WordPress vállalkozók: Ha diverzifikálni kellene a WordPress-en túl?

2015 mérföldkő volt a WordPress számára. Láttuk hatalmas akvizíciók, sajnálatos spratt és szórakoztató rants, hihetetlenül izgalmas műszaki fejlesztések fenyeget a horizonton, és még sok minden más mellett.


Sok szempontból éreztem egy évet, amikor a WordPress végül felnőtté vált. Ez kissé furcsa dolog mondani egy olyan platformról, amely már egy évtizede régebbi és hatalmas az internet negyede, de az ökoszisztémában még mindig nagyon sok fájdalom tapasztalható.

Ebben a cikkben különösen egy bosszantó kérdést tárgyalunk: Ideje a WordPress vállalkozóknak és fejlesztőknek elkezdeni a diverzifikációt Vagy elegendő egy nagy tojással töltött kosár, hogy mindannyian lejjebb kerüljünk?

A közösség három kiemelkedő szereplőjével kapcsolatba kerültünk a témában foglaltakkal, és a saját két centtel fogunk dobni az út mentén..

Menjünk!

A WordPress vállalkozó kissé váratlan növekedése

Mielőtt elkezdenénk beszélni a terület szakértőivel, akik a platformon élnek meg, röviden érdemes átgondolni, hogy milyen messzire jutunk el, még akkor is, ha elsősorban a diverzifikáció kérdését vesszük figyelembe..

Mikor a WordPress örömmel dobta el blog-platformként a korai szomorúságokban, az ötlet az egész vállalkozási osztály támogatására gyengén nevetségesnek tűnt..

Hogy őszinte legyek, Matt Mullenweg nyilvánvalóan szemmel tartotta a nyereményt a kezdetektől kezdve a Automattic és a WordPress.com és a WordPress.com a 2005. évben. A világ többi része számára azonban nem volt teljesen nyilvánvaló, hogy a WordPress milyen messzire tudott menni a korai napokban..

A bővülő bővítmény és a tematikus piacok elősegítették a szoftver fokozatos emelkedését a CMS-fa tetejére, és gyorsan elkezdték megnyitni az emberek szemét a WordPress körül felépíthető potenciális üzleti méretekkel. A manapság legsikeresebb WordPress-alapú ruhák gyökereit azokban a nehéz években vetették be.

Ugorj tovább a mai napra, és az emberek köre meghökkentő az egészséges életmód mellett. Hivatalos közösségi felmérések és több informális adat mindkettő kiemeli a jelenlegi lehetőség mértékét azok számára, akik a dolgok fejlesztési oldalán vannak.

PressNomics

Ami még talán még lenyűgözőbb a szélesebb körű vállalkozói ökoszisztéma amit a WordPress most támogat (olyan események, mint a PressNomics, megmutatják a WordPress körüli kereskedelmi lehetőségek körét).

Ahogy a WordPress szélén állunk, és a helyére lépünk teljes körű pályázati keret és bekapcsolva a piac talán 50% -át, kiváló alkalom arra, hogy áttekintsük és megfontoljuk, vajon bölcs-e az, hogy teljes mértékben kötődik-e vállalkozásának szoftveréhez..

A WordPress még soha nem tűnt egészségesebbnek, de képes megtartani a robbanásszerű növekedés típusát, amelyet különösen az elmúlt öt évben láthattunk?

A WordPress örökké élni fog??

A rövid, éles válasz itt nem. Semmi sem él örökké. A birodalmak leesnek, a csillagok (mind gáz halmazállapotúak, mind egyébként) végül kiégnek és elhalványulnak.

A gyorsított ütemtervekkel és a könyörtelen változás ütemével a számítógépes iparnak több mint elegendő figyelmeztető üzenet van ahhoz, hogy ezt a kerítés hardver és szoftver oldalán egyaránt szemléltesse. Végül is volt idő, amikor Soha senkit sem szabadítottak el az IBM vásárlásáért. A közelmúltban a Microsoft kilátása feladja a 90% -ot meghaladó részesedését A személyi számítástechnika piacának őszinte nevetségesnek tűnt.

A Microsoft piac összeomlása

A mai világban nehéz látni túl sok chink-et az Apple, a Google és a Facebook jelenlegi digitális felülíróink páncéljában, de adj időt és ezek a repedések fokozatosan jönnek. A szinte a Flash teljes összeomlása mint technológia és az Adobe szélesebb körű arra törekszik, hogy fenntartsák korábbi dominanciájukat mindkettő kiváló példája ennek a folyamatnak a működésében, ahogy beszélünk.

Sok iparág története, ahogy Clay Christensen is tette ékesszólóan demonstrálták, az egyik a zavar. Az inkumbens szolgáltatók felfújt és lusták, és valamiféle nagyrészt váratlan belépő érkezik (általában alulról) ebédelni. A WordPress a piac 25% -át kitevő és továbbra is növekvő erősen elmozdult a zavaróktól a lehetséges zavarcél felé.

De ne tojjuk bele ezt a különleges pudingot. A WordPress nem hamarosan esik le egy szikláról, de ha jelenleg csak all-in van a szoftverben, akkor kitűnő alkalom arra, hogy megkérdezze, mennyi ideig tarthat a jelenlegi út és hogyan lehet a legjobban megközelíteni a diverzifikációt..

Három vezető WordPress vállalkozóval kapcsolatba kerültünk, hogy megtudjuk, hol indulhat a korong.

A három vezető WordPress vállalkozó véleménye

A diverzifikációs aggodalmak listáját három kulcskérdésből felvittük, és három vezető WordPress vállalkozónak adtuk fel. A következő kérdések voltak:

Nézzük meg, mi volt a visszajelzés!

1. James Farmer, a WPMU DEV

James Farmer

A WPMU DEV vezérigazgatója, James Farmer

James Farmer kevés bevezetésre van szükség a legtöbb WordPress közösségben. Mint a Incsub, Edublogs, és WPMU DEV, ő mögött volt a mai napig a legnagyobb kereskedelmi WordPress sikerek mögött, és következetesen dolgozik szókimondó és szórakoztató ábrázolja a WordPress világát az évek során, soha ne félj néhány tollat ​​lefojtani, amikor a helyzet ezt igényli.

Vegyük be James jövőképét a WordPress vállalkozó szemszögéből, amely kiaknázza az alapplatformot számos kereskedelmi fronton..

K: Hogyan látja a WordPress rövid és középtávú jövőjét platformként??

A kulcsszó itt "felület" mert a WordPress mint szoftver jövője több mint erős. Az emberek véleményem szerint 25 év múlva fogják használni a WordPress-t valószínűleg annyira, mint ma. De ha a WordPress-re gondolunk, mint inkább egy kisebb szoftverekhez való operációs rendszerre vagy operációs környezetre, úgy gondolom, hogy a jövő egészen más.

Egyre inkább látjuk a monopólium / duopólium felé mutató tendenciát, legyen az akár via Jetpack vagy Envato, és azt hiszem, hogy egyre inkább elmozdul az Automattic által jobban szabályozott környezet felé. Úgy gondolom, hogy a WordPress legvalószínűbb középtávú jövője megegyezik az OSX vagy a Windows valami gazember gyermekével, bár minden bizonnyal vannak olyan játékosok, akik inkább az iOS-nak tűnnek.

Személy szerint én inkább az Android-hoz hasonlítottam volna, de érdeklődést mutattam. ��

K: Mi a legnagyobb félelem a platform iránt??

Squarespace. És más könnyebb, harmadik fél által üzemeltetett környezetek. Nagyon hamarosan képesek lesznek sokkal többet elérni nagyon kevés erőfeszítéssel.

Úgy gondolom, hogy a WordPress.com elég jól tartja magát, de ez nem a WordPress, mint a platform, amiről beszélünk – ez egy pont, amely meglehetősen nyilvánvaló számunkra, de a felhasználók túlnyomó többsége számára nem.

Röviddel eljön az idő, amikor a 10 000 és 25 000 dolláros + ügyfelek valószínűleg sok ok miatt gondolkodni fognak a WordPress használatával szemben a többi platformon. Ezek az ártartományok sok WordPress-vállalkozás kenyere és vaja.

K: Ön lépéseket tesz vállalkozásában a WordPress-alapú munkán túlmutató diverzifikáció érdekében?

Mi voltunk, és most nem vagyunk, de egy bizonyos ponton megint megbeszéljük. Hogy őszinte legyek, még mindig van sok lehetőség és olyan dolgok, amelyek sokkal jobban (és másképp) csinálhatók a WordPress világban, és öröm, hogy ezzel foglalkozunk és gondolkodunk – bár bár folyamatosan harcolva 500 font gorillával kicsit fárasztó lehet. ��

2. keresztény "Kriesi" Biesichedl a Kriesi-ből

Christian Kriesi Budschedl

Témafejlesztő Christian "Kriesi" Budschedl

Kriesi az egyik vezető kereskedelmi témájú alkotó a WordPress világban és sima, többcélú Enfold téma a ThemeForest legjobban értékelt top-eladója, és inspirációt nyújt a téma tervezői számára világszerte.

Megnyitottuk a helyet keresztény "Kriesi" Budschedl a diverzifikáció témájával kapcsolatos gondolataiért a fő témafejlesztő szempontjából.

K: Hogyan látja a WordPress rövid és középtávú jövőjét platformként??

Úgy gondolom, hogy a WordPress az elkövetkező néhány évben tovább fog növekedni, és a WordPress REST API bevezetésével valószínűleg olyan webhelyek és alkalmazások áramellátását fogja eredményezni, amelyekről jelenleg még képet sem tudunk képezni.

Minden bizonnyal még több webhelyet táplál meg, mint jelenleg, ami rendkívül hasznos lesz mind a beépített plugin, mind a témafejlesztők számára – és az új belépők számára, akik jól végrehajtott, friss ötletekkel rendelkeznek.!

K: Mi a legnagyobb félelem a platform iránt??

Hogy a végfelhasználó szempontjából túlságosan összetett lesz. Már vannak olyan funkciók, amelyeket úgy tűnik, hogy szinte senki sem használ, amelyek (véleményem szerint) nem tartozhatnak a mag közé.

A könnyű használat a végfelhasználók és a fejlesztők számára kulcsfontosságú része a WordPress sikerének, és remélem, hogy a WordPress csapata minden erőfeszítést megtesz annak érdekében, hogy így maradjon.

K: Ön lépéseket tesz vállalkozásában a WordPress-alapú munkán túlmutató diverzifikáció érdekében?

Néhány évvel ezelőtt már megtettük, hogy a véletlenszerű WordPress kegyelemből esne le! Ez egy társult webhely, amely passzív jövedelmet generál, csak abban az esetben, ha a WordPress plugins és témák már nem tudják megfizetni a számlákat, de mivel a WordPress továbbra is növekszik, ez valójában inkább hobbi. ��

A titok nem a WordPressből való diverzifikálás célja, hanem annak megértése, hogyan változik a WordPress, és hogyan lehet innovációt és változtatást végezni a legnagyobb érték hozzáadása érdekében. Azt hiszem, ez vonatkozik mindenkire, az egyes dev boltokból egészen a nagy srácokig – és azoknak is, akik valahol a kettő között vannak.

3. Mario Peshev a DevriX-től

Mario Peshev, a DevriX

Mario Peshev, a DevriX

Mario Peshev a vezető WordPress fejlesztési ügynökség vezérigazgatója és főépítésze DevriX és egy WordPress központi közreműködő. Személyes blogjában következetesen áttekinthető, legmagasabb szintű üzleti és fejlesztési tanácsokat is nyújt DevWP, továbbá felbukkan az interneten általában adva közvetlen interjúk a WordPress jelenlegi állapotáról és annak helyéről.

Feltettük három kérdést a Mario-nak, hogy elosztságot kapjunk valakitől olyan nagyszabású fejlesztési projektek vezetéséhez, amelyek az eredmények elérésére a platformon támaszkodnak.

K: Hogyan látja a WordPress rövid és középtávú jövőjét platformként??

Jelenleg a WordPress egy rugalmas platform, amelyet a bloggerektől kezdve a vállalkozók használnak, kezdve egészen a nagyméretű médiumokig, az egyetemi hálózatokig és a Szoftver mint szolgáltatás (SaaS) platformokig.

Sajnos a WordPress központi csapata nem tart fenn olyan hosszú távú ütemtervet, amely lehetővé teszi a közösség többi részének ennek megfelelő megtervezését, a jövőbeli célokhoz való alkalmazkodást vagy más alternatívák megtalálását meghatározott típusú projektekhez.

Alapján legutóbbi beszélgetések a Slack-on és a WordPress 4.4, Többet látok szolgáltatás beépülő modulok ez valószínűleg a WordPress-ben a következő néhány nagy kiadás során el fog kerülni.

A REST API közelgő integrációja ígéretes, és potenciálisan ahhoz vezethet, hogy különböző műszaki kötegeket használó fejlesztők érkeznek, akik kihasználhatják a WordPress erejét, és összekapcsolhatják azokat különböző alkalmazásokkal vagy keretekkel. Az alapkeretet lassan szétválasztják, új alkatrészosztályokat vezetve be, amelyek megkönnyítik az adatbázis kezelését és az adatok szervezését.

K: Mi a legnagyobb félelem a platform iránt??

A WordPress-t technikai keretként használjuk a WordPress többhelyes platformai, SaaS-alkalmazásai és nagyméretű WordPress-alkalmazásai számára, amelyek sok harmadik fél API-jával működnek együtt. Általános platformként való részvétel fölöslegesen felveszi a WordPress-t, ami kissé kihívást jelent a nagy terhelésű környezetben, különösen akkor, ha más rendszerekkel kölcsönhatásba lépnek..

A közelmúltbeli jelentős (és még kisebb jelentőségű) frissítések némelyike ​​különböző problémákat váltott ki váltás az utf8mb4-re vagy az alapvető alkotóelemek megváltoztatása, például a Rövid kódok API.

A legnagyobb félelem az, hogy az alsó verseny alacsony színvonalú plugineket és "minden egyben" olyan témák, amelyek biztonsági és teljesítményproblémákhoz vezetnek, amelyek károsak az egész ökoszisztémára, elriasztják a nagyvállalatokat, és mesterségesen elnyomják azokat a szabadúszókat és kisvállalkozásokat, akik termékeket és szolgáltatásokat szeretnének megélni.

Ezenkívül a a Customizer legújabb frissítései, Attól tartok, hogy a WordPress hosszú távú irányítása a bloggerekre és az anyu-pop-boltokra összpontosíthat, amelyek sokkal kevésbé vonzó választás lehetnek a vállalkozók számára, akiket megcélozhatnak.

Remélhetőleg a Core csapat továbbra is fenntartja a magas szintű stabilitást és a kódminőséget, amely lehetővé teszi számunkra, hogy csúcsminőségű alkalmazásokat építjünk a sikeres vállalkozások számára, de még nem láthatjuk, hogy a WordPress jövője valójában mit tart.

K: A vállalkozásában lépéseket tesz a WordPress-alapú munkán túlmutató diverzifikáció érdekében?

Kizárólag a WordPress-t használjuk a fő keretként a szoftveralkalmazások építéséhez. Munkánk túlnyomó része a szoftverfejlesztés – a saját platformon történő átállás, a különféle szolgáltatásokkal történő integráció és az egyedi projektek sokféle projektjének építése.

Csapatunk tapasztalatainak keveréke több programozási nyelv és különféle platformon működik, és technikai szempontból nem lenne nehéz átváltani Laravelre, Drupalra, vagy akár Java vagy Python fejlesztésre fordulnunk, ha kellene. Azonban marketing erőfeszítéseinknek és a WordPress közösségben való részvételünknek teljes átdolgozást igényelne, ha át kellene állnunk a fő platformon, tehát figyelmesen figyeljük a WordPress fejlődését és időről időre más lehetőségeket fedezünk fel..

A diverzifikáció mindenütt megtalálható, ha elkezdi keresni

A fenti interjúalanyok mellett magánszemélyekkel is beszéltünk egy magas rangú WordPress fejlesztővel, aki szintén lelkesen ismeri a diverzifikáció értékét.

Az egyik dolog, amely a fenti válaszokból kikerül, az, hogy a diverzifikáció – bár nem feltétlenül jelenti a jelenlegi tennivalók listájának első elemét – nagyon szerepel a WordPress ökoszisztéma minden ágazatában vezető vállalkozók napirendjén..

Még ha szélesebb körben is megnézzük a közösséget, nyilvánvaló, hogy az emberek minden irányba nyújtják a szárnyukat. Akár Andrew Nacin válaszol az amerikai digitális szolgáltatás hívása projekt, a Copyblogger szorgalmas feleségül veszi a WordPress technológiát szélesebb körű tartalmaik és marketing képességeik között olyan projektekben, mint a Esőkészítő platform, vagy bármelyik prominens WordPress fejlesztő, akit jelenleg kísért a JavaScript szirénadala.

Természetesen érdemes megemlíteni a fej honcho szintjét, Matt Mullenweg saját diverzifikációját is. Az Automattic és a WordPress nyilvánvalóan megragadja napi figyelmének nagy részét, de egy gyors pillantást vet angyal befektetési karjának portfóliójára. Audrey Capital azt mutatja, hogy nem is hajlandó egy időben sok vasat tartani a tűzben:

Matt Mullenweg Audrey portfólió

Ennek nagy része az egyszerű józan ész kérdése. Számomra úgy tűnik, hogy minden sáv sikeres vállalkozóinak természetes életciklusa van, függetlenül attól, hogy mi a sajátos háttérük:

 1. Szerezzen lábát és élvezze sikert egy piacon.
 2. Növelje kezdeti termék- és / vagy szolgáltatási kínálatát.
 3. Miután létrejött, nézd változatosabbá.

Szerény véleményem szerint ez ésszerű folyamat, amelyet követni kell – különösen a harmadik lépés. A WordPress egy csodálatos szoftver, és nem tudom, hol lennék nélküle, de végső soron az első számú ügyfelet kell vigyáznod, és óvnod kell attól, hogy minden reményt egy olyan platformon rögzítsék, amely nem az Ön ellenőrzése alatt áll..

A WordPress ismerete értékes tudás

A diverzifikáció szempontjából jó hír az, hogy akár WordPress fejlesztőként, tervezőként, vállalkozóként (akár akár mindháromként), jelenlegi tapasztalatainak nagy része kiemelkedően átruházható – mivel potenciálisan az ügyfélkör.

A jövőbeli lépések során szem előtt tartandó kulcsfontosságú szempont az, hogy már szinte biztosan a WordPress-t használja elsősorban eszközként a nagy értékű problémák egyik vagy másik megoldására. Függetlenül attól, hogy van-e a WordPress vagy sem, ezek az értékes problémák továbbra is fennállnak, csakúgy, mint a képességed, hogy megoldad őket.

Tisztán technikai szinten a meglévő felhasználói felület és hátsó készségek (HTML, CSS, PHP, JavaScript, valószínűleg a rendszergazdai ismeretek bizonyos szintje) szépen átjutnak sok más környezetbe, és előnyt jelenthetnek Önnek, ha fel kell vennie egy másik technológia.

Óriási lehetőségek vannak a JavaScript világában, általában a Node.js és a felsõ keretek megjelenésével Szögletes és Reagál. A REST API küszöbön álló érkezése természetesen ugródeszkát ad arra, hogy megbirkózzon ezekkel a technológiákkal – olyan környezetben, amelyet már ismeri.

Hasonlóképpen a REST API egyszerű módszert kínál a rokon nyelvekkel, például a Python vagy a Ruby kísérletezésére, vagy akár teljesen új mezőkre ugrik, mint például Gyors vagy Elixír.

Kereskedelmi szempontból készségeinek valódi többsége a szokásos üzleti területeken lesz, ahol csak a WordPress-t használja az egyik megoldásként az átfogó eszköztárban. Az olyan készségek, mint az ügyfelek megszerzése, az ügyletek megkötése, a projekt menedzsmentje, a csapatépítés és így tovább, végtelenül átruházhatók, ha úgy dönt, hogy diverzifikáltságát a soron.

Következtetés

Mielőtt befejeznénk, szeretnénk köszönetet mondani Jamesnek, Christiannek és Marionek a kérdéseinkre adott válaszuk őszinteségéért és érthetőségéért..

Amint a válaszuk azt sugallja, a diverzifikáció egyáltalán nem szükségszerűség, de minden bizonnyal érdemes megfontolni ezt a szélesebb üzleti jövője kapcsán..

Sokan közülünk (beleértve magamat is) kényelmesek élni a WordPress buborékban, de ez a buborék bármikor felrobbanhat (nézd meg például, Az Envato közelmúltban zuhanó értékesítései). Az összes tojás egy kosárban tartása szinte mindig ésszerű, hosszú távú stratégia.

Szeretnénk hallani a gondolatait. Tervezi a diverzifikációt a sorban? Vagy most már ragaszkodik a fegyvereihez? Vegye fel a kapcsolatot, és tudassa velünk!

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map