Hogyan lehet létrehozni egy helyi keresési könyvtárat, mint például a Yelp a WordPress-en

TL; DR: A Yelp egy hatalmas weboldal / webszolgáltatás, amely rengeteg funkciót kínál, és látogatók millióit szolgálja ki. Ezt biztosan tudod … Ugyanakkor! Kiderül, hogy a WordPress-ben létrehozhat egy helyi keresési könyvtárat, mint például a Yelp. Így van – mindent felülről lefelé, a kódsor megérintése nélkül. Írja be Colin:


Érdekes-e az a gondolat, hogy megtanulod létrehozni egy olyan helyi keresési könyvtárat, mint például a Yelp a WordPress-en? Kétlem, hogy el kell mondanom neked a olyan webhelyek hatalmas sikeréről, mint a Yelp és a Foursquare. Nagyon sokan látják őket a keresési eredmények között, amikor vállalkozást keresnek.

De bár ez a két óriás – a Yelp és a Foursquare – minden bizonnyal népszerű, ők nemzeti szintű hangsúlyt fektetnek. És ez a nemzeti hangsúly nyitja meg az ajtót, hogy egy rést vevő versenytárs bejutjon és megragadja a darabot a helyi keresési könyvtári piteből..

Hogy segítsen Önnek ezt megtenni, ezt a bejegyzést fogom költeni, amely lépésről lépésre nyújt útmutatást, hogyan tudod hozzon létre egy helyi keresési könyvtárat, például a Yelp-t a WordPress-en anélkül, hogy betörne a bankba.

Hogyan lehet létrehozni egy helyi keresési könyvtárat, mint például a Yelp a WordPress-en

Mi kerül a minőségi helyi keresési könyvtárba?

Annak érdekében, hogy megtaláljuk a legjobb eszközt egy helyi keresési könyvtár, például a Yelp létrehozásához a WordPress-en, érdemes először meghatározni a legfontosabb jellemzőket, amelyek a Yelp és a Foursquare hatékonyságát ennyire hatékonnyá teszik..

Ezek a jellemzők elsősorban:

 • Minőségi keresés / szűrés, amely megkönnyíti a látogatók számára a releváns vállalkozások megtalálását.
 • Térképinformáció-nézet, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy megtalálják az adott területhez legközelebb eső helyeket.
 • Felhasználói vélemények, hogy a látogatók elképzeléseket kapjanak a vállalkozás minőségéről.
 • Bevételszerzési lehetőségek, így valóban lehet pénzt keresni a helyi keresési könyvtárból.
 • Kezelőeszközök az üzleti tulajdonosok számára, hogy a webhely adminisztrátora (Ön) sok kézi munkája nélkül kezelhessék vagy igényeljék a listákat.

Sajnos nincs olyan ingyenes megoldás, amely nagyszerű munkát végez ezzel. Van azonban egy megfizethető prémium lehetőség, az úgynevezett ListingPro.

Megoldásunk egy olyan helyi keresési könyvtár létrehozására, mint a Yelp a WordPress-en

ListingPro - hozzon létre egy helyi könyvtári webhelyet

A ListingPro egy prémium címtéma, amelyet megtehetsz vásárlás a ThemeForestnél 69 dollárért.

Az általános WordPress-webhelyről teljes funkcionalitású helyi keresési könyvtárvá válik, amely a legtöbb olyan funkcióval tele van, amelyek a Yelp és a Foursquare webhelyeken működnek. A ListingPro a Go-to-eszközünk, mert:

 • Részletes élő kereséssel rendelkezik, amely megkönnyíti a látogatók számára a tartalom megtalálását a könyvtárban.
 • Ez magában foglal egy gyönyörű elülső irányítópultot a vállalkozások számára, hogy kezeljék a listájukat és a hirdetéseket.
 • Te, a rendszergazda, a WordPress rendszergazda irányítópultján kezelhetsz halom részletet.

Annak érdekében, hogy elképzelést kapjunk arról, hogy a ListingPro miért felel meg erre a célra, itt van egy screenshot a Yelp kereséséről:

hogyan működik a yelp keresés

És itt van egy képernyőkép a ListingPro tesztoldalon végzett kereséséről:

hogyan működik a listpropro keresés

Nagyon jó, igaz? A ListingPro keresőmotorja messze túlmutat az alapértelmezett WordPress-keresésen, ami a helyi könyvtár sikere szempontjából fontos.

Az alábbiakban részletes, lépésenkénti útmutatást adok neked arról, hogyan hozhat létre helyi keresési könyvtárat a WordPress-en a ListingPro használatával.

Lépésről lépésre: Helyi keresési könyvtár létrehozása a WordPress-en

Miután megvásárolta a ListingPro-t, készen áll arra, hogy létrehozza a könyvtári webhelyet. A következőképpen javasolom, hogy foglalkozzon az új webhelyeddel:

 • Telepítse a ListingPro szoftvert és konfigurálja azt.
 • Konfigurálja webhelyének stílusát.
 • Állítsa be az alapvető részleteket, például a fizetési beállításokat és az e-mail értesítéseket.
 • Konfiguráljon mindent az Ön adataival kapcsolatban – kategóriák, városok stb.
 • Állítsa be az árazási terveit, amellyel a vállalkozások fizethetnek a prémium listákért.
 • Konfigurálja a vállalkozások számára kínált hirdetési lehetőségeket.

Az alábbiakban bemutatom, hogyan lehet mindezt részletesebben elvégezni:

1. lépés: Telepítse a ListingPro szoftvert, és futtassa a telepítővarázslót

Miután telepítette és aktiválja a ListingPro-t (ez telepíti, mint bármely más téma), végigvezeti az alábbiak folyamatán:

 • A szükséges bővítmények telepítése
 • Demótartalom importálása

Nagyon javaslom, hogy importálja az összes dummy-tartalmat, mert ez sokkal könnyebbé teszi a téma testreszabását.

A telepítővarázsló futtatása után meg kell vizsgálnia, mi nagyjából egy teljesen működőképes helyi könyvtárhely:

dummy tartalom importálása

hogyan hozhat létre egy helyi keresési könyvtárat, például a yelp a WordPress-en

A következő lépésekben mindent megteszel, hogy ezt az alapoldalt sajátossá tehesd.

2. lépés: Stílusolja a könyvtárat

Ideje webhelyének stílusához. Itt választhatja ki a betűtípusokat, a színeket és a háttérképeket, amelyeket a könyvtárhelyén használ.

Ha meg szeretné változtatni őket, el kell mennie az újhoz téma beállítások fül a WordPress irányítópult oldalsávján. A stílusbeállítások konfigurálásához elsősorban az első öt lehetőségre kell ragaszkodnia:

stílusosítsa a könyvtárat

 • Általános beállítások. Változtassa meg az elsődleges színeket, valamint a navigációs és funkcionális beállításokat.
 • Tipográfia. Válassza ki a webhelyén használt összes betűtípust, méretet és színt.
 • Fejléc. Módosítsa a fejléc elrendezését és a színeket. Felvehet egy keresősávot a fejlécbe, és ide töltheti fel saját logóját.
 • Transzparens. Válassza ki a nagy vastag szalaghirdetést, amely megjelenik a honlapján a keresőmező mögött. Azt is beállíthatja, hogy mely kategóriák jelenjenek meg a kezdőlapon.
 • Térképbeállítások. Válassza ki a használni kívánt térképstílust. Használhatja a normál Google Maps alkalmazást, vagy használhat néhány különféle stílusú MapBox-ot is.

testreszabhatja a fejlécét

Azt is felugrhatja a Lábjegyzet szakasz, amelyben konfigurálhat néhány stílust a lábléchez, valamint a közösségi profilokat.

Valójában nincs "jobb" vagy "rossz" ezek nagy részének konfigurálásának módja. Arról szól, hogy hogyan szeretné kinézni a könyvtár.

3. Lépés: Konfigurálja az e – maileket, a fizetési beállításokat stb.

Miután elégedett vagy a webhely kinézetével, itt az ideje, hogy foglalkozzon néhány olyan aprósággal foglalkozó részlettel, mint például a tranzakciós e-mailek, a fizetési beállítások, a számlakezelés és az URL-konfiguráció.

Ez a rész nem különösebben élvezetes, de a webhely működéséhez szükséges.

Tehát menjünk át mindent, amit rendben kell tennünk. Ezek mind továbbra is a lehetőségek a téma beállítások lap.

Először menjen tovább Fizetési beállítások és mindent konfigurálhat. Választhatsz:

 • Függetlenül attól, hogy az új listák megjelenítésük előtt kézi jóváhagyást igényelnek-e vagy sem.
 • Függetlenül attól, hogy elfogadja-e a fizetős listákat.
 • Valuta.
 • Fizetési átjárók.
 • Állítson be oldalakat a feltételekhez, a pénztárhoz stb.

konfigurálja a kifizetéseket

Következő úton, menjen a E-mail kezelés fület. Itt konfigurálhatja azokat a tranzakciós e-maileket, amelyeket a könyvtárad webhely küld. Mit értek a tranzakciós e-mailek alatt? Olyan dolgok, mint:

 • Az új felhasználók e-maileket kapnak.
 • Az az e-mail, amelyet valaki kap, amikor egy bejegyzést benyújt.
 • Fizetési visszaigazolások.
 • Stb.

Minden e-mailt külön kell konfigurálnia a normál WordPress TinyMCE szerkesztő segítségével. Fontos megjegyezni, hogy itt használhat változókat. Például, ha beírja a% felhasználónevet, akkor a helyébe a személy lép tényleges felhasználónév. A ListingPro megmutatja az összes változót, amelyet a E-mail kezelés oldal:

több csúnya szemcsés részlet

Ezután ugorjon le a Számlabeállítások fülre, és írja be saját vállalkozásának adatait. Ez az információ jelenik meg a számlán, amelyet a vállalkozásoknak küld, akik fizetnek a listázásért:

konfigurálja a beállításokat

Másodszor az utolsó! Következő úton, menjen a URL-konfiguráció lapon konfigurálhatja az oldal URL-jét néhány alapvető oldalhoz. Megjegyzés: Ha az összes dummy adatot úgy importálta, ahogy én javasoltam, a ListingPro már létrehozta ezeket az oldalakat, és itt megadta az URL-eket. De ha meg akarja változtatni az oldal URL-jét, akkor itt frissítheti, hogy webhelye továbbra is megfelelően működjön:

az URL konfigurálása

És végül menj a Kapcsolat oldal az elérhetőségi adatok konfigurálásához, valamint a beépített kapcsolattartási űrlap néhány alapvető részletéhez:

adjon hozzá elérhetőségi adatokat

Pfuj! Ez nagyon unalmas dolog, hogy őszinte legyek. De miután konfigurálta, soha nem kell újra megnéznie.

4. lépés: Állítsa be a könyvtárak működését

Miután az összes ilyen csúnya szemcsés részletet megszerezte az útból, készen áll arra, hogy átgondolja, hogyan működnek az adatlapjai. Az oldalak felsorolása alatt azt a tényleges oldalt értem, amely az egyes vállalkozásokat megjeleníti.

Ezek konfigurálásához két különféle menüben fog dolgozni a WordPress irányítópultján. Ugyanezzel kezdheti téma beállítások területen, ahol már dolgozott.

Menj a Az általános beállítás felsorolása és kattintson a Lista nézet alkategóriát. Itt beállíthatja, hogy miként jelenítse meg a listákat több lista. Megjelenítheti egy normál listát, vagy pedig rácsos kijelzővel is megjelenítheti. És azt is megadhatja, hogy a térkép nézetet felveszi-e vagy sem:

válassza ki a listázási nézetet

És akkor ha megy a Lista beküldése & Beállítások szerkesztése opcióval beállíthatja azt az űrlapot, amelyet a vállalkozások felhasználnak, hogy beküldjék listájuk a könyvtárba. Ez egy hosszú lista, de fontos, hogy mindent átmutasson és konfiguráljon. Például kiválaszthatja, hogy a vállalkozások:

 • fotók feltöltése,
 • címkék hozzáadása,
 • videók feltöltése,
 • adjon hozzá webhely URL-jeit,
 • és sok, még sok más.

Valamennyi opciót be- és kikapcsolhatja. Ezután, ha bekapcsolja, konfigurálhatja az ehhez az opcióhoz társított összes szöveget:

testreszabhatja a könyvtárakat

Miután befejezte ezt a behemoth menüt, fel kell lépnie a listák fül az oldalsávon. Itt hozzáadhatja:

 • Kategóriák. Válasszon széles kategóriákat a listára. Például. Szállodák, éttermek stb.
 • Helyszínek. Válassza ki azokat a helyeket, amelyekben engedélyezi a listákat. A helyeket tetszés szerint nagy vagy kicsi lehet. Például. Állam, város, megye stb.
 • Jellemzők. Ezek bizonyos kategóriákhoz vannak társítva. Például érdemes hozzáadni a sajátos szolgáltatások listáját csak a szálloda kategóriát.

kategóriák hozzáadása

Hogy megmutassam hogyan Jellemzők és Kategóriák interplay, itt van egy példa, ahol hozzáadtam egy úgynevezett funkciót Lehetővé teszi háziállatok számára? hoz Szállodák kategória. Mint alább láthatja, a felhasználók ennek alapján szűrhetnek Funkció, de csak a Szállodák kategória:

jellemzők vs kategóriák

5. lépés: Állítsa be az árazási terveket

Ha nem tervezi, hogy vállalkozásokat felszámít a vállalkozások számára, akkor ezt a részt kihagyhatja. Alapértelmezés szerint a ListingPro már létrehoz egy ingyenes tervet, amikor a dummy tartalmat importálja.

De ha a tetejére prémium csomagot szeretne hozzáadni, vagy a szabad csomagot cserélje le csak fizetett terv, megteheti úgy, hogy eljut a Árképzési tervek → Új árcsomag hozzáadása:

adj hozzá egy tervet

6. lépés: Konfigurálja a hirdetési beállításokat

A hirdetések jó részét képezik a Yelp bevételi modelljének, tehát ha a WordPressen olyan helyi keresési könyvtárat szeretne létrehozni, amely utánozza a Yelp-t és a FourSquare-t, akkor valószínűleg a bevételi modell részeként is szerepeltet hirdetéseket..

A hirdetések beállításához keresse fel a következő címet: Témabeállítások → Hirdetési beállítások. Itt konfigurálhatja a hirdetési lehetőségek oldalának szövegét, valamint az árazási terveket:

válasszon lehetőségeket a vállalkozások között

A vállalkozások ezután közvetlenül a műszerfalukról vásárolhatnak hirdetéseket (erről később!).

A helyi keresési könyvtár webhelyének kezelése

Rendben, ezen a ponton a helyi keresési könyvtárat nagyjából be kell állítani. Miközben még hiányzik a tényleges adatok, az összes alapvető funkciónak ott kell lennie, és elkészült az egyszeri beállítással.

Itt az ideje, hogy gyors áttekintést kapjon arról, hogyan tudja kezelni a helyi keresési könyvtár napi működését. Nagyon sok az összes menedzsment az alábbi menüpontokban zajlik:

az irányítópulton

Például, ha új bejegyzés jön be, akkor ez jelenik meg Függőben lévő áttekintés ban,-ben listák fület. A nyilvánossághoz csak annyit kell tennie, hogy állapotát megváltoztatja Közzétett:

állapotok megváltoztatása

Hasonlóképpen kezelheti a véleményeket a Vélemények lapon, a A hirdetések lapon, és ha egy vállalkozás egy listát igényel, kezelheti azt a Claims lap.

Hogyan kezelik a vállalkozások a listáikat és hirdetéseiket

Minden, amit fent mutattam neked, az ön szempontjából, a webhely adminisztrátora. De hogyan működnek a dolgok azoknál a vállalkozásoknál, amelyek listákat akarnak létrehozni és / vagy hirdetni szeretnének a helyi keresési könyvtárban?

A fiókot létrehozó vállalkozások kétféle módon léphetnek kapcsolatba az Ön webhelyével:

 • Megyek a műszerfalukhoz
 • Új lista hozzáadása

elülső menük

csattanó Lista hozzáadása előhívó űrlapra hozza őket, hogy benyújthassák tőzsdei adataikat:

nyújtsa be a listát

És ha odamennek Irányítópult, látni fogják a részletes kezelőfelületet, ahol:

 • Tekintse meg a listájukat
 • Lásd a számlákat
 • Hozzon létre hirdetési kampányokat
 • Kezelje a foglalásokat
 • Lásd a statisztikákat
 • Kezelje étkezési / szolgáltatási menüjét (ha alkalmazható)

Vannak olyan ügyes utasítások is, amelyek arra ösztönzik a vállalkozásokat, hogy reklámozzák listáikat:

kezelheti a listákat

Mi a következő lépés?

Noha valószínűleg megtanulta egy helyi keresési könyvtár létrehozását, mint például a Yelp a WordPress-en, még nem végezte el a feladatot. Most – valójában annyi tartalmat kell összeállítania, hogy érdemes az emberek számára használni a könyvtárat.

De ezen útmutató után szilárd alapon kell állnia, amely lehetővé teszi a látogatók számára, hogy a vállalkozások számára keresést végezzenek, szűrjenek és áttekintsenek, akárcsak a Yelp-en.

Sőt, a vállalkozások benyújthatják adataikat, vagy igényelhetik meglévő adataikat. Miután megvan egy listája, képesek lesznek automatikusan hirdetni hirdetéseikkel – anélkül, hogy kézzel kellene kezelniük a dolgokat.

Remélem, hogy ez hasznos volt! Nagyon figyelemre méltó, hogy még a látszólag összetett webhelyeket / webszolgáltatásokat is, például a Yelp-t WordPress-alapú eszközökkel lehet újra létrehozni, és egy töredékért egy bérleti csapat bérbeadása és a dolgoknak az alapoktól való felépítése révén.!

By the way, ha érdekli más hasonló útmutatók, mint például ez, megtanulhatja, hogyan hozhat létre több gyártó piacát vagy hogyan hozhat létre tagsági webhelyet a WordPress használatával.

Kérdése van egy olyan helyi keresési könyvtár létrehozásáról, mint például a Yelp a WordPress-en? Nyugodtan tüzelje el az alábbi megjegyzés szakaszban.

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

Elrendezés és előadás: K Karol.

Ezt a hozzászólást Ön hozta neked ListingPro.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map