét keresse:

 1. Kezdje az 5-10 betűkészlet listájával, amelyek elég jónak tűnnek, majd vezesse le a 3 legfontosabb betűtípust.
 2. Ezután hozza létre a logóját minden egyes betűkészlettel külön-külön, és hasonlítsa össze az eredményeket.
  • Különböző méretben nyomtassa ki őket.
  • Használja a webhelyén található logókat.
  • Tekintse meg a weboldalt mobilon.
  • Hagyja őket óriásivá.
  • Csinálj őket kicsit.
  • Kérje meg munkatársait, hogy szavazzanak az első szavazásra.
 3. Miután ez megtörtént, rendelkeznie kell a logók legjobb betűkészleteinek listájával, és talán a kezedben lévő tökéletes első betűkészlettel is..

�� További olvasmány: 20 fantasztikus tervezési portfólió, amelyet még a saját létrehozása előtt megnézhet. Íme, hogyan lehet a legrosszabb WordPress tervező a bolygón, a WordPress felhasználói felületének evolúciója (2003–2018)

Megvan még a tökéletes logója? Melyik az? Nyugodtan ossza meg a hozzászólásokat.

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map