WordPress REST API: Hvad det er, og hvordan man kommer i gang med at bruge det

Hvis du har tilbragt nogen tid i WordPress-samfundet i de sidste par år, er chancerne for, at du har hørt henvisning til det nye REST API. Medmindre du er en erfaren udvikler, har du muligvis ikke nogen idé om, hvad WordPress REST API faktisk er.


Mens de tekniske detaljer er lidt komplekse, er de grundlæggende koncepter bag denne funktion let nok til at forstå. Den nye API hjælper med at udvide, hvad WordPress som en platform kan gøre. Hvad mere er, REST API gør det enklere end nogensinde for udviklere at forbinde WordPress med andre sider og applikationer.

WordPress REST API

I denne omfattende guide vil vi lede dig gennem alle de grundlæggende oplysninger, du har brug for. Vi forklarer, hvad API’er generelt er, og hvad REST-API’er (og den WordPress-specifikke version) er især. Derefter taler vi om, hvordan du selv begynder at bruge WordPress REST API. Lad os hoppe lige ind!

En introduktion til Application Programming Interfaces (APIs)

Før vi uddyber REST API specifikt, lad os tage backup af lidt. For at forstå dette koncept er det nøglen til først at have en grundlæggende idé om, hvad API’er generelt er.

På sit mest grundlæggende niveau, en API – eller applikationsprogrammeringsgrænseflade – gør det muligt for to applikationer at kommunikere med hinanden. Når du for eksempel besøger et websted, sender din browser en anmodning til den server, hvor dette sted er placeret. Denne server API er det, der modtager din browsers anmodning, fortolker den og sender alle de data, der kræves for at få vist dit websted, tilbage.

Der er meget mere at gøre hvordan API’er fungerer i teknisk forstand, selvfølgelig. Vi vil dog fokusere på det, der sandsynligvis betyder mest for dig – de praktiske anvendelser. API’er har fået en masse opmærksomhed og synlighed, fordi mange virksomheder er begyndt at pakke dem sammen og give dem som produkter, du kan bruge.

Med andre ord, udviklere hos et firma som Google vil samle nogle dele af deres applikations kode sammen, og gøre det offentligt tilgængeligt. På den måde kan andre udviklere bruge API’en som et værktøj til at hjælpe deres egne websteder med at oprette forbindelse til Google og drage fordel af dens funktioner:

Googles bibliotek med API'er.

For eksempel kan du bruge Google Maps API til placere et fuldt fungerende kort på dit websted, der drager fordel af alle Googles relevante data og funktioner. Dette sparer dig fra at skulle kode et kort og indsamle alle disse data selv. Det samme gælder for en lang række websteder og applikationer.

Når websteder og funktionaliteten, de stoler på, bliver mere komplekse, bliver værktøjer som API’er afgørende. De gør det muligt for udviklere at bygge videre på eksisterende funktionalitet, hvilket gør det muligt blot at “plug in” nye funktioner på dit websted. Til gengæld drager det websted, der ejer API, fordel af den øgede eksponering og trafik.

De grundlæggende regler for en REST (repræsentativ statsoverførsel) API

Der er mange måder at oprette en API på. EN REST (Representative State Transfer) API er en bestemt type, der er udviklet efter specifikke regler. Med andre ord præsenterer REST et sæt retningslinjer, som udviklere kan bruge, når de bygger API’er. Dette sikrer, at API’erne fungerer effektivt.

For at forstå, hvordan REST API’er fungerer, skal du derfor vide, hvilke regler (eller ‘begrænsninger’) de fungerer under. Der er fem grundlæggende elementer der gør en API ‘RESTful’. Husk, at ‘serveren’ er den platform, API’en hører til, og ‘klienten’ er det sted, applikation eller software, der forbinder til denne platform:

Rolig

 1. Klient-server arkitektur. API’en skal bygges, så klienten og serveren forbliver adskilt fra hinanden. På den måde kan de fortsætte med at udvikle sig selv og kan bruges uafhængigt.
 2. statsløshed. REST API’er skal følge en ‘statsløs’ protokol. Med andre ord kan de ikke gemme oplysninger om klienten på serveren. Klientens anmodning skal omfatte alle de nødvendige data på forhånd, og svaret skal give alt, hvad klienten har brug for. Dette gør hver interaktion til en ‘one and done’-aftale og reducerer både hukommelseskrav og potentialet for fejl.
 3. cache-evne. En ‘cache’ er den midlertidige lagring af specifikke data, så de kan hentes og sendes hurtigere. RESTful API’er bruger, når det er muligt, cacheable data for at forbedre hastighed og effektivitet. Derudover skal API’en fortælle klienten, om hvert stykke data kan og bør cacher.
 4. Laget system. Veludformede REST API’er er bygget ved hjælp af lag, hver med sin egen udpegede funktionalitet. Disse lag interagerer, men forbliver adskilte. Dette gør API’en lettere at ændre og opdatere over tid og også forbedrer dens sikkerhed.
 5. Ensartet interface. Alle dele af et REST API skal fungere via den samme interface og kommunikere ved hjælp af de samme sprog. Denne grænseflade skal designes specifikt til API’en og være i stand til at udvikle sig selv. Det skal ikke være afhængigt af serveren eller klienten for at fungere.

Ethvert API, der følger disse principper, kan betragtes som RESTful. Der er også en sjette begrænsning, kaldet ‘kode on demand’. Når den følges, lader denne teknik API instruere serveren til at overføre kode til en klient for at udvide dens funktionalitet. Imidlertid er denne begrænsning valgfri og vedtages ikke af alle REST API’er.

WordPress REST API

På dette tidspunkt kan du undre dig over, hvordan alt dette påvirker dig. API’er er fremragende værktøjer, men er de relevante for dit daglige arbejde? Hvis du er en WordPress-bruger, er svaret utvetydigt "Ja".

WordPress REST API har været under udvikling i et par år nu. I et stykke tid blev det arbejdet på som et uafhængigt plugin, som udviklere kunne bidrage til over tid var tilgængelig for enhver at eksperimentere med.

Faktisk var der to separate versioner af REST API-plugin. Elementer af API blev tilføjet til kerneplatformen allerede i opdatering 4.4. Dette blev efterfulgt af, at det blev fuldt integreret i WordPress 4.7 (i 2016). Dette betyder, at WordPress i dag har sin egen fuldt funktionelle REST API.

Hvorfor fik platformen dette træk? Ifølge projektstedet selv skyldes det, at WordPress bevæger sig mod at blive en "fuldt udbyggede ansøgningsrammer". Med andre ord giver REST API platformen mulighed for at interagere med næsten ethvert websted og webapplikation. Plus, det kan kommunikere og udveksle data uanset hvilke sprog et eksternt program bruger.

hvile api

Dette åbner adskillige muligheder for udviklere. Det gør også WordPress som en platform mere fleksibel og universel end nogensinde. Som Katie Keith, Operations Director hos Barn2 Media sætter det:

Ved at forstå REST API kan WordPress-udviklere vælge den mest effektive måde at implementere hver opgave på uden at være begrænset til specifikke teknologier eller platforme som PHP eller WordPress back end. Brugt effektivt gør REST-API’en tredjepartsintegrationer meget lettere … Det åbner endda nye muligheder, for eksempel til at oprette dine egne WordPress-baserede mobile apps, eller udforske nye og unikke måder at kommunikere med WordPress.

Det er også vigtigt at bemærke, at du muligvis hører denne funktion undertiden benævnt WordPress JSON REST API. ‘JSON’-delen, som står for JavaScript Object Notation, beskriver formatet denne API bruger til at udveksle data. Dette format er baseret på JavaScript, og er en populær måde at udvikle API’er takket være hvor godt det fungerer sammen med mange almindelige programmeringssprog. Med andre ord er en JSON API lettere at lette kommunikationen mellem applikationer, der bruger forskellige sprog.

Anatomi af en WordPress REST API-anmodning

Du skal nu forstå det overordnede formål og retning med WordPress REST API. Lad os som sådan undersøge et par detaljer om, hvordan det fungerer. Der er nogle grundlæggende koncepter, som du bliver nødt til at forstå, hvis du selv ønsker at komme i gang og selv eksperimentere med API.

Som vi har forklaret, behandler alle API-anmodninger og returnerer svar. Med andre ord beder en klient den om at udføre en bestemt handling, og API udfører denne handling. Nøjagtigt hvordan API’er gør dette kan variere. REST API’er er specifikt designet til at modtage og svare på en bestemt type forespørgsler ved hjælp af enkle HTML-kommandoer (eller ‘metoder’).

For at illustrere er her de mest grundlæggende og vigtige HTML-metoder en klient kan sende:

HTML-metoder

 • FÅ: Denne kommando henter en ressource fra serveren (f.eks. Et bestemt stykke data).
 • STOLPE: Med dette tilføjer klienten en ressource til serveren.
 • SÆTTE: Du kan bruge dette til at redigere eller opdatere en ressource, der allerede findes på serveren.
 • SLET: Som navnet antyder fjerner dette en ressource fra serveren.

Sammen med disse kommandoer sender klienten en eller flere linjer, der kommunikerer nøjagtigt hvilken ressource der ønskes, og hvad der skal gøres med den. For eksempel kan en anmodning om at uploade en PHP-fil til en bestemt mappe på en server se sådan ud:

POST /foldername/my_file.php

Delen /foldername/my_file.php er kaldet ‘ruten’, da det fortæller API, hvor man skal hen, og hvilke data man skal interagere med. Når du kombinerer den med HTTP-metoden (POST i dette tilfælde), kaldes hele funktionen et ‘endpoint’.

De fleste REST API’er og klienter, der interagerer med dem, bliver meget mere komplicerede end denne – WordPress ‘version inkluderet. Imidlertid danner disse grundlæggende elementer grundlaget for, hvordan WordPress REST API fungerer.

Sådan begynder du at bruge WordPress REST API

Så længe du har oprettet et WordPress-sted, kan du begynde at eksperimentere med REST API med det samme. Du kan udføre forskellige GET-anmodninger om at hente data direkte ved blot at bruge din browser.

For at få adgang til WordPress REST API, skal du starte med følgende rute:

yoursite.com/wp-json/wp/v2

Derefter kan du tilføje til denne URL for at få adgang til forskellige typer data. For eksempel kan du slå en bestemt brugerprofil op via en rute som denne:

yoursite.com/wp-json/wp/v2/users/4567

I dette scenarie, "4567" er det unikke bruger-id for den profil, du vil se. Hvis du udeladte dette ID, ville du i stedet se en liste over alle brugere på dit websted:

En liste over brugere i WordPress REST API.

Du kan bruge den samme grundlæggende rute til at se andre typer data, f.eks. Dine indlæg eller sider. Du kan endda søge efter delmængder af de data, der opfylder visse kriterier. For eksempel kan du hente alle indlæg, der inkluderer et specifikt udtryk ved hjælp af denne URL:

yoursite.com/wp-json/wp/v2/posts?=search[keyword]

Dette er selvfølgelig bare en simpel illustration. Der er næsten ingen grænse for, hvad du rent faktisk kan gøre ved hjælp af WordPress REST API. Hvis du vil lære mere om, hvordan det fungerer, anbefaler vi, at du starter med følgende ressourcer:

WordPress REST API er uden tvivl et komplekst emne. Selv for ikke-udviklere er det dog værd at forstå det grundlæggende om, hvordan denne teknologi fungerer, og hvad den muliggør. Derudover kan det endda gøre det muligt for dig selv at begynde at dyppe i udviklingen!

En mere tilgang til at bruge WordPress REST API

WordPress REST API kan bruges til en række interessante ting og projekter. Vi har etableret det temmelig klart.

Der er dog et område, hvor det har fået en rigtig popularitet:

Hovedløs WordPress er ideen om at afkoble de to hovedlag i WordPress-økosystemet – backend og frontend.

Dette giver dig mulighed for at tage alle de godbidder, som WordPress-softwaren har under hætten, og forbinde dem med et slutprodukt, der ikke bruger standard WordPress-præsentationen – det er ikke et websted i sig selv.

Hele konceptet er meget interessant. Vi snakker om det mere i et andet indlæg, hvor vi diskuterer, om headless WordPress giver mening, og sammenligner de øverste headless WordPress hosting-løsninger på markedet.

Konklusion

Der er ikke noget bedre tidspunkt at lære om WordPress REST API end nu. Da den er fuldt ud fusioneret i WordPress-kernen, spiller den en vigtig rolle i platformens fremtid. Udviklere af alle striber bruger denne API til at forbinde WordPress til det bredere web på måder, der tidligere var vanskelige eller umulige.

Det kan være en smule udfordrende at forstå dette koncept for dig selv. På et grundlæggende niveau er koncepterne imidlertid lette nok til at forstå. Et REST API er en grænseflade, der gør det muligt for to programmer at ‘tale’ med hinanden og oprettes følgende retningslinjer der sikrer, at det er fleksibelt, udvideligt og sikkert. Hvis du vil gå dybere ned i, hvordan alt dette fungerer, og hvordan det kan bruges, er der masser af nyttige ressourcer derude, såsom den officielle håndbog.

Har du spørgsmål om REST API, og hvad det betyder for WordPress? Spørg os i kommentarfeltet nedenfor!

Glem ikke at deltage i vores nedbrudskursus om at fremskynde dit WordPress-sted. Med nogle enkle rettelser kan du reducere din indlæsningstid med endda 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map