EDD vs Freemius vs Gumroad vs WooCommerce – melyik a legjobb a WordPress bővítmények és témák eladásához?

A WordPress bővítmények és témák értékesítéséhez megfelelő e-kereskedelmi platform kiválasztása nehéz döntés lehet. A WordPress vállalkozásoknak nagyon sok platform áll rendelkezésre, hogy termékeiket eladhassák, és mindegyikük különféle funkciókkal rendelkezik, amelyek nagy hatással lehetnek az átváltási árfolyamokra és az alsó sorra. A helyes döntés meghozatala valós mennyiségű kutatást és a rendelkezésre álló különféle platformok összehasonlítását igényli.


Szerencsére sokat elvégeztünk az Ön számára, és rangsoroltuk azokat annak alapján, hogy mi véleményünk szerint a legfontosabb tényezők közül néhány, amelyet figyelembe kell venni. Itt van a következő lépés:

 • ♟️ A négy jelölt
 • Árképzés
 • Setup️ Telepítés és végrehajtás
 • �� Testreszabás
 • �� Ügyfélszolgálat
 • �� Jellemzők
 • �� Az ítélet

EDD vs Freemius vs Gumroad vs WooCommerce

Ez Brandon Ernst vendég hozzájárulása.

♟️ A négy jelölt: EDD vs Freemius vs Gumroad vs WooCommerce

A négy összehasonlítandó platform a WordPress közösség legismertebbjei, de kezdjük mindegyikük gyors leírásával, tehát mind ugyanazon az oldalon vagyunk.

Könnyű digitális letöltések (más néven EDD) egy önálló üzemeltetett e-kereskedelem platform, amely egy ingyenes alap WordPress pluginból és rengeteg kiterjesztésből áll, amelyek lehetővé teszik, hogy szinte bármilyen digitális terméket eladhasson és licencre tegyen. Úgy építették, hogy eladja minden típusú digitális termék.

Freemius egy felügyelt e-kereskedelem platformra épül kifejezetten a WordPress bővítmények és témák értékesítéséhez – T.y., mindent kezeli az előfizetési fizetésektől és az engedélyezéstől a tranzakciós e-mailekig és csatlakozási lehetőségekig, míg a folyamatos karbantartást és frissítéseket a Freemius kezeli..

Gumroad egy e-kereskedelmi platform művészek és alkotók számára, akik digitális és fizikai termékeket akarnak eladni. Lehetőség van a szoftverek licencére a platformon keresztül, valamint számos más hasznos funkcióval, mindenféle alkotó számára.

WooCommerce a WordPress ökoszisztéma legszélesebb körben használt ingyenes e-kereskedelem pluginja, amelyet eladásra készítettek mind fizikai, mind digitális termékek. Az EDD-hez hasonlóan a WordPress bővítmények és témák előfizetéses licenceinek értékesítése is lehetséges a WooCommerce kiegészítők megvásárlásával..

EDD
Freemius
Gumroad
WooCommerce

ÁrazásAz alap plugin ingyenes, kiegészítő bővítményköltsége 99–499 USD évente.7% -27% bevételi részesedés az életedben érvényes értékesítési volumen alapján (további részletek az alábbiakban).Vegyes (10 USD / hónap + az eladások 3,5% -a + 30 ¢ tranzakciónként VAGY az értékesítés 8,5% -a + 30 ¢ tranzakciónként) Az Fedezze fel az eladások 10% -át a bevételrészhez.Ingyenes alap plugin kiterjesztés költségek 129 $ + / év.
Saját házigazda vagy kezelőSelf-házigazdája.Irányított.Irányított.Self-házigazdája.
Fejlesztés / karbantartásSzéles körű testreszabás opcionális (ajánlott az átváltási arányok optimalizálásához). Karbantartás szükséges.5 perces WordPress SDK-integráció ajánlott a WP-termék eladásának megkezdéséhez. Az összes többi funkció azonnal elérhető, néhány testreszabási lehetőséggel.API-integráció szükséges. Az összes többi funkció azonnal elérhető, néhány testreszabási lehetőséggel.Széles körű testreszabás opcionális (ajánlott az átváltási arányok optimalizálásához). Karbantartás szükséges.
TökéletesA WordPress vállalkozások, amelyek fel akarják állítani saját e-kereskedelmi platformjukat, és teljes mértékben testreszabják megoldásukat.A WordPress bármilyen méretű vállalkozása, amely gyors és teljes funkcionalitást keres, a WordPress bővítmények és témák értékesítéséhez és licencéhez.Művészek, tervezők és fejlesztők, akik bármilyen digitális eszközt létrehoznak.A WordPress vállalkozások, amelyek fel akarják állítani saját e-kereskedelmi platformjukat, és teljes mértékben testreszabják megoldásukat.

Most menjünk át ezen a platformon, és hasonlítsuk össze a fő összetevőket. Mivel az árképzés az egyik legnagyobb szempont, amelyet figyelembe kell venni, ezt fogjuk folytatni először.

Árképzés

Íme, amit mások nem fognak mondani neked – minden platformon különféle prioritások vannak, amelyeket árképzési modelljeik szemléltetnek, és két kategóriára oszthatók: önálló házigazda beépülő modul fizetett kiegészítőkkel (a frissítések és a platform támogatása évente ismétlődő díjjal járnak) és bevétel-megosztó SaaS (a platformon az eladások részesedése származik).

Az EDD-nek és a WooCommerce-nak, akik előzetesen felszámítják a bővítmény-bővítményeiket, és szükségük van egy ismétlődő éves előfizetésre a frissítésekre és támogatásra, nincs valódi ösztönzőjük ügyfelek üzleti sikerének biztosítására – ugyanolyan bevételt generálnak az előfizetés-megújításoktól, függetlenül a vállalkozás méretétől vagy méretétől. siker. Noha ezek a platformok hosszú távon sokkal olcsóbbnak tűnhetnek, mint a bevételmegosztási platformok, a tárolás, a fejlesztés és a folyamatos karbantartás gondoskodni kell a platform megfelelő beállításáról és működéséről. Ez sok munkát és felelősséget igényel (idő = pénz), és eltávolíthatja a WordPress terméküzlet indításakor vagy irányítása során felmerülő egyéb prioritásaitól..

Bevételmegosztó platformok közvetlen ösztönzővel segítheti vállalkozása növekedését, mivel a bevételmegosztási modell a platform sikerét az Önéhez köti. Ez azt jelenti, hogy gyakran valamilyen marketing támogatást nyújtanak bevételének növekedéséhez, mivel az elveszített eladások mind az eladó, mind a platform számára elveszített bevételt jelentenek. Ezenkívül a platform karbantartása és frissítése a felelősségük, tehát nem kell semmit önálló gazdagépen telepítenie vagy telepítenie a saját szerverére – sokkal kevesebb karbantartás.

Most bontjuk le az egyes platformok árazását és nézzük meg, hogy mely tervek működnek az Ön vállalkozása számára.

EDD

Az EDD platformja felépítésre került négy köteg kiterjesztés, a központi EDD plugin ingyenes. Az EDD Personal Pass évente 99 dollárral kezdődik, és hozzáférést biztosít néhány alapvető kiterjesztésükhöz, amelyek a teljes jogú szoftverlicenc-megoldás funkcióinak csak egy részét kínálják. Ha azt akarja, hogy képes legyen integrálódni nem csupán "szabványos fizetési átjárók", Önnek évente 199 dolláron kell frissítenie a kibővített Pass kártyára.

Egyszerű digitális letöltések ára

Ha digitális terméket (például WordPress-bővítményt vagy témát) szeretne licencolni, akkor szüksége lesz a Professional Pass-ra, évi 299 dollárra. Az All Access Pass korlátlan hozzáférést biztosít az összes EDD kiterjesztéshez évente 499 dollárért, amely számos testreszabási lehetőséget tartalmaz, amelyek rendkívül értékes lehetnek a bővítményhez vagy a témabolthoz, tehát valószínűleg valószínűleg végül meg akarja kérni az All Access Pass-ot, ha teljes mértékben ki akarják használni az EDD által kínált mindent. Az eddig említett összes díj előzetes, ingyenes próbaverzió nélkül, és évente megújul. A visszatérítés a vásárlás után 30 nappal megengedett a 3 kisebb tervnél, a indokolás és a visszatérítések nem engedélyezettek az All Access Pass esetén.

A pluginokkal és a témával foglalkozó vállalkozások esetében az előfizetéseket támogató EDD-vel rendelkező szoftverlicenc-megoldás minimális költsége évi 299 USD. Elméletileg a megújításra csak akkor van szükség, ha folyamatos frissítéseket és támogatást akar. A gyakorlatban, ha vállalkozást működtet, akkor nem akarja elmulasztani a legújabb biztonsági frissítéseket és hibajavításokat, így a megújítások nélkülözhetetlenek.

Freemius

A Freemius használatának megkezdése teljesen ingyenes. Miután eladta az első eladást, Freemius árképzése 7% -os jövedelem-részesedést jelent, ha az életen át tartó bruttó eladások 5000 dollárral meghaladták. Amíg el nem éri az 5 000 dollárt, a kezdeti 1000 dollárért 27% jutalékot kell fizetnie, 1000 és 5000 dollár között pedig 17% -ot kell fizetnie..

Freemius árképzés

Noha a Freemius bevételrészesedése magasnak tűnhet, hozzáférhet egy embercsoporthoz arra ösztönözve, hogy segítsen a sikerben. Ezen túlmenően a Freemius platform néhány funkciója, például az automatikus kosárbahagyási helyreállítási e-mailek, önmagában bizonyított növeli az eladók bevételeit legalább 7,5% -kal, amely több, mint fedezi a platform használatának költségeit. Egy év után sok az eladók bevételeik megduplázódásával számolnak be a Freemiusba beépített összes hasznos marketing eszköz miatt.

Ezenkívül a Freemius számosféle módon támogatja a WordPress bővítményt és a tematikus vállalkozásokat a platformon keresztül történő értékesítésben, ideértve a személyre szabott marketingkonzultációt és az a WordPress bővítmények és témák értékesítésének legjobb gyakorlatai, és egyéb tanácsok, amelyek segítenek növelni az átváltási arányokat. A Freemius folyamatosan optimalizálja platformját olyan funkciókkal, amelyek növelik annak a valószínűségét, hogy a vásárlók befejezik a pénztár folyamatát. Egy másik kis módszer, amely segít az eladóknak a Megvan a Vissza Klubod – további részletek az alábbi támogatási szakaszban találhatók.

Gumroad

A Gumroad díjai kissé összetettek és nem túl átláthatók. Képesek voltunk áttekintést készíteni ezekről vegyes árazási modell. Alapvetően három lehetőség van. Használhatja a Gumroad-t ingyen vagy a Gumroad Premium-ot. Ezután bármelyik csomaghoz hozzáadhatja a Gumroad Discover alkalmazást.

A Gumroad ingyenes tervének díjai tranzakciónként 8,5% + 30 ¢.

A Gumroad Premium havi 10 dollár vagy 108 dollár / év, és további funkciókat kínál a fenti linkre kattintva. Ha Ön Gumroad Premium előfizető, akkor a tranzakciós díjak tranzakciónként 3,5% + 30 ¢ lesz.

Gumroad árképzés

A Gumroad Discover 10% -os tranzakciós díjat fizet az eladásokért, amelyek a Discover programon keresztül érkeznek. A Gumroad’s Discover program marketing előnyeket kínál azáltal, hogy eladja termékét azoknak a Gumroad ügyfeleknek, akik hasonló termékeket vásároltak, és termékinformációval látja el a Fedezze fel a piacot. Más csatornákon keresztül történő eladások nem tartalmazzák a 10% -os Gumroad Discover díjat.

Úgy tűnik, hogy a WordPress beépülő modul és a téma eladók bármelyik csomagkombinációt használhatják, és valószínűleg nem lenne bántalmazni a Discover alkalmazást, ha úgy dönt, hogy velük együtt elad.

A Gumroadnek hivatalos pluginja van a WordPress.org repóban, amely kissé megkönnyíti az integrációt, bár úgy tűnik, hogy nem túl aktívan karbantartott, még nem tesztelték a WordPress legújabb 3 fő kiadásával, és csak kevesebb mint 2000 webhelyen aktív.

WooCommerce

A WooCommerce árazása hasonló az EDD-hez abban az értelemben, hogy ingyenes mag plugin fizetett kiterjesztésekkel. Az előfizetési alapú licencek eladásához a WordPress bővítményekhez és témákhoz szüksége lesz a WooCommerce-ra Előfizetői és API Manager kiterjesztések, 199 dollár / év + 129 dollár / év (mindkettő 1-site licence). További funkciókhoz, amelyek elősegítik a marketing folyamatok automatizálását a felhasználói bázis folyamatos bővítése és a folyamatos bevételi forrás felépítése érdekében, jelentős számú kiterjesztést vagy kiegészítőt kell hozzáadnia harmadik féltől, például az AffiliateWP társult platformon.

WooCommerce előfizetések

Az árképzésről szóló ítélet

Ne felejtsük el néhány szempontot az árképzésről:

 • A SaaS platformok (Freemius és Gumroad) bevételmegosztása arra ösztönöz, hogy segítsenek a bevétel megteremtésében évről évre.
 • Az önmaga által üzemeltetett platformok előzetesen gyűjtenek pénzt, és csak a saját platformjuk használatát támogatják, nem segítik az üzleti vállalkozás sikerességét. Ugyanakkor ezek a platformok lehetővé teszik más típusú digitális termékek értékesítését is, nem csak a WordPress témát és a plugin licenceket.
 • A bevételmegosztó platformok pénzt gyűjtenek eladáskor (kivéve a Gumroad Premium csomagját), ami gyakran jobb az alacsony költségvetéssel rendelkező kezdőknek vagy fejlesztőknek..
 • A SaaS e-kereskedelem platformjai, mint például a Freemius és a Gumroad, órákat takarítanak meg a háttérrendszer fejlesztésén és karbantartásán, mivel mindent kezelnek.
 • Az árazás szempontjából csak a platformokkal kapcsolatos költségeket vesszük figyelembe, nem pedig az üzleti vállalkozásának más területeivel kapcsolatos költségeket, például a marketing költségeit stb. Fontos megjegyezni, hogy a választott platform később minimalizálhatja költségeit ha a megfelelő funkciók jönnek a dobozból.
 • Az EDD és a WooCommerce esetében előzetesen be kell fizetnie, a Freemius és a Gumroad esetén, az árképzés csak akkor adódik be, ha eladást hajt végre (a Gumroad Premium terv kivételével).

Nézzünk meg egy példát, hogy segítsen nekünk kitalálni, melyik platformon van a legjobb ár a plugin és a téma eladók számára. Tegyük fel, hogy beépülő moduljának vagy témájának kiadása után az első 2 évben 20 000 dollár bevételt keres be. Itt van az összes költség, amelyet ebben az esetben fizetni kell az egyes platformokért:

EDD
Freemius
Gumroad
WooCommerce

Előzetes költség499 $$ 0$ 0$ 328
megújítás499 $ / év$ 0Opcionálisan 10 USD / hónap vagy 108 USD / év$ 328 / év
Bevételi részesedésEgyik sem27% az első 1 000 dollárnál; 17% 1–5 000 dolláron; 7% 5 ezer dollár után;Tranzakciónként 3,5% és 8,5% között + 30 ¢Egyik sem
Teljes költség (20 ezer dollár bevétel 2 év alatt)$ 998$ 2,000916 USD – 1 700 USD$ 656
Terv2 éves All Access PassBevételi részesedésPrémium terv és opcionális Gumroad DiscoverElőfizetések és szoftverbővítmények
További költségekA fizetési átjáró díjai a kiválasztott átjárótól függnek. Platform fejlesztése.Fizetési átjáró díjai ~ 3% + 30 ¢ tranzakciónként.10% az összes értékesítésnél a Discover szolgáltatáson keresztül (nem szerepel a számításokban, mivel a program nem kötelező).A fizetési átjáró díjai a kiválasztott átjárótól függnek. Platform fejlesztése.

WooCommerce itt egyértelmű nyertes, 656 dollárral olyan plugin vállalkozásért, amely 2 év alatt 20 000 dollár bevételt eredményez.

A WooCommerce ezen árkategórián belüli szolgáltatásai azonban nem engedik meg, hogy a plugin és a téma eladók teljes marketing potenciálját elérjék. Nagyon sok kiegészítőre és kiterjesztésre lesz szükség az olyan szolgáltatások eléréséhez, mint például a kosár automatikus visszautasításának helyreállítása, elhanyagoló e-mailek és így tovább. Azt próbálom mondani, hogy sokkal több munka, telepítés, karbantartás és kiegészítő marketing stratégiák kidolgozása szükséges, amelyek ahhoz szükségesek, hogy 20 000 dollár eladja a bővítményeket és témákat a WooCommerce-val, mint amennyire más platformon történő eladás szükséges..

Csak a rúgásokkal kapcsolatban, nézzük meg egy éppen induló plugin- és témavállalkozást, amely az első 6 hónapjában 2000 dollárt tett ki.

EDD
Freemius
Gumroad
WooCommerce

Előzetes költség499 $$ 0$ 0$ 328
megújítás499 $ / év$ 0Opcionálisan 10 USD / hónap vagy 108 USD / év$ 328 / év
Bevételi részesedésEgyik sem27% az első 1 000 dollárnál; 17% 1–5 000 dolláron; 7% 5 ezer dollár után;Tranzakciónként 3,5% és 8,5% között + 30 ¢Egyik sem
Teljes költség (20 ezer dollár bevétel 2 év alatt)499 $$ 440170–178 USD$ 328

* A fenti árak nem tartalmazzák az átjáró díját (a Gumroad kivételével), az árbevételbe beleszámítottuk az összes tranzakció 3,5% -ának díját, ám a tranzakciónkénti 30 ¢-t nem számítottuk be, mivel minden eladónak tranzakciói eltérőek lesznek, függetlenül a platformon ).

Úgy tűnik, hogy hosszú távon a WooCommerce továbbra is a legolcsóbb e-kereskedelmi platform az összes bevételhez viszonyítva. A Gumroad azonban a legkisebb opció a plugin és a téma eladók számára a vállalkozás korai szakaszában és az első néhány ezer dolláros bevétel mellett. A Gumroad és a Freemius egyaránt szabadon indíthatnak olyan induló vállalkozásokat, amelyeknek nincs nagy tőke (hacsak nem jár a Gumroad prémium tervével, akkor előre fizetni fog).

Setup️ Beállítás & végrehajtás

EDD

Miután megvásárolta az igényeinek megfelelő EDD csomagot, le kell töltenie és konfigurálnia kell a plugin-ot, az összes vonatkozó bővítménnyel együtt. az dokumentáció áttekint a különféle rövid kódokról, szolgáltatásokról, testreszabási lehetőségekről, a téma / beépülő modul kompatibilitási problémáiról és a kiszolgáló konfigurációs lehetőségeiről, hogy tisztában legyen velük.

Ne feledje, hogy mivel az EDD egy önálló megoldás, akkor várhatóan felállítja a saját fizetési átjárót (amelynek saját díjai lesznek), és a végrehajtáshoz egyéb költségek merülnek fel, például a webhelyek tárolására és a fejlesztési időre a platform testreszabásához. Ezekre a költségekre szükség van minden önálló üzemeltetett e-kereskedelmi megoldás esetén, amely ebben a cikkben tartalmazza az EDD-t és a WooCommerce-t. A hosszú távú céloktól függően az EDD valójában nagyon olcsó megoldás lehet a WordPress pluginok és témák értékesítéséhez, ha a platform fejlesztését és testreszabását maga is elvégezheti. Egy másik nagyszerű kezdőpont a cikkük Az első EDD áruház beállítása.

Egyszerű digitális letöltés Doc

Freemius

Az első dolog, amit tenned kell Regisztráció egy fiókot a saját webhelyükön. Az eladás megkezdéséhez keresse meg a saját termékeiket 5 perc SDK-integráció feldolgozza és hozza létre az első fizetett terv opciót a termékéhez. Miután elvégezte az első 2 lépést, az Sellers Irányítópult biztosít linket a pénztár oldalához, amelyet azonnal felhasználhat termékeinek eladására..

A Freemius emellett olyan Buy Button-ot is kínál, amelyet feltehet weboldalára, és biztosít egy modális pénztár formáját. Ez egy nagyon gyors és egyszerű módja annak, hogy minden szükséges fizetési, licenc- és előfizetési funkciót megszerezhessen sok testreszabás és időigény nélkül. A Sellers irányítópultján számos egyéb beállítás és funkció található, amelyeket szintén végre lehet hajtani (részletek az alábbi Jellemzők szakaszban találhatók).

Freemius SDK integráció

Természetesen valamilyen marketing stratégiára van szüksége ezen eszközök hatékony felhasználásához. Kezdheti egy nyitóoldallal vagy webhellyel, valamint követheti néhányat Ezek a tippek az indító beépülő modulok és a témavállalkozások számára.

A stratégiai marketing és az értékesítési folyamat optimalizálása határozza meg a Freemius-t a többi platformon ebben a cikkben. Vova Feldman, a Freemius vezérigazgatója azért hozta létre a Freemius platformot, a közismert és bevált módszerek alkalmazásával, amelyek sikeresen értékesítik a bővítményeket és a témákat. Például, ha a plugin vagy a téma ingyenes verziója van a WordPress.org lerakatban, a Freemius SDK lehetővé teszi, hogy felhasználói adatokat, e-mail címeket és többet gyűjtsön ezekről a felhasználókról, így prémium termékét vagy kiegészítőit forgalmazhatja ezek a felhasználók a jövőben. Az ilyen hasznos marketing eszközök lehetővé teszik, hogy cselekvési adatok alapján döntéseket hozzon, és javítsa marketing stratégiáját.

Gumroad

Gumroad azt mondja, hogy vannak "független írók, tervezők, szoftverfejlesztők, zenészek, művészek, tanárok, filmkészítők és bárki köztük lévők számára." Ez azt jelenti, hogy a fedélzeti beépítési folyamatnak ugyanolyan változatosnak kell lennie, és lehetőségeinek kell rendelkezésre állnia az összes iparág szakembereinek. Noha nem mentünk át a cikkhez szükséges beállítási folyamaton, megtaláltuk az Az első lépések útmutatója és egy cikk arról, hogyan lehet állítsa be a licenckulcsokat a szoftver termékéhez a Gumroad-on. Ezek az útmutatók mindent tartalmaznak, amit tudnia kell a termék hozzáadásáról, a platformon keresztül történő fizetésről és egyebekről.

Gumroad Docs

A telepítés után a platform beállításainak az üzleti igényekhez, az árazási modellhez és az üzleti stratégiához történő igazításáról szól.

WooCommerce

A WooCommerce rendkívül hasznos 5 lépéses telepítési folyamat a saját webhelyükön, de itt adok neked magas szintű pontokat ��

 1. Válasszon tárhelyet
 2. Telepítse a WordPress alkalmazást
 3. Válasszon témát
 4. Aktiválja a WooCommerce alkalmazást
 5. Bővítse a WooCommerce szolgáltatást

A WooCommerce-vel kezdve

Ez meglehetősen szabványos lépés minden önálló üzemeltetett e-kereskedelmi platformon, és valójában minden, ami az induláshoz szükséges. Hasonló lépéseket kell követnie az EDD-hez is.

Ki nyeri a beállítást? & megvalósítási verseny?

A fenti információk alapján úgy gondoljuk, hogy az egyértelmű nyertes Freemius ezen a fronton. Számos Freemius elismerte a fedélzeti beépítési folyamatot ügyfelek hogy valóban gyors és könnyű legyen. Platformjukat a beépülő modulok és témák értékesítésének bevált gyakorlatával építették fel, és valójában azt jelentette, hogy a WordPress fejlesztői 0 és 100 közötti értékre emelkedjenek termékeik eladásakor..

A tényezők ilyen kombinációja révén a Freemius a leghasznosabb platform a pluginok vagy a témafejlesztők számára, akik 5 perc alatt vállalkozássá akarnak válni.

Nagyobb léptékben a jól megalapozott beépülő modulok és tematikus üzletek a Freemius felhasználásával növelhetik bevételüket, a felhasználói bázist és így tovább, a platformon beépített automatizált marketing eszközök felhasználásával (amelyek közül néhány csak a háttérben fut, bármilyen beállítás nélkül). . Számos nagy WordPress-üzlet már áttelepítette teljes értékesítési platformját a Freemiusba, és ezt követően jelentősen megnőtt átszámítási árfolyamuk és bevételeik.

�� Testreszabás

EDD

Az EDD egy nagymértékben testreszabható megoldás, amely a lépés minden részleténél figyelmet igényel a részletekre. Mivel ez mindenki számára egységes megoldás, ezért a platform elülső oldalának megjelenését és megjelenését testre kell szabni, hogy továbbítsa az elküldendő üzenetet. Ez jelentős fejlesztést és tervezést igényel, ha egyéni e-kereskedelmi áruházat szeretne, amely az Ön egyedi márkáját képviseli. Az EDD felismeri, hogy platformjuk márkaneve nagyon fontos, tehát van Dokumentumaik tematikus szakasza hogy segítsen belemenni.

A fejlesztésen és a tervezésen kívül a platform testreszabásának teljes ellenőrzése a rengeteg rugalmasságot nyújt a WordPress termékek értékesítésében..

Sokféle van Harmadik fél kiterjesztései elérhető, amely segítségével szinte bármilyen funkciót hozzáadhat.

Ne feledje, hogy lehet, hogy mindegyikhez külön költség- és beállítási folyamat társul.

További harmadik fél kiterjesztések az EDD webhelyén

Könnyű digitális letöltések Harmadik fél bővítményei

Ha személyre szabott támogatásra van szüksége az EDD-hez, akkor felveheti az egyiket megbízható tanácsadók hogy segítsen felépíteni a platformját.

Freemius

Ahhoz, hogy valóban elkezdje használni a Freemius-t a teljes értékéért, ügyfelekre lesz szüksége. Nem kell túl sok időt költenie a Freemius platform testreszabására, kivéve a beállítások optimalizálását az eladáshoz kiválasztott üzleti és árazási modellre..

Mivel a Freemius menedzselt megoldás (nem saját üzemeltetésű), ezért minden nehéz munkát elvégznek az Ön számára. A Freemius kezeli a platformot, rendszeresen és zökkenőmentesen engedi frissítéseket, és az Ön nevében kezeli az összes kifizetést. Önnek lehetősége van egy teljes funkcionalitás beágyazására Felhasználói irányítópult webhelyén egy Freemius bővítmény segítségével, így az ügyfelek a Freemius webhely helyett a saját márkás oldalukon keresztül kezelhetik fiókjukat és vásárlásaikat. Testreszabhatja az irányítópulton belüli árképzés, fizetés és a felhasználók irányítópultjának megjelenését és megjelenését az egyedi CSS-sel is.

A Freemius testreszabásakor a legfontosabb dolog az árképzéssel kapcsolatos különböző marketing stratégiák tesztelése, szabad-vizsgálatok, hovatartozás, és több. Ezt megteheti a Sellers Irányítópulton, regisztráció után. Ne felejtse el, hogy a Freemius SDK automatikusan visszajelzést gyűjt, amikor a felhasználók deaktiválják a terméket, így ezekkel az információkkal többet tudhat meg az ügyfelek igényeiről és a termék fejlesztéséről.

Freemius fejlesztői irányítópult

A Freemius távolítja el a testreszabási fókuszt a platformtól, és megadja az időt, amire az üzleti vállalkozás felépítéséhez és az adatokra van szüksége, hogy megalapozottabb döntéseket hozhasson..

Azok számára, akiknek nagyobb testreszabásra van szükségük, a Freemiusnek számos lehetősége van, például a WordPress SDK események és egyedi webhook, amelyek felhasználhatók a marketing erőfeszítéseinek automatizálására. A Freemius a MailChimp integrációt kínálja az automatikus e-mailek kézbesítéséhez és az integrációhoz WPfomify hogy felkínálja a FoMo felugró értesítéseket webhelyén, amikor a vásárlók kapcsolatba lépnek az Ön termékével.

Összességében a Freemiusba költözés utáni sikerek fő oka az, hogy teljes mértékben kihasználják a Freemius által kínált testreszabási lehetőségeket. A Freemius megkönnyíti a termék különféle árazási modelljeinek tesztelését, például prémium vagy kiegészítő bővítmények eladását, ingyenes próbaverziókat kínál termékének, és több termék együttes értékesítését. Emiatt Ön – mint vállalkozása döntéshozója – stratégiailag meghatározhatja termékei számára a legjobb árképzési lehetőségeket, és kitalálhatja, hogy mi működik a legjobban az ügyfelek számára. Ezen információk megfelelő felhasználása pozitív hatást gyakorolhat az átváltási árfolyamokra.

Gumroad

A Gumroad dokumentációja elég világos, hogy mi lehetővé teszi a testreszabást és mit nem. Számos olyan szolgáltatás található, amely megfelel a platformon értékesíthető termékek sokféleségének. Alapvető, hogy információkat kell feltöltenie a termékéről, a márkanevekről, az árakról és az összes többi standard adatról..

Amikor eladsz a Gumroad-nal, akkor adnak neked Termék-, profil- és közönség céloldalak, amelyek testreszabhatók a CSS-sel, így nem kellene saját weboldalt készítenie, amikor a platformját használja. A saját webhely elhanyagolása azonban nagy hiba lehet, mert a saját webhelyével mikro-ellenőrzést kaphat a vállalkozás marketingje felett, és ezért webhelyét sokkal hatékonyabb marketing eszközzé teheti..

Gumroad testreszabás

Mellékesen meg kell említenünk, hogy a Gumroad szolgáltatásai nem a plugin és a témafejlesztők felé irányulnak, mint a cikk többi platformja..

WooCommerce

Az EDD-hez hasonlóan a WooCommerce is nagyon testreszabható. Hasznos útmutatót kínálnak a WooCommerce testreszabásának legjobb gyakorlatai, tehát nem lenne fáj a testreszabási erőfeszítések megkezdése ott. A WooCommerce plugin alapértelmezett funkcionalitásának bővítésének egyik legegyszerűbb módja a használata WooCommerce kiterjesztések. Noha sok WooCommerce kiterjesztés költségekkel jár, sok hasznos funkciót ki tud építeni velük. Szintén sokféle harmadik féltől származó kiterjesztés érhető el a WordPress.org lerakatban és a googling segítségével.

WooCommerce kiterjesztések

Nagyon sok a nap alatt elérhető a WooCommerce számára, ha megengedheti magának, hogy mindent feltegyen a platformjára, és / vagy rendelkezik kódolási készséggel. Az EDD-hez hasonlóan a WooCommerce egyedi kódot is megadhat, amire szüksége van. Vannak tanácsadás bérelhet, hogy segítsen Önnek is.

Ki kínálja a legjobban testreszabható platformot a bővítmények és témák értékesítéséhez?

Úgy gondoljuk, hogy ez kapcsolat van az EDD, a WooCommerce és a Freemius között, mivel annak ellenére, hogy az EDD és a WooCommerce teljes mértékben testreszabható, funkcióik nem kifejezetten a WordPress bővítmények és témák eladására készültek. Ez eltér a Freemius-tól – amely sokkal kevésbé testreszabható -, de a fő különbség az, hogy a Freemius szolgáltatásait és testreszabási lehetőségeit úgy építették fel, hogy elősegítsék a bővítményt és a tematikus vállalkozásokat a konverziós arány maximalizálásában..

�� Ügyfélszolgálat

EDD

Minden EDD csomag standard e-mail támogatással rendelkezik. Ön is vásárolhat prioritási támogatás (ami gyorsabb, mint a szokásos támogatás) 299 dollár / év vagy 99 dollár 45 napig. A prioritási támogatás lehetővé teszi, hogy az EDD ismétlődő felhasználók bejelentkezzenek a webhelyére, hogy szükség esetén segítséget nyújtson a problémák elhárításában.

Az EDD nem támogatja a testreszabást, amelyet Önnek el kell végeznie, vagy tanácsadót kell felvennie a segítségre, ahogy már fentebb említettük.

Freemius

A Freemius számos módon nyújt ügyfélszolgálatot. Főként az docs tanulmányozza át a Freemius SDK beállítását, a platform különféle funkcióinak használatát és a különböző testreszabások végrehajtását. A Freemius csapata e-mail támogatást nyújt minden olyan eladó számára, aki csatlakozott a platformhoz, függetlenül attól, hogy indie-fejlesztők indítanak új plugint vagy téma-üzletet, vagy egy jól megalapozott plugin- és theme-vállalkozást, akik vállalkozásaikat a következő szintre akarják vinni..

Az egyik legnagyobb terület, ahol a Freemius támogatást nyújt, a migráció a Freemius platformra. A Freemius vezérigazgatója személyesen felügyeli az új eladók bevezetésének folyamatát, akiknek már vannak EDD vagy WooCommerce üzleteik, amelyek megfelelnek bizonyos kritériumoknak. A Freemius kezeli az áttérési folyamatot, importálja az összes meglévő ügyféladatot és licencet (akár EDD, WooCommerce, akár olyan piacokon, mint a ThemeForest és a CodeCanyon), és segíti az áttelepítési folyamat lehető legkönnyebbé tételét. A Freemius migrációs dokumentumok magában foglalja a legfrissebb folyamatokat is a Freemius-ra való migrációra önálló üzemeltetett e-kereskedelmi platformokról vagy piacokról.

A Freemius szolgáltatásainak támogatására (e-mailen kívül) a Freemius Slack közösséggel rendelkezik, amely platformon elérhető az eladók számára. A csatlakozáshoz csak meg kell tennie indítsa el a plugin vagy a téma integrációját az SDK-val, és kérést tehet a támogatási csapatuknak. A közösség tele van más pluginokkal és témaértékesítőkkel, akik napi szinten növelik vállalkozásukat.

Freemius legfelső szintű támogatás és közösség

Ezenkívül a Freemius a Megvan a Vissza Klubod, ami arról szól, hogy az eladók előrelépést tegyenek a termékük marketingjével és általános üzleti stratégiájával kapcsolatban. A We Got Your Back Club egy további előny minden olyan eladó számára, aki platformját használja, és megmutatja, mennyire érdekli a Freemius partnereit..

Gumroad

A Gumroad dokumentumai meglehetősen kiterjedtek, jól megírtnak és könnyen érthetőnek tűnnek. Bár funkcióik kevésbé testreszabhatók, mint a WooCommerce, az EDD és a Freemius, a meglévő támogatási struktúra több mint elégnek tűnik az eladók igényeinek kielégítéséhez (amelyeknek nagyon változatosnak kell lenniük). Ezenkívül van egy jó kapcsolattartó gombjuk is súgó oldal, amely bárki számára hozzáférhető kérdéseket feltenni, és van egy hasznos oldaluk, amely bemutatja a lehetőségeket érintkezésbe Gumroad.

WooCommerce

A WooCommerce dokumentumokat, értékesítés előtti támogatást és – ha plugint vagy témát vásárolt – prémium e-mail támogatást nyújt. az támogatási politika kijelenti, hogy fedezi termékeit "amint az" és nem kínálnak testreszabási támogatást. Ez körülbelül egy nagyon tisztességes politika.

A cikk legtöbb olvasója valószínűleg már korábban is használta a WooCommerce szolgáltatást, és Ön is ismeri a támogatási csatornáikat. Ha valamelyik termék nem működik – akkor határozottan vigyázni fog rád, és kitalálni, miért történik ez (és kijavítani, ha valamelyik termék hibája vagy hibája van). Íme egy szép kis útmutató, amelyet nyújtanak Hogyan lehet segítséget kapni. Mivel a WooCommerce a WordPress legszélesebb körben használt e-kereskedelmi platformja, a főbb hibákat folyamatosan dolgozzák ki a kapott támogatási jegyek nagyon nagy száma miatt..

Ki adja ezt az ügyfeleknek "vörös szőnyeg" ügyfélszolgálati érzés?

Bár a WooCommerce átfogó támogatást nyújt termékének felár nélkül, Freemius Úgy tűnik, hogy összességében a legjobb támogatást nyújtja. Az ügyfelekkel mint partnerekkel való együttműködés megközelíthetetlen a WordPress ökoszisztémájában, és a ügyfelek sterling értékeléseket adtak annak bizonyítására. A Freemius pluginjainak és témájának értékesítésének közösségébe való belépés további előnyei sokkal jobbá teszik az élményt, mivel kapcsolatokat létesíthetnek más eladókkal, miközben megtanulják a termékek legjobb eladásának módját..

�� Jellemzők

Nem számít, milyen típusú terméket értékesít online, kritikus fontosságú, hogy értékesítési platformja megfeleljen a termékrész egyedi igényeinek. Ha Ön WordPress fejlesztő, akkor olyan szolgáltatásokra van szüksége, amelyek készen állnak arra, hogy elősegítsék a bővítmény vagy a téma üzleti növekedését. A cikk számos platformon olyan funkciók találhatók, amelyek minden típusú terméket értékesítő vállalkozásoknak szólnak, tehát az alábbi táblázat összehasonlítja a platformokat szigorúan azon szolgáltatások alapján, amelyek a pluginok és témák értékesítéséhez és az építéshez a leghatékonyabbak nagy felhasználói bázis a WordPress ökoszisztémában.

Az alábbiakban bemutatott táblázat megértése érdekében néhány tipp található itt:

 • Egyes platformok olyan funkciókat és előnyöket kínálnak, amelyek kiegészíthetik vagy támogathatják a marketing és értékesítési erőfeszítéseket a dobozból, tehát ezekre a szolgáltatásokra nincs szükség konfigurációra vagy testreszabásra ✅.
 • Egyes funkciók kiterjesztésekkel, kiegészítőkkel, harmadik fél integrációival vagy kiterjedt testreszabással valósíthatók meg ��.
 • Más funkciók hiányoznak bizonyos platformoktól, annak ellenére, hogy igazán sikeresnek bizonyultak a bővítmény és a téma eladók bevételeinek növelésében, és igazán nehéz őket testreszabni ❌.

EDD
Freemius
Gumroad
WooCommerce

Engedélyezés
Előfizetői
Felhasználói fiókok kezelése
A dobozból történő fizetés feldolgozása
Az EU ÁFA kezelése
Harmadik fél integrációiSokKevésNéhánySok
Dunning mechanizmus����
Automata kocsi-elhagyási helyreállítás����
Teljesen testreszabható
Nincs szükség karbantartásra
E-mail sablonok vezérlése
Partner platform����
Globális kifizetések az eladók számára����
Az irányítópulton történő frissítés
Analitika & felhasználáskövetés������
Lokális pénztár lehetséges
Egy verzió kezelése ingyen & prémium termékek

A fenti funkciók némelyike ​​kissé hasznosabb a konverziós arány növelésében, mint mások, és ha megfelelően beépítik a marketingstratégiába, akkor erõs hatással lehetnek az alsó sorra. Nézzük át most néhányat részletesebben:

Globális kifizetések az eladók számára

A plugin és a téma eladók a világ minden sarkából származnak, miért nem kellene képeseknek fizetniük hazájukban? Fejlesztőként nagyon fontos, hogy képes legyen valamilyen fizetési átjárót használni, amely pénzeszközöket fizethet be bankszámlájára (függetlenül az országotól), vagy bármilyen országban kifizetéseket fogadhat el az Ön platformjáról. Feltétlenül végezzen kutatást az egyes platformokon, és ellenőrizze az összes részleteket a díjakról, az árfolyamokról, a támogatott országokról és minden egyéb fizetéssel kapcsolatos tényezőről..

EU ÁFA & forgalmi adó kezelése

Az EU vásárlóinak értékesítő vállalkozásoknak minden értékesítésük után be kell fizetniük az EU ÁFA-t. Ez hatalmas fejfájást jelenthet a globálisan értékesítő vállalkozások számára – mint a legtöbb WordPress plugin és a szórakoztató üzlet. Ha az e-kereskedelem platformja vagy a fizetési átjáró nem kezeli automatikusan az EU HÉA-ját, akkor negyedévente be kell fizetnie az adókat azon országokba, ahol termékeket árusított, és nem is beszélve az egész évben megkövetelt, az EU-héára vonatkozó számlázási eljárásokról. . A Freemius és a Gumroad az egyetlen 2 platform, amely ebben a cikkben kezeli az EU ÁFA-t, és ez azt jelenti, hogy sok elszámolási terhet elvonnak eladótól.

Analitika & felhasználáskövetés

Adatok gyűjtése a felhasználói telepítésekről, deaktiválásokról, frissítésekről, frissítésekről és egyéb fontos eseményekről lehetővé teszi, hogy betekintést nyerjen arról, hogy az ügyfelek hogyan használják a bővítményt vagy a témát, és impulzusokat tartson vállalkozásában. Kevés platformon van lehetőség ilyen adatok gyűjtésére a WordPress-termékekről, és a felhasználáskövetés végrehajtása általában hatalmas testreszabást igényel. Gondosan mérlegelje az adatok gyűjtésének legjobb módszerét, és nézze meg, hogy az egyes platformok mit kínálhatnak.

Kikapcsolási visszajelzés

Rendkívül hasznos tudni, hogy a felhasználók miért deaktiválják az Ön termékét. Számos szoftverfejlesztő deaktiválási vagy eltávolítási visszajelzést használ a termékek fejlesztése és jobb felhasználói élmény létrehozása érdekében. A WordPress beépülő modul és a téma eladók ezt teszik annak érdekében, hogy folyamatosan módosítsák termékeiket és megismerjék ügyfeleik igényeit. Az ügyfelek meghallgatásával jobb megoldásokat fedezhet fel, és talán előáll néhány új üzleti ötletet is.

Egy verzió kezelése ingyen & prémium termékek

Ha ki akarja használni a freemium üzleti modell előnyeit, időigényes lehet a termék ingyenes és prémium verziójának kezelése. Egyes megoldások léteznek a WordPress termék mindkét verziójának több változat kezelésére, de még jobb, ha ezt közvetlenül az értékesítési platform kezeli. A WordPress vállalkozásoknak lehetőséget kell biztosítani arra, hogy időt takarítsanak meg az ilyen feladatokhoz, ahol lehetséges.

Automata kocsi-elhagyási helyreállítás & dunning mechanizmus

Milyen lépéseket tesznek az Ön platformon, ha az ügyfelek elhagyják a kocsikat, hamarosan megújítják vagy meghiúsulnak a megújítási kifizetések? Mindezen eseményekről e-maileket kell küldeni annak érdekében, hogy minimálisra csökkentsék az ügyfelek arányát, és továbbra is növekedjenek a havi ismétlődő bevételei. Ezeknek az e-maileknek a megfelelő beállítása sok időt vehet igénybe, de határozottan megéri a befektetést. A vevőket megújíthatja, és boldogok lesznek.

Irányítópulton belüli árképzés & korszerűsítése

Testreszabhatja a bővítményt vagy a témát a prémium árazási lehetőségek megjelenítéséhez a WordPress Irányítópult beállítások területén. Az árképzési modell megváltoztatásakor minden alkalommal manuálisan meg kell őriznie a plugin vagy a téma összes verziójának árazási adatait, kivéve, ha az automatikusan támogató platformokat használja, vagy más automatizált megoldást. A termék prémium verzióira történő frissítésekor csak egyszer találtunk olyan platformot, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy közvetlenül az irányítópultjukon frissítsék, és ez a Freemius.

Ki rendelkezik a legjobb tulajdonságokkal??

Az EDD és a WooCommerce nyerik ezt a kategóriát platformok funkcionalitásának rugalmassága miatt. Az az óvintézkedés, hogy a funkciók nagy részének eléréséhez testre kell szabnia a platformot és / vagy fizetnie kell azokért a bővítményekért vagy kiegészítőkért, amelyek elérik azt, amit keres. Például ahhoz, hogy hozzá lehessen adni a Kosár Abandonment Recovery szolgáltatásait, előfizetnie kell egy harmadik fél szolgáltatására, például a Jilt, és telepítenie kell annak megfelelő kiterjesztését a WordPress áruházába. Összefoglalva: jellemzőikhez telepítés, végrehajtás, folyamatos karbantartás és kiegészítő előfizetések lehetősége szükséges. Ilyen önálló üzemeltetett platformok nagyszerűek mindazok számára, akik mikrotanulmányozni akarják platformjuk testreszabását, valamint a teljes értékesítési, fizetési és engedélyezési folyamatot..

A funkcióktól, amelyek készen állnak a dobozból, a Freemius nyeri a bővítményt és a témát használó vállalkozásokat. A Freemius olyan funkciók erőteljes kombinációját kínálja, amelyek elősegítik a termékvállalkozások számára, hogy gyorsan elindítsák és méretezzék a termékeket, automatizálják a különböző marketing folyamatokat, és zökkenőmentesen megkönnyítsék az ügyfelek értékesítési tapasztalatait, mindezt a platformon elvégzendő bármilyen testreszabás nélkül..

�� Az EDD vs Freemius vs Gumroad vs WooCommerce ítélete: melyik platform a legjobb plugin és téma vállalkozások számára?

A győztes: Freemius. A Freemius egy nagy teljesítményű licenc- és fizetési motor, amely a nehéz emelések 90% -át vigyázza pluginek és témák eladása során. A WordPress termékértékesítői hatalmas előnyökhöz juthatnak a Freemius platformba épített kurátus funkciók révén, és a Freemius irányítópultján (és a közösségben) nyújtott marketing támogatás kombinációja a platform nyers e-kereskedelmi erejével elősegítheti a WordPress vállalkozását. Ezt a sikert világosan szemléltetik a egyéb WordPress vállalkozások amelyek már átalakultak Freemius-ra.

Mivel sok értékesítési bevált gyakorlatot az Sellers Irányítópulton keresztül alkalmaznak és automatizálnak a Freemius platform hátterében, az eladók több időt töltenek vállalkozása marketingjével, amely az egyik legfontosabb elem, amelyet sok WordPress üzleti tulajdonos elfelejt. A fejlesztők vagy üzleti tulajdonosok, akik több időt töltenek termékeik marketingjével, rájönnek, hogy a marketing ugyanolyan fontos, mint a termékfejlesztés a hosszú távú siker érdekében, és gyakran még fontosabb, mint a termékfejlesztés. A vállalkozás felépítéséhez szükséges idő felszabadítása érdekében a marketing révén a saját e-kereskedelem platformjának testreszabásával és kezelésével kapcsolatos munkát a Freemius-ra töltheti. A platform nem csak az összes kemény munkát fogja megoldani, de más hasonló gondolkodású eladók közössége valóban valami egyedülálló a WordPress ökoszisztémájában, és sokat tanulhat tőlük, mint a WordPress üzleti tulajdonosának..

De ne felejtsd el a szót – keresse meg az Ön számára legmegfelelőbb megoldást, ha megnézte az összehasonlításban bemutatott lehetőségeket, és elemezte azok egyedi ajánlatait a saját üzleti igényeivel szemben.

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

A szerzőről: Brandon szenvedélyesen segíti a bővítményt és a témafejlesztőket az előfizetésgazdaságban. A marketing vezetője lett a Freemius miután kipróbált más értékesítési megoldásokat, amelyek nem működtek sikeresen. Találd meg @brand_on_fire.

Elrendezés, bemutató és szerkesztés: K Karol.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map