5 legjobb e-kereskedelmi “platform”, összehasonlítva és felülvizsgálva (2020)

5 legjobb e-kereskedelmi “platform”, összehasonlítva és felülvizsgálva (2020)

5 legjobb e-kereskedelmi “platform”, összehasonlítva és felülvizsgálva (2020)
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Az üzlet legjobb e-kereskedelmi platformjának keresése? Nagy döntés, és hosszú távon hatással lesz a jövőbeni vállalkozására.


Ez is nehéz döntés, sok különféle változóval, amelyeket figyelembe kell venni. Úgy értem, a legjobb e-kereskedelmi platform kiválasztása olyan, mint a legjobb autó kiválasztása… ��️

Ma segítünk benne! Az alábbiakban bemutatjuk a piac legjobb e-kereskedelmi platformjainak mélyreható összehasonlítását.

�� Ez az útmutató segít megtalálni az Ön egyéni igényeinek leginkább megfelelő e-kereskedelmi platformot. Megvizsgáljuk az e-kereskedelem iparának vezetõi által kínált számos jellemzõt és funkciót, majd rámutatunk, hogy mi lesz a legjobb e-kereskedelmi platform a különbözõ típusú felhasználók számára.

Legjobb e-kereskedelmi platform

Of Tartalomjegyzék:

 • 1. forduló: Ki nyeri a népszerűségi versenyt?
 • 2. forduló: Jellemzők
 • 3. forduló: Rendelkezésre álló minták
 • 4. forduló: Ügyfélszolgálat
 • 5. forduló: Könnyű használat
 • 6. forduló: Árképzés
 • Végső ítélet

A legjobb e-kereskedelem platformon jelentkezők

A végső felépítés során úgy döntöttem, hogy néhány tényezőre összpontosít: népszerűség, általános hírnév, szolgáltatások, ügyfélszolgálat, árképzés és könnyű használat – mindezt előzetes tesztek és a korábbi platformokkal kapcsolatos tapasztalataim alapján.

A következő legjobb e-kereskedelmi platformokat vizsgáljuk:

 1. Shopify (www.shopify.com)
 2. WooCommerce (woocommerce.com)
 3. BigCommerce (www.bigcommerce.com)
 4. Magento (magento.com)
 5. Wix eCommerce (www.wix.com/ecommerce/)

Mi lenne a többi társasággal, amelyek ott vannak?

Oké, tehát mindenki rájön az első dologra, amikor elkezdi keresni a legjobb e-kereskedelmi platformot a következő projektjéhez, a szoftver általános bősége ezen a piacon. Ha nem naprakész a témával, csak annak érdekében, hogy megmutassa, mennyire őrült, itt találhatók az összes olyan platform, amelyet a legjobb e-kereskedelem platform címeként tartottam szem előtt:

 • Wix, Shopify, WooCommerce, BigCommerce, Magento, Jimdo, LemonStand, Volusion, OpenCart, osCommerce, Spark Pay, 3dcart, Big Cartel, Squarespace, Selz, Gumroad, Storenvy, Weebly, E-drogos, SendOwl, Ecwid, X-Cart, PrestaShop, FoxyCart, ZenCart, MoonFruit.

Ezek mind népszerű e-kereskedelmi platformok, amelyek mindegyike rendelkezik közösségükkel és odaadó felhasználókkal. És természetesen mindannyian a piac legjobb e-kereskedelmi platformjának hívják magukat, de azt hiszem, így vannak a dolgok ��

Mégis, amikor ilyen összehasonlítást készítünk, szűkítenünk kell a dolgokat, hogy könnyen emészthetők legyenek, és az ipar valódi vezetőire koncentráljunk. Itt van mit csinálni.

1. forduló: Ki nyeri a népszerűségi versenyt?

Míg a Shopify valószínűleg az az első név, amelyet a legtöbb ember gondol, amikor meghallja "eCommerce", az e – kereskedelem helyének tényleges vezetője a WooCommerce (diagram: megjelenítő).

Ez BuiltWith.com adatok és ezen számok szerint a WooCommerce piaci részesedése összességében ~ 25% – az egész interneten. Ez azt jelenti, hogy a WooCommerce valószínűleg valójában a legjobb e-kereskedelmi platform mindegyikük közül? Lehet, hogy a dolgok nem olyan egyszerűek.

Függetlenül attól, amit éppen mondtam, a népszerűségi verseny győztesének kiderítése valójában nem olyan egyértelmű, mint amilyennek tűnhet. Noha a WooCommerce valóban a legszélesebb körben használt e-kereskedelem platform, az ugyanakkor a legnépszerűbb a gyerekek körében?

Gyorsan pillantás a Google Trends-re az elmúlt öt évben – amelyről beismerem, hogy nem 100% -ban közvetlen betekintésből származik – láthatunk néhány érdekes dolgot:

Először is, annak ellenére, hogy első piaci részesedése van, a WooCommerce nem nyeri meg a Google mutatóját "érdeklődés az idő múlásával". A Shopify mögött volt (jelenleg a koronát tartja), és nyakszínű Magento-val (a vezető 2014-ben).

Ha kissé kicsinyítünk, láthatjuk, hogy az e-kereskedelem területén az évtized jobb részében a Magento uralta a helyzetet, a Shopify ~ 2014 körül képes ezt felülmúlni, a WooCommerce pedig ~ 2017-ben elhúzza a Magento-t..

A Google Trends diagramja 2004 óta

* Nem vettük be a Wix e-kereskedelmet, mert lehetetlen megkülönböztetni az embereket az általános Wix webhely-készítőt és az e-kereskedelem funkcióit kereső emberek között..

