Mi a WordPress Partnerprogram leghatékonyabb bizottsági szintje

Néhány héttel ezelőtt (újra) közzétettük útmutatót a WordPress társult programjaihoz. Az útmutató kidolgozása közben néhány kutatást végeztünk a népszerű WordPress társult programok legeredményesebb és legnépszerűbb jutalék szintjeiről is.


Mivel ez a fajta információ sokkal hasznosabbnak bizonyul a kereskedők – vagy hamarosan piacra lépő kereskedők – számára, mint a leányvállalatok számára, amelyek reklámozandó dolgokat keresnek, úgy gondoltuk, hogy a legjobb, ha külön blogbejegyzésként közzétesszük. Ezért az, amit ma olvasol.

Tehát a kérdés az, ha elindít egy kapcsolt programot a WordPress termékéhez, milyen jutalékot kell számolnia?? Van-e szabványos / népszerű jutalék szint??

Mint kiderült, van:

Mennyit fizetnek a WordPress társult programjai??

A kapcsolt programok kifizetései minden iparágban különböznek egymástól: az Amazon régóta tartott és nagyon népszerű társult programja 1-5% -ot fizet, míg a 20% -ot jónak tartják a legtöbb programhoz. Ugyanakkor a 100% -ot meghaladó arányok nem ritkák az online marketing résen és más piacokon, ahol az ügyfelek élettartama jóval magasabb, mint az eredeti vásárlásuknál..

A WordPress termékskálája versenyképes és népszerű, és így hasonlóan ahhoz, ahogyan a marketing diktálja, hogy egy WordPress téma mennyibe kerül, a piac felhívta a társult programok jutalékait: a legtöbb WordPress kapcsolt program nagyjából 30% -os jutalékot fizet, de mivel hamarosan látni fogja, hogy néhány WordPress cég 50% -ot vagy annál többet kínál leányvállalati jutalékként.

Az alábbiakban néhány, a 36 népszerű WordPress társult programból álló szám ropog, a jutalék szintjének részleteivel:

(Húzza az egeret a sávok fölé, hogy megnézze az egyes üzleteket és azok jutalékszintjét.)

(Grafikonok: Visualizer Lite.)

Amint látod, az átlagos jutalék 35% körül mozog, csak néhányuk sokkal magasabb, és nagyon sok alacsonyabb. Ezek nagyon hasznos referenciát jelentenek annak mérlegelésekor, hogy miként lehet összehangolni a saját programjukat, és mennyire versenyképes lehet a jutalék.

Mint azonban a szakképzett társult marketingszakemberek is tudják, a legjobb társult programok kiválasztásához szükség van több árnyalat és elemzés mint egyszerűen a program kiválasztása a legmagasabb jutalékkal.

Számos fontos egyéb tényező is szerepet játszik a játékban, ideértve a termék minőségét, amely megfelel az adott bloghoz és / vagy promóciós módszerhez, és a várható átlagos megrendelési értéket.

Például hasonlítsuk össze a két legjobban fizető WordPress társult programot: a MyThemeShop és a ThemeIsle. MyThemeShop óriási 70% -os jutalékot kínál, de a legdrágább termék csak 85 USD (60 USD jutalékért). ThemeIsle, ezzel szemben 55% -ot kínál termékekre, legfeljebb 249 dollárig (137 dollár jutalékért). A magasabb árú termékek alacsonyabb százaléka jobb eredményt nyújt Önnek.

Ez egy teljesen más nézethez vezet az affiliate programok és azok jutalékainak szintjén. Itt van még két táblázat; ezúttal megvizsgálja a legalacsonyabb és maximális jutalékokat, amelyekre a leányvállalatok számíthatnak – a kereskedők által kínált termékek ára alapján.

Mint láthatja, a számok némileg mindenütt vannak, tehát nehéz következtetéseket levonni. Mégis elmondhatom, hogy a Az átlagos minimális jutalék 17,60 USD, az átlagos maximális jutalék pedig 76,24 USD.

Mit vesz igénybe egy sikeres társult program felépítése??

A sikeres társult program felépítése nem könnyű, és láttuk, hogy számos közülük számos okból leállt az évek során. Talán az egyik beszélt leállítás történt a WooThemes-nél (ez volt azelőtt, hogy az Automattic megszerezte őket).

A hivatalos ok a következő:

Sajnáljuk, hogy abbahagyjuk az áttételi programot, mert a program nem vonzza magát.

A tapadás megtalálása minden bizonnyal a puzzle legkeményebb darabja. Egyrészt a termékeinek első osztályúnak kell lenniük, hogy még ügyfeleket vonzzanak és először ésszerű árfolyamon konvertálhassanak. De másrészt a jutalék szintjeinek is érdemesnek kell lenniük a leányvállalatok számára.

Leányvállalati szempontból a 2 dolláros jutalékú termék promóciója nem feltétlenül különbözik a 70 dolláros jutalékú termék promóciójától. Ez az oka annak, hogy a leányvállalatok természetesen olyan termékek felé vonzódnak, amelyek nagyobb valószínűséggel keresnek pénzt hosszú távon.

Más szavakkal: ha 50% -os jutalékot kínál egy 15 dolláros termékre, akkor valószínűleg nem sok ember fog zavarni a programba való csatlakozást. És különösen, ha hasonló programokat találnak magasabb kifizetésekkel, amire képesek, mivel a WordPress már elég nagy ökoszisztéma. Ha megnézzük például a legnépszerűbb témaüzleteket, szinte az egész top 10 tagvállalati programokkal rendelkezik. Beépülő modul fejlesztők? Nem tudom, de feltételezem hasonlót.

Aztán ott van egy másik ismeretlen – az átváltási árfolyam -, amely valószínűleg a legfontosabb tényező azok számára, akik az első számú jövedelemszerző eszközükben a kapcsolt jövedelemre támaszkodnak. Ionut Neagu, a webhely alapítója és a ThemeIsle vezérigazgatója itt található:

Ionut Neagu

Ionut Neagu
Noha a jutalék százalékos aránya vonzó lehet az alkalmi felhasználók számára, a tapasztalt marketingszakemberek nem igazán zavarják, hogy rájuk figyelnek. Mindez azért van, mert az átváltási arányok különbsége hatalmas lehet.

Például a tematikus üzletek, mint például az ElegantThemes hajlamosak akár tízszeresére jobb átváltást elérni, mint más eladók. Tehát még akkor is, ha az ElegantThemes úgy dönt, hogy 10% -ot fizet, míg más üzlet 50% -át fizeti, az ElegantThemes továbbra is megduplázza az eredményt.

Tehát ideális esetben, mielőtt egy adott jutalék százalékra rendezne, próbáljon visszajelzést gyűjteni a már az Ön területén tartózkodó leányvállalatoktól, mérje meg konverzióját, és nézzen meg, hogy fel tud-e hozni egy versenyképes ajánlatot. Egyébként jobban reklámozza, mint a "utalj egy barátra" programot, nem pedig egy teljes társult programot, és célozza meglévő felhasználóit.

Mit gondolsz erről? Fontos szerepet játszik az affiliate marketing a WordPress-ben? Továbbá, ha van társult programja, mi a jutalékszintje és miért?

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsítását célzó ingyenes összeomlási tanfolyamunkhoz. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

Eredeti szöveg: Alex Denning és Karol K.
Elrendezés és előadás: K Karol.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map