Hogyan kell eladni a Facebookon: Hozzon létre egy Facebook boltot, és vonzza be a potenciális ügyfelek milliárdjait

Ha valaha is megpróbáltad megtanulni, hogyan kell eladni a Facebookon, akkor tudod, hogy ez (hogyan fogalmazom meg enyhén) "érdekes" tapasztalat. A Facebook szabályai, interfészei, biztonsága és a közösségi hálózat szinte minden része rendszeresen megváltozik. Sokszor úgy tűnik, hogy a módosításoknak semmi köze sincs a felhasználók segítéséhez. És ezek a módosítások minden bizonnyal nem azért akarnak segíteni a vállalkozásokat, hacsak nem fizet a hirdetésekért.


Függetlenül attól, hogy az online boltoknak szükségük van a Facebookra. Az e-kereskedelmi üzleteknek eladásra, marketingre és akár ügyfélszolgálatra is szükségük van. Ezért szeretnénk megtanítani, hogyan lehet a lehető legegyszerűbben eladni a Facebookon.

Mint már említettük, a dolgok meglehetősen gyakran megváltoznak a Facebookon. Ezért nem mindig könnyű kitalálni, hogy miként szinkronizálhatja termékeit a WooCommerce áruházával, vagy ténylegesen elfogadhatja a tranzakciókat közvetlenül a Facebookon.

Hogyan kell eladni a Facebookon: Hozzon létre egy Facebook boltot

A Facebook elküldi a felhasználókat az Ön webhelyének bevásárlókosárára, vagy a fizetéseket közvetlenül a Facebookon teljesítik? A Facebook egy időben mindkettőt felkínálta. És a dolgok még bonyolultabbá tétele attól függ, hogy melyik országban található vállalkozása.

De elég panaszkodni!

Azért vagyunk itt, hogy megmutassuk, hogyan lehet a lehető legegyszerűbben eladni a Facebookon, a lehető legkevesebb eséllyel, ha üzlete megszakad vagy problémákat okoz az ügyfeleknek.

A Facebook-on történő eladás elsajátításának előnyei

Néhányuknak a Facebook üzletnek nincs sok értelme. "Nem lenne inkább, ha az emberek közvetlenül a webhelyére jutnának?"

Másoknak az előnyök meglehetősen világosak. "Rengeteg ember van a Facebook-on. Hozzáférést akarok hozzájuk!"

Pozíciójától függetlenül alapvető fontosságú megérteni, hogy mindkettő igaz. Igen, jobb, ha az ügyfelek vásárolnak az Ön webhelyén, így rögzíthetik adataikat és mindent megtehetnek saját márkájával – nem a Facebook.

Azonban szinte 2,5 milliárd ember felhasználók a Facebookon. Ezeknek a felhasználóknak sokasága követi a márkákat, és komolyan veszi azt, amit ezek a márkák mondnak. Tehát az ilyen típusú elkötelezettségnél érdemes a Facebook-ot médiumként használni a felhasználók webhelyére történő felhívásához és az értékesítés beszerzéséhez a folyamat során..

Hogyan lehet megfelelő módon eladni a Facebookon

Most, hogy az előnyök egyértelműek, nézzük meg, hogyan kell eladni a Facebookon:

Ez függ az e-kereskedelem platformjától, de az eredmény általában ugyanaz. Ez az oktatóanyag a WooCommerce-t használja e-kereskedelmi platformként, de más lehetőségek, mint például a Shopify és a BigCommerce hasonló módon működnek. A fő különbség az, hogy előfordulhat, hogy meg kell találnia a "link a Facebook-ra" gombot a platform irányítópultján.

Ennek ellenére, itt van a Facebook áruház létrehozásának lépései!

Mint korábban beszéltünk, a konfigurációs folyamat országonként eltérő lehet. Így, Lefelek arról, hogyan lehet Facebookon eladni az Egyesült Államokban, majd egy VPN-t (virtuális magánhálózat) fogok felhasználni, hogy kibővítsem annak működését Európában és a világ más részein.

������

���� Olvassa el, hogyan állíthatja be a Facebook áruházat, ha amerikai vállalkozás vagy
���� Olvassa el, hogyan állíthat be egy Facebook-áruházat, ha Európában vagy nemzetközi székhellyel rendelkezik

����

1. módszer: Eladás a Facebook-on, mint amerikai vállalkozás

Indítsa el a folyamatot a Facebook Business oldalán. Ha nincs ilyen, megtanulhatja, hogyan hozhat létre egy Facebook üzleti oldalt itt.

Lépjen az Oldalbeállítások fülre.

Hogyan kell eladni a Facebookon: oldalbeállítások

Ez felsorolja a választható lehetőségek listáját. Válaszd ki a Sablonok és lapok gomb.

Hogyan kell eladni a Facebookon: sablonok

A Sablonok és a fülek oldalon adhatja meg, melyik lap jelenik meg a Facebook üzleti oldalon. Ez hasonló a webhelymenühöz – választhat olyan lapokat, mint a Névjegy, a Közösség és az Ajánlatok.

Görgessen az aljára és keresse meg a Üzlet fejléc. Kattintson a kapcsolóra a Shop fül aktiválásához.

üzlet lapon

Most lépjen a vállalkozás oldalának előlapjára, és kattintson a Több gomb. Most látnod kell a Üzlet lap.

Nyugodtan mozoghat a menüelemek sorrendjében a Sablonok és lapok modul.

Hogyan lehet eladni a Facebookon: üzlet

Ez azt jelenti, hogy az üzlet konfigurálva van? Dehogy!

Valójában hibát láthat, amikor megpróbálja meglátogatni a tényleges Shop oldalt. Ez valószínűleg azt jelenti, hogy módosítania kell a sablont, és meg kell kezdenie a termékek hozzáadását.

Hogyan adható el a Facebookon: hiba

Visszatérve a Sablonok és lapok oldalon keresse meg az úgynevezett fejlécet sablonok.

Alapértelmezés szerint a "Alapértelmezett" telepítve van a sablon, ami rendben van, de valami mást keresünk.

Kattintson a szerkesztése gomb.

szerkesztése

Keresse meg és kattintson a Bevásárlás gomb.

Bevásárlás

Ez aktiválja a "Bevásárlás" sablon a Facebook oldalához, amelyet arra készítettek, hogy termékeit ugyanúgy bemutatja, mint bármely más online áruházat.

alkalmaz

Ezután keresse meg újra a Facebook Business oldalát, és kattintson a Üzlet gomb. Egy felugró ablak felfedi a bolt konfigurálásának folyamatát. Kattintson a Lépjen a Kereskedelmi menedzserbe gombot a folytatáshoz.

üzlet lapon

Ez a modul megkérdezi tőle, hol szeretne eladni.

Mint láthatja, számos partnerplatform közül választhat. Ezek elég egyszerűek, mivel csak annyit kell tennie, hogy kattintson a gombokra, és kövesse a képernyőn látható lépéseket. Nem fogjuk átmenni mindezt, mivel az egyes platformok teljesen különböznek egymástól.

Ehelyett bemutatjuk, hogyan konfigurálhatja webhelyét manuálisan és importálhat termékeket egy kattintás nélküli telepítés nélkül.

Ehhez válassza a Fogj neki gomb.

hol eladni

Három lépésből áll az üzlet aktívvá tétele az értékesítés céljából. Először kattintson a Beállít gombot a felhívott fejléc alatt Csatlakoztassa az üzleti számlákat. Ez lehetővé teszi a Facebook üzleti fiók összekapcsolását a pénzkezelés érdekében.

fiókok összekapcsolása

Az első lehetőség azt mondani, hogy van amerikai bankszámlája. Beszélünk arról, hogy mi a teendő, ha később nem rendelkezik USA-fiókkal.

Kattintson a Következő gomb.

Hogyan lehet eladni a Facebookon: amerikai bankszámla

Görgessen az üzleti oldalak listáján, és keresse meg azt az oldalt, amellyel összekapcsolja az üzletet.

linket egy oldalra

A következő terület arra kéri, hogy nevezze meg vállalkozását, és kapcsolja össze egy Facebook Business Manager fiókkal. Ha nincs ilyen, itt van néhány információ, amely segít. Kattintson a Megment gombot az előrelépéshez.

felhasználónév

A következő oldal még egyszer felkéri Önt, hogy válassza ki azt az oldalt, amelyen eladni szeretné.

folytassa a telepítést

Itt az ideje, hogy lépjen a Facebook Shop beállításának második lépésébe.

Kattintson Beállítások beállítása kitölteni a mezőket a leltár, a visszatérési házirendek és egyebek számára.

preferenciák

Amit szállításra kínál, az csak rajtad múlik. Tehát fontolóra veheti az ingyenes szállítást, vagy azt, hogy az ügyfelek fizetjenek a szokásos, gyorsított és gyors szállításért. Válaszd ki a Következő gombra a szállítás konfigurálása után.

szállítás - hogyan lehet eladni a Facebookon

Haladjon tovább, válassza ki, hogy új katalógust kíván létrehozni a boltjához. Kattintson a Következő gomb után.

link egy katalógust

A visszatérési politika a Facebook oldalán is megjelenik. Írja be, hogy hány napot kínál vissza a termékek visszaküldéséhez, majd írjon be egy e-mail címet, mielőtt rákattint a Megment gomb.

visszatérési politika

Végül be kell állítania a kifizetéseket. Ily módon minden tranzakciós pénz közvetlenül a bankszámlájára kerül. Ezzel a folyamattal nem kell bajlódnia a harmadik féltől származó fizetési feldolgozókkal.

eladni a Facebook-on

Válassza ki az üzleti kategóriát, amelybe a szervezet tartozik. Kattintson a Következő gomb.

mit árulsz

Ez az oldal a vállalkozását és az e-mail címét kéri. Ez annak biztosításához szükséges, hogy a használt bankszámla tényleges címmel társuljon. Ehhez használhatja otthoni vagy vállalkozási címét, feltéve, hogy a bank ezt a címet tartalmazza. Kattintson a Következő gombra, ha kész.

Hogyan adható el a Facebookon: állítson be kifizetéseket

A továbblépéskor válassza ki az üzleti állapotot. Ezután töltse ki állami adószámát. Néhány vállalatnak nincs ilyen, tehát egyelőre kihagyhatja, vagy elolvashatja a Facebook dokumentációját arról, hogyan lehet beszerezni adószámot vagy meghaladni ezt a követelményt.

hol van a te dolgod?

A következő oldalon válassza ki az üzleti típusát, majd írja be az üzleti képviselő nevét, társadalombiztosítását és születési dátumát. Kattintson a következő oldalra Következő.

adóinformáció

Az utolsó elvégzendő elem a bankszámla összekapcsolása. Ehhez az oldalhoz útválasztási számra, bankszámlaszámra és nevére van szükség. Ez az információ megtalálható csekken vagy bankjától. Kattintson a Befejezés Beállítás gomb.

link bank

Így állíthatja be a Facebook üzletet az Egyesült Államokban működő vállalkozásként!

Termékek hozzáadása

Most kezdődik a szórakoztató rész. Úgy állíthatja be a katalógust, hogy manuálisan adjon hozzá termékeket, vagy potenciálisan feltöltsön nagyobb tételeket.

Kereskedelmi menedzserében keresse meg a Állítsa be a katalógust fejléc és kattintson a Beállít gomb.

kereskedelmi menedzser

hozzon létre katalógust

Válaszd ki a Termékek hozzáadása gombot a következő oldalon.

Hogyan kell eladni a Facebookon: termékek hozzáadása

Ez a következő oldal elengedhetetlen annak eldöntéséhez, hogy miként szeretné importálni vagy hozzáadni termékinformációit.

 • Az első módszer a Hozzáadás a kézi üzemmódhoz, amely szépen működik az új boltokban vagy kevesebb termékkel rendelkező üzletekben.
 • Az adatcsatorna használatához lehetősége van, amely nagyszerű a nagyobb termékgyűjteményekhez, és a már meglévő adatok átviteléhez egy másik platformról.
 • Végül, a Csatlakoztassa a Facebook pixeleket lehetőség kiválóan alkalmas az elemek automatikus frissítésére, amikor az emberek meglátogatják az üzletét.

add hozzá kézzel

Nyugodtan vegye igénybe azt a beállítást, amely a legmegfelelőbb a márkája számára. Ami ezt az oktatóprogramot illeti, röviden bemutatom a kézi konfigurációt.

Ez hasonlóan működik minden e-kereskedelmi platformon, ahol olyan elemeket kér fel, mint a fényképeket, a termék nevét, leírását, a webhely linkjét és még sok minden mást. Miután az elemet elmentette, megjelenik a Facebook bolt előlapján.

Az emberek megvásárolhatják ezeket az elemeket. Gyűjteményekbe is rendezheti őket.

termékek hozzáadása manuálisan

����

2. módszer: Eladás a Facebookon az Egyesült Államokon kívüli társaságokkal

A Facebook különféle szabályokkal rendelkezik az platformon keresztüli eladásokra vonatkozóan, és nagy része annak alapja, ahol üzleti tevékenységet folytat.

Olvasóink nagy része az Egyesült Államok területén kívül található, tehát nem rendelkeznek társadalombiztosítási számmal vagy amerikai bankszámlával.

Még mindig lehet eladni a Facebookon?

Igen.

Olyasmi.

A múltban a Facebook lehetővé tette, hogy más országokban tartózkodjon, és helyi pénznemén keresztül gyűjtsön befizetéseket. Ez már nem megengedett.

Az áruház Facebookon történő konfigurálásának elsődleges módja egy külső e-kereskedelmi platform, például a WordPress + WooCommerce, használata a hivatalos WooCommerce Facebook bővítménnyel együtt..

Ha bármilyen más e-kereskedelmi platformot használ, például Shopify, vagy bármi mást, akkor ellenőriznie kell, hogy támogatott-e valami. Legtöbbjük hasonló a Facebook WooCommerce pluginhoz hasonló alkalmazásokhoz.

Ez a folyamat azonban nem engedélyezi a fizetéseket a Facebookon. Ehelyett gombbal készít termékoldalakat, amelyek átirányítják a saját webhelyének bevásárló kosarába. Nem tökéletes, de jobb, mint semmi!

Hogy megmutatjam, hogyan működik, aktiváltam egy VPN-t, hogy úgy tűnik, hogy a számítógépem Németországban található.

A nem amerikai bankszámlákkal kapcsolatos hiba

Tegyük fel, hogy üzlete Németországban vagy az Egyesült Államok bármely részén található. Hiba jelenik meg, ha ugyanazt a lépést haladja meg, amelyen a fentiekben is mentünk (az amerikai vállalkozások számára).

Az egyik szakaszban megjelenik ez az előugró ablak, amely azt mondja, hogy a vállalkozás címének az Egyesült Államokban kell lennie. Ezért a tranzakciók befejezése legalább az USA-n kívüli vállalkozások számára tilos.

hiba

A fő megoldás

A hivatalos Facebook for WooCommerce alkalmazás jelenleg az egyetlen módszer egyszerű üzlet hozzáadására nem amerikai vállalatok számára. A Shopify, a BigCommerce és más platformok ehhez hasonló alkalmazásokat is tartalmaznak.

A bővítményt nem igazán értékelték, de a trükköt elvégzik. Ne lepődj meg azonban, ha valamilyen felülettel esik vissza.

A kezdéshez telepítse és aktiválja a Facebook a WooCommerce bővítményhez a WordPress webhelyén. Ezenkívül győződjön meg arról, hogy a WooCommerce már telepítve van (és talán egy kedves WooCommerce téma is ott).


Facebook a WooCommerce számára

Szerzői): Facebook

Aktuális változat: 1.11.3

Utolsó frissítés: 2020. május 21

facebook-for-woocommerce.1.11.3.zip


50% Értékelések


700.000 + telepítések


WP 4.4 + szükséges

Az aktiválás után ugorjon WooCommerce → Beállítások → Integráció. Ezután keresse meg és kattintson a Fogj neki gomb.

integrációs beállítások

Ez az oldal elmagyarázza, hogy ki kell választania egy Facebook oldalt, telepítenie kell egy Pixelt és importálni kell a termékeit. Csak annyit kell tennie, hogy rákattint a Következő gombot most.

következő

Itt a legördülő menüből kiválasztja a kívánt Facebook oldalt. Kattintson a Következő gombot a folytatáshoz.

válasszon egy oldalt

Ezután válassza ki a kívánt Facebook Pixelt a legördülő menüből. Ha még nem rendelkezik ilyennel, elkészíthetsz egyet. Ezután kattintson a Következő gombot újra.

pixel

Mindaddig, amíg már van termék a WooCommerce áruházban, ez a lépés csak néhány másodpercet vesz igénybe. Válassza ki az importálni kívánt katalógust, majd kattintson a Befejez gomb. Meg kell mondania, hogy hány termék található ebben a katalógusban.

import termékek

A következő felbukkanó jelzi, hogy készen áll a termékek megtekintésére és kezelésére a Facebook oldalon. Röviden: ez az új plugin-kapcsolat lehetőséget nyújt arra, hogy a termékeit a Facebook hirdetéseiben kiszolgálja és termékkatalógusként mutassa be..

telepítés kész

Amikor elmegyek a Facebook oldalom előlapjára, rákattinthatok Üzlet az eredmények megtekintéséhez.

Mint láthatja, a WooCommerce webhelyem összes terméke lakott a galériába. Mindegyik feldolgozása eltart egy ideig, de a legtöbb általában 24 órán belül megtörténik.

Hogyan kell eladni a Facebookon: előtét eredménye

Ha valamelyik termékre kattint, az a Nézze meg a weboldalt gomb. Termékképeket, címeket, leírásokat és árakat is tartalmaz.

Összehasonlítva az amerikai vállalkozások korábbi módszerével, ez a Facebook üzlet (az Egyesült Államokon kívüli vállalatok számára) közvetlenül a felhasználókat küldi a webhely termékoldalára..

Hogyan kell eladni a Facebookon: nézd meg a weboldalt

És ennyi! Így hozhat létre egy Facebook üzletoldalt amerikai cím nélkül.

Van bármilyen kérdése, hogyan kell eladni a Facebookon?

A Facebook volt, van és továbbra is bonyolult az üzlettulajdonosok számára. Ezen eljárások némelyike ​​a közeljövőben megváltozhat, de jó tudni, hogy a Bolt fül hozzáadása és a lépések átjárása nagyjából ugyanaz maradt.

Jelenleg az amerikai vállalkozások rendelkeznek egy eszközzel a tranzakciók elvégzéséhez a Facebookon, miközben a pénzt bankszámlájuk küldik.

A nem amerikai vállalkozások szintén képesek Facebook-üzleteket létrehozni, de Ön nem kapcsolódik bankszámlához, és a Vásárlás gomb átirányítja a valódi webhelyet.

Néhány embernek ez bonyolultnak bizonyulhat, de mindkét módszer nagyszerű, ha legalább megmutatja termékeit online ügyfeleinek. Ezenkívül ezekre a termékekre is hivatkozhat hirdetések céljából.

Ha bármilyen kérdése van arról, hogyan kell eladni a Facebookon, tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben!

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

Elrendezés, bemutatás és szerkesztés: K Karol.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map