Oké, de mit mond ez nekünk??

Mindenkinek megvan a maga módja a Google Trends megtekintéséhez, de szem előtt kell tartani, hogy a Google "érdeklődés az idő múlásával" A metrika csak a keresési kifejezések népszerűségére vonatkozik – mint például abban, hogy az emberek milyen gyakran keresnek valamit -, azonban nem tükrözi azt, hogy mi történik utána, vagy melyik a legjobb e-kereskedelmi platform.

Más szavakkal: nem sokat mond nekünk a feliratkozások számáról, a felhasználók számáról, az élő webhelyek számáról;.

Az egyetlen, amit alapvetően mond – legalábbis úgy látom – az, hogy milyen népszerű az elképzelés, hogy valami az interneten van. A Shopify e tekintetben folyamatosan egyre népszerűbbé válik. Több helyen reklámozzák magukat, az új emberek minden nap ki vannak téve a márkának, majd kutatják a Shopify-ot az interneten.

Ez nem teszi a Shopify-t a legjobb e-kereskedelem-platformnak odakinn, ám biztosan megkönnyíti, hogy odafigyeljen és alaposabban megvizsgálja. Amit meg fogunk csinálni.

2. forduló: Jellemzők

Kezdjük azzal, hogy átnézzük mindegyik e-kereskedelmi platformunk figyelemre méltó tulajdonságait. Bár az összes információt megtalálhatja az egyes platformok hivatalos webhelyén, mindig jó az, ha rájuk pillantunk. Ennélfogva:

A legjobb e-kereskedelmi platformok jellemzőinek összehasonlítása

Shopify
WooCommerce
BigCommerce
Magento
Wix eCommerce
Előfizetésen alapuló szolgáltatás.Önálló szoftver (telepíteni kell egy webszerverre).Önálló szoftver + előfizetési alapú szolgáltatás.Előfizetésen alapuló szolgáltatás.Előfizetésen alapuló szolgáltatás.
Tartalmaz egy aldomaint és tárhelyet az e-kereskedelem áruházához + hozzákapcsolhatja saját domain nevét.Ez része a meglévő WordPress webhelynek, és mélyen integrálódik vele.Tartalmaz egy aldomaint és tárhelyet az e-kereskedelem áruházához + hozzákapcsolhatja saját domain nevét.Tartalmaz egy aldomaint és tárhelyet az e-kereskedelem áruházához + hozzákapcsolhatja saját domain nevét.Tartalmaz egy aldomain és tárhelyet az e-kereskedelem áruházához + ingyenes egyedi domain nevet (vagy csatlakoztassa a sajátját)
Termékkezelési szolgáltatások.Termékkezelési szolgáltatások.Termékkezelési szolgáltatások.Termékkezelési szolgáltatások.Termékkezelési szolgáltatások.
Megrendeléskezelési szolgáltatások.Megrendeléskezelési szolgáltatások.Megrendeléskezelési szolgáltatások (+ szállítási költségek).Megrendeléskezelési szolgáltatások.Megrendeléskezelési szolgáltatások.
Több fizetési átjáró.Több fizetési átjáró.Több fizetési átjáró.Több fizetési átjáró.Több fizetési átjáró.
Alapvető ügyfélmenedzsment.Ügyfélkezelés csak harmadik fél beépülő moduljain keresztül.Ügyfélkezelés ügyfélcsoportokon keresztül és egyéb.Alapvető ügyfélmenedzsment.Alapvető ügyfélmenedzsment.
100+ professzionális téma, plusz több száz harmadik fél.Az interneten elérhető témák ezre (ingyenes és fizetős).Néhány téma elérhető az interneten.100+ szakmai téma.500+ professzionális sablon.
Mobilbarát + közvetlenül szerkesztheti a HTML-t és a CSS-t.Mobilbarát, amennyiben a téma elérhetővé teszi.Mobilra optimalizált szerkezet.Mobil-barát.Mobil-barát.
Korlátlan sávszélesség.A sávszélesség a gazdagéptől függ.A sávszélesség a gazdagéptől függ.Korlátlan sávszélesség.Korlátlan sávszélesség.
Jó jelentések az értékesítésről és az üzlet tevékenységéről.Jó jelentések az értékesítésről és az üzlet tevékenységéről.Speciális és mélyreható jelentések az értékesítésről és az üzlet tevékenységéről.Nagyszerű elemző modul jelentésekkel, beszerzési csatornákkal, elhagyott kocsik statisztikákkal és még sok mindennel.Jó jelentések az értékesítésről és az üzlet tevékenységéről.
Kedvezmények, ajándékkártyák és kuponkódok.Kedvezmények és kuponkódok.Kedvezmények és kuponkódok.Kedvezmények és kuponkódok.Kedvezmények és kuponkódok.
Különböző értékesítési csatornák, beleértve a Point of Sale, a Facebook modult, az egyszerű vételi gombot és a többi.Több ezer bővítmény érhető el.Több mint 5000 kiterjesztés érhető el.Lehetővé teszi, hogy személyesen értékesítsen a Square-rel, valamint piacon és közösségi platformon is.Több száz Wix alkalmazás érhető el.
A Shopify alkalmazásai több ezer elérhető.Beépített többnyelvű támogatás. Hírlevél funkciói. API elérhető.Beépített cseppszállítás a Modalyston keresztül

Azonban rögtön fel kell ismerni, hogy ezek az e-kereskedelmi platformok alapvetően ugyanazt a készletet kínálják "kritikus e-kereskedelmi funkciók" – olyan szolgáltatások, amelyek nélkülözhetetlenek minden online áruházhoz.

Az ördög azonban a részletekben van, tehát amikor kiválasztja a legjobb e-kereskedelem platformot, valószínűleg azokra a dolgokra kell összpontosítania, amelyek jellegüknél fogva inkább szűk körűek, de ez a világot jelentheti vállalkozása számára. És ezek teljes listája hatalmas lehet, ezért sürgetem Önt, hogy végezzen saját kutatást és mélyreható összehasonlítást, miután megvan egy általános elképzelés a platformon, amelyet kipróbálni szeretne..

Például a Shopify rendelkezik POS (point of sale) rendszerével, amely lehetővé teszi termékek eladását útközben vagy tégla- és habarcsboltban további szerszámok vagy gépek nélkül – például külső pénztárgépek stb. a bolt üzemeltetésének általános költségei.

Jegyzet. Nem érzem, hogy olyan nyilatkozatokat kellene tennem, mint például, "Sokkal jobban élvezem a WooCommerce termékmenedzsmentét, mint a Shopifyé" itt, mert valójában nem ad sok értéket a beszélgetéshez. Csak egy srác vagyok. Felhasználó. És a legjobb e-kereskedelemről szóló véleményem nem olyan fontos, mint a másik személyé. Elkerülhetetlenül az, ahogyan a WooCommerce például egy adott dolgot csinál, jobb lesz néhány ön számára, mint hogy a Shopify ugyanazt csinálja. És fordítva. Tehát a legfontosabb itt az, hogy ellenőrizze ezeket a funkciókat egyedül, és hasonlítsa össze, hogy melyik platform érzi magát jobban.

Ennek ellenére, amikor az a legjobb e-kereskedelem-platformról van szó, amely az egyes platformok által kínált szolgáltatások általános gazdagságán alapul, úgy értékelném:

Shopify
WooCommerce
BigCommerce
Magento
Wix eCommerce
10/109,5 / 109,5 / 109,5 / 108,5 / 10

Tudom, hogy ez talán nem tűnik olyan hasznosnak, de kérlek, viselje magát. Ez az ítélet a Shopify általánosságban arra összpontosít, hogy alapvetően minden olyan szolgáltatást biztosítson, amelyből az üzlettulajdonos részesülhet, és nemcsak a dolgok 100% -át fordítja az online oldalra. Egyszerűen a Shopify az egyetlen olyan játékos, aki ugyanolyan alkalmas az Ön és online kapcsolattartására. De megint csak ez vagyok én.

3. forduló: Rendelkezésre álló minták

Ezután beszéljünk a legjobb e-kereskedelmi platformról, amikor a formatervezés testreszabásáról van szó.

(Nemcsak kész tervek, hanem a platformok általános képességei is, amikor testreszabják és módosítják a végső áruház kinézetét.)

Vegyük ezt egyenként:

Designs a Shopify-ban

A Shopify-nál kapható formatervezési minták nagyon lenyűgözőek, modern megjelenésűek, és képeseknek kell lenniük arra, hogy lefedjék bármilyen rést vagy üzleti tevékenységet..

Az egyetlen hátránya, hogy jelenleg csak tíz ingyenes téma érhető el. Úgy tűnik, hogy a Shopify csökkenti az ingyenes témák számát. Biztos vagyok benne, hogy csak néhány évvel ezelőtt volt több elérhető. A fizetett témákról az árcédulák körülbelül 160–180 dollár körül mozognak.

vásároljon ingyenes témákat

Csak egy jegyzet; amikor formatervezőt keres, akkor nem kell annyira odafigyelnie a tervezési demonstrációban bemutatott terméktípusra – ezek csak példa, és nem határozzák meg a téma célját.

A téma kiválasztása után mindegyik meglehetősen szépen beállítható, beleértve a fejlécet, a lábléc beállításait, a tipográfiát, a színeket, a beállított értékeket és egyebeket. Természetesen háttérképeket és képeket is beállíthatja, ahogyan szüksége van rájuk.

shopify téma testreszabása

Végül a Shopify arra törekszik, hogy részben előre kitöltött mintát adjon Önnek, amelyet csak akkor kell módosítania, hogy az a legtöbb időben megfeleljen a pontos igényeinek. Ez nem egy üres vászon, ahová csak bedobtak, és nem tudom, mi következik.

Designok a WooCommerce-ban

Mint valószínűleg már tudja, a WooCommerce-ban nincs ilyen a formatervezés, mint a formatervezés. A motorháztető alatt a WooCommerce egy WordPress-bővítmény, és mint ilyen, tartalmát és információit – a terméklistáit – a jelenlegi WordPress-témára helyezi át..

Ennek mind előnyei, mind hátrányai vannak.

Egyrészt folytatnia kell a jelenlegi témájának használatát, és az egésznek képesnek kell lennie arra, hogy jól működjön. Tehát kevesebb szóváltás az Ön részéről, ha már működik a WordPress webhely.

De másrészt nehézségeket okozhat, ha a bolt egyes területei nem úgy jelennek meg, ahogyan azt szeretné. Szélsőséges forgatókönyvek esetén akár arra is kényszeríthető, hogy a webhely témáját teljesen megváltoztassa, hogy mindent illeszkedjen (de ez nem fordul elő gyakran).

Ennek ellenére szükség lehet némi munkára, ha a dolgok pontosan úgy néznek ki, ahogyan szüksége van rájuk, és ritkán érheti el a tökéletes eredményt anélkül, hogy manuálisan csinálná a téma CSS-jében, vagy más eszközökkel vagy pluginekkel.

Így néz ki a tesztáruház az alapértelmezett WordPress témánál jelenleg:

Példa a WooCommerce áruházra

Használható, de nem tökéletes.

Összességében, amikor egy teljesen új online boltot épít a WooCommerce segítségével, tanácsos egy általános WooCommerce-optimalizált témát választani, ahelyett, hogy egy általános dologgal foglalkozna..

Így néz ki ugyanaz a boltom a hivatalos WooCommerce témában – kirakat:

WooCommerce kirakat

A 100% -os őszinteség érdekében meg kell említeni a weben elérhető WordPress témák ezreit … és ezek többsége képes kezelni a WooCommerce üzletbeállítást. Tehát a WooCommerce a tervezés rugalmasságának szempontjából valószínűleg a legjobb e-kereskedelem platform.

És ami a legfontosabb: sok ilyen téma teljesen ingyenes (mint a sajátunk) ShopIsle), így minimalizálja a kezdeti beállítási költségeket, de erről később később még több lesz.

Végül, ahol a Shopify témájának kiválasztása nagyszerű volt a beépített minőség miatt, a WooCommerce’s sokkal többet nyújt Önnek a lehetséges testreszabások szempontjából, de további munkát igényel.

Designok Magentoban

Noha nem látom sok tapasztalattal a platformon – annak hazám népszerűsége ellenére – amiben látom, a Magento nem túl erős a tervezési osztályon.

Először is, a Magento mögött álló cég nem kínál saját témát, így csak a fő szoftvert kaphatja meg. Ez azt jelenti, hogy bármit meg kell szereznie harmadik félnél.

A Magento minták két legnépszerűbb forrása a Magento Connect közösség és… kitalálta, ThemeForest – nekik van Magento szakasz ott.

Ezek a témák azonban egyszerűen nem olyan lenyűgöző (legalábbis véleményem szerint), talán a ThemeForest néhány témájától eltekintve, és sokkal változatosabb és modern megjelenésű mintákat kap a listán szereplő többi e-kereskedelmi platformon..

Designok a BigCommerce-ban

A BigCommerce megközelítése a témákhoz hasonlóan hasonlít a Shopify stratégiájához. Amit kap egy szépen megtervezett online áruházdiagram, amely egy meghatározott stílusnak felel meg, és csak itt-ott kell módosítani.

A BigCommerce hozzáférést biztosít mind az ingyenes, mind a fizetett témákhoz, bár az ingyenes részleg még kisebb, mint a Shopifyé – mindössze hét téma az írás idején. Ha a figyelmet a fizetett témákra fordítja, ezek meglehetősen drágák lehetnek – gyakran 145–250 USD.

BigCommerce témák

Miután kiválasztotta a témát, a testreszabás nagyon jó. Nagyon sok beállítás játszható le. Általános színbeállításokat, fejléceket, lábléceket, gombokat, szakaszcímeket, csúszkákat és egyebeket kap. Összességében egy szép és hatékony felület.

Érdemes kiemelni, hogy ezeket a témákat a mobil felhasználók számára optimalizálták.

Designok a Wix e-kereskedelemben

A Wix több mint 500 előre elkészített sablont hirdet, amelyek közül választhat, de csak körülbelül 100 körül van igazán optimalizálva az e-kereskedelemhez. Ennek ellenére mindig választhat egy nem e-kereskedelem témát, és hozzáadhatja az üzlet funkciókat.

És még az e-kereskedelemnek szentelt témák esetén is nagy választékot kap. Például különféle niche-témákat talál pólók, smink, technológia stb. Számára.

Wix e-kereskedelem sablonok

Miután kiválasztott egy témát, szerkesztheti azt a Wix vizuális drag-and-drop szerkesztőjével. És be is írhatja a Dev mód ha közvetlen kódszerkesztést szeretne végezni, ami kényelmesebb a haladó felhasználók számára.

Az ítélet

Összességében úgy tűnik, hogy a BigCommerce valamivel több tervezési testreszabási lehetőséget kínál, mint a Shopify. Még több elem állítható be vagy finomítható az áruház kinézetének és megjelenésének függvényében. A Wix eCommerce itt is jól működik a fejlesztői móddal.

A nap végén mindazonáltal még mindig kissé barátságosabbnak gondolom a Shopify felületét, és az a benyomásom van, hogy a Shopify terveinek valamivel kevesebb munkája van szüksége, mielőtt 100% -ban megfelelőnek látszanak..

De akkor ott van a nagy elefánt is a helyiségben, a WooCommerce, és kompatibilitása több ezer WordPress témával. Egyedül ebből kell a WooCommerce-t előtérbe helyeznem. Tehát a végső döntésem a terv megtervezése:

Shopify
WooCommerce
BigCommerce
Magento
Wix eCommerce
9/1010/109/107/109/10

4. forduló: Ügyfélszolgálat

Az e-kereskedelem működtetése bonyolult dolog, és előfordulhat, hogy olyan pontra van szüksége, ahol segítségre van szüksége bármilyen platformon.

Amikor ez megtörténik, a segítségnyújtás módja radikálisan eltérni fog a különböző platformok között. Mivel például a WooCommerce központi plugin egy ingyenes nyílt forráskódú eszköz, egyetlen ilyen sem létezik "támogatás" forrás maga a WooCommerce számára. Ehelyett más eszközökkel kell elérnie.

Vegye figyelembe ezeket a fontos különbségeket, amikor döntést hoz …

Összességében a Shopify, a BigCommerce vagy a Wix e-kereskedelem valószínűleg a legjobb e-kereskedelem-platform opció, ha értékeli, hogy könnyen támogatást kaphatunk, de ne lépjünk előre!

Ügyfélszolgálat a Shopify-val

Ami a maga Shopify platformot illeti, a Shopify 24/7 támogatást kínál. Van néhány különféle módszer, amellyel kapcsolatba léphet:

 • Élő chat
 • Email
 • Telefon
 • Twitter (igen, a Twitter hivatalosan felsorolt ​​támogatási csatorna)

A Shopify részletes tudásbázist kínál, amelynek segítségével önmagát segíti.

Azonban nem minden eszköz, amelyet üzletében használ, nem lesz hivatalos Shopify eszköz. Vagyis valószínűleg harmadik féltől származó alkalmazásokat, valamint esetleg egy harmadik féltől származó Shopify témát fog használni.

Ebben az esetben támogatást kell kérnie a termék fejlesztőjétől, amely a fejlesztőtől függően eltalálható vagy hiányozhat..

Ügyfélszolgálat a WooCommerce szolgáltatással

A központi WooCommerce plugin egy ingyenes, nyílt forráskódú eszköz. Ez jó a költségek alacsony szinten tartása érdekében, de ez azt is jelenti, hogy nem feltétlenül szükséges külön támogatás az alapvető ingyenes eszköz számára.

Ez nem azt jelenti, hogy szerencséje van. Először is a WooCommerce teszi fenntartja a nyilvánosság tudásbázisát hogy segítsen önmagában. Ezenkívül a WooCommerce csapata támogatást kínál az általuk kínált összes fizetett kiterjesztéshez. Szerintük, "Csak a WooCommerce.com webhelyen értékesített termékeinket támogatjuk".

Ezen felül rengeteg közösségi segítséget találhat, mivel a WordPress / WooCommerce annyira népszerű. Rengeteg oktatóanyag, Facebook csoport stb. Található, amelyek mindegyike segít megtalálni a válaszokat. Vagy fizethet egy WordPress karbantartási szolgáltatásért is, amelyek közül egyesek külön WooCommerce támogatási terveket kínálnak.

Végül, akárcsak a Shopify, általában közvetlenül a fejlesztőktől is kap támogatást, ha harmadik féltől származó témát vagy kiterjesztést vásárol.

Ügyfélszolgálat a BigCommmerce segítségével

A Shopify-hoz hasonlóan a BigCommerce 24 órás és hét órás támogatást is kínál az alapvető e-kereskedelem platformhoz. Támogatást kaphat a következő címen:

 • Élő chat
 • Email
 • Telefon

Ezek a támogató személyzet a technikai dolgokon túlmenően is segíthetnek Önnek, mivel a BigCommerce azt hirdeti, hogy képesek segíteni "bármi, ami a BigCommerce-en történő eladással és az üzleti vállalkozás növekedésével kapcsolatos".

A BigCommerce nagy tudásbázissal is rendelkezik, ha inkább önmagát segíti.

Ügyfélszolgálat a Magento-val

A Magento olyan, mint a WooCommerce, amikor támogatást kínál. Míg az árképzésről a következő részben részletesebben beszélek, a Magento két csomagban áll:

 • Ingyenes, nyílt forráskódú eszköz, amelyet Ön is telepíthet (közösségi kiadásnak nevezik).
 • A Magento csapata által üzemeltetett (és fizetett) vállalati szolgáltatás.

Az ingyenes közösségi kiadás használata esetén a Magento nem nyújt támogatást. Ehelyett a közösségi támogatásra kell támaszkodnia, vagy fizetnie kell egy harmadik fél támogatási szolgáltatásáért.

Ha azonban fizeti a Magento vállalati verzióját, akkor külön támogatást kap telefonon és e-mailben.

A többihez hasonlóan a Magento fenntart egy tudásbázist is, amelyet használhat.

Ügyfélszolgálat a Wix eCommerce segítségével

A Wix eCommerce számos választási lehetőséget kínál a segítségért.

Ha inkább az önsegély útvonalat részesíti előnyben, akkor a Wix rendelkezik részletes tudásbázis hogy konzultálhat.

Ha segítségre van szüksége egy emberi lénytől, akkor a nap 24 órájában, hétfőn keresztül angol nyelvű támogatást kaphat telefonon keresztül a Wix visszahívási szolgáltatásán keresztül. A Wix telefonos támogatást is kínál francia, olasz, portugál és spanyol nyelven, bár ezek a nyelvek nem elérhetők 24 órán keresztül.

Jegyet is nyithat, ha nem akarja használni a telefont.

Shopify
WooCommerce
BigCommerce
Magento
Wix eCommerce
10/107/1010/107/1010/10

5. forduló: Könnyű használat

Két legfontosabb tulajdonságot kell figyelembe venni, amikor megvizsgáljuk a legjobb e-kereskedelem platformonkat a könnyű használat szempontjából:

 1. Milyen egyszerű elindulni és online boltot létrehozni a semmiből.
 2. Meg tudja-e kezdeni a felhasználó mindent egyedül, külső segítség nélkül.

Nézzük meg, hogy a versenyzőink összehasonlítják:

Könnyű használat a Shopify-ban

A regisztráció folyamata a Shopify-ban nagyon szépen van optimalizálva. A felhasználót lépésről lépésre veszi, és az egyes szakaszokban nem kér túl sok információt.

Az induláshoz csak az e-mail címre, a jelszóra és az üzlet nevére van szükség. Ezt követően a Shopify kézen fogja Önt, és néhány kérdést tesz fel, hogy jobban megértse, hol van vállalkozása. Mindez az információ segít nekik az áruház jobb optimalizálásában, a get-go alkalmazásból.

shopify kezdeti beállítás

A regisztráció után hozzáférést kap a fő műszerfalhoz. Nagyon ügyes és nagyszerű munkát jelent, ha a helyes irányba mutat, és megteszi a legfontosabb feladatokat, amelyeket az üzlet irányításakor megtehet..

shopify kötőjel

Itt vannak megrendelései, termékei, ügyfelei, jelentései, mindent.

A Shopify érdekes megközelítést alkalmaz, amikor maga az online áruház elhelyezésére kerül a felhasználói panelen. Alapvetően a Shopify-val az online áruház nem a legmegfelelőbb értékesítési eszköz, és ahogy növekszik, ez csak egy maroknyi értékesítési csatornává válhat az Ön számára.

Ez az oka annak, hogy az összes olyan kezelési feladatot, amely tisztán az online áruházhoz kapcsolódik, a "Online áruház" szakasz alatt "Értékesítési csatornák" (az oldalsávot a fenti képen láthatja).

Az online áruházon kívül a Shopify lehetővé teszi egy egyszerű vásárlás gomb, a Facebook értékesítési modul vagy a híres Point of Sale rendszer (valódi világban történő eladás) használatát is..

Mindez nagyon jó, és az UI általános zajhiánya nagyon egyszerűvé teszi a használatot, nem csak az üzlet létrehozásakor, hanem a napi szintű foglalkozás során is..

shopify termék hozzáadása

Még a kissé unalmasabb dolgokat is – például a fő üzletbeállításokat – barátságosan, nem zavaróan mutatják be.

Vásárolja meg a beállítások oldalsávját

Összességében el kell adnom a Shopify-nak a könnyű használat osztályán – 10/10.

Könnyű használat a WooCommerce-ban

A WooCommerce áruház indítása több, mint egyszerű … de csak akkor, ha már rendelkezik működő WordPress webhelyével.

Először is, ne felejtsük el, hogy a WooCommerce e-kereskedelem szoftver, míg a Shopify és a BigCommerce e-kereskedelem szolgáltatás, amely önmagában nem igényel telepítést. A WooCommerce használatának megkezdéséhez először meg kell találnia egy jó hostot, telepítenie kell a WordPress-t fiókjára, és csak akkor folytathatja az üzlet WooCommerce-részét. Szerencsére manapság minden jó internetes házigazda egyetlen kattintással telepíti a WordPress programot. (Ehhez a WooCommerce tárolását javasoljuk a SiteGround segítségével.)

Miután megvan a WordPress, alapvetően csak annyit kell tennie, hogy telepíti a WooCommerce fő pluginját, aktiválja azt, és jó.

WooCommerce telepítés

A WooCommerce végigvezeti Önt a fedélzeten lévő varázslón, és segít az online áruház összes működési részletének beállításában..

WooCommerce varázsló

Ennek során elmagyarázza az áruházon belüli minden oldal célját, beállíthatja az áruház helyét (pénznem, hely, alapértelmezett egységek), adókat, online fizetési lehetőségeket és egyéb.

Ennek egyetlen hátránya, hogy valahogy el kell kezdenie a kezét a WordPress webhelyen. És oké, tudom, hogy ez nem különösebben jelent problémát az Ön számára, de nem szabad elfelejtenünk, hogy a WordPress meglehetősen zavaró lehet a kezdők számára, és a WordPress webhely, majd csak a WooCommerce üzlet létrehozásának szükségessége messze nem intuitív..

Még miután sikerült mindent telepítenie, az üzlettel folytatott munka nem olyan világos, mint például a Shopify esetében. Még a WordPress fő oldalsávját is megnézve világossá válik, hogy az e-kereskedelem összetevői kissé elvesznek az összes többi WordPress-megfelelő cucc között:

WooCommerce oldalsáv

Oké, talán le kellene vágnom a WooCommerce lassúságát. Minden, amit hívok "probléma" itt alapvetően csak az első néhány alkalommal jelent problémát, amikor megtanulják, hogy kölcsönhatásba lépjen a teljes beállítással. Ezután nagyjából sima vitorlás, és az adminisztratív feladatok nagyon hatékonyan elvégezhetők.

Továbbá, ha már rendelkezik alapvető ismeretekkel a WordPressről, mint platformról, akkor azt tapasztalhatja, hogy a termékek kezelése nagyon hasonlóan működik, mint a bejegyzések vagy oldalak kezelése..

WooCommerce termékek

Összességében azt mondanám, hogy a WooCommerce ugyanolyan egyszerűen használható, mint a Shopify … ha nem az eredeti beállításra volt szükség, és az a tény, hogy nem egy önálló eszköz. Számomra ez a 8,5 / 10 a könnyű használat érdekében.

Könnyű használat Magento-ban

A Magento-on elindított online áruház semmiből még problematikusabb, mint a WooCommerce-nál. Először is, a Magentonak két verziója van: az első az ingyenes közösségi verzió (amely egy szoftver, amelyet letölthet, majd telepíthet egy kiszolgálóra – például WordPress + WooCommerce), a második pedig egy hostolt szolgáltatás (egy amire csak feliratkozhat – olyan, mint a Shopify).

Fedezzük fel az ingyenes közösségi verziót itt, okok miatt, amelyeket magyarázom az árazási szakaszban.

magento közösség

Tehát bármi elindításához a Magento-nál először meg kell szereznie a fő Magento-szoftvercsomagot, és kézzel telepítenie azt a webszerverre, vagy egy kattintással telepíteni a gazdagépet. A legtöbb népszerű hostolási lehetőség megadja ezt a lehetőséget – SiteGround, GoDaddy, Bluehost – mindegyikükben Magento telepítők találhatók..

Nem javaslom a platform manuális telepítését. Annak ellenére, hogy vannak hivatalos dokumentumok és sok oktatóprogram, ez mégis meglehetősen technikai folyamat, amellyel nem kell foglalkoznia.

A telepítés után a fő műszerfal meglehetősen tiszta, és az összes főbb funkciót megadja egy szépen rendezett menüben.

magento kötőjel

Mindazonáltal mindazok megjelenése és hangulata, amelyek sokkal technikaiabbak, mint a Shopify vagy a BigCommerce esetében. A Magento jobban arra irányul, hogy megadja az összes lehetséges e-kereskedelem funkciót, majd hagyja eldönteni, hogy mekkora részre van szüksége. A jelentések fantasztikusak, csakúgy, mint az áruház állapotával kapcsolatos statisztikák és betekintések, de összességében ez egy vállalati szintű platform, és talán nem olyan könnyű megérteni azt, aki csak az e-kereskedelem utazásába kezd..

Összességében a Magento tanulási görbéje kissé meredekebb, mint a Shopify vagy a WooCommerceé, ám ennek nagy része a kezdeti beállítás során van, és az üzlete működőképessé válik. Ennek ellenére 7/10-et adom, főként a nehéz telepítés miatt.

Könnyű használat a BigCommerce-ban

A motorháztető alatt a BigCommerce hasonló a Shopify-hoz – mindkettő felhőalapú e-kereskedelmi platform, és mindkettő olyan, amire Ön feliratkozik, nem pedig valami, amelyet letölt, majd önmagát telepít.

Emiatt a BigCommerce beállítása is nagyon egyszerű, akárcsak a Shopifyé. Miután megadta a szokásos e-mail címet, a jelszót stb., A BigCommerce feltesz néhány további kérdést az üzleti vállalkozás természetével kapcsolatban, majd belép a műszerfalba..

A BigCommerce beállítása

Ez az irányítópult szép, nincs különösebb probléma vele, de kissé kevésbé barátságos, mint a Shopifyé. Elismerem, hogy valószínűleg én vagyok, és a saját preferenciám az egyes felhasználói felületekkel szemben a többiekkel szemben.

nagykereskedelmi kötőjel

Akárhogy is, itt minden, aminek az e-kereskedelem irányítópultjában kell lennie.

Az egyetlen nyilvánvaló hátránya az üzlet kialakításának kezelése és beállítása. Ez egy kicsit nehézkes és nem olyan intuitív, mint a WooCommerce témákkal vagy a Shopify mintákkal foglalkozni. Kivéve a termékek, ügyfelek, megrendelések stb. Kezelését.

BigCommerce termékek

Végül meg kell adnom a BigCommerce 9.5 / 10-et a használat megkönnyítése érdekében.

Könnyű használat a Wix e-kereskedelemben

A Wix e-kereskedelem bizonyos szempontból könnyen használható, de kevés időbe telik, mire hozzászokik az interfész működéséhez.

Felkelni és futni elég könnyű. Először válassza ki a Wix webhelysablonját, amelyet fent látott. Ezután megnyithatja a Store Dashboard, ahol szentelni fogsz Store termékek és Store rendelések területek a webhely e-kereskedelem részeinek kezelésére:

Wix termék műszerfal

A termék hozzáadása meglehetősen egyszerű, és speciális részleteket is beállíthat, például a termékbeállításokat (méret, szín stb.) És a készlet / szállítási részleteket:

Wix termék felület hozzáadása

Az olyan szemtelen részletek konfigurálásához, mint az adók és a fizetési lehetőségek, a beállítások területén fog dolgozni. Mivel a Wix-nek saját fizetési feldolgozási szolgáltatása van, rendkívül egyszerű elkezdeni elfogadni a hitelkártya-fizetéseket. A Wix eszközöket ad az adómértékek kiszámításához.

Mindent összevetve, ez elég egyszerű és nem technikai jellegű, miután megkapja a felület lefagyását.

A könnyű használat körének átfogó összefoglalásakor a Shopify, a Wix eCommerce és a BigCommerce számára kell adnom, mint a legjobb e-kereskedelem platformot, amikor a könnyű használatról van szó. Akárcsak a WooCommerce és a Magento, a kezdő felhasználó egyszerűen nem fogja tudni ezeket a platformokat saját maga beállítani.

Shopify
WooCommerce
BigCommerce
Magento
Wix eCommerce
10/108,5 / 109,5 / 107/109/10

6. forduló: Árképzés

Most a legjobb rész. Vagy a legrosszabb része?

Azt hiszem, a legjobb, ha a WooCommerce out-the-box verzióját használom, és a legrosszabb, ha Magento-val vagyok…, de kissé előre haladok magammal. ��

Itt található a teljes árazási táblázat összehasonlítása:

Shopify
WooCommerce
BigCommerce
Magento
Wix eCommerce
$ 9 / hónap *
29 USD / hó
$ 79 / hó
299 USD / hó
Fizetett havonta
* Ez a terv korlátozott
0 dollár magának a szoftvernek

~ 100 USD / év a tárhelyért

29,95 USD / hó
79,95 USD / hó
Havonta 249,95 USD
vállalati szintű megoldások, havonta 900 dollárig +
Fizetett havonta
0 USD a szoftver közösségi kiadásáért

~ 100 USD / év a tárhelyért

akár 15 000 dollárra, akár évi 50 000 dollárra is a vállalati kiadáshoz

$ 17 / hó
25 USD / hó
35 USD / hó
Fizetés évente

Egy fontos dolog, amelyet ki kell emelni, hogy ne izguljunk túlzottan a WooCommerce látszólag vonzó árazásával. Noha igen, maga a platform ingyenes, és a működéshez szükséges összes összetevő (beleértve a PayPal kifizetéseket stb.) Ingyenes, szüksége lehet néhány fizetett kiterjesztések hogy hasznos kiegészítő funkciókat szerezzen. Ez növeli a számlát.

Például, és tudom, hogy minden üzlet különbözik, és különféle elemekre van szükség, de azt hiszem, feltételezhetjük, hogy ezek a kiterjesztések a legtöbb számára hasznosnak bizonyulnak:

Ha ezt összeadjuk, akkor ez 414 dollár. És ha egynél több éven keresztül támogatást szeretne, akkor ezt éves kifizetésnek tekintheti.

Természetesen, őszintén szólva, ezeket a kiegészítőket meg lehet vásárolni, miközben megy, pontosan akkor, amikor szüksége van rájuk, de ez még mindig befektetés, amelyet készen kell állnia arra, hogy átvegye.

Ezenkívül a fogadó dolog. A fenti táblázatban azt mondom, hogy ez körülbelül 100 dollár / év. Ezt a számot a SiteGround-tól kaptam. Van néhány fogadási tervük, amelyet ígérnek a WooCommerce optimalizálására. A rendelkezésre álló három szint közül nem javasolnám a GrowBig vagy a GoGeek alá kerülését, amelyek 5,95 és 11,95 dollár. Ez tehát évente 71,40 dollárt, az utóbbinál pedig 143,40 dollárt jelent.

Tegyük fel a matematikát, tegyük fel, hogy a fent említett kiterjesztéseknek csak a felére van szüksége, tehát körülbelül 192 dollár további beruházásra van szükség ezek megszerzéséhez. Plusz a tárhely – 72 dollár – és az első évre 264 dollár van. Még mindig nagyon – nagyon vonzó árképzés, de messze nem "ingyenes."

(Összehasonlításképpen: a Shopify legjobb e-kereskedelmi platformterve – 29 dollár – évi 348 dollárt tesz ki, bár érdemes még néhány fizetős Shopify alkalmazást megvásárolni ezen felül.)

És még nem végeztünk.

Egy másik szempont, amelyet szem előtt kell tartani, amikor kiválasztja a legjobb e-kereskedelem platformot, ellenőrizze a tranzakciós díjakat és a hitelkártya-feldolgozási arányokat.

A fizetések feldolgozásakor általában tranzakciónként körülbelül 2,5-3% + 0,30 USD számíthat. Azonban a használt fizetési átjárótól függően előfordulhat, hogy néhány e-kereskedelmi platformon kettős díjat számít fel.

Például a Shopify tranzakciónként 2% -ot számít fel, ha külső átjárót, például PayPal-t akar használni a Shopify Payments helyett. Ráadásul a PayPal saját díjat számít fel, tranzakciónként 2,9% + 0,30 USD tartományban. Ezek a dolgok összeadódhatnak, és különösen akkor, ha csak most kezd el, amikor minden fillér számít.

A BigCommerce és a WooCommerce, amennyire én tudom, nem számít fel díjat a tranzakció tetejére, tehát az egyetlen fizetési díj a fizetési átjáró által fizetett összeg..

Összességében számomra ez a következő:

Shopify
WooCommerce
BigCommerce
Magento
Wix eCommerce
10/1010/109/107/1010/10

Szeretem a WooCommerce-t azért, hogy a csupasz csontokat csak a tárhely áráért szerezheti meg, és szeretem a Shopify-t a 9 dolláros Lite tervért. Ezért mindketten 10/10-t kapnak.

Legjobb e-kereskedelmi platform: Végső ítélet

A következők szerint állnak a dolgok a fentiekben említettek szerint:

Ha még nem rendelkezik webhellyel, és kis- vagy középvállalkozásnak számít, akkor próbáld ki a Shopify szolgáltatást. Ez a legegyszerűbben használható felület, az összes bemutatott platform legegyszerűbb beállítása, és megadja a sikeres e-kereskedelem üzletének létrehozásához és működtetéséhez szükséges szolgáltatások teljes csomagját..

Ha van WordPress webhely, és egyszerűen csak online kiegészítést szeretne indítani, akkor nagyon kevés értelme van a WooCommerce. A motorháztető alatt ez csak egy WordPress-bővítmény, amellyel mindent egy adminisztrációs panelen telepíthet és tárolhat. A WooCommerce-nek nincs hiánya egyik alapvető e-kereskedelem területén sem. Örülni fog, hogy online áruház oszlopaként használja.

Itt van még egy pillantás az összes olyan tulajdonságra, amelyet a legjobb e-kereskedelmi platform keresésekor értékeltünk:

Shopify
WooCommerce
BigCommerce
Magento
Wix eCommerce

Jellemzők10/109,5 / 109,5 / 109,5 / 108,5 / 10
Designs9/1010/109/107/109/10
Vevőszolgálat10/107/1010/107/1010/10
Egyszerű használat10/108,5 / 109,5 / 107/109/10
Árazás10/1010/109/107/1010/10
ÁTFOGÓ9.8 / 109,0 / 109,4 / 107,5 / 109,3 / 10

De természetesen ez csak én és a saját véleményem, és teljes mértékben tisztelem, hogy lehet, hogy van egy másik kedvencetek ezen a listán. Nyugodtan ossza meg a hozzászólásokat. Mi az első számú legfontosabb jellemzője, amelyet a legjobb e-kereskedelmi platformnak szüksége lehet?

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

* Ez a bejegyzés kapcsolt linkeket tartalmaz, ami azt jelenti, hogy ha rákattint az egyik termék linkre, majd megvásárolja a terméket, akkor kis díjat kapunk. De ne aggódjon, továbbra is fizeti a szokásos összeget, így az Ön költsége nem terheli.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector