5 E-mail szkriptek a tökéletes követő e-mail kiküszöbölésére egy nem válaszoló ügyfél számára

e-mail szkriptek az e-mail követésére


Ha szabadúszó, vállalkozó vagy kisvállalkozás vagy, az ügyfelekkel folytatott munka a munka egyik legnagyobb kihívása lehet. Ez különösen igaz, amikor ezek az ügyfelek titokzatosan nem reagálnak. Amikor ez megtörténik, ébernek kell lennie a követő e-mail küldésében. És itt jönnek játékba néhány praktikus e-mail szkript.

Kissé gondolkodva és előretekintve írva a megfelelő nyomon követési e-mail gyors eredményeket hozhat.

Ha nem biztos benne, hogyan kell ezt csinálni, ne aggódjon! Néhány példa áttekintése és annak megértése, hogyan (és miért) működnek, általában minden, ami ahhoz szükséges, hogy ezt a taktikát hatékonyan használja vállalkozásában..

Ebben a bejegyzésben hat általános helyzetet fogunk bemutatni, amelyekben az ügyfelek nem reagálnak.

Mindegyikhez mellékelünk egy minta nyomon követési e-mailt, és elmagyarázzuk, miért eredményez ez valószínűleg eredményeket.

Miért fizet gondosan megfogalmazott nyomon követési e-mailt?

Az e-mail szkriptek létrehozásakor érdemes idejét megfontolni, hogy körültekintően megtervezzék őket. A sietően elküldött e-mail több kárt okozhat, mint hasznot, ezért stratégiai stratégiát szeretne vállalni.

Ez számos szempontot magában foglal. Gondolkodjon azon cselekedeteken, amelyeket szeretne a címzettnek megtenni, és hogyan ösztönözheti őket óvatosan (mégis határozottan) ebbe az irányba. Ezenkívül elengedhetetlen, hogy odafigyeljünk minden egyes szavára. A hang és a szándék ugyanolyan fontos, mint a tartalom – különösen akkor, ha nem reagáló vagy nehéz ügyféllel van dolgunk.

Az eredményekkel visszatérő szilárd e-mail szkriptek írása gyakorlatba kerül. Az induláshoz azonban bemutatunk néhány példát, amelyekből felhasználhat és tanulhat.

Az évek során nagyon sok kihívást jelentő és nehezen felvehető ügyféllel dolgoztunk, és az alábbiakban ismertetjük a legjobban működő e-maileket..

Hat e-mail szkript használható a nem reagáló ügyfelek nyomon követésére

Nézzük meg most a hat szkriptet! Ezeknek az e-maileknek a saját maga által történő használatával (és esetleg kissé finomításával) jelentősen megnövekedhet a sikeres kapcsolatok kialakulásának esélye.

Nincs fontossági vagy relevancia-sorrendükben, így szabadon belemerülhet azzal, hogy melyik veszi előbb!

1. A pályázat benyújtása után kövesse nyomon

Néhány dolog frusztrálóbb, ha elküldi az új projektre vonatkozó részletes javaslatot, és semmit sem hall vissza. Készen állsz és várja az indulást, és minden napi késés azt jelenti, hogy még egy napot kell fizetnie, amikor a projekt befejeződik.

A jó hír az, hogy a javaslatokra adott válasz hiánya azt jelenti, hogy az ügyfél elégedetlen azzal, vagy nem hajlandó tovább lépni. Éppen ellenkezőleg, azonnal értesítik Önt erről. Ehelyett gyakran azt tapasztalják, hogy túl elfoglaltak voltak ahhoz, hogy sokat gondolkodjanak, vagy akár teljesen elolvassák az e-maileket.

A Mercedes Cardona szerint: OMH Kommunikáció:

Mindenki sokkal több e-mailt kap, mint amennyit minden nap el tud olvasni, és mindannyian agresszív módon veszítjük el a spam-et. Időnként egy hasznos vezetéket véletlenül dobnak ki – megtörténik.

Ennek ellenére biztosan meg akarja követni ezt a klienst. Maradjon a fejük élvonalában, és emlékeztesse őket, hogy tegyen időt az ütemezésükről, hogy az Ön javaslatára odafigyeljen, amelyet megérdemel. Általában enyhe dudorra van szükség:

Üdvözlet [Ügyfél neve],

Kíváncsi voltam, hogy van-e esélyed, hogy átnézd a legújabb javaslatunkat. [A javaslat rövid, egy mondatból álló összefoglalása].

Szívesen halljuk gondolatait, és elkezdjük ezt a projektet! Kérjük, tudassa velem, ha bármilyen kérdése van a javaslat sajátosságaival kapcsolatban (amint azt az előző e-mailben vázoltam).

Ez az üzenet az ügyfél udvarias nyugtázásával kezdődik, és megérti, hogy esetleg még nem tudták alaposan áttekinteni az Ön javaslatát. Ezután röviden emlékezteti őket a javaslat fókuszpontjára, így nem kell visszatérniük az előző e-mailbe, hogy orientálódjanak.

A második bekezdés itt kulcsfontosságú elem. Nagyon jó ötlet, ha tudatja az ügyfélnek, hogy izgatott vagy a projekttel kapcsolatban (még akkor is, ha frusztráltnak érzi magát). Ez a lelkesedés lehet a szükséges lendület. Ezenkívül kérdéseket feltenve azt mondja nekik, hogy nem kell azonnal jóváhagyniuk vagy elutasítaniuk a javaslatot, ám szabadon megszólalhatnak minden olyan kérdés vagy aggály, amelyre előbb fel lehet tüntetni..

Természetesen le szeretné zárni a követő e-mailt kedvenc kijelentkezésével és a nevével. Ezen túlmenően el kell kerülnie az olyan terminológiát, mint a "nincs rohanás" ilyen üzenetben. Míg udvarias és átgondolt maradni szeretne, ugyanakkor ösztönöznie kell az ügyfelet, hogy a lehető leghamarabb tegyen lépéseket (a bankszámlája attól függ!).

2. Emlékeztesse fel, hogy válaszra vár

Ez lehet a leggyakoribb helyzet, amikor a nem reagáló ügyfelekkel találkozik. Valamelyik projekt közepén áll, és nem folytathatja tovább, amíg az ügyfél nem válaszol egy kulcskérdésre vagy megad egy adott erőforrást. Mégis rádiós csenddel találkoztak.

Ebben a helyzetben az azonnali nyomon követés mind Ön, mind ügyfelének a legjobb érdeke. Végül is mindkettőjük azt akarja, hogy a projekt zökkenőmentesen folytassa és ne pazarolja az időt. Az előző forgatókönyvhöz hasonlóan nagyon valószínű, hogy az ügyfél látta az e-mailt, de elfelejtette, vagy megjelölte, hogy később foglalkozzon vele..

Ezt a nyomon követési e-mailt el lehet küldeni néhány naptól hétig az előző kommunikáció után, a projekt sürgősségétől függően:

Üdvözlet [Ügyfél neve],

Szerettem volna nyomon követni, hogy megnézhessem-e esélyed áttekinteni az előző e-mailemet. Mint már említettem, [röviden ismételje meg a kérdést, vagy emlékeztesse őket, amire szüksége van].

Amint megkapjuk a választ, azonnal haladhatunk a projekt következő szakaszába. Hadd tudja, tudok-e további magyarázatot adni a szükségünkre!

Az első bekezdés felépítése hasonló az utolsó példánkhoz, amely szándékos. Itt is fontos felismerni, mennyire elfoglalt az ügyfél, és kerülni kell a türelmetlenség vagy frusztrációt..

Ráadásul, ha röviden emlékezteti őket kérdésükre, akkor pontosan megtudhatja, mit keres. Ugyanakkor nem akarja, hogy itt legyen részletesebb, mivel az ügyfél egyszerűen visszatér az előző e-mailbe, hogy elolvassa a teljes kérését..

A következő mondat célja, hogy tudatosítsa az ügyfélnek (udvariasan) az adott üzenet fontosságát. Más szavakkal: valószínűleg nem tudták, hogy a válasz hiánya akadályt okoz a végeredményben.

Ezután a pontosításra irányuló ajánlat becsomagolja ezt a rövid nyomonkövetési e-mailt, miközben világossá teszi, hogy készen áll, és arra vár, hogy megbeszéljen bármit, ami az eredeti üzenetben nem egyértelmű (ez késlelteti válaszát)..

3. Felhívás új munkára

Az ügyfelekkel való szoros kommunikáció mindig fontos. Ez azonban soha nem lényeges, mint közvetlenül a projekt befejezése után. Túl könnyű, ha egy ügyfél elfelejt téged, és ezen a ponton továbbmehet a következő dologhoz – ez az utolsó dolog, amit szeretne.

Ezért ha egy adott ügyféllel befejezte a projektet, és egy kicsit nem hallott tőlük valamit, akkor új munka iránti kérelmet kell küldenie. Ennek az e-mailnek a legjobb megközelítése az egyes körülményektől függően kissé változhat, de itt van egy példa egy hatékony üzenetre:

Üdvözlet [Ügyfél neve],

Mint tudod, nemrégiben csomagoltuk a [projekt neve / a projekt leírása] elemet. Reméljük, hogy elégedett vagy az eredményekkel!

Alig várjuk, hogy továbblépjünk a következő projekttel – itt minden, amit tőled megkövetelünk:

– [A szükséges kérdések és / vagy információ- vagy forrásigények rövid listája, pont felsorolásban.]

Miután megszereztük ezt a jogsértést, továbbléphetünk a következő szakaszba. Természetesen kérlek tudassa velem, van-e olyan kérdésem is, amelyre meg tudok válaszolni.

Ez a nyomon követési e-mail némileg azon a feltételezésen alapul, hogy Ön és ügyfele egyaránt tisztában vannak a szokásos folyamattal, és a múltban több projekten dolgozott. Szüksége lehet egy kis testreszabásra, hogy tükrözze a jelenleg dolgozó projektek típusát, ám ennek ellenére szilárd keretet biztosít.

Az első bekezdés két célt szolgál (amellett, hogy csupán az e-mail bevezetője). Emlékezteti az ügyfelet a nemrégiben befejezett projektre és annak (remélhetőleg) pozitív reakciójára a projekt minőségére. Emlékeztetve arra, hogy milyen jó munkát végzett korábban, fel kellene keltenie az étvágyukra.

Az indulási vágy kifejezése mindig jó érzés. A show valódi csillaga azonban a kérdések / kérések felsoroláspontja. Ha felsorolja, amire szüksége van az ügyféltől (ahelyett, hogy mindent kitalálna a bekezdések formájában), kristálytisztavá válik az Ön igényei. Emellett növeli annak esélyét, hogy válaszokat kapjon minden egyes kérdésre.

Tegye be az egészet egy fejjel előre és kérje fel az ügyféllel esetlegesen felmerülő kérdéseket, és egyszerű, de hatékony nyomon követési e-mailje van a kezedben..

4. Megható a bázis egy ideig tétlenség után

Az előző nyomonkövetési e-mail arról szól, hogy kapcsolatot tartson az ügyféllel, és megpróbálja egymást követő projekteket leszállítani. Ez az e-mail sablon az ügyféllel való hosszabb távú újrakapcsolatról szól.

Ebben a szakaszban nem szabad azt feltételezni, hogy az ügyfél pontosan emlékszik arra, hogy kik vagyunk, vagy milyen típusú projekteket készítettünk együtt a múltban. Amíg van némi ismerete, először is újra fel kell állítania azt.

Ez az e-mail sablon segíthet abban:

Üdvözlet [Ügyfél neve],

Megjegyzést fűztem a naptárba, hogy azonnal kapcsolatba léphessek veled. Csak emlékeztetőül, a legutóbbi projekt, amelyet együtt készítettünk, a következő volt: [PROJECT].

Meg akartam érni a bázist, és meg kellett volna vizsgálnom, vannak-e lehetőségek újra együttműködni. Megváltozott valami a [BUSINESS GOAL]?

Tekintettel arra, amit múltban együtt tettünk, azt hiszem, hasonló lépésekben követhetjük az [IDEA1, IDEA2, IDEA3].

Ha további részleteket szeretne tudni arról, hogy ez hogyan működhet pontosan, akkor csak tudassa velem, és küldök egy részletesebb javaslatot, és lépésről lépésre bontom le a dolgokat..

Ez a követő e-mail szkript néhány dolgot ér el:

 • A természetét tekintve barátságos, és természetes módon újrakapcsolódik az emberhez – nem tűnik kényszerítettnek.
 • Emlékezteti az ügyfelet arra, miben dolgozott a múltban, és arra is utal, hogy egynél több projektet is készítettél együtt (ha ez az eset áll fenn).
 • Néhány kész ötletet javasol a projektekhez, amelyek mellett dolgozhat.

Ez az utolsó pont különösen fontos. Az emberek elfoglaltak. Ha eljöhet ügyfeleihez és javaslatokat fogalmaz meg, amelyeket megvalósíthat számukra, ez növeli esélyét az üzlet megkötésére. Ehhez hozzájárul az a tény, hogy már fennáll a kapcsolata, mivel már nem kell bizonyítania, hogy képes vagysz szállítani.

5. Késedelmes fizetés kérése

Ez egy kicsit trükkös. A pénzről való beszélgetés stresszes lehet, különösen akkor, ha olyan alkotó vagy, aki inkább semmi köze nincs az üzleti pénzügyi elemhez. Ez még relevánsabb, ha egy nehéz ügyféllel lépünk kapcsolatba, aki lejárt a fizetésével.

Mindenekelőtt azt akarja, hogy a lehető legödösebben belemenjen ebbe a kommunikációba. Ne állítsa, hogy az ügyfél gondatlan, és ne kezdjen fenyegetéseket tenni. Ehelyett folytassa azt a feltételezést, hogy az ügyfél egyszerűen elfelejtette fizetni. Még ha más ok is van a bűnözésükre, ez a megközelítés lényegében bűntudatba hozza őket a pénztárcájuk kihúzásában:

Üdvözlet [Ügyfél neve],

Meg akartam érni az alapot, és emlékeztetni szeretném a [számlán szereplő dátum] időpontjában esedékes befizetésre. Még nem kaptuk meg a fizetést. Kérem, tudassa velünk, mikor várhatjuk el, hogy kérjük?

A legjobb, ha az ilyen típusú nyomon követési e-mailek rövidek és kedvesek. Nem akarja, hogy a kulcsszó figyelmen kívül hagyja. Ráadásul nincs ok arra, hogy egy selejtezőt dobjunk be. Egyszerűen csak emlékezteti őket, hogy a fizetés esélye – udvariasan – gyakran csinálja a trükköt. Mindazonáltal meg akarja adni nekik az összes vonatkozó információt, például egy számlaszámot és az e-mailt, amelyre eredetileg elküldték. Az ötlet az, hogy a fizetést a lehető legegyszerűbbé tegye.

Lényegében megismételheti ezt az e-mailt, ahányszor szükségesnek tartja. Ha azonban továbbra sem kap választ, akkor valószínűleg erősebb erőfeszítéseket kell tennie. Íme egy követő e-mail, amelyet akkor küldhet, ha nem válaszol néhány, például a fenti üzenetre:

Üdvözlet [Ügyfél neve],

Még nem kaptunk meg befizetést a (z) [projekt neve / leírás ]ért. A teljes számlaösszeget – [befizetés összegét] – [új esedékesség dátuma] -ig várjuk el, vagy esetleg ezt az ügyet beszedési ügynökséghez kell utalnunk..

Ez egy határozott és egyértelmű üzenet, amely megfelelő olyan ügyfelek számára, akik nem fizetnek, sem nem válaszolnak. A fizetés összegének emlékeztetője és egy új esedékesség időpontja végre ösztönözheti őket a cselekvésre.

Ha nem, akkor esetleg csökkentenie kell a veszteségeket ezzel az ügyféllel, és ezt tanulási tapasztalatnak kell tekintenie. Természetesen valóban megteheted bérbeadási gyűjtőügynökséget nyomon követése az ön számára – de a szóváltás és a szükséges díjak miatt ez kevésbé kívánatos lehetőség, kivéve, ha a tartozás nagyon nagy.

6. A végső e-mail

A korábbi nyomon követési e-maileket úgy tervezték, hogy lehetőség szerint választ kapjanak. Azonban néha az ügyfél az ön erőfeszítései ellenére egyszerűen elcsendesedik.

Ha több üzenetet küldött egy ügyfélnek, és ők nem válaszolnak (és nem tartoznak neked pénzzel), ideje küldeni egy utolsó utólagos e-mailt. Úgy néz ki, mint ez:

Üdvözlet [Ügyfél neve],

Már egy ideje hallottunk rólad. Ezen a ponton azt kell feltételeznünk, hogy megváltoztak a prioritások, vagy pedig vállalkozását más irányba veszi.

Kérjük, nyugodtan lépjen kapcsolatba a jövőben, ha bármilyen további segítségre tudunk állni!

Ez az üzenet néhány dolgot megvalósít. Udvarias és megértő az egyik iránt, ami azt mutatja, hogy nem felel meg az ügyfélnek a válasz hiánya miatt. Még ha nem is hallja tőlük, akkor a kapcsolatot a lehető legpozitívabb módon kell fenntartania.

Sőt, egyértelművé téve, hogy így haladsz, az ügyfél játszik a hiányzás félelme (FOMO). Fel kell ismerniük, hogy ha továbbra is élvezni akarják az Ön szolgáltatásait, akkor gyorsan kell cselekedniük.

Végül világossá tette, hogy nyitott bármilyen jövőbeli kommunikációra. Nem ritka, ha egy régi ügyfélből hirtelen visszahallgatunk hónapok vagy évek alatt, amikor a prioritások és a személyzet megváltozott. Az e-mail ilyen csomagolása a lehető legjobb képet nyújt a válasz megszerzéséről.

Következtetés

Sajnos nincs mód (még!) Elérni a számítógép képernyőjén, és az ügyfelet reagálni egy fontos üzenetre. A gondosan kidolgozott nyomonkövetési e-mail elküldése azonban a kívánt eredményeket eredményezheti, miközben kapcsolata pozitív megjegyzésben marad..

Ebben a cikkben hat e-mail szkriptet mutattunk be, amelyek segítségével a nem reagáló ügyfeleket üldözi:

 1. A pályázat benyújtásának nyomon követése.
 2. Emlékeztesse, hogy válaszra vár.
 3. Új munka felkérése.
 4. Meghatóbb bázis hosszabb ideig.
 5. Késedelmes fizetési kérelem.
 6. A végső e-mail.

Sikerült-e valaha egy ügyetlen klienst beszélgetni? Mondja el, mit tett az alábbi megjegyzés szakaszban!

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map