Hogyan lehet fizikai termékpiacot létrehozni, mint például az Etsy (a WordPress-en)

Hogyan lehet fizikai termékpiacot létrehozni, mint például az Etsy (a WordPress-en)

Hogyan lehet fizikai termékpiacot létrehozni, mint például az Etsy (a WordPress-en)
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

TL; DR: "WordPress és e-kereskedelem"? Ki gondolta volna mindössze öt évvel ezelőtt, hogy ez megvalósítható lehetőség lesz. Biztosan senki sem az egyetemi osztályomban. Ennek ellenére itt vagyunk. És a WordPress alapvetően bármilyen típusú e-kereskedelmi vállalkozást képes kezelni. Tehát annak mértékének ellenőrzéséhez egy olyan fizikai termékpiac létrehozásának témáját vizsgáljuk, mint például az Etsy … a WordPress-en. Itt van Colin a témáról és pontos lépésről lépésre:


Ugorni szeretne a többkereskedő piacon? Ha igen, akkor az Etsyhez hasonló fizikai termékpiac létrehozása az egyik nagyszerű módja ennek. A legjobb az, hogy ezt a WordPress segítségével lehet megtenni.

2016-tól, Etsy több mint 1,6 volt millió eladók 677 dollárral millió a bruttó áruértékesítésben csak 2016 harmadik negyedévében. Sok eladó keres segítséget egy tonna áru eladásában!

De valószínűleg az a benyomásod van, hogy a több gyártó piacának dráganak kell lennie. Úgy értem, Etsy-nek hatalmas fejlesztői csapata dolgozik értük. Több ezer dollárt kell költenie valami hasonló létrehozásához, igaz?

Nem igazán! Az online piacterek népszerűségére reagálva számos multi-eladó piaci eszköz felbukkan. Ez azt jelenti, hogy az Etsy-hez hasonló piactéren többé nem kell törölnie a bankot egyedi megoldásokkal.

Valójában kevesebb, mint száz dollárért indulhat a WordPress, a WooCommerce és a WC-gyártók nevű plugin segítségével.

Így lehet ezt pontosan megtenni:

Fizikai termékpiac, mint az Etsy a WordPress-en

Hogyan hozzunk létre olyan fizikai termékpiacot, mint az Etsy a WordPress-en:

Először is, mi a WC-gyártók és hogyan segít nekünk abban, hogy tegyük meg azt, amit akarunk?

A WC Vendors egy olyan freemium plugin, amely kibővíti a WooCommerce funkcionalitását, és olyan fizikai termékpiacgá változtatja, mint az Etsy. A WC-beszállítóknál költöztem az útmutatóhoz, mert:

 • Fizikai termékekhez készült.
 • Az ingyenes verzió elég hatalmas az induláshoz (bár abszolút mindenképp szüksége lesz a prémium verzióra a leginkább felhasználóbarát piacon).
 • Magában foglal olyan alapvető szolgáltatásokat, mint például az egyszerű jutalékfizetés, az áruházak tulajdonosai számára benyújtott elsőszámú termékek benyújtása (csak prémium) és még sok más.
 • A prémium verzió dedikált témát tartalmaz, hogy kihasználhassa a WC-gyártók összes funkcióját.

Mivel a WC-gyártók kihasználják a WordPress erejét, csak annyit kell használni:

 • Domain és tárhely (további információ)
 • A WordPress működő példánya
 • Téma (vagy a WC-szállítók prémiumához tartozó téma)
 • WC-gyártók + WooCommerce

Pontosan így állíthat be olyan fizikai termékpiacot, mint például az Etsy, a WC-szállítók és a WooCommerce használatával:

1. lépés: Válassza ki a tárhelyét

A blog segítségével korcsolyázhat a csillagoknál kevesebb tárhely segítségével (bár ez még mindig nem jó ötlet). A többkereskedő e-kereskedelemmel rendelkező üzleteknél azonban nem szabad megspórolni a tárhelyet.

Akamai felmérést végzett az e-kereskedelem fogyasztói, és talált néhány következtetést, amelyek különös figyelmet érdemelnek az e-kereskedelem áruházak oldalának betöltésekor:

És itt nem csak az Akamai adatai szerepelnek. Más tanulmányok következetesen megállapították, hogy a lassabb oldalbetöltési idő kevesebb konverziót jelent az e-kereskedelem számára. Például, Intuit található hogy minden második leborotválva az oldal betöltési ideje megegyezik a A konverziós arány legalább 1% -os növekedése! Ez hatalmas.

A teljesítménynövekedés minden másodpercében:

Eredeti betöltési idő
A terhelési idő változása
Konverziós változás
7s felett-1s+3%
Között 5-7-1s+2%
4 s alatt-1s+1%

Tehát, ha azt szeretné, hogy több gyártó piaca sikeres legyen, kezdje meg a minőségi tárhelyet. Mivel nem számít, mennyire optimalizálja webhelyét, a tárhely továbbra is kulcsfontosságú szuperszonikus oldalbetöltési sebességek.

Ha itt van egy szokásos ember, akkor pontosan tudja, mely vállalatokat ajánljuk a tárhely szempontjából. Ha nem, ellenőrizze ezt – felmérésünk eredményeit. Röviden:

 • Az induláshoz a SiteGround nagyszerű egyensúlyt teremt a sebesség és a megfizethetőség között. Pénzért a megfizethető tárhely legjobb teljesítményét nyújtja.
 • Ahogy növekszik a piactér, érdemes lehet fontolóra venni egy olyan prémium gazdagépre való áttérést, mint például a Kinsta. Itt található a Kinsta áttekintése.

2. lépés: Telepítsen egy témát, a WooCommerce és a WC szolgáltatók

Miután beállította a tárhelyét és a domainjét, itt az ideje telepítse a WordPress programot, válasszon egy témát, és kezdje el felkerekíteni a szükséges bővítményeket.

Ha még nem akarja elkényeztetni egy prémium témát, akkor kezdje el egy ingyenes WooCommerce témával. Ehhez az oktatóanyaghoz a saját ingyenes verzióját fogom használni ShopIsle. De nyugodtan használhatja azt, amelyik WooCommerce-központú téma megdöbbenti a kedvedét.

Shopisle

Miután telepítette és aktiválta a témáját, telepítenie kell a WC-szolgáltatókat és a WooCommerce-t. Fontos, hogy mindkettőt telepítse, mivel a WC-gyártóknak a WooCommerce-re van szükségük a megfelelő működéshez.


WooCommerce WooCommerce

Szerzői): Automattic

Aktuális változat: 4.1.1

Utolsó frissítés: 2020. május 27

woocommerce.4.1.1.zip


92% Értékelések


5.000.000 + telepítések


WP 5.0 + szükséges


WC-beszállítók piactere - a Multivendor Marketplace megoldás a WooCommerce számára WC-beszállítók piactere – a Multivendor Marketplace megoldás a WooCommerce számára

Szerzői): WC-gyártók

Aktuális változat: 2.1.20

Utolsó frissítés: 2020. május 12

wc-vendors.2.1.20.zip


90% Értékelések


10.000 + telepítések


5.0.0Requires

Először telepítse a WooCommerce szoftvert, és lépjen át a telepítővarázslón.

WooCommerce beállítóvarázsló

Ezután folytassa és telepítse a WC-gyártókat. Ha az ingyenes verziót indítja, telepítheti közvetlenül a WordPress irányítópulton.

Természetesen van néhány egyéb általános WordPress-csípés is, amelyeket el kell végeznie, de ebben az oktatóanyagban csak a több gyártó piacának funkcionalitására fogok összpontosítani..

3. lépés: Konfigurálja a WC-gyártókat

Oké, ez a lépés fontos. Itt állíthatja be a részleteket, például a jutalék mértékét, a szállító regisztrációját és a fizetés részleteit.

Kezdje azzal, hogy elindul WooCommerce → WC-gyártók.

3.1: Általános beállítások

A Általános lap, feltétlenül állítsa be az alapértelmezett jutalékot, amelyet a szállítóknak kínál:

Hogyan hozzunk létre egy fizikai termékpiacot, mint például etsy

Később az egyedi termékekre külön vámtarifákat állíthat be, de ez lesz az alapértelmezett arány, amelyet eredetileg minden termékre alkalmaztak.

Itt kell beállítania a regisztrációs lehetőségeket is. Ha nem akarja manuálisan jóváhagyni a szállítói alkalmazásokat, akkor letilthatja azt. De nem ajánlanám. Nem akarja, hogy a piacot a spam felhasználók tönkretessék.

Azt is be kell állítania, hogy hogyan kezelje az adókra és a szállításra összegyűjtött pénzt. Alapvetően azt választja, hogy megtartja-e ezeket a kifizetéseket, vagy a szállítóhoz fordulnak.

Az oldalon tovább konfigurálhatja a szállítói oldalak URL-címét és néhány egyéb stílusbeállítást. Jó, ha ezeket alapértelmezésként hagyjuk.

3.2: Termékek

A Termékek lapon választhatja ki, hogy mely mezők érhetők el az eladónak, amikor új terméket hoznak létre. Például, ha nem akarja, hogy a szállítók képesek legyenek virtuális vagy letölthető terméktípusokat létrehozni, akkor jelölje be ezeket a négyzeteket, hogy elrejtse őket:

Mivel olyan fizikai termékpiacot hoz létre, mint az Etsy, valószínűleg el szeretné rejteni ezeket a mezőket, hogy ésszerűsítse a gyártók termékkészítési folyamatát.

Ezek a mezők jók a szokásos WooCommerce üzletekben, de valószínűleg nem akarja, hogy a gyártók képesek legyenek termékeket csoportosítani vagy egyedi adókat meghatározni.

3.3: képességek

Az képességek lapon állíthatja be a szállítói engedélyeket.

A rendelés és jelentések opciókat, azt javaslom, hogy hagyja az összes beállítást bejelölve (az alapértelmezett).

A fontos lehetőség itt Termékek. Ez lehetővé teszi annak eldöntését, hogy a gyártók által benyújtott termékek megjelenítésük előtt manuálisan jóváhagyják-e a rendszergazdai jóváhagyást. Ezenkívül eldöntheti, hogy a gyártók engedélyezhetik-e a termékek szerkesztését az életbe lépést követően.

Úgy gondolom, hogy az alapértelmezett beállítások jó indulási pontot jelentenek, de ha hatalmas többszörös értékesítői piacot tervez irányítani, akkor nem biztos, hogy képes minden egyes termék manuális jóváhagyására..

3.4: Oldalak

Az Oldalak fül egyszerű. Csak lehetővé teszi, hogy kiválassza, mely oldalakat használja a szállítói felület megjelenítéséhez. A WC-gyártók a szükséges oldalak nagy részét automatikusan elkészítik, de ha testreszabják a nevüket / URL-eiket, akkor itt megteheted:

Megint jó, ha ezeket hagyjuk alapértelmezésként.

3.5: Kifizetések

Az kifizetések fül fontos. Itt állíthatja be PayPal adaptív fizetések. A PayPal adaptív fizetések lehetővé teszi a kifizetések azonnali felosztását és a jutalékok automatikus kifizetését.

Ha segítségre van szüksége, akkor te is kövesse a WC-gyártók részletes útmutatóját. És ha fizet egy prémium kiterjesztésért, akkor a Stripe eszközzel is automatikusan feloszthatja a kifizetéseket.

Az adaptív fizetések beállítása mellett a fizetési ütemtervet is meg kell választania.

Választhat az eladók azonnali fizetésére (potenciálisan veszélyes visszatérítésekre), vagy beállíthatja a napi, heti, kéthetente, havonta vagy manuális ütemtervet.

Megjegyzés: mindkettőt nem teheti meg. Tehát ha azt szeretné, hogy az eladók ütemezés szerint fizetjenek, ne felejtse el jelölni az Azonnali fizetés négyzetet.

4. lépés: Engedélyezze a fiók regisztrációját a WooCommerce-ban

A WC-gyártók több gyártó funkciót nyújtanak, de csak akkor, ha a WooCommerce megengedi! Tehát ahhoz, hogy az eladók valóban regisztrálhassanak a piacon, meg kell lépnie WooCommerce → Beállítások → Fiókok és jelölje be a A regisztráció engedélyezése a "Az én fiókom" oldal:

Most az eladónak regisztrálnia kell a Az én fiókom oldalt. Ugyanazt a felületet fogja használni, mint a szokásos felhasználóknak, de adj hozzá egy kicsit Jelentkezzen, hogy eladóvá váljon négyzetet:

Ez az a pont, ahol lehet, hogy alkalmaznia kell egy kis egyéni CSS-t. Attól függően, hogy a témája hogyan jeleníti meg a regisztrációs űrlapot, érdemes megváltoztatni a stílusát. Ha fizet a plugin prémium változatáért, akkor csak a WC-gyártók dedikált témáját használhatja, hogy elkerülje az egyéni CSS használatát..

5. lépés: Győződjön meg arról, hogy a szállítói fiókok megfelelően működnek

Most már valójában többnyire kész vagy! A fizikai termékpiacnak működnie kell, de jó ötlet létrehozni egy tesztszállítói fiókot, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden működik-e.

Miután létrehozta a hamis szolgáltatói fiókot, át kell lépnie az adminisztrátori fiókra, és jóvá kell hagynia a szállítói fiókot a felhasználók fület. Csak változtassa meg a felhasználói szerepet Függőben lévő szállító nak nek Eladó:

Ha letiltotta a kézi jóváhagyást, kihagyhatja ezt a lépést.

Miután jóváhagyták, látnia kell Szállítói irányítópult a teszt eladó fiókjában:

Ismét, a választott témától függően előfordulhat, hogy hozzá kell adnia egyéni CSS-stílusokat a gyártó irányítópultjának szépítéséhez. Vagy ez egy másik ok, amiért érdemes csak a prémium WC-szolgáltatók témáját használni.

Az üzletbeállítások oldalon a szállítók hozzáadhatják a PayPal e-mail címüket, kiválaszthatnak egy üzlet nevét, és hozzáadhatnak egy leírást:

Az ingyenes verzióban a gyártók termékeket csak a normál háttér WooCommerce felülettel használhatnak. De ha fizet a prémium verzióért, akkor elkészítheti az előzetes termék-benyújtási űrlapokat.

És amint egy eladó elkészített egy jóváhagyott terméket, a vásárlók megtekinthetik azt a kezelőfelületen:

A jutalékok ellenőrzése és a jelentések megtekintése

Ahhoz, hogy megnézhesse, hogyan működik a fizikai termékpiac, két területen ragadhat meg jelentéseket.

Először megy WooCommerce → Bizottságok megadja az összes egyedi jutalékot, amelyet a piacon generált. Az egyedi szállítók szerint, valamint a jutalék státusza szerint rendezhető (esedékes, fizetett vagy visszavont):

Részletesebb statisztikákat a következő oldalon is megnézhet WooCommerce → Jelentések → WC-gyártók:

Hasonlóképpen, az Ön szállítói is megnézhetik a megrendeléseket és a jutalékokat, valamint megjelölhetik a szállított termékeket:

A WC-gyártók profi verziójának megvásárlásának okai

Míg a WC-szállítók segítségével ingyenesen létrehozhat olyan fizikai termékpiacot, mint az Etsy, ha komolyan veszi a piacot, a prémium verzióval kell járnia..

 • Ez a szállítóinak a sokkal jobb élmény.
 • A gyártók részletesebb tárolókat és front-end beküldéseket kapnak.
 • Saját kuponokat is létrehozhatnak.

Mert a gyártók a bolt gerince, boldoggá akarod tenni őket.

Ezenkívül a pro verzió lehetővé teszi további jutalékok felszámítását. Míg az ingyenes verzió csak egy átalánydíjat számíthat fel, a pro verzió lehetővé teszi az átalánydíjak és a százalékok összevonását. Például utánozhatja az Etsy 0,20 dolláros átalány + 3,5% -os díjstruktúráját..

Ez a dedikált téma is tartozik hozzá, amelyet említettem. Tehát nincs szüksége egyéni CSS-re, hogy a szállítói oldalak gyönyörűek legyenek.

És eBay-stílusú visszajelző rendszert is bevezethet a szállítók számára, ami fontos a bizalom kiépítése szempontjából.

Tehát nedvesítse meg a lábát az ingyenes verzióval, de ha valóban funkcionális multi-eladó piacot szeretne létrehozni, akkor fontolóra kell vennie a pro verzió 199 dollárért vásárlása.

És ez az! A WordPress és a WC-gyártók megkönnyítik az olyan fizikai termékpiac létrehozását, mint az Etsy. Ha bármilyen kérdése van a folyamattal kapcsolatban, hagyja őket az alábbi megjegyzésekben, és megpróbálok segíteni.

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

Elrendezés, bemutatás és szerkesztés: K Karol.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector