Sådan forenkles WP-administratoren for at få den klientvenlig

Hvorfor forenkle wp-admin? Som WordPress-designer skal du normalt tackle mange udfordringer på din måde gennem et givet projekt. Men desværre, oftere end ikke, forsvinder disse udfordringer ikke, når du leverer webstedet til din klient.


Sagen er, at klienter ikke altid er WordPress-kyndige, især hvis det er første gang, de er blevet webejer.

Som et resultat vil de kæmpe med en masse opgaver, lige fra enkel postudgivelse, uploade medier, til "hvad er forskellen mellem indlæg og sider?" , til "hvorfor alle disse mennesker indsender kommentarer om Viagra?", og så videre og så videre.

Vi er nødt til at hjælpe dem klart!

Jeg tror dog ikke, at vi skal tvinge dem til at lære hvert eneste aspekt af WordPress eller wp-admin. De virkelig behøver ikke at være mestre af onlineudgivelse bare for at kunne håndtere deres websteder.

Mit synspunkt er det det er os hvem skal gøre hvad det kræver for at gøre oplevelsen sømløs og ligetil som muligt.

Sådan gør du WordPress klientvenlig – forenkling af wp-admin

Nu er der mange ting, vi kan gøre for at hjælpe vores klienter. Nogle af dem drejer sig om WordPress selv. Andre fokuserer mere på individuel konsultation, tutorials og andre former for uddannelse. Men i dette indlæg, lad os bare fokusere på den tekniske side af tingene – hvad vi kan gøre med den standard WordPress-interface for at gøre det mere klientvenligt.

1. Begræns adgangen

Det er måske bare min oplevelse, men jeg vil sige, at der er meget få klienter, der faktisk ved, hvordan de drager fuld fordel af en WordPress-administrator-konto (i wp-admin).

Det meste af tiden har de ikke brug for det til noget. De vil bestemt ikke forsøge at få et nyt tema, da de lige har ansat dig til at bygge hele webstedet. Og de er sandsynligvis heller ikke på jagt efter plugins af nøjagtig samme grund.

Så kort sagt, give din klient en Editor-konto.

Dette trin alene vil gøre en enorm forskel. Bare for at minde dig, her er hvordan Editorens og administratorens paneler ser ud side om side:

redaktør-admin

2. Juster skærmindstillingerne

(Jeg taler om rullemenuen, der er synlig på de fleste sider inden for wp-admin eller localhost / wp-admin.)

skærmindstillinger

Når du først logger ind på wp-admin, selv på en Editor-konto, vil du se en masse ting i Dashboard. For eksempel blokke som: Et overblik, Aktivitet, Quick Draft, WordPress News og også en række andre blokke afhængigt af hvor mange plugins der er på webstedet.

Dette er dårligt.

Den sidste ting, du ønsker som webstedsbygger, er, at din klient skal se deres nye site for første gang og tænke over, "Wow, jeg har ingen anelse om, hvad der foregår her!"

Så den enkleste vej ud af situationen er at justere de vigtigste skærmindstillinger for dem.

Her er, hvad du skal overveje at gøre:

 • Slip af med alle elementerne fra hovedskærmen wp-admin / Dashboard, der viser oplysninger, der ikke er vigtige for klienten. Hovedsageligt: ​​WordPress News, Quick Draft, såvel som de fleste plugin-relaterede blokke.
 • Fjern søjler som: Forfatter, kommentarer i afsnit Indlæg og sider.
 • Fjern på de individuelle skærmbilleder til redigering af post og side: Revisions, Send trackbacks, Custom Fields, Slug, Author.
 • Mediebiblioteket gennemgår en revision i WP 4.0, så jeg kan ikke dele nogen tip på dette tidspunkt, men grundlæggende følge den samme idé – slippe af med alt, der skjuler hovedformålet med denne side.

3. Indstil grænsefladen med WP Admin UI Customize

WP Admin UI Tilpas er et meget interessant plugin. Det giver dig adgang til en række WordPress-filtre og handlinger, og det gør det gennem en praktisk visuel grænseflade. Hvad dette betyder er, at du kan justere den måde, en given bruger ser wp-admin uden at få dine hænder beskidte i kildekoden – med andre ord får du forenklet wp-admin for dem.

⚠️ Plugin til WP Admin UI Customize er officielt afbrudt af dens udvikler, men det fungerer stadig fint. Alternativt kan du prøve et plugin, der er blevet navngivet efterfølgeren – My WP Customize Admin / Frontend – men denne har generelt blandede anmeldelser.

Her er hvad du kan gøre:

Trin 1. Vælg brugerrollen du vil arbejde med.

Hvis du fulgte på mit råd, bruger din klient en Editor-konto.

redaktør

Trin 2. WP Admin UI Tilpas > Generelle skærmindstillinger.

Først op, underretninger.

WordPress har en vane at fortælle alle, at der er en opdatering til et givet plugin, eller tema eller WordPress selv. Disse meddelelser vises som standard for alle brugere.

Dette er bare ikke nødvendigt.

Kun administratorer har brug for at se sådanne meddelelser. Det er snarere en god ide at deaktivere dem for klienten:

underretninger

Trin 3. WP Admin UI Tilpas > instrumentbræt.

Dette er valgfrit. Hvis du mener, at det ikke var nok at justere din klients skærmindstillinger, kan du her deaktivere visse blokke fra Dashboardet og forenkle wp-admin endnu mere:

dash

Trin 4. WP Admin UI Tilpas > Sidemenu.

Sidemenuen er normalt det mest rodede område af wp-admin. Plugin-udviklere elsker at bruge det til at vise deres brugerdefinerede menuer.

Og selvom konceptet i sig selv ikke er dårligt, er udførelsen ofte. For eksempel er det en meget almindelig ting for plugin-udviklere ikke at være opmærksomme på brugerens adgangsrettigheder. Dette resulterer i, at plugin-menuer vises, selvom brugeren ikke har tilstrækkelige adgangsrettigheder til at bruge dem.

For eksempel optager et af de mest populære plugins derude – Jetpack – notorisk pladsen lige under Dashboard.

Jet pakke

Men når du prøver at gå til indstillingerne for plugin, logget ind som Editor, ser du dette:

jetpack-forbud

I sidste ende er det bedst, hvis vi slipper helt af med Jetpack-blokken (og andre lignende blokke, der vises af andre plugins).

Her er hvad du kan gøre:

jetpack ban2

Denne grænseflade ligner meget, hvad du ville se på widgets-skærmen. Bare gå igennem listen og fjern alt, hvad der ikke sandsynligvis vil blive brugt af din klient på daglig basis.

Ting at overveje at slippe af med:

 • Jet pakke,
 • Alt i én SEO,
 • Kommentarer (kun hvis klienten ikke ønsker kommentarer på deres websted),
 • Værktøj,
 • alle andre tema-relaterede eller admin-kun plugin blokke.

Trin # 5. WP Admin UI Tilpas > Login skærm.

Et andet valgfrit trin. Du er velkommen til at eksperimentere med dette afsnit, hvis du vil give din klient en tilpasset login-skærm med deres eget logo.

4. Udgiv en vejledning, der kommer i gang med WP Help

Hvad WP Hjælp gør, er, at det giver dig mulighed for at oprette en detaljeret dokumentation i form af en guide, der kommer i gang. Denne guide er derefter tilgængelig via en af ​​wp-admin’s login-sidemenuer. Dette plugin er ikke blevet opdateret i et stykke tid, men det fungerer alligevel perfekt godt.

wp hjælp

Der er næppe nogen begrænsninger for, hvad du kan placere der, og hvordan du kan organisere indholdet i guiden, så bare gør hvad der giver mening for en bestemt klient.

Den bedste måde at gøre dette på ville sandsynligvis være at gennemgå din egen liste over ofte stillede kundespørgsmål og bare placere svarene i guiden.

Det endelige resultat

Efter at have gjort alt det ovenstående, er her Dashboard, som jeg sluttede med. Tjek awesomeness (!):

dashboard final

Det er enkelt, og kun de væsentlige elementer er der. Hver klient kan komme i gang med det samme, og hvis de er i tvivl, kan de gennemgå vejledningen Kom godt i gang synlig på siden.

Kan vi tage dette endnu videre?

At justere wp-admin-login er ikke den eneste mulighed derude, og hvis du føler dig selvsikker på dine PHP- og WordPress-færdigheder, kan du forsøge at genopbygge hele Dashboard fra bunden til for at få en virkelig unik fornemmelse.

Du kan endda bruge nogle af de mange tilgængelige admin dashboard skabeloner bygget med VueJS og andre biblioteker.

Som du kan se, er der mange muligheder for at forenkle wp-admin. Uanset om du vil holde dig til manuelle wp-admin-justeringer, admin-plugins, hjælper-plugins eller en helt manuel kodebaseret tilgang, vil du helt sikkert finde noget for dig selv.

Jeg håber, at dette har været nyttigt, og at du prøver at give det et skud, når du arbejder på dit næste klientprojekt. Tøv ikke med at dele, hvis du har dine egne tricks, når det kommer til at gøre WordPress klientvenlig.

Glem ikke at deltage i vores nedbrudskursus om at fremskynde dit WordPress-sted. Med nogle enkle rettelser kan du reducere din indlæsningstid med endda 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map