10+ WP-CLI-tricks til at administrere dit WordPress-sted (opdateret til WP-CLI 2.3.0)

10+ WP-CLI-tricks til at administrere dit WordPress-sted (opdateret til WP-CLI 2.3.0)

10+ WP-CLI-tricks til at administrere dit WordPress-sted (opdateret til WP-CLI 2.3.0)
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Bemærk. WP-CLI 2.3.0 er netop blevet frigivet, hvilket gør det til det perfekte tidspunkt at se et dybere blik på, hvad WP-CLI har at tilbyde generelt, samt hvordan man bedst begynder at arbejde med det. Lad mig dog advare dig, hvis du ikke har eksperimenteret med WP-CLI endnu, skal du være klar til at blive imponeret, når du ser, hvad der er muligt.


WordPress er et vidunderligt projekt, men som med enhver software kan du måske finde dig selv i, at du havde en slags bagdørsadgang til din kode og database. De af jer, der nogensinde har prøvet nulstille dine administratoroplysninger ved et brudt reset-adgangskodelink ved hvad vi taler om!

Heldigvis er der en løsning, der kan hjælpe. WP-CLI projekt giver dig kommandolinjeadgang til din WordPress-installation, hvilket betyder, at du kan administrere det meste af dit websted ved hjælp af et par hurtige instruktioner på terminalen.

For eksempel, hvis din "nulstille kodeord" linket er brudt, du kan blot ændre din adgangskode ved hjælp af WP-CLI i stedet. Der er mange lignende situationer, hvor WP-CLI er praktisk. Plus, vi elsker bare den hackerlignende følelse, der følger med at arbejde i kommandolinjen.

I denne artikel introducerer vi nogle af de typisk irriterende opgaver, som WP-CLI gør næsten en sjov oplevelse og viser dig, hvordan du udfører dem ved hjælp af værktøjet. Lad os blive revnet!

WP-CLI

TL; DR om WP-CLI-projektet

WP-CLI står for WordPress Command Line (hjemmeside), da dette værktøj giver dig adgang til WordPress ‘styringssystem via kommandolinjen.

Du skal typisk bruge den online brugergrænseflade til manuelt at administrere et WordPress-websted (wp-admin). Og med det indebærer pleje af et ødelagt sted eller styring af overgangsperioder ofte at grave gennem filer ved hjælp af FTP eller forsøge at skrive brugerdefineret PHP-kode. WP-CLI forenkler processen med at arbejde på dit websted ved at give dig en kort adgang til kort adgang og omgå behovet for ekstra plugins.

WP-CLI hjemmeside

Hvis du aldrig har brugt kommandolinjen før, er der en lille læringskurve. Når du først er gået i gang, kan WP-CLI imidlertid fremskynde den måde, du arbejder med dit websted betydeligt på. Du kan administrere komplekse database-, plugin- og temaændringer med et par tastetryk. Hvis du kan lide grænsefladetekst-grænseflade, kan du endda bruge den til at moderere kommentarer, indstillinger og menuer. (Som alt sammen dækker vi nærmere i denne vejledning.)

Lang historie kort, WP-CLI gør mange vanskelige opgaver enkle og hurtige. Derudover kan WP-CLI også udvides. Hvis du har brugerdefinerede behov, er det muligt skriv unikke scripts der kører ved hjælp af WP-CLI til dine specifikationer.

Før vi går videre, er det vigtigt at indse det WP-CLI er ikke et plugin til dit WordPress-sted, men et værktøj, der er installeret på din server. Med andre ord, hvis du vil bruge WP-CLI, bliver du nødt til at installere det både på dit lokale udviklingsmiljø og din live hosting-server for konsekvent adgang. Dette kan betyde at finde en vært, der tilbyder WP-CLI forudinstalleret.

(Bemærk; ud af vores top anbefalede valg af webhosting til WordPress, SiteGround, A2 Hosting og WP Engine har WP-CLI som standard installeret for deres kunder; med andre ord kan du begynde at bruge WP-CLI, så snart du ‘ er færdig med at oprette din hosting-konto hos disse virksomheder).

Nogle yderligere læsninger om WP-CLI grundlæggende:

Sådan administreres dit WordPress-sted ved hjælp af WP-CLI

Når WP-CLI er installeret, kan du bruge kommandolinjen til at åbne mappen til det WordPress-websted, du gerne vil administrere. Hvis du arbejder live på din hosting-server, har du brug for det sikker shell-adgang.

Vi anbefaler dog først at prøve disse kommandoer i et udviklingsmiljø! Der er ingen fortrydelses-knap, så du vil føle dig ret komfortabel med dette værktøj, før du bruger det på en live server. For at komme i gang er her fire nyttige måder at øve på at bruge WP-CLI på dit websted.

1. Se hurtigt wp-config.php-filen

WP-CLI har altid været ret effektiv, når det kommer til at lade dig konfigurere et nyt sted. For eksempel, det handy wp config create kommando giver dig mulighed for at oprette en frisk config fil og placere alle de vigtige detaljer i den. Normalt meget hurtigere end at gøre dette på den traditionelle måde, især hvis du er en hurtig type.

Men WP-CLI tager det et skridt videre. Der er to underkommandoer til hoved wp config-kommandoen.

Den første er denne:

wp config get

 • viser konstanter og globaler som defineret i din aktuelle wp-config.php-fil.

WP-CLI config get

Den anden er dette:

wp config sti

 • viser bare en sti til den aktuelle wp-config.php-fil.

Hvis du ønsker at få endnu mere hands-on med din WordPress-installation, kan du også bruge en anden WP-CLI-kommando:

wp db størrelse – borde

Ganske nyttigt til at hjælpe dig med at beslutte, om du har brug for en vis databaseoptimering eller ej.

WP-CLI db tabeller

2. Kør kerneopdateringer

Normalt involverer kørsel af en opdatering at logge ind på din administrator og klikke på et par sider for at opdatere dit websted.

Med WP-CLI køres opdateringer let med en enkel kommando:

wp kerneopdatering

Det, der gør denne tilgang unik, er, at den kan acceptere argumenter for at tilpasse, hvad der sker, når du kører den. Lad os sige, at du for nylig har opdateret til en WordPress-version, der brød et kritisk plugin på dit websted. Forfatteren af ​​dette plugin har ikke haft chancen for at opdatere endnu, men du har brug for dit websted for at fungere korrekt. Selvom det er bedst at holde et opdateret websted, kan du ændre kernen ved at tilføje versionflagget til din kommando og rulle tilbage til det punkt, hvor der ikke var en konflikt:

wp core-opdatering – version = 4.7.1

En anden nyttig funktion i en script-baseret løsning som WP-CLI er, at du kan planlægge den til at køre regelmæssigt for alle de websteder, du har installeret. Det er utroligt skalerbart for dem, der administrerer flere websteder. Brug f.eks. En WP-CLI-tilføjelse som WP værktøjer fra Bluehost giver dig mulighed for automatisk at køre opdateringer til hvert websted på din server.

WP-CLI kernekommandoVellykket kerneopdatering via WP-CLI.

3. Opdater, deaktiver og slet irriterende plugins

Normalt, hvis et plugin bryder dit websted fuldstændigt (eller endda bare deaktiverer din administrator), skal du logge ind via FTP og ændre dets mappenavn for at deaktivere det. På den anden side er der en enkel WP-CLI-kommando for at deaktivere plugins:

wp-plugin deaktiverer plugin-name-eksempel

WP-CLI-pluginSuccesfuld deaktivering af plugin med WP-CLI.

Hvis et plugin giver dig alvorlige problemer og skal slettes, kan du gøre det ved hjælp af sletkommandoen i stedet:

wp plugin slette plugin-name-eksempel

Du kan også springe manuelle opdateringer til plugins ved at køre en kommando, der ligner WordPress-kerneopdateringsfunktionen:

wp plugin-opdatering – alt

Og sandsynligvis noget, jeg burde have nævnt i begyndelsen, giver WP-CLI dig også mulighed for det Kontroller status for de plugins, der aktuelt findes på dit websted. Brug til det:

wp-plugin-status

WP-CLI-plugin-status

Individuelt kan det ikke se ud som om disse kommandoer sparer dig meget tid. Det er dog vigtigt at huske, at direkte adgang til serveren er meget hurtigere end at vente på, at en webbrowser fortolker alle scripts og stilarter, der er knyttet til en grafisk brugergrænseflade. Hvis du ofte har brug for at styre disse typer opgaver, kan du blive overrasket over, hvor hurtigt din ekstra tid samles.

4. Nulstil brugeradgangskoder

Forestil dig, at du har mistet din WordPress-administratoradgangskode. Du har prøvet linket til nulstilling af adgangskode, men af ​​en eller anden grund vises nulstillings-e-mailadressen ikke i din indbakke. Er du låst ud af dit WordPress-sted for evigt? Ikke med WP-CLI.

WP-CLI tilbyder hurtig brugeradministration, herunder evnen til nulstil adgangskoder ved hjælp af følgende linje:

wp brugeropdatering [email protected] –user_pass = new-password-eksempel
WP-CLI brugerVellykket opdatering af brugeroplysninger med WP-CLI.

Med så enkle kommandoer er der ikke behov for at få panik eller bekymre sig om komplicerede løsninger for at få adgang til dit websted igen. Borte er dagene med manuelt at haske din adgangskode og indsætte den direkte i databasen …

Eftersom dette alt sammen sker over en sikker forbindelse med din server, ofrer du heller ikke sikkerheden på dit websted ved hjælp af denne metode.

5. Sikkerhedskopier og manipulér databasen

WordPress gør det ikke let at interagere direkte med din database. Dette kan være frustrerende, når du vil udføre tilsyneladende enkle opgaver, som at køre en opdatering uden et plugin eller søge efter og erstatte en sæt sætning.

Du kan bruge WP-CLI til at gøre disse job lettere. Det giver dig mulighed for det optimere og reparere databaser med enkle kommandoer som:

wp db optimere
wp db reparation

Hvis du skriver en brugerdefineret forespørgsel, kan du hurtigt teste den ud ved hjælp af forespørgsel kommando:

wp db forespørgsel "VÆLG * FRA wp_options"

Før du bliver for trigger-tilfreds med databasen, er det dog vigtigt, at du ved, hvordan du opretter sikkerhedskopier. Kommandoen for oprette SQL-sikkerhedskopier i WP-CLI er som følger:

wp db eksport

Dette opretter en SQL-fil *, som du kan bruge til at gendanne databasen på dit websted, hvis noget går galt. Det fungerer endda godt, når det bruges i kombination med backup-plugins.

* Navnet, som filen vil blive givet, er temmelig tilfældigt. For at tildele dine egne skal du bruge denne:

wp db eksportere dit navn.sql
WP-CLI-databaseWP-CLI gør det nemmere at arbejde med dit websteds database.

6. Rens op efter revisioner

Efter revisioner er det noget, vi har lidt svært ved her på CodeinWP. Nogle af vores hyppigt opdaterede stillinger har 200+ revisioner, hvilket gør styring af ting virkelig hård.

Når du går til siden med standardrevisionssammenligning i WordPress (næste skærmbillede), får du hovedsageligt denne bjælke øverst. Gennem det kan du vælge de to revisioner, du vil sammenligne. Dette er fint, hvis du har under-20-revisioner på et indlæg. Men med mere end 100 bliver linjen ikke-klikbar – jeg mener, du kan ikke let pege på den nøjagtige revision, du ønsker – kræver pixel-perfektion i dine klik. Linjen er bare for tæt.

WordPress-revisionslinje

For at bekæmpe dette på en eller anden måde kan du indstille en grænse for antallet af tilladte revisioner pr. Post i din wp-config.php-fil (f.eks. Definere (‘WP_POST_REVISIONS’, 40);). Men dette begrænser kun revisioner af dine fremtidige handlinger. Fjernelse af alle de eksisterende revisioner, der er over dette mærke, er på dig. Dette kan gøres på et par måder. En af dem er via et plugin. Den anden er via WP-CLI.

Og WP-CLI måde er bare meget hurtigere. For at komme i gang skal du installere en ekstra WP-CLI-pakke, der kaldes wp-revisioner-cli.

Dette kan gøres via en simpel kommando:

wp-pakkeinstallere trepmal / wp-revisions-cli

Derefter kommer du til at bruge en håndfuld fede nye WP-CLI-kommandoer:

wp-revisioner rene

 • fjerner gamle revisioner på alle indlæg. Det er som standard værdien af ​​WP_POST_REVISIONS – kun holder de seneste revisioner.

Alternativt, hvis du ønsker at være mere praktisk med dine revisioner, kan du for eksempel kontrollere revisionerne for et specifikt indlæg:

wp-revisionsliste –post_id = ID

 • giver dig en liste over alle revisioner for en given post.

WP-CLI revisioner

Eller:

wp-revisioner rene – post_id = ID – før-dato = DATE

 • fjerner revisioner af et givet indlæg, der er offentliggjort før eller inden en dato (ÅÅÅÅ-MM-DD).

Samlet set en virkelig cool funktion, og især hvis du har en tendens til at opdatere dine eksisterende indlæg ganske ofte – hvilket naturligvis producerer en masse revisioner. Jeg er virkelig spændt over at se, hvilke nye funktioner wp-revisions-cli-pakken bringer i fremtiden.

7. Opret et barn-tema, som nu (!)

Indrømmet, at skabe børnetemaer er ikke aftensmad svært. Men du skal stadig først gå til officiel reference hos Codex – bare for at sikre dig, at nogle fine detaljer ikke er blevet ændret, så opret en features.php og CSS, læg det i et nyt bibliotek osv. Og så videre.

WP-CLI giver dig en hurtigere metode. Alt hvad du gør er dette:

wp stillads barn-tema NEW-BARN-SLUG –parent_theme = SLUG –theme_name = TITLE

… og det er alt. Hvad du får som et resultat er et operationelt, tomt barnetema baseret på et fast forældertema.

WP-CLI børnetema

Der er også nogle ekstra parametre tilgængelige. For eksempel kan du gøre dette:

wp stillads barn-tema SLUG –parent_theme = SLUG –theme_name = TITLE –author = FULL-NAME –author_uri = URI –theme_uri = URI – aktivere – kraft

 • –tvinge overskriver filer, der allerede findes.

8. Opret masser af dummyindhold til test

Når du arbejder på en slags WordPress-projekt, er dummy-indhold noget, du sandsynligvis har brug for relativt ofte.

 • Måske arbejder du på et nyt plugin, der behandler et antal indlæg og derefter gør noget mod dem.
 • Måske vil du se, om din pagination fungerer fint.
 • Måske vil du lægge flere ting i dine menuer til testformål.
 • Og så videre…

Normalt, hvad jeg plejede at gøre i sådanne tilfælde, var at trykke på Ctrl + F og begynde at kigge efter den irriterende XML-dump af eksempel WordPress-indhold, som jeg har siddet rundt et eller andet sted. Men dette tager tid, og det ser ud til, at jeg forkert placerer filen hver gang på en eller anden måde.

Som du kunne forestille dig, har WP-CLI også nogle muligheder for det:

wp post generere – antal = 10

 • opretter 10 tomme stillinger; men du behøver ikke at stoppe ved kun 10 – WP-CLI lover, at 1000 også er en perfekt eksekverbar værdi.

Eller for at gøre tingene mere faktuelle:

krølle http://loripsum.net/api/4 | wp-post genererer – post_indhold – antal = 10

 • opretter 10 indlæg, der hver har 4 afsnit af dummy lorem ipsum-tekst importeret fra loripsum.net.

9. Blank dit websted

Der er en rigtig cool WP-CLI-kommando, der giver dig mulighed for at tømme dit websted for alt dets indhold (inklusive indlæg, kommentarer, vilkår og meta), mens du forlader webstedets konfiguration og brugere intakte. Det er dette:

wp site tomt

Hvis du har tendens til at bruge den samme dev WordPress-opsætning til de fleste af dine test / eksperimenter / osv. så ved du med det samme, hvor meget tid denne ting sparer dig.

Mens du kan opnå den samme effekt ved at gå igennem dit indhold manuelt eller bruge phpMyAdmin, er denne WP-CLI-kommando i en egen liga, når det kommer til hastighed.

Du kan også gøre:

wp site tom – uploads

 • slipper af med alt i dit "uploads" mappe også.

10. Fjern alle spam-kommentarer

For det første giver WP-CLI dig en masse muligheder med hensyn til at styre kommentarer. For eksempel kan du:

 • Opret nye kommentarer med wp-kommentar Opret
 • opdater kommentarer med wp kommentaropdatering
 • godkende kommentarer med wp-kommentar godkende
 • og meget mere

Men måske er det mest interessante, du kan gøre her, slette alle spam-kommentarer fra dit websted på én gang. Dette er især nyttigt, hvis du nogensinde vågner op til tusinder af nye spam-kommentarer i din database.

Kommandoen er denne:

wp-kommentar slette $ (wp-kommentarliste – status = spam – format = ids)

Dette er et pænt hack. Den vigtigste kommando for sletning af wp-kommentarer forventer et argument – ID (er) på kommentarerne, der skal slettes. Så for at angive ID (er), kalder vi en anden kommando – wp-kommentarliste – som viser en liste over alle kommentarer, der er markeret som spam. Helt cool, er det ikke?

11. Tem wp-cron

Standard wp-cron-mekanismen har ikke været den mest pålidelige ting. Mere eller mindre, når du planlægger et indlæg i WordPress, kan du aldrig være 100% sikker på, at det faktisk vil blive live (i det mindste min oplevelse).

WP-CLI kan hjælpe dig med at temme cron bare lidt ved brug af denne kommando:

wp cron event run – due-now

 • udløser alle cron-begivenheder, der skal betales lige nu.

WP-CLI wp-cron

Bonus: To "meta" tricks til WP-CLI

Så fantastisk som WP-CLI er, er det stadig en tekstgrænseflade, hvilket betyder, at det er svært at altid huske, hvordan man bruger denne eller den anden kommando.

Der er to ting, du kan gøre for at hjælpe dig selv:

Først, standardhjælpekommandoen:

wp hjælp COMMAND

 • viser hjælp til enhver kommando i WP-CLI.

Næste, der er det – hurtige argument, der fungerer med de fleste (eller endda alle?) WP-CLI-kommandoer. Hvis jeg f.eks. Forsøger at generere noget nyt indhold som dette:

wp post generere – prompt

WP-CLI viser alle de argumenter, der er tilgængelige for genereringskommandoen, og lad mig udfylde emnerne (jeg kan trykke på Enter på ting, der er valgfrit – inden i [] parenteser). Ligesom:

WP-CLI hurtig argument

Konklusion

WP-CLI tager mange opgaver, der ofte betragtes som besværlige og gør dem så enkle, at de næsten er sjove at håndtere. I stedet for at bruge timer på at overvinde hindringer, der forhindrer dig i at løse de virkelige problemer, kan du bruge WP-CLI til hurtigt at få adgang til næsten alt hvad du har brug for på dit WordPress-sted.

Der er mange situationer, hvor WP-CLI kan komme godt med, og dem, der er præsenteret ovenfor, er bare begyndelsen, og giver os kun et glimt af, hvor nyttig WP-CLI kan være, når vi virkelig mestrer dens evner.

Har du spørgsmål om WP-CLI? Eller måske har du nogle nydelige tricks, som du gerne vil dele med os? Hop i kommentarfeltet nedenfor og fortæl os det!

Glem ikke at deltage i vores nedbrudskursus om at fremskynde dit WordPress-sted. Med nogle enkle rettelser kan du reducere din indlæsningstid med endda 50-80%:

Originaltekst af John Hughes og Karol K. Layout og præsentation af Karol K.

* Dette indlæg indeholder tilknyttede links, hvilket betyder, at hvis du klikker på et af produktlinkene og derefter køber produktet, modtager vi et mindre gebyr. Ingen bekymringer, selvom du stadig betaler standardbeløbet, så der er ingen omkostninger fra din side.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector