Hogyan keressünk szabadúszó írási munkákat: 25 azonnali felhasználási módszer

Hogyan keressünk szabadúszó írási munkákat: 25 azonnali felhasználási módszer

Hogyan keressünk szabadúszó írási munkákat: 25 azonnali felhasználási módszer
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Noha számos tényező különbözteti meg a magas keresetű szabadúszó írókat a küzdőktől, a magas keresetű szabadúszó írók végső soron sikeresebbek, nem azért, mert képzettebbek vagy képzettebbek, mint küzdők. Ehelyett inkább sikeresek, mert tudják, hogyan lehet szabadúszó írási munkákat szerezni, amelyek igazán jól fizetnek.


Ennek kevés köze van ahhoz, hogy egy szabadúszó író igényel; sokat számíthat fel és sokat kereshet, és kevés díjat is felszámolhat, és továbbra is küzd a munkához.

Keressen szabadúszó írási munkákat

Tartalomjegyzék:

�� Mennyit lehet keresni szabadúszó írással?
�� A szabadúszó írási munkák típusai, amelyeket megtehet
�� 25 MÓDSZER, MELEN MŰKÖDIK, és szabadúszó írási munkákat végez
Összegzés

Gyors keresés "jogi írók" olyan platformon, mint például a Upwork, több szabadúszó író profilját hozza fel, beleértve a következőket:

Felfelé írt jogi író keresési eredmény szabadúszó írási munkák keresésekor

Mint láthatja, az első író akár 200 dollárt is felszámíthat óránként, és több mint 400 000 dollárt számlázott szabadúszóként. A második író ezzel szemben szegény 30 dollárt számol fel és csak 2000 dollárt számlázott.

Természetesen, bár nyilvánvalóan több tényező is szerepet játszik benne, amit meg akarok mondani, az az, hogy szabadúszó íróként való jó megélhetés nem csak az, hogy mennyit fizet. Az árverseny nem feltétlenül jelent előnyt mert több mint elég pénz van a környékre – kutatások azt mutatják hogy a tartalommarketing ipar több mint 300 milliárd dollárt ér.

Más szavakkal, sok pénz megy körül; csak tudnia kell, hol található a jobban fizető munkahely.

Contents

�� Mennyit lehet keresni szabadúszó írással?

Az alábbiakban ismertetjük a szabadúszó írási munkák tipikus arányát alapján a Szerkesztői Szabadúszó Szövetség (EFA), a szabadúszó arányok leghatalmasabb forrása:

Díjak a szabadúszó írási munkákra

Az EFA szerint megteheti számíthat arra, hogy óránként 40–100 dollárt keres be vagy szavanként 20 cent és 2 dollár között szabadúszó írómunkák esetén, az írás jellegétől függően. Természetesen néhány szabadúszó író sokkal többet keres, mások pedig sokkal kevesebbet keresnek, de ezt gyakran számos kulcsfontosságú tényező határozza meg, mint például:

Az Ön tapasztalata
A tapasztalt szabadúszó írók mindig sokkal többet keresnek, mint a kezdő vagy a belépő szintű szabadúszó írók – gyakran nagyon jelentős különbséggel. A Live Living Writing szerint 1400+ szabadúszó író felmérése, a szabadúszó írásbeli bevételek szorosan összefüggenek a tapasztalatok szintjével – a tapasztalt szabadúszó írókkal (2 év felett) könnyen kettős vagy annál többet keresnek, mint a belépő szintű szabadúszó írók (kevesebb, mint egy év) ugyanazon munkára keresnek. Ezt a tényt megerősítést nyert hasonló kutatással a ClearVoice szabadúszó írói fizetéséről.
A tartalom típusa számít
Többet fizetnek az olyan fejlett tartalmakért, mint a háttérképek, a copywritek, a műszaki írás és a szellemírás, mint sokkal egyszerűbb anyagokért, mint például a SEO cikkek vagy a blogbejegyzések. Minél nehezebb más írók számára az a fajta írás, amit maga végez, annál valószínűbb, hogy keresni fog.
Szakterület és képesítés
A legtöbb szabadúszó író munka nem igényel semmiféle képesítést, és nem túl specializált. Azon kevesek, amelyek ezt teszik – például a jogi és az egészségügyi ágazatban – gyakran jelentősen többet fizetnek. Ha van olyan képesítési vagy tapasztalati szintje, amely segíthet ezekben a speciális írási munkákban, akkor jó ötlet kihasználni ezt.

Általában 0,30–0,40 dollárt számolok szónként (vagy kb. 300–400 dollárt / 1000 szó cikket), vagy ennél többet, a projekt jellegétől függően. Szoktam küzdeni, hogy cikket 50 dollárt számoljunk fel, egészen a veterán szabadúszó íróig Carol Tice egyszer azt mondta nekem, üres ponttal, az egyik megbeszélésünk során, hogy alul töltöttem fel, és arra kért, hogy emelje meg az adómértéket. Az új ügyfelek után azonnal megdupláztam a díjamat, és ők fizettek. Ezt megismételtem a következőkre is, és ők is fizettek.

Ez arra késztett egy kulcsfontosságú tényt: gyakran annyit ér meg, amennyit hajlandó fizetni. Sok esetben valószínűleg túlságosan díjköteles, ezért csak tovább kell lépnie, és növelnie kell az árait!

�� A szabadúszó írási munkák típusai, amelyeket megtehet

Egy pillanat alatt megosztom a kedvenc technikáimat az írási munkák megtalálására, de először szeretnék rövid áttekintést nyújtani a több mint 20 szabadúszó írási munkafajtáról, amelyeket megtehetsz:

 • ghostwriting
 • Blogbejegyzések
 • sajtóközlemények
 • Műszaki írás
 • Fehér papírok
 • SEO tartalom
 • Magazin cikkek
 • Reklám másolat
 • Grant írás
 • Üzleti terv írás
 • Nonprofit írás
 • Esszé írás
 • könyveket
 • hírlevelek
 • Könyvírás (gyakran szellemírás vagy partnerkapcsolat)
 • Jogi írás (szerződések, jogi rövidnadrágok stb.)
 • Önéletrajzok
 • Speechwriting
 • Forgatókönyv írás
 • Esettanulmányok
 • Közösségi média másolat
 • Termékleírások
 • Jogi írás
 • Szerkesztés

A szabadúszó írási munkák típusai

✍️ Hogyan valósítsunk meg szabadúszó írási munkákat: 25 működő módszer

Noha a fentiek nem kimerítő felsorolást nyújtanak a szabadúszó írási munkák különféle típusairól, az igazi kérdés az, hogy valóban hogyan kapja meg ezeket a munkákat?

Természetesen sokan gyorsan rohannak az online munkalehetőségekhez és az online munkahelyekhez. Noha ezek gyakran jó első lépés a kezdők számára, a kizárólag az online munkaplatformokra támaszkodás nem mindig jó ötlet.

A korábban hivatkozott Make Living Living Writing szabadúszó írói fizetési felmérés szerint gyakorlatilag egyik megkérdezett nagykeresetű szabadúszó író sem munkalapokat és online platformokat használ, mint például a Upwork és a tartalommalmok. Helyette:

55% -uk szájról szájra és egy erős áttételi hálózatot használ

24% -uk küld leveleket

11% -uk érkezik bejövő ügyfelek online profiljain keresztül az írói oldalakon, a LinkedIn-ben stb.

Tehát mi a leghatékonyabb módszer a szabadúszó írási munkák megszerzésére? Az alábbiakban felsorolunk 25 módszert (három különböző kategóriába bontva):

 • Tartalmi piacok
 • Bejövő és kimenő marketing módszerek
 • Szabadúszó írásbeli táblák és online írásos munkaleírások

Tip Pro tip: Használja ki a tartalompiacok előnyeit

Ha rendelkezik a szükséges szintű tapasztalattal és valamilyen társadalmi bizonyítékkal, a tartalompiacok lehetnek az egyik legjobb forrás az Ön számára a munkalehetőségek megírására. Alapvetően a tartalompiacok olyan platformok, amelyek megkönnyítik a kapcsolatot a szabadúszó írók és a tartalommarketingben részt vevő márkák között.

Számos tartalompiac megkönnyíti a szabadúszó írók számára, hogy tisztességes kamatot szerezzenek, mások pedig még az írók számára is lehetővé teszik, hogy nagyon jól keresjenek. Ezt úgy végezzük, hogy ezeket az árakat nyilvánosan hirdetik platformonkon, és gondosan ellenőrzik azokat az ügyfeleket, akik platformon keresztül használják, hogy biztosítsák ezeket az árakat.

Például a CloudPeeps nyilvánosan hirdet 100–250 dollárt, mint a blogbejegyzések aránya a díjakat tartalmazó oldalon, és óránkénti ráta 80 dollár óránként az írók számára. A szkriptben nyilvánosan hirdetik átlagosan legalább 10 cent / szó, és ezek csak kettő az alább felsorolt ​​hét tartalompiacról.

1. CloudPeeps

A CloudPeeps egy olyan online piac, amelyet olyan vállalkozások számára terveztek, amelyek ki akarják használni a tartalommarketing erejét. Az alább felsorolt ​​piacok többségével ellentétben nem csak a tartalomra koncentrálnak, mivel megkönnyítik a marketinggel kapcsolatos egyéb tevékenységeket (például a közösségi média menedzsmentjét, a webdesignot és a PR-t is), de kiemelkednek a szabadúszó biztosítására tett erőfeszítéseikkel is. az írók méltányosan fizetnek munkájáért.

A szabadúszó írók számíthatnak arra, hogy 100–250 dollár keresetet keresnek be a CloudPeeps-en keresztül, 30–80 dollárt óránként, és havonta 500–1 500 dollárt keresnek, amikor a platformot használják. Amellett, hogy korlátozzák a regisztrációt körülbelül 23 országban, a CloudPeeps-en egy fiók létrehozása és annak platformja használata viszonylag egyszerű folyamat.

felhő sebességgel

2. Szkriptelt

A Scripted egy másik minőségi tartalompiac, amelyet fontolóra kell venni a regisztrációval, hogy szabadúszó író koncerteket szerezzen. A Scripted kifejezetten szabadúszó írók és copywriterek számára készült, és szabadúszó írókat keresnek, akik blogbejegyzéseket, webhely-példányokat, e-mail hírleveleket és közösségi médiabejegyzéseket hozhatnak létre olyan márkák számára, amelyek a tartalommarketing hasznosítására készülnek..

Különösen azért szeretem a Scriptet, mert nincs kétértelműség annak szempontjából, hogy mit kereshetnek a platformot használó szabadúszó írók. Világossá teszik, hogy szabadúszó íróik szónként átlagosan legalább tíz centet keresnek.

Írta: 10 cent / szó

3. contently

A tartalom egy újabb online tartalompiac, amelyre a szabadúszó írók támaszkodhatnak, hogy írási munkákat és lehetőségeket szerezzenek.

Összekapcsolják az írókat márkákkal, akiknek segítségre van szükségük a tartalmukkal kapcsolatban, és a platformon elérhető munkák között szerepelnek blogbejegyzések, bejelentett cikkek, háttérképek és még sok más, az ügyfelek igényeitől függően.

Alapján hivatalos információk A Contently-től elérhető, az árak 255 dollárnál kezdődnek a cikkeknél (300–500 szó), és akár 2 dollár is lehet szavaknál a háttérképekhez attól függően, hogy milyen függőlegesen írnak. Ismét, ahogy már korábban mondtam (arról, hogy a növeli a jövedelmi potenciált), a speciális rések, mint például a pénzügy, a vállalati technológia és a törvény fizetnek a legtöbbet ezen a platformon.

Tartalmas írói díjak a szabadúszó írók számára

4. PubLoft

Mint a CloudPeeps, a Scripted és a Contently, a PubLoft segít összekapcsolni a szabadúszó írókat márkákkal és vállalkozásokkal, amelyek segítségre szorulnak a tartalommal kapcsolatban.

A PubLoft ellenőrzési folyamatával biztosítja, hogy csak képzett írók regisztrálhassanak platformon, de ígérik, hogy haladéktalanul elkezdi a munkát, ha elfogadják. A korábban felsorolt ​​más platformokhoz hasonlóan meglehetősen jól fizetnek – saját magukkal hivatalos adatok amely azt mutatja, hogy 75–250 USD között fizetnek hozzászólásonként, a hozzászólás jellegétől és minőségétől függően.

A Publoft írói árak

5. Tiszta hang

A ClearVoice (a Fiverr tulajdonában van) egy másik tartalompiac, amely a szabadúszó írókat olyan márkákkal köti össze, amelyeknek tartalomra van szükségük, lehetőséget biztosítva az írási munkák megszerzésére..

Bár nem találtam hivatalos információkat a ClearVoice írók díjairól, harmadik féltől származó információk azt mutatja, hogy általában 250 – 400 dollár vagy annál többet fizetnek a cikkekért.

6. Csendesen

Csendesen összeköti a szabadúszó írókat is olyan márkákkal és ügynökségekkel, amelyeknek minőségi tartalomra van szükségük, és büszkélkedhet olyan márkákkal, amelyek között az Adobe, a Dell, a Slack és az Unbounce ügyfelek között szerepel.

Iratkozzon fel ezzel a platformon, hogy növelje esélyét arra, hogy fizetett írási munkákat szerezzen.

Csendesen

7. Copify

Végül, az online tartalompiacok listáján mérlegelnie kell a csatlakozást, hogy növelje esélyét arra, hogy szabadúszó munkát szerezzen, mint író a Copify. Attól függően, hogy a világ melyik részén tartózkodik, átirányítják a megfelelő webhelyre, és lehetőséget kapnak arra, hogy csatlakozzon a platformjához.

Noha nincs hivatalos forrás a szabadúszó írók díjairól, a harmadik féltől származó kutatások azt mutatják, hogy a Copify sokkal kevesebbet fizet, mint a listán szereplő legtöbb platform. Arra számíthat, hogy egy cikkre vetítve akár 50 dollárt is kereshet ezzel a platformon.

Tip Pro tip: Használja ki a bejövő és kimenő marketing módszereket

Használhatja a bejövő és kimenő marketing módszerek kombinációját is, például a következőket:

8. Állítson be egy írói weboldalt

Az egyik legalapvetőbb dolog, amelyet megtehet és kell tennie, hogy pozícionálja magát a szabadúszó írói munkák megszerzéséhez, az, hogy írói webhelyet állít fel..

�� Ez a CodeinWP útmutató arról, hogyan hozhat létre saját webhelyet akkor is, ha kezdő vagy.

Az író webhelye közvetlen és közvetett módon is szolgálhat arra, hogy a potenciális ügyfelek felvegyék Önt. Ha helyesen készít egy webhelyet, mint online üzletet / helyszínt, ahol a potenciális ügyfelek könnyen megtalálhatnak téged, azt mutatja, hogy szabadúszó író vagy, aki tudja, mit csinál, segít kiemelni szolgáltatásait és releváns társadalmi bizonyítékait, és lehetővé teszi lehetőséget adva a potenciális ügyfelek számára, hogy kapcsolatba lépjen veled.

Számos módja van annak, ahogyan az író webhelye segíthet Önnek vonzza a szabadúszó munkát:

 • Az emberek révén felfedezhetik a keresőmotorokon keresztül, és kapcsolatba léphetnek veled.
 • Azon keresztül, hogy az emberek áttétel útján fedezik fel, és kapcsolatba lépnek Önnel.
 • Ha hozzákapcsolja ehhez a vendég hozzászólásokban, és az Ön tájékoztatási erőfeszítéseit.
 • Ha hirdetéseket használ a forgalom irányításához.

Van néhány kulcsfontosságú oldal, amelyen a webhelyén kellett lennie:

�� Egy oldalról amely világos és leíró módon nyújt rólad a szükséges személyes és szakmai információkat; tartalmaznia kell egy személyes képet, a háttér-információkat, tapasztalatait és képesítéseit, valamint azt, hogyan tervezi segíteni az ügyfeleit.

�� Szolgáltatási oldal amely felsorolja és világosan leírja szolgáltatásait, és hogy miként tudnak segíteni a potenciális ügyfeleknek.

✍️ Portfólióoldal amely felsorolja a korábban elvégzett munka releváns példáit, hogy elképzelést adjon a potenciális ügyfelek számára arról, hogy mit tehet nekik.

☎️ Kapcsolattartó oldal ez megkönnyíti a kapcsolatfelvételt veled.

Amint a fentiek a helyükön vannak, azt is szeretnénk feltüntetni, hogy kiemelte a fontos ajánlásokat és társadalmi bizonyítékokat webhelyének kulcsfontosságú oldalain; ez magában foglalja a kezdőlapot, az ön oldalát és a szolgáltatások oldalát.

9. Hideg hanghatású potenciális ügyfelek

A hideg hangolás minden idők kedvenc módszere szabadúszó írási munkákhoz. Különösen szerelmes vagyok a hideg pályához, a következő okok miatt:

 • Bárki meg tudja csinálni. Küldetéseket küldhet, és szolgáltatásait potenciális ügyfelek előtt elküldheti, függetlenül a szabadúszó írási tapasztalatától vagy az Ön webhelyének hitelességétől..
 • Nagyon gyorsan kap eredményt. Míg az ügyfelek megszerzésének néhány módszere (például a blogolás) hónapokat vehet igénybe, a hideg hangolás szupergyors eredményeket hozhat. Valójában egy hideg hangos kampány során egyszer lezártam egy 625 dolláros értékű szabadúszó írási üzletet mindössze két óra alatt.
 • Skálázható; a legutóbbi hideg pályafutási kampányom alatt öt számjegyű ügyleteket kötöttem le minimális erőfeszítéssel. Ha szerettem volna, és ha képes lennék megtenni a munkát, akkor havi számjegyű ügyleteket tudnék zárni. Ugyanazon eredmény elérése blogolás, hirdetésekbe történő befektetés vagy más eszközök révén sokkal nagyobb erőfeszítéseket és erőforrásokat igényel.

A fent ismertetett előnyökkel hogyan lehet hatékonyan megoldani a hideg pályát. Néhány kulcsfontosságú dolgot kell bevezetni:

Állítsa be webhelyét és online jelenlétét
Amikor hideg helyet küld a potenciális ügyfeleknek, akkor tisztában kell lennie azzal, hogy gyakorlatilag minden idegen ember az, akinek hideg hangja van. Még senki sem volt kapcsolatba velük, és valószínűleg nem is hallottak rólad. Tehát kitaláld, mit csinálnak először, amikor meglátják az e-mailt? Ha ez nem elég meglepő, hogy figyelmen kívül hagyják, akkor háttér-ellenőrzést végeznek rajta a neved keresésével a Google-on. Ha találnak egy webhelyet és egy bevált online jelenlétét, akkor előnye lesz.
Győződjön meg arról, hogy a hideg helyek elküldésre kerülnek a szakmai e-mail címről
Míg sok szabadúszó író, aki munkalehetőségeket keres, ingyenes e-mail címeket használ, például Gmail és Yahoo Mail, erre határozottan ellenzem egy kulcsfontosságú ok miatt: a spamküldők sokkal visszaélnek az ingyenes e-mailekkel, és ennek eredményeként a legtöbb ember figyelmen kívül hagyja őket, sőt legyen szűrőjük ellenük. A webhelyéhez kapcsolódó professzionális e-mail cím (például a neve [AT] az Ön weboldala.com) másrészt kiemelkedik, és biztosítja, hogy valószínűbb, hogy komolyan veszik Önt.
Tartsa hideg hangját egyszerűen és pontosan
Ne feledje, hogy idegen vagy ennek a személynek a bejövő postafiókjában, így nincs ideje, hogy olvassa el tőled írt levelet. Tegyük fel, hogy elvesztette a lehetőséget, ha lehetősége van, ha egy potenciális személynek egy percnél többet kell költenie a hideg e-mail elolvasására. Sőt, annál jobb, ha 30 másodperc alatt tudod tartani.
Csináld meg a leckét
Szánjon néhány percet a munkájának elvégzésére. Ismerje meg annak a személynek a nevét, akinek a hideg hangja van, és annak a személynek a nevét a szervezetben, amelyben hangoskodik, majd győződjön meg róla, hogy névvel címezte.
Adja meg, mit tehet az e-mailben
Mondja el, milyen szolgáltatást kínál, és hogyan segítheti az e-mailt olvasó személyt. Ne kérje az üzenet címzettjét, hogy kattintson egy linkre, hogy többet tudjon meg a szolgáltatásáról. Ez egy hiba. A legtöbb ember nem kattint egy linkre egy idegen embertől származó e-mailben.
Jelölje ki az e-mailben szereplő társadalmi bizonyítékot
Ha van valami jelentős, amit tettél az írásával, feltétlenül emelje ki ezt az e-mailben. Ez magában foglalja a népszerű blog tartását, a népszerű kiadványokban való megjelenést, a díj nyerését, egy könyv kiadását és az ügyfeleknek az írásával történő segítését, amely segít bizonyos kulcsfontosságú eredmények elérésében.
Légy kész arra, hogy kövesse nyomon
Gyakran kell néhányszor lépnie, mielőtt válaszolna néhány hideg helyére. Fontos azt is megtanulni, hogyan lehet jó követési e-mailt elkészíteni.

Az alábbiakban bemutatjuk a képernyőképet, hogy képet kapjunk egy jó hideg pályáról a pontos hideg hang hogy két órában lezártam egy 625 dolláros értékű írási üzletet (ami idővel öt ügyfélhez vezetett ugyanazon ügyféltől):

Jarrod hideg hangmagasság-minta

10. Optimalizálja LinkedIn profilját

A LinkedIn kétségkívül a legnagyobb közösségi hálózat a szakemberek számára, és ha helyesen használja, akkor nagyszerű platformként szolgálhat a szabadúszó írási szolgáltatások reklámozására..

Sok potenciális ügyfelém (például az alábbiak szerint) szabadúszó írási lehetőségekkel fordult hozzám a LinkedIn-en:

szabadúszó írási munkák a LinkedIn-en

A LinkedIn többféle módon használható szabadúszó írási munkákhoz. Az alábbiakban felsorolunk néhány tippet a platform maximalizálásához:

 • Használjon tiszta és profi fejlövést.
 • Győződjön meg arról, hogy LinkedIn profilja egyértelműen kiemeli tapasztalatait és szervezeteit, ahol dolgozott.
 • Győződjön meg arról, hogy a profilban szerepelnek a megfelelő kifejezések és kulcsszavak, így biztosítva, hogy profilod megjelenjen, amikor az emberek ezeket a kifejezéseket keresik. Példák: "b2b szabadúszó író," "Seattle-i szabadúszó író," stb..
 • Győződjön meg arról, hogy a LinkedIn profilja kiemelte portfólióját és az erőteljes tartalmakat, amelyeket segített létrehozni.

A következő képernyőkép szabadúszó íróról Elna Cain LinkedIn profilja, jó példa a jól optimalizált LinkedIn profilra. A világos és professzionális fejlövés használata mellett egyértelműen leíró jellegű és releváns kulcsszavakat használ, amelyek megkönnyítik a potenciális ügyfelek számára a Kain felfedezését a LinkedIn keresési funkció használatakor..

elna cain

11. Érintse meg az Into Quora növekvő népszerűségét a döntéshozók körében

Noha sokan ismerik a Quora-t mint vezető kérdés-válasz webhelyet, ahol bármilyen témáról betekintést kaphatnak, nagyon kevés rájön, hogy a Quora jó forrásként szolgálhat szabadúszó írómunkák számára is..

Val vel több mint 300 millió havi felhasználó, Ebből 54 százalékuk szerint a háztartás éves jövedelme meghaladja a 100 000 dollárt, és 37 százalékuk valószínűleg vezetői pozícióban van, rengeteg írási munkalehetőség van a Quora-ban – ha tudod, hogyan kell használni.

Az alábbiakban válaszolunk egy adott Quora szálra, amelyet egy munkát kereső szabadúszó író készített:

Quora szabadúszó írási munkák

Néhány kulcsfontosságú lépés van a szabadúszó írási munkák megszerzéséhez a Quora-n:

 • Ellenőrizze, hogy a Quora profilja megfelelően van-e beállítva. Mindig ugyanaz a szabály érvényes: használjon professzionális fejlövést és egyértelmű profilleírást a releváns kulcsszavakkal, ami kiemeli az Ön szakértelmét.
 • Győződjön meg arról, hogy rendkívül aktív a Quora-n, különösen a rést és az Ön által kínált szolgáltatásokat érintő szakaszokban; például aktívnak kell lennie, ahol az iparával kapcsolatos tartalomról és írásról beszélgetnek.
 • Rendszeresen adjon hozzá releváns és mélyreható cikkeket az iparágat érintő kérdésekhez, és ha lehetséges, hangsúlyozza azt a tényt, hogy szabadúszó író (közvetlenül vagy közvetve).

12. Használja a SEO-t az ügyfelek hosszú távú felépítéséhez

A SEO olyasvalami, amelyben szilárdan hiszem, hogy minden szabadúszó írónak tudnia kell és ki kell használnia azt; amellett, hogy sok potenciális ügyfél elvárja Öntől legalább a SEO alapvető ismereteit, ez segíthet abban is, hogy rangsorolja webhelyét azon releváns kulcsszavak alapján, amelyeket a potenciális ügyfelek keresnek.

A SEO segíthet abban, hogy közvetlen és közvetett módon szabadúszó írási lehetőségeket szerezzen. Így lehet felhasználni a SEO közvetlen és közvetett megközelítését az írási munkák megszerzéséhez:

A közvetett megközelítés használata:

Egyszer közzétettem egy végső útmutató a vendég blogoláshoz, épített néhány minőségi linket rá, és figyelte, ahogy lassan felmászik a keresőmotorokban, amíg több vendég bloggal kapcsolatos kifejezésre az első oldalon nem volt. Ebben az időszakban sok kérdést kaptam azoktól az emberektől, akik azt akarták, hogy nekem mind vendégblog, mind egyéb szabadúszó írási munkát végezzek nekik.

Ez csak egy olyan tartalom, amely számomra szabadúszó írási munkát hozott nekem; Vannak mások is.

Ezek a tartalmak az ügyfelek megszerzésének közvetett SEO megközelítésén alapulnak; ahol egy szilárd tartalmat hoz létre, amely elősegíti a szabadúszó írási szolgáltatásait, majd megpróbálja elérni, hogy ez a tartalom jól rangsorolódjon a keresőmotorokban.

Ha van blogod vagy szabadúszó írói webhely, akkor érdemes lehet néhány ilyen részletes útmutatót és forrást közzétenni, optimalizálni, hogy az ügyfelek a szolgáltatási oldalra kerüljenek, és reklámozzák őket linkkiépítési erőfeszítésekkel, például vendég blogként és tájékoztatásként. Idővel ezek a cikkek elkezdenek rangsorolni a releváns kulcsszavak alapján, és olyan potenciális ügyfelekhez vezetnek, akik érdeklődnek az Ön szolgáltatásai iránt.

13. Indítsa el a vendég blogolását okos módon

Vendég blog az egyik kedvenc módszer a szabadúszó írási munkák megszerzéséhez az évek során hat számért felelős számomra a szabadúszó írásban.

Kétféle módon használhatja a vendégblogot szabadúszó írási munkákhoz:

Közvetlenül:

Ennek a megközelítésnek az a célja, hogy a potenciális ügyfelek közvetlenül a vendégeladás eredményeképpen kapcsolatba lépjenek Önnel. Gyakran ezt úgy hajtják végre, hogy szilárd és releváns vendégbejegyzést írnak egy rendkívül hiteles kiadványra, és a vendég bejegyzésében egy linket csatolnak a szolgáltatásaihoz..

Íme egy példa bioévre vendég hozzászólás a Problogger-en:

vendég blogolási szolgáltatások bio

Mint láthatja, az önéletrajz egyértelműen azt mutatja, hogy a vendégbejegyzés szerzője profi vendégblogáló, és arra az oldalra mutat, ahol a szerzőt fel lehet venni.

A vendég blogolás közvetlen megközelítése során néhány dologra kell összpontosítania:

 • Válasszon egy nagyon hiteles blogot, amely nagy forgalmú; mivel azt reméli, hogy az emberek megkeresik a vendég bejegyzés elolvasása után, fontos, hogy az emberek elolvassák. Nem akarja vendégként blogot olvasni olyan kiadványon, amelyen nincs olvasó.
 • Győződjön meg arról, hogy az Ön által publikált kiadvány megcélozza a célközönséget és hogy a vendég hozzászólása nagyon releváns mind a célközönség, mind az Ön által kínált szolgáltatások szempontjából.
 • Gondoskodjon arról, hogy a vendég bejegyzéséből egyértelműen kiderül, hogy szabadúszó író bérelhetők (amint ezt a fenti példában bemutatjuk a Problogger vendégbloggernél).

Közvetve:

A szabadúszó írási munkák megszerzésének másik módja a vendég blogolás révén a közvetett megközelítésen keresztül. Ennek a megközelítésnek a középpontjában a vendégblogolás felhasználása szolgál, amely releváns linkeket építhet az író webhelyére vagy a webhely más oldalaira.

Amikor ezt a megközelítést használja, a vendégbejegyzésekben szereplő linkek lehetnek kontextuálisak (relevánsak és tartalmi jellegűek) vagy az ön életrajzában. Számos módja van ennek:

 • Győződjön meg arról, hogy a vendég hozzászólásai relevánsak az Ön weboldalára / szolgáltatására / oldalára, amelybe hivatkozni szeretne, vagy hogy van-e a vendég bejegyzésének egy része, amely releváns, majd linkel ezen az oldalon az adott részben.
 • Hivatkozhat közvetlenül a kezdőlapjára, különösen akkor, ha megpróbálja rangsorolni azokat a kulcsfontosságú kifejezéseket, amelyeket a potenciális ügyfelek pl. "b2b tartalomíró," "Seattle-i szabadúszó író," stb..
 • Hivatkozhat webhelye kulcsfontosságú tartalmára is, amelynek célja a potenciális ügyfelek minősítése és arra való felkérése, hogy elérjék Önt. Ez lehet egy végső útmutató, esettanulmány vagy más lényeges tartalom, amely arra irányul, hogy az embereket a szabadúszó írási szolgáltatásokhoz irányítsa..

A fenti megközelítések mindkettő nagy sikerrel felhasználhatók szabadúszó írási munkák megszerzésére, és mindkettő felelős azért, hogy az évek során hat számot generáljon számomra szabadúszó írási jövedelemben..

14. Pitch új szolgáltatásokat a meglévő ügyfelek számára

Gyakran arra koncentrálunk, hogy új ügyfelekre tegyünk szert, amikor szabadúszó írási munkákat próbálunk szerezni. Ritkán gondolkodunk meglévő ügyfeleinkre, mint új munkahelyek forrására, és a folyamat során sok jövedelem elveszítésére gondolunk.

Az évek során szerzett tapasztalataim szerint sokkal könnyebb megszerezni a jól fizető szabadúszó íróeszközöket, ha az új ügyfelek helyett a meglévő ügyfelekre koncentrálunk. Ezek az ügyfelek ismernek téged és érzik magukat azzal, amit megtehetnek, ezért nem kell sokat tennie annak érdekében, hogy meggyőzze őket munkájáról..

Korábban ebben a cikkben 20 vagy több különféle szolgáltatást felsoroltam, amelyeket a potenciális ügyfeleknek kínálhat; Ha csak egy vagy kettőt kínál ebből a szolgáltatásból egy ügyfélnek, akkor lehetősége van sokkal többet keresni – kiegészítő szolgáltatások nyújtásával ugyanazon ügyfél számára. Ennek köszönhetően az elmúlt években hat számot adtam az alsó soromhoz.

Kezdetben felismertem a kiegészítő szolgáltatások felkínálásának lehetőségeit a meglévő ügyfelek számára, amikor egy CPA oktatási rést megrendelő ügyfél, akit vendég postakon dolgoztam, megkérdezte tőlem, tudok-e írni kezdőoldal tartalmat a saját webhelyükre.

meglévő szolgáltatások mintájának elosztása

Elfogadtam az ajánlatot, és végül öt számot szereznék, csupán néhány hónapon belül létrehozva ennek az ügyfélnek a céloldal tartalmát; szignifikánsan többet keresnek, mint amennyit kerestem azzal, amit eredetileg béreltél. Gondolkodtam azon, hogy elveszítettem ezt a lehetőséget, mert arra gondoltam, hogy csak azon kell dolgoznom, amit eredetileg béreltél.

Azóta támaszkodtam arra, hogy a meglévő ügyfelek új szolgáltatásokat vonzzanak fel, hogy több munkahelyet szerezzenek és bevételeiket növeljem.

Például az egyik fő ügyfelöm vezető összehasonlító webhely a web hosting weboldalon; míg az ügyfél kezdetben felkért, hogy segítsen a szellemírású vendégbejegyzések készítésében, észrevettem, hogy új tartalmat jelentenek meg a blogjukban, amelyet én nem segítettem létrehozni. Egyszerűen felsoroltam a blogtartalmi szolgáltatásaimat, megbízást kaptam, hogy öt ábrán 27 véleményt írjak, és azóta más íráshoz kapcsolódó projektekkel is foglalkoztam (ideértve a bemutató stílusú blogbejegyzést négy középső szám számára). Ennek ellenére az a tény, hogy erre nem volt az, amit eredetileg felvettek.

15. Használja ki a weboldalakkal teli piacokat, például a Flippa-t

Valószínűleg hallottál róla Flippa előtt.

flippa

Ha nem, akkor ez a vezető online piactér webhelyek vásárlásához és eladásához. Bár néha látja, hogy a webhelyeket alacsony és öt közepes szám alatt értékesítik, a Flippa webhelyeinek jó részét több százezer dollárért és akár millióért is eladják.

Tehát mi köze van a Flippa webhelyek vásárlásának és eladásának a szabadúszó írási munkák megszerzéséhez? Nagyon. Az ilyen platformokon webhelyeket vásárló és eladó emberek többsége gyakran üzleti modellként szerepel; vásárolnak tekintélyes weboldalt, frissítik sok-sok minőségi tartalommal, további linkeket építnek fel ehhez, és többszörösen eladják azt, amit vásároltak.

Vagy bizonyos esetekben a webhelyeket a semmiből építik fel, frissítik a releváns tartalommal, visszajelzéseket építnek rá, majd öt vagy hat számért eladják.

Mindkét esetben beléphet úgy, hogy szabadúszó írónak tekinti magát, aki segít nekik az ezeken a weboldalakon közzétett tartalomban..

Íme egy példa:

Flippa potenciális kliens példa

Vessen egy pillantást a fenti Flippa hirdetésre, és néhány tény azonnal kiemelkedik:

 • Havi nyereség 17,6 ezer dollár
 • 16 ezer e-mail előfizető
 • 283,4 ezer havi egyedi látogatás
 • Ami még fontosabb: tartalom webhely

A fenti Flippa-feljegyzés egy vevőt kereső webhely hirdetését jelenti; amikor megvizsgálja a webhely természetét és az üzleti modellt, nyilvánvalóan szükség van íróra ehhez a webhelyhez. Sokkal több ilyen hirdetés van a Flippa-n és a kapcsolódó webhelyeken, és lehetőséget kínálnak az Ön számára.

Egyszerűen keresse fel a rést érintő Flippa kategóriát, keresse meg azokat a webhelyeket, amelyeknek szüksége lehet a létrehozott tartalomra, és mutassa be szolgáltatásait mindkét kategóriába tartozó webhelyek vásárlóinak és eladóinak..

Tip Pro tipp: Szabadúszó író munkalapok és online írási munkák felsorolása

Végül szabadúszó írási munkákat is szerezhet, ha igénybe veszi a szabadúszó munkafórumokat és a fizetett írási munkák felsorolásait.

16. Szabadúszó író koncertek Jobs Board

A szabadúszó íróeszközökkel foglalkozó fórum az egyik legnépszerűbb munkafórum azon szabadúszó írók számára, akik blogolást és általános szabadúszó írási munkákat keresnek. Az álláslehetőséget hetente többször és néha naponta többször frissítik. Szövegírásos, blogküldési, szerkesztési és egyéb tartalomírási feladatokat találhat gyakorlatilag minden niche-ben.

freelancewritinggigs

Az ezen a fórumon bemutatott munkahelyek körültekintő elemzése azt mutatja, hogy a kiküldött munkahelyek nagy része cikkenként legalább 50 dollárt fizet.

17. Minden szabadúszó író munka

Az All Freelance Writing Job Board fejlett osztályozási rendszerének köszönhetően az egyik minden idők kedvenc állásajánlata.

Az ehhez az álláshirdetéshez kiküldött munkahelyek négy fő kategóriába sorolhatók:

 • Pro arány (az olyan munkák írására, amelyek cikknél 100 dollárt meghaladnak)
 • Semi-Pro arány (50–100 dollárt fizető munkák írására cikkenként)
 • Alacsony fizetés (olyan munkák írásakor, amelyek cikkeinként 25–50 dollárt fizetnek)
 • Nagyon alacsony fizetés (olyan munkák írásakor, amelyek cikkeinként 1–25 dollárt fizetnek)

Minden szabadúszó írás munka fórumon

Ez az osztályozási rendszer, amelyet valószínűleg befolyásol az a tény, hogy az állástáblát egy szabadúszó író hozta létre, aki megérti az írók értékét és azt akarja, hogy nekik jól fizetjenek, megkönnyíti a szabadúszó írócsoportok kiszűrését, amelyekre nem akarja. megkönnyítve számodra, hogy csak a kívánt lehetőségeket használja.

18. BloggingPro Jobs Board

Ahogy a neve is sugallja, a BloggingPro Job tábla kifejezetten blogokkal kapcsolatos munkákat tartalmaz szabadúszó írók számára. Ide tartozik mind az írás, mind a szerkesztés. Míg más írással kapcsolatos munkák is szerepelnek, a hangsúly itt inkább a blogolási feladatokra koncentrál.

19. Problogger Jobs Board

A többi bemutatott munkadeszkához hasonlóan, a Problogger Job Board is írási és blogküldési feladatokat tartalmaz. Ez elég fejlett és lehetővé teszi a munkahelyek szűrését a hely alapján, függetlenül attól, hogy szerződéses vagy szabadúszó jellegűek, vagy részmunkaidőben vagy teljes munkaidőben.

Feliratkozhat RSS-en keresztül, vagy beállíthat konkrét munkajelzéseket, hogy értesülhessenek, ha új állások rendelkezésre állnak.

20. Contena

Van még a Contena munkabizottság, amely általában több munkát tartalmaz, mint a listán szereplő többi munkajelző testület. A bemutatott írási munkák általában jól fizetőek és különféle réseket tartalmaznak.

A Contena esetében azonban az egyetlen korlátozás az, hogy ellentétben a többi állástáblával, be kell jelentkeznie, mielőtt megnézheti az állásfoglalásukkal kapcsolatos információkat..

21. A FreelanceWriting.com Jobs Board

A FreelanceWriting.com munkadeszka a legrégebbi és legátfogóbb az összes munkalehetőséghez. Ez szintén meglehetősen előrehaladott annak a szolgáltatásnak köszönhetően, amely lehetővé teszi az elérhető írási feladatok szűrését és rendezését.

Szabadúszó munkahelyeket kínál bármilyen írási lehetőséghez, amelyre gondolhat. Ezeket a feladatokat számos olyan forrásból gyűjtik össze, amelyek között szerepel az Ed2010 és a Craigslist. A rendelkezésre álló feladatokat szűrheti forrás, dátum, kulcsszó, hely és a szükséges készség alapján.

freelancewriting

22. Szabadúszó író koncertek

A teljes szabadúszó író koncertek webhelyének célja a szabadúszó írási munkák és lehetőségek feltöltése az interneten keresztül. Az írási feladatok listáját gyakorlatilag minden nap közzéteszik.

23. Szerkesztői listák a felelős írókról

A Charge Writers számos olyan webhely- és kiadványlistát tartalmaz, amelyek fizetnek az írók számára. Néhány népszerűbb a következők:

24. A Make Living Living Writing szerkesztői listái

A Make a Living Writing számos blogot és publikációt is közzétett, amelyek fizetik az írókat. Néhány népszerűbb listája a következőket tartalmazza:

25. Szerkesztői listák az ElnaCain.com webhelyen

A legnépszerűbb szabadúszó író, Elna Cain, számos webhely- és kiadványlistát tett közzé, amelyek a szabadúszó írók írásaival foglalkoznak:

Free A szabadúszó írási munkák megszerzése nem lehet bonyolult

Természetesen ez az, ha tudja, mit csinál.

A fenti 25 különféle módszer, erőforrás és webhely kombinációja, amelyekből kihasználhatja szabadúszó írási feladatok és lehetőségek elérését. Ezeknek a módszereknek és az erőforrásoknak mind működőképeseknek bizonyultak, ha Ön intézkedik.

Milyen más módszerekkel lehet szabadúszó írási munkákat szerezni? Kérjük, ossza meg az alábbi megjegyzéseket.

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

Elrendezés, bemutatás és szerkesztés: K Karol.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector