Sådan bygger du dit eget websted: 2 måder at gøre det på, selvom du er nybegynder ��

Sådan bygger du dit eget websted: 2 måder at gøre det på, selvom du er nybegynder ��

Sådan bygger du dit eget websted: 2 måder at gøre det på, selvom du er nybegynder ��
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Spørgsmålet om, hvordan man bygger din egen hjemmeside, er noget, som mange mennesker kæmper med. Og især hvis det er begyndere, der ikke tidligere har ejet et websted.


Websteder er (antages at være) dyre ��, komplicerede ⚙️ og generelt stressende at styre ��.

Eller er de det?

Som nogle af jer ved, behøver det slet ikke være sådan. Afhængigt af hvordan du går i gang med at opbygge dit websted, kan det være billigt, enkelt og let at administrere alt på samme tid.

Denne guide viser nøjagtigt, hvordan man opnår det – hvordan man bygger din egen hjemmeside og ikke mister din shirt eller dit sind undervejs. Vi forsøger at efterlade nogen spørgsmål ubesvarede og vise dig praktisk, hvordan du kommer igennem alle trinene til et flot og funktionelt websted.

Sådan bygger du dit eget websted

�� Ikke en begynder? Ved du allerede, hvordan man bygger et websted? Hvis det er tilfældet, skal du behandle denne vejledning som noget, du kan sende til andre mennesker og vise dem, hvor ukompliceret processen med at oprette et websted kan være. Kan også være nyttigt, når du ikke ønsker at gentage dig selv for tusindende gang, når nogen spørger dig, hvordan du opretter et websted.

Her er hvad vi vil dække:

�� De funktioner, som ethvert moderne websted har brug for
�� Hvordan man vælger en webstedsbygger
�� Hvordan bygger du dit eget websted på Wix
�� Hvordan bygger du dit eget websted på WordPress
�� Næste trin?

Ofte stillede spørgsmål om, hvordan du bygger dit eget websted

"Kan jeg oprette et websted gratis?"

Ja. Det kan du helt sikkert.

Du bliver dog nødt til at indgå nogle kompromiser undervejs. Der er nogle begrænsninger for gratis websteder, og vi vil tale om dem senere.

"Hvis ikke gratis, så hvad skal jeg bruge til at oprette et websted af høj kvalitet?"

Nu taler vi! Den gode nyhed er, at det er mindre end du tror.

Vi vil komme nærmere på detaljerne senere, men det, jeg kan fortælle dig nu, er, at det at begynde med et budget på $ 40-150 om året vil være nok. (Ja, at eje et websted er en årlig omkostning, ikke kun engangsomkostninger.)

"Kan jeg starte et websted helt alene?"

Ja. Vi vil vise dig, hvordan du gør det nøjagtigt.

"Kan jeg sælge produkter direkte fra min hjemmeside?"

Dette er lidt mere kompliceret. Vi vil ikke tale om onlinebutikker her, bare standardwebsteder.

Hvis du vil lære at starte en online butik, skal du læse denne vejledning. Derudover er her en sammenligning af de bedste e-handelsplatforme, du kan bruge.

"Jeg kan ikke designe. Vil min hjemmeside være grim?"

Der er ingen grund til, at dit websted skal være grimt. Vi vil vise dig, hvordan du gør dit websted ganske smukt, selvom du ikke har en designmuskulatur i din krop.

"Vil jeg være i stand til senere at redigere tekster og andet indhold på mit websted?"

Ja, det smukke med de løsninger, vi vil vise dig, er, at de giver dig fuld indholdsredigeringsfunktioner, også efter at du har oprettet dit websted og gjort det offentligt.

"Har jeg brug for tidligere erfaring? Må jeg kode?"

Ingen.

De funktioner, som ethvert moderne websted har brug for

Hver hjemmeside er forskellig, slags.

Jeg mener, ethvert websted er bygget med et andet mål i tankerne ved hjælp af forskellige værktøjer og beregnet til en anden sag / virksomhed / person.

På den anden side har de fleste websteder alle brug for de samme elementer for at blive betragtet som værende fra det 21. århundrede.

De er:

En stabil motor:

En webstedsmotor, alias. operativsystemet på dit websted, der sikrer, at dit websted ikke går ned.

God og pålidelig hosting:

Webhosting er det sted, hvor dit websted bor, og hvorfra dine besøgende kan få adgang til det. En god vært sørger for, at dit websted altid er tilgængeligt og ikke oplever nogen nedetid.

En fuldt tilpasselig hjemmeside:

I disse dage er din startside ikke noget, du bare indstiller én gang og glemmer. Du vil være i stand til at redigere denne startside senere, efterhånden som dine behov ændres.

Fuld tilpasning af webstedet:

Bare det at være i stand til at tilpasse din startside er ikke nok. Du ønsker at tilpasse enhver lille detalje i dit design og / eller indhold.

Et blogmodul:

Selv hvis du ikke planlægger at blogge i sig selv, vil du være i stand til at offentliggøre nyheder om din virksomhed, din branche, sag eller hvad du ellers bygger hjemmesiden til.

Mobil-venlighed:

I disse dage har flere mennesker adgang til internettet via deres mobiltelefoner end via deres desktops og laptops kombineret (data siger). Af den grund skal du sørge for, at dit websted ser godt ud på mobil.

En SEO-venlig struktur:

SEO (søgemaskineoptimering) spiller en massiv rolle i, hvordan folk finder dit websted. Enkelt sagt består SEO af alle de bestræbelser, du kan tage for at synliggøre dit websted, når folk søger efter relaterede udtryk i Google.

God sikkerhed:

Hackerangreb er alt for hyppige i disse dage. God websikkerhed vil gøre det svært for folk at bryde ind og overtage dit websted.

Pålidelige sikkerhedskopier:

Du vil altid have sikkerhedskopier af dit websteds data, bare i tilfælde af.

Integration af sociale medier:

Sociale medier er alle de rasende i disse dage. Du ønsker ikke at blive efterladt, så du vil integrere dit websted med de populære sociale medieplatforme og gøre det let for folk at dele dit indhold.

Ovenstående lyder måske en smule skræmmende, men den gode nyhed er, at vi vil få det hele håndteret noget på autopilot. Jeg mener, vi bliver ikke nødt til at bygge disse elementer i hånden, men i stedet bruger vi værktøjer, der allerede kommer med alt det integrerede ud af boksen.

Vælg en webstedsbygger

Overraskelse, overraskelse, vi bygger ikke et websted for hånd – som ved at kode det i HTML og CSS.

Hvad vi i stedet skal gøre er at bruge en webstedsbygger, der har en enkel grænseflade og fjerner os fra behovet for at vide, hvad der foregår under hætten.

Hjemmeside-bygherrer i dag er mere en udfyldning-af-blank-og-trykknap-løsninger end noget andet. Dette er en enorm fordel i forhold til de gamle skolemåder til at skrive kode manuelt og se, hvordan det hele spiller ud. De dage er længe gået, heldigvis!

Når det er sagt, er det ikke som, at vores valg er let. Faktisk er der mere end et dusin praktiske værktøjer, der kan kaldes en webstedsbygger, og nogle af dem vil være mere velegnede end andre baseret på et par faktorer.

For at indsnævre tingene vil vi fokusere på to af de mest populære bygherrer: WordPress og Wix.

Grundlæggende er dette to helt forskellige løsninger, men vi hjælper dig med at vælge, hvad der vil være bedre for dig.

(Hvis du vil lære mere om forskellige webstedsbyggere og lære de 6 øverste bygherrer at kende på markedet, skal du læse dette.)

WordPress

 • open-source website-software
 • skal du installere den på en webserver, før du kan bruge den
 • bortset fra WordPress selv, har du også brug for en separat hosting-konto og et domænenavn for at opbygge dit websted
 • giver dig fuld kontrol over dit websted, det indhold, du har på det, det design, du bruger
 • du får tusinder af webstedsdesign at vælge imellem
 • der er ingen kundesupport fra WordPress-teamet, men du får support fra din webhost

Wix

 • online værktøj til opbygning af websteder
 • bare tilmeld dig en konto og start med at opbygge dit websted med det samme
 • alt-i-en-kasse-løsning – du behøver ikke andet undtagen Wix selv for at oprette dit eget websted
 • har du kun lov til at gøre, hvad der er i Wix’s servicevilkår
 • du får hundreder af webstedsdesign at vælge imellem
 • du får kundesupport fra Wix-teamet

Omkostningerne ved WordPress vs Wix

Prisfastsættelsen af ​​Wix er denne:

wix prissætning

Bortset fra disse muligheder er der også en gratis plan tilgængelig. Begrænsningerne for dette er:

 • Du kan kun starte dit websted under et underdomæne; som USERNAME.wixsite.com/SITENAME
 • Wix-annoncer vises på hver side på dit websted
 • Du er begrænset til 500 MB disklagring og 500 MB båndbredde

I alt, hvis du vil bygge et websted til personlig brug, på et brugerdefineret domænenavn og slippe af med Wix’s annoncer, koster det dig $ 13 pr. Måned = $ 156 årligt.

Med WordPress er tingene lidt mere komplicerede. WordPress-softwaren i sig selv er gratis. Hvad du dog skal betale for er hosting og et domænenavn.

For at holde tingene budgetvenlige kan du hente hosting og domæne fra Bluehost. Planerne starter fra $ 2,95 om måneden, og du får et gratis domænenavn bundtet ind for det første år. Her er den fulde prisfastsættelse:

Bluehost-priser

Det, der også er værd at påpege, er, at Bluehost installerer WordPress på dit hostingopsætning for dig, så du behøver ikke at få dine hænder beskidte.

Alt i alt giver dette dig mulighed for at bygge et websted for $ 35,40 i dit første år og derefter betale yderligere ~ $ 15 hvert på hinanden følgende år for domænenavnet (domænenavnet er kun gratis det første år). Husk også, at for at få denne lave pris ($ 2,95 om måneden), skal du betale for tre år på forhånd (så det er $ 106,20 i alt).

En anden ting at huske er, at det, vi taler om her, lancerer bare et grundlæggende websted med WordPress. Hvis du har brug for ting som online-betalinger, ekstra plugins, premium-temaer, vil dine omkostninger stige.

Sådan bestemmer du mellem WordPress og Wix

Beslutning mellem Wix og WordPress er ikke super let. Du skal tage mindst et par faktorer i betragtning. Sådan spiller ting ud i generelle vendinger:

WordPress vs Wix

WordPress
Wix

Funktioner⭐⭐⭐⭐⭐
Design⭐⭐⭐⭐⭐
Brugervenlighed⭐⭐⭐
Kontrol over stedet⭐⭐⭐⭐⭐
Pris⭐⭐⭐⭐⭐

Har du din favorit? Store! Sådan bygger du dit eget websted med begge platforme:

Wix

Sådan bygger du dit eget websted på Wix

Den fantastiske ting ved Wix er, at du kan opbygge din egen hjemmeside på én gang uden nogensinde at forlade Wix.com. Grænsefladen fører dig ved hånden helt til et arbejdssted.

Sådan får du alt gjort:

1. Opret en Wix-konto

Gå til Wix hjemmeside og klik på Kom igang. Indtast din e-mail-adresse for at oprette en konto.

hvordan man bygger din egen hjemmeside med Wix

Wix vil stille dig en række spørgsmål om dit nye websted.

hvordan man bygger din egen hjemmeside med wix adi

2. Lad Wix ADI gøre sin magi

I dette næste trin bruger Wix dine svar i dets cool Wix ADI-værktøj (Wix’s kunstige intelligensmodul) til at forberede et skræddersyet websted til dig.

lancere wix adi

Det, der er godt ved det, er, at Wix vil tage dig ved hånden gennem hele processen uden at kræve, at du forstår, hvad der foregår under hætten.

3. Vælg et design

Baseret på dine svar vil Wix ADI foreslå nogle designindstillinger, som du muligvis kan lide:

wix design

Du vil kunne tilpasse dette design senere, men du vil ikke være i stand til at ændre det til noget andet helt.

3. Tilpas webstedet

Når ADI er færdig med sit job, kan du finjustere dit design og gøre det virkelig til dine behov.

Webstedsbyggergrænsefladen er meget klar og fremhæver alle de vigtigste områder, hvor du skal fokusere din opmærksomhed først.

ADI Editor

I det kan du:

 • Rediger elementerne på siden. Klik på et hvilket som helst element på siden for at tilpasse det. Elementets indstillinger vises i sidefeltet til venstre. Valgmulighederne giver dig mulighed for at ændre tekster, billeder, farver og andre detaljer om elementet.
 • Klik på pilene i øverste højre hjørne for at tilpasse elementerne.
 • Klik på knapperne mærket Design i øverste venstre hjørne for at ændre elementets designstil.
 • Føj nye elementer og sektioner til siden ved at klikke på Tilføje link i øverste bjælke.
 • Tilføj nye sider ved at klikke på Side+ Tilføj side knappen i øverste bjælke.

Lad os tale om at tilføje nye sider i et øjeblik. I sidste ende, når du vil tilføje en ny side, vil du se den nøjagtige designgrænseflade, som når du tilpasser hjemmesiden. Brugen er den samme, og udvalget af tilgængelige indholdselementer er også det samme.

Wix tilbyder dig også et sæt foruddannede sideskabeloner til ting som om sider, kontaktsider, salgssider og mere.

wix foreslåede sider

4. Tilføj funktionalitet via Wix-apps

Wix leveres med en masse indbyggede funktioner, men hvis du vil have mere, kan du tilføje dem via Wix App Market. Du finder apps til integration af e-mail-værktøjer, analyse og mere.

wix apps

Bare installer enhver app med et par klik og konfigurer den derefter via appens indstillinger i overensstemmelse hermed.

5. Indstil et navn, domæne, vælg en plan

Når du er tilfreds med udseendet på dit websted, kan du endelig offentliggøre det for verden at se.

For at gøre det skal du klikke på Offentliggøre knappen i øverste højre hjørne af Wix UI.

udgive site

Vælg derefter, om du vil registrere et nyt domænenavn eller blive hos det gratis Wix-underdomæne.

subdomæne

Bemærk; Hvis du vælger et brugerdefineret domænenavn, bliver du også nødt til at opgradere til en af ​​Wix’s betalte planer, som vi talte om tidligere.

Når du er færdig med disse trin, bliver dit websted online og offentligt synligt! ��

WordPress

Sådan bygger du dit eget websted på WordPress

At opbygge din egen webside på WordPress er lidt anderledes end at gøre det på Wix.

Først går du ikke til det vigtigste WordPress.org-websted for at komme i gang. I stedet er det bedste sted at starte med et hostingfirma.

Vi talte meget om forskellige typer af hosting før, så hvis du vil have den fulde sammenligning af det, der findes på markedet, skal du læse dette. Hvis du ikke kan gider at gøre det nu, her er en hurtig oversigt – vores anbefalinger når det kommer til WordPress-hosting:

 • Bluehost: Denne vært er officielt anbefalet af WordPress, og den er blandt de mest overkommelige muligheder derude. Som jeg nævnte tidligere i dette indlæg, kan du komme i gang fra $ 2,95 om måneden, og du får et domænenavn gratis det første år.
 • SiteGround: Dette er en anden WordPress-godkendt vært. Det har nogle gode anmeldelser fra kunder, tilbyder fremragende ydelse og top-of-the-line support. En smule dyrere, starter ved $ 3,95 om måneden.

�� Her er en mere dybdegående sammenligning mellem SiteGround vs Bluehost.

Vi vil bruge Bluehost til formålet med denne vejledning:

1. Gå til Bluehost, og tilmeld dig

Gå til Bluehost-webstedet, og klik på Kom igang knap. Vælg en af ​​planerne – sandsynligvis den, der er mærket Basic til $ 2,95 om måneden (nok, hvis du lige er begyndt med et lille sted).

Bluehost-priser 2

I det næste trin skal du vælge et domænenavn til dit websted. Husk, at du får dette domænenavn gratis det første år.

Gør det til noget originalt, der stemmer overens med dit brand, din niche og den ting, du vil have, at dit websted skal repræsentere. Her er nogle råd om hvordan man vælger et godt domænenavn.

Gennemfør tilmeldingsprocessen og gå igennem med købet. Som nævnt tidligere skal du betale for tre år på forhånd for at få denne lave pris på $ 2,95 om måneden.

2. Installer WordPress

Bluehost gør denne del meget let at gøre, og den kræver ikke nogen serveradministrationsevner fra dig.

Bare log ind på din konto, gå til Mine sider fanen, klik på Opret site knap.

bluehost tilmelding

Bluehost beder om nogle detaljer som webstedsnavn og tagline.

Side navn

Derefter bliver du bedt om at vælge, hvilket af dine domænenavne du vil forbinde webstedet til. Du har sandsynligvis kun et domæne der, så vælg det fra listen.

Med det gjort, vil Bluehost nu installere WordPress for dig. Når processen er afsluttet, vil du være i stand til at logge ind på WordPress admin panel.

hvordan man bygger dit eget websted ved at installere WordPress på Bluehost

3. Vælg et design

WordPress giver dig mulighed for at vælge mellem tusinder af design (kaldet temaer) og derefter installere dem i et par klik!

For at begynde skal du logge ind på dit WordPress-administratorpanel og gå til UdseendeTemaer. Derfra skal du klikke på Tilføj ny.

temaer tilføje nye

For at sikre dig, at du kun gennemser de bedste temaer, skal du skifte til Populær fanen.

fanen populær

Vælg et tema fra den liste, du kan lide, og installer det. Vi går med Neve (du finder det et sted omkring den anden / tredje række).

Dette er faktisk et eget tema, som WordPress-samfundet ser ud til at kunne lide meget. Temaet er aktivt på mere end 50.000 websteder i skrivende stund.

neve blok

�� Læs også: 50+ bedste gratis WordPress-temaer

Klik bare på Installere knappen under temaet (se billede ovenfor), og klik derefter på Aktiver når installationen er afsluttet.

Neve vil invitere dig til at give et skud til et af sine startsider.

hvordan man bygger dit eget websted med Neve-startsider

Disse webstedsskabeloner hjælper dig med at kickstarte dit design, så du ikke behøver at gøre alt for hånd. Højt anbefalet!

Klik på den store blå knap for at begynde. Du ser en liste over de tilgængelige skabeloner. Du kan vælge en baseret på den niche, dit websted er i, eller blot vælge et udseende, som du nyder.

neve skabeloner

Øverst kommer du også til at vælge den valgte sidebygger. Vi kan godt lide Elementor bedst, men du er fri til at gå med nogen af ​​dem.

Klik bare på Importere knappen ved siden af ​​den skabelon, du kan lide. Neve giver dig et valg om, hvilke specifikke elementer du vil importere. Det er bedst at lade dem alle være valgt, så du får et helt fungerende websted, når importen er færdig. Neve installerer også den sidebygger, der kræves for at få designet til at fungere.

neve import

Klik på Importere at begynde. Dette kan tage et minut eller to.

Neve import

Når importen er afsluttet, kan du se dit websted.

neve websted

4. Tilpas dit websted

På dette tidspunkt kan du tilpasse dit websted på et par måder.

Først kan du bruge WordPress Customizer at tage sig af de grundlæggende indstillinger.

WordPress tilpasse

Med WordPress Customizer kan du justere ting som hovedlayout, overskrifter og sidefødder, farver og baggrund, typografi, knapper, menuer med mere. Alt tilgængeligt via sidebarmenuen:

hvordan man bygger din egen hjemmeside med WordPress customizer

Bortset fra Customizer kan du også redigere din side gennem Elementor.

WordPress tilpasser via Elementor

For at sige det enkelt, Elementor giver dig mulighed for at redigere og tilpasse stort set alt hvad du ser på siden. For at begynde skal du bare klikke på et element på siden eller tilføje et nyt element fra sidefeltet:

hvordan man bygger din egen webside med Elementor UI

Hvis du vil lære mere om Elementor, skal du læse denne anmeldelse eller denne sammenligning mellem Elementor vs Divi Builder vs Beaver Builder.

5. Opret nye sider

For at oprette yderligere sider i WordPress skal du klikke på + Ny -knappen og derefter tændes Side:

WordPress ny side

Du kan se det vigtigste interface til redigering af indhold i WordPress. Denne er ganske let at bruge … stort set alt hvad du skal gøre er at begynde at skrive væk.

WordPress oprette side

�� Hvis du vil lære mere om, hvordan du redigerer indhold i WordPress, skal du læse dette.

6. Tilføj flere funktioner via plugins

Selvom WordPress kommer med en masse funktioner ud af boksen, kan du stadig tilføje nye. For at gøre det, gå til pluginsTilføj ny fra hovedbjælken.

tilføj nye WordPress-plugins

Der er mere end 50.000 plugins tilgængelige i WordPress økosystem! Naturligvis behøver du ikke dem alle. Den bedste måde at navigere i dette enorme rum er at gennemse Populær og Anbefales plugin lister:

populære plugins

Se gennem disse to faner og vælg de plugins, der synes interessante / værdifulde for dig. Her er også vores egen liste over anbefalede plugins, som de fleste websteder burde have.

Når du er klar til at installere et plugin, skal du klikke på Installer nu knappen ud for dets navn.

installer plugin

Når installationen er færdig, skal du klikke på Aktiver.

7. Gør dit websted offentligt tilgængeligt

Okay, dette trin er faktisk en vanskelig et. Og tricket er, at dit websted allerede er åbent for offentligheden!

Alle kan allerede åbne dit websteds domæne via deres webbrowsere og se din oprettelse. Tillykke! ��

Du kan også være interesseret i disse artikler:

 • Bedste gratis webstedsbyggere
 • Bedste webstedsbygger til små virksomheder

Hvad er det næste, efter du har fundet ud af, hvordan du bygger dit eget websted?

Bare det at få dit websted online er kun starten på din rejse, jeg er bange for …

Det næste trin er at få folk til at læse det. Og ikke kun én gang, men for at vende tilbage til det igen og igen. Det er den rigtige hårde del!

Her er nogle guider, der kommer dig på det rigtige spor:

 • Sådan promoveres dit websted
 • Sådan mestrer du sociale medier
 • De bedste måder at tjene penge på en blog

Glem ikke at deltage i vores nedbrudskursus om at fremskynde dit WordPress-sted. Med nogle enkle rettelser kan du reducere din indlæsningstid med endda 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector