5 kiváló minőségű vázlat alternatívája a Windows számára (2020)

A felhasználói felület (UI) kialakításakor a Sketch népszerű platform az együttműködéses prototípuskészítéshez és a vektor szerkesztéshez. Sajnos csak MacOS-hoz érhető el, és mint ilyen, néhány felhasználói felület-tervezőnek meg kell találnia a Sketch alternatívákat a Windows számára.


És azonnal a denevérről, örömmel hallja, hogy valóban több hasonló platform is elérhető a Windows számára. Ragaszkodhat a választott operációs rendszerhez, és továbbra is hozzáférhet a legfejlettebb felhasználói felület kialakítási szolgáltatásokhoz!

Ebben a bejegyzésben a Vázlat néhány aspektusát tárgyaljuk, amelyek népszerűvé teszik a felhasználói felület tervezői körében. Ezután öt eszközt osztunk meg, amelyek segítik ezeket a szolgáltatásokat a Windows felhasználók számára – és segít kiválasztani az Ön számára legmegfelelőbbet. Kezdjük el!

Vázlat alternatívák a Windows rendszerhez

�� Ugrás az alternatívákra ��

Miért olyan hasznos a vázlat a felhasználói felület tervezéséhez

Több éve, Vázlat az UI tervezés egyik legnépszerűbb platformja.

A táblák, oldalak és szimbólumok rendszere korszerűsített, intuitív, többoldalas interfész-tervező eszközt biztosít. Ráadásul kiterjedt plugin-könyvtára számos hiányosságot kitöltött a tervezőkkel szemben.

Különböző eszközökre reagáló alkalmazások létrehozásakor a Sketch sok MacOS-felhasználó számára továbbra is a legjobb választás. Noha számos szolgáltatás ideális platformként szolgál a felhasználói felület tervezéséhez, három közül három javította a vázlatot az elmúlt években:

Az első az vektor szerkesztési képességek. Mivel a felhasználói felület tervezésében használt elemek többsége vektor alapú, ezért szilárd szerkesztő eszközre van szükség. A vázlat lehetővé teszi előre definiált alakzatok beépítését vagy saját létrehozását, valamint pontok és útvonalak módosítását a tervezési célok elérése érdekében.

Vázlat vektor szerkesztési funkció.

A 49-es vázlat kiadása nagyon várt eredményeket hozott prototípus-funkció. Míg a korábban a Sketch felhasználóknak prototípusok létrehozása érdekében exportálni kellett fájlokat egy másik platformon, most már a Sketchben is megtehetik. Kezdheti egy statikus rajztáblával, majd interaktív prototípusré alakíthatja a teszteléshez.

Vázlat prototípus ablak.

A tervezési folyamat minden lépése a Sketch része. Ez magában foglalja a visszajelzés fogadását és a csapat tagjaitól való együttműködést is. Val vel A vázlat együttműködési funkciója, meghívhat másokat a tervek és prototípusok megtekintésére vagy szerkesztésére.

Együttműködők meghívása a Sketch-ben.

A verziókövetés lehetővé teszi, hogy megtekinthesse az egyes csapattagok által végrehajtott változtatásokat, és szükség esetén visszafordítsa azokat.

Ezek az alapvető tulajdonságok teszik a Vázlatot ideálisvá az egyes felhasználói felületek tervezői és a csapatok számára egyaránt. Ugyanakkor nem kell átugornia az Apple szalagkocsira annak eléréséhez.

Öt kiváló minőségű vázlatválaszték a Windows számára

A Sketch nem az egyetlen platform, amely fejlett vektor-szerkesztést, prototípus-készítést és csapat-együttműködést kínál. Valójában még nem az első volt, aki ezeket a funkciókat fejlesztette ki. Az alábbiakban összeállítottuk a Windows vázlat-alternatíváinak listáját, amelyek segítségével kiváló minőségű felhasználói felületterveket hozhat létre anélkül, hogy Apple-eszközre lenne szükség.

1. Figma

Vázlat alternatívák Windowshoz: figma

A Figma valószínűleg a legnépszerűbb a Sketch alternatívák közül a Windowson.

Ez az együttműködő tervezési és prototípus-készítő eszköz böngésző alapú és "platform agnosztikus" – használhatja Apple, Windows, Linux és még a Chrome operációs rendszereken is.

Magában foglalja a Vázlat aspektusait is, amelyek miatt ez tökéletesen használható felhasználói felület-tervezők számára, ideértve:

 • Modernizált tervezés keretekkel, átlapolásokkal és újrafelhasználható alkatrészekkel
 • Vektoros szerkesztés intuitív toll eszközzel
 • Interaktív prototípuskészítés
 • Csapat könyvtárak, valamint a tervezés és a prototípus megosztása

Ha aggódik egy új platform felvétele miatt, a Figma segíthet enyhíteni szorongását. Viszonylag könnyű felvenni a Sketch-hez képest, tehát ha átvált, akkor ne legyen túl sok baj. Legfontosabb használhatóságának hátránya, hogy böngésző alapú, korlátozza az offline tervezést.

Az árkülönbségnek némi nyugalmat is biztosítania kell. A Figma ingyenes verziót kínál magánszemélyek számára – lopás, összehasonlítva a Sketch évi 99 dolláros személyes licencének árával. Nyilvánvaló, hogy az ingyenes verzió kevesebb szolgáltatást kínál, mint a fizetett verzió – amely szerkesztõnként és havonta 12 dollárral kezdõdik -, és a Sketch kötetterve gyorsan kiszámítja..

�� Ha érdekli a Sketch vs Figma és az Adobe XD részletesebb összehasonlítása, kattintson ide.

2. Vectr

Vázlat alternatívák Windowshoz: vectr

Web- és asztali alkalmazásokat egyaránt kínálva a Vectr elérheti a platformok közötti kompatibilitást anélkül, hogy internet-kapcsolatra támaszkodnia kellene, ahogy a szigorúan böngészőalapú alkalmazások.

Elsősorban vektorgrafikus tervezéshez használják, ezért nincs beépített prototípus-készítési funkciója.

Ezt a platformot azonban felhasználhatja más kulcsfontosságú felhasználói felület-tervezési feladatokhoz, például:

 • Számos testreszabható szűrő háttér, háttér és árnyék létrehozásához
 • Öt vektor útvonal – téglalap, lekerekített téglalap, kör, vonal és szabadkézi
 • Szöveg készítése és kép feltöltése
 • Biztonságos, valós idejű linkmegosztás az együttműködés érdekében

Vectr könnyen követhető Használati útmutató hogy segítsen Önnek megismerni a platformot. Közismert, hogy elérhető eszköz a kezdőknek, ezért intelligens kezdőhely lehet mindenkinek, aki csak belép az UI tervező iparába.

Ráadásul a platform teljesen ingyenesen használható. Csak regisztráljon egy ingyenes fiókot, és azonnal elkezdheti a tervezést. Ez a belépés alacsony akadálya és a pénzügyi elkötelezettség hiánya az új belépők számára is vonzóvá teheti, akik lábujjaikat az UI tervezési vízébe akarják meríteni..

3. Adobe XD

Vázlat alternatívák Windowshoz: adobe xd

Ami a grafikai tervezést illeti, az Adobe az a név, amely a legjobban szem előtt tartja a fejét.

Még azok is, akik nem szakemberek a területen, hallottak már a Photoshopról, a Lightroomról és az Illustratorról is.

A felhasználói felület kialakításához az Adobe XD tartozik. A többfunkciós eszköz tervezéséhez ez a platform a következőket kínálja:

 • Újrahasznosítható elemek és egy „Repeat Grid” a gyors tervezéshez
 • Optimalizált beépített vektorszerkesztés, valamint az Illustratornal való kompatibilitás még bonyolultabb tervekhez
 • Fejlett prototípuskészítés automatikus animációval, hangindítókkal és nagy hűségű játékélményekkel
 • Privát meghívó-megosztási lehetőségek hozzáférés-vezérlési és kommentálási szolgáltatásokkal

Különösen azok számára, akik sok tapasztalattal rendelkeznek más Adobe Suite platformokkal, az Adobe XD felvétele egy szelet tortának kell lennie. A tiszta felületének és az egyszerű navigációnak ugyanakkor lehetővé kell tennie, hogy még a teljes újonnan belépők is meglehetősen gyorsan kényelmet kapjanak.

Meglepő módon az Adobe XD által kínált lehetőségeket ingyen kaphatja meg – ha csak egy aktív projektje van. A szakembereknek valószínűleg befektetniük kell egy fizetett tervbe. Az árak havi 9,99 USD-tól kezdődnek. Ezenkívül, ha hozzáférést szeretne kapni más Adobe programokhoz, akkor megvásárolhat egy Kreatív felhő előfizetés 52,99 USD-ért havonta.

�� Ha érdekli a Sketch vs Figma és az Adobe XD részletesebb összehasonlítása, kattintson ide.

4. Moqups

Vázlat alternatívák Windowshoz: moqups

A Windows vázlatainak alternatívája esetén kulcsfontosságú egy olyan platform kiválasztása, amely lehetővé teszi a teljes tervezési folyamat átjárását anélkül, hogy a programok között ugrálnia kellene..

A Moqups csak a jegy. Ez a böngésző alapú platform számos alapvető felhasználói felület-tervezési funkcióval rendelkezik, például:

 • Drag-and-drop oldalkezelés, amely lehetővé teszi az oldalak mappákba rendezését és hierarchiák létrehozását
 • Dinamikus objektumszerkesztő eszközök, beleértve vonalzókat, rácsokat és gyors igazítást
 • A tervekből vagy drótvázokból létrehozott funkcionális, interaktív prototípusok
 • Felhő alapú csapat együttműködés és megosztás

Bár a kisméretű vagy egyszerű projekteknél jól működik, a Moqups összetettebb minták esetén problémákat okozhat. Bár a felület meglehetősen intuitív, a tervezési elemek mentése és újrafelhasználása nem olyan könnyű. Ráadásul a nagyobb projektek az ideálisnál több késleltetési időt tapasztalnak. Mivel ez az alkalmazás böngésző alapú, korlátozott on-the-go használhatósága is van.

Ingyenesen dolgozhat egy aktív projekten, vagy havonta 19 dollárért befektethet egy személyes Moqups fiókba. A csapattervek havonta 10 dollár / felhasználó. Ha van egy kis csapatod, amelynek együtt kell működnie egy egyszerű alkalmazásban, a Moqups költséghatékonyabb lehet, mint például a Figma.

5. FluidUI

Vázlat alternatívák Windowshoz: FluidUI

A mobil prototípus készítéséhez létrehozott FluidUI egy szilárd választás azoknak az alkalmazásfejlesztőknek, akik az okostelefonok és a táblagépek felhasználóira kívánnak koncentrálni..

Noha nem rendelkezik beépített vektorszerkesztő funkcióval, könnyen feltöltheti más platformon készített grafikákat.

Egyébként ez az eszköz nyújt néhány hasznos funkciót:

 • Több mint 2000 előre gyártott alkatrész a gyors prototípus készítéséhez
 • Interaktív prototípuskészítés az alkalmazás böngésző alapú vagy asztali verzióján keresztül
 • Valós idejű csapatmunka az oldalzár és a videohívás lehetőségeivel

Prototípus készítés céljából a FluidUI nagyon felhasználóbarát. Van egy drag-and-drop-felülettel, amelyet a legtöbb gyorsan felvesz, és hozzáférést biztosít számos felhasználói felület-összetevő-könyvtárhoz, hogy pótolja a vektor-szerkesztő eszközök hiányát. Egyeseknek azonban ingyenes verziója korlátozott lehet, és ezért nehéz használni.

A FluidUI Free Forever terv egy ingyenes, tíz oldalas projektet biztosít a felhasználók számára. A Solo terv öt projekthez való hozzáférést biztosít havi 8,25 dollárért, de havonta legalább 19,08 dollárt kell felszámítania, hogy hozzáférjen az összes elérhető könyvtárhoz. Ha csapattal dolgozik, akkor még többet kell fizetnie, ha további felhasználókat szeretne hozzáadni fiókjához.

Hogyan lehet eldönteni, hogy a Windows számára melyik Vázlat alternatívát találja Önnek

Nagyon sok lehetőség közül választhat, hogy melyik Sketch alternatívát valójában használni szeretné. Itt van egy megállapítások összefoglalása, amelyek segítenek a dolgok tisztázásában az Ön számára:

Jellemzők
Egyszerű használat
Ár
Legjobb

FigmaMegfelel a vázlatnak a vektoros szerkesztés, prototípuskészítés és együttműködési lehetőségek tekintetében.Kicsi tanulási görbe, de nem kínál offline módot.Ingyenes vagy 15 dollár szerkesztõnként havonta.Tapasztalt személyek vagy kis profi csapatok.
VectrHiányzik a natív prototípuskészítő eszközök, de kiterjedt grafikus szerkesztést és megosztást biztosít.Kezdő-barát.IngyenesAzok, akik csak az UI tervezésével kezdtek el.
Adobe XDEgyedül marad a Sketch-rel – meghaladja a Sketch-et, ha más Adobe-programokkal együtt használják.Az ismerős Adobe interfészt használja, de az Adobe más termékeivel ismeretlen személyek számára bizonyos tanulást igényelhet.Ingyenes vagy 52,99 USD havonta (a Creative Cloud csomag részeként).A jelenlegi Adobe felhasználók, különösen azok, akik Creative Cloud előfizetéssel rendelkeznek.
MoqupsAz összes kulcsfontosságú funkciót tartalmazza – vektor szerkesztés, prototípuskészítés és együttműködés.Könnyű felvenni, de teljesítményproblémái vannak, ha összetett tervek készítéséhez használják, és offline állapotban nem használhatók.Ingyenes vagy 10 dollár felhasználónként havonta.Kis alkalmazásokon vagy más egyszerű projekten dolgozó csapatok.
FluidUIMobil prototípus készítésére és megosztására tervezték, de nincs vektor szerkesztési képessége.Felhasználóbarát felület, de az ingyenes verziókorlátozások megnehezítik az összetett tervek létrehozását.Ingyenes vagy 41,58 USD havonta öt felhasználó számára.Magánszemélyek és mobil tervezők.

Mint már észrevetted, minden platformon, amelyet ebben a bejegyzésben tárgyaltunk, elérhető egy ingyenes verziója. Ha két vagy több között szakad meg, fontolja meg az ingyenes verziók tesztelését, hogy kiválassza a megfelelő szoftvert, kockázatmentesen..

Következtetés a legjobb vázlat alternatívákról a Windows számára

Amikor a felhasználói felület tervezési platformjairól van szó, Vázlat elveszi a kekszt. Fejlett vektor-szerkesztési, prototípus-készítési és együttműködési funkciói rendkívül kívánatosak az ipari szakemberek számára. A Windows operációs rendszerrel való kompatibilitási hiánya azonban problémákat okoz azok számára, akik nem az Apple rajongói.

Ebben a bejegyzésben a Windows öt kiváló minőségű Sketch alternatívájának irányába mutattunk.

Összefoglalva:

FigmaFunkcionális szempontból a Sketchhez leginkább hasonlító. Professzionális és szervezeti árazási lehetőségei azonban drága választást tehetnek a csapatok számára.

VectrKönnyen és ingyenesen használható, ez az eszköz ideális azok számára, akik új felhasználói felülettel rendelkeznek. Sajnos a natív prototípus-funkciók hiánya miatt a fejlettebb felhasználók számára nem megfelelő helyettesítő.

Adobe XD. Ideális azok számára, akik ismerik az Adobe platformokat és már rendelkeznek a Kreatív felhő Feliratkozás.

Moqups. Olcsó alternatíva a Figma-nak. Ez a platform a legjobb kisebb vagy egyszerű projektekhez és költségvetésből álló csoportokhoz.

FluidUI. Szilárd választás az egyes mobil tervezők számára. A csapatok mindent megtesznek egy költséghatékonyabb lehetőség megkeresése érdekében.

Kérdése van egy vázlat alternatívájának megtalálásáról a Windows számára? Tudassa velünk az alábbi megjegyzés szakaszban!

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

Elrendezés, bemutató és szerkesztés: K Karol.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map