Ha bérelne szabadúszóként? Tudja meg, hogy ezek jól illenek-e a csapatodhoz

Ha bérelne szabadúszóként? Tudja meg, hogy ezek jól illenek-e a csapatodhoz

Ha bérelne szabadúszóként? Tudja meg, hogy ezek jól illenek-e a csapatodhoz
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Ha bérelne szabadúszóként? Tudja meg, hogy jó lesz-e a csapata számára


A vállalat növekedésével előfordulhat, hogy meglévő csapata már nem képes megbirkózni az összes munkával, amely a dolgok működéséhez szükséges. Ez azt jelenti, hogy valamilyen bérbeadást kell végeznie, de milyen munkavállalókat kell keresnie? Fel kell vennie egy szabadúszó alkalmazást? A kérdés megválaszolásához segítséget nyújt a szabadúszókkal végzett munka hátrányainak és előnyeinek megértésében.

Nagyon sok lehetősége van új tagok felvételére a csapatába, de a szabadúszók egyre népszerűbbek. Ennek jó okai vannak – a szabadúszó szükséges rugalmasságot kínál, és gyakran olcsó megoldás. Ugyanakkor vannak hátrányai a szabadúszó felvételének is, és néha hasznosabb lehet teljes munkaidős csapattagot felvenni..

Ebben a bejegyzésben a csapata bővítésének különféle lehetőségeiről fogunk beszélni. Megbeszéljük továbbá a hátrányokat és az előnyöket, amikor szabadúszó bérelsz fel, és segítünk eldönteni, hogy ez a vállalkozás számára megfelelő-e. Kezdjük el!

⚽ A csapata bővítésének különféle lehetőségei

Az üzleti vezetés egyik legfontosabb, de trükkös része annak ismerete, mikor kell kibővíteni a csapatot. Túl hamarosan béreljen, és előfordulhat, hogy túllépi a költségvetését. Ugyanakkor későn bérelhet, és olyan helyzetbe kerülhet, amikor senki sem áll rendelkezésre a legfontosabb feladatok és projektek kezelésére..

Ezért érdemes nagyon figyelni a vállalkozás teljes munkaterhelését. Tudnia kell, hogy hány ember órás munkát kell napi, heti vagy havonta elvégezni, és hány tényleges munkaórát lehet elérni ennek a munkának a kezelésére. Ez kissé trükkös lehet, ha a munkaterhelése ingadozik, de ezen mutatók hosszabb ideig tartó fülének megőrzésével elősegítheti a variációk átlagát..

Egy másik fontos részlet a számítások elvégzésében az, hogy csak a legfontosabb feladatokra összpontosítson – azokra, amelyek nélkülözhetetlenek az üzleti életben -, és ne a különféleokra "admin" vagy "töltőanyag" munka. Érthető, hogy mindig el akar foglalkozni az alkalmazottakkal, így akkor is működni fog, ha a projekt várakozással van. Az ilyen típusú munkát azonban nem szabad mindegyiknek beleszámítani "emberóra szükséges" szám.

Ha ezzel megtörténne, ha a két szám – rendelkezésre álló órás órák és szükséges órás órák – körülbelül néhány hónapig megközelítette az egyenlőt, valószínűleg ideje elkezdeni keresni a kiegészítő segítséget. Más szavakkal, ideje elkezdeni a bérbeadási folyamatot, amikor meglévő csapata folyamatosan teljes kapacitással vagy annak közelében van, és a jövőben folyamatos, folyamatos növekedésre számíthat. Ilyen módon, amikor a bérleti folyamat befejeződik, az új csapattagnak munkát kell végeznie (anélkül, hogy túlterheltenék őket közvetlenül a kapun kívül).

A bérleti lehetőségei kissé függnek az iparágtól. A munkavállalóknak azonban három fő kategóriája van, amelyeket a csapatába toborozhat:

 1. Teljes munkaidőben dolgozók. A „teljes munkaidőnek” tekinthető eltérések kissé eltérnek, de az a fontos, hogy ez a személy teljes mértékben elkötelezett legyen vállalkozása iránt. Valószínűleg juttatásokat és fizetést kell biztosítania, és a munkavállaló valószínűleg a helyszínen fog dolgozni.
 2. Részmunkaidős alkalmazottak. Ez egy hasznos lehetőség, ha segítségre van szüksége, de nincs költségvetése vagy teljes munkaidős alkalmazottjának szüksége. Valószínűleg Ön felel a kevesebb (ha van ilyen) haszonért. Arra is lehetősége van, hogy később részmunkaidős munkavállalót nyújtson a teljes munkaidős foglalkoztatáshoz.
 3. Freelancers. Szabadúszó vagy „vállalkozó” dolgozik az Ön vállalkozása számára, de nem számít alkalmazottnak. Ez azt jelenti, hogy mentesülnek az ellátásokra vonatkozó legtöbb törvény alól. Szabadúszó alkalmazót bérelhet heti néhány órás munkától 40 óráig vagy annál hosszabb időtartamra, és házon belül vagy távolról is dolgozhatnak (általában az utóbbi)..

Ha ezt a bejegyzést olvassa, akkor valószínűleg legalább fontolóra veszi egy vagy több szabadúszó hozzáadását a csapatához. Tekintettel erre, nézzük meg közelebbről az előnyeket és hátrányokat.

�� Az előnyök, ha szabadúszó bérel fel

A szabadúszó ok miatt népszerű. Valójában egyre több vállalat kezd támaszkodni az ilyen típusú munkavállalókra. A közelmúlt szerint tanulmányok, az USA-ban dolgozók szabadúszóinak kb. 35% -a, ez hozzávetőleg 57 millió embert jelent – ez az elmúlt öt évben 7% -os növekedést jelent.

Hogy megértsük, miért van ez, fedezzük fel a szabadúszó alkalmazásának fő előnyeit:

Első és legfontosabb, amikor egy szabadúszó alkalmazottat foglalkoztat, ez általában alacsonyabb költségeket és kevesebb pénzügyi kockázatot jelent. Ennek több oka is lehet:

 • ✅ Önnek általában nem kell semmiféle ellátást kínálnia, például fizetett szabadságot vagy a nyugdíjazási terv társfinanszírozását.
 • ✅ Az adók gyakran alacsonyabbak az ön végén – például az Egyesült Államokban nem kell fizetnie a szabadúszó munkavállalók társadalombiztosításába. A forgatókönyv más országokban is hasonló. Általában nem kell aggódnia a szabadúszó adó miatt – ezeknek kell nekik gondoskodniuk.
 • ✅ Nem kell aggódnia a végkielégítés vagy más olyan tényezők miatt, amelyek miatt a munkavállalóval fennálló kapcsolat megszüntetése költséges vagy bonyolult..
 • A A szabadúszó alkalmazásának folyamata gyakran gyors és egyszerű – akárcsak a szerződés megszüntetése, ha szükséges.

A fenti előnyök mellett a szabadúszó rugalmas munkavállalók is. Szabadúszóként is foglalkoztathat heti néhány órányi munkát – például ha valakire volt szüksége a közösségi média csatornáinak kezelésére. Ez akkor is hasznos, ha azt akarja, hogy valaki több órát töltsön be, mint egy részmunkaidős alkalmazott általában, de mégis teljes munkaidőben kevesebb munkát végez..

Ráadásul sok szabadúszó hajlandó szabálytalan ütemtervet dolgozni, ahogyan és amikor szüksége van rájuk. Mindaddig, amíg tisztában van az Ön igényeivel, Ön és a szabadúszó képes bármilyen kapcsolat kialakítására, amely mindkét igényt kielégíti..

Végül a szabadúszók is kiváló, ha speciális készségekre van szüksége. Ha teljes munkaidős alkalmazottat foglalkoztat, valószínűleg egy olyan lekerekített embert keres, aki különféle feladatokat képes elvégezni. Fektethet olyan emberekbe is, akiknél jelenleg nincs kulcsfontosságú készség, de megmutatja a lehetőséget, hogy idővel megtanulják őket.

Mi lenne, ha kifejezetten egy adott nyelv ismeretére van szüksége, blogtartalom-író, vagy valaki erős grafikai tervezési készséggel? Itt igazán nyilvánvalóvá válnak az előnyei, amikor egy szabadúszó alkalmazottat foglalkoztat. Egy kis kereséssel képesnek kell lennie arra, hogy találjon valakit, aki a szükséges pontos készségekre specializálódik – vagyis hogy futás közben elérhetik a talajt, és alig kell, vagy nincs edzés.

Free A szabadúszókkal végzett munka hátrányai

Mint láthatja, számos oka van annak, hogy fontolja meg a szabadúszó munkát. A szabadúszó alkalmazásának előnyei minden bizonnyal lenyűgözőek. Ugyanakkor vannak bizonyos hátrányok, amelyeket érdemes megfontolni, mielőtt szabadúszóként választana egy alkalmazott felett.

A szabadúszó alkalmazásának elsődleges hátrányai a következők:

 • Osztott fókusz. A szabadúszó szinte minden bizonnyal más vállalkozások számára fog működni – valószínűleg sokan közülük. Ezek az időre vonatkozó külső követelmények elvonhatják a figyelmet az ön számára végzett munkájukból. Lehetséges, hogy csökkent kapacitással rendelkeznek, vagy akár bizonyos ideig nem elérhetők.
 • Kevesebb elkötelezettség. A fent kifejtett okok miatt a szabadúszó kevésbé elkötelezett vállalkozása iránt. Ez növeli annak esélyét, hogy lassan reagálnak, prioritássá tegyék a többi munkát, vagy akár teljesen kiesjenek az érintkezésből.
 • Csökkent az ellenőrzés / felügyelet. Nem rendelkezik ugyanolyan ellenőrzési szinttel a szabadúszó felett, mint egy alkalmazottal. Megmondhatja nekik, hogy milyen munkát kell végezni, de nagymértékben nekik kell dönteniük, hogy hogyan, hol és mikor kell ezt a munkát elvégezni. Mivel a szabadúszó általában távolról működik, az is nehezebb ellenőrizni, hogy őszinte-e a munkaidő számában.
 • Alacsonyabb képzési és továbbjutási lehetőségek. A legtöbb szabadúszó nem érdekli egy hosszú képzési folyamatot, és gyakran nem tanácsos ilyen erőfeszítést befektetni egy szerződéses alkalmazottba. Ez problémákat okozhat, ha nagyon specifikus követelményei vannak, vagy bérelt valakit bonyolult munka elvégzésére. Plusz: ha úgy dönt, hogy házon belüli alkalmazottra vagy olyan személyre van szüksége, aki hajlandó hosszabb órákat dolgozni, nagy esély van arra, hogy a bérbeadási folyamatot a semmiből kell kezdenie..

Ez néhány jelentős hátrány, ezért érdemes szem előtt tartani. Lehet, hogy a szabadúszó egy egyszerűbb lehetőség, ám bizonyos kockázatokkal jár.

�� Hogyan lehet eldönteni, hogy a szabadúszó megfelelő-e?

Arra a kérdésre, hogy szabadúszóként vagy alkalmazottként kellene-e választania, az „egy méret mindenkinek megfelel” választ nem lehet megválaszolni. Meg kell vizsgálnia a szabadúszó alkalmazásának hátrányait és előnyeit, és mérlegelnie kell, hogy ezek hogyan kapcsolódnak az üzleti vállalkozás igényeihez..

Általánosságban, szabadúszó bérbeadása jó ötlet, ha:

 • ✅ A szükséges órák valószínűleg hetenként vagy hónaponként változnak.
 • Szüksége van egy speciális készséggel rendelkező emberre, aki azonnal elkezdi a segítségnyújtást.
 • ✅ Csökkenti a költségeket, vagy egyszerűen nem engedheti meg magának a teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalók fizetését és juttatásait.
 • ✅ Örülsz, hogy az új bérlet távolról, a saját ütemtervük szerint dolgozik.

Másrészt valószínűleg te jobban jár a hagyományos alkalmazottal, ha:

 • Consistent️ Szüksége van egy állandó, teljes munkaidős órára egy meghatározott ütemezés szerint.
 • ⚠️ Szüksége van valakire, aki dolgozik a helyszínen.
 • ⚠️ Az új munkavállalót egy bizonyos (és merev) folyamat, követelmények stb. Sorozatában kívánja kiképezni.
 • ⚠️ Nem hajlandó vállalni azokat a kockázatokat, amelyek olyan emberekkel való együttműködés során jelentkeznek, akik nem vállalnak elkötelezettséget az Ön vállalkozása iránt, és sok más ügyfelének vannak.
 • ⚠️ Az új bérletnek képesnek kell lennie arra, hogy előrehaladjon vállalkozásában és idővel nagyobb felelősséget vállaljon.

Ha úgy dönt, hogy szabadúszó alkalmazottat foglalkoztat, sok helyen találhatja meg őket online. Csak ügyeljen rá, hogy alaposan ellenőrizze őket – kérjen mintákat korábbi munkájukról, ellenőrizze, hogy tud-e beszélni korábbi ügyfeleivel, és folytatjon interjút, akárcsak egy alkalmazott számára.

Ez is jó ötlet szerződést kötni, tehát a vállalkozás és a szabadúszó közötti kapcsolat nagyon világos. Végül szeretné megismerni azokat a törvényeket, amelyek relevánsak arra, hogy mi szabad és mit nem szabad szabadúszó munkanak tekinteni. Nagyon gyakori, hogy a vállalkozások összekeverik a különbség a szabadúszók és az alkalmazottak között – ha idő előtt tudom, megakadályozza, hogy véletlenül áthaladjon a vonalakon.

Következtetés

Ha jelenlegi csapata küzd a vállalkozása munkaterhelésének lépéseivel, ideje lehet kibővíteni. Az online működő cégek számára a szabadúszó különösen vonzó lehetőség lehet. Ugyanakkor ezek nem járnak kapcsolódó kockázatok nélkül.

A szabadúszó felvételének számos előnye van – ez okos választás, ha rugalmas, távoli dolgozóra van szüksége, aki speciális készségekkel rendelkezik. Ha azonban szüksége van valakire, akit idővel képesek felkészíteni és átalakítani, és azt akarja, hogy teljes mértékben elkötelezzék magát vállalkozása mellett, akkor inkább a tradicionálisabb munkavállalói kapcsolat lehet. A jó hír az, hogy ha úgy dönt, hogy kipróbál egy szabadúszó alkalmazottat, akkor kiváló lehetőségeket találhat online.

Van kérdése a szabadúszó alkalmazásának folyamatával vagy előnyeivel kapcsolatban? Tudassa velünk az alábbi megjegyzés szakaszban!

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector