Web Design javaslatsablon: Írjon egy javaslatot, amely mindössze 10 perc alatt elbomlik

Web Design javaslatsablon: Írjon egy javaslatot, amely mindössze 10 perc alatt elbomlik

Web Design javaslatsablon: Írjon egy javaslatot, amely mindössze 10 perc alatt elbomlik
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Webdesignerként az a képessége, hogy új vevőket vonzzon be, attól függ írjon sikeres webdizájn-javaslatokat. De nem engedheti meg magának, hogy három vagy négy órát töltsön minden javaslat tökéletesítésével. Szüksége van idejére webhelyek tényleges felépítéséhez – és egy webdesign-sablon adhat neked ezt az időt.


Ebben az útmutatóban megmutatjuk Önnek webdizájn-javaslatsablon létrehozása amelyet percek alatt testreszabhat az egyes ügyfelek számára.

�� Blogírás-tanácsot keres? Így írhat egy jó blogbejegyzést.

írjon webdesign sablont

Miért kellene sablonokat használnia webdizájn-javaslataihoz?

Webes tervezési sablon létrehozása az egyik legegyszerűbb módszer a pályázati folyamat egyszerűsítésére. Minden pályához bizonyos elemekre van szükség: a tervezett problémák kiértékelésére, a projekt céljainak listájára, a projekt minden szakaszát bemutató részletes ütemtervre és a kapcsolódó költségekre.

Ezeknek az elemeknek a webdizájn-javaslatsablonba történő elhelyezése számos előnnyel jár:

 • Az összes információ egy helyen található – Nem kell semmit beírnia, sem tucat különféle fájlt kell nyitnia, hogy információkat szerezzen a tervezési folyamat különféle szempontjairól.
 • Az ajánlatok és az árak konzisztensek – A sablon tartalmazza az összes szolgáltatását, valamint az egyes szolgáltatások költségeit. Ez azt jelenti, hogy nem kell aggódnia azért, hogy minden munkát mindegyikre kiszámítson – az alapárak már ott vannak. Csak akkor kell módosítania őket, ha szokatlanul nagy webhellyel dolgozik.
 • A sablonok lehetőséget adnak a tervezési készségek bemutatására – A vállalat személyiségét szemléltető sablon kidolgozása elősegíti a potenciális ügyfelek személyesebb kapcsolatfelvételét a vállalattal. Ez egy finom módja annak is, hogy megmutassa ügyfelei műszaki ismereteit.
 • Néhány perc alatt testreszabhatja a sablonokat – Vannak bizonyos nyilvánvaló területek, ahol személyre szabhatja az összes sablont: az ügyfél elérhetőségei, a problémamegjegyzés, a célokkal kapcsolatos nyilatkozatok. Néhány gyors megkönnyítésével a sablon ideális javaslat lesz a potenciális ügyfelének.

A javaslat sablonjának előnyei

Röviden: használja a webdizájn javaslat sablonjait vállalkozásának bővítéséhez és az egyes javaslatokra fordított órák számának csökkentéséhez.

Brendan Quigley

Brendan Quigley
acorn30

Eleinte hetekbe telt, amíg az ügyfeleknek javaslatot kapunk, de most szó szerint megtehetjük néhány perc alatt. Rájöttünk, hogy a késedelem jelentős része az volt, hogy nem tudtuk, hol kezdjük a javaslatot, vagy ha a papírra helyeznénk, amit a leendő ügyfelek keresnek. Miután online kutatást végeztünk, és megvizsgáltuk a versenytársak javaslatát, létre tudtunk hozni egy alapsablont, amelyet módosítunk és módosítunk, amíg meg nem találjuk azt, amely működik.

Hogyan készítsünk webdesign-sablont

A sikeres webdesign-sablonnak a következő elemeket kell tartalmaznia:

 • Bevezetés – Magyarázza el, ki vagy, és néhány alapvető részletet a cégéről. Mellékelje a szolgáltatások alapvető, könnyen olvasható áttekintését.
 • A probléma megállapítása – Teljes oldal, amely az ügyfelek problémáinak részletes ismertetésére szolgál.
 • Célok / javasolt megoldások – Ezen az oldalon meg fogja osztani a webdizájn-projekt céljait, különös tekintettel a végrehajtott konkrét megoldásokra.
 • Általános csomag bontás – Ez a bontás részletesebb információt nyújt a szokásos webdesign-csomagról.
 • Extrák – Az extrák átfogó listája, amelyeket ügyfelei megvásárolhatnak a szokásos tervezési csomag mellett.
 • Beszámolók – Helyezzen el legalább három beszámolót az ügyfelekről egy külön oldalra, és csatolja a képernyőképeket az ügyfelek számára tervezett webhelyekről. Érdemes lehet ezeket megváltoztatni 6–12 havonta, hogy tükrözze a legújabb munkáját.
 • Következő lépések – Ez a szakasz felvázolja, hogyan léphet tovább ügyfele, ha érdekli, hogy veled dolgozzanak.
 • Felhasználási feltételek & aláírási oldal – Ez felvázolja a titoktartást, a munkához fűződő jogokat és azt, hogy miként fog együtt dolgozni az ügyféllel. A szerződés beillesztése megkönnyíti az ügyfelek számára, hogy azonnal feliratkozzanak szolgáltatásaikra.

javaslat sablon szerkezete

Ma megmutatjuk Önnek, hogyan hozhat létre ezeket az elemeket a webdizájn-javaslatsablonhoz.

1. Bemutatkozás

Az Ön bevezetése a webdizájn javaslat sablonjának legegyszerűbb része, de ez nem teszi kevésbé fontosnak. Megerősíti vállalati identitását, megjeleníti az ügyféllel kapcsolatos ismereteit, és emlékezteti őket, miért fordultak először Önnel.

A javaslat bevezetését az üzleti levélhez hasonlóan kell formázni, és több standard elemet tartalmaznia kell:

1.1. A cég neve és logója

Ez a márkaépítés egyik legegyszerűbb formája, mégis sok kezdő tervező elfelejti belefoglalni webes tervezési sablonjába. A formatervezési javaslat egy hivatalos vállalati dokumentum, és ennek úgy kell kinéznie. A karcsú logó bemutatása a potenciális ügyfelek általános esztétikájáról is emlékeztet.

1.2. Cége elérhetőségei

Lehet, hogy potenciális ügyfelének már vannak elérhetőségi adatai, ám ezeket továbbra is fel kell tüntetni közvetlenül a cég neve és logója alatt. Ez két célt szolgál: ezáltal a javaslat jobban érzi magát hivatalos dokumentumként, és megkönnyíti az Önnel való kapcsolatfelvételt, ha az ügyfél kedveli az Ön javaslatát.

1.3. Az ügyfél neve és potenciális elérhetőségei

Helyet szeretne létrehozni ehhez a webdizájn-javaslat sablonjában, a saját elérhetőségi adatai alatt, egy üzleti levélhez hasonlóan formázva. Ideális esetben a vállalat neve helyett egy adott személy teljes nevét használja.

1.4. Problémameghatározás, amely felméri az ügyfél konkrét aggodalmait

Ez a bekezdés bemutatja, hogy megérti ügyfele igényeit. A sablonba beilleszthet egy általános problémameghatározást, vagy egyszerűen hagyhat helyet ehhez; ez az egyik olyan terület, amelyet minden javaslathoz igazítani kell.

1.5. Rövid áttekintés a cégéről és az Ön által nyújtott szolgáltatásokról

Legfeljebb két bekezdésben írja le a vállalat tapasztalatait és az Ön által kínált szolgáltatásokat. Helyezze el szolgáltatásait és tapasztalatait az ügyfelek problémáinak megoldására. Ez megkönnyíti a potenciális ügyfelek számára az Ön teljes szolgáltatásának értékelését és annak eldöntését, hogy meg akarják-e fontolni a teljes javaslatot.

Ezeket a területeket az ügyfelek számára testreszabhatja, de érdemes egy általános bekezdést beilleszteni a sablonba. Ez megkönnyíti az egyedi javaslatok módosítását.

1.6. A javaslat többi részének áttekintése

Mutassa be javaslatának minden részét, köztük a megfelelő oldalak számát. Ez megmutatja szervezeti képességeit, és megkönnyíti az ügyfél számára, hogy eldöntse, mit kell először elolvasnia.

1.7. Aláírása

A javaslat bevezetésének képesnek kell lennie arra, hogy önmagában üzleti levélként álljon fenn. Jelentkezzen ki egy hagyományos búcsú, például "Üdvözlettel", és adja hozzá az aláírását a dokumentumhoz.

Összességében a sablon bevezetése nem lehet hosszabb, mint 3-4 bekezdés.

�� A javaslat ezen szakaszának testreszabása: A bevezetés a javaslat egyik legszélesebb testreszabott része lesz. Először is meg kell adnia a helyes elérhetőségi adatokat és az egyes ügyfelek nevét. Azt is módosítania kell a problémamegjegyzésben, hogy az az ügyfelek egyedi aggodalmainak kezelésére szolgáljon, és módosítsa szolgáltatásainak leírását, hogy ezen konkrét kérdések megoldására összpontosítson..

2. A probléma megállapítása

A webdizájn javaslat sablonjának ezen az oldalán szeretné kibővíteni a bevezető részben szereplő információkat. A bevezetéshez hasonlóan ez a szakasz minden javaslatban nagymértékben testreszabásra kerül, de néhány dolgot belefoglalhat a sablonba, hogy megkönnyítse a folyamatot.

Kezdje egy bekezdéssel, amely leírja a tipikus ügyfelet és a felmerülő problémákat. Ezt testreszabhatja az egyes javaslatokhoz, ezért csak a leggyakoribb kérdéseket vegye figyelembe.

Íme néhány példa a problémákra, amelyeket érdemes felvenni a webdesign-sablonba:

 • Fokozott online verseny, ami alacsonyabb forgalmat eredményez
 • A mobil forgalom megőrzése vagy átalakítása
 • Alacsony rangsor a keresőmotorokban

Saját listájának azon problémákon kell alapulnia, amelyekkel a múltban gyakran foglalkozott az ügyfelekkel.

�� Hogyan testreszabhatja ezt a részt: Lehet, hogy az ügyfelek többsége hasonló dolgokat szeretne, de mint egyedi vállalkozók egyedi igényeik vannak. Ha nem gyakori problémát vet fel, vagy olyan problémát észlel, amelyet a sablonban nem említ, akkor vegye fel a listába.

Ennek a szakasznak a testreszabásának másik, finomabb módja az, ha a szókincsét összehangolja az ügyféléval. Ha sajátos terminológiában beszélnek problémáikról, használjon ugyanazokat a szavakat. Ha el akarja váltani a terminológiát, akkor ezt szándékosan is megteheti, megmutatva az ügyfeleknek, hogyan kellene inkább a problémához közelíteniük. Ez azt mutatja, hogy megérti őket, nem csak a saját munkájának elvégzését.

3. Célok / javasolt megoldás

Javaslatának ez a része áttekintést nyújt a projekt céljairól, összpontosítva arra, hogy miként oldja meg az utolsó szakaszban tárgyalt problémákat.

Mutassa meg, hogy ez hogyan fog kinézni. Használjuk a fent felsorolt ​​példákat: fokozott verseny, amely alacsonyabb forgalmat eredményez, a mobil forgalom megőrzésének vagy átalakításának elmulasztása és alacsony keresőképesség a keresőmotorokban. Ezeknek a problémáknak a leküzdésére a következő célok listáját hozhatja létre:

 • Készítsen egyedi webhelyet friss, modern megjelenéssel – Készítsen egyedi webhelyet egy egyéni WordPress téma használatával, így az ügyfélnév webhelye emlékezetesebbé válik, mint a versenytársak webhelye.
 • Dolgozzon egy érzékeny témával a mobil funkciók létrehozásához – Használjon WordPress témát érzékeny kialakítással, és testreszabhatja a mobil megjelenítési beállításokat a mobil funkcionalitásának maximalizálása érdekében.
 • Írja át a weboldal tartalmát a jelenlegi SEO stratégiák és technikák felhasználásával – Hozzon létre egy következetes SEO stratégiát, és írja át az összes weboldal tartalmát az új stratégia céljainak elérése érdekében.

Mindegyik célnak rövid magyarázatot kell kapnia annak megvalósításáról, de erre egy mondatot nem szabad többet költeni. További részletekkel a javaslat következő részében olvashat.

�� Hogyan testreszabhatja ezt a részt: Itt leginkább a javaslat előző szakaszában felsorolt ​​problémák kezelésére kell összpontosítania, így testreszabásának nagy része az új aggályok kezelésére vagy a nem releváns dolgok törlésére irányul. Megint megváltoztathatja a dokumentum nyelvét is, hogy megfeleljen az ügyfél szókincsének vagy márkájának.

4. Általános csomag bontás

A szokásos csomag szerinti bontás megmutatja az ügyfeleknek, hogy pontosan mit fognak elérni, ha veled dolgoznak. A webdizájn-javaslat sablonjának ebben a szakaszában felsorolja az egyedi szolgáltatásokat, amelyek a szokásos csomag bontásban szerepelnek. Minden szolgáltatást fel kell tüntetni egy 2–4 mondatos leírástal, ideértve a becsült idővonalat. Ebben a szakaszban fel kell tüntetni az egyes szolgáltatások árait is.

Ruben Gamez

Ruben Gamez
Bidsketch

A javaslat legfontosabb területei az árazás és a mit fognak kapni az árért. Nyilvánvalónak hangzik, de oly sokan fontosnak (vagy ennél is fontosabbnak) tesznek javaslatai más területeit, mint azok a szakaszok. Ez azt jelenti, hogy azt akarja, hogy a sablon probléma / megoldása szakasz kerüljön előtérbe, és szorosan kövesse azt egy olyan árszekcióval, amely különféle árazási lehetőségeket kínál (így nem kell, hogy pontosan az árazás legyen).

A legfontosabb az, hogy míg a sablonnak könnyen újrafelhasználhatónak kell lennie, úgy tűnik, hogy teljesen megszokott a potenciális ügyfeléhez. Megteheti ezt a megfelelő struktúrával, ahol a legfontosabb és az egyedi dolgok kerülnek előbbre.

Például, ha az Ön által nyújtott szolgáltatások egyike a WordPress téma testreszabása, akkor az így jeleníthető meg:

WordPress téma testreszabása – 500 USD – Dolgozunk veled, hogy kiválasztjuk az üzleti igényeinek megfelelő WordPress témát. A téma kiválasztása után telepítjük a témát a WordPress webhelyére, és testreszabjuk azt az Ön igényei szerint. Ez a testreszabás mértékétől függően 1-3 hétig tart.

Ez megmutatja, hogyan fog együtt dolgozni a potenciális ügyféllel, és hogy az Ön egyéni szolgáltatásai miként teljesülnek, valamint hogy ezek a szolgáltatások mennyit fognak fizetni. Ez azt is demonstrálja, hogy ismeri a jelenleg működő platformot, miközben az átlagos ember számára még mindig könnyen érthető.

Hozzon létre egy hasonló leírást minden, a standard csomagban kínált szolgáltatáshoz, minimalizálva a műszaki zsargont. A tételeket szintén fel kell sorolni a végrehajtás sorrendjében, az elsőtől az utolsóig. Azt akarja, hogy a javaslat válaszoljon a potenciális ügyfelek szolgáltatásainak kérdéseire, és ne adjon többet.

Miután beállította az összes leírást, beleértve a becsült idővonalat, a szokásos ajánlatok alapján létrehozhat egy általános ütemtervet. Ehhez össze kell vonnia az összes alapszolgáltatás becsült ütemezését.

�� Hogyan testreszabhatja ezt a részt: E szakasz testreszabásának elsődleges módja az, hogy eltávolítja a felesleges szolgáltatásokat és hozzáadja azokat "külön-" tételek, amelyeket az ügyfele kért. Ha mind az extrák szerepelnek a sablonban, az utóbbi folyamat olyan egyszerű, mint a megfelelő információk áthelyezése a javaslat egyik részéből a másikba. Ugyanezekkel a szavakkal, amelyeket az ügyfél használt a kérésében, szintén a következő szintre viheti.

5. Extrák

A javaslat ebben a szakaszában felsorolja azokat az extrákat, amelyeket ügyfelei megvásárolhatnak a szokásos webdizájn-csomagjukkal, például:

 • További oldalak beállítása
 • Felad sablonok
 • Folyamatos karbantartás
 • Egyéb tervezési szolgáltatások
 • Szövegírás szolgáltatások
 • Közösségi média marketing szolgáltatások

Adja meg az elérhető extrák teljes listáját, és írjon mindegyikhez 2–4 mondatot. Ismét azt szeretné, hogy az egyszerű nyelvre összpontosítson, és elkerülje a műszaki zsargont. A javaslatának hozzáférhetőnek kell lennie az átlagos üzletembereknek, nem csak az online vállalkozóknak.

Brendan Quigley

Brendan Quigley
acorn30

A leendő ügyfelek személyre szabott információkat kapnak, amelyekre konkrét projektük alapján szükségük van. Tehát 12 különféle szolgáltatásunk lehet, de a kilátás csak öt ilyen szolgáltatásra kereshet támogatást. Az öt szövegblokkot beillesztjük az igényeikhez, nem pedig teljes áttekintést adunk minden szolgáltatásunkról. Ez lehetővé teszi számukra, hogy közvetlenbben összehangolják igényeiket az igényeink teljesítésének képességével.

6. Beszámolók

A beszámolók a vállalkozás életének eleme. Dedikálja javaslatának egy oldalát, hogy megoszthassa legjobb beszámolóit a jövőbeli ügyfelekkel.

A sablon ezen részét kétféle módon állíthatja be. Az első lehetőség az, hogy kiválasztja a kedvenc 5-10 ajánlásait, és kreatív módon jeleníti meg őket az oldalon.

A második lehetőség a "Beszámolók" sablonjának egy részét, és minden pozitív beszámolót tartalmaz, amelyet valaha kapott. Ezután a sablon testreszabásakor megőrizheti az egyes ügyfelek számára leginkább releváns árajánlatokat, és a többit kiküszöböli. Ez egy egyszerű módja annak, hogy egy további személyre szabási réteget adjon a javaslatához.

7. Következő lépések

Ez a szakasz megmutatja az ügyfeleknek, hogy miként kezdhetik meg a tervezési folyamatot. Például kínálhatja a következő lépések listáját:

 1. Csomag testreszabás – Dolgozunk veled, hogy a szabványos webdizájn-csomagot az igényeinek megfelelően változtassuk meg, extrákkal kiegészítve, amint azt kérjük. Miután valamennyi szolgáltatást megállapodtak, véglegesítjük Önnel kötött szerződést. Ez 1-2 napot vesz igénybe.
 2. Témaválasztás – Meg fogjuk határozni a pontos igényeit, és 3-4 egyedi WordPress témát javasolunk, amelyek közül választhat. Ez az ügyfelek visszajelzéseitől függően akár egy hétig is eltarthat.
 3. Téma testreszabás – Miután kiválasztotta a témát, telepítjük az Ön webhelyére, és szükség szerint testreszabjuk. A témától függően ez 1-2 hétig tart.

�� Hogyan testreszabhatja ezt a részt: Számos ügyfél egy konkrét ütemtervet szem előtt tartva fog hozzád fordulni, ezért lehet, hogy meg kell változtatnia az egyes lépések ütemtervét, hogy azok megfeleljenek céljaiknak. Ha már több beszélgetés zajlott a potenciális ügyféllel, akkor kizárhatja a lista első néhány lépését, és csatolhatja a szerződés egy példányát a javaslathoz, hogy a dolgok azonnal teljessé váljanak..

8. Feltételek és feltételek

Sok tervező elmulasztja megvitatni munkájának jogi vonatkozásait a szerződés tényleges szakaszáig, ám az Ön javaslatában szereplő feltételek megosztása növeli a szakmai hozzáértést. Ez azt is segíti, hogy potenciális ügyfelei úgy érzzék, mintha megalapozott döntést hoznának közvetlenül a get-go elején.

Ezt a cikket nem a jogi tanácsok felváltására szánták, és a CodeinWP blogját nem a jogi szakemberek működtetik, de van néhány dolog, amelyet határozottan javasolunk, hogy tedd bele az általános szerződési feltételekbe:

 • Titoktartási nyilatkozat – A legtöbb társaság valamilyenfajta titoktartási megállapodást akar majd, és sokuknak saját NDA-ja van. A saját titoktartási nyilatkozatának megosztása azt mutatja, hogy megérti ezt a szükségletet.
 • Díjak és betétek felépítése – Ha 50% betétre számít, akkor ezt kifejezetten közölnie kell a feltételekkel. Tartalmaznia kell azokat a feltételeket is, amelyek mellett az ügyfelek visszatéríthetik a betétet, ha van ilyen.

A webdizájn jogi vonatkozásairól bővebb információt megnézhet A BeeWitz 17 webes tervezési szerződésének alapvető elemei. Ha még nem rendelkezik saját szerződési feltételekkel vagy általános szerződéssel, akkor szakmai jogi tanácsot kell kérnie.

A javaslatok testreszabása

Miután létrehozta a webdizájn-javaslat sablont, elkezdheti az egyedi javaslatok küldését. És csak néhány percig tarthat – csak annyit kell tennie, hogy csatolja azt egy e-mailhez, és győződjön meg róla, hogy a megfelelő személynek küldi el, ugye?

Rossz. A webdesign-sablonok nagyszerű módot kínálnak időmegtakarításra, de nem küldhet 100% -ban azonos javaslatot mindenkinek. A sikeres javaslatok azok, amelyek közvetlenül beszélnek az ügyfelekkel, és teljesen egyedinek érzik magukat, még akkor is, ha sablonon alapulnak.

Ez kezdődik az ügyfél neve példányának megváltoztatásával és a helyes elérhetőségi adatok beillesztésével a bevezetőbe, de ez messze túlmutat. Valójában a javaslat testreszabott szempontjai a legfontosabbak.

Ebben az útmutatóban már megvizsgáltuk, hogy miként testreszabhatja a javaslat különböző részeit. Nézzük meg néhány javaslatot a javaslat egészének testreszabására:

 • Használja a find + csere lehetőséget – A legegyszerűbb módszer a sablonjavaslat elkapására az, ha a szavakat hagyja "Ügyfél Neve" egy olyan helyen, ahol egyéni nevet kellett volna használni. A find + csere használatával elkerülhető a probléma. Az a trükk, amelyet használhat, ha olyan helyőrzők vannak, mint a, "TK-client-NAME". A varázslat "TK" (mint a jövőben), hogy nem angolul fordul elő, ami azt jelenti, hogy egyszerűen keresni kell.
 • Megfelel a potenciális ügyfél márkanevének – Ezt már tárgyaltuk, de érdemes megismételni. Az ügyfelek hangminőségének biztosítása biztosítja, hogy megértsék az Ön által bemutatott információkat, és finom módja annak, hogy megmutassák nekik, hogy értik az üzleti vállalkozásukat is..
 • Referencia a terület meghatározott területein – Ha lehetséges, illesszen be hivatkozásokat a weboldal meghatározott szakaszaira. Érdemes lehet képernyőképeket készíteni vagy a webhelyről a szöveg darabokat is emelni, hogy pontosan megmutassa, miről beszél. Ez egy újabb egyszerű módja annak, hogy megmutassa ügyfeleinek, hogy megérti az ügyfelek egyedi igényeit.

testreszabhatja a javaslatot

Küldjük el javaslatát az ügyfélnek

Használhatja az e-mailt – a régi iskolát. De akkor nem tudja, mikor nyitotta meg az ügyfél és elolvasta a javaslatát.

Ennek leküzdéséhez telepíthet valami hasonlót Boomerang a Gmailhez. Azt mondja, amikor az emberek megnyitják az e-maileket, kattintanak a linkeire stb.

Vagy használhatja az egyik népszerű javaslatkészítő eszközt. A legnépszerűbbek Bidsketch, ÉS CO (több eszközük van a csomagban), és Proposify. A Bidsketch például tudatja Önnel, hogy mit tesznek az ügyfelek az Ön javaslataival, és hozzáférést biztosít néhány további javaslat eszközhöz és sablonhoz is..

bidsketch
and.co
proposify

Végső tanács

Saját webdesign-sablon létrehozása az egyik olyan tevékenység, amelynek hosszú távon magas a megtérülése. Csináld egyszer, majd az elkövetkező hónapokig (talán évekig) használd ki az előnyöket.

Nézze meg a WordPress tervezői termelékenységi eszközök listáját, amely további lehetőségeket kínál üzleti ésszerűsítésére, és több időt fordíthat a tervezésre és a webhely felépítésére..

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

Elrendezés, bemutatás és szerkesztés: K Karol.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector