Hogyan lehet optimalizálni a vásárlás utáni viselkedést a WooCommerce-ban (Data Says)

Hogyan lehet optimalizálni a vásárlás utáni viselkedést a WooCommerce-ban (Data Says)

Hogyan lehet optimalizálni a vásárlás utáni viselkedést a WooCommerce-ban (Data Says)
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Miért érdemes megfontolni a vásárlás utáni pozitív viselkedés ösztönzését? Nos, egyszer egyáltalán van annyi potenciál az e-kereskedelemben. Az e-kereskedelem világszerte várhatóan emelkedni fog 4,058 trillió dollár 2020-ra, majdnem háromszorosára nőtt a 2015-ös növekedés Az összes fogyasztói kiskereskedelem 14,6% -a.


Vásárlás utáni viselkedés a WooCommerce-ban

(Grafikonok: Visualizer Lite.)

De annak ellenére, hogy könnyű megnyitni az e-kereskedelmi üzletet, a karbantartás egy másik történet. Ezenkívül, mivel az e-kereskedelmi boltokba ilyen könnyű belépni, a verseny kemény. WooCommerce telepítve van több mint 4 millió WordPress webhelyre.

A statisztikák azt is mutatják Az internetes indítók 74% -a általában kudarcot vall. Nyilvánvaló, hogy a megfelelő tervezés és stratégia elengedhetetlen, ha sikert akar elérni az e-kereskedelemben. Ehhez hozzá kell adni, hogy a legtöbb esetben az új ügyfelek elérése egyszerűen többet fizet, mint a meglévő ügyfelek boldogságának megőrzése.

Ezért annak érdekében, hogy az ügyfelek boldogok maradjanak, érdemes időt tölteni a vásárlás utáni pozitív viselkedés ösztönzésére.

Ebben a bejegyzésben az ügyfelek vásárlás utáni viselkedéséről és arról, hogy miként lehetne jobb élményt nyújtani, beszélünk.

Miért kellene a vásárlás utáni viselkedésre összpontosítania?

Sok e-kereskedelmi üzlet a bevételre összpontosít, de nem a vevői élmény összességére.

Az ügyfél élményének része az, ami történik a vásárlás után, vagy az az időszak, amely után az ügyfél megvásárolja a terméket vagy szolgáltatást. Az ügyfél utazásának ezt a végső szakaszát gyakran elhanyagolják (PDF tanulmány), amelyek befolyásolhatják az ügyfelek megtartási arányát, később befolyásolják a jövedelmet és a bevételt.

A vásárlás utáni pozitív viselkedés ösztönzésének egyszerű optimalizálása nagy hatással lehet az e-kereskedelmi vállalkozás többi részére. A vásárlás utáni viselkedésre való optimalizálás közvetlen hatással van az ügyfelek elégedettségére, ami növeli a vásárlásokat és az ügyfelek lojalitását / megtartását, ami több márkát támogatót eredményez, és növeli a jövedelmet és az eladásokat.

Invesp szerint igen 5-10-szer olcsóbb meglévő ügyfelek megtartása, mint új megszerzése. De ez még nem minden – a meglévő ügyfelek megtartását célzó stratégiák szintén fellendítik az alsó sorodat és képesek növeli a profitot akár 95% -kal! Ezenkívül az ügyfelek folyamatos megtartása azt mutatja, hogy 90% -kal valószínűbb, hogy ismétlődő ügyfelek lesznek és lesznek töltsön 60% -kal többet tranzakciónként.

Sajnos, a vállalatok ellenére a fontosság felismerése A jobb megtartási tapasztalat kulcsfontosságú megkülönböztetőként történő megvalósítása érdekében a vállalatok csak 18% -a alkalmazza ezeket a stratégiákat.

Kész arra, hogy följebb álljon azon vállalatok felett, amelyek pénzt dobnak el, és kizárólag az új vállalkozások megszerzésére koncentrálnak, a meglévő ügyfelek boldogságának kárára?

Íme néhány tipp a vásárlás utáni pozitív viselkedés optimalizálására a WooCommerce használatával:

1. Kiváló ügyfélszolgálatot kínál

Az e-kereskedelem ügyfelei által leginkább panaszkodó ügyek a vásárlás utáni ügyfélszolgálat hiánya.

A kutatás szerint A KPSZ Tanácsa és a LiveTechnology, Az ügyfelek 56% -a kiábrándítónak találja az e-kiskereskedőkkel történő vásárlás utáni tapasztalatait. Az e-kereskedelmi vállalkozások által elvégzhető dolgok közül a fogyasztók 51% -a mondja ezt a technikai segítségnyújtás javítása az elsődleges prioritás, amelyet a jótállás / követelések feldolgozásának javítása (38%) és a jobb javítás / karbantartás (35%) követ.

Az ügyfélszolgálat különféle formában nyújtható: személyes segítségnyújtás vagy kommunikációs csatornákon, például e-mailben, telekommunikáción vagy más módon élő chat.

A pozitív vásárlás utáni magatartás optimális optimalizálása érdekében a kommunikációnak időszerűnek kell lennie: Megállapítást nyert, hogy az ügyfelek egy társaságtól választ várnak el egy vállalattól öt percen belül vagy annál rövidebb időn belül, és hogy A vállalatok 93% -a nem tudja ezt elérni!

 • 32 vállalat – 7% – válaszolt 5 percen belül
 • 240 vállalat – 55% – több mint öt napot vett igénybe, vagy egyáltalán nem válaszolt

A lépést tartva fontolja meg a végrehajtást chatbots amelyek AI / gépi tanuláson alapulnak – különösen, ha nincs költségvetése a dedikált ügyfélszolgálati ügynökökre.

Esettanulmányt keres saját WooCommerce ügyfélszolgálati tapasztalatainak modellezésére?

A nagyszerű ügyfélszolgálat példái A Best Buy Geek Squad szolgáltatások, amelyek segítenek az ügyfeleknek a termékek telepítésében és javításában, akár üzletben, akár otthon, online vagy telefonon keresztül. Az IKEA megvásárlásával létrehozta saját érdekes, de hatékony ügyfél-támogatási tapasztalatait TaskRabbit, amely összeköti az embereket az igény szerinti munkavállalókkal, akik meghatározott feladatokat elvégezhetnek.

Íme néhány gyors találat a vásárlás utáni pozitív viselkedés optimalizálásához az ügyfélszolgálat szempontjából:

 • Ügyfélszolgálatot kínálhat minden olyan társadalmi csatornán, ahol jelen van. Nem számít, ha már támogatást nyújt Önnek a webhelyén – még akkor is, ha még nem létezik a szociális ügyfélszolgálat kezelésének folyamata, az emberek továbbra is felelősséget vállalnak az ott feltett kérdéseik megválaszolásáért. Sprout Social’s Intelligens beérkező levelek eszköz megkönnyíti a bejövő társadalmi kérdések kezelését és delegálását.
 • Győződjön meg arról, hogy elérhetőségi adatai láthatóak és könnyen megtalálhatók, hogy az ügyfelek könnyen kapcsolatba léphessenek.
 • Van egy látható és egyértelmű GYIK-oldal az ügyfelek leggyakoribb kérdéseire és aggodalmaira.
 • Integrálja az ügyfélprofilokat a jegyrendszerével. A WooCommerce különféle ügyfélszolgálati integrációkat kínál, amelyek segítenek az ügyfelekkel való kommunikációban, például a Help Scout, a Freshdesk és mások.

sproutsocial

A nap végén egyetlen vállalkozás sem (e-kereskedelem vagy egyéb) nem tökéletes. Hibák fordulnak elő, különösen, ha harmadik feleket használ a szállításhoz és a teljesítéshez. De nem számít, ha valami rosszul fordul elő a megrendelésnél, gondoskodjon arról, hogy mindent megtegyen annak érdekében, hogy helyes legyen, vagy kockáztasson egy potenciálisan magas élettartamú vevőt.

2. Időben kommunikáljon a rendelési állapotokkal kapcsolatban

Az ügyfelek azt szeretnék, ha a vásárlás befejezésétől számítva folyamatosan figyelni fogják megrendelésük állapotát.

Érdemes megjegyezni, hogy a látszólag rossz híreket a rendelés állapotáról az ügyfél nem feltétlenül veszi észre. Valójában a fogyasztók 98% -a mondja, hogy értékeli azokat a vállalatokat, amelyek tájékoztatják őket amikor valami rossz történik a rendelésükre. Ha önként vállalja ezt az információt, és előzetesen tájékoztat arról, értékes bizalmat teremt.

Csak azután, hogy üzlete megbízhatónak bizonyult, új ügyfél nyitott a további marketingfrissítésekre és promóciókra. Megfelelő vásárlás utáni kezeléssel ezek a hűséges követők akár segíthetnek is a szó terjesztésében – megoszthatják promócióikat a saját közösségi csatornáikon vagy egy-egyen a hálózatukban élő emberekkel..

Noha az e-mail az e-kereskedelem ügyfélkommunikációjának legjobb és legismertebb platformja, a csatornák, például a szöveges és a push értesítések is népszerűvé válnak, mivel a fogyasztók 38% -a többféle módon szeretne hallani a kiskereskedőktől..

Hacsak a megrendelés nem volt teljes impulzus vásárlás, az ügyfelek általában jól érzik magukat a vásárolt dolgok iránt, és hajlamosabbak a vásárlás utáni e-mailek fogadására a megvásárolt cégektől. Valójában a vásárlás utáni e-mailek megduplázják a szokásos promóciós e-mailek nyitott árát.

Íme néhány tipp a vásárlás utáni e-mailek optimalizálásához:

 • Tartsa a hangot világos és élénk.
 • Ne légy bolond, főleg ha eladni próbálsz. A javaslatok rendben vannak – különösen, ha különleges kedvezménnyel ösztönözheti a címzettet.
 • Ösztönözze az elkötelezettséget azáltal, hogy felkéri az ügyfeleket, hogy osszák meg vásárlásaikat a közösségi médiában, felhívják őket, hogy kövessék Önt a közösségi médiában, és iratkozzanak fel az e-mail listájára, felkérik őket, hogy töltsék ki az elégedettségi felmérést, és felszólítják őket, hogy hagyják el véleményüket, miután megvásárolták a vásárlást..

WooCommerce a Követési kiterjesztés segíthet a vásárlás utáni e-mail nyomon követési folyamat automatizálásában és rendszerezésében. Alternatív megoldásként vegye fontolóra a külső e-mail automatizálási szolgáltatókat, hogy a kommunikáció nagy részét autopilóttal kezelik.
Kövesse Ups-t

Megfontolhatja azt is, hogy két madár megöljön egy kövvel – kedvezményekkel és hegyeken történő ajánlatokkal cserébe egy áttekintésért vagy a felmérés válaszaiért. Használja a WooCommerce-t Intelligens kupon kiterjesztés kuponok és ajándékkártyák előállítása a WooCommerce számára.
Intelligens kuponok

3. Bátorítsa az ügyfeleket, hogy csatlakozzanak a hűségprogramhoz

A hűségprogramok nagyszerű lehetőséget kínálnak a meglévő ügyfelek jutalmazására és arra ösztönzik őket, hogy folytassák védjegyedet. Mivel a legtöbb embernek már van lyukasztó kártyákkal ellátott pénztárca és hűségprogram-alkalmazásaival ellátott okostelefon, a regisztráció ösztönzése érdekében a tiédnek egyszerűnek kell lennie, és könnyen csatlakoznia kell..

Néhány gyors tipp a nyertes vásárlói hűségprogram létrehozásához:

 • A jutalmakat inkább a pontok kereséséért, és nem annyira az árengedmények odaítéléséért tegye.
 • Hozzon létre egy külön céloldalt, amely ismerteti a hűségprogram előnyeit és a csatlakozás módját.
 • Gyakran reklámozza a programot az e-mail listáján és a közösségi médiában.

A WooCommerce a Pontok és jutalmak kiterjesztése amelyek segítségével könnyen kezelheti hűségprogramját.
WooCommerce pontok és jutalmak

4. Küldjön személyre szabott üzeneteket

Az e-mail üzenetek időszerűségének biztosítása mellett a személyre szabás hozzásegítése javíthatja a vásárlás utáni viselkedést. Végül is az emberek értékelik (látszólag) egy-egy e-mailt olyan dolgokról, amelyek jobban érzik a tömeges küldést.

A fogyasztók 86% -a szerint a személyre szabás fontos szerepet játszik vásárlási döntéseiben (PDF tanulmány) és a vásárlók 87% -a mondta vezetett vásárolni több amikor az online áruházak beépítik a személyre szabást. Ezenkívül személyre szabott üzenetek is megjelennek 6x magasabb tranzakciós ráta.

Lehet, hogy ismeri az e-mailek személyre szabásának régi módját – az ügyfeleknek a név alapján az e-mailen keresztüli címet, vagy a születésnapjukon különleges kedvezménykódot küld nekik.

Manapság a technológia lehetővé tette a vállalkozások számára, hogy lépést tegyenek tovább: személyre szabott termékjavaslatok küldését. Azt mondják, hogy az Amazon készíti el A bevétel 35% -a az ilyen módon történő keresztértékesítésből.
vásárlás utáni viselkedés

A WooCommerce a beépített funkció ez megkönnyíti a kapcsolódó termékek, az eladások és a keresztértékesítések megkülönböztetését. Mivel nem minden e-kereskedelemmel foglalkozó vállalkozás igényel időt erre, ez egyszerű módja annak, hogy kiemelkedjünk a versenytársak között – és növeljük az átlagos megrendelési értéket.

vásárlás utáni viselkedés

Végső gondolatok: Hogyan ösztönözhetjük a jövedelmező vásárlást követő magatartást a WooCommerce segítségével

A vásárlás utáni élményre fordított idő felesleges erőfeszítésnek számíthat, ám a számadatok támogatják ezt a hangsúlyt. Az ügyfelek boldogságának megőrzésével olyan bizalmi kapcsolatot alakít ki, amely továbbra is haszonnal jár az ügyfelek élettartamának megnövekedett értéke és a márkaépítészek révén, akik segítenek új ügyfelek elérésében.

Kezdje azzal, hogy megmutatja ügyfeleinek, hogy értékeli őket, azáltal, hogy odafigyel nekik. Kommunikáljon és vegyen részt velük időben. Mutassa meg, hogy hallgat rájuk, és összhangban áll az ő preferenciáival, és örökké a tiéd lesz.

Mit gondol a vásárlás utáni élmény javításának teljes ötletéről a WooCommerce-ban? Elkezdte dolgozni az üzletén ezen a területen? Mi az első kihívásod ezzel? Tudassa velünk a megjegyzésekben vagy a @codeinwp tweetben

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector