30. átláthatósági jelentés – Hogyan veszítsük el vállalkozásának 50% -át éjszakánként

30. átláthatósági jelentés – Hogyan veszítsük el vállalkozásának 50% -át éjszakánként

30. átláthatósági jelentés – Hogyan veszítsük el vállalkozásának 50% -át éjszakánként
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Üdvözöljük a havi átláthatósági jelentés (2017. július) 30. kiadásában. Ebben a sorozatban minden tőlem telhetőt megteszek, hogy megosszom Önnel mindent, ami a CodeinWP-n és a ThemeIsle-en zajlik – üzleti szempontból. A jó a rossz és a Csúf. És ezúttal nagyon sok az utóbbi. Kattintson ide a korábbi jelentések megtekintéséhez.


Először is, ne kattintson a csalira a címmel. Úgy értem, de erről még később, a jelentésben. Itt van a teljes TOC, ha inkább egyenesen arra a részre ugrik, amely a leginkább érdekli:

1. Kifizetések, adó és egyéb "vicces dolgok"
2. Árképzési stratégia és az ipar áttekintése
3. Hogyan veszítettük el üzleti tevékenységünk 50% -át egy éjszakán keresztül?

Valószínűleg észrevetted, hogy az előző jelentés kicsit más volt – ahelyett, hogy a szokásos gondolatokra és elvitelre összpontosítottam, a WordPress eddigi tapasztalataink ütemtervét mutattam be, valamint a társaság néhány legfigyelemreméltóbb mérföldkövet. Ebben a hónapban visszatér a normál formátumba, tehát készüljön fel kétszer a tanulásokra!

1. Kifizetések, adó és egyéb "vicces dolgok"

A múlt hónapban végre sikerült integrálnunk FastSpring teljes egészében a fő bevásárlókosár-szoftverünk. Ez azt jelenti, hogy mostantól minden értékesítésünk rajtuk keresztül megy keresztül.

Miért van ez nagy ügy, és különösen az EU-országok számára? Néhány ok:

FastSpring

a) HÉA / adókezelés

Valami meglehetősen nemrégiben megtudtam, hogy az 5+ ország 2017. január első felében bevezette a digitális termékek újfajta új adóját (többek között Oroszország, Szerbia, Tajvan, India). Ezen felül még tíz ország dolgozik valami hasonlóval (jelentések szerint).

Nagyon valóban nagyon nehéz lépést tartani a globális változásokkal. Alapvetően, ha a házon belüli bevásárlókosáron van, akkor teljes munkaidőben fel kell vennie egy másik személyt, csak hogy elvégezze az összes erőfeszítést, amely az ilyen dolgokkal való naprakész marad..

Egyrészt kipróbálhat egy tisztességes fizetési plugin használatával, hogy megkísérelje kezelni ezt az Ön számára. De másrészt inkább egy megbízható SaaS-megoldásban bízom jobban, és számomra úgy tűnik, mint egy jobb általános választás. Más szavakkal, valakivel, mint például a FastSpring, alapvetően kiszervezik az összes aggodalmat a nemzetközi adózási és szabályozási változások miatt..

Például, amikor az EU-ban bevezetett rendeletekben Romániában (ahol vagyunk) nem volt központi hivatal az EU-val kapcsolatos összes HÉA beszedésére, ami azt jelentette, hogy például a német adóhivatal felvette a kapcsolatot velünk és kérte az ÁFA megfizetését. a német vásárlók felé történő értékesítésről.

Olyan megoldások, mint a FastSpring, Freemius, Avangate és más hasonlóak azonban nem klasszikus bevásárlókosár. Úgy tűnik, hogy a termékek viszonteladói lesznek, tehát a felelősség a számlák, a jelentések stb. Kezeléséért, amíg Ön megkapja a fennmaradó összeget. Összességében, mondjuk 500 egyedi számla helyett csak 2-et kapunk.

Díjak? Igen, de még mindig megéri.

b) Teljesítmény és rugalmasság

A FastSpring támogatja az internetes és az előugró fizetési megoldásokat is. Az interneten igazán nagyszerű eszközök vannak a felvásárláshoz / a keresztértékesítéshez, és mindent meglehetősen szépen optimalizáltak az átalakításhoz, IMO. Végül is a fő ösztönző számukra az, hogy még több ügyfelet és eladást szerezzen neked, ami számukra is magasabb jövedelmet jelent.

Nyilvánvaló, hogy ha a vállalkozás székhelye az USA-ban van, akkor lehetősége van több lehetőség közül választani. De számunkra, ha Romániában vagyunk, nem tudtunk megszerezni a Stripe számlát, és nem engedélyezhetjük előre a PayPal fizetéseket. Ez azt jelentette, hogy nem tudtunk egyetlen kattintással frissíteni / eladni. Most azonban ügyfeleink csak egyetlen kattintással frissíthetnek magasabb szintű előfizetésre – nem kell újra megadniuk fizetési adataikat.

Végül, minden automatikusan integrálódik a Google Analyticshez és a GTM-hez, ami azt jelenti, hogy nincs szükséged egy extra e-kereskedelem nyomkövető beépülő modulra, és nem kockáztathatja, hogy a követését rosszul végrehajtja.

c) Leányvállalatok / partnerek

Régebben önálló házigazdaként működtettük társult programunkat. Ez nem volt tökéletes:

 • A leányvállalatok számára nehéz könyvelést vezetni minden partneroldalon,
 • nehezebb bízni az adott programban,
 • jogi kihívások (esetünkben) fizetésekkel és számlázással.

Leginkább együtt dolgoztunk ShareASale mindezt kezelni (ami egyáltalán nem volt rossz – a funkcionalitás szempontjából), de végül úgy döntöttünk, hogy egy még jobb (drágább) megoldáshoz lépünk. A FastSpring integrációval / partnerséggel rendelkezik a Ütési sugár, ami azt jelenti, hogy nemcsak a nyomkövetés integrálva van, hanem maguk is fizetnek leányvállalatokkal az Impact Radius felé. Olvassa el: még kevesebb számlát kell kezelnünk.

Ugyanez vonatkozik a partnerségekre; A FastSpring fizethet egy adott termék eladásának egy százalékát egy másik személynek, és akkor csak a részét fogja megkapni. Egyszerűen nincs szükség a pénz 100% -ának megszerzésére, csak azután, hogy egy részét harmadik félnek átadja..

2. Árképzési stratégia és az ipar áttekintése

Folyamatos kihívás volt nekem egy jó, hosszú távú stratégia kidolgozása a ThemeIsle számára. Sokat dolgoztam az árazási modellnél, de egy bizonyos ponton teljesen elakadtam, hiányozva az új ötletek és a lehetséges iránymutatások.

Végül felhívtam a figyelmet más iparágakra és résekre, amelyek valószínűleg küzdenek hasonló kérdésekkel egy bizonyos ponton. Számomra az első számú kérdés az a gondolkodásmód, hogy a prémium WordPress termékeknek egyszeri vásárlásnak kell lenniük.

Ezzel rájöttem, hogy a nap folyamán alapvetően ugyanaz a probléma, amellyel a szabványos szoftvertermékek szembesültek. Emlékszem, amikor mind az MS Office, mind a Photoshop egyszeri vásárlásként dolgozott, nem is beszélve a Windows operációs rendszerről.

Ez talán volt a legnagyobb szemnyitó számomra, figyelembe véve mindazokat a dolgokat, amelyekről a közelmúltban gondolkodtam.

Ugyanakkor, bár a fenti szoftverek sokkal nagyobb volumenűek, mint bármi, amit a WordPress közösségben látunk, továbbra is olyan megoldásokat használnak, mint Avangate, FastSpring vagy alternatívák.

Egy másik megjegyzés: ha ebben az iparágban dolgozunk, elfogultak vagyunk az önálló megoldások és általában a teljes kontroll felett. Időnként ez azonban csak hamis előnyökkel jár, amelyek a nap végén nem annyira értékesek. Mint például a fizetések esetén, nem igazán kell saját maguknak fogadnom ezeket, csak annyit kell tennem, hogy megbízhatóan gondozhassam őket és elvégezzem őket.

Néhány más tanulás és érdekes megállapítás, amelyek ennek megfelelnek:

 • Nem láttam egyetlen szolgáltatót sem, aki élettartamú engedélyeket árusítana a "nagy szoftver" iparágakban. Csak egy, két vagy három évre szóló engedélyeket adnak el.
 • Az Apple ökoszisztéma önmagában vicces, mivel a fejlesztők alapvetően saját megközelítést találtak ki. Például, látni fog egy App ver 1 alkalmazást egy díj ellenében, de akkor ugyanaz az App Ver 2 egy teljesen új termék, tehát külön kell megvásárolnia, ha a legújabb és a legnagyobbat akarja használni. Például, ha olyan íróalkalmazást használ, mint például az iA Writer, akkor nagyon jól ismeri ezt a megközelítést. El tudod képzelni, hogy ezt egy WordPress témához lehet tenni? Például, ha kiadnánk a Zerif 2.0-t és megpróbálnánk önálló termékként eladni, miközben úgy döntünk, hogy megszünteti a ver ver 1.0 támogatását.
 • Minden nagy játékos sokat értékesít és keresztezi a bevásárlókosárot, valamint a pénztár különböző szakaszaiban. Ökoszisztémánkban nem sok ilyen történik.
 • Számos trükkös technikát látok odakinn. Csak néhány említésre méltó, hogy a Photoshop a következőnek tűnik "hamisítvány" éves terv, csak annak bizonyítása érdekében, hogy a vevő mennyire jók a többi üzletben, valószínűleg nem számítva arra, hogy bárki megszerezze az alacsonyabb szintű ajánlatot. Vagy a PHPStorm, amely olcsóbb lesz minden évben, amelyet megújítasz (nagy ösztönzés!). És ráadásul különféle víruskereső szoftvereink vannak, amelyek minden alkalommal más árat mutatnak nekem, amikor meglátogatom az értékesítési oldalt. ��

A nap végén a fő elvitel, amikor ezt írom, az az, hogy ha nincs olyan eszköze, amelybe az emberek zárolódnak (mint például a Sketch vagy a Photoshop – mindkettő szabadalmaztatott megoldás, ahol az elfogadás fontos), nincs ok arra, hogy ne van automatikus megújítás vagy automatikus frissítés.

Más szavakkal, ha a termék WordPress téma vagy plugin, akkor az automatikus megújítás jó ötletnek tűnik.

Mindezt figyelembe véve ismét frissítettük árképzési modellünket, és megpróbáltuk egyértelműbbé tenni az emberek számára – mit kapnak. Azt is hozzáadtuk annak lehetőségéhez, hogy kijelentkezzenek az automatikus megújításokról, amíg azok pénztárban vannak. Ez mindig egyfajta kompromisszum a vállalkozás eredményes működtetése és az átláthatóság továbbra is fennmaradása között – hogy felhasználóink ​​ne érezzék magukat erősen felfegyverkezve.

ThemeIsle árképzés

3. Hogyan veszítettük el üzleti tevékenységünk 50% -át egy éjszakán keresztül?

Úgy tűnik, már eleget mondtunk a tárhelyről, de nem.

És ez nem a felmérésekről, kísérletekről vagy másról szól. Erről szól a címsorban …

Először is, nincs kattintásos csalétek, valójában üzleti tevékenységünk kb. 50% -át, szó szerint értjük, egy napról a másikra.

Habár először nem tudtuk, hogy ez a tárhely kérdése, ez kiderült, hogy ez a legnagyobb hosting probléma, mely egy ideje volt (oké, néhány véletlen egybeesés és a lustaságom is kis szerepet játszott).

Itt van, mi folyik itt:

Mint már említettem, mi A bevétel kb. 50% -áért a blog felelős ezen a ponton. Ez különféle forrásokból származik, de elsősorban kapcsolt vállalkozástól, valamint az embereket utalja meg a ThemeIsle termékekre. Más szavakkal, ez a blog a ThemeIsle egyik fő marketing csatornája.

TL; DR: Egy vasárnap a blogot szinte teljesen eltávolították a Google-tól. Az összes legfontosabb pénzkeresési hozzászólás sehol nem volt. Először azt gondoltuk, hogy megütötte az egyik legutóbbi algoritmusfrissítést, de az igazság másnak bizonyult.

A CodeinWP statisztika

Körülbelül egy évvel ezelőtt a házigazdákat Kinsta-ra váltottuk (és itt még áttekintettük). Lustaságom miatt szerettem volna könnyedén elválasztani webhelyünket, mindkettő ugyanabban a codeinwp.com domainben ült. Az első a fő oldal – maga a codeinwp.com, a másik pedig a blog – a codeinwp.com/blog oldalon. Ezek külön WordPress telepítések, amelyek megkövetelték a Kinsta számára, hogy állítson fel egy fordított proxyt annak érdekében, hogy ez működjön az infrastruktúrájuk számára..

Tehát június 18-án, miután egy barátságosan kellemes estét töltöttem el néhány barátommal, elkezdtem látni, hogy a blog lassan eltűnik a Google-tól. Eleinte azt hittem, hogy semmiért nem kell aggódni, és valószínűleg hibás. Másnap, látva, hogy semmi nem rendeződött, kutatást kezdtem, és arra a következtetésre jutottam, hogy egy nemrégiben készült Google frissítés sújtotta minket..

Azonban a weben nem volt sok információ erről a frissítésről, ezért elkezdtem magamba foglalkozni.

Még egyszer megvizsgáltam a linkeket és a tartalmat, a legutóbbi plugin-frissítéseket, amelyeket elvégeztünk, de semmi sem tűnt helytelennek. Nagyon frusztráló és nehéz volt elhinni, hogy a WordPress ökoszisztéma egyik legmegbízhatóbb blogja ugyanúgy eltávolítható a Google-ról.

Úgy értem, hogy előfordulhat, hogy egyetlen oldal vagy bejegyzés eljut egy algo frissítéssel vagy áttekintéssel, természetesen, de az egész blog egyszerre …

Azt is megtudtam, hogy alapvetően nincs mód panaszra vagy felülvizsgálat kérésére. Végül is egy algoritmus egy szkript, szoftver vagy valamilyen AI forma, ha akarod, tehát nem sok befolyásolhatja azt anélkül, hogy hatalmas változtatásokat hajtana végre a webhelyén (a webhelyén). Másrészről, ezek a frissítések és maguk az algoritmusok pontosan az, ami a Google-t a legjobb keresőmotorhoz teszi.

Ennek ellenére továbbra is az a benyomásom, hogy ebben az esetben kissé tisztességtelen volt. Végül is jelentős erőfeszítéseket fektetünk a tartalom készítésére, és néhány darab heteket és több ezer dollárt igényel a munkához (mint ez) – amire már néhányszor említettem. De mégis, mit tehetek, igaz?

Beletelt egy kis időbe, amíg meghatároztam, hogy melyik Google frissítés valószínűleg okozza nekünk a problémát. Végül megtaláltam írt itt. Ráadásul ott volt ez a tweet:

DYK nincs kapcsolt kapcsolatokkal összefüggő probléma? A probléma az, amikor a webhely egyetlen célja az aff linkek sekély tárolója pic.twitter.com/y149XZ0JP6

– Gary "鯨 理" Illyes (@methode) 2017. március 14

A frissítés neve – Fred.

Néhány órás vizsgálat után úgy tűnt, hogy ez lehet. Őszintén szólva, mióta Zerif felfüggesztették, kissé erőteljesebben összpontosítottunk a bevételszerzésre. Bizonyára ezt a Google észrevette, ezért úgy döntöttek, hogy eltávolítanak minket – gondoltam.

Hogy valahogy leküzdjük ezt, lerövidítsük a veszteségeket, és legalább ismét indexeljünk, teljesen eltávolítottuk a hirdetési oldalt, megszabadultunk a társult linkeink legtöbbjétől, hozzáadtuk a szerzői profilokat (lásd alább), adtunk hozzá egy ismertető oldalt és könnyebb utat tettünk hozzá. hogy az emberek kapcsolatba lépjenek velünk. Alapvetően az embert emberi szempontokké és az olvasók számára elérhetővé tettük.

Új szerzői bios

Ugyancsak átalakítottuk a tartalomstratégiánkat, hogy kevésbé koncentráljunk a bevételszerzésre, majd türelmesen vártuk, hogy a blog visszatérjen.

Az a bizonyosság, hogy a helyes irányba haladunk, az az is, hogy a Google-ban még mindig láthatóak voltak azok a hozzászólások, amelyekben nincs kapcsolt link..

Lehet, hogy csak naiv optimista voltam, de valahogy arra számítottam, hogy a dolgok idővel csak javulnak, ezért vártam. Még azt sem akartam, hogy mások megismerjék, mi folyik, sem panaszkodni nekem. Azt akartam, hogy mindenki csak összpontosítson, és ne aggódjon miatta. Társult kifizetéseink mindenesetre két hónapos késéssel érkeznek, tehát nem lenne azonnal érezni a csökkenést.

Bár sikerült aludnom, a stressz magas volt (a szerkesztő megjegyzése: ugyanaz). Szóval majdnem egy hét telt el, és…

Semmi.

Ekkor kezdtem el aggódni a nagy idő miatt.

Elkezdtem keresni a módját, hogy felvehessem a kapcsolatot valakivel a Google-on, hogy legalább képet kapjak arról, mi a baj az oldalon. Rengeteg eszközt használtam a webhely újra és újra elemzésére. Sok linket megváltoztattam, és minden nap körülbelül egy órát töltöttem a Google Search Console-ban.

Mindent megnéztem. Minden egyes aloldal. Végül, amikor ellenőriztem, hogy a Google hogyan látja a webhelyet, észrevettem "nOINDEX" felbukkan itt-ott. Természetesen az egyik első dolog, amit tettem, a robots.txt fájl volt. Jól tűnt, és nem volt ilyen címke benne.

Először nem értettem, mit láttam, és azt gondoltam, hogy lehet, hogy valami rejtett Google-elem / marker vagy valami. Végül is nem volt ilyen "nOINDEX" címkézzen bárhol a webhelyen (legyen az a témafájlokban vagy a Yoast SEO-ben).

Mindegy, elkezdtem tovább átgondolni ezt, és végül rájöttem, hogy néhány új weboldalunkhoz új X-Robots-Tag nevű irányelv tartozik. Ezt a házigazda – Kinsta tette oda.

Mint kiderült, mi vagyunk a Kinsta egyetlen ügyfele, akinek van fordított proxyja. Tehát a dolgok optimalizálása érdekében megváltoztatták a konfiguráció azon részeit, amelyek a "nOINDEX" címke hozzáadva. Senki más nem vette észre, és senki más sem tapasztalta ugyanazt a problémát, mivel, mint mondtam, mi vagyunk az egyetlen ügyfél, aki ezt a beállítást végzi.

Tehát ugyanúgy, összesen több ezer dollárt veszítettünk el a tárhelykeverés miatt. Noha még nem tettem meg a pontos matematikát, egyszerűen nem azért, hogy letartsam magam, annak 10 000 dollártól északra kell lennie.

Pénz nélkül az, amit elveszítettünk a stressz miatt, még nagyobb rám esett rám. Ez minden bizonnyal a legnagyobb probléma, amellyel szembesültünk a fogadással, az általános hatás szempontjából.

Egy másik megjegyzés: a GSC-n kívül nem tűnik olyan SEO eszköz, amely képes volt ezt felismerni "nOINDEX" címke. Végül is, milyen nehéz lehet? Olyan hang, mint, "Figyelem; A noindex címkét észleltük" elegendő lett volna ahhoz, hogy a problémát rövidre, percre, nem hetekre csökkentsék.

Szóval hogyan véget ért?

Szerencsére, miután eltávolítottuk a címkét, órák alatt minden visszatért. Ennek ellenére nem vagyok biztos abban, hogy az egész blog újraindexelésre került-e.

Utólag nézve azt gondolom, hogy a kérdés természete és a válasz, amelyet eredetileg Kinsttól kaptunk (alapvetően, "Hoppá, sajnálom a bajt"), ne győzz meg róla, hogy ügyfeleik maradjanak. Legalább ebben a blogban.

Noha értékelem az általuk elvégzett munkát, a tét túl magas, és az általuk fizetett árért ilyen jellegű dolgoknak nem szabad megtörténni.

Kíváncsi vagyok, hogyan kezelje ezt ezzel, ha én lennék én?

Összefoglalva: hibák történnek, és biztos vagyok benne, hogy Kinsta megtanult belőle. Ugyanaz a számunkra. Még mindig kutatom és gondolkodom, hogyan lehet elkerülni a hasonló kérdéseket a jövőben. Ezenkívül szerezhet-e garanciát egy fogadó cégtől is, hogy ilyen dolgok nem történnek meg? Valószínűleg erről van szó a vállalati tárhelyről, igazam van?

Különben is, itt van néhány egyszerű tanulás, amelyeket elvettem az egésztől:

 1. Kerülje az összetett beállításokat, amikor erre nincs szükség. Jól tűnik a kényelmi dolgok birtoklása, de hosszú távon problémákat okozhat.
 2. Valószínűleg nem fog fájni, ha kapcsolatba lép a házigazdával, ha egyáltalán SEO problémákkal szembesül. Csak kérdezze meg, hogy a dolgok rendben vannak-e a végükön, és ha egyáltalán nem végeztek változtatásokat a szerverén. Vannak csapások, amelyekbe ütköztek? Stb.
 3. Annak ellenére, hogy kiderült, hogy Fred a mi esetünkben nem gondja, a tanulás és az irány kissé megváltoztatása szintén nagyon hasznos volt. Röviden: először mindig készítsen oktatási tartalmat, majd csak pénzzé váljon pár hozzászólás.
 4. Ez a Google által kiadott e-könyv valóban nagyon jó. Útmutató a minőségi kereső értékelőkhöz, és jó képet ad arról, hogy miként alakulnak ki a valós világ bizalma és a felhasználói perspektívák. Mindannyian el kell olvasnunk ezt. Megint ez arany. Ezt nem tudtam eléggé hangsúlyozni.

A nap végén az egész fiaskóból kitaláltam ezt a zamatos képregényt:

képregény: a blog eltűnt

Oké, nem hiszem, hogy egyáltalán rossz. Ez az új tartalomkísérlet részét képezi itt, a blogban, és ezek közül többet fog látni az elkövetkező hetekben. By the way, én használtam Odesk hogy létrehozzuk a fentieket, és ez emlékeztette nekem, milyen félelmetes közösségek vannak ilyenek. Alapvetően egy óra munka telt el, hogy meghatározzam, mire van szükségem oda-vissza, majd 1-2 nappal később maroknyi csodálatos képregényt kaptam, összesen 250 dollárért (íme egy másik példa).

Oké, ennyi ez a számodra. Mint mindig, köszönöm az olvasást és a támogatást! Legyen naprakész, és új jelentéseket kap Önnek, feliratkozva ide:

K Karol összes szerkesztése és szellemes átírása.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector