Figma vs Sketch vs Adobe XD: Melyik a jobb tervező eszköz?

Miért érdekelne a Figma vs Sketch vs Adobe XD? Nem tagadhatatlan, hogy az utóbbi években monumentális növekedést tapasztalhattunk az UI tervezési eszközeiben. Amikor a Sketch először megjelenik, ez teljesen megváltoztatta az összes tervező tevékenységét. Csak két évvel az első kiadás után, A Sketch elnyerte az Apple Design Award díját.


De a Sketch nem az egyetlen ilyen alkalmazás, amelyre a tervezők különös figyelmet fordítanak. A Figma, valamint az Adobe XD egyaránt gyorsan felzárkózik, mind a szolgáltatások skálája, mind a globális piaci részesedés szempontjából.

Az ő éves tervezési jelentés, Az Avocode megállapította, hogy a Sketch az összes hozzáadott formatervezés 56% -át tette ki, míg a többi százalékot a Figma és az Adobe XD osztotta meg..

Úgy tűnik, hogy a Sketch számára a legnagyobb szűk keresztmetszet a Mac-alapú szoftveres megközelítés. Míg a Figma és az Adobe XD Windows és akár Linux rendszereken is használható.

Ezenkívül a legtöbb tervező figyelembe veszi a költségtényezőt. És határozottan sok rivalizálás folyik ebben az osztályban.

Figma vs Sketch vs Adobe XD

Vessen egy közelebbi pillantást a Figma vs Sketch vs Adobe XD összehasonlítására, és keressük meg először az 1. kérdést:

A Figma vs Sketch vs Adobe XD árazása

Versenyeznek-e az ingyenes felhasználói felület-tervezési eszközök a fizetett alternatívákkal? Amint ez az átfogó áttekintésből kiderül, igen – megtehetik. A Figma és az Adobe a freemium üzleti modell megközelítését választotta, és ez nagy időbe telik.

 • Vázlat visszaveszi a 99 dollárt az első vásárlásért. Ezután a meglévő ügyfelek programját felhasználva megújíthatja évente 69 dolláron. Ez a licenc egyéves frissítéseket és egy évre szóló Sketch Cloud hozzáférést tartalmaz. A hallgatók és az oktatási intézmények részesülhetnek nagylelkű 50% -os kedvezményben.
 • Figma ingyenes hozzáférést biztosít Önnek, ha ön független tervező. A kezdő terv három projektet és korlátlan tárolást tesz lehetővé. Csapatok számára a Professional terv havonta 12 dollárban kezdődik, korlátlan hozzáféréssel mindenhez és kiegészítő szolgáltatásokhoz.
 • Adobe XD jön egy ingyenes kezdő tervvel. Mint ilyen, az eszköz használható az egyénekkel járó költségek nélkül. A tervező csapatok havonta 23 dollárért kaphatják meg az Adobe XD teljes élményét.

A Figma vs Sketch vs Adobe XD platform támogatása

Mindhárom eszköz különbözik a platformtámogatásban. Ami szintén nagyban hozzájárul az egyes eszközök felhasználói számához. Itt található az az operációs rendszer, amelyen minden eszközt felhasználhat.

 • Vázlat. Csak Mac (OS X) felhasználók számára érhető el. Nincs kivétel.
 • Figma. Böngésző alapú! Asztali alkalmazások elérhetőek Mac és Windows rendszerekhez offline támogatás nélkül. Linux böngészőben használható a böngészőben!
 • Adobe XD. Támogatja a Mac és a Windows rendszereket.

A Figma vs Sketch és az Adobe XD érdekes árpontokkal és megközelítésekkel rendelkezik. És sokféle oka van annak, hogy miért jobb az egyik a másiknál.

Ha erőteljes beállításokkal rendelkezik, ezen eszközök bármelyikét technikailag futtathatja a Virtuális gép környezet. Például. A Mac felhasználók a Windows segítségével telepíthetik az Apple eszközöket a Kiképzőtábor app.

Rendben. Most, hogy minden apró részletünk nincs az útból, nézzük meg közelebbről, mi teszi ezeket a felhasználói felület-tervezési eszközöket olyan különlegessé:

Vázlat: intuitív & gyors

vázlat

Az a sok ok, amiért a tervezők szeretik a Sketch-et, nem csupán annak tiszta és robusztus felhasználói felülete.

Az Bohemian Coding, az anyavállalat, szintén gyorsan megjeleníti az eszköz új és innovatív frissítéseit. Csak az elmúlt évben 19 figyelemre méltó frissítés történt. Az ilyen fejlesztési ütem minden bizonnyal hozzájárul a Sketch kapcsolódó költségeinek kiegyenlítéséhez.

De mégis, ez nem az egyetlen ok, amiért szeretni kell a Sketch-et. Az eszköz hírhedten népszerű Beépülő modul funkció. Gondolj rá, mintha Csomagkezelő Sublime Text esetén – olyan csomagokat találhat, amelyek nemcsak javítják a fejlesztési időt, hanem elősegítik a jobb kód beírását is. Nos, a Sketch esetében a pluginok segítenek a jobb és gyorsabb tervezésben.

Vázlat vs Figma feltörekvő plugins rendszer

Megnézheti a beépülő modulokat a rácshoz viszonyítva, vagy használhatja a beépülő modulokat, például Lazyboard. A Lazyboard segítségével több vázlatréteget burkolózhat egyetlen Artboardon, így időt takaríthat meg a testreszabás és más kötegelt feladatok során.

Wrap-in-rajztáblaGIF-forrás: GitHub

Az egyik legújabb kiadásban (55. vázlat) – a társaság olyan funkciókat mutatott be, mint a Másolás & Beillesztés az SVG-kódhoz, az intelligens elosztáshoz, és annak módosításai, hogy az elemek miként ragadnak a rács alapú elrendezések között.

Tegyük fel, hogy rendelkezik ezzel az SVG-kóddal (három oldalú sokszög):

Ezt általában .svg dokumentumként kell elmentenie, majd a vázlatba tölteni, hogy megjelenjen. Nos, az új verzióban egyszerűen lemásolhatja és beillesztheti ezt az SVG-kódrészletet, és ez automatikusan új rétegként jelenik meg.

Vázlat SVG másolási paszta

Arra számíthat, hogy még sok más ilyen termelékenység-orientált drágakövet talál a Vázlatban.

Specifikációk továbbadása a fejlesztőknek

Elértünk egy olyan pontot az felhasználói felület tervezésében, ahol a tervezők teljes terveket exportálhatnak egy teljesen funkcionális specifikációval a fejlesztők számára. És bár ez nem érhető el a Vázlat natív funkciójaként, vannak harmadik féltől származó alkalmazások és bővítmények, amelyek lehetővé teszik. Ugyanis, Zeplin azért jött létre, hogy a speciális átadások rendkívül egyszerűek legyenek. És nagy pontossággal is.

A Zeplin spec átadása

De mi van, ha olyan dolgot szeretne, amelyet közvetlenül a Sketchbe épít be? Ehhez nézze meg a Vázlatmérés csatlakoztat. Ez teljes funkcionalitást biztosít a specifikációk fejlesztői számára való valós időben történő létrehozásához.

Vázlat Mérje meg a specifikus átadást

Láthatja a példában, hogy a plugin nagyon pontos eleminformációkat szolgáltat. Beleértve a betűcsaládot, a helymeghatározást és a megfelelő CSS-kódot, amelyet a fejlesztők azonnal használhatnak.

Valójában úgy érzi, hogy eljutunk arra a pontra, ahol a felhasználói felület tervező eszközei képesek lesznek teljesen funkcionális terveket importálni a get-go-ról.

A Sketch hatalmas erőforrás-könyvtárat biztosít

Az egyik oka annak, hogy a Sketch annyira vonzó az új és tapasztalt tervezők számára, hogy a szabad tervezési erőforrások hatalmas rendelkezésre állnak.

Vázlat vs Adobe XD források

Rajta Dokumentáció oldal, a Sketch több száz különféle részt sorolt ​​fel a szoftver megismerésének megkönnyítése érdekében. De ráadásul vannak olyan oldalak is, mint a Vázlatos App Resources, és Vázlat repó, és sokan mások. Alapvetően ezek "nyílt forráskód" webhelyek, ahol a tervezők benyújthatják elkészített terveiket, hogy mindenki letölthesse azokat.

Ez biztosítja, hogy soha nem kell elkezdenie a projektet a semmiből. Ezenkívül hiányozhat információ arról, hogyan lehet egy konkrét eredményt elérni a formatervezésével.

Repo vázlat nélküli források

Ehhez a Sketch források webhelyein találhatja meg a kívánt megoldást. Ja, igen, licencmentes!

Ennél sokkal több van a Sketch-nél, ami a világ egyik vezető felhasználói felületének tervezési eszközévé teszi. De amikor összehasonlító áttekintést készítünk, nézzük meg azokat a funkciókat, amelyek révén a Figma és az Adobe XD olyan eszközök is kiemelkednek a tömegből..

Figma: böngésző alapú & erős!

figma

Figma 2015-ben lépett fel a színpadra kezdeti finanszírozással 14 millió dollár.

Zökkenőmentes felhasználói felületével és elegáns funkciópalettájával az eszköz gyorsan hírhedt versenytársa lett a hasonló megoldásoknak a terepen.

A márka tervezői, mint például a Twitter, a Microsoft, a GitHub és a Dropbox, esküszik a Figma mint a végső felhasználói felület tervező eszköz.

Tehát azért, mert a Figma ingyenes tervet kínál, így ilyen hamar találta meg az útitervében ilyen sikert? Biztosan nem.

Az eszköz számos megoldást kínál egy felhasználói felületbe integrálva:

 • UI & UX kialakítás
 • Prototípus
 • Grafikai tervezés
 • Wireframing
 • sablonok

És ezt teszi mind a böngészőben, mind azon belül asztali alkalmazás. Az a tény, hogy a Figma a böngésző számára készült, azt jelenti, hogy a Linux felhasználók a Figmat is használhatják Unix-alapú rendszereken. Hatalmas plusz!

Nem is kell sok időt fektetnie a tervezési folyamatba. A Figma ennek révén gondoskodik róla sablonok ajánlat. Ezek drótvázok, folyamatábrák, diagramok, történeti térképek és a teljes weboldalsablonok, amelyeket Önnek készítettek elő.

Figma ingyenes sablonok

Itt van egy kész SaaS webhelysablon, amelyet azonnal szerkeszthet és optimalizálhat az Ön igényei szerint. Az ilyen sablonok (rétegek, csoportok stb.) Menthetők későbbi felhasználás céljából az egyszerűbb importálás érdekében.

A Figma szabad helyet biztosít a merevlemezén

A Figma szempontjából az a jó dolog, hogy nem kell semmit mentenie a számítógépére. Az összes fájlt a felhőben tárolja, és bárhonnan elérhető. Vázlat vagy akár Adobe XD felhasználóként is lehet hozzászoktam a 50 GB-os + mappafájlokhoz. A Figma esetében már nem ez a helyzet.

Figma vs Sketch fájlkezelés összehasonlítása

Mint az itt látható, a fájlok öt hónapon belül nyúlnak vissza, és továbbra is elérhetők egy pillanat alatt. Bármelyik legkisebb elemre van szüksége egy másik dizájnból, másodpercek alatt elérheti, és felhasználhatja a jelenlegi projektben.

Valós idejű együttműködés

A Figma talán leghíresebb tulajdonsága az együttműködési eszközök. Több emberrel végzett munka középpontjában az együttműködés áll. A régi Photoshop-napokban végtelen módosításokat kellett küldenie kollégáinak, hogy ugyanazon az oldalon lehessen. A Figma esetében az együttműködés erőteljes és azonnali!

Figma együttműködési eszközök

A Figma így oldja meg a valós idejű együttműködési feladatokat:

 • kommentálva. A felület segítségével válassza ki a megjegyzés lapot, és azonnal küldjön linket a megjegyzéséhez. A jelölőt pontosan ott lehet hagyni abban a területen, amelyet kommentál.
 • Több ember szerkesztése. Szerkesszen egy fájlt több emberrel együtt, és valós időben nézze meg a műveleteket. A többszörös szerkesztés akkor is letiltható, ha egy funkcióval önmagában dolgozik.
 • szövegírás. Ha van külön copywriter vagy tartalomszerkesztő, akkor hozzáférést biztosíthatsz számukra, hogy valós időben munkájukkal együtt írhassák másolatukat.
 • A platformok sokfélesége. Mivel a Figma a böngészőben működik, munkatársaik csatlakozhatnak, akár Mac, akár Linux, akár Windows rendszert használnak. Valóban lehetővé teszi a szabadságot!

A Figma a Vázlatot és az Adobe XD-t egyaránt túl messze hagyja, hogy megbízható alternatívának lehessen tekinteni a valós idejű együttműködést.

A böngésző alapú felhasználói felület lehetővé teszi a zökkenőmentes együttműködést anélkül, hogy külön kellene felkészülnie rá. Azt várom, hogy a közeljövőben hasonló funkciókat vezetnek be más eszközökben is!

Adobe XD: hibátlan felhasználói felület & UX kialakítás

Adobe XD

Az Adobe nem társul gyakran az ingyenes árcédulához. A cég hírhedt hírnevét képviseli, hogy prémium árakon kínál világszínvonalú termékeket.

Úgy tűnik, hogy még az Adobe is rájön, hogy meg kell tennie valamit, hogy ne veszítse el a tervezők hatalmas piaci részesedését világszerte. Válaszuk pedig az, hogy az Adobe XD ingyenes felhasználói felület-tervező eszközgé válik.

Hasonlóképpen, kivéve az új funkciók hozzáadását, Az Adobe is foglalkoztatott hogy az XD a lehető legcsatlakoztathatóbb legyen. Végül is a beépülő modulok megkönnyítik a legjobb eredmények gyorsabb elérését.

Adobe XD pluginsFotóforrás: Vályogtégla

A meglévő Sketch-bővítmények nagy részét már áthelyezték az XD-be, de független eszközként – az XD integrációt kínál olyan ismert szolgáltatásokkal, mint a Trello, a Google Sheets, az Airtable és még sokan mások..

Design és prototípus könnyedén

Úgy tűnik, hogy az Adobe az XD-vel összpontosít, hogy a dolgokat egyszerűvé és intuitívvá tegye. Az új projekt létrehozásától a prototípusok kezeléséig a legtöbb szolgáltatás csak egy kattintással elérhető.

Prototípus és dizájn az Adobe XD-vel

Miután kiválasztott egy projekttípust (Web / Telefon / Tablet), azonnal megkezdheti a tervezés munkáját. A projekt eszközeit előre telepíthetik vagy megoszthatják a csapat többi XD felhasználója.

Adobe XD eszközök

Ez megkönnyíti a lépést a létező tervezési specifikációkkal, amelyekkel a csapat dolgozik. Töltsön kevesebb időt fájlok keresésére és több időt a tervezésre!

Az Adobe XD együttműködési funkciói tisztességesek

Az együttműködés során az Adobe két lehetőséget kínál: dolgozzon együtt felhődokumentumon, vagy töltsön fel egy dokumentumot a számítógépéről. Az előbbi lehetőség gyorsítja az együttműködést. És új emberek meghívása szintén rendkívül egyszerű.

Az Adobe XD együttműködési funkciói

Az eszköz jobb felső sarkában található a Megosztás gomb. Itt többféle módon megoszthatja az XD-formaterveket.

A lehetőségek a következők:

 • Meghívás a szerkesztésre
 • Megosztás felülvizsgálatra
 • Share for Development
 • Videofelvétel

Tehát, visszatekintve, ezek mind a simább tervezési munkafolyamathoz igazodnak. Az XD automatikusan megérti a használt specifikációt, így elküldheti azt a fejlesztőknek. Ezenkívül rögzíthet egy videót, amely bemutatja az építendő dolog sajátos jellemzőit. Ez utóbbi olyan csapatok számára hasznos, akik többnyire távoli környezetben dolgoznak.

Hozzáférés az Adobe hatalmas erőforrás-hálózatához

Az Adobe a márka olyan hatalmas slágerek mögött, mint például a Photoshop, az Illustrator, valamint a Behance, a Spark, az Adobe Fonts és az Adobe Stock. Ezek mind erőforrás-alapú webhelyek, amelyeket közvetlenül használhat az Adobe XD-vel.

Tegyük fel, hogy van Adobe betűkészletek Az előfizetés aktív, akkor szinkronizálhatja az összes elérhető betűtípust az XD irányítópultjával. Ezzel hozzáférhet ezer érdekes, egyedi és kialakítást meghatározó betűtípushoz a tenyerében.

Az Adobe XD az Adobe Creative Cloud szolgáltatást kínálja

Az ítélet: Figma vs Sketch vs Adobe XD

Tehát itt fejezzük be a Figma vs Sketch vs Adobe XD áttekintést.

Mindhárom eszköz rendkívül jól illeszkedik a modern tervező igényeihez. Azt mondanám, hogy a Sketch itt nagy veszteséget szenved, mert csak a Mac felhasználók számára érhető el. És mint ilyen, olyan eszközöket enged, mint például a Figma és az Adobe XD, az alapvető szükségleteken túl is.

A nap végén, ha az eszköz valamit jobban csinál, mint a másik, ez gyakran elég oka az átváltásnak. A Figma böngésző alapú megközelítését szintén látni kell. A tervezői barátaim körében mindig a Figma kapja a legnagyobb elismerést.

És ami az Adobe XD-t illeti – úgy gondolom, hogy az Adobe jelenleg jó helyzetben van. Nagyon rugalmasak az eszköz fejlesztése és új funkciók hozzáadása terén. Ennek ellenére harmadik felek integrációja szintén megfigyelhető, így helyes választás lehet azoknak a csapatoknak, akik folyamatosan szeretnék változtatni vagy módosítani a dolgokat..

Ha valóban ezt a három rangot kell rangsorolnunk, akkor ennek lennie kell:

 1. Figma ��
 2. Vázlat ��
 3. Adobe XD ��

Mivel mindhárom eszköz ingyenesen vagy próbaként is elérhető, semmi sem akadályozhatja meg abban, hogy megtalálják a legmegfelelőbb megoldást. Miután külön-külön dolgoztam egymással, összekapcsolhatom azt a tényt, hogy a munkafolyamatok eszközönként eltérőek.

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

Elrendezés, bemutató és szerkesztés: K Karol.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map