Com crear el vostre propi lloc web: 2 maneres de fer-ho, fins i tot si sou un principiant ��

La pregunta de com crear el vostre propi lloc web és una cosa amb la qual molta gent lluita. I sobretot si són principiants que no han tingut fins ara propietat d’un lloc web.


Els llocs web (es creu) costosos ��, complicats ⚙️ i, en general, estressants per gestionar ��.

O ho són??

Bé, com alguns sabeu, no ha de ser així en absolut. Segons com aneu de construir el vostre lloc, pot ser econòmic, senzill i fàcil de gestionar al mateix temps.

Aquesta guia mostrarà exactament com aconseguir-ho: com crear el vostre propi lloc web i no perdre la camisa o la ment al llarg del camí. Intentem no respondre cap pregunta i us mostrem les maneres pràctiques de passar a tots els passos cap a un lloc web fantàstic i funcional.

Com crear el vostre propi lloc web

�� No és un principiant? Ja saps construir un lloc web? Si és el cas, tracta aquesta guia com una cosa que pots enviar a altres persones i demostrar-los com no pot ser complicat el procés de creació d’un lloc web. També pot ser útil quan no vulgueu repetir-vos per la milèsima vegada que algú us pregunti com construir un lloc web.

Aquí us detallem:

�� Les funcions que necessita cada lloc web modern
�� Com triar un creador de llocs web
�� Com crear el vostre propi lloc web a Wix
�� Com crear el vostre propi lloc web a WordPress
�� Passos següents?

Preguntes freqüents sobre com crear el vostre propi lloc web

"Puc crear un lloc web gratuïtament?"

Sí. Segur que podeu.

Tot i així, haurà de fer alguns compromisos durant el camí. Hi ha algunes limitacions als llocs web gratuïts i en parlarem més endavant.

"Si no és gratuït, doncs, quant he de gastar per crear un lloc web de qualitat?"

Ara estem parlant La bona notícia és que ho és menys del que penses.

Més endavant aprofundirem en les particularitats, però el que us puc dir ara és que a partir d’un pressupost de 40 a 150 dòlars a l’any serà suficient. (Sí, tenir un lloc web és un cost anual, no només un cost únic.)

"Puc iniciar un lloc web pel meu compte?"

Sí. Us mostrarem com fer-ho exactament.

"Puc vendre productes directament des del meu lloc web?"

Això és una mica més complicat. No parlarem aquí de botigues en línia, sinó de llocs web estàndard.

Si voleu aprendre a començar una botiga en línia, llegiu aquesta guia. A més, aquí teniu una comparació de les millors plataformes de comerç electrònic que podeu utilitzar.

"No puc dissenyar El meu lloc web serà lleig?"

No hi ha cap raó per la qual el vostre lloc web ha de ser lleig. Us mostrarem com fer que el vostre lloc sigui molt maco, encara que no tingueu un múscul de disseny al vostre cos.

"Més endavant puc editar textos i altres continguts al meu lloc?"

Sí, la bellesa de les solucions que us mostrarem és que us ofereixen funcions d’edició de contingut completes fins i tot després de crear el vostre lloc web i fer-lo públic.

"Necessito alguna experiència prèvia? Hauré de codificar?"

No.

Les funcions que necessita cada lloc web modern

Cada lloc web és diferent.

Vull dir, cada lloc web es construeix amb un objectiu diferent en compte, utilitzant diferents eines i destinat a una causa / empresa / persona diferent.

Tot i això, d’altra banda, la majoria de llocs web necessiten tots els mateixos elements per ser considerats dignes del segle XXI.

Ells són:

Un motor estable:

Un motor de lloc web, també conegut. el sistema operatiu del vostre lloc web que us asseguri que el vostre lloc no es bloqueja.

Allotjament bo i fiable:

L’allotjament web és on viu el vostre lloc web i des d’on hi poden accedir els visitants. Un bon amfitrió s’assegurarà que el vostre lloc estigui sempre accessible i que no tingui cap temps d’inactivitat.

Una pàgina d’inici totalment personalitzable:

En aquests dies, la vostra pàgina d’inici no és una cosa que només has de fixar una vegada i oblidar. Més endavant voleu poder editar la pàgina principal a mesura que canvien les vostres necessitats.

Personalització completa del lloc web:

No és suficient per poder personalitzar la pàgina d’inici. Voleu personalitzar tots els detalls del vostre disseny i / o contingut.

Un mòdul de blocs:

Tot i que encara no teniu previst fer blocs, voleu publicar notícies sobre la vostra empresa, indústria, causa o qualsevol altra cosa que creeu el lloc web..

Facilitat mòbil:

Avui dia, més persones accedeixen a la xarxa a través dels telèfons mòbils que a través dels ordinadors de sobretaula i ordinadors portàtils combinats (segons diuen les dades). Per això, us heu d’assegurar que el vostre lloc tingui un bon aspecte mòbil.

Una estructura favorable al SEO:

SEO (optimització de motors de cerca) juga un paper massiu en la manera en què la gent trobarà el vostre lloc web. En termes senzills, SEO inclou tots els esforços que podeu fer per tal de visibilitzar el vostre lloc quan la gent cerqui termes relacionats a Google.

Bona seguretat:

Els atacs de pirateria són massa freqüents en aquests dies. Una bona seguretat del lloc web dificultarà la participació dels usuaris i la presa de possessió del vostre lloc web.

Còpies de seguretat de confiança:

Sempre voleu tenir còpies de seguretat de les dades del vostre lloc, per si de cas.

Integració en mitjans socials:

Els mitjans socials són tota la ràbia en aquests dies. No voleu deixar-se enrere, de manera que voleu integrar el vostre lloc amb les populars plataformes de xarxes socials i facilitar que la gent comparteixi el contingut.

Les opcions anteriors poden semblar una mica intimidatòries, però la bona notícia és que anirem a gestionar una mica amb pilotes automàtiques. Vull dir, no haurem de construir aquests elements a mà, sinó que utilitzarem eines que ja disposen de tot això integrat a la caixa.

Trieu un creador de llocs web

Sorpresa, sorpresa, no crearem un lloc web a mà, sinó la codificació en HTML i CSS.

El que farem en lloc és utilitzar un creador de llocs web que tingui una interfície senzilla i ens allunyi la necessitat de saber què passa sota la caputxa.

Els creadors de llocs web d’avui en dia són més que una solució de botó de botons completament que qualsevol altra cosa. Aquest és un gran avantatge respecte a les antigues maneres d’escriure codi a mà i veure com es reprodueix tot. Aquests dies ja s’han passat, per sort!

Dit això, no és que la nostra elecció sigui fàcil. De fet, hi ha més d’una dotzena d’eines pràctiques que es poden anomenar creador de llocs web, i algunes d’elles seran més adequades que d’altres en funció d’un parell de factors.

Per acotar les coses, ens centrarem en dos dels constructors més populars: WordPress i Wix.

Fonamentalment, es tracta de dues solucions completament diferents, però t’ajudarem a triar quina serà la teva millor.

(Si voleu obtenir més informació sobre els diferents constructors de llocs web i conèixer els 6 principals constructors del mercat, llegiu-ho.)

WordPress

 • programari de llocs web de codi obert
 • abans d’utilitzar-lo heu d’instal·lar-lo en un servidor web
 • a part del propi WordPress, també necessiteu un compte d’allotjament independent i un nom de domini per crear el vostre lloc
 • t’ofereix un control total sobre el teu lloc web, el contingut que hi tens, el disseny que utilitzes
 • obteniu milers de dissenys de llocs web per triar
 • no hi ha assistència per a clients de l’equip de WordPress, però aconseguiu assistència del vostre host web

wix

 • eina en línia per crear llocs web
 • només cal registrar-se en un compte i començar a crear el lloc immediatament
 • solució de caixes tot en un: no necessiteu res més que Wix mateixa per crear el vostre lloc web
 • només teniu permès fer el que hi ha en els termes del servei de Wix
 • obteniu centenars de dissenys de llocs web per triar-los
 • Obteniu atenció al client de l’equip de Wix

El cost de WordPress vs Wix

El preu de Wix és el següent:

preu del wix

A banda d’aquestes opcions, també hi ha un pla gratuït disponible. Les limitacions d’això són:

 • Només podeu llançar el vostre lloc sota un subdomini; com USERNAME.wixsite.com/SITENAME
 • Els anuncis Wix apareixeran a totes les pàgines del vostre lloc
 • Et limitem a 500 MB d’emmagatzematge de disc i 500 MB d’ample de banda

En total, si voleu crear un lloc per a ús personal, amb un nom de domini personalitzat i desfer-vos dels anuncis de Wix, us costarà 13 dòlars mensuals = 156 dòlars anuals.

Amb WordPress, les coses són una mica més complicades. El propi programa de WordPress és gratuït. Tanmateix, el que cal pagar és allotjament i nom de domini.

Per que les coses siguin econòmiques, podeu obtenir allotjament i domini des de Bluehost. Els plans comencen des de 2,95 dòlars al mes i obtindreu un nom de domini gratuït inclòs per al primer any. Aquí teniu el preu complet:

Preu Bluehost

El que també cal destacar és que Bluehost instal·larà WordPress a la vostra configuració d’allotjament, per la qual cosa no cal embrutar-se les mans..

En general, això us permet crear un lloc per 35,40 dòlars el primer any i, a continuació, pagar un import de 15 $ addicionals cada any consecutiu pel nom de domini (el nom de domini només és gratuït el primer any). A més, tingueu en compte que per obtenir aquest preu baix (2,95 dòlars al mes), hauríeu de pagar tres anys per endavant (per tant, són 106,20 dòlars en total).

Una altra cosa a tenir en compte és que del que parlem aquí és llançar només un lloc bàsic amb WordPress. Si necessiteu coses com ara pagaments en línia, complements addicionals, temes premium, els vostres costos augmentaran.

Aquí es mostra com decidir entre WordPress i Wix

No és molt fàcil decidir entre Wix i WordPress. Heu de tenir en compte almenys un parell de factors. Aquí es mostra com es desenvolupen les coses en termes generals:

WordPress vs Wix

WordPress
Wix

Característiques⭐⭐⭐⭐⭐
Dissenys⭐⭐⭐⭐⭐
Facilitat d’ús⭐⭐⭐
Control sobre el lloc⭐⭐⭐⭐⭐
Preu⭐⭐⭐⭐⭐

Teniu el vostre favorit? Genial! Aquí teniu la manera de crear el vostre propi lloc web amb qualsevol de les dues plataformes:

wix

Com crear el teu propi lloc web a Wix

El fantàstic de Wix és que pots crear el teu propi lloc web tot d’una, sense sortir mai de Wix.com. La interfície us porta a mà fins a un lloc de treball.

Aquí teniu la manera de fer-ho tot:

1. Creeu un compte Wix

Anar a la Pàgina d’inici de Wix i feu clic a Començar. Introduïu la vostra adreça de correu electrònic per crear un compte.

com crear el vostre propi lloc web amb Wix

Wix us preguntarà una sèrie de preguntes sobre el vostre nou lloc web.

com crear el vostre propi lloc web amb wix adi

2. Deixem que Wix ADI faci la seva màgia

En aquest següent pas, Wix utilitza les vostres respostes a la seva excel·lent eina WI ADI (mòdul d’intel·ligència artificial de Wix) per preparar un lloc web a mida per a vosaltres..

llançar wix adi

El que és excel·lent és que Wix us portarà a mà durant tot el procés sense exigir que enteneu què passa sota el capó.

3. Trieu un disseny

A partir de les vostres respostes, Wix ADI us suggerirà algunes opcions de disseny que podreu gaudir:

dissenys de wix

Més endavant podreu personalitzar aquest disseny, però no podreu canviar-lo per altra cosa.

3. Personalitzar el lloc

Quan l’ADI finalitzi la seva tasca, podeu ajustar el vostre disseny i fer-lo adaptar de veritat a les vostres necessitats.

La interfície del creador de llocs web és molt clara i destaca totes les àrees clau en les que primer haureu de centrar l’atenció.

Editor ADI

Hi podeu:

 • Editeu els elements de la pàgina. Feu clic a qualsevol element de la pàgina per personalitzar-lo. Veureu la configuració de l’element a la barra lateral de l’esquerra. Les opcions permeten canviar els textos, imatges, colors i altres detalls sobre l’element.
 • Feu clic a les fletxes de les cantonades de la part superior dreta per alinear els elements.
 • Feu clic als botons amb el nom de Disseny a les cantonades superior esquerra per canviar l’estil de disseny de l’element.
 • Afegiu elements i seccions noves a la pàgina fent clic a la secció Afegiu enllaç a la barra superior.
 • Afegiu pàgines noves fent clic a Pàg+ Afegeix pàgina botó a la barra superior.

Parlem d’afegir pàgines noves per un segon. En definitiva, quan voleu afegir una pàgina nova, veureu la interfície de disseny exacta com quan personalitzeu la pàgina d’inici. L’ús és el mateix, i la gamma d’elements de contingut disponibles també és igual.

Wix també us ofereix un conjunt de plantilles de pàgines fetes prèviament per a coses com ara pàgines, pàgines de contacte, pàgines de vendes i molt més.

pàgines suggerides de wix

4. Afegiu la funcionalitat mitjançant les aplicacions Wix

Wix inclou moltes funcions integrades, però si en voleu més, podeu afegir-les mitjançant el Wix App Market. Trobareu aplicacions per a integracions d’eines de correu electrònic, analítiques i molt més.

aplicacions de wix

Instal·leu qualsevol aplicació amb un parell de clics i, després, configureu-la mitjançant la configuració de l’aplicació.

5. Establiu un nom, un domini, trieu un pla

Quan estigueu satisfet amb l’aspecte del vostre lloc, finalment podreu publicar-lo perquè el món el pugui veure.

Per fer-ho, feu clic a la secció Publicar al botó superior dret de la interfície d’usuari de Wix.

publicar lloc

A continuació, trieu si voleu registrar un nom de domini nou o bé quedar-vos amb el subdomini gratuït de Wix.

subdomini

Nota; si trieu un nom de domini personalitzat, també haureu d’actualitzar un dels plans de pagament de Wix de què vam parlar anteriorment.

Un cop hàgiu finalitzat aquests passos, el vostre lloc serà visible en línia i públicament. ��

WordPress

Com crear el vostre propi lloc web a WordPress

Crear el vostre propi lloc web a WordPress és una mica diferent de fer-ho a Wix.

Primer, no aneu al lloc web principal de WordPress.org per començar. En canvi, el millor lloc per començar és amb una empresa d’allotjament.

Abans hem parlat molt de diferents tipus d’allotjament, així que si voleu la comparació completa del que hi ha disponible al mercat, llegiu-ho. Si ara no es pot molestar a fer-ho, aquí teniu un resum ràpid: les nostres recomanacions quan es tracta de hosting de WordPress:

 • Bluehost: aquest amfitrió és oficialment recomanat per WordPress, i és una de les opcions més assequibles que hi ha. Com he comentat anteriorment en aquesta publicació, podeu començar a partir de 2,95 dòlars al mes i rebreu un nom de domini gratuïtament el primer any.
 • SiteGround: Aquest és un altre amfitrió aprovat per WordPress. Té unes excel·lents crítiques per part dels clients, ofereix un excel·lent rendiment i una assistència de primera línia. Una mica més car, a partir de 3,95 dòlars al mes.

�� Aquí hi ha una comparació més profunda entre SiteGround vs Bluehost.

Utilitzarem Bluehost per a aquesta guia:

1. Vés a Bluehost i registra’t

Aneu al lloc web de Bluehost i feu clic a Començar botó. Trieu un dels plans, probablement l’etiquetat bàsic a 2,95 dòlars al mes (prou si comenceu amb un petit lloc).

Preu Bluehost 2

Al següent pas, trieu un nom de domini per al vostre lloc. Recordeu que esteu rebent aquest nom de domini de manera gratuïta durant el primer any.

Feu que sigui quelcom original que estigui en sintonia amb la vostra marca, el seu nínxol i allò que voleu que el vostre lloc representi. Aquí tens alguns consells com triar un bon nom de domini.

Completa el procés de registre i continua amb la compra. Com heu esmentat anteriorment, haureu de pagar tres anys per endavant per aconseguir aquest preu baix de 2,95 dòlars al mes.

2. Instal·leu WordPress

Bluehost facilita aquesta part i no requereix de cap propietat de la vostra administració.

Només cal que inicieu la sessió al vostre compte, aneu a la secció Els meus llocs , feu clic a la Crea lloc botó.

inscripció bluehost

Bluehost demanarà alguns detalls com el nom del lloc i la línia de lletra.

Nom del lloc

A continuació, se us demanarà que escolliu a quins noms de domini voleu connectar. Probablement tingueu només un domini, així que seleccioneu-lo de la llista.

Amb aquest fet, Bluehost ara instal·larà WordPress per a vosaltres. Quan el procés finalitzi, podreu iniciar la sessió al plafó d’administració de WordPress.

com crear el vostre propi lloc web mitjançant la instal·lació de WordPress a Bluehost

3. Trieu un disseny

WordPress us permet triar entre milers de dissenys (anomenats temes) i després instal·lar-los en un parell de clics!

Per començar, inicieu la sessió al vostre panell d’administració de WordPress i aneu a AparicióTemes. A partir d’aquí, feu clic a Afegir nou.

els temes afegeixen de nous

Per assegurar-vos que només navegueu pels millors temes, canvieu a Popular fitxa.

pestanya popular

Trieu un tema de la llista que us agradi i instal·leu-lo. Hi anirem Neve (la trobareu en algun lloc al voltant de la segona / tercera fila).

Aquest és realment un tema propi, que a la comunitat de WordPress sembla molt. El tema està actiu en més de 50.000 llocs web a l’hora d’escriure.

bloc de neve

�� Llegiu també: 50+ millors temes gratuïts de WordPress

Només cal fer clic sobre el botó Instal·leu botó a sota del tema (vegeu la imatge superior) i, a continuació, feu clic a Activa quan finalitzi la instal·lació.

Neve us convidarà a donar un tomb a un dels seus llocs d’inici.

com crear el vostre propi lloc web amb llocs d’inici Neve

Aquestes plantilles de lloc web us ajuden a iniciar el disseny de manera que no haureu de fer-ho tot a mà. Molt recomanable!

Per començar, només cal fer clic sobre el botó blau gran. Veureu una llista de les plantilles disponibles. Podeu triar-ne un en funció del nínxol al qual tingueu el lloc, o simplement escollir-ne el que més us agradi.

plantilles neve

A la part superior, també podeu triar el creador de pàgines que trieu. Ens agrada el millor elementor, però podeu accedir a qualsevol d’ells.

Només cal fer clic sobre el botó Importa botó al costat de la plantilla que vulgueu. Neve us oferirà una opció sobre els elements concrets que voleu importar. El millor és deixar-les seleccionades perquè obtingueu un lloc web complet de treball després de la importació. Neve també instal·larà el creador de pàgines necessari perquè el disseny funcioni.

neve import

Fer clic a Importa començar. Això pot trigar un minut o dos.

neve important

Quan finalitzi la importació, podreu veure el vostre lloc.

lloc web neve

4. Personalitzar el vostre lloc

En aquesta fase, podeu personalitzar el vostre lloc web de dues maneres.

Primer, podeu utilitzar el botó Personalitzador de WordPress per tenir cura de la configuració bàsica.

Personalitzar WordPress

El personalitzador de WordPress us permet ajustar coses com ara la disposició principal, capçaleres i peus de pàgina, colors i fons, tipografia, botons, menús i molt més. Tot accessible mitjançant el menú de la barra lateral:

com crear el vostre propi lloc web amb el personalitzador de WordPress

A part del personalitzador, també podeu editar la vostra pàgina mitjançant Elementor.

Personalitza WordPress mitjançant Elementor

Per dir-ho senzillament, Elementor permet editar i personalitzar pràcticament qualsevol cosa que vegi a la pàgina. Per començar, només cal fer clic sobre un element de la pàgina o afegir un element nou a la barra lateral:

com crear el vostre propi lloc web amb Elementor UI

Per obtenir més informació sobre Elementor, llegiu aquesta revisió o aquesta comparació entre Elementor i Divi Builder vs Beaver Builder.

5. Crear pàgines noves

Per crear pàgines addicionals a WordPress, feu clic a + Nou i després endavant Pàg:

Nova pàgina de WordPress

Veureu la principal interfície d’edició de contingut de WordPress. És bastant fàcil d’utilitzar… pràcticament tot el que heu de fer és començar a escriure.

Pàgina de creació de WordPress

�� Si voleu obtenir més informació sobre com editar contingut a WordPress, llegiu-ho.

6. Afegiu més funcions mitjançant plugins

Tot i que WordPress inclou moltes funcions, encara en podeu afegir de noves. Per fer-ho, aneu a ConnectorsAfegir nou des de la barra lateral principal.

afegir nous complements de WordPress

Hi ha més de 50.000 plugins disponibles a l’ecosistema de WordPress. Naturalment, no els necessiteu tots. La millor manera de navegar per aquest ampli espai és navegar per la web Popular i Recomanat llistes de complements:

connectors populars

Consulteu aquestes dues pestanyes i trieu els complements que us semblin interessants / valuosos. A més, aquí teniu la nostra pròpia llista de complements recomanats que haurien de tenir la majoria de llocs web.

Quan esteu preparat per instal·lar un connector, feu clic a la secció Instal · lar ara botó al costat del seu nom.

instal·leu el complement

Quan acabi la instal·lació, feu clic a Activa.

7. Posa a la seva disposició pública el lloc

Està bé, aquest pas és realment complicat. I el truc és que el vostre lloc web ja està obert al públic!

Tothom ja pot obrir el domini del vostre lloc a través dels seus navegadors web i veure la vostra creació. Felicitats! ��

També us pot interessar aquests articles:

 • Els millors creadors de llocs web gratuïts
 • Millor creador de llocs web per a petites empreses

Què hi ha després d’haver esbrinat com crear el vostre propi lloc web?

Simplement, aconseguir que el vostre lloc sigui en línia només és l’inici del vostre viatge, em temo …

El següent pas és aconseguir que la gent el llegeixi. I no només una vegada, sinó per tornar-hi una i altra vegada. Aquesta és la veritable part!

A continuació us oferim algunes guies per dirigir-vos al camí correcte:

 • Com promocionar el vostre lloc web
 • Com dominar les xarxes socials
 • Les millors maneres de generar diners amb un bloc

No oblideu unir-se al nostre curs d’accidents per agilitzar el vostre lloc de WordPress. Amb algunes solucions senzilles, podeu reduir fins i tot un 50-80% del temps de càrrega:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map