Hogyan kell vásárolni egy elkészített domaint (5 lépés az álmai domain névhez)

Hogyan kell vásárolni egy elkészített domaint?


Úgy döntött, hogy új vállalkozást indít, és kitalálta a tökéletes nevet. Amikor azonban a kívánt domainre keresi, rájössz, hogy valaki már birtokolja azt. Szóval, mivel foglalkozol? Ön feladja és megváltoztatja vállalkozása nevét, vagy nem kitalálni, hogyan lehet megvásárolni egy elfoglalt domaint? Ha az utóbbi lehetőséget választja, a megfelelő helyre jött.

Ez az útmutató nemcsak megmutatja, miért olyan fontos, hogy megkapja a kívánt domént, hanem lépésről lépésre útmutatást nyújt a meghirdetett domain megvásárlásához is..

Mielőtt elkezdenénk; ne csak menj, és szerezz be egy másik TLD-t

Ha a kívánt domain nevet választja, akkor gondolhatja, hogy van egy harmadik lehetőség, amelyet érdemes megfontolni: ugyanazt a domaint kapni, de más TLD-vel, például .net vagy .org helyett .com.

Ez azonban nem jó ötlet. Először is, az emberek soha nem fogják emlékezni arra, hogy mi volt a helyes TLD, így általában .com-ra fognak fordulni – rossz webhelyre kerülnek.

Ezenkívül a meglévő nevek regisztrálása jogi problémákat is okozhat. Az eredeti .com tulajdonosa azzal érvelhet, hogy hasonló domain név regisztrálásával próbál megsérteni a márkanevüket.

A nap végén tényleg jobb, ha megpróbálja megszerezni az eredeti domainnevet, amelyet a kezdettől fogva szeretne, vagy teljesen megváltoztatja a hangsúlyt egy másik névre..

Ezzel együtt beszéljünk az üzletről:

Hogyan lehet vásárolni egy elkészített domaint?

A következő lépésekkel megvásárolhat egy domaint:

1. Ellenőrizze, hogy a domaint jelenleg használják

Első lépésként meg kell látogatnia a megvásárolni kívánt domaint. Van valódi weboldal ott? Frissítették-e az elmúlt években? Ha a válasz mindkét kérdésre igen "Igen", a domain tulajdonosa valószínűleg nem érdekli annak eladását. Ha van egy valódi webhely, de azt néhány éven belül nem frissítették, akkor valószínűbb, hogy megkapja a domaint, de továbbra is fennáll a nagy esélye, hogy a tulajdonos megtagadja annak eladását..

Másrészt, ha a látott webhely egyszerűen helyőrző, akkor bizalommal léphet fel a domain tulajdonosához. Ha a domaintulajdonos rendszeresen vásárol és újraértékesít domaineket, akkor akár egy oldalt is fel lehet mutatni arra a domainvásárlási szolgáltatásra mutató hivatkozással, amellyel inkább együtt dolgoznak..

Íme egy példa arra, hogyan néz ki általában egy parkolt domain – az ilyen domain tulajdonosai általában csak arra várnak, hogy a megfelelő ajánlat megérkezzen:

leparkolt

2. Tudja meg, ki a domain név tulajdonosa

Miután megállapította, hogy a domaint nem használja aktív webhelyhez, a következő lépés annak kiderítése, hogy ki a domain tulajdonosa. Ennek legegyszerűbb módja a WHOIS szolgáltatás. Számos olyan webhely található, ahol ezt a fajta keresést elvégezheti, de a legtöbbjük bármelyikétől szokásos információkat kap:

 • amikor a domain regisztrálva volt,
 • ki a domaint regisztrálta,
 • hogyan lehet kapcsolatba lépni azzal a személlyel vagy társasággal,
 • és akkor is, ha a domain jelenlegi tulajdonjoga lejár.

A vásárlással kapcsolatos egyéb információkat is láthat, de a domain megszerzése céljából a tulajdonos e-mail címe valójában az, amit szeretne.

Példa egy WHOIS keresésre:
Ki keres?

Néhány domaintulajdonos megvásárolja a magánélet védelmét, és nevük nem jelenik meg a WHOIS keresésben. Ezekben az esetekben nehéz lesz megvásárolni a domaint, hacsak nem találja meg domain domain aukciós webhelyen vagy hasonló piacon Sedo, Namecheap, vagy Flippa.

3. Határozza meg, mit hajlandó fizetni

Most, hogy tudja, hogy a domain elérhető, és mielőtt kapcsolatba lépne a tulajdonoskal, döntse el, mit hajlandó fizetni érte. Ez bonyolult lehet, mivel nincs egy domain egyeztetett értéke, de megismerheti az árakat, ha egy domainpiacon keres, mint például Flippa a.

Az alábbiakban felsorolunk néhány tényezőt, amelyekre figyelni kell, amikor kitalálják, hogyan vásároljon meg egy adott domaint:

 • Kulcsszavak – A népszerű kulcsszavakkal rendelkező domainek többet érnek, mivel képesek magas rangot szerezni a Google-ban és más keresőmotorokban.
 • Általános érték – Az a domain, amelyet egy adott iparágban szinte bármilyen vállalkozás felhasználhat (például a socialmediamarketing.com), általános értéket képvisel.
 • Brandability – Ha egy domainnek nincs általános értéke vagy erős kulcsszava, akkor a fő értéke az elágazhatóságban rejlik. Rövid, emlékezetes nevek, amelyek könnyen megírhatók, könnyű márkát építeni.
 • Kor – A régebbi területeket általában értékesebbnek tekintik.
 • Hossz – Vagy inkább rövidebb. Minél rövidebb a domain, annál értékesebb. Általában a hárombetűs .com-ra való leeresztés sokba kerül.

Mielőtt felkeresné a kívánt domain jelenlegi tulajdonosát, válassza ki mind az alapösszeget, amelyet hajlandó ajánlani, mind a maximális összeget, amelyet hajlandó fizetni – ezek akár azonos számúak is lehetnek, ha akarod – az előtte lévő domainhez forduljon a tulajdonoshoz.

Attól tartok, hogy a kívánt domain névre adott értelmező zárójelek kijelölése nem nagyon kivitelezhető, ezért a kutatást önmagában kell elvégeznie. Mint már említettem, kezdje el a Flippa vagy más piactér elérésével, és keressen olyan területeket, amelyek hasonlóak a kívánthoz. Lásd az árat.

Keressen hasonló hosszúságú, hasonló kulcsszóértékű, általános értékű és hasonló élettartamú domaineket, ennek elősegítenie kell az ár bizonyos fokú becslését, és el kell döntenie, hogy valójában megengedheti magának ezt a domaint.

4. Vegye fel a kapcsolatot a tulajdonosval

Ha a keresés sikeres, akkor kétféle módon léphet kapcsolatba a tulajdonoskal: közvetlen eléréssel, vagy domain vásárlási szolgáltatással.

A közvetlen eléréshez egyszerűen használja a WHOIS keresésében található információkat, hogy udvarias e-mailt küldjön a domain megvásárlására. Megadhat néhány információt arról, hogy ki vagy, és miért akarja a domaint, de rövid az e-mail címe. A tárgyalási folyamat felgyorsítása érdekében tegye be az első ajánlatát az első e-mailbe.

Ha domain-felvásárlási szolgáltatást használ, a bróker felveszi a kapcsolatot a domain tulajdonosával, és folytatja a tárgyalási folyamatot az Ön számára – ez egy nagyszerű út, amelyet meg kell tanulnia, ha megvásárolja a választott domain vásárlását..

Nézze meg a népszerű domain névszolgáltatások és piacok ezen listáját (néhányat már fentebb említettem):

godaddy domainek

Ezen szolgáltatások némelyikéért díjat kell fizetnie, ám ezek biztosítják azt is, hogy biztonságosan megkapja az új domain nevet. Ráadásul ezek a díjak általában viszonylag alacsonyak.

5. Tárgyalja meg a vásárlást

Miután kapcsolatba lépett a tulajdonoskal, ideje tárgyalni a vásárlási feltételekről. Ez magában foglalja az árat, a domain átruházásának módját és a régió törvényeit az eladásra. Vannak példa domain eladási megállapodások online elérhető, de ha ez drágább vásárlás lesz, mindig az a legjobb, ha beszélünk egy tényleges ügyvéddel, mielőtt megtesszük egy ugrást..

Ügyeljen arra, hogy a folyamat során fontolja meg mind a pénzügyi tranzakció, mind a domain-átadás biztonságát. Kerülje az e-transzfereket és a banki átutalásokat. Ehelyett használjon olyan webhelyet, mint a Letéti biztonságos pénzátutaláshoz. A letéti befizetés lehetővé teszi az előlegek letétbe helyezését, így a domain tulajdonosa láthatja, hogy készen áll a fizetésre, és később engedélyezheti a tranzakciót, amikor megszerezte a domaint..

Ha olyan szolgáltatást használ, mint Letéti, akkor külön kell átadnia a domainjét. Szerencsére vannak szabványosított eljárások a domainek átvitelére. Íme egy példa arról, hogy a dolgok hogyan működnek a DreamHostban. Hasonló oktatóanyagokat talál más regisztrátorokkal is.

A végső vásárlás másik lehetősége egy domain utólagos szolgáltatás igénybevétele, mint például a Hajrá apu annak biztosítása érdekében, hogy a felek védelme a domain vásárlási folyamat során történjen. Ismét külön díjat kell fizetnie a szolgáltatásért, de ez biztosítja, hogy pénzed biztonságban maradjon. Ezeknek a szolgáltatásoknak egy része a domain regisztrátorokhoz kapcsolódik, és segíthet a domain átadás végrehajtásában is.

A domain újrarendezése

A fent leírt eljárás a legegyszerűbb módszer a megvásárolt domain név megvásárlására, de néha ez nem lehetséges. Ha továbbra sem tudja megszerezni a kívánt domaint, akkor a másik lehetőség az átrendezés.

Az utórendezés azt jelenti, hogy megvárja, amíg a domain tulajdonjogát lejár, és megvásárolja azt, amint elérhetővé válik.

A domain lejárati idejének manuális nyomon követése azonban bonyolult lehet, ezért érdemes utómegrendelési szolgáltatást használni.

Néhány népszerű lehetőség:

CatchTiger

Még akkor sem, ha utómegrendelési szolgáltatást használ, nem garantálja, hogy megkapja a kívánt domaint. A jelenlegi tulajdonosnak továbbra is hagynia kell, hogy a domain tulajdonjogát lejárja, és sok hosting szolgáltatás extra türelmi időt biztosít a tulajdonosoknak, ahol a hivatalos lejárati idő után megújulhatnak. Általában ez 75 további nap.

Nincs szerencse?

Ha inkább, mint később szeretné elindítani az új vállalkozást, és nem tudja megszerezni a kívánt domaint a rendes folyamaton keresztül, akkor komolyan mérlegelnie kell egy másik keresését. Ha elveszíti ötleteit, akkor nézd meg ezeket a fantasztikus domain névgenerátorokat. A legfontosabb velük az, hogy számos lehetőséget fognak javasolni az ön kulcsszava alapján.

Megvan a domainje? Jó! Itt van a következő

A domain név regisztrálása után a következő természetes lépés a jó tárhely beállításának megszerzése, hogy a jövőbeli webhelye nagyszerű induljon el.

 • Az alábbiakban bemutatjuk a WordPress számára elérhető legjobb tárolási lehetőségek részletes bemutatását.
 • Ha olcsó házigazdát keresel, olvassa el ezt.

Végül, ha a végső célja blog létrehozása, olvassa el a mi útmutatóunkat. A sikeres blog felépítésének minden lépését lefedi – 0 tapasztalattól kezdve havonta több mint 150 000 olvasóig.

Remélem, hogy ez az útmutató a megvásárolt domain megvásárlásához hasznos volt.

Ha a fenti lépések bármelyike ​​nem egyértelmű, bátran kérdezze meg a megjegyzéseket.

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map