[Esettanulmány] Jobb “Feature Request” rendszer kiépítése a WordPress plugins számára

[Esettanulmány] Jobb “Feature Request” rendszer kiépítése a WordPress plugins számára

[Esettanulmány] Jobb “Feature Request” rendszer kiépítése a WordPress plugins számára
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Egy dolog, ami meglepő, amikor elkezdi kínálni a szoftvertermékeket, a szolgáltatáskérések soha véget nem érő patakja. És minél népszerűbb a "dolog" minél több kérést fog kapni, nyilvánvalóan.


Különösen nehéz ez annak biztosítása, hogy minden kérést megcélozzanak, és bárki, aki benyújtotta, kap választ / magyarázatot. Ha elegendő igény érkezik, valóban szükség van egy rendszerre a hatékonyságának javítása érdekében.

Ma üdvözöljük Katie Keith-t Barn2, ki fogja megosztani, hogyan építettek egy jobb, hatékonyabbat "szolgáltatás kérés" a WordPress plugins rendszerét, mi volt az eredmény, és hogyan lehet emulálni ugyanazokat az elveket.

Ez Katie Keith hozzájárulása:

Amikor 2 évvel ezelőtt elkezdtük a pluginek értékesítését, csodálkoztam, hogy hány szolgáltatáskérelmet kaptunk. Úgy érezte, hogy senki sem volt elégedett a pluginokkal, mivel mindenki olyasmit akar, ami nem volt lehetséges!

Eleinte a szolgáltatáskérések száma és köre zavarónak és kissé lenyűgözőnek bizonyult. Az idő múlásával megtanultam, hogy az ügyfelek visszajelzéseit és szolgáltatáskéréseit lehetőségként, és nem fenyegetésként tekintsem.

Ez a történet arról, hogyan hoztam létre egy jobb visszacsatoló rendszert a WordPress plugins számára. Meg fogom osztani, miért olyan fontosak a szolgáltatáskérések, hogyan gyűjti őket a Barn2 ügyfeleinktől és hogyan kezelheti a szolgáltatáskérési listát. Felső tippeket adok neked arról, hogyan lehet az ügyfelekkel kommunikálni a szolgáltatáskérésekkel kapcsolatban, a "Nem" egy pozitív. Végül elmondom neked, hogyan lehet a visszajelzési rendszert felhasználni egy hatékony ütemterv elkészítéséhez, amellyel a beépülő modulokat tovább javíthatja oly módon, hogy a jövőben maximalizálja az eladásokat..

A szolgáltatás igénylés óriási lehetőség

Úgy gondolom, hogy minden funkciókérés lehetőséget ad arra, hogy a plugin-üzlet sikeresebbé váljon.

Nem mindenki ért egyet velem. Előtte átváltott a webhelyek tervezésére a pluginok eladására, Elvesztettem azoknak a plugin-cégeknek a számát, akik bosszúsnak tűntek, amikor egy szolgáltatáskérelmet küldtem nekik. Webfejlesztési projekt részeként gyakran telepítek egy plugint egy ügyfél számára, és úgy találom, hogy nincs elengedhetetlen funkciója. Amikor kapcsolatba léptem a plugin-társasággal a szolgáltatás igénylése céljából, általában védekező módon válaszoltak. Úgy tűnt, hogy a pluginük már tökéletes, és én voltam az egyetlen személy a világon, aki azt hitte, hogy hiányzik valami.

Úgy gondolom, hogy az ilyen hozzáállású emberek kihagyják a bővítményeik fejlesztésének lehetőségeit.

Miért jó a szolgáltatás igénylés?

Sok oka van annak, hogy a szolgáltatáskéréseket pozitívan kell megvizsgálni:

 • Ezek a megszerzés egyik módja értékes bennfentes ismeretek a piaci résekben, amelyeket ki lehet aknázni és ki lehet nyerni.
 • tudsz mérje meg a keresletet minden egyes szolgáltatáshoz és rangsorolja a fejlesztési időt a jövőbeli eladások maximalizálása érdekében.
 • Még ha mondod is "Nem" egy szolgáltatáskéréshez, ez egy lehetőség mutassa meg, hogy hallgat, és javítsa az ügyfelek hűségét, így valószínűbb, hogy megújítják plugin-licencüket.
 • te tudj meg többet arról, hogy az emberek hogyan használják az Ön pluginjait. Ez hozzájárulhat a marketing tevékenységekhez, és felfedezheti az új felhasználási eseteket.

Nem azt mondom, hogy minden olyan funkciót végre kell hajtania, amelyet ügyfelei igényelnek. Ennek eredményeként egy felfúvódott beépülő modul lenne rémálom, amelyet fenn kell tartani. Ez azt is lehetetlenné tenné, hogy fontossági sorrendbe állítsa vagy bölcsen használja az idejét.

Ehelyett a szolgáltatáskéréseket kell bizonyítékként használni arra, hogyan lehet a pluginok sikeresebb.

Szolgáltatáskérések gyűjtése

Sokféle idő van, amikor az ügyfél visszajelzést kérhet Önnek.

Az első kihívás az, hogy hogyan akadályozzuk meg az ügyfeleket a már létező funkciók igénylésétől! Rájöttem, hogy sok plugin-ügyfelünk funkciókérést küldött a már lehetséges dolgokra vonatkozóan. Örültem, hogy elmondtam nekik a jó hírt, de még jobb lett volna, ha meg tudták volna fedezni maguknak! Ezért annyira fontos, hogy hozzon létre egy jó tudásbázis és a plugin funkcióinak világos listáit.

Hogyan gyűjti a Barn2 a szolgáltatáskéréseket

Az ügyfelek visszajelzéseket adnak különböző időpontokban és eltérő módon. Szolgáltatáskérési rendszerünk lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy visszajelzéseket küldjenek, ha megfelelő idő van számukra:

Beépített szolgáltatás igénylőlap - a szolgáltatáskérési rendszer része

 • Általános támogatási kérelmek – A szolgáltatáskérések többsége általános támogatási lekérdezésekként van rejtve. Az ügyfél felveszi velünk a kapcsolatot, hogy megkérdezze, hogyan lehet valamit tenni az egyik bővítményünkkel. Sajnos ez nem lehetséges, ezért el kell magyaráznom és kezelnem kell funkciókkal kapcsolatos kérésként. A lényeg az, hogy nem csak válaszolok, mondván "Nem". Ehelyett érdeklődésük bekerül a szolgáltatáskérési rendszerbe, hogy a jövőben megfigyelhessük ezeket a kérelmeket és javítsuk a bővítményeinket. Pontosan megosztom, hogyan csináljuk ezt később.
 • A szolgáltatás igénylőlapja – A Barn2 plugin-jének tudásbázisában található a „Szolgáltatás igénylése” gomb, közvetlenül a „Támogatás kérése” gomb alatt. Ez egyszerű és elkötelezett módot kínál az emberek számára új funkciók igénylésére.
 • Visszajelzési kérés e-mailek – A MailChimp használatával gyors, automatikus e-mailt küldünk minden ügyfelünknek a vásárlás után 2 nappal. Ez az e-mail visszajelzést kér, amely bekerül a szolgáltatáskérési rendszerbe. Mi is használjuk a Dob elhagyott kosár plugin, hogy visszajelzést kérjen az emberektől, akik nem vásároltak tőlünk.
 • Tudásbázis elemzés – Használjuk a Hősies tudásbázis plugin a tudásbázisunkhoz. Az elemzéshez tartozik, amelyet a tudásbázis cikkek értékeléséhez használunk. Noha ezeknek az adatoknak a fő célja a dokumentáció fejlesztése, az a hiányzó szolgáltatások azonosításában is hasznos. Például az ügyfelek néha negatív megjegyzéseket hagynak, mert valami nem volt lehetséges az egyik bővítményünkkel. A hiányos tudásbázis-keresésekre vonatkozó adatok szintén hasznosak a hiányosságok azonosításában.

Funkciókérés-lista kezelése

A plugin szolgáltatáskérés-listánk egy Google-táblázat, amely különlapot tartalmaz az egyes pluginek számára. További lapok vannak a már bevezetett funkciókkal kapcsolatban.

Itt egy képernyőkép a szolgáltatáskérési listáról ingyen WooCommerce Custom Kosárba gomb csatlakoztat. (Megjegyzés: A prémium pluginek szolgáltatáskérési listái sokkal hosszabbak!)

Funkciókérés-lista

A szolgáltatáskérés lap a következő oszlopokat tartalmazza:

 1. Funkció – A szolgáltatás rövid leírása
 2. Igény (1-3) – Az a pontszám, amely megmutatja a szolgáltatás igénylőinek számát. 1 alacsony, 3 magas. Ez a pontszám a 6. oszlopban található szavazatok számán alapul.
 3. Ütés (1-3) – Pontszám, amely megmutatja, hogy a szolgáltatás mennyire fontos a jövőbeni értékesítéshez. Például egy kisebb fejlesztés, amely a meglévő ügyfelek számára tetszik, 1-et szerez; mivel egy olyan szolgáltatás, amely megnyitja a bővítményt egy új piachoz és jelentősen növeli az értékesítést, 3-as pontot jelenít meg.
 4. Erőfeszítés (1–3) – Egy pontszám, amely jelzi a szolgáltatás hozzáadása nehézségeit. A többi oszloptól eltérően az 1 magas és a 3 alacsony. Egy egyszerű szolgáltatás 3-as pontszámot kap, míg egy, amely hetekig tart a fejlesztési időbe, 1-et kap.
 5. Pontszám – Ezt az oszlopot automatikusan kiszámítja a 2., 3. és 4. oszlop pontszáma alapján. Az ehhez használt képlet a következő: = SUM (B2: D2) – ez a 2. sorra vonatkozik, és minden egyes sor számára meg kell változtatnia a számot..
 6. # Szavazatok – Ezt az oszlopot arra használjuk, hogy manuálisan rögzítsük az egyes szolgáltatásokhoz tartozó kérelmek tényleges számát.
 7. értesít – Itt adunk hozzá információkat azokról az ügyfelekről, akik a szolgáltatás igényt benyújtották. Arra használjuk, hogy értesítsük őket, amikor a szolgáltatás elérhetővé válik.

Megmondom, hogy miként rangsorolhatja az új funkciókat ezen adatok alapján egy perc alatt.

Válasz a szolgáltatáskérésekre

Ha olyan funkcióra vonatkozó kérést kap, amely nem lehetséges a beépülő modulban, akkor a válaszának attól függ, hogy melyik alábbi kategóriába tartozik.

Elemek, amelyek már szerepelnek a szolgáltatáskérési listán

Gyakran kérnek új funkciókat, amelyek már szerepelnek a szolgáltatáskérési listán. Ez történik velem legalább naponta egyszer! Amikor ez megtörténik, hasznos és őszinte választ küldhet. A válaszod attól függ, hogy mennyire valószínű, hogy a szolgáltatást a jövőben hozzáadja:

 • A népszerű funkciók már megtalálhatók a plugin-ütemtervén. Általában így válaszolok: "Sajnos jelenleg nem lehetséges, amit kér. Ennek ellenére nagyon kevés ember kérte ezt, és valószínűleg a közeljövőben fejlesztjük ki. Az Ön adatait felveszem a szolgáltatáskérési listánkba, hogy tudatjuk velük, amikor elérhetővé válik." Ha van időbeosztása ennek a szolgáltatásnak, akkor ez nagyszerű – mondja el nekik. Ha nem, ne tegyen hamis ígéreteket. Tapasztalataim szerint az ügyfelek általában elégedettek ezzel a válaszlal, és nem követelnek pontos időkeretet.
 • Nem prioritást élvező szolgáltatások, amelyek már szerepelnek a szolgáltatáskérési listában. Általában valami ilyesmit mondom az ügyfélnek: "Sajnos ez jelenleg nem lehetséges. Te vagy az 5. ember, aki ezt kérte, és új szavazatként felveszlek téged a szolgáltatáskérés-listánkba. Ezt a funkciót hozzáadjuk, ha a jövőben elegendő ember kérdezi. Valójában nem tudom megmondani, mennyire valószínű, mert ez jelenleg 139 elem van a szolgáltatáskérés-listánkban, és prioritásként kell kezelnünk azokat, amelyeket több ember akar. Megőrzem az Ön adatait, hogy értesíthessük Önt, ha később hozzáadjuk ezt a funkciót." Úgy gondolom, hogy bár ez rossz hír, az ügyfelek értékelik és tiszteletben tartják az őszinteséget. Minden vásárló úgy gondolja, hogy a kívánt szolgáltatás mindenki számára hasznos lesz, és el sem tudja képzelni, miért nem adtuk hozzá még hozzá. A tények és számadatok szolgáltatása perspektívaba helyezi a funkciók igényét, és megértik, miért priorizálunk más feladatokat.

Akárhogy is, válaszoljon pozitív módon, amely megmutatja az ügyfél számára, hogy hallgat rájuk.

A szolgáltatáskérés-listán nem szereplő tételek

Néhány naponként olyan szolgáltatás iránti kérelmet kapok, amelyet még senki más nem kért. Ha úgy érzem, hogy ez javítja a beépülő modult, akkor új sorként adom hozzá a szolgáltatáskérés-táblázathoz.

Válaszoljon az ügyféllel valami hasonlóval: "Köszönöm a javaslatot! Sajnos ez jelenleg nem lehetséges, és te vagy az első, aki ezt kérte. Felveszem a szolgáltatáskérés-listánkba, és a jövőben felvehetjük, ha elegendő ember kérdezi. Megőrzem adatait, hogy értesíthessük Önt, ha ez megtörténik."

A plugin hatókörén kívüli szolgáltatáskérések

Sok olyan szolgáltatáskérelmet fog kapni, amelyek valójában nem vonatkoznak a bővítményre. Például két WordPress tábla plugin van – WooCommerce terméktábla és Posts Table Pro – azonnali táblákat hoznak létre, amelyek felsorolják a WooCommerce termékeket vagy más típusú WordPress tartalmat. Sok vásárló igényel importálási lehetőséget, hogy automatikusan hozzáadja termékeit / dokumentumait / üzenetét / stb. ömlesztve.

Ezeknek a plugineknek a célja a WordPress adatbázis tartalmának táblázatos elrendezése. Ezek nem befolyásolják a tartalom hozzáadásának vagy tárolásának módját. Ahelyett, hogy ezeket a lekérdezéseket szolgáltatáskérésként tekintenénk, elmondom az ügyfélnek a beépített importőrről, amely a WordPress / WooCommerce-hez tartozik. Ha ezek nem megfelelőek, akkor ajánlom egy megfelelő import plugint. Amint az ügyfél megérti, hogy ezeket az eszközöket felhasználhatja tartalmuk importálására, majd az asztali pluginjaink segítségével történő megjelenítésre, már nem érzik úgy, hogy pluginjainkból hiányzik valami.

Más ügyfelek hihetetlenül specifikus és megismételhetetlen funkciókat kérnek. Amikor ez megtörténik, magyarázza finoman, hogy követelményeik nagyon specifikusak, és fel kell kérniük a fejlesztőt, hogy készítse el nekik (ideális esetben a plugin tetejére!).

Lehet, hogy néhány szolgáltatáskérelem remek ötlet egy új plugin számára. Például, amikor először kiadtuk a Posts Table Pro alkalmazást, sok felhasználó elkezdte kérni a WooCommerce-specifikus funkciókat, például a kosárba helyezés gombjait. Mivel a Posts Table Pro egy általános plugin volt, amely bármilyen típusú WordPress tartalmat felsorol egy táblában, nem érezte helyénvalónak a WooCommerce-specifikus szolgáltatások hozzáfűzését. Ehelyett elindítottuk a WooCommerce terméktáblát, és ez most a legkeresettebb pluginunk!

Bónusz tipp: fizetjen az ajánlásaiért

Ha rendszeresen javasol egy konkrét bővítményt, jelentkezzen társultként, és Ön is kereshet jutalékot! Például sok hivatalos WooCommerce kiterjesztést javasolunk a WooCommerce pluginjaink mellett történő használathoz, és ennek eredményeként havonta több mint 300 dollár jutalékot kapnak..

Is Codeable leányvállalatok és amikor az ügyfeleknek fizetniük kellene a fejlesztőnek követelményeik teljesítéséhez, azt javasoljuk, hogy tegyenek közzé munkát a Codeable oldalon, hogy megfelelő személyt találjanak. Ez segíti az ügyfelet, ugyanakkor jutalmaz minket az ajánlásért.

Javasoljon megoldásokat

Mostanra már észrevetted, hogy fontos az összes szolgáltatáskérésre pozitív választ adni. Ez nem azt jelenti, hogy minden egyes (vagy valójában minden!) Ügyfélnél ki kell cserélnie a plugin-t. Ez azt jelenti, hogy a vevőt olyan megoldásokra kell mutatnia, amelyek segítenek számukra.

Ha a bővítmény nem tudja eléggé megtenni azt, amire az ügyfélnek szüksége van, gondoljon kreatívan néhány olyan megoldással, amely segíthet számukra. Csak néhány percet vesz igénybe az ideje, vagy kevesebb, ha azt konzerv válaszként menti el, hogy más felhasználók számára újra felhasználhassa. És boldoggá teszi az ügyfeleket, és lehetőséget kínál számukra a plugin használatának folytatására.

Néhány példa

Ez egy igazi plugin-támogatási e-mail, amelyet a cikk írásakor küldtem el:

Plugin támogatási e-mail

Az alábbiakban néhány példát találhatunk a saját plugin-funkciókkal kapcsolatos kéréseinkről, hogy elgondolkodjunk az általunk javasolt megoldás típusain:

 • Valaki használ WooCommerce terméktábla jelentette, hogy a pluginunk beállításai oldalán található egyik lehetőség nem működött. Ezt az opciót közvetlenül a terméktáblázat rövid kódjában is vezérelhetjük, ezért azt tanácsoltuk nekik, hogy használják mindaddig, amíg kiadunk egy új verziót a javítással.
 • Egy másik WooCommerce terméktábla-vásárló a bővítményünket egy harmadik féltől származó termékopció-bővítménnyel akarta használni, a hivatalos Termék-kiegészítők bővítmény helyett, amelybe integráltuk. Javasoltuk nekik, hogy váltsanak át a hivatalos beépülő modulra, vagy hagyják, hogy az ügyfelek a terméktáblázatból az egyetlen termékoldalra kattinthassanak, ahol a többi beépülő modul termékválasztási lehetőségeit választhatják..
 • Felhasználóink WooCommerce privát áruház A plugin néha összezavarodik, mert úgy állították be a plugint, hogy felszabadítsák a bejelentkezett felhasználók számára a rejtett üzletet, de a plugin elrejti a WooCommerce Account oldalot, amely tartalmazza a bejelentkezési űrlapot! A Fiók oldal elrejtése az a szándékos viselkedés, mert a plugin elrejti az összes WooCommerce-lal kapcsolatos oldalt. Ahelyett, hogy ezt szolgáltatáskérésnek tekintjük, az ügyfeleknek ismertetünk egy olyan bejelentkezési oldal létrehozásának más módjait is, amelyet a plugin nem rejt magában..

Jobban ismeri pluginjait, mint bárki más. Tudja meg, hogy az emberek miként használják őket a különböző követelmények teljesítéséhez, és használja ezt az ismeretet az ügyfelek hatékonyabb tanácsadásához.

Az új szolgáltatások rangsorolása

Új szolgáltatások tervezésekor bizonyítékokon alapuló módszerre van szüksége annak eldöntéséhez, hogy melyiket priorizálja. Szerencsére a korábban leírt szolgáltatáskérési lista pontosan ezt fogja kapni!

Osztályozza a szolgáltatáskérési táblázatot az 5. oszlop (Pontszám) szerint csökkenő sorrendben. A lista tetején felfedezheti, hogy mely szolgáltatások a legkeresettebbek, reálisak a fejlesztésre, és változást fognak okozni értékesítéseiben.

Természetesen ez nem pontos tudomány. Olvassa el manuálisan a néhány legfontosabb funkciót, és hagyja figyelmen kívül azokat, amelyek nem felelnek meg az Ön jelenlegi irányának. Például, a szolgáltatáskérés-lista tetején található elem a WooCommerce terméktábla A plugin fejlesztése sok hónapot igényel. Annak ellenére, hogy ennek az elemnek az „Erőfeszítés” pontszáma gyenge, nagy a kereslete, ami miatt ez a lista tetejére került. Ha egyszerűbb funkciókat keresünk a gyors fejlesztéshez, akkor kihagyjuk ezt az elemet, és más feladatokra összpontosítunk, amelyeket könnyebben lehet fejleszteni, de még mindig van sok igény.

Általánosságban elmondható, hogy a szolgáltatás igénylés pontozás szerinti rendezése kiválóan kezdődik. Nézze át a legnépszerűbb funkciókat, és használja ezt a plugin-ütemterv rövid és középtávú tervezésére.

Új szolgáltatások bevezetése

Amikor új funkciókat indít, népszerűsítheti azokat néhány módon:

 • E-mail küldése az egyes ügyfeleknek akiknek nevei szerepelnek a szolgáltatás igénylési listáján az adott funkcióval szemben. Nagyra értékelni fogják a személyes kapcsolatot, és jövőre valószínűleg megújítják plugin-licencüket!
 • E-mailben küldheti meg a meglévő plugin-felhasználókat hogy elmondják nekik az új funkciót.
 • Nagyobb új funkciókhoz, amelyek új vevőket vonzanak, közzétesz egy blogbejegyzést és nyilvánosságra hozza.

A bizonyíték

Amikor 2016 októberében először indítottuk el a WooCommerce terméktáblát, hatalmas számú ember kérte a termékváltozatok megjelenítését a táblázatban. (Nem szereztük ezt a kezdeti minimális életképes termékünkbe, mert nagyon sok munka volt. Meg akartuk tudni, hogy a plugin először eladja-e.)

Hamarosan nyilvánvalóvá vált, hogy a plugin sikeres lesz, és érdemes több időt fektetni be a változó termékek támogatására, amelyek egyenesen a szolgáltatáskérés-lista tetejére kerülnek..

Variációk

A szolgáltatás hozzáadása előtti 2 hónapban 24 eladást kaptunk. Az ezt követő 2 hónapban 104 eladás volt. Nyilvánvaló, hogy ez egy új plugin volt, és lendületet kapott, így az eladások egyébként is növekedtek volna. Azonban ügyfeleink hatalmas hányada eltéréseket mutat a terméktáblában, és ez elengedhetetlen a népszerű felhasználási esetekben, például a egyoldalas WooCommerce megrendelőlap és étterem megrendelési rendszer. Biztos vagyok abban, hogy a plugin nem lesz majdnem olyan sikeres, ha nem hallgattunk volna meg ügyfeleinkre, és támogatást nyújtottunk a változatokhoz.

Hogyan építsünk egy "Funkciókérés" rendszer: csomagolás

Remélem meggyőztem Önt, hogy az ügyfelek visszajelzései és szolgáltatáskérései óriási lehetőséget kínálnak minden plugin-vállalkozás számára.

Ezek lehetővé teszik a beépülő modulok jövőbeni fejlesztésének hatékonyabb megtervezését, új funkciók hozzáadásával, amelyek közvetlenül növelik a sikerét. Még akkor is, ha mondnod kell "Nem" lehetőséget kínálnak arra, hogy megmutassák, hallgatnak, ügyfelek lojalitását növelik, társult jutalékot szereznek más pluginek és fejlesztők ajánlása révén, és még új plugin-ötleteket szerezhetnek.!

Hogyan működik a saját visszajelzési kérési rendszer? Szeretném tudni, hogy ez mennyiben különbözik a fentebb leírtától. Vannak olyan fontos mezők, amelyeket hiányoztam a visszajelzési kérés táblázata alapján? Javasolhatsz-e bármilyen fejlesztést a visszajelzési kérések rangsorolására szolgáló képletemben? Kérjük, tudassa velem az alábbi megjegyzésekben.

A szerzőről: Katie Keith, a Barn2 Media üzemeltetési igazgatója, egy WordPress webdesigner, amelynek szakosodása a cégek online jelenlétének felépítésében segít. Segít abban, hogy a legtöbbet hozza ki a WordPressből és az internetről.

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